Misschien ligt er nog wel ergens een doos frikandellen weg te rottenquote:Op zaterdag 16 april 2005 14:37 schreef -erwin- het volgende:
Als je er onderling niet uit komt kun je beslag leggen. Als er niets om beslag op te leggen is kun je er ook vrij weinig aan doen, en heeft een deurwaarder/advocaat inschakelen ook vrij weinig nut. Aangezien het maar om een klein bedrag gaat zal dat er vast nog wel uit te persen zijn (na verkoop van inventaris oid). Kan wel een tijdje gaan duren als hij niet meewerkt.
nou voor de voorraad snacks doe ik 't welquote:Op zaterdag 16 april 2005 14:39 schreef Charmian het volgende:
[..]
Misschien ligt er nog wel ergens een doos frikandellen weg te rotten
![]()
Wanneer het namelijk een eenmanszaak of VOF is, is de eigenaar / zijn de eigenaren hoofdelijk aansprakelijk, waardoor je het loon op hen persoonlijk kunt verhalen. Wanneer het een rechtspersoon (BV) is, dan kun je de eigenaren niet hoofdelijk aansprakelijk stellen, en is de kans groot dat er faillissement voor de BV wordt aangevraagd..quote:Op zaterdag 16 april 2005 16:59 schreef TheSeeker_NL het volgende:
goede vraag, ik zou het niet weten, ik heb net al mijn collega's gebeld, we spreken morgen met elkaar af, dan kunnen we gezamelijk even kijken wat we er aan kunnen doen. Mijn baas neemt in elk geval zijn telefoon niet op. (de hele week al niet schijnt.)
Maar goed, ik weet waar hij woont, dus
Het klinkt een beetje als een franchise type of thing (ts heeft het over organisatie en formule). Ik weet niet precies wat voor rechtsvorm daar dan aanhangt.quote:Op zaterdag 16 april 2005 17:06 schreef Alicey het volgende:
[..]
Wanneer het namelijk een eenmanszaak of VOF is, is de eigenaar / zijn de eigenaren hoofdelijk aansprakelijk, waardoor je het loon op hen persoonlijk kunt verhalen. Wanneer het een rechtspersoon (BV) is, dan kun je de eigenaren niet hoofdelijk aansprakelijk stellen, en is de kans groot dat er faillissement voor de BV wordt aangevraagd..
Dat is teneerste al geen ontslag. Je moet schriftelijk van je baas bericht krijgen dat je bent ontslagen. Wat de reden van de baas dan ook is; altijd ik zeg het nog een keer altijd protest aantekenen (schriftelijk) het maakt niet uit of 'ie een goeie reden heeft.quote:Op zaterdag 16 april 2005 18:06 schreef TheSeeker_NL het volgende:
ik heb in principe niet uit de mond van mijn baas te hore gekregen dat ik ben ontslagen nee.
ik heb een telefoontje gehad van een vriend van mijn baas, dat de vork gesloten blijft. (in andere woorden, ik mag een nieuw baantje gaan zoeken)
****quote:Op zaterdag 16 april 2005 18:10 schreef Nickthedick het volgende:
[..]
Dat is teneerste al geen ontslag. Je moet schriftelijk van je baas bericht krijgen dat je bent ontslagen. Wat de reden van de baas dan ook is; altijd ik zeg het nog een keer altijd protest aantekenen (schriftelijk) het maakt niet uit of 'ie een goeie reden heeft.
Kijk op de site van het CWI of van 1 of andere vakbond wat de procedures zijn.
tip: Bel eerst je baas en vraag wat er gaat gebeuren.
Dan zou ik als ik jou was maandag direct het CWI bellen en vertellen wat er aan de hand is.quote:Op zaterdag 16 april 2005 20:23 schreef TheSeeker_NL het volgende:
*
[..]
****
bedankt! ik wil hem wel bellen, maar hij neemt al een paar dagen niet op....
zeker weten. Het is nu zo min mogelijk uitgeven en zo min mogelijk spaar geld opmaken. Oke je krijgt alles wel terug over een aantal weken. Maar het is nu ook een mooi moment om te sparen. Hoe minder je uit geeft hoe meer je over houdquote:Op zondag 17 april 2005 12:30 schreef TheSeeker_NL het volgende:
in dat soort situaties ben je blij als je geld gespaard hebt!
Niet afgeven, niet alléén afgeven in ieder geval. Altijd dit soort dingen aangetekend doen! Eventueel kun je de brief maandag wel afgeven en tegen hem zeggen dat er voor de zekerheid nog een aangetekende brief komt met dezelfde inhoud.quote:Op zondag 17 april 2005 12:21 schreef TheSeeker_NL het volgende:
Ik probeer hem vanavond nog een keer te bellen, neemt hij dan niet op, dan ga ik maandag gewoon langs de deur, dan geef ik in elk geval de brief.
Tuurlijk niet, Nederland is geen Argentinie of Brazilie waar dat wel gebeurtquote:Ja wij (het personeel) hebben de sleutels, en kunnen "in principe" de tent wel gewoon runnen, maar het lijkt me toch niet dat dit wettelijk gewoon zomaar mag?
Klopt nog belangrijker is het volgende.quote:Op zondag 17 april 2005 19:20 schreef Klonk het volgende:
denk je er aan dat als je zelf ontslag neemt voordat de boel failliet je geen aanspraak kunt maken op de ww.
Als het Vork aan de Verlengde Houtrakgracht in Utrecht is, dan is het een VOF.quote:Op zaterdag 16 april 2005 17:06 schreef Alicey het volgende:
[..]
Wanneer het namelijk een eenmanszaak of VOF is, is de eigenaar / zijn de eigenaren hoofdelijk aansprakelijk, waardoor je het loon op hen persoonlijk kunt verhalen. Wanneer het een rechtspersoon (BV) is, dan kun je de eigenaren niet hoofdelijk aansprakelijk stellen, en is de kans groot dat er faillissement voor de BV wordt aangevraagd..
Ja nou, jouw situatie is echt om jaloers op te zijn.quote:Op dinsdag 19 april 2005 11:54 schreef ook_gek het volgende:
nop jij bent nog in dienst ik heb precies het zelfde. Ik krijg nu nog niks van de UWV omdat ik nog in vaste diensverband staat bij het bedrijf waar ik werkte maar dat nu failliet is. De currator moet mij ontslaan voor dat ik ergens anders kan gaan werken of UWV uitkering wil aanvragen. En dat gaat dus vanmiddag gebeuren. Ik moet straks naar mijn werk om ontslagen te worden door de curratorBen heel erg benieuwd hoe dat gaat.
Het mooie is dat de currator mij denk ik nog wel nodig heeft en dan krijg ik een voorschot op mijn UWV uitkeren. En heb ik lekker snel geld
De Vork, zegt me wel wat ja. Zit dat bij de stairway daar in de buurt?quote:Op zaterdag 16 april 2005 17:28 schreef TheSeeker_NL het volgende:
Snackbar formule de Vork
misschien kennen jullie het wel
Uitzendbureau? Hou je er dan wel rekening mee dat je dan veel makkelijker de zak kunt krijgen. Ik weet niet wat voor contract je nu hebt, maar via een uitzendbureau werken als je al een contract had lijkt me wel een stap terug.quote:Op dinsdag 19 april 2005 15:59 schreef TheSeeker_NL het volgende:
Net te horen gekregen dat de organisatie verder met ons wilt. We zullen via een soort van uitzend bureau een contract krijgen... wat het allemaal precies inhoudt weten ze nog niet, dus ik wacht op een nieuw contract.
Toen ik de zakenwaarnemer van mijn baas vroeg hoe ik mijn vakantiegeld en uren terug kon krijgen, zei hij moet je bij het CWI / UWV voor zijn. Nu dacht ik dat het bedrijf daar eerst failliet voor moest zijn, maar dat hoeft niet? in elk geval moet ik dus zo snel mogelijk daar heen, en ik vrees dat ik niks meer terug ga zien van mijn 67 vakantie uren, en mijn 400 euro vakantie geld
Ik heb geen tijd om het nu even na te kijken (hoor je vanavond van me), maar volgens mij moet de volgende werkgever de plichten van de oude werkgever overnemen indien je op dezelfde plek blijft zitten. Je behoort ook de oude contractsvoorwaarden te houden.quote:Op dinsdag 19 april 2005 16:14 schreef TheSeeker_NL het volgende:
Ja ik heb nu ook een flut contract hoor, dus dat zal in principe niet veel uitmaken. Zolang mijn uurloon hetzelfde blijft vind ik het best.
Maar het vervelende is dat er zoveel tijd overheen zal gaan voordat ik zekerheid heb of ik geld ga terug zien of niet. En ik vind het gewoon zwaar klote want al mijn vakantiegeld + uren heb ik juist opgespaard voor iets heel leuks (wereldreis) en nu mis ik toch weer wat geld waar ik gewoon recht op heb!
frustrerend.
'T is geen 'normale' overname; maar een franchise.quote:Op dinsdag 19 april 2005 17:02 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Lijkt me stug, want dan zou er niemand zijn die bedrijven overneemt
(betreft artikel 663 uit boek 7 Burgelijk Wetboek)quote:Artikel 663
Door de overgang van een onderneming gaan de rechten en verplichtingen die op dat tijdstip voor de werkgever in die onderneming voortvloeien uit een arbeidsovereenkomst tussen hem en een daar werkzame werknemer van rechtswege over op de verkrijger. Evenwel is die werkgever nog gedurende een jaar na de overgang naast de verkrijger hoofdelijk verbonden voor de nakoming van de verplichtingen uit de arbeidsovereenkomst, die zijn ontstaan vóór dat tijdstip.
Dat staat er toch?quote:Op dinsdag 19 april 2005 18:46 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dus je wil zeggen dat als ik een failliet bedrijf wil overnemen en ik Pietje en Jantje niet opnieuw wil aannemen c.q. overnemen ik verplicht kan worden ze toch aan te nemen of in dienst te houden?
Uhm ja eigelijk wel. Ik hou er namelijk een leuk geldbedrag aan over. En ik heb het geluk dat mijn baas perfect mee werkt. Ook de currator is een hele aardige nette top man.quote:Op dinsdag 19 april 2005 12:16 schreef Argento het volgende:
[..]
Ja nou, jouw situatie is echt om jaloers op te zijn.
Wie zegt dat mijn baas geen chinees is?quote:Op dinsdag 19 april 2005 19:54 schreef tommytheman het volgende:
Snackbars zijn toch allemaal van chinezen?![]()
quote:Op dinsdag 19 april 2005 18:46 schreef DiegoArmandoMaradona het volgende:
Dus je wil zeggen dat als ik een failliet bedrijf wil overnemen en ik Pietje en Jantje niet opnieuw wil aannemen c.q. overnemen ik verplicht kan worden ze toch aan te nemen of in dienst te houden?
Niet dat er bij TS sprake is van faillissement, maar bij overname van een failliet bedrijf hoef je inderdaad de mensen niet mee over te nemen indien het bedrijf tot de boedel behoort.quote:Artikel 666
1.
De artikelen 662 tot en met 665, en artikel 670, lid 8, zijn niet van toepassing op de overgang van een onderneming indien de werkgever in staat van faillissement is verklaard en de onderneming tot de boedel behoort.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |