Dat vind ik nou de enige kroket die niet tot de goddelijken behoord. Ik vind die dingen niet te vretenquote:Op dinsdag 3 mei 2005 14:20 schreef Stiffmaster het volgende:
Saté Kroket van de Febo.....heerlijk (na een hoop bier)
Precies, jij weet hoe je een broodje kroket moet bereiden! Wat een top chef kok opmerkingquote:Op dinsdag 3 mei 2005 14:37 schreef Nr.G het volgende:
Ik heb mn kroket het liefst met mosterd in een wit puntje en dan druk ik op het broodje zodat de kroket geplet word en de inhoud goed verspreid word in het broodje. Niet te hard drukken natuurlijk anders krijg je die hete grijze derrie over je handen.![]()
Volkomen mee eens.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 14:48 schreef het_ismij het volgende:
[..]
Die saus MOET je geproeft hebben!!
Ik stem voor meer saus op de mckroket!!!
De kroket en het broodje is ook nog wel te doen.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:02 schreef steve2003 het volgende:
De saus is idd heerlijk, de kroket en het broodje daar ben ik wat minder over te spreken helaas......
wha dat niet echt,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:09 schreef Slappe_hap het volgende:
Laten we hier niet verder doorzagen over die mckroket, ik vind dat ding een belediging voor alle echte kroketten!
Dodde moet je eerst tijdje uit de vriezer laten en dan pas frituren!!!!quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:11 schreef BrauN het volgende:
Laatst een paar Van Dobbe rundvleeskroketten gehaald voor in de vriezer. Ik heb dat kreng 8 minuten in 180 graden vet laten dobberen, maar binnenin was ie nog steeds licht bevroren.
Geef mij maar gewoon de kroketjes met normale vorm, in plaats van die bolle gevallen.
Wat hij zegt, het zijn lastige jongens die bolle... Maar als je 'm eenmaal goed op temperatuur hebt dan heb je ook wat!quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:12 schreef het_ismij het volgende:
[..]
Dodde moet je eerst tijdje uit de vriezer laten en dan pas frituren!!!!
heiligschennis dit!!
gewoon een kroket verkrachten,..![]()
precies,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:16 schreef Slappe_hap het volgende:
[..]
Wat hij zegt, het zijn lastige jongens die bolle... Maar als je 'm eenmaal goed op temperatuur hebt dan heb je ook wat!
Dus eerst even een half uurtje buiten de vriezer leggen, en daarna in die frituurpan fleppen!
Enjoy!![]()
![]()
Jaja, in de catering zie je ook vaak dat ze een temperatuur prikkertje hebben, das ook een uitkomstquote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:17 schreef het_ismij het volgende:
[..]
precies,..
een echte kenner merk ik,..
![]()
![]()
ze hebben wel de neiging om snel te klappen,.. dus goed opletten!!
180 graden is hoog zat!!!!
Indd,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:19 schreef Slappe_hap het volgende:
[..]
Jaja, in de catering zie je ook vaak dat ze een temperatuur prikkertje hebben, das ook een uitkomst![]()
Ik ook,...quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:24 schreef Slappe_hap het volgende:
Dat is idd altijd het moeilijkste ja, het geduld hebben om die puike kroket af te laten koelen.. Ik ga meestal voor blaren in mn bek![]()
Tsssss.. RTFM!!! 2 minuten in het vet, 1 minuut afkoelen en dan weer 5 minuten frituren.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:11 schreef BrauN het volgende:
Laatst een paar Van Dobbe rundvleeskroketten gehaald voor in de vriezer. Ik heb dat kreng 8 minuten in 180 graden vet laten dobberen, maar binnenin was ie nog steeds licht bevroren.
Geef mij maar gewoon de kroketjes met normale vorm, in plaats van die bolle gevallen.
gewoon eerst ontdooien,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:28 schreef Nr.G het volgende:
[..]
Tsssss.. RTFM!!! 2 minuten in het vet, 1 minuut afkoelen en dan weer 5 minuten frituren.![]()
Kleine happen, veel lucht binnenzuigen en niet te lang kauwen. Zoveel mogelijk het contact tussen croquette en gehemelte vermijden.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:24 schreef Slappe_hap het volgende:
Dat is idd altijd het moeilijkste ja, het geduld hebben om die puike kroket af te laten koelen.. Ik ga meestal voor blaren in mn bek![]()
Techniek,.. maar dan nog,.. moeilijk me bek verbrand,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:31 schreef Nr.G het volgende:
[..]
Kleine happen, veel lucht binnenzuigen en niet te lang kauwen. Zoveel mogelijk het contact tussen croquette en gehemelte vermijden.![]()
Ja die techniek gebruik ik ook weleens, maar dan geniet je toch niet optimaal is mijn ondervindingquote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:31 schreef Nr.G het volgende:
[..]
Kleine happen, veel lucht binnenzuigen en niet te lang kauwen. Zoveel mogelijk het contact tussen croquette en gehemelte vermijden.![]()
Binnen nu en 4 dagen zal ik het weten....quote:Op dinsdag 3 mei 2005 14:48 schreef het_ismij het volgende:
[..]
Die saus MOET je geproeft hebben!!
Ik stem voor meer saus op de mckroket!!!
we horen je bevindingen wel neem ik aan??quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:33 schreef Stiffmaster het volgende:
[..]
Binnen nu en 4 dagen zal ik het weten....![]()
Kep in snackbar gewerkt,.. dont mess with mequote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:39 schreef BrauN het volgende:
Mensen, doe eens allemaal niet zo wijs hier.
Ik ben hier de frituurspecialist, dus ga me niet vertellen hoe ik zo'n rotding moet frituren. Ik had ze van te voren ook buiten de vriezer gehad, maar ik zal wel verkeerd op de klok hebben gekeken en te kort in het vet laten liggen...
Net trouwens weer een heerlijke smulmix soldaat gemaakt. Frikandelletjes, bitterballen, kipnuggets en kaassnacks.
Het gaat hier waarschijnlijk over een zachte pistolet... da's toch vrij normaal?quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:37 schreef MUUS het volgende:
Ik wil toch even in opstand komen!
Kroketje op een pistolet? WTF?.
En ik werk in een groot vrieshuis waar alle mogelijke snacks en aanverwanten liggen en we frituren elke pauze, dus ook niet messe met mij.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:40 schreef het_ismij het volgende:
[..]
Kep in snackbar gewerkt,.. dont mess with me![]()
pistoletje is hard,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:40 schreef BrauN het volgende:
[..]
Het gaat hier waarschijnlijk over een zachte pistolet... da's toch vrij normaal?
Een pistoletje is hard.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:40 schreef BrauN het volgende:
[..]
Het gaat hier waarschijnlijk over een zachte pistolet... da's toch vrij normaal?
Ik zie enige potentie in het leveren van diepvrieszooiquote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:41 schreef BrauN het volgende:
[..]
En ik werk in een groot vrieshuis waar alle mogelijke snacks en aanverwanten liggen en we frituren elke pauze, dus ook niet messe met mij.![]()
In welke zin?quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:42 schreef het_ismij het volgende:
[..]
Ik zie enige potentie in het leveren van diepvrieszooi![]()
![]()
Hmm, ja dat zal dan wel.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:41 schreef MUUS het volgende:
[..]
Een pistoletje is hard.
Een puntje is zacht.
Dat zijn twee verschillende dingen..
Op een pistoletje is goed hoor, voor het eerst gehad bij een strandbar op curacao toen ik 12 wasquote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:41 schreef MUUS het volgende:
[..]
Een pistoletje is hard.
Een puntje is zacht.
Dat zijn twee verschillende dingen..
indd,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:44 schreef BrauN het volgende:
[..]
In welke zin?
Die 'diepvrieszooi' loopt namelijk al als de tierelier... Of bedoel je dat je ook wil gaan afnemen?
zolang het brood maar wit is maakt het mij niet uit welke vorm het heeft,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:44 schreef Slappe_hap het volgende:
[..]
Op een pistoletje is goed hoor, voor het eerst gehad bij een strandbar op curacao toen ik 12 was![]()
Zeker voor herhaling vatbaar!
Je kroket tussen 2 witte boterhammen fleppen is overigens ook niet verkeerd![]()
Ik ga hier niet uit de doeken doen om welk bedrijf het gaat, i.v.m. eventuele represailles, sorry.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:45 schreef het_ismij het volgende:
[..]
indd,..
Afnemen ja,..
ik wil folders zien!!![]()
das nou weer jammer,...quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:46 schreef BrauN het volgende:
[..]
Ik ga hier niet uit de doeken doen om welk bedrijf het gaat, i.v.m. eventuele represailles, sorry.
Oh ja, mag dit topic niet naar CUL? Het is een uitermate puik topic.
Wanneer ik gezond wil doen gooi ik die kroket ook weleens op een volkoren broodje, it's like having you're cake, and eating it tooquote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:46 schreef het_ismij het volgende:
[..]
zolang het brood maar wit is maakt het mij niet uit welke vorm het heeft,..![]()
Het is idd een puik topic geworden.. Mooi dat er zoveel mensen de goede kwaliteiten van de kroket inzienquote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:46 schreef BrauN het volgende:
[..]
Ik ga hier niet uit de doeken doen om welk bedrijf het gaat, i.v.m. eventuele represailles, sorry.
Oh ja, mag dit topic niet naar CUL? Het is een uitermate puik topic.
Bestaat die nog? Daar heb ik goede herinneringen aan!quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:55 schreef BrauN het volgende:
Wat is trouwens jullie standpunt t.o.v. de Mora kroketburger?
sry kep ut niet zo op mora kroketten,..quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:57 schreef Slappe_hap het volgende:
[..]
Bestaat die nog? Daar heb ik goede herinneringen aan!
M'n papsie deed die vroegah altijd in de oven en waren zeer goed te bikken!![]()
Dat is idd ongeloofelijk grof!!!quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:58 schreef BrauN het volgende:
Dit vind ik trouwens een heidense actie. Een kroket op brood, okay, maar die boter.![]()
[afbeelding]
Aan de bestandsnaam te zien is het een zelfgemaakte kroket.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 16:00 schreef Billekoek het volgende:
[..]
Dat is idd ongeloofelijk grof!!!
Is het merk kroket bekend?
Ja zie je, daar heb je het al.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:44 schreef Slappe_hap het volgende:
[..]
Op een pistoletje is goed hoor, voor het eerst gehad bij een strandbar op curacao toen ik 12 was![]()
Boter op je boterham kroket vind ik ook 'not done'quote:Op dinsdag 3 mei 2005 15:58 schreef BrauN het volgende:
Dit vind ik trouwens een heidense actie. Een kroket op brood, okay, maar die boter.![]()
[afbeelding]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |