abonnement Unibet Coolblue
pi_28009910
Aaaahh Logi wat KUT, zoals ik net al tegen je zei, ik vind dat jij je gevoel moet volgen, wat jij denkt dat het beste is!
pi_28009924
Ik heb me ook maar even aangemeld..zo dat ik hier ook even kan reageren.
Volgens mij is het ook echt moeilijk lady om echt te kunnen zeggen of het wel of er niet bij hoort...

En logician je kunt altijd met me praten...en vergeet nooit je eigen gevoel en wat die zegd!! Want om een moedergevoel kan je nooit heen!!
Groetjes Nathalie
pi_28011033
Hoi! Ik zal me ff voorstellen, voor ik een heel verhaal ga uittypen en jullie zoiets hebben , van waar heeft ze het over LOL, ik ben 23, moeder van 4 kids (8,5,4, bijna 2) allemaal dochters Mijn dochter Lorraine van 4 heeft de diagnose PDD-NOs met ADHD kenmerken, wij "lopen" bij het Accare in Groningen en haar arts daar heeft maandag aangekaart dat ze haar wilden opnemen in de kliniek (dagopvang). dit lijkt mij ook een goed plan aangezien ze ook een spraak-taal achterstand van plus minus 22 maanden heeft en een algehele ontwikkelingsachterstand van 13 maanden. Ik moet nu gaan , d ekindjes van school halen, ik vertel later wel wat meer over ons!
  vrijdag 17 juni 2005 @ 12:44:19 #54
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_28013664
Hoi FISLE, welkom!
Ook bij jullie een kindje naar de dagopvang... Lijkt me moeilijk hoor, maar aan de andere kant mss voor Lorraine wel beter en mss een opstapje.
***
  vrijdag 17 juni 2005 @ 13:21:37 #55
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28015003
Nog een artikel/tip. Over de Applied Behavioral Analysis/Lovaas. Beiden zijn theorieën en methoden om autisme ed. te behandelen.

Eerste ABA school in Nederland start in september 2005 in Boxmeer.

Momenteel zijn er veel kinderen van enige vorm van onderwijs uitgesloten en zitten tot hun 18e jaar op een KDC of thuis. Dit was ook het geval van Jasper, een 10 jarige jongen die door de nieuwe wetgeving m.b.t. “recht op onderwijs voor ieder kind”, instroomde vanuit een KDC naar een reguliere ZMLK school.
Echter na een half jaar van forse achteruitgang in gedrag en ontwikkeling, erkende de school niet instaat te zijn dat te leveren wat Jasper nodig had. Hierop besloten wij als ouders om hem direct van school af te halen ter voorkoming van verdere achteruitgang. Aangezien wij ervan overtuigd zijn dat deze categorie kinderen ook leerbaar is, zijn wij op zoek gegaan naar een onderwijsvorm welke wel hierbij aansluit. Wij hadden al jaren goede ervaring met de DTT methode, een onderdeel van de ABA en het was voor de hand liggend dat dit een rode draad zou moeten zijn in het nieuw op te zetten schooltje. Na enig speurwerk hebben we Caroline Masse ontmoet. Caroline heeft na haar studie in Amerika een eigen instituut als gedragsdeskundige opgezet, met als specialisatie de ABA. Deze was na het horen van onze plannen direct erg enthousiast en heeft aangeboden om onze school inhoudelijk te gaan ondersteunen en begeleiden.

ABA is een intensieve leermethode (20 a 40 uur per week), die het mogelijk maakt de ontwikkeling te stimuleren bij kinderen met een (ernstige) ontwikkelingsachterstand. Het programma is oorspronkelijk ontwikkeld in de Verenigde staten op basis van meer dan 40 jaar wetenschappelijk onderzoek. Het is bewezen dat deze methodiek effectief is in het aanleren van vaardigheden bij kinderen met autisme en/of een taalontwikkeligsstoornis1). Het is gericht op het bevorderen van taal, sociaal/spel, (voor)schoolse vaardigheden en zelfredzaamheid, zodat de kinderen beter gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van hun omgeving. De methode maakt gebruik van gedragstherapeutische principes. Het aanleren van vaardigheden gebeurt in kleine stapjes en op basis van veel herhaling en oefening. De leersituatie wordt zo opgebouwd dat de persoon maximaal succes heeft en minimaal faalt. De opdrachten worden zo eenvoudig mogelijk gemaakt, en er wordt gewerkt met het belonen van gewenste gedragingen. Sleutelwoord hierbij is de persoon motiveren om te participeren in het leerproces. Er worden geen aversieve interventies gebruikt.

De leermethode is gestructureerd, systematisch, individueel en richt zich op de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind.
Nadat er een beeld gevormd is van de huidige mogelijkheden van het kind, wordt er gezamenlijk met ouders besloten om aan een of meerdere van de volgende ontwikkelingsgebieden te gaan werken, te weten, communicatie, zelfredzaamheid, imitatie, motivatie, spel, sociale vaardigheden, schoolse vaardigheden.
Omdat het erg belangrijk is voor het kind om duidelijk te kunnen maken wat het wil, leren we als eerste het kind vragen om de dingen die het wil. Dit doen we door middel van spraak, of gebaren of door het overhandigen van foto’s of picto’s. De laatste manier van communiceren wordt ook wel PECS genoemd, het Picture Exchange Communication System. Het is een systeem waardoor kinderen die niet kunnen praten, toch snel kunnen leren om te vragen om de dingen die ze wensen. We zien steeds dat zodra kinderen kunnen vragen om dingen die ze willen, de kinderen gelukkiger worden en probleem gedrag snel afneemt. Immers, veel probleemgedrag zoals huilen, schreeuwen, slaan, heeft als functie om datgene te verkrijgen wat ze willen of juist niet willen.

In ABA programma’s worden zeer concrete leerdoelen uitgezet, door vaardigheden te analyseren en in kleine stapjes te delen. De stapjes op weg naar het doelgedrag worden concreet omschreven en in zgn. programma’s verwerkt. Er zijn bestaande programma’, maar er zal altijd een afstemming op het individuele kind moeten plaatsvinden. Het aanleren van vaardigheden gebeurt in een 1 op 1 leersituatie en in de natuurlijke leefomgeving van het kind, zowel thuis als op school. Dit is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het kind de verworven vaardigheden generaliseert naar nieuwe situaties. Voor meer informatie over de methode verwijs ik u naar de website van Caroline Masse; www.masse.nl. Caroline Masse zal onze nieuwe school inhoudelijk gaan begeleiden.

Graag willen wij u uitnodigen voor een informatie avond waar wij nadere toelichting zullen geven over deze nieuwe school. Caroline Masse zal er een lezing houden over de ABA.

Aangezien wij van tevoren willen weten hoeveel personen er komen, zouden wij het op prijs stellen dat u zich middels onderstaande E-mail aanmeldt met vermelding van het aantal personen. henry@marion-geenen.tmfweb.nl

De voorlichting zal gegeven worden op 11 juli om 20.00 uur in het informatiecentrum van MEE, welke wij dankbaar zijn voor de gastvrijheid.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  † In Memoriam † vrijdag 17 juni 2005 @ 16:47:48 #56
37843 lady-wrb
kortaf
  vrijdag 17 juni 2005 @ 18:21:26 #57
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28024611
nou het gaat wel goed hoor. Alleen dinsdag heb ik een deur stukgemaakt. Maar dat is alweer gerepareerd . Op de boerderij is het ook leuk omdat de koeien buiten staan en de vogels lekker van de kersen snoepen . En volgende week woensdag is er zomermarkt in Wolfheze waar ook dingen worden verkocht die ik heb gemaakt op de dagbehandeling. Hopelijk vinden de mensen het mooi en kopen ze het ook .
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
  † In Memoriam † vrijdag 17 juni 2005 @ 22:07:35 #58
37843 lady-wrb
kortaf
pi_28031038
he wat leuk zeg! heb je ook foto's van de dingen die je gemaakt hebt?
  zaterdag 18 juni 2005 @ 07:54:32 #59
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28037862
Nee ik heb er geen foto's van maar het lijkt wel op deze dingen als je kijkt bij houtbewerking, kaarsenproductie, keramiek en grafisch werk.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_28039437
Welkom FISLE en djmlcn

FISLE: Hoe gaat dat nu met dat weglopen?

Chavez komt zo thuis, mijn vriend is hem nu aan het ophalen...
Gelukkig weet hij van alles wat er om hem heen gebeurd is helemaal niets..
maar het voelt raar, want aan de andere kant voel ik me schuldig dat hij er
helemaal niets van weet, lekker tegenstrijdig dus.
Ik word toch wel een beetje emotioneel bij de gedachte dat hij eindelijk weer
echt thuis zou zijn.. maar dat is dus niet het geval ..


En qua gevoel volgen, ik weet niet of dat slim is, gevoel is soms zo veranderlijk
ik probeer juist zo rationeel mogelijk te zijn in de hoop de beste keuzes voor
Chavez te kunnen maken..

(en terwijl dit aan het typen kreeg ik een jehova getuige aan de deur en zijn we 15min verder )

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 18-06-2005 10:58:57 ]
  † In Memoriam † zaterdag 18 juni 2005 @ 15:31:45 #61
37843 lady-wrb
kortaf
pi_28044479
dat ziet er leuk uit oxy
ik ben helemaal gek van houtbewerking.
wat heb jij allemaal gemaakt?

(en ik zag een witte haan bij de dierverzorging )
  zondag 19 juni 2005 @ 16:38:53 #62
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28065484
Die witte haan ken ik niet, want die site was maar een voorbeeld. Ik ben bij een ander centrum in behandeling. Tot nu toe heb ik een a4-bakje, een tijdschriftenhouder, een krantenbak en een vogelhuisje gemaakt. En ook dieren gefiguurzaagd uit hout.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_28102436
Hey Logician, heb ik iets gemist? Komt Chavez nu voor het weekend of helemaal thuis..

En ja met dat weglopen gaat t niet echt beter alleen ik heb mezelf erop aangepast in de zin van dat ik erg alert ben op deurgeluiden (de klik van het slotje e.d) zeer vermoeiende bezigheid.

Verder had ik aangegeven bij haar arts dat ik wel vond dat ze met de Dipiperon wel ERG vriendelijk was tegen onbekende mensen, dat was ze altijd al, ze kakelt er vrolijk op los tegen de ranzigste figuren maar nu klampt ze zich echt letterlijk vast aan iemands been en zegt dat ze diegene lief vindt , en dus moesten we maar stoppen met de medicatie, wat ik dus nu een week heb gedaan en direct merk ik het (negatieve) verschil, ze wil weer 3,4 dingen tegelijk doen en denken en is weer ERG chaotisch, dus ik ga vanaf vandaag ze weer geven , de druppels en morgen haar arts erover bellen (zij was niet bereikbaar vandaag) maar het liefste wil ik overstappen op een ander medicijn, misschien dat ze bij een ande rmedicijn niet zo'n bijwerking heeft als bij de Dipiperon, ik vind het zowiezo wel vreemd dat zij dat niet voorstelde, haar arts, aangezien zij zelf had gezegd dat het soms uiproberen is welk medicijn het beste aanslaat bij een kind en ze ook weet dat Lorraine zowiezo niet voor niets medicatie krijgt en dat geen medicatie dus eigenlijk geen optie is...

O ja en ik heb het boek "Geef me de 5" besteld schijnt erg goed te zijn, tenminste mijn VHT-er werkt met dat boek, en is er erg enthousiast over.
Ik ga nu weer de oude pictrogrammen opzoeken want we gaan eindelijk weer beginnen met die dingen in te voeren in de dag.
  dinsdag 21 juni 2005 @ 22:22:13 #64
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28116429
Zaterdag 8 oktober is er een autisme congres, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Onderwerpen van lezingen zijn oa. Autisme en:- eenzaamheid, -seksualiteit, - forensische psychiatrie, -autisme bij kinderen en volwassenen, - communicatie, - voeding, - de rol van de ouders en autisme en informatieverwerking.
Lezingen worden gegeven door (bekende) deskundingen. Tijdens de lezingen en in de pauzes is er een informatiemarkt.

Aanmeldingsformulieren en programma kan worden aangevraagd bij de NVA (030 229 98 05). Toegang is 45 euro voor leden van de NVA en 65 euro voor niet-leden. Locatie: Beatrixtheater Jaarbeurs Utrecht.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_28121521
Oxy, ontzettend fijn dat je hier steeds tips & ervaringen blijft geven. Ik heb er al veel aan gehad!
Ik wil beslist niet op een verkeerde manier "gebruik maken" van jou(w positie), maar heb tegelijkertijd wel wat vragen die ik erg graag aan je zou willen stellen.
Weet alleen niet of je dat vervelend vindt, en (als dat niet het geval is) of ik dat dan het beste hier kan doen of bijv. per mail?
  woensdag 22 juni 2005 @ 08:16:05 #66
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28123663
De vragen weet ik niet en daarom kan er ook niet gezegd worden of ik ze kan beantwoorden. Per mail is wel goed, sommige dingen kunnen de openbaarheid van het forum niet 'aan', wellicht, ik weet het niet. Mijn adres is ... Het adres haal ik vanmiddag weg.

[ Bericht 5% gewijzigd door Oxymoron op 22-06-2005 16:56:53 ]
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_28123810
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 08:16 schreef Oxymoron het volgende:
De vragen weet ik niet en daarom kan er ook niet gezegd worden of ik ze kan beantwoorden.
Nee, daar heb je gelijk in.

Ik heb je mailadres genoteerd, bedankt.
pi_28126011
FISLE: alleen het weekend helaas... spreek je wel even aan op msn straks.
  maandag 27 juni 2005 @ 13:14:05 #69
73004 Oxymoron
zoekt rust en ruimte
pi_28270305
Tv-melding: morgenavond, 28 juni, om 23:35 op BBC1 een programma waarin één van een tweeling autistisch is en gevolgd wordt nadat zijn ouders de Son-Rise therapie gestart zijn.
Er is geen land over dat ik nog ontdekken kan. Er is alleen het eiland dat ik heet. - Ted van Lieshout
OUD Gouden Toetsenbord Award 2010!
pi_28274297
ik ga kijken!
  † In Memoriam † maandag 27 juni 2005 @ 19:14:20 #71
37843 lady-wrb
kortaf
pi_28281145
o dat ga ik proberen te onthouden.

gisteren denk ik nog: wat nou autistische neigingen, dr is volgens mij helemaal niks mis met luca.
herinner me daar maar niet meer aan. vanmiddag heeftie weer om een of andere onbekende reden een echt gigantische woedeaanval gehad. gillen, schreeuwen krijsen, dreigen te slaan, schoppen, hij hield niet op. en dat waarschijnlijk omdat ik hem had gevraagd naar een info van school die hij in de zandbak gegooid had.
hi is zelf naar zijn kamer gegaan en na een tijdje mocht ik weer bij hem komen. en daarna ging hij zijn bad in dat klaarstond in de tuin. (zie fototopic) en er was niks meer van de woedeaanval te merken.
  Jubileum moderator maandag 27 juni 2005 @ 20:14:31 #72
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_28282859
Moeilijk is dat Lady, aan de ene kant zie je dan een bevestiging van het autisme, aan de andere kant (als je niet beter weet) zou je misschien gewoon denken dat Luca moeite heeft met zijn emoties. Heel veel kinderen kunnen explosief uitbarsten om na 10 minuten gewoon weer vrolijk verder te spelen.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  † In Memoriam † maandag 27 juni 2005 @ 22:25:04 #73
37843 lady-wrb
kortaf
pi_28286190
ik mag er ook niet op terugkomen van hem, dan klapt hij weer dicht.
ik vind het zoooo moeilijk.

ook gister bij ome willem. bij de liedjes die hij herkende ging hij meedoen, en bij het stukje over de dode vogel van ome willem, ging hij er helemaal in mee, zo ver zelfs dat hij ging roepen naar ome willem.
in het theater was hij er helemaal vol van en we stappen naar buiten en het is of er een knop omgaat: er mag niet meer over gepraat worden en hij gaat weer over toto de orde van de dag.
en we hebben het er ook niet meer over gehad, want ook dan klapt hij dicht.
pi_28342816
Hoi!! ik heb het boek van colette de bruin binnen, iemand al ervaringen hiermee?
pi_28352937
autisme..

het lijkt wel of iedereen die zich niet normaal gedraagt dat dan maar weer heeft. ik las ook ergens iets over iemand die dacht dat minister donner het zou hebben omdat hij geen emotie toonde? volkert van der g zou het ook hebben.

heel vervelend.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')