Wat zo vreemd is is dat de lobby van deze regering zich vooral uitstrekt naar landen als bv Cuba, Venezuela, China, en enkele afrikaanse dictaturen. Puur om zoveel mogelijk stemmen te krijgen voor een zetel in die veiligheidsraad van de VN.quote:Op woensdag 18 mei 2005 17:23 schreef du_ke het volgende:
Boeiend verhaal!
Ik denk dat dit een probleem is waar inderdaad alle landen mee te maken hebben maar bij een land in ontwikkeling, opkomst zal het meer opvallen.
Brazilie ondervindt nog steeds de naweeen van de corrupte regimes (en de door hun benoemde kennissen die nu de belangrijke positie bevolken) en heeft natuurlijk veel oud oorlogsmisdadigers onder de gelederen, maar welke positie zij bekleden weet ik niet echt.quote:Op woensdag 18 mei 2005 17:44 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Wat zo vreemd is is dat de lobby van deze regering zich vooral uitstrekt naar landen als bv Cuba, Venezuela, China, en enkele afrikaanse dictaturen. Puur om zoveel mogelijk stemmen te krijgen voor een zetel in die veiligheidsraad van de VN.
Duitsland is ook vrij verwant met Brazilie dit ivm vele immigranten van Duitse komaf na de oorlog.
Dit land heeft de potentie om zich te profileren als een van de grootmachten, maar door de corruptie en het nepotisme word het hierin belemmerd.
Het gevolg is een door en door rot systeem vol met intriges en corruptie.
Wat ik in mij OT aangaf was nog maar het topje van de ijsberg, zo zijn er nog veel meer zaken.
Er is een dreigende opstand gaande in een van de noord-westelijke staten genaamd Rondonia.
Studenten zijn daar de straat op gegaan om het aftreden en arrestatie te eisen van 4 gedeputeerden.
Dat is heel erg dapper van hun, maar ik vrees voor de gearresteerde studenten dat ze een carriere nu wel kunnen vergeten.
Natuurlijk weet ik ook wel dat men in Nederland nogal "slordig" omgaat met benoemingen en promoties.quote:Op woensdag 18 mei 2005 17:33 schreef Elgigante het volgende:
Het lijkt me dat je Nederland iets te rooskleurig voorstelt als het gaat om oneerlijke concurrentie, belangenverstrengeling, nepotisme.
We kunnen niet op tegen een door en door ziek land als Brazilie (en andere bananenrepublieken), maar in Nederland uit zich dat bijv in het benoemen van burgemeesters, comissarissen der konigin, europarlementariers etc.
Ik heb een boek gelezen dat de corruptie binnen de voetbalwereld aankaart en zich met name specificeert op de ex-voorzitter van de Fifa, meneer Jao Havelange en er wortd wat dieper op zijn carriere ingegaan die zijn oorsprong vindt in Brazilie, daar worden ook een aantal door jouw benoemde punten aangehaald.
Macht corrumpeert, dat geldt overal en altijd, waar ook ter wereld, alleen is het in sommige landen (zeker Latijns en Midden-Amerika) wel bedroevend.
Ik ben trots om in dit land te mogen wonen, hoe gek dat ook klinkt.quote:Op woensdag 18 mei 2005 17:50 schreef Elgigante het volgende:
[..]
Brazilie ondervindt nog steeds de naweeen van de corrupte regimes (en de door hun benoemde kennissen die nu de belangrijke positie bevolken) en heeft natuurlijk veel oud oorlogsmisdadigers onder de gelederen, maar welke positie zij bekleden weet ik niet echt.
Maar ook wij als het westen hebben hier zeker aan mee geholpen.
Voordat het een gezond land is zijn we misschien een jaar of 200 verder, wie zal het zeggen?
Heel jammer dat een prachtig en uniek land als Brazilie zo'n marginale rol speelt in de wereld(politiek), maar misschien dat er dankzij de door hunzelf bewerkstelligde belemmeringen wel meer bewaard is gebleven dan dat het een open land was geweest vanaf begin vorige eeuw.
Ja gvd!!!! Die heb ik dus mooi kunnen wegflikkeren. Met dank aan FOKquote:Op woensdag 18 mei 2005 18:10 schreef dahei het volgende:
Je rijst staat aan te branden. Zou je het niet even van het vuur gaan halen![]()
Het is een mooie discussie waard denk ik, maar gezien mijn tijd kan ik er beter morgen op terug komen..quote:Op woensdag 18 mei 2005 18:13 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Ik ben trots om in dit land te mogen wonen, hoe gek dat ook klinkt.
Maar nog meer ben ik dolblij dat Brazilie een hele marginale rol speelt op wereld niveau.
Want ik ben bang dat als Brazilie dat deed men andere landen ook zou bevlekken met corruptie en vriendjespolitiek, wat zeer zeker niet denkbeeldig is. De ene gunst voor de andere gunst. En hier in Brazilie valt veel te halen, dus tel uit je winst.
Brazilie ondervind idd nog steeds de naweeen van de militaire regimes. En ik vrees eerlijk gezegd dat die weer terugkomen als het zo door blijft gaan.
Economisch zal het dan een stuk beter gaan, en corruptie zal een stuk minder zijn, maar het zal wel betekenen dat men nog meer de mond houd over zaken die gaande zijn. En bv de mensenrechten situatie nog meer verslechterd.
Momenteel is de corruptie en nepotisme een molensteen om de nek van dit land.
Ik moet er zo helaas ook weer vantussen. wat werkvoorbereidingen maken voor mijn studenten.quote:Op woensdag 18 mei 2005 18:17 schreef Elgigante het volgende:
[..]
Het is een mooie discussie waard denk ik, maar gezien mijn tijd kan ik er beter morgen op terug komen..
Geniet maar van het warme klimaat intussen en de aangefikte rijst.
natuurlijk zijn er genoeg mensen in het leger die corrupt zijn.quote:Op woensdag 18 mei 2005 18:28 schreef McCarthy het volgende:
interresant verhaal. Een kleinere overheid zou al veel helpen voor Brasil.
Bovendien bewijst dit maar weer eens dat de armoede in veel landen niet de schuld van het westen is maar de schuld van die landen zelf. Hou dus volgende keer je hand op de knip wanneer er weer zo'n goed doel voor je deur staat.
btw: en het leger is niet corrupt?
is het dan zo slecht in de VSquote:Op woensdag 18 mei 2005 21:35 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Leuk, zo'n verhaal over hoe het nog veel erger kan.. Maar het neemt niet weg dat dit land zienderogen bergafwaarts is gegaan, de laatste paar decennia.
Braziliaanse toestanden zullen het wel niet worden, maar we zijn niet meer zover verwijderd van Amerikaanse toestanden.
de overheid kon de zorg ook niet regelen dus moeten we de markt maar eens een kans geven (die het nu maar half krijgt)quote:Een zorgstelsel dat is uitgekleed tot op het bot, met als gevolg ondervoede bejaarden nutsvoorzieningen die geprivatiseerd zijn en die er een puinhoop van maken (Ondertussen gaat de regering gewoon door met dat beleid, alsof het een stel autisten is.)
ghettovorming is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgenquote:Sociale woningbouw bestaat nagenoeg niet meer, met als gevolg ghettovorming.
dit is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgenquote:We hebben hier inmiddels witte en zwarte scholen.
dit is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgenquote:Diverse groeperingen staan elkaar naar het leven.
dit is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgenquote:We hebben een politieke moord zien gebeuren en een rituele slachting... Om even een paar dingen te noemen.
Veel criminaliteit en armoede..quote:
De overheid kan dat uitstekend. De markt absoluut niet.quote:de overheid kon de zorg ook niet regelen dus moeten we de markt maar eens een kans geven (die het nu maar half krijgt)
Kortzichtig, niet iedereen heeft de kans om te sparen voor een oude dag. Zorgen voor bejaarden is iets heel normaals in een samenleving.quote:Bejaarden hebben hun hele leven de kans gehad om te sparen voor hun oude dag .... oeps de linkse overheid heeft hun dat onmogelijk gemaakt, ze moesten nl voor andere bejaarden werken en nu ze zelf bejaard zijn zitten ze in de puree.
Voor mijn part..quote:links
socialisme
communsinme
Pvda
Wallage vThijn Cohen dAncona![]()
gedwongen solidariteit
Da's maar een deel van het verhaal. Ghettovorming ontstaat nu pas, nu de sociale woningbouw niet meer bestaat.quote:ghettovorming is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgen
Ik denk dat je je niet teveel in anti-buitenlander denkbeelden moet verliezen. Een bepaalde groep veroorzaakt beslist problemen, maar veel ellende is zeker ook ontstaan door bot afbraakbeleid.quote:dit is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgen
[..]
dit is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgen
[..]
dit is het resultaat van 30 jaar links immigratiebeleid dat er op gericht was de meest kansloze wereldburgers binnen deze grenzen te krijgen
Uiteraard zijn er landen waar de corruptie nog meer hoogtij viert dan in bv Brazilie.quote:Op woensdag 18 mei 2005 20:35 schreef McCarthy het volgende:
ErwinRommel: Je bent nogal met corruptie bezig. Welke corruptie index vindt jij nou goed en hoe doet Brasil het op die index? Ik ben namelijk bang dat er landen zijn die nog veel erger zijn
Voortrekt idd, of benoemd in hoge functies wat hier dus veelvuldig voorkomt.quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:00 schreef Nickthedick het volgende:
Nepotisme is alleen als je je eigen familie voortrekt hoor, anders noemen wij het hier in Nederland: vriendjespolitiek.
Nee, maar je noemde alles gelijk nepotisme (wat niet klopt).quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:04 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Voortrekt idd, of benoemd in hoge functies wat hier dus veelvuldig voorkomt.
Wil overigens niet zeggen dat vriendjespolitiek minder erg is dan nepotisme, of wel?
Ok dan, speciaal voor jou, corruptie, nepotisme EN vriendjespolitiekquote:Op donderdag 19 mei 2005 17:06 schreef Nickthedick het volgende:
[..]
Nee, maar je noemde alles gelijk nepotisme (wat niet klopt).![]()
Dankquote:Op donderdag 19 mei 2005 17:08 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Ok dan, speciaal voor jou, corruptie, nepotisme EN vriendjespolitiek![]()
Het gaat er niet om hoe erger het kan zijn, ik breng enkel een "verslag" uit over hoe dit land verwikkeld is in een beerput van corruptie, nepotisme en vriendjespolitiek.quote:Op woensdag 18 mei 2005 21:35 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Leuk, zo'n verhaal over hoe het nog veel erger kan.. Maar het neemt niet weg dat dit land zienderogen bergafwaarts is gegaan, de laatste paar decennia.
Braziliaanse toestanden zullen het wel niet worden, maar we zijn niet meer zover verwijderd van Amerikaanse toestanden.
Een zorgstelsel dat is uitgekleed tot op het bot, met als gevolg ondervoede bejaarden nutsvoorzieningen die geprivatiseerd zijn en die er een puinhoop van maken (Ondertussen gaat de regering gewoon door met dat beleid, alsof het een stel autisten is.) Sociale woningbouw bestaat nagenoeg niet meer, met als gevolg ghettovorming. We hebben hier inmiddels witte en zwarte scholen. Diverse groeperingen staan elkaar naar het leven. We hebben een politieke moord zien gebeuren en een rituele slachting... Om even een paar dingen te noemen.
Het kan me eigenlijk niet zoveel schelen dat een één of andere schurk elders 300 miljoen in zijn eigen zak steekt. Het is geen enkel excuus voor het machtsbederf waarvan hier in NL sprake is.
Daar ben ik het helemaal mee eens.quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:17 schreef Nickthedick het volgende:
Corruptie is de belangrijkste reden waarom de economie van een land achter blijft.
Leuk leesvoer voor dit onderwerp:quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:28 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Daar ben ik het helemaal mee eens.
En al helemaal wanneer het politiek corrupt is.
Je veronderstelling dat in Nederland 'corruptie' het enkel om 'kleine-jongens-bedragen' gaat, is echter eveneens erg onjuist... enkel doet men het erg voorzichtig en indirekt ...quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:15 schreef ErwinRommel het volgende:
Het voorbeeld wat jij aangaf, dat het bergafwaarts gaat in enkele facetten van de NL samenleving heeft meer te maken met het regeringsbeleid, en vrij weinig met corruptie.
Ik doelde meer op de privatisering van wat voorheen publieke diensten waren zoals bv de zorg.quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:34 schreef RM-rf het volgende:
[..]
Je veronderstelling dat in Nederland 'corruptie' het enkel om 'kleine-jongens-bedragen' gaat, is echter eveneens erg onjuist... enkel doet men het erg voorzichtig en indirekt ...
Herinner je je Jorritsma nog, of Netelenbos, die 'opeens' werden weggepromoveerd ... dat was omdat de pers enorm direkt op een netwerk zaten waarmee ze ook miljonenbedragen hadden weggesluist..
De Bouwfraude is in Nederland ook nooit geheel 'afgewikkeld', omdat er eigenlijk niemand belang bij heeft dat de deksel van de beerput gehaald wordt ...
Corruptie in nederland is vaak grotendeels niet eens gebaseerd op 'persoonlijk gewin', maar is ook sterk gemotiveerd door partijpolitieke overwegingen..
smeergeld wordt grotendeels benut om partijkassen te spekken, en de olie van dat alles is het 'banentoewijs-beleid' waarbij partijtrouw voornamelijk beloond wordt met lucratieve baantjes...,
Bevoordeling van bedrijven wordt simpelweg vergoed door lucratieve commissariaten na pensionering als politicus, en de partij garandeert dat bedrijven hun 'beloftes' aan politici ook nakomen, anders volgt de politieke afrekening alsnog...
Typische politici die op die wijze functioneren zijn bv Neelie Smit Kroes, die zelfs niet eens moeite doet om te verhullen dat zij gunstelingen lucratieve baantjes toebedeeld, en zelf ook makkelijk profiteert van de loyaliteit vand e door haar begunstigden...
Het grote verschil in Brazilie is waarschijnlijk dat hier een minder sterk politiek partijkader bestaat, en dat dus individuele politici eerder om hun winst zeker te stellen, het in eigen zak moeten steken...
Dit proces is echter bijvoorbeeld veel duidelijker in het meer europa-georienteerde Argentinie, waar de machthebbende partij eigenlijk al jaren de Perronisten zijn (met uitzondering van 4 tot 2 jaar terug, toen het hele systeem praktisch in elkaar donderde, Argentinie failliet ging, echter het IMF dusdanig kredieten financierde zodat juist net nog de grote bankconto's van investoren en politici 'veilig gesteld' konden worden ... de IMF kredieten die argentinie nu ook moet afbetalen, waren ongeveer de helft van het geld dat in die tijd het land uitgesluisd werd...)
kan je dat onderbouwen met cijfers en statsquote:Op donderdag 19 mei 2005 11:32 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
[..]
Veel criminaliteit en armoede..
[..]
ik zal je wat vertellen, de overheid heeft het de afgelopen decenia gedaan, met belabberd resultaat, ze begint nu pas iets meer martkwerking toe te laten. Omdat het zo halfslachtig gebeurt zijn ook die resultaten natuurlijk niet al te bestquote:De overheid kan dat uitstekend. De markt absoluut niet.
[..]
nee, niet als de overheid 32% van je inkomen afpakt (om leuke dingen voor linkse mensen mee te doen), om maar niet te spreken over alle andere taxes zoals BTW en gemeentelijke taxquote:Kortzichtig, niet iedereen heeft de kans om te sparen voor een oude dag.
Het zal idd niet alleen buitenlanders zijn maar als je grote groepen mensen hier binnenhaalt moet je niet raar kijken als het gewoon niet loopt zoals je in gedachte had (een multikulti paradijs). Mensen laten zich nou eenmaal moeilijk sturenquote:Da's maar een deel van het verhaal. Ghettovorming ontstaat nu pas, nu de sociale woningbouw niet meer bestaat.
[..]
Ik denk dat je je niet teveel in anti-buitenlander denkbeelden moet verliezen. Een bepaalde groep veroorzaakt beslist problemen, maar veel ellende is zeker ook ontstaan door bot afbraakbeleid.
koopkracht plaatjes blijven zich gunstig ontwikkelen hoorquote:Maar wat de oorzaak ook mag zijn; feit blijft dat dit land gruwelijk achteruit is gegaan de afgelopen decennia.
na oorlogquote:Op donderdag 19 mei 2005 17:17 schreef Nickthedick het volgende:
Corruptie is de belangrijkste reden waarom de economie van een land achter blijft.
maar hij (ik weet zijn naam effe niet meer) begon, niet ikquote:Op donderdag 19 mei 2005 18:26 schreef RM-rf het volgende:
mcCarthy, met alle respect, maar kun je proberen een beetje ontopic te blijven, en niet dit topic misbruiken voor je gerant over één algemene politieke stroming/richting binnen nederland ?
Daarvoor zijn namelijk binnen POL best wel een groot aantal topics, waar dat veel beter past... het zou zo leuk zijn als een keertje één topic verstoken blijft van dat clichematige geblér over 'links' of 'rechts'.
Helaas is voor veel mensen ook de koopkracht achteruit gegaan..quote:Op donderdag 19 mei 2005 18:23 schreef McCarthy het volgende:
koopkracht plaatjes blijven zich gunstig ontwikkelen hoor
BNP is ook gestegen
Ik bedoelde niet dat ik onverschillig sta tegenover allerlei ellende elders in de wereld. Ik wilde alleen aangeven dat een slechte situatie daar niet weggestreept kan worden tegen een slechte situatie hier. Ik had even de indruk dat je zoiets wilde zeggen.quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:15 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Dat het jou niet zoveel kan schelen dat in andere landen corruptie en nepotisme/vriendjespolitiek hoogtij viert kan ik mij in vinden omdat jij er niet rechtstreeks mee te maken heb.
Ik opende dit topic om aan te geven dat Brazilie helemaal geen land van "melk en honing" is.
ik denk het nietquote:Ik denk dat als het contrast rijk/ arm groot is, het probleem ook groter is.
Ik woon nu 3 jaar in dit land, waarvan nu 1 jaar legaalquote:Op maandag 23 mei 2005 22:57 schreef qwerty_x het volgende:
Naar mijn mening wordt Brazilie door dhr. Rommel veel te negatief belicht.
Ja, er is corruptie, maar lang niet zo erg als hier wordt voorgespiegeld; en wat bemoedigend is: het wordt steeds minder en minder en justitie ziet steeds meer in dat er iets aan gedaan moet worden
In het bedrijfsleven komt het amper meer voor; de overheid volgt met rasse schreden.
Zelfs dhr. Rommel moet toegeven dat de situatie ten zuiden van Rio verre van bananen-republiek-achtig genoemd kan worden.
Hoelang woont dhr. Rommel eigenlijk in Brazilie ?
Lula houd helemaal geen schoonmaak. Hij bedonderd de boel nog meer dan zijn voorganger FHC.quote:Op dinsdag 24 mei 2005 00:03 schreef Lyrebird het volgende:
Is er niet ene meneer Lula die schoonmaak aan het houden is in Brazilie? Iemand die voor de arme mensen opkomt en zo?
omdat ik dat uit eigen ervaring ervaarquote:Op dinsdag 24 mei 2005 17:13 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
(..)
Ik weet niet hoe je erop komt dat het momenteel stukken minder hard gaat met die corruptie.
(..)
Hij zal niet de eerste zijn die vóór zijn huldiging warm werd aangemoedigd en een jaar later wordt uitgekotst, omdat hij het pluche en de dollars niet kon weerstaan.quote:Op dinsdag 24 mei 2005 17:20 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Lula houd helemaal geen schoonmaak. Hij bedonderd de boel nog meer dan zijn voorganger FHC.
De benoeming van talloze nietsnutten zoals bv extra ambtenaren (40.000 extra), de aanschaf van een splinternieuwe Airbus, AeroLula, of Força Aerea numero1, voor 56miljoen euro.
De helft van het jaar is hij buiten het land met zijn "gevolg" voor het bezoeken van dubieuze regimes zoals Iran, Syrie, Cuba, Libie etc.
Lula en opkomen voor de armen? Toen hij presidents kandidaat was idd. Maar nu op het pluche zittende heeft hij zijn idealistische veren verloren.
Goed stuk RM-f.quote:Op donderdag 19 mei 2005 17:34 schreef RM-rf het volgende:
[..]
Je veronderstelling dat in Nederland 'corruptie' het enkel om 'kleine-jongens-bedragen' gaat, is echter eveneens erg onjuist... enkel doet men het erg voorzichtig en indirekt ...
Herinner je je Jorritsma nog, of Netelenbos, die 'opeens' werden weggepromoveerd ... dat was omdat de pers enorm direkt op een netwerk zaten waarmee ze ook miljonenbedragen hadden weggesluist..
De Bouwfraude is in Nederland ook nooit geheel 'afgewikkeld', omdat er eigenlijk niemand belang bij heeft dat de deksel van de beerput gehaald wordt ...
Corruptie in nederland is vaak grotendeels niet eens gebaseerd op 'persoonlijk gewin', maar is ook sterk gemotiveerd door partijpolitieke overwegingen..
smeergeld wordt grotendeels benut om partijkassen te spekken, en de olie van dat alles is het 'banentoewijs-beleid' waarbij partijtrouw voornamelijk beloond wordt met lucratieve baantjes...,
Bevoordeling van bedrijven wordt simpelweg vergoed door lucratieve commissariaten na pensionering als politicus, en de partij garandeert dat bedrijven hun 'beloftes' aan politici ook nakomen, anders volgt de politieke afrekening alsnog...
Typische politici die op die wijze functioneren zijn bv Neelie Smit Kroes, die zelfs niet eens moeite doet om te verhullen dat zij gunstelingen lucratieve baantjes toebedeeld, en zelf ook makkelijk profiteert van de loyaliteit vand e door haar begunstigden...
Het grote verschil in Brazilie is waarschijnlijk dat hier een minder sterk politiek partijkader bestaat, en dat dus individuele politici eerder om hun winst zeker te stellen, het in eigen zak moeten steken...
Dit proces is echter bijvoorbeeld veel duidelijker in het meer europa-georienteerde Argentinie, waar de machthebbende partij eigenlijk al jaren de Perronisten zijn (met uitzondering van 4 tot 2 jaar terug, toen het hele systeem praktisch in elkaar donderde, Argentinie failliet ging, echter het IMF dusdanig kredieten financierde zodat juist net nog de grote bankconto's van investoren en politici 'veilig gesteld' konden worden ... de IMF kredieten die argentinie nu ook moet afbetalen, waren ongeveer de helft van het geld dat in die tijd het land uitgesluisd werd...)
Welk deel van het land woon je?quote:Op dinsdag 24 mei 2005 18:01 schreef qwerty_x het volgende:
[..]
omdat ik dat uit eigen ervaring ervaar
quote:Op dinsdag 24 mei 2005 19:28 schreef qwerty_x het volgende:
Ik woon in groter São Paulo, dus zuid, maar ook weer niet zo zuid dat het bijna Europa is (Curitiba etc.)
Uiteraard heerst er in Brazilie meer corruptie dan in Nederland (of misschien is het alleen wat meer verspreid en algemeen bekend ?); eerlijk gezegd vind ik dat -tot op een zeker niveau- wel z'n charmes hebben.
dat dacht ik echt niet hoor, wees maar gerustquote:Wat ik echter tegen je al te negatieve berichtgeving heb:
de meesten op dit forum denken zo al dat we in bomen wonen, de hele dag op het strand liggen en dat de ene na de andere vrouw zich samba-dansend in onze armen werpt.
Jouw berichten -overdreven negatief- maken het imago alleen maar erger.
quote:Dat we ook maar gewoon werken (44 urige werkweek, kom daar maar eens mee aan in Nederland) en er niet op elke hoek van de straat een schietgrage, donkere zonnebril dragende intimiderende politie-agent staat, komt bij de meesten niet op.
En gedurende de jaren dat ik hier woon zie ik wel degelijk een grote verandering plaatsvinden (al heb je w.b. Lula en FHC uiteraard gelijk, maar was dat niet te verwachten ?)
Aan de andere kant is het misschien wel slim van je: op zo'n manier blijven de Nederlanders hier weg en blijven de prijzen op een acceptabel R$ niveau ....
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |