abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60230354
quote:
Op zondag 20 juli 2008 19:19 schreef sieske het volgende:
ik heb toevallig net op. Ik heb het heel simpel gemaakt, maar het was echt wel lekker, had ik eigenlijk niet verwacht.
Gehakt rul gebakken, 2 al wat oudere paprika's kleingesneden, ui kleingesneden. Alles samen gebakken, 2 potten pastasaus erdoor (piccante en een restje van de Spar), laagje in de schaal, lasagnebladen erover, weer laagje gehaktmengsel, lasagnebladen, nog 'n beetje gehakt en flink mozzarella en parmezaanse kaas. Half uurtje in de oven, glaasje wijn erbij, salade erbij (eventueel) en smakelijk!!
*jaloers*
Zo ga ik het voortaan ook doen he.

Ik heb natuurlijk wel een glaasje wijn, dat wel. .
  zondag 20 juli 2008 @ 19:30:14 #27
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_60230392
Lasagna met pasta die je zelf moet voorkoken (bv. DeCecco) smaakt anders/beter dan met de standaard GrandeItalia 40-45 min. Ben je; met enige planning ook stuk sneller klaar.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zondag 20 juli 2008 @ 19:37:15 #28
40001 fotoloog
1/250 sec. F=8
pi_60230498
quote:
Op zondag 20 juli 2008 19:27 schreef Stali het volgende:

[..]

*jaloers*
Zo ga ik het voortaan ook doen he.

Ik heb natuurlijk wel een glaasje wijn, dat wel. .
Saluté
Sometimes it snows in april
Sometimes I feel so bad, so bad
Sometimes I wish life was never ending,
And all good things, they say, never last
pi_60230599
.
quote:
Op zondag 20 juli 2008 19:37 schreef fotoloog het volgende:

[..]

Saluté
Proost. .

Overigens heb ik die hele Boursin ook maar in de tomatensaus gedaan.
Lost wel snel op en je merkt het amper in zo'n gigantische pan vol saus. .
pi_60230690
quote:
Op zondag 20 juli 2008 19:30 schreef Hyperdude het volgende:
Lasagna met pasta die je zelf moet voorkoken (bv. DeCecco) smaakt anders/beter dan met de standaard GrandeItalia 40-45 min. Ben je; met enige planning ook stuk sneller klaar.
Ik heb 26 bladen van Grand'Italia... 13 per doosje om precies te zijn. .
Staat niks op van kooktijden... wel makkelijke snelle recepten van binnen 40 minuten klaar.

Wat een ellende dit. Volgens mij eten we hier niet meer voor 23:00 uur. .
pi_60230736
quote:
Op zondag 20 juli 2008 19:51 schreef Stali het volgende:

[..]

Ik heb 26 bladen van Grand'Italia... 13 per doosje om precies te zijn. .
Staat niks op van kooktijden... wel makkelijke snelle recepten van binnen 40 minuten klaar.

Wat een ellende dit. Volgens mij eten we hier niet meer voor 23:00 uur. .
Ik vind je geweldig, ik zit met een grote glimlach je posts hierover te lezen
Geeft niets dat je laat eet, hopelijk was het het waard!
The rock candy's melted, only diamonds now remain
  zondag 20 juli 2008 @ 19:58:42 #32
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_60230813
26 bladen lijkt mij wel genoeg.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_60230918
quote:
Op zondag 20 juli 2008 19:54 schreef LastRequest het volgende:

[..]

Ik vind je geweldig, ik zit met een grote glimlach je posts hierover te lezen
Geeft niets dat je laat eet, hopelijk was het het waard!

Beloof dat je nooit zo'n bespottelijk recept zult maken he?
Je kunt in die gigantische pan saus onopgemerkt wel drie Boursins verdrinken. .

Hier wordt nu gevraagd of ik iets wil eten. .
pi_60230970
Oh Stali Ik zie het echt helemaal voor me.
Dit zijn echt recepten waar je een paar uur voor uit moet trekken en een keukenmachine is inderdaad geen overbodige luxe. Hopelijk smaakt het straks wel goed.
Een troost, de rest van de saus kan je in bakjes invriezen zodat je de volgende keer alleen een bakje uit de vriezer hoeft te trekken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60231010
Dit is trouwens mijn favoriete recept.
Ik houd alleen echt niet van bechamelsaus dus die laat ik altijd weg als ik er een lasagne mee maak.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60231240
Ik heb de link aangeklikt maar kan jouw post niet vinden toch. (Heb em op 100 posts p.p. ingesteld).
Ze hebben de lunch hier nu volledig opgepeuzeld en ik af en toe maar roeren in die enorme pan. (Normaal de pan die ik gebruik voor het bereiden van mosselen)...

Ben al lichtelijk aangeschoten door de wachtwijn... .
Nu is de Bechamelsaus aan de beurt. .
pi_60231506
Hij moet nog in het kookboek gezet worden, dan linkt het makkelijker. Maar het is een van de laatste posts in dat topic.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 20 juli 2008 @ 20:53:39 #38
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_60231977
quote:
Op woensdag 27 april 2005 09:54 schreef Double-U het volgende:
[ afbeelding ]

met een beetje veel extra kaas erop
Zal ik iets bekennen? Ik maak die van Knorr al jaren en ik vind het nog steeds lekker.
The love you take is equal to the love you make.
pi_60232204
Update: 21.00 uur.

Bijna vijf uur bezig maar het ziet er goed uit toch. .

De Lasagne-saus dikt stadig aan in en net heb ik een Bechamelsaus gemaakt.
Ryan moest er aan te pas komen m.b.t. roeren maar hij vindt het allemaal lekker ruiken en er goed uitzien.
Die Bechamelsaus lijkt verdacht veel op kaasfondue trouwens en het is echt veel teveel.
Een aardige Lasagne voor vier personen daar hoef je maar een kwart van de benodigdheden te gebruiken uit het hoofdrecept.

Voorlopig is er nog lang geen eten in zicht. .
Wijn wel trouwens. .
pi_60232263
quote:
Op zondag 20 juli 2008 20:53 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zal ik iets bekennen? Ik maak die van Knorr al jaren en ik vind het nog steeds lekker.
En hoe snel is die klaar?

Vijf uur onderweg... dit wil toch helemaal niemand voor zo'n pokkelasagne he. .
pi_60232506
quote:
Op zondag 20 juli 2008 21:08 schreef Stali het volgende:

[..]

En hoe snel is die klaar?

Vijf uur onderweg... dit wil toch helemaal niemand voor zo'n pokkelasagne he. .
Je moet dat ook gewoon een keer op een zaterdag- of zondagmiddag maken en de saus dan gewoon met pasta eten en de rest invriezen. En dan later een keer lasagne eten met een bakje uit de vriezer.

Wel fijn dat de wijn lekker is en zo te horen hebben jullie het ook nog wel gezellig in de keuken.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60232526
Oh en Stali: houd er even rekening mee dat dit soort saus veeeeeel meer vult dan saus uit een pot of pakje. Je hebt er dus minder van nodig.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 20 juli 2008 @ 21:21:02 #43
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_60232554
quote:
Op zondag 20 juli 2008 21:08 schreef Stali het volgende:

[..]

En hoe snel is die klaar?

Vijf uur onderweg... dit wil toch helemaal niemand voor zo'n pokkelasagne he. .
Die staat van start tot finish wel binnen een uur op tafel. Maar die van jou is vast lekkerder.
The love you take is equal to the love you make.
pi_60232837
Ik ben nog aan het roeren.... .
Het dikt wel in maar heel veel weglopen zit er niet in want dan voel je een laagje aan de bodem vastplakken.
pi_60233000
Kan je als noodgreep niet een beetje maizena of aardappelmeel erin mikken?
Dat is het sneller dik. Ik neem tenminste aan dat jullie deze zondag nog willen eten niet niet maandagmorgen pas.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60233222
quote:
Op zondag 20 juli 2008 21:39 schreef MinderMutsig het volgende:
Kan je als noodgreep niet een beetje maizena of aardappelmeel erin mikken?
Dat is het sneller dik. Ik neem tenminste aan dat jullie deze zondag nog willen eten niet niet maandagmorgen pas.
Ik heb er tabak van...
Gas uit onder de enorme pan met saus en verder zit er inmiddels al een vaag gelig dakwerk op de Bechamel-saus en ben ik inmiddels zo zwaar aangeschoten dat ik voor de zekerheid maar een emmer mee naar bed neem.

Ik ben allemaal zo ontzettend klaar mee. Gewoon nooit meer.
Het is echt helemaal klaar nu. .
pi_60233413
Slaap lekker Stali!

PS: Lasagne is de dag erna altijd veel lekkerder .


Voor echte zelf-maak lasagne: zelf lasagnebladen maken is simpel. Bloem, ei, water, zou, mengen & keden tot stevig deeg, uitrollen met deegroller (hard werken!). Eventueel plakken wat op maat snijden.

Vulling: geruld gehakt naar smaak gekruid & bliktomaten / -puree. Indien gewenst frutsels als kappertjes olijven etc naar smaak. Bovenop wat plakjes mozzarella.

Alternatief: Spinazie (diepvries, van die fijngesneden). Met zo je wil boursin en/of ham of zalm.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_60233442

Misschien nog even een boterham eten om toch wat maagvulling te hebben naast de wijn?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60233495
Je brengt me op een idee sigme. Even kijken of er in CUL ergens een topic is over zelf pasta maken want ik heb laatst een pastamaker gekregen en die is nog niet gebruikt.
Knof, sjalotjes en halve kerstomaatjes even wokken, pasta koken, prut erdoor, scheut olijfolie en verse basilicum.
There is no love sincerer than the love of food.
  zondag 20 juli 2008 @ 22:11:08 #50
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_60233673
Wat een verhaal dit

Ik koop altijd de lasagnabladeren en koop er een pakje lasagnesaus van de ah bij (gewoon van die rode saus die je aan moet leggen met water). Dan een klap verse groenten die ik tegenkom in de groentela (meestal rode paprika, lenteui, courgette en champignons) snijden, knoflook erbij en eventueel vegetarisch gehakt.
Soms bechamelsaus en / of mozzarella voor er overheen.
Half uurtje snijden en roeren en dan nog even in de oven!
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')