abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:03:15 #1
32255 Dopekoe
Say no to drugs!
pi_28012185
Ik ben wel een beetje benieuwd hoe jullie stamppot andijvie maken ?
Dan bedoel ik dus niet de kant en klare magnetron versie he

Ikzelf maak het op de volgende manier voor 4 personen:

Voor de Aardappelpuree voor Stamppot van maggi breng je eerst anderhalf liter water aan de kook.

Kook tussendoor 4 eitjes en snij ondertussen een hele rookworst in stukjes.
Na het snijden van de rookworst doe je 250 gram dobbelsteentjes spek in een koekenpan en bak je de spekjes op. Voeg aan het eind nog even de stukjes rookworst toe.

Als de anderhalve liter water aan het koken is haal je de pan van het vuur en en doe dan 3 zakjes aardappelpuree door het water. Goed roeren.

Doe er dan 800 a 900 gram hollandse andijvie bij en roer de andijvie goed door de puree.
Snij de gekookte eieren in kleine stukjes en voeg deze samen met de rookworst en de spekjes toe aan het andijvie en puree mengsel

Roer ook dit goed door. Als dit wat moeizaam gaat dan 'sappig maken' met slasaus (het liefst zaanse slasaus) en dan goed door elkaar mengen. Voeg er daarna 4 grote eetlepels gesnipperde ui aan toe en roer het wederom goed door.

Als finishing touch een scheut wijnazijn er doorheen en daarna nog eenmaal goed doorroeren.

Als je er jus bij wilt doen dan is dat zeker geen onprettige combinatie

Eet smakelijk
The tiniest cough can be deadlier than the fiercest dragon
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:04:02 #2
11458 ivetje
To infinity...and beyond!!
pi_28012220
Wij doen er altijd een bakje boursin doorheen Anders lust ik het echt niet...en geen spekjes dan, gewoon aardappels met een zak anvijdie en bakje boursin dus
To infinity…and beyond!
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:06:31 #3
64781 bonke
pipo koeie
pi_28012300
volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen

smeuig maken met boter en melk trouwens
pies on joe toe
pi_28012329
Aardappels koken, andijvie erbij, scheut melk erbij, stampen, spekjes erbij. That's it.
pi_28012401
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:06 schreef bonke het volgende:

volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
Ja zakjes open trekken heet tegewoordig ook al zelf koken. Ik blijf het vreemd vinden.

Ik maak het met piepers, spekjes, kaas en andijvie
Lurf is the message and the message is Lurf
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:11:04 #6
32255 Dopekoe
Say no to drugs!
pi_28012449
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:06 schreef bonke het volgende:

volgens mij ga je al de fout in met die zakkies aardappelpuree
gewoon piepers schillen en die koken
als de aardappels bijna klaar zijn de andijvie derbij ff eenminuutje door laten koken, afgieten , spekkies zout nootmskaat en alles wat je lekker vind derbij en dan maar stampen

smeuig maken met boter en melk trouwens
Helaas niet ik niet de tijd om aardappels te schillen
Eigenlijk neem ik er de tijd ook niet voor
The tiniest cough can be deadlier than the fiercest dragon
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:11:55 #7
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_28012479
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer).
2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan.
Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen.
Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten.
Peper en zout naar smaak.

That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen.
Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees.
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
pi_28012701
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten.
3. Rauwe andijvie snijden
4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper.
5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij.
6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt).

Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus .

Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak.

En er moet niet te weinig andijvie in zitten.
pi_28013000
Aardappels koken, spekjes bakken, als de aardappels gaar zijn de andijvie erbij gooien, spekjes erbij, stukjes jonge kaas erdoor en de hele boel smeuig maken met warme melk
A mind with a heart of it's own
pi_28013096
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:17 schreef RetepV het volgende:
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
2. Gerookte spekreepjes of -blokjes uitbakken tot ze lekker knapperig zijn. Het vet niet afgieten.
3. Rauwe andijvie snijden
4. Aardappels afgieten en fijnstampen met een beetje melk en wat peper.
5. Rauwe andijvie en uitgebakken spekjes erbij.
6. Andijvie stamppot uitscheppen, kuiltje in het midden en daar jus in (jus van de vorige dag, of zo'n pakje kopen die je met een klontje boter en water aanlengt).

Dat is alles, gewoon het ouderwetse standaardrecept voor stamppot rauwe andijvie. De 'truc' zit hem in het gebruik van de juiste aardappels, vastkokers als Nicola's dus .

Spekjes kun je er uit laten, maar ik vind dat er dan wel wat zout doorheen moet voor de smaak.

En er moet niet te weinig andijvie in zitten.
Zoals hij zegt, allen missen de blokjes jonge kaas
1 tot 3,5 eurocent per ontvangen email:
http://www.internetcash.nl/
pi_28013120
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:11 schreef Snarf het volgende:
Piepers koken en pureren met klontje boter en scheut melk (mixer).
2 rode paprikas en een grote ui kleingesneden en erbij gedaan.
Rauwe andijvie erbij en erdoorheen scheppen.
Flink wat kleine blokjes jonge kaas erdoorheen en ervoor zorgen dat ze smelten.
Peper en zout naar smaak.

That's it. Ik eet geen varkensvlees dus geen spekjes of rookworst erdoorheen.
Tofu of kip in dit gerecht is niet te eten, evenals draadjesvlees.
Zoals Snarf, maar zonder de ui en wel met spekjes. Ook lekker met wat shoarmavlees erdoor.
Eva
pi_28013267
Aardappel purree, gesneden/gewassen andijvie, spekjes. en dat dan beetje door elkaar roeren
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:34:17 #13
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_28013305
Aardappels koken tot prut, afgieten. Slagroom en roomboter erdoor en goed stampen tot gladde massa.
Zout en peper, beetje nootmuskaat

Andijvie snijden, rauw erdoor. Spek uitbakken, liefst italiaanse zoals panchetta..die is sterk van smaak en aroma.
Dan pardano of parmesan ( aan 1 stuk ) raspen en erbij serveren.


Of ik maak de surinaamse variant.
Zelfde proces als hierboven, maar ipv spekjes, kalfslapjes stoven met 3 Mdme Jeanette's, gefruit uitje, paar teentjes knoflook en wat marsala
pi_28013356
sleutel opzoeken, fiets pakken, naar winkel fietsen, magnetron stampot andijvie uit koelvak pakken, afrekenen, naar huis fietsen, gaatjes prikken, in magnetron leggen, aanzetten, ff wachten, klaar..

Ik heb dus nooit zin om te koken..
pi_28013365
SHE ik wil bij je eten!!
pi_28013562
Waarom zijn er mensen die jus door de stamppot gooien? Das echt zo vies. Gewoon genoeg melk erdoor mikken,dan heb je echt geen jus meer nodig.
A mind with a heart of it's own
pi_28013759
Ik maak hem ook nooit met puree uit een pakje, vind ik zo vies.
Gewoon kruimige aardappels goed gaarkoken, stampen met een stamper en roomboter en melk toevoegen, spekjes heel knapperig bakken en allemaal blokjes jonge of belegen kaas snijden, dan de andijvie wassen, in kleine stukjes snijden en de hele boel erdoor mengen. Even doorwarmen en ik eet hem dus wel met rookworst
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:49:13 #18
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_28013843
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:35 schreef daeri het volgende:
SHE ik wil bij je eten!!
dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
pi_28013915
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:49 schreef SHE het volgende:

[..]

dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
Lief
pi_28027771
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:17 schreef RetepV het volgende:
1. Aardappels koken. Vastkokers gebruiken, altijd Nicola's. De laatste 5 minuten de worst er bij.
Vastkokers voor stamppot?
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  vrijdag 17 juni 2005 @ 23:17:50 #21
30488 coolbabe
My little pwny
pi_28033340
aardappels koken tot gaar
tomaten ontvellen, en in blokjes snijden
spekjes uitbakken, laatste paar minuten gesnipperd uitje erbij aanfruiten
stuk chorizoworst in blokjes snijden
bol mozzarella in blokjes snijden
aardappels stampen met een klontje boter en een scheutje melk
gesneden andijvie er doorheen stampen
tomaat/ui/spek/worst/mozzarella er doorheen roeren

Serveren met een italiaans gekruide gehaktbal
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_28035530
Stimpstamp is lekker

piepers jassen en koken tot ze goed gaar zijn
stampen met melk er bij en een flinke klont boter. peper en nootmuskaat er bij.
Rauwe andijve er door heen mixen.

spek er bij bakken of gewoon lekker zure haring erbij eten
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
  zaterdag 18 juni 2005 @ 00:48:34 #23
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_28035716
Oestersaus erdooheen is lekker
Vampire Romance O+
  zaterdag 18 juni 2005 @ 00:52:35 #24
87044 MisterICE
The Superstar Bum
pi_28035808
Wij maken dat gelukkig nooit
Tell him the liberator who destroyed my property has realigned my perception.
pi_28036086
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 00:52 schreef MisterICE het volgende:
Wij maken dat gelukkig nooit
Je weet niet wat lekker is
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
  zaterdag 18 juni 2005 @ 01:07:07 #26
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_28036132
quote:
Op zaterdag 18 juni 2005 01:04 schreef sjokkie het volgende:

[..]

Je weet niet wat lekker is
Idd. Hoewel, ik heb het spul voor het eerst geproefd toen een huisgenoot het maakte. M'n moeder hield er niet van. Maar ik was de eerste keer dat ik het hem dus zag klaarmaken helemaal verbaasd erover dat je die andijvie er rauw bijgooit.
Vampire Romance O+
  zaterdag 18 juni 2005 @ 01:53:24 #27
87044 MisterICE
The Superstar Bum
pi_28036717
Edit Graag geen slowchat maar tips hoe stamppot andijvie te maken

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 18-06-2005 09:48:01 ]
Tell him the liberator who destroyed my property has realigned my perception.
pi_28042315
Aardappels koken tot ze gaar zijn, dan stampen en met melk mixen tot t lekker romig is. Beetje nootmuskaat erdoorheen en dan de rauwe andijvie er bij gooien en goed roeren. Als laatste een berg geraspte kaas erover heen!

Mjammie!
  zaterdag 18 juni 2005 @ 13:31:07 #29
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_28042351
Blokkies brie erdoor is ook erg lekker
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_28042456

Aardappels schillen en koken tot ze goed gaar zijn
Stampen met melk er bij en een flinke klont boter.
Peper en zout er bij.
Rauwe andijvie er door heen stampen.
Andijvie eventueel eerst even begieten met het warme water van de aardappels.

Blokjes jonge kaas (graskaas) en tomaat in blokjes erbij
  zondag 19 juni 2005 @ 12:36:18 #31
87639 Jazzmin
tegen zinloos gewerk
pi_28060860
Sommige recepten zien er smakelijk uit, ik ga morgen meteen andijvie halen
The dose makes the poison.
pi_28060908
Aardappels koken, dan stampen met andijvie er doorheen en een klein beetje melk, spekkies en ananas of mandarijntjes erin en klaar is UncleFunk.
  zondag 19 juni 2005 @ 13:23:07 #33
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_28061813
quote:
Op zondag 19 juni 2005 12:36 schreef Jazzmin het volgende:
Sommige recepten zien er smakelijk uit, ik ga morgen meteen andijvie halen
Altijd een goed plan

Je hebt trouwens minder andijvie nodig dan je zou denken, met 250 gr kun je al een flinke pan maken. Door de bladervorm krijg je niet zo heel erg veel door de aardappels heengestampt.
Vampire Romance O+
pi_28063766
quote:
Op zondag 19 juni 2005 12:38 schreef UncleFunk het volgende:
Aardappels koken, dan stampen met andijvie er doorheen en een klein beetje melk, spekkies en ananas of mandarijntjes erin en klaar is UncleFunk.
Yuk. Stamppot Hawaii
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_28079634
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 12:49 schreef SHE het volgende:
dat mag...ik kook altijd in surinaamse hoeveelheden...genoeg voor een heel leger
ik ben helemaal ontroerd...
Andijvie stamppot was als kind altijd mijn lievelingseten en eigenlijk misschien nog wel.
Heb het zo gemist toen ik in het buitenland was!
SHE wil jij niet een andijvie stamppot meet bij jou organiseren?
ik betaal wel mee

gezellig met een hele ploeg hollanders andijvie stamppot eten YEAH!
zie mail in profiel
pi_28081473
quote:
Op zondag 19 juni 2005 14:58 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Yuk. Stamppot Hawaii
Smaken verschillen nu eenmaal he
pi_28143240
stamppot andijvie? dat heb ik nou echt nog nooit gehad...
People live to learn things, and I learn to live...
  woensdag 22 juni 2005 @ 23:17:05 #38
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28148822
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 20:24 schreef Piepje het volgende:
stamppot andijvie? dat heb ik nou echt nog nooit gehad...
Probeer eens een paar van bovenstaande recepten erg lekker hoor

Ook met dit weer
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28153952
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 23:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Probeer eens een paar van bovenstaande recepten erg lekker hoor

Ook met dit weer
neh, ik eet wel mn gewone andijvie (met mosterd)
People live to learn things, and I learn to live...
pi_28236769
Aardappeltjes koken, vlak voor afgieten andijvie erbij (seconde-werk), even snel roeren, afgieten, boter erbij, (soja)melk erbij, stampen met stamper (absoluut níet met de mixer).

Schaaltjes op tafel met stukjes kaas, uitgebakken tempeh (eventueel bakje met spekkies) en smullen maar
Mon 'en!
  zondag 26 juni 2005 @ 00:12:31 #41
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28238670
Ik doe het met mijn lazy ass meestal zo:

Spekjes uitbakken.
Ondertussen andijvie snijden, wassen en ik kom doen.
Waterkoker aanzetten (met water erin )
Pureepoeder met kaas of creme fraiche en blieslook (van Maggi) over de andijvie donderen.
Gekookt water erover gieten, goed doorroeren en steeds beetje erbij doen tot het de goede dikte heeft.
Spekjes erover mikken, nog even doorroeren en klaar.
Dit ook wel in het kader van: lekker snel klaar en nog weinig af te hoeven wassen ook
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 26 juni 2005 @ 00:15:34 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28238766
Stamppot met Puree uit een pakje is niet zo lekker als zelf gemaakte.

Als we stampot eten maakt mijn vrouw die en die maakt altijd verse puree
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28238919
*Griezel* Puree uit een pakje.. bibber..

Echte aardappels, gestampt met een stamper zodat je proeft dat het ooit aardappels waren!
Mon 'en!
  zondag 26 juni 2005 @ 00:34:32 #44
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28239286
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Stamppot met Puree uit een pakje is niet zo lekker als zelf gemaakte.

Als we stampot eten maakt mijn vrouw die en die maakt altijd verse puree
Ik heb helaas geen vrouw
Verse puree is natuurlijk lekkerder, maar dit is wel zo makkelijk en smaakt echt niet slecht vind ik, zelfs lekker eigenlijk

Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 26 juni 2005 @ 00:38:01 #45
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28239396
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:34 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb helaas geen vrouw
Verse puree is natuurlijk lekkerder, maar dit is wel zo makkelijk en smaakt echt niet slecht vind ik, zelfs lekker eigenlijk
O, ik zeg niet dat uit een pakje niet lekker is allee vers is lekkerder
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:34 schreef BBQ-kip het volgende:
Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg?
Tuurlijk BBQ jij wel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 26 juni 2005 @ 00:39:51 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28239470
Ah, hartstikke fijn
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28239583
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:34 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Aardappelsalade maak ik wel altijd zelf, ben ik nu weer Cullerig genoeg?
Probeer het eens met aardappelpuree uit een pakje. Wel zo makkelijk
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  zondag 26 juni 2005 @ 00:46:02 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28239668
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:43 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Probeer het eens met aardappelpuree uit een pakje. Wel zo makkelijk
Hehehe, stiekeme lurkerd
Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 26 juni 2005 @ 00:46:53 #49
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28239690
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:46 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hehehe, stiekeme lurkerd
Nee, aardappelpuree moet stukkies hebben
Ja, en wat moet er in andijvie stampot?

Voor dat we te erg in een Slowchat belanden
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 26 juni 2005 @ 00:49:15 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28239775
quote:
Op zondag 26 juni 2005 00:46 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ja, en wat moet er in andijvie stampot?

Voor dat we te erg in een Slowchat belanden
Hahaha, wat een typo... ik bedoelde ipv aardappelpuree in bovenstaande post natuurlijk aardappelsalade

Aardappelsalade op zijn kips: met stukkies.
Aardappelpuree in andijviestamppot op zijn kips: zonder stukkies.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')