en als het even kan zegt ie erbij dat ie die als eerste gespot had toen ze nog in de luiers zatenquote:Op maandag 19 juni 2006 00:40 schreef bergkampf het volgende:
noemt namen die allang bekend zijn.
Inderdaad.quote:Op maandag 19 juni 2006 00:51 schreef Juan Zueco het volgende:
Eigengeil.
Dat was het niet eens. Meer zelf even melden dat ie dan wel 'geen imposante, maar toch een hele goede trainerscarriere had gehad', hoe goed hij het bij Fred zag en hoe fout Feyenoord. Dit zijn er twee die ik me nog voor de geest kan halen, maar het stoorde me.quote:Op maandag 19 juni 2006 01:11 schreef tong80 het volgende:
Kan die man er wat aan doen dat ie spelers op jonge leeftijd ziet spelen ? Hij zegt toch niet dat ie ze ontdekt heeft ?
Dat vond ik juist geweldig. Hij bagataliseerde zijn carriere terwijl die besty wel goed was. OK nioet bij topclubs maar hij heeft het goed gedaan.quote:Op maandag 19 juni 2006 01:13 schreef NJ het volgende:
[..]
Dat was het niet eens. Meer zelf even melden dat ie dan wel 'geen imposante, maar toch een hele goede trainerscarriere had gehad',
Hoe hij boeing uitspreekt maakt hem al een held.quote:Op woensdag 28 juni 2006 00:11 schreef Falco het volgende:
Alleen al om hoe hij klemtonen verkeerd legt, namen compleet vernaggeld uitspreekt, alleen al om die dingen vind ik hem al een geniale kerel.
Oekrainiëquote:Op woensdag 28 juni 2006 00:14 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Hoe hij boeing uitspreekt maakt hem al een held.![]()
Trainer van het nederlands elftal, bedoelde hij.quote:Op woensdag 28 juni 2006 09:31 schreef Pritt het volgende:
Maja hij is al trainer geweest vroeger dus een echte droom kan je het niet noemen.
Echter wel een geniale man! Hij praat tenminste boeiend over voetbal.
Zijn uitspraken maken het kijken daarnaast ook nog eens een genot.
Dat is te weinig krediet voor piet denk ik, hij heeft spelers als romario en ronaldo naar psv gehaald dus dan doe je wel iets goed. Hij scout idd geen 7 jarige fjes, maar hij heeft wel een grote kennis wat betreft de talenten in de leeftijd 15-20jr.quote:Op zaterdag 1 juli 2006 14:06 schreef Beschouw het volgende:
Het mooie aan Piet de Visser is, is dat hij zo enthousiast is.
Maar scouten bij de (oudere) jeugdploegen van welk land dan ook, dat kan toch iedereen? Die spelers in die elftallen zijn al gescout. De kunst om te zien of ze goed zijn, voordat ze in zo'n elftal komen. En dat doet Piet niet. Die roomt de melk af als er al room is.
hahahaha tuurlijkquote:vriend van Abramovitsj
quote:
bewijs?quote:
Hijzelf die zegt bevriend te zijn met Abramovich is het bewijs dat het zo is?quote:Op zondag 2 juli 2006 17:57 schreef JeroenV het volgende:
Hijzelf. Kijk maar eens vaker tv of lees eens wat meer.
Toch wat vaker TV kijken zou ik zeggen,je ziet dan regelmatig foto's van die 2 bij elkaar....quote:Op zondag 2 juli 2006 18:12 schreef Horsemen77 het volgende:
[..]
Hijzelf die zegt bevriend te zijn met Abramovich is het bewijs dat het zo is?
foto's op tv?quote:Op zondag 2 juli 2006 18:17 schreef DutchGooner het volgende:
[..]
Toch wat vaker TV kijken zou ik zeggen,je ziet dan regelmatig foto's van die 2 bij elkaar....
ik wil bewijzen zien. Dit is gewoon weer gelul van die gast zelf. 'Persoonlijk adviseur'quote:Op zondag 2 juli 2006 18:27 schreef JeroenV het volgende:
Piet de Visser reist momenteel Duitsland rond in het zog van Chelsea-baas Abramovich. De 71-jarige Nederlander is de boezemvriend en persoonlijke scout van de rijke Rus. De Visser, in het seizoen 1976-1977 trainer van RWDM, is een vaste klant op de luxejachten van Abramovich. ,,Maar we zijn vooral alle twee gek van voetbal en volgen zoveel mogelijk wedstrijden'', zegt De Visser.
Sportwereld.be
Een interessante variant is die van Piet de Visser, meesterscout en persoonlijk adviseur van de rijkste man in het voetbal, Roman Abramovich. Hij wil aan de voorhoede Van Persie-Van Nistelrooy-Robben niet tornen, maar vindt ook dat Dirk Kuyt in de ploeg hoort. ‘Dus zou ik Kuyt op het middenveld zetten,’ aldus De Visser bij Sportzomer. ‘Hij is altijd in beweging, houdt ballen vast, een echte aanjager.’
Ad.nl
Heb dit gevonden:quote:Op zondag 2 juli 2006 13:01 schreef methodmich het volgende:
Nou, dat was volgens mij via een ingenieuze deal met Philips en een Braziliaanse staatsschuld. Heel apart verhaal rond Romário, moet je eens nazoeken.
En nog gekker, dus om Piet de Visser uit te sluiten:quote:Het klopt dat Romário een korte tijd op de loonlijst van Philips Brazil heeft gestaan. Welke functie is onbekend.
Dit werd gedaan om niet aan een aantal belastingveplichtingen te hoeven voldoen, waardoor hij betaalbaar werd voor PSV. PSV heeft toen de werknemer Romário overgenomen van Philips. Romário kwam dus eerst als werknemer naar Nederland en is toen overgenomen door PSV.
Een beroemd verhaal is dat er was overeen gekomen dat Philips Romário in dollars zou betalen. Dat deed Philips ook maar dan wel in Braziliaanse dollars en niet zoals de zaakwaarnemers van Romario voor ogen hadden, Amerikaanse dollars.
quote:Vermakelijk verhaalt Van Raaij over de transfer van Romario. In 1988 had PSV de Europacup 1 gewonnen, maar desondanks ontbrak het de club aan een echte topspits. 'Wij wilden toen Marc Degryse van Club Brugge hebben. Zij wilden die pas verkopen als zij een nieuwe spits hadden gekocht. Ze waren bezig met een speler die op dat moment op de Olympische Spelen van Seoel speelde.' Van Raaij had direct het idee dat het om een speler uit Brazilië ging, maar hij wist niet welke. Dus vroeg hij aan manager Kees Ploegsma of hij wist welke speler het moest zijn. 'Diens zesjarig zoontje wist alles en werd dus uit bed getrommeld. Hij zei: Romario. Vervolgens hebben we die snel aangetrokken.' Na een paar weken belde Club Brugge. Van Raaij verwachtte een scheldkanonnade, maar ze kwamen met de mededeling dat ze wilde onderhandelen. 'De spits waar zij al die tijd over hadden gesproken was een Australische' , snuift Van Raaij.
Braziliaanse dollarsquote:Op zondag 2 juli 2006 19:31 schreef methodmich het volgende:
[..]
Heb dit gevonden:
[..]
Een beroemd verhaal is dat er was overeen gekomen dat Philips Romário in dollars zou betalen. Dat deed Philips ook maar dan wel in Braziliaanse dollars en niet zoals de zaakwaarnemers van Romario voor ogen hadden, Amerikaanse dollars.
Omgekomen bij een drugsdealquote:Op zondag 2 juli 2006 12:18 schreef methodmich het volgende:
En Anselmo liet hij achter. Niemand weet hoe het nu met Anselmo is.
Diep treurig zeg. Had Piet die jongen niet ook een kansje kunnen geven?quote:
Je had er al in gepost man.quote:Op woensdag 4 april 2007 12:01 schreef Pritt het volgende:
tvp
Leandro was ontzettend goed man.quote:Op woensdag 18 april 2007 00:17 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
De aankopen van Claudio, Leandro, Jorginho, Marcelo, Manoel, Carizzo en Marquino niet in elk geval
Heeft Messi al ontdenkt toen ie 12 was. Niet de Visser maar Messiquote:Op dinsdag 17 april 2007 18:39 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Wat zijn de successen van Piet eigenlijk?
Ik ken Slorry ook niet.quote:Op vrijdag 15 juni 2007 23:27 schreef tong80 het volgende:
Ik lig dubbel.
Kent iedereen behalve Slorry
Wat bedoel je nou? Juist wel of nietquote:Op zaterdag 16 juni 2007 13:11 schreef BansheeBoy het volgende:
Ik vond Leandro wel degelijk een goede speler.²
quote:Invloed van De Visser vaak overschat
door Frans van den Nieuwenhof. vrijdag 02 mei 2008 | 02:49 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 02 mei 2008 | 08:39
EINDHOVEN - Hij wordt vaak bewierookt als ware hij een heilige. Piet de Visser geldt als de superscout, de man met een uniek neusje voor talentvolle voetballers, iemand die komt op plaatsen waar anderen nooit waren.
De Visser (73) staat bij PSV op de loonlijst als adviseur. Hij heeft formeel geen verantwoordelijkheid. Voetbal beschouwt hij als zijn medicijn tegen de ernstige ziekte waaraan hij lijdt. De Zeeuw, die al twintig jaar in Oisterwijk woont, verblijft vele maanden per jaar in warme Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen. In de tropische zon komt hij tot leven. Daar vindt zijn passie voor het voetbal een weg.
De Visser kwam twaalf jaar geleden via Frank Arnesen bij PSV binnen. De oud-coach kreeg de vrije hand om tips over jonge talenten te vergaren. Een van de eerste spelers die hij aanbracht was Claudio, uit Brazilië. In die tijd kwamen er veel Brazilianen naar Eindhoven. De meesten van hen haalden nooit het eerste elftal, maar kostten de club vaak wel behoorlijke transfersommen en dito salarissen.
Zijn eerste grote vis was Mateja Kezman. PSV betaalde destijds volgens de financiële mensen binnen de club 30 miljoen gulden (14 miljoen euro) voor de Serviër, die enkele keren topscorer werd en uiteindelijk voor iets meer dan de helft aan Chelsea werd verkocht.
Enkele jaren geleden stapte De Visser al eens op bij PSV. Toenmalig directeur Guus Hiddink stelde zich op het standpunt dat de club niet langer moest investeren in al te jeugdige, buitenlandse talenten, maar in spelers die direct inzetbaar waren voor het eerste elftal. De Visser was boos dat hij niet gekend werd in de komst van Michael Ball en Michael Reiziger. Hiddink drukte hun komst op eigen gezag door.
Na het vertrek van Hiddink keerde De Visser terug bij PSV, omdat men diens relatie met Chelsea wilde blijven gebruiken. Dankzij de Chelsea-connectie kon PSV goud geld verdienen aan Arjen Robben, vond Kezman een nieuwe club en kwam verdediger Alex naar Eindhoven. Later werd zijn voorbeeld gevolgd door Alcides en Rajkovic.
Vrijwel alle spelers die De Visser aanbracht bij PSV worden begeleid door zaakwaarnemer Vlado Lemic. Onder hen ook doelman Gomes, de grootste vondst van De Visser. De nadrukkelijke aanwezigheid van Lemic heeft voor PSV een nadelige invloed op het werken met veel andere makelaars, die ook topspelers onder contract hebben. Bij hen bestaat het gevoel: het heeft geen zin om PSV te bellen met een tip over een goede speler. Want zij willen dat Lemic ertussen geduwd wordt.
Afgelopen zomer kwamen Lazovic, Jonathan, Fagner en Cassio Ramos binnen via Lemic en De Visser.
PSV heeft de afgelopen weken een duidelijk inzicht gekregen in de scoutingsrapportages die De Visser de laatste jaren maakte. De adviseur bracht sinds het jaar 2000 tweeëntwintig spelers aan. Drie van die versterkingen werden een succes: Gomes, Alex en Kezman. Voor Lazovic betaalde PSV ruim zeven miljoen euro, een bedrag dat mogelijk niet wordt terugverdiend. Da Costa was sportief een mislukking maar financieel een succes; hij werd afgelopen winter met een winst van bijna vier miljoen verkocht aan Fiorentina.
Tegenover de successen staan zeventien aankopen die sportief en/ of financieel niet goed hebben uitgepakt. Het gaat veelal om spelers die op jonge leeftijd werden gehaald en nauwelijks aan voetballen toekwamen. Deze groep kostte aan transferkosten ruim 20 miljoen euro en aan salarissen, exclusief sociale lasten, nog eens 25 tot 30 miljoen. De opbrengsten zijn vrijwel nihil. Want ondanks doorgaans meerjarige contracten slaagden Leandro, Marquinho, Edson, Vonlanthen, Edno, Lapic, Stojanovic, Ferreyra, Carrizo, Robert en Tardelli niet bij PSV. Dat moet van Jonathan, Fagner, Alcides en Rajkovic nog worden afgewacht.
De Visser wordt vaak in verband gebracht met de komst van Farfán, Salcido en Dzsudzsák. Dat zijn echter spelers die door andere scouts zijn aangebracht. Farfán kwam binnen na een tip aan Hiddink, die toenmalig scout Hans van der Zee naar Peru stuurde. Salcido werd ontdekt door Adrie van Kraaij, Dzsudzsák middels een tip aan Valckx. Bij al deze spelers baseerde PSV zich op positieve scoutingsrapporten van meerdere medewerkers, zoals ook Willy van der Kuijlen, Klaas van Baalen, Luc Nilis en Tonny Bruins Slot.
QFT.quote:Op vrijdag 2 mei 2008 15:35 schreef zjroentje het volgende:
En *plop*, daar sprong de zeepbel genaamd De Visser. de journalistieke waardigheid van Frans van den Nieuwenhof.
Dat is niet het hele kunstje. Je moet je zo weten aan te prijzen dat je wat mee terugneemt. Langs de kant gaan staan en 'ontdekken' kan iedereen. Het is de kunst vraag en aanbod bij elkaar te brengen. En wie gaat er zoveel uur tussen de muskieten staan om zo'n contact te maken ... er zijn niet al te veel mensen die daar de huid en juiste ingangen voor hebben.quote:Op vrijdag 2 mei 2008 20:36 schreef Beschouw het volgende:
Piet de Visser krijgt veel te veel krediet. Wat hij doet, kan iedereen. Hij scout bij nationale jeugdelftallen of bij jeugdtoernooien waar redelijke grote clubs aan meedoen. Daar ziet hij een speler opvallen en claimt dat hij hem ontdekt heeft. Maar die spelers waren toch al ontdekt? Ze waren geselecteerd voor die nationale jeugdploegen of ze waren al gescout door de clubs waarvoor ze uitkomen.
Geef mij een jaar lang gratis vliegtickets en betaal mijn verblijfskosten en ik lever ook een lading (al eerder ontdekte) talenten af.
quote:Op vrijdag 2 mei 2008 20:51 schreef tong80 het volgende:
Piet de Visser is een held. Lijkt op mijn oom die is 77 en traint nog steeds jeugdelftallen. Bij sommige mensen zit het voetbal in het bloed. Natuurlijk kun je kritiek op hem hebben en natuurlijk overschreeuwt ie zichzelf soms. Maar liever dat dan een achter het bureau zittende regent die heel een club naar de knoppen helpt door zijn werkwijze.
Piet de Visser ontdekte ooit Vampeta. PSV nam hem onder contract en de Visser zei :
'Ik bedoelde een andere Vampeta'
Had-ie het nog over al die door hem ontdekte spelers die PSV een vermogen kostte en waarvan later niemand meer ooit iets heeft vernomen?quote:
Het ging over zijn oorlogswondenquote:Op dinsdag 6 mei 2008 20:05 schreef Beschouw het volgende:
[..]
Had-ie het nog over al die door hem ontdekte spelers die PSV een vermogen kostte en waarvan later niemand meer ooit iets heeft vernomen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |