abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36144668
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 08:51 schreef Oblivion het volgende:
Maak de saus nog steeds en nog steeds altijd met zalm.
Slaat altijd in als een BOM!
Een verzekerd succes!
Oftewel: Nog steeds erg blij met dit recept...

Voor Hassanjassan.
oh gosh

Ik ga het eens ook proberen met zalm, het klinkt als een goed idee.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  zondag 19 maart 2006 @ 02:36:12 #32
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36159678
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 10:59 schreef pos het volgende:
Klinkt enorm lekker. Dinsdag tonijn op de markt halen
Ik zit ook te wachten tot de visboer weer verse tonijn heeft, die vandaag zagen er niet mooi roze/rood uit maar net iets te licht voor verse tonijn.
  zondag 19 maart 2006 @ 09:23:29 #33
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_36161647
Visboer had geen Tonijn, herkansing volgende week
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36162413
Tijd voor een wist-je-datje over tonijn geloof ik.

Tonijn is het best alstie pas van het grote stuk is afgesneden. Hoe kan je dat checken? Als er geen regenboog-glansje op het snijvak zit. Dat glanjse is geen vlies oid, maar dat zijn hele kleine waterdruppeltjes die vauit het vlees naar buiten komen zetten. Niks mis mee, maar betekent dat het niet binnen 2 uur geleden ofzo gesneden is.

De rode kleur komt omdat tonijnlendes spieren zijn die continue in beweging zijn (een tonijn stopt nooit met zwmmen nl.) En Eigenlijk zijn er bij elkaar 3 factoren die kwaliteit van tonijn aangeven. Kleur, vergehalte en stevigheid. Dit wordt vastgelegd in Grade 1, 2 of 3, waarbij grade 1 het duurst is, sashimi-grade tonijn is dat dus. Als je tonijn in een salade gaat stoppen is het niet nodig om dure tonijn te koken, voor bakken met wat saus is twee goed genoeg. Als je sushi en sashimi gaat maken, dan is het een stuk duurder. Bij simonis, scheveningen kost yellowfin (=meest gegeten) of bluefin wel tot 18 euri per kilo. Ik kocht voor 8 euro de kilo bij de makro yellowfin tonijn, een versegesneden stuk van de lende van een op de boot geseald pak, waar de datum van verpakking op staat. Dit was een hele goede grade 2, bijna grade 1 tonijn en was goed genoeg voor mij om rauw te eten, ik mocht zelfs een stukje proeven van de visboer (yay!).

Je kan trouwens tonijn invriezen en dan weer ontdooien, en dat veranderd de kleur in een wat bruinige kleur, want dat rode veranderd door vriezen in 'n bruinachtige kleur. Dus ik denk dat je ingevroren en ontdooide tonijn voor je had Signe !

MAAR, men is er ook achter dat als je tonijn voor het vriezen blootsteld aan koomonoxide en dan invriest, dat het bij het ontdooien gewoon rood blijft, dus je kan gewoon genaaid worden en daarom is het belangrijk om vriendjes met je visboer te zijn of zoals bij de makro en andere groothandel kan zien dat het een paar dagen geleden gevangen en verpakt is.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_36413504
quote:
Op zaterdag 18 maart 2006 09:31 schreef D.Rose het volgende:
tsp zal teaspoon zijn
Wat is een soeplepel eigenlijk?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36414839
quote:
Op maandag 27 maart 2006 19:33 schreef Strolie75 het volgende:

[..]

Wat is een soeplepel eigenlijk?


ladle
soeplepel



Raar woord eigenlijk...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36415250
Nee, dat bedoel ik niet. Je hebt drie lepels:

Theelepel = teaspoon (heel klein)
Eetlepel = tablespoon (klein)
Soeplepel = ? (groot)

God, ik haal dit altijd door de war.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36415476
quote:
Op maandag 27 maart 2006 20:25 schreef Strolie75 het volgende:
Nee, dat bedoel ik niet. Je hebt drie lepels:

Theelepel = teaspoon (heel klein)
Eetlepel = tablespoon (klein)
Soeplepel = ? (groot)

God, ik haal dit altijd door de war.
Is er niet hoor....

http://www.cuisinecuisine.com/FoodConversions.htm

Kijkt u zelf maar...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36416128
Nu wil ik het voor eens en altijd weten, van links naar rechts, wat is wat?

"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36416941
Man ik dacht dat je maten wilde weten...

Kijk hier eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lepel_(bestek)

Alle lepels op een rij. Inclusief de soeplepel!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36417257
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36417293
quote:
Op maandag 27 maart 2006 21:24 schreef Strolie75 het volgende:
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
dessertspoon, toch?

Niet zoveel gebruikt, maar de inhoud is bijna 12 ml...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_36417370
quote:
Op maandag 27 maart 2006 21:24 schreef Strolie75 het volgende:
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
Jawel....
quote:
Een soeplepel wordt gebruikt bij het eten van soep.

Het idee om een soeplepel te gebruiken ontstond in de 18e eeuw, toen kommen erg van grootte varieerden. Deze waren diep, ondiep, ovaal, smal, breed of vierkant met afgeronde hoeken.

Moderne soeplepels zijn meestal van staal. Ze zijn er ook nog steeds (al sinds de 19e eeuw) van zilver. Vroeger waren deze ook van steen, hoorn en hout.

Soeplepels horen aan de rechterkant van het bord te liggen waarop de soepkom staat. Bij meerdere lepels tegelijk worden de lepels van groot naar klein (uiterst rechts) gelegd.

Een goede soeplepel is groot genoeg om de mond te vervormen als hij naar binnen geschoven wordt, zodat de mond zich weer perfect om de lepel heen sluit.


Wat je ziet op dat plaatje is een soeplepel om op te scheppen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36449618
Vanavond gemaakt! Erg lekker
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36450108
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 22:58 schreef Strolie75 het volgende:
Vanavond gemaakt! Erg lekker
goed zo !!, genoeg wasabi gebruikt, want de eerste keer gebruikte ik te weinig wasabi...
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_36450149
quote:
Op dinsdag 28 maart 2006 23:18 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

goed zo !!, genoeg wasabi gebruikt, want de eerste keer gebruikte ik te weinig wasabi...
Precies genoeg, die verhoudingen in het recept zijn wel spot om.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36546396
Ziet er erg lekker uit en als ik jullie zo hoor moet ik dit vanavond mijn gasten voorzetten.
Maar wat serveer ik er bij? Een frisse salade denk ik, maar liever rijst of aardappeltjes?
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36547378
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 11:43 schreef Quembel het volgende:
Ziet er erg lekker uit en als ik jullie zo hoor moet ik dit vanavond mijn gasten voorzetten.
Maar wat serveer ik er bij? Een frisse salade denk ik, maar liever rijst of aardappeltjes?
Zou aardappeltjes doen. Niet iets te zout in ieder geval...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36547654
ik heb zojuist op receptenweb noodles gevonden, dat klinkt eigenlijk nog beter.
Bedankt Oblivion voor je inbreng in ieder geval
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36547756
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 12:36 schreef Quembel het volgende:
ik heb zojuist op receptenweb noodles gevonden, dat klinkt eigenlijk nog beter.
Bedankt Oblivion voor je inbreng in ieder geval
Hmmm, ook lekker! Als je maar oppast dat het geheel niet te zout wordt....
Je hangt anders de hele avond aan de kraan...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_36548702
Daar zeg je wat, wat drink je erbij?
Kan ik een wijn serveren, ik weet dat zij dat graag drinken bij het eten.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36552289
Ik heb er gewoon een pinot blanc bij gedronken. Combineerde goed.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_36581288
Dat werd mij ook geadviseerd door twee dames van G&G.
De tonijnsteak was zalig, de pinot blanc erbij deed het goed.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_36587845
Tonijn is nogal stevig en dit gerecht is vrij machtig, dus een frisse salade past er erg goed bij of wat mooie groenten, punt is, is als je een mooi stuk vis hebt moet je vooral niet gaan "opleuken" met allerlei toeters en bellen en zo een bombardement van smaken te krijgen, gewoon gekookte peultjes een lekkere aardappel puree met bieslook en wat knoflook er doorheen is meer dan zat.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 17 juli 2006 @ 21:57:47 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_39920798
Mijn creatie (was er eerder nog niet aan toegekomen om 'm te maken):


Echt heerlijk, saus past echt super bij de tonijn.
Ik vond 'm alleen wel iets te zout, maar dan had ik waarschijnlijk beter geen zeezout kunnen gebruiken voor de tonijn maar alleen peper.


en volgens mij gebruiken ze in het recept van de TS geen bosui maar bieslook nu ik de plaatjes zo eens vergelijk.
pi_45571390
Ik heb dit gister ook gemaakt en het was heerlijk! Absolute aanrader.

Is unsalted butter trouwens een speciale boter? Ik heb namelijk gewone boter gebruikt.
pi_45577288
quote:
Op maandag 27 maart 2006 21:25 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

dessertspoon, toch?

Niet zoveel gebruikt, maar de inhoud is bijna 12 ml...
Je hebt toch ook nog een koffielepel? Groter dan een theelepel maar kleiner dan een eetlepel?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_45622480
quote:
Op maandag 17 juli 2006 21:57 schreef SiGNe het volgende:
Mijn creatie (was er eerder nog niet aan toegekomen om 'm te maken):
[afbeelding]

Echt heerlijk, saus past echt super bij de tonijn.
Ik vond 'm alleen wel iets te zout, maar dan had ik waarschijnlijk beter geen zeezout kunnen gebruiken voor de tonijn maar alleen peper.


en volgens mij gebruiken ze in het recept van de TS geen bosui maar bieslook nu ik de plaatjes zo eens vergelijk.
Ik kijk effe een tijdje niet en ik zie dat het topic nog steeds leeft....leuk om te zien ! Maarre...dat ziet er goed uit hoor...veel suas dat wel en da's op zich niet erg, juist lekker eerder....overigens laat ik mijn saus wat indikken.

Enne over die uitjes, maakt naar mijn weten niet uit, bosui, lenteui, bieslook, allemaal ui-familie en tis allemaal te gebruiken afhankelijk van je voorkeur voor bepaalde uismaak.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  woensdag 24 januari 2007 @ 09:53:58 #59
152383 DeToXiC
Ik Heersch..!!!
pi_45622575
Ik ga het ook proberen...:)
Stop!......Heerschertime!
PSN id: DeToXiC
pi_60001574
Tuurlijk is het nuttig dit topic omhoog te schuppen..

My all time favorite recipe!
Maak het nog steeds!
Is nog steeds een hit!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')