abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26523497
Mensen, als jullie een superlekker tonijngerecht willen klaarmaken dan moet je vooral dit recept gaan proberen (geen vertaling helaas):

Ik heb het gisteren gemaakt en het was echt jammie !! Een paar tips bij het bakken/grillen van tonijn:

dat spul gaart na het bakken nog flink na, misschien neit zo erg als het direct uit de koelkast komt, maar als het midden nog redelijk rood is, dan moet je het eraf halenen laten rusten.

Mijn sausje zag er lang niet zo dikkig uit als op de foto, maar goed, ik hield de directies ook niet aan, als je de ingredienten maar gebruikt.

Enne ik gebruikte peterselie ipv koriander, dat smaakte allemaal prima.

oh ja en nog iets: ik bakte het gewoon bruin in een koekenpan

en nog iets: gebruik wel JAPANSE sojasaus, niet de chinese, want anders is het niet te eten.

p.s. scallion = lenteui/bosui, maakt niet uit



Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Yield: 4

Ingredients:

Grilled Tuna With Wasabi Sauce


4 x one-inch-thick tuna steaks
Vegetable oil for brushing tuna
Salt and pepper for season
2 x thinly sliced scallions
1 tsp of minced fresh coriander - (5ml)
2 tbsp of fresh lime juice – (30ml)
3 tbsp of soy sauce – (45ml)
1 1/2 tbsp of wasabi paste – (22.5ml)
6 tbsp unsalted butter - (90ml)

Directions:


Grilled Tuna With Wasabi Sauce
Season tuna with salt and pepper and brush with oil, place on warm grill and cook for 3 to 4 minutes, per side or until tuna is cooked through.


Combine scallion, coriander, lime juice, soy and wasabi paste to a sauce pan and bring to a boil and then remove from heat and whisk in butter.


Plate tuna pieces on to separate serving plates and spoon sauce over each piece.


Serve and enjoy!

Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  dinsdag 26 april 2005 @ 18:42:52 #2
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26525297
dat is inderdaad goddelijk!:9~

wat ook wel eens lekker is ketjap met mosterd en honing en dan de steak mee in smeren:9~
  dinsdag 26 april 2005 @ 18:46:44 #3
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26525383
Klinkt idd erg lekker. Dank je dat je het met ons heb willen delen!!

Japanse Sojasaus is dat weer andere dan thaise sojasaus?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 26 april 2005 @ 18:50:11 #4
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_26525457
thaise soya is wat zoeter meen ik me te herineren japanse is wat sterker van smaak
  dinsdag 26 april 2005 @ 21:07:32 #5
119606 habanero
577000 Scoville
pi_26528896
kikoman is bijna overal tekrijgen en goeie soja saus

wat voor wasabi pasta gebruik je ? maak je die zelf aan met dat poeder ? klinkt als een heel lekker recept !
pi_26534013
Dit recept is ZO simpel, dat is niet te geloven, maar oh zo lekker en het gebruik van japanse sajsau tov chinese of thaise is voorn. het aroma wat eraf komt als je het kookt/verwarmt. Japanse is idd een stuk sterker, maar ook nogal anders van smaak.

Wasabi pasta koop ik trouwens in de chinese supermarkt of bij de oosterse sectie van de konmar. Een groene tube.

Maar goed, ik vond tonijn sushi al onwijs lekker, en dit is alleen maar nog lekkerder, vanwege de saus en het gegrilde vlees. Afgezien van haring en sushi vind ik rauwe vis toch minder lekker dan gegrilde of gebakken vis.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  woensdag 27 april 2005 @ 13:41:46 #7
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_26543683
Bekend gerecht, bijzonder lekker. De truc is om de tonijn heel kort te bakken/grillen. Dus zeker geen 3 à 4 minuten per kant zoals in het recept staat. Hoogstens anderhalf. Doorgebakken tonijn is zó zonde...
pi_26543704
wij gaan het vanavond proberen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26548459
Komt helemaal geen peterselie in het recept voor...
Wel bosuitjes... Scallions...
Ziet er echt heel erg lekker uit!
Zeker een keer maken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26553443
Geprobeerd..

Zalig!!!!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26555721
@DarkElf: goed recept he? En heb je genoeg wasabi gebruikt, althans zoveel dat je het in je neus omhoog voelt kruipen?

@Oblivion: cilantro is koriander, maar ik gebruikte de europese versie van koriander en dat is peterselie, maar volgens mij kan je het ook weglaten ,want die bosuitjes overhersen best wel, vooral als je het in sojasuas laat koken.

@eyeopener: ja sorry, vergeten te vertellen, ik had dus tonijnsteaks van ik denk zeker 3cm dik, dus die 3/4 minuten waren wel nodig en na het rusten (5 minuten onder alu-folie) waren ze van binnen lekker medium-rare, dus van tonijn-uit-blik-kleur via roze tot rooiig in het midden...en dus (voor mij) helemaal goed gebakken
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_26556149
wasabi is goed gebruikt en het kan mij niet genoeg zijn want ik ben er echt dol op!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26671387
Hmmm, ik heb 'm zonder wasabi gemaakt.
En ook voor de zalm...
Oh en ik heb de koriander eruit gelaten.

Heerlijk!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 2 mei 2005 @ 21:26:14 #15
3123 Sanne
dat zure BB modje...
pi_26677863
Maaak me gek!

Heerrrrrrlijk.
Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen. Dan dooft het licht.
I.M. mijn streamzusje Quenda© of Loedertje zoals jullie haar kennen. RIP lief. :*
pi_26698970
Ik maak em zonder de boter, want ik ben aan het afvallen, maar dan is ie vast ook nog heel lekker...

Gaat mijn met name om de combi wasabi-tonijn-koriander....
  maandag 18 juli 2005 @ 02:12:11 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28899819
Ik ga hem ook maar eens maken voor mijn vent, want die is gek op tonijn, wasabi én koriander
Ik neem liever zalm en laat dan de koriander weg
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 18 juli 2005 @ 10:18:02 #18
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_28903277
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 18:42 schreef karper het volgende:
dat is inderdaad goddelijk!:9~

wat ook wel eens lekker is ketjap met mosterd en honing en dan de steak mee in smeren:9~
dit klinkt echt goddelijk, marrineer je het hierin of gaat het er net voor ze de pan in gaan erop of is het een soort afterburn smeersel.

en heb je wat verhoudingen voor me???


(ik moet het echt proberen dezeweek)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 20 juli 2005 @ 15:25:22 #19
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_28977536
quote:
Op woensdag 27 april 2005 22:35 schreef hassanjassan het volgende:
@Oblivion: cilantro is koriander, maar ik gebruikte de europese versie van koriander en dat is peterselie, maar volgens mij kan je het ook weglaten ,want die bosuitjes overhersen best wel, vooral als je het in sojasuas laat koken.
Ga je schamen!
Koriander is zó anders dan peterselie, zó lekker en tegenwordig echt overal te koop.

Bedankt voor het recept, ga het zeker snel proberen!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_28977627
Nou Hik, koriander hoort er inderdaad in....
DAMN! Wat is dit lekker....
Alhoewel ik het liever met zalm klaarmaak.

(Heb een keer goed een tonijnsteak verziekt, wellicht dat het daar aan ligt.... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36127501
quote:
Op woensdag 20 juli 2005 15:25 schreef Hik het volgende:

[..]

Ga je schamen!
Koriander is zó anders dan peterselie, zó lekker en tegenwordig echt overal te koop.

Bedankt voor het recept, ga het zeker snel proberen!
ok, ik bedoelde dat je in principe koriander zou kunnen vervangen door peterselie. Ik vind dat er ze koriander net als parmazaanse kaas gebruiken...dus overal oppleuren dat koriander en ik vind het uiteindelijk maar ranzig dan. Dus ik vervang 't meestal dan met peterselie en smaakt net zo lekker.

Overigens heb ik vandaag weer dit recept gemaakt. Maar dan met iets anders:

een mooie tonijnsteak van de makro (8 euro de kilo, steak was denk ik 200 gr ofzo)
aardappelschijfjes van de euroshopper 98 ct de kilo, ~200gr gebruikt.
zak spinazie van apppie in de bonus, ¤ 1,45 voor 300 gr, 200gr gebruikt ofzo

en eigenlijk voor de rest het recept gvolgd. Ik heb wel eerst wat saus apart gehouden voor de steak en met de rest een rooie ui en knoflookteentje fijngesneden en beetje bruingebakken en dan de spinazie erbij gegooid, vuur op hoog, beetje roeren en laten slinken en dan snel aardappels op een bord, spinazie erbij en steak erop met saus, afmaken met wat zwarte peper en zout en eten maar....het was bijna restaurant-kwaliteit qua servering, maar de smaak en bereiding waren wel was die kwaliteit en dat is toch wel lekker om zo thuis voor de buis te eten.

Ik begrijp ook steeds meer dat je het eten ook met je ogen moet kunnen proeven. Dus het moet er goed uitzien.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zaterdag 18 maart 2006 @ 00:30:49 #22
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36133835
Omg, ik krijg honger van die foto.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_36136229
Maak de saus nog steeds en nog steeds altijd met zalm.
Slaat altijd in als een BOM!
Een verzekerd succes!
Oftewel: Nog steeds erg blij met dit recept...

Voor Hassanjassan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator zaterdag 18 maart 2006 @ 08:59:00 #24
18653 crew  D.
pi_36136252
als iedereen hier zo vol lof is moet ik dat ook maar eens proberen

zout en peper heb ik al in huis
pi_36136269
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 08:59 schreef D.Rose het volgende:
als iedereen hier zo vol lof is moet ik dat ook maar eens proberen

zout en peper heb ik al in huis
Zout? In sojasaus?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36136333
Klinkt heerlijk, vanavond ook eens proberen.

Wat is tsp en tbsp? Iets van spoon?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36136360
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 09:13 schreef Strolie75 het volgende:
Klinkt heerlijk, vanavond ook eens proberen.

Wat is tsp en tbsp? Iets van spoon?
Tablespoon.

Een gewone lepel.

En succes, het is zalig!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator zaterdag 18 maart 2006 @ 09:31:04 #28
18653 crew  D.
pi_36136448
tsp zal teaspoon zijn
  zaterdag 18 maart 2006 @ 10:00:31 #29
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36136719
Deze moet ik ook maar eens proberen..ziet er erg goed uit.
  zaterdag 18 maart 2006 @ 10:59:32 #30
18772 pos
@@sweet@@
pi_36137572
Klinkt enorm lekker. Dinsdag tonijn op de markt halen
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_36144668
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 08:51 schreef Oblivion het volgende:
Maak de saus nog steeds en nog steeds altijd met zalm.
Slaat altijd in als een BOM!
Een verzekerd succes!
Oftewel: Nog steeds erg blij met dit recept...

Voor Hassanjassan.
oh gosh

Ik ga het eens ook proberen met zalm, het klinkt als een goed idee.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zondag 19 maart 2006 @ 02:36:12 #32
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36159678
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 10:59 schreef pos het volgende:
Klinkt enorm lekker. Dinsdag tonijn op de markt halen
Ik zit ook te wachten tot de visboer weer verse tonijn heeft, die vandaag zagen er niet mooi roze/rood uit maar net iets te licht voor verse tonijn.
  zondag 19 maart 2006 @ 09:23:29 #33
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_36161647
Visboer had geen Tonijn, herkansing volgende week
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36162413
Tijd voor een wist-je-datje over tonijn geloof ik.

Tonijn is het best alstie pas van het grote stuk is afgesneden. Hoe kan je dat checken? Als er geen regenboog-glansje op het snijvak zit. Dat glanjse is geen vlies oid, maar dat zijn hele kleine waterdruppeltjes die vauit het vlees naar buiten komen zetten. Niks mis mee, maar betekent dat het niet binnen 2 uur geleden ofzo gesneden is.

De rode kleur komt omdat tonijnlendes spieren zijn die continue in beweging zijn (een tonijn stopt nooit met zwmmen nl.) En Eigenlijk zijn er bij elkaar 3 factoren die kwaliteit van tonijn aangeven. Kleur, vergehalte en stevigheid. Dit wordt vastgelegd in Grade 1, 2 of 3, waarbij grade 1 het duurst is, sashimi-grade tonijn is dat dus. Als je tonijn in een salade gaat stoppen is het niet nodig om dure tonijn te koken, voor bakken met wat saus is twee goed genoeg. Als je sushi en sashimi gaat maken, dan is het een stuk duurder. Bij simonis, scheveningen kost yellowfin (=meest gegeten) of bluefin wel tot 18 euri per kilo. Ik kocht voor 8 euro de kilo bij de makro yellowfin tonijn, een versegesneden stuk van de lende van een op de boot geseald pak, waar de datum van verpakking op staat. Dit was een hele goede grade 2, bijna grade 1 tonijn en was goed genoeg voor mij om rauw te eten, ik mocht zelfs een stukje proeven van de visboer (yay!).

Je kan trouwens tonijn invriezen en dan weer ontdooien, en dat veranderd de kleur in een wat bruinige kleur, want dat rode veranderd door vriezen in 'n bruinachtige kleur. Dus ik denk dat je ingevroren en ontdooide tonijn voor je had Signe !

MAAR, men is er ook achter dat als je tonijn voor het vriezen blootsteld aan koomonoxide en dan invriest, dat het bij het ontdooien gewoon rood blijft, dus je kan gewoon genaaid worden en daarom is het belangrijk om vriendjes met je visboer te zijn of zoals bij de makro en andere groothandel kan zien dat het een paar dagen geleden gevangen en verpakt is.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_36413504
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 09:31 schreef D.Rose het volgende:
tsp zal teaspoon zijn
Wat is een soeplepel eigenlijk?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36414839
quote:
Op maandag 27 maart 2006 19:33 schreef Strolie75 het volgende:

[..]

Wat is een soeplepel eigenlijk?


ladle
soeplepel



Raar woord eigenlijk...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36415250
Nee, dat bedoel ik niet. Je hebt drie lepels:

Theelepel = teaspoon (heel klein)
Eetlepel = tablespoon (klein)
Soeplepel = ? (groot)

God, ik haal dit altijd door de war.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36415476
quote:
Op maandag 27 maart 2006 20:25 schreef Strolie75 het volgende:
Nee, dat bedoel ik niet. Je hebt drie lepels:

Theelepel = teaspoon (heel klein)
Eetlepel = tablespoon (klein)
Soeplepel = ? (groot)

God, ik haal dit altijd door de war.
Is er niet hoor....

http://www.cuisinecuisine.com/FoodConversions.htm

Kijkt u zelf maar...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36416128
Nu wil ik het voor eens en altijd weten, van links naar rechts, wat is wat?

"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36416941
Man ik dacht dat je maten wilde weten...

Kijk hier eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lepel_(bestek)

Alle lepels op een rij. Inclusief de soeplepel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36417257
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36417293
quote:
Op maandag 27 maart 2006 21:24 schreef Strolie75 het volgende:
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
dessertspoon, toch?

Niet zoveel gebruikt, maar de inhoud is bijna 12 ml...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_36417370
quote:
Op maandag 27 maart 2006 21:24 schreef Strolie75 het volgende:
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
Jawel....
quote:
Een soeplepel wordt gebruikt bij het eten van soep.

Het idee om een soeplepel te gebruiken ontstond in de 18e eeuw, toen kommen erg van grootte varieerden. Deze waren diep, ondiep, ovaal, smal, breed of vierkant met afgeronde hoeken.

Moderne soeplepels zijn meestal van staal. Ze zijn er ook nog steeds (al sinds de 19e eeuw) van zilver. Vroeger waren deze ook van steen, hoorn en hout.

Soeplepels horen aan de rechterkant van het bord te liggen waarop de soepkom staat. Bij meerdere lepels tegelijk worden de lepels van groot naar klein (uiterst rechts) gelegd.

Een goede soeplepel is groot genoeg om de mond te vervormen als hij naar binnen geschoven wordt, zodat de mond zich weer perfect om de lepel heen sluit.


Wat je ziet op dat plaatje is een soeplepel om op te scheppen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36449618
Vanavond gemaakt! Erg lekker
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36450108
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 22:58 schreef Strolie75 het volgende:
Vanavond gemaakt! Erg lekker
goed zo !!, genoeg wasabi gebruikt, want de eerste keer gebruikte ik te weinig wasabi...
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_36450149
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 23:18 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

goed zo !!, genoeg wasabi gebruikt, want de eerste keer gebruikte ik te weinig wasabi...
Precies genoeg, die verhoudingen in het recept zijn wel spot om.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36546396
Ziet er erg lekker uit en als ik jullie zo hoor moet ik dit vanavond mijn gasten voorzetten.
Maar wat serveer ik er bij? Een frisse salade denk ik, maar liever rijst of aardappeltjes?
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36547378
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 11:43 schreef Quembel het volgende:
Ziet er erg lekker uit en als ik jullie zo hoor moet ik dit vanavond mijn gasten voorzetten.
Maar wat serveer ik er bij? Een frisse salade denk ik, maar liever rijst of aardappeltjes?
Zou aardappeltjes doen. Niet iets te zout in ieder geval...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36547654
ik heb zojuist op receptenweb noodles gevonden, dat klinkt eigenlijk nog beter.
Bedankt Oblivion voor je inbreng in ieder geval
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36547756
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 12:36 schreef Quembel het volgende:
ik heb zojuist op receptenweb noodles gevonden, dat klinkt eigenlijk nog beter.
Bedankt Oblivion voor je inbreng in ieder geval
Hmmm, ook lekker! Als je maar oppast dat het geheel niet te zout wordt....
Je hangt anders de hele avond aan de kraan...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36548702
Daar zeg je wat, wat drink je erbij?
Kan ik een wijn serveren, ik weet dat zij dat graag drinken bij het eten.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36552289
Ik heb er gewoon een pinot blanc bij gedronken. Combineerde goed.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36581288
Dat werd mij ook geadviseerd door twee dames van G&G.
De tonijnsteak was zalig, de pinot blanc erbij deed het goed.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36587845
Tonijn is nogal stevig en dit gerecht is vrij machtig, dus een frisse salade past er erg goed bij of wat mooie groenten, punt is, is als je een mooi stuk vis hebt moet je vooral niet gaan "opleuken" met allerlei toeters en bellen en zo een bombardement van smaken te krijgen, gewoon gekookte peultjes een lekkere aardappel puree met bieslook en wat knoflook er doorheen is meer dan zat.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 17 juli 2006 @ 21:57:47 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_39920798
Mijn creatie (was er eerder nog niet aan toegekomen om 'm te maken):


Echt heerlijk, saus past echt super bij de tonijn.
Ik vond 'm alleen wel iets te zout, maar dan had ik waarschijnlijk beter geen zeezout kunnen gebruiken voor de tonijn maar alleen peper.


en volgens mij gebruiken ze in het recept van de TS geen bosui maar bieslook nu ik de plaatjes zo eens vergelijk.
pi_45571390
Ik heb dit gister ook gemaakt en het was heerlijk! Absolute aanrader.

Is unsalted butter trouwens een speciale boter? Ik heb namelijk gewone boter gebruikt.
pi_45577288
quote:
Op maandag 27 maart 2006 21:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

dessertspoon, toch?

Niet zoveel gebruikt, maar de inhoud is bijna 12 ml...
Je hebt toch ook nog een koffielepel? Groter dan een theelepel maar kleiner dan een eetlepel?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_45622480
quote:
Op maandag 17 juli 2006 21:57 schreef SiGNe het volgende:
Mijn creatie (was er eerder nog niet aan toegekomen om 'm te maken):
[afbeelding]

Echt heerlijk, saus past echt super bij de tonijn.
Ik vond 'm alleen wel iets te zout, maar dan had ik waarschijnlijk beter geen zeezout kunnen gebruiken voor de tonijn maar alleen peper.


en volgens mij gebruiken ze in het recept van de TS geen bosui maar bieslook nu ik de plaatjes zo eens vergelijk.
Ik kijk effe een tijdje niet en ik zie dat het topic nog steeds leeft....leuk om te zien ! Maarre...dat ziet er goed uit hoor...veel suas dat wel en da's op zich niet erg, juist lekker eerder....overigens laat ik mijn saus wat indikken.

Enne over die uitjes, maakt naar mijn weten niet uit, bosui, lenteui, bieslook, allemaal ui-familie en tis allemaal te gebruiken afhankelijk van je voorkeur voor bepaalde uismaak.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  woensdag 24 januari 2007 @ 09:53:58 #59
152383 DeToXiC
Ik Heersch..!!!
pi_45622575
Ik ga het ook proberen...:)
Stop!......Heerschertime!
PSN id: DeToXiC
pi_60001574
Tuurlijk is het nuttig dit topic omhoog te schuppen..

My all time favorite recipe!
Maak het nog steeds!
Is nog steeds een hit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_60004558
inmiddels ook al een aantal keer dit recept gebruikt. Mmmmm. Lekker.
  donderdag 10 juli 2008 @ 03:29:45 #62
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_60011527
Ik moet het ook maar weer eens maken want het is inderdaad errug lekker. (alleen dan bieslook gebruiken ipv lenteui en de saus mag inderdaad dikker)
alleen..wat eet je erbij?
pi_60048377
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 03:29 schreef SiGNe het volgende:
Ik moet het ook maar weer eens maken want het is inderdaad errug lekker. (alleen dan bieslook gebruiken ipv lenteui en de saus mag inderdaad dikker)
alleen..wat eet je erbij?
Zoals hierboven gezegt een frisse salade past erbij evenals noodles met geroerbakte groente(lichte groentes, a la paksoi).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_60059822
Hmmm, deze moet ik een keer uitproberen.
  maandag 14 juli 2008 @ 20:14:44 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_60104787
ben het nu op het moment weer aan het eten..'t is alleen vrij zilt, iets teveel wasabi gebruikt ofzo (en sowieso 2 eetlepels limoensap ipv. 2 theelepels gebruikt) maar de saus is wel een stuk dikker dan de vorige keer en ondanks het zoute smaakt het toch nog best goed, 't zoute past ook wel goed bij de tonijn, bij de rijst wat minder.
heb trouwens wel weer lenteuitjes gebruikt, maar die heb ik een stuk dunner gesneden dan vorige keer, smaakt ook al beter.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')