oh goshquote:Op zaterdag 18 maart 2006 08:51 schreef Oblivion het volgende:
Maak de saus nog steeds en nog steeds altijd met zalm.
Slaat altijd in als een BOM!
Een verzekerd succes!
Oftewel: Nog steeds erg blij met dit recept...![]()
Voor Hassanjassan.
Ik zit ook te wachten tot de visboer weer verse tonijn heeft, die vandaag zagen er niet mooi roze/rood uit maar net iets te licht voor verse tonijn.quote:Op zaterdag 18 maart 2006 10:59 schreef pos het volgende:
Klinkt enorm lekker. Dinsdag tonijn op de markt halen![]()
Wat is een soeplepel eigenlijk?quote:
quote:
Is er niet hoor....quote:Op maandag 27 maart 2006 20:25 schreef Strolie75 het volgende:
Nee, dat bedoel ik niet. Je hebt drie lepels:
Theelepel = teaspoon (heel klein)
Eetlepel = tablespoon (klein)
Soeplepel = ? (groot)
God, ik haal dit altijd door de war.![]()
dessertspoon, toch?quote:Op maandag 27 maart 2006 21:24 schreef Strolie75 het volgende:
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
Jawel....quote:Op maandag 27 maart 2006 21:24 schreef Strolie75 het volgende:
Ok, teaspoon is die linkse en tablespoon die rechtse. De middelste doen ze niet aan.
quote:Een soeplepel wordt gebruikt bij het eten van soep.
Het idee om een soeplepel te gebruiken ontstond in de 18e eeuw, toen kommen erg van grootte varieerden. Deze waren diep, ondiep, ovaal, smal, breed of vierkant met afgeronde hoeken.
Moderne soeplepels zijn meestal van staal. Ze zijn er ook nog steeds (al sinds de 19e eeuw) van zilver. Vroeger waren deze ook van steen, hoorn en hout.
Soeplepels horen aan de rechterkant van het bord te liggen waarop de soepkom staat. Bij meerdere lepels tegelijk worden de lepels van groot naar klein (uiterst rechts) gelegd.
Een goede soeplepel is groot genoeg om de mond te vervormen als hij naar binnen geschoven wordt, zodat de mond zich weer perfect om de lepel heen sluit.
goed zo !!, genoeg wasabi gebruikt, want de eerste keer gebruikte ik te weinig wasabi...quote:
Precies genoeg, die verhoudingen in het recept zijn wel spot om.quote:Op dinsdag 28 maart 2006 23:18 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
goed zo !!, genoeg wasabi gebruikt, want de eerste keer gebruikte ik te weinig wasabi...
Zou aardappeltjes doen. Niet iets te zout in ieder geval...quote:Op zaterdag 1 april 2006 11:43 schreef Quembel het volgende:
Ziet er erg lekker uit en als ik jullie zo hoor moet ik dit vanavond mijn gasten voorzetten.
Maar wat serveer ik er bij? Een frisse salade denk ik, maar liever rijst of aardappeltjes?
Hmmm, ook lekker! Als je maar oppast dat het geheel niet te zout wordt....quote:Op zaterdag 1 april 2006 12:36 schreef Quembel het volgende:
ik heb zojuist op receptenweb noodles gevonden, dat klinkt eigenlijk nog beter.
Bedankt Oblivion voor je inbreng in ieder geval
Je hebt toch ook nog een koffielepel? Groter dan een theelepel maar kleiner dan een eetlepel?quote:Op maandag 27 maart 2006 21:25 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
dessertspoon, toch?
Niet zoveel gebruikt, maar de inhoud is bijna 12 ml...
Ik kijk effe een tijdje niet en ik zie dat het topic nog steeds leeft....leuk om te zien ! Maarre...dat ziet er goed uit hoor...veel suas dat wel en da's op zich niet erg, juist lekker eerder....overigens laat ik mijn saus wat indikken.quote:Op maandag 17 juli 2006 21:57 schreef SiGNe het volgende:
Mijn creatie (was er eerder nog niet aan toegekomen om 'm te maken):
[afbeelding]
Echt heerlijk, saus past echt super bij de tonijn.
Ik vond 'm alleen wel iets te zout, maar dan had ik waarschijnlijk beter geen zeezout kunnen gebruiken voor de tonijn maar alleen peper.
en volgens mij gebruiken ze in het recept van de TS geen bosui maar bieslook nu ik de plaatjes zo eens vergelijk.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |