kollie | vrijdag 15 april 2005 @ 18:11 |
Ik hou ervan om m'n vlees te marineren, en ben op zoek naar tips en recepten om m'n vlees net dat beetje extra te geven. Alvast bedankt ![]() | |
Kyara | vrijdag 15 april 2005 @ 18:25 |
Ik marineer kipfilet wel eens met ketjap met een beetje honing ![]() tevens tvp want wil ook wel eens wat anders ![]() | |
Rio | vrijdag 15 april 2005 @ 18:52 |
Marinade = olie + zoveel smaak als je wilt. Expirementeer er op los luidt hier het devies. | |
LSD | vrijdag 15 april 2005 @ 18:53 |
Mijn hamburgers marineerik altijd even in de teriyaki marinade saus, gewoon in een flesje van de AH. | |
Rapaille | zaterdag 16 april 2005 @ 00:15 |
mosterd is ook erg lekker bij rollades enzo. Klinkt misschien niet lekker maar is het wel (terwijl ik echt geen mosterd fan ben) | |
GrotePier | zaterdag 16 april 2005 @ 01:29 |
Marinade Spareribs en andere vleessoorten kip etc. etc. Benodigdheden: Rozemarijn vers 1 eetlepel Tijm vers 1 eetlepel Knoflookpoeder of vers 1 eetlepel Honing 1 eetlepel Ketjap 150ml Ui poeder 1 eetlepel Gember of gember siroop 1 eetlepel Ketchup 50ml Paprika poeder 1 eetlepel Kerrypoeder 1 eetlepel Poedersuiker Bereidingswijze: Alles in de blender en dik laten worden door er steeds meer poedersuiker bij te mengen tot stevige dikte Je kan deze marinade gebruiken op alreeds gekookte spareribs, je smeert een dikke laag op de spareribs en even in de oven totdat je ziet dat de marinade carameliseert dus let op: niet te donker laten worden Je kan deze marinade ook perfect gebruiken om een bijna gaar gebakken kipfile even mee te bakken in deze marinade -------------------------------------------------------------------------------- Piri piri (erg hete marinade voor kip) Benodigdheden: Knoflook 3tenen Pepers vers 5stuks Olie 125ml Ui 1st Bleekselderij 2stelen Tomaat 1st Zout ½ eetlepel Bereidingswijze: Alles in de blender, als je hem iets zachter van smaak wil dan kan je meer tomaat toevoegen en evt wat pepers minder Dit is een perfecte marinade voor een braadkip of ovenkip | |
Martijn_77 | zaterdag 16 april 2005 @ 09:40 |
4 EL Ketjap 3 EL Olie 2 EL Sherry 1 EL Citroensap Zout en peper Is een heerlijke marinade voor vooral kippenvlees | |
_Flame_ | zaterdag 16 april 2005 @ 15:33 |
Ketjap manis, uien en olie of gewoon de sate marinade van (shit ben ff t merk kwijt) krijg je bij de jumbo | |
Charmian | zaterdag 16 april 2005 @ 15:49 |
Koop een potje 'Roasted red pork' van het merk Faja Lobi, laat daarin een avond vantevoren je vlees al in marineren. Je kunt er trouwens ook kip goed mee marineren en Faja Lobi heeft nog meer marinades. Wat ik ook erg lekker vind: olie, rozemarijn en (veel) knoflook, smeer daar je stukken kip mee in en dan de oven in. | |
Biancavia | zaterdag 16 april 2005 @ 15:57 |
quote:Volledig mee eens. ![]() | |
realbase | zaterdag 16 april 2005 @ 19:44 |
Ik ben op zoek naar het marinade recept van de sweet spareribs van de spareribexpress ( vlees = minder maar die marinade !!! ik gebruik het vlees als een lollie ![]() Iemand misschien ? | |
Rio | zondag 17 april 2005 @ 00:37 |
Ik ken 1 van de eigenaren van de Spareribexpress. Maar ik ga het niet voor je vragen. | |
realbase | zondag 17 april 2005 @ 00:54 |
Das nou jammer ![]() | |
Kaalhei | zondag 17 april 2005 @ 01:10 |
Kipmarinade: -Ketjap -Citroensap -Uienringen -Sambal/Rode peper Goed laten trekken. Kip bakken zonder de uien erbij. Na 10 minuten uien erbij en deze 5 minuten meebakken. Lekker met friet en sla. | |
BBQ-kip | zondag 17 april 2005 @ 03:46 |
Kip + flinke hoeveelheid sambal badjak (dat is gebakken sambal) + beetje olie + ketjap manis = erg lekker. Filetlapje in reepjes + honing + mosterd + even de tijd geven om in te trekken = lekker en verrassend. Biefstukreepjes + maïzena + suiker + sherry + Japanse sojasaus (Kikkoman) + op hoog vuur bakken = bijzonder malse biefstuk, heerlijk met broccoli, wortel en rijstnoodles. | |
DinoPK | zondag 17 april 2005 @ 10:12 |
Een erg lekkere kip marinade: Olie Niet te veel ketjap (verbrand tijdens het bakken) Sabal Badjak Udang (gebakken sambal met wat garnalen extract) Gember Hoy Sing saus > in principe is dit chia chiuw marinade, en erg overheersend qua smaak. Voeg maar een klein beetje toe en het verreikt het gerecht behoorlijk. Resultaat: Een lekkere zoetige, kruidige kipfilet voornamelijk geschikt om als saté te eten. | |
ErwinRommel | dinsdag 19 april 2005 @ 14:36 |
Hier een marinade die ik vaak maak om het vlees mee te marineren: Worchester Sauce, zout, peper, verse gember, limoen en knoflook. Heerlijk om bv vleesspiezen mee te maken, of gewoon voor de entrecote. | |
Doekes | vrijdag 22 april 2005 @ 15:23 |
Naar aanleiding van dit topic heb ik gisteren mijn kipblokjes gemarineerd met: Teriyakisaus Twee teentjes knoflook Een theelepeltje sambal Een scheutje knoflookolijfolie Een beetje zout En dat was zeer goed te eten! Een aanrader dus... ![]() | |
Shark.Bait | vrijdag 22 april 2005 @ 17:42 |
ketchup, zwarte peper en zout naar smaak, scheutje citroensap, knoflook, uiensap voor vlees voor op de BBQ Saté marinade: ketjap, citroensap, gemberpoeder, ui in stukken (voor het sap), knoflook (ook voor het sap) | |
Kos | dinsdag 26 april 2005 @ 10:15 |
basilicum, teentje knoflook, olijfolie en lepel grove mosterd. En dat dan op je karbonade doen... erg lekker... En voor kip: Ketjap Manis, olie, theelepel bruine suiker, knoflook en sesamzaad... en dan ff in de over grillen... lekker ![]() | |
miss_dynastie | dinsdag 26 april 2005 @ 11:14 |
Ketjapmarinade is erg ![]() | |
Thomasumo | dinsdag 26 april 2005 @ 11:26 |
Ketjap manis Djintan Djahé Kerrypoeder knoflook pepers Et viola, een heerlijke satémarinade! | |
Mirjam | dinsdag 26 april 2005 @ 12:53 |
als ik mijn kippenpoten in de oven gooi, gooi ik een plens ketjap in de ovenschaal, wat lepels honing erbij, en een fijngesnipperd uitje, of wat fijngesneden teentjes knoflook ![]() kip nog een beetje met honing insmeren, en de boel regelmatig keren ![]() lekker ![]() | |
1-of-6Billion | dinsdag 3 mei 2005 @ 14:20 |
Te Veel Paprikapoeder is niet echt lekker... ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 13 mei 2005 @ 20:42 |
Hoe lang kun het vlees het beste in de marinade laten liggen? Doe zelf meestal een uur of twee. | |
Oblivion | vrijdag 13 mei 2005 @ 20:44 |
quote:Het beste? Eerst een paar uur marineren en dan invriezen... ![]() Of een nachtje. | |
BBQ-kip | vrijdag 13 mei 2005 @ 22:05 |
Het ligt er een beetje aan... Als ik weinig tijd heb doe ik een beetje azijn of citroensap door de marinade, dan versnelt het "intrekproces". | |
Doekes | donderdag 4 augustus 2005 @ 10:24 |
Heeft er ook iemand een lekkere marinade voor gamba's? | |
ChrisJX | donderdag 4 augustus 2005 @ 10:42 |
Het meervoud van marinade is overigens gewoon marinades, zonder apostrof ![]() | |
Charmian | donderdag 4 augustus 2005 @ 11:07 |
quote:knoflook en olijfolie ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 4 augustus 2005 @ 12:15 |
quote:Ik zou kamervragen stellen ![]() | |
rvrb | donderdag 4 augustus 2005 @ 20:28 |
Ik gebruik volgende marinades nogal eens... 't zijn er simpele, maar wel heel erg lekker... Marinade 1 - honing - olie (ik gebruik olijfolie) - klein beetje peper en zout - klein beetje mosterd (deze is heerlijk bij kip en spareribs) Marinade 2 - tomatenpuree - olijfolie - peper en zout - oregano - sambal - fijngesnipperd uitje en knoflookteentje | |
Martijn_77 | zondag 14 augustus 2005 @ 01:32 |
Een tip uit Sate maken (Het vlees niet de saus)quote: | |
Martijn_77 | vrijdag 7 oktober 2005 @ 22:16 |
Marinade voor Varkens-, Lamsvlees en Kip Benodigdheden ½ kopje sojasaus ½ kopje slaolie ½ kopje sherry schepje bruine suiker 1 theelepel mosterd 1 theelepel gemberpoeder 1 geperst teentje knoflook enkele geplette peperkorrels 1 zeer fijn gesneden ui Bereiding Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Laat het vlees minstens enige uren hierin marineren. | |
henkSX | zondag 9 oktober 2005 @ 18:42 |
TVP en in ruil daarvoor volgt er een recept ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 14 oktober 2005 @ 20:31 |
quote:En waar blijft dat recept? ![]() | |
henkSX | dinsdag 18 oktober 2005 @ 09:25 |
quote:Ik ga morgen naar Zuid Amerika, kijken of ze daar iets lekkers hebben ![]() ![]() ![]() | |
shmoopy | vrijdag 28 oktober 2005 @ 20:48 |
Ik zoek een lekkere marinade voor spareribs, mag best een beetje pittig zijn. Iemand nog wat ideeën, behalve die van hierboven, dan kan ik een beetje gaan kliederen straks. ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 28 oktober 2005 @ 22:56 |
quote:Voor wat tips zie: [Spare Ribs]Hoe te marineren / Welke saus er bij? | |
shmoopy | dinsdag 1 november 2005 @ 18:52 |
Ik heb overal rondgesnuffeld en zelf iets samengesteld van wat me lekker leek: -ketjap -chilisaus (zoete) -barbequesaus -honing -knoflook Eerst een hele dag in die zooi laten staan, toen in een grote pan met water en marinade gekookt, eruitgehaald, opnieuw ingesmeerd met marinade, een nacht weggezet, toen in een pan goed aangebakken, en vervolgens nog een klein uurtje in de oven. Ik vrees dat ik hier erg goede vrienden mee gemaakt heb, het was echt heerlijk. ![]() | |
TheWilliedockSaints | maandag 28 november 2005 @ 02:11 |
pfff krijg enorme honger van die topic ![]() ik ga binnenkort eens wat proberen ![]() | |
OFfSprngr | maandag 28 november 2005 @ 04:06 |
quote:Anders ik wel. ![]() Nog nooit gemarineerd, ga 't ook eens proberen. | |
Alchemila | maandag 28 november 2005 @ 18:37 |
satémarinade van paps: kilo schouderkarbonade: door het vet wordt het heerlijk zacht. 2 uien 2 teentjes knoflook beetje trassi beetje sambal, tl (of twee) ong. 3 scheppen pindakaas beetje ketjap schep suiker peper en zout. Mik alles in een pan met dikke bodem en braad het vlees (in stukken gesneden) heel even aan. Zet het een nachtje weg en doe het de volgende dag aan spiezen, of doe het in de oven op zo'n 160 graden, zon 20 a 30 minuten. Blijf er wel bij staan, verbranden kán erg hard gaan. (hoeveelheden zijn bij benadering) Ik krijg ook honger! Met kip: 600 g kipfilet 3 el ketjap 1 el bruine suiker 2 tenen knoflook 1 el sambal 1/2 el azijn 2 el olie. Minstens een uur van tevoren, maar hoe eerder hoe malser ![]() | |
SiGNe | maandag 28 november 2005 @ 18:50 |
Ik heb laatst Babi Pangang marinade bij de toko gekocht, maar wat voor vlees is babi pangang eigenlijk? Ik kom niet verder dan varkensvlees en om nou een ongepaneerd schnitzeltje in te smeren.. Overigens heb je bij de toko nog veel meer lekkere marinades, heb al een hoop ingeslagen (oa. red roast pork, sparerib en saté marinade , nu nog daadwerkelijk marineren. | |
Martijn_77 | maandag 28 november 2005 @ 19:11 |
Babi Pangang wordt gemaakt van varkenslappen | |
So_Addictive | maandag 5 december 2005 @ 16:07 |
Heeft iemand ervaring met marinade's met speciale bieren? Ik heb wel ooit eens een recept gehad maar die ben ik kwijt geraakt tijdens het verhuizen ![]() | |
SiGNe | maandag 5 december 2005 @ 21:54 |
quote:Thanx, 't was erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar: Wat eten we vandaag? deel 47 | |
BBQ-kip | dinsdag 6 december 2005 @ 10:04 |
quote:Wil je het minder droog hebben, moet je vetter varkensvlees nemen, dat doet meneer de Chinees ook altijd. | |
SiGNe | dinsdag 6 december 2005 @ 13:37 |
Ik hou niet van vet vlees, moet ik van kokhalzen helaas. Maar het kwam ook doordat het totaal iets van 35 minuten in de oven heeft gezeten. Ik had de marinade niet afgegoten en die is niet op oliebasis maar op waterbasis, het vlees lag dus meer te koken dan te braden. Er kwam ook een vel van gestold eiwit op de marinade te liggen, zag er niet zo lekker uit. Dus toen heb ik de boel alsnog afgegoten en wat langer in de oven gelaten zodat het toch nog een beetje mooi korstje zou krijgen. Volgende keer dus alleen het vlees in de braadslee en korter in de oven en 't smaakt perfect denk ik. Al doende leert men gelukkig ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 december 2005 @ 17:45 |
Het vet bakt en natuurlijk uit, maar geeft wel smaak en malsheid aan het vlees wat je klaarmaakt. En wat jij hieroven zegt natuurlijk ook ![]() | |
Charmian | dinsdag 6 december 2005 @ 17:58 |
quote:De echte van buikspek. | |
BBQ-kip | dinsdag 6 december 2005 @ 18:00 |
quote:Dat was het inderdaad, kon er even niet op komen. Buikspek is de bom! Waar kun je het eigenlijk krijgen, supermarkten hebben het niet... | |
SiGNe | dinsdag 6 december 2005 @ 18:38 |
Buikspek moet ik echt niet aan beginnen.. Net zoals speklapjes en karbonades, ik kan er echt niet tegen, als ik al aan de structuur denk krijg ik al rillingen over m'n rug. Maar ik ben sowieso een zeikerd wat eten betreft, rauwe tomaat lust ik bijvoorbeeld ook niet, in een saus vind ik het weer heerlijk. Ik denk dat je buikspek trouwens bij de slager wel kan krijgen, evt. bestellen. Misschien kan het ook wel van speklapjes gemaakt worden, maar daar ga ik me dus niet aan wagen ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 6 december 2005 @ 18:41 |
Het vet in het buikspek smelt helemaal weg tijdens het bakken, het blijft geen vette homp vlees ![]() Maar goed, je moet het zelf weten natuurlijk. Ik ga binnenkort eens vragen bij de slager, heb nog zo'n zakje kruidenmix staan, jammie! ![]() | |
SiGNe | dinsdag 6 december 2005 @ 18:50 |
Ik heb het weleens besteld bij de chinees in Ijsselstein (Foe Wah, die is écht héél erg goed!! authentieke gerechten, niet zo'n nederlandse chinees) en zelfs daar had ik er spijt van dat ik het genomen had. Als het vet knapperig is smaakt het nog wel, maar de stukken die meer aan de binnenkant zitten zijn mij te vet, ik zou dan alleen het korstje eten. Het vlees zelf is wel weer heerlijk, maar er blijft bij mij dan teveel "afval" op m'n bord liggen en da's ook weer zonde. Dus dan bestel ik liever gewone cha sieuw of babi pangang dan de versie van buikspek, ieder zijn smaak ![]() Maar in elk geval ga ik het binnenkort nog een keer maken, maar dan met een fles babi pangang marinade die ik ook bij de toko heb gehaald, die is stroperiger en dás geeft toch zo'n lekker korstje ![]() | |
Charmian | dinsdag 6 december 2005 @ 20:47 |
Buikspek kun je inderdaad bij de slager bestellen kip. Mijn vader zaliger maakte het wel eens, hij zat dan uren voor de oven de marinade over dat stuk spek heen te gieten om te draaien etc. zodat het wel sappig en knapperig was maar niet zo dat als je in een stukje spek hapte dat het vet eruit spoot. Nou ja hoe hij het allemaal precies deed weet ik niet, mijn vader was een nachtmens en meestal sliepen we al. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd de stukjes met het meeste vlees eraan ertussen uit pikte, ben ook niet zo'n speketer, maar was wel een different cookie vergeleken met de babi pangang van de chinees. | |
#ANONIEM | donderdag 12 januari 2006 @ 15:19 |
quote:Dat wou ik dus gaan maken vanavond ![]() 45 minuten op 200 graden ofzo? | |
SiGNe | donderdag 12 januari 2006 @ 17:43 |
20-25 minuten gok ik..zo lang moest de italiaanse kip ovenschotel van de AH ook, dat waren aleen filets, geen poten. | |
Martijn_77 | donderdag 12 januari 2006 @ 19:34 |
Als wij hier een hele kip in de oven hebben ligt hij er toch al snel een uur in. Maar dan wel regelmatig overgieten met de marinade anders wordt ie droog! | |
sjak | donderdag 12 januari 2006 @ 19:36 |
Lekker marinade voor kipfilet (in stukjes0 - scheutje olie - ketjap manis (tot de kip net onder staat) - knoflook - sambal - eetlepel pindakaas - ketoembar (lekker wat eroverheen gooien) Kip minimaal 1 uur in de marinade laten staan. Mmmmmmmmm. | |
Mirjam | donderdag 12 januari 2006 @ 21:07 |
quote:euhm, pfoei, weet ik ff niet meer uit mijn hoofd, al een tijd niet meer gedaan. ik zou inderdaad met zoiets proberen, je meot toch regelmatig kijken, om dce marinade eroverheen te lepelen. | |
Pilootje | donderdag 12 januari 2006 @ 22:46 |
Hier moet ik als kok toch even ingrijpen ![]() Het zal je verbazen maar officeel gebruik je een marinade om vlees mals te maken. DIt werd vroeger in de klassieke keuken met name met wild gedaan. Door een zure vloeistof c.q. marinade te gebruiken wordt het vlees malser. De zuren breken bepaalde enzymen aan. Een klassiek voorbeeld is hazenpeper. Dit marineer je in een koude marinade van rode wijn met een bouquet garni. Bijkomend voordeel was dat steeds meer mensen wild lekker begonnen te vinden. De echter wildsmaak was namelijk weg. Marineren deed men toen Uiterlijk 24 uur. Het vlees had dan zo goed als geen eigen smaak meer, maar nam klompleet de marinade op. Tegenwoordig marineerd men alleen nog om smaak te geven aan producten. Overigens zijn er verschillende soorten marinades. In de keuken noemen wij een biefstuk peper en zouten ookwel een marinade a la minute. Kipfilet met wat grilkruiden gestrooien is daar ook een voorbeeld voor. Maar back in topic Voor sate gebruik ik altijd: Katoember ( redelijke hoeveelheid ) lepel suiker scheut citroensap 1 teen knoflook een theelepel sambal en een snufje zout. Het is belangrijk om dit niet te lang te laten marineren. Dan proef je alleen nog maar marinade. Ook lekker, maar je wil natuurlijk ook nog wat kip proeven. Marineren voor een uurtje of 2 a 3 ? Misschien wat meer. | |
_Hestia_ | donderdag 12 januari 2006 @ 22:50 |
ik doe het gewoon met conimex wokmarinade, wordt de kip erg lekker van ![]() | |
Arsenius | vrijdag 13 januari 2006 @ 03:19 |
Echte Indonesische babi pangang komt van buikspek dat wordt gepangganged. Eerst insmeren met knoflook, zout, citroen, vetsin en sambal nadat je de kruiden hebt fijngestampt met een oelek daarna beetje olie of water en dan de spek goed insmeren en nachtje laten staan. Daarna beetje jenever smeren en dan de gril in of liever nog op de BBQ. Ah ja als je niet zo van vet houdt kun je het ook met varkensfilet doen of Ayam pangang ervan maken ( kipfilet pangang) . Alles kan, ook erg lekker Ayam Pangang. Saus: tomatenpuree, tomatenketchup, suiker, taotjo, sambal oelek, knoflook. Selamat Makan | |
SiGNe | vrijdag 13 januari 2006 @ 14:06 |
quote:Je zou dat saté[akket van Go Tan eens moeten proberen, die is echt super. Is trouwens ook bij de Xenos te koop en is daar een stuk goedkoper dan bij de supermarkt. | |
_Hestia_ | vrijdag 13 januari 2006 @ 14:09 |
quote:oke, zal het es proberen dan ![]() | |
Evel-in | vrijdag 13 januari 2006 @ 14:11 |
2 el olijfolie 4 el ketjap 3 teenjes knoflook 2 el kerrie 2 el paprikapoeder 2 el zoete chili saus 1 el basterdsuiker 2 tl citroensap zout en peper ![]() | |
brrrrrrt | zaterdag 14 januari 2006 @ 12:58 |
quote:nee, marinade=olie+azijn en dan kruiden/specerijen. | |
SiGNe | zaterdag 14 januari 2006 @ 13:06 |
quote:Da's een dressing. | |
Aenarion | zaterdag 14 januari 2006 @ 14:24 |
Volgens mij zorgt het zuur in een marinade dat het vlees lekker mals wordt ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 14 januari 2006 @ 18:32 |
quote:Het was heerlijk ![]() ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 14 januari 2006 @ 23:21 |
Wat doen jullie eigenlijk met de marinade na het marineren? Ik maak er vaak de saus voor bij het vlees van maar misschien zijn er nog andere toepassingen. | |
brrrrrrt | zondag 15 januari 2006 @ 01:07 |
quote:durf ik nooit. Ik pleur het altijd meteen weg ivm angst voor bacterien. (marinade gebruiken voor saus = vermenging rauw vlees/bereid vlees) | |
Martijn_77 | zondag 15 januari 2006 @ 01:10 |
quote:Hoe zo je verwarmd de saus toch net al het vlees en dan gaan de bacterien toch dood? | |
SiGNe | zondag 15 januari 2006 @ 03:04 |
quote:Er zit in dat pakket trouwens ook een heel erg lekkere pindasaus ![]() | |
_Hestia_ | zondag 15 januari 2006 @ 03:07 |
quote:pindasaus vind ik dan weer wat minder lekker ![]() | |
TheWilliedockSaints | zondag 15 januari 2006 @ 05:21 |
ik ga zo chinese loempia eten | |
brrrrrrt | zondag 15 januari 2006 @ 13:02 |
quote:Nee, dat gaat alleen op boven de 100 graden celcius. Dan gaan de bacterien dood. Tussen de 30-50 graden celcius maak je de bacterien alleen maar extra blij door ze te verwarmen, want dan vermenigvuldigen ze zich het snelst! Dus zo'n van marinade gemaakt sausje zul je altijd moeten koken. En dan nog doe ik het niet. Mij te link dat er toch nog iets overleeft. | |
SiGNe | zondag 15 januari 2006 @ 13:16 |
Volgens mij gingen bacterien tussen de 65 en 75 graden al dood, maar ik kan er naast zitten. Bij een perfect biefstukje is de binnenkant trouwens maar 60 graden, dus hoe zit het met die bacteriën? | |
brrrrrrt | zondag 15 januari 2006 @ 13:27 |
Bief is rundvlees da's minder erg dan kip (geen risico op salmonella en hoe heet dat andere vieze goedje.) En bovendien maakt het uit dat het rauwe stuk in het vlees zit, dus niet aan de oppervlakte (je kunt er niet met vieze handen of gereedschap aangezeten hebben.) En dat je het gekoeld houdt tot je het bakt is van belang. De precieze temperatuur waarbij bacterien het niet overleven weet ik niet, ga ik opzoeken. Zal ook wel verschillend zijn voor verschillende soorten bacterien. Ik vind al dit offtopic gedoe eigenlijk wel een topic op zich waard... iemand? | |
Atnuk | maandag 16 januari 2006 @ 13:27 |
gisteren lekkere wokschotel gemaakt: gemarineerde oosterse varkensfiletreepjes met witte rijst en haricots verts voor de marinade: [voor 1 kg vlees] 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook ketjap manis sesamolie zonnebloemolie vissaus nam pla worchestershire sauce gebakken sambal djeroek lima japanse sojasaus honing 3 a 4 el ketjap, 1 el worchestershire saus, 1 el sojasaus, 1 el zonnebloemolie en 2 el honing en 1 tl sesamolie met een garde doorelkaar roeren. sambal toevoegen en djeroek lima uitpersen en toevoegen. sjalotjes en knoflook zeer fijn snijden en toevoegen. vlees in dunne reepjes snijden. 2 uurtjes marineren. op hoog vuur wokken... ... was heerlijk!! ![]() ![]() | |
NIels25 | maandag 16 januari 2006 @ 19:02 |
Hierbij mijn recept voor marinade van Kip/Kalkoen - 1 flinke teen knoflook - 1 Verse Rode Peper - 1 Stukje Verse Gember - 1 Eetlepel Sesam Olie - 1 Eetlepel Honing of Rietsuiker - 1 Bosuitjes of Sjalotjes - snufje zout Hak alles door elkaar (keukenmachine) Schep het over de stukjes kip, Voeg een beetje olie, snufje zout en de suiker of honing toe. Laat het heerlijk een paar uurtjes afgedekt in de koelkast staan! Bakken Maar! | |
NIels25 | maandag 16 januari 2006 @ 19:04 |
quote:Beetje bacterien is goed voor een mens! Je gaat niet zomaar dood als je jong bent hoor! | |
whispers | maandag 16 januari 2006 @ 19:26 |
quote: ![]() Je hoeft niet noodzakelijk in olie te marineren, hoor. Je kan gerust ook rode wijn of andere vloeistoffen gebruiken: alles dat smaak geeft is goed. | |
Martijn_77 | maandag 16 januari 2006 @ 20:18 |
quote:Bij de meeste marinades die ik ken wordt olie wel als basis ingredient gebruikt maar dan wordt er wel bijvoorbeeld rode wijn of zo als smaakmaker aan toegevoegd | |
MoChe | vrijdag 5 januari 2007 @ 15:48 |
Hoeveel ketjap moet er dan bij als je bv kip wil marineren? Moet net genoeg zijn om het kipfilet er een laagje mee te bedekken of moet het kipfilet zeg maar helemaal ondergedompeld kunnen worden erin? | |
Charmian | vrijdag 5 januari 2007 @ 16:01 |
gewoon een lekkere scheut, niet onderdompelen zonde van de ketjap want je gooit het teveel weg. Een laagje en dan regelmatig even het vlees keren dat het overal kan intrekken. | |
MoChe | vrijdag 5 januari 2007 @ 16:42 |
quote:dus nadat het vlees erin heeft gelegen moet je het weg gooien? niet in de pan gooien bij het vlees? | |
Charmian | vrijdag 5 januari 2007 @ 17:06 |
quote:Hangt er vanaf wat je maakt, sommige maken er saus of jus van. Maar ik ben niet zo'n sausjes/jus figuur, dus ik gooi het weg. | |
Shark.Bait | vrijdag 5 januari 2007 @ 17:06 |
quote:Als je de kip wil bakken niet doen, dan word de temperatuur van je olie/boter ineens te laag en kook je de kip als het ware. [ Bericht 1% gewijzigd door Shark.Bait op 05-01-2007 20:16:12 ] | |
Tezz | vrijdag 5 januari 2007 @ 19:48 |
quote:olijfolie, sinasappelsap, wat rasp van de schil erbij, knoflook en zout. Klinkt misschien gek, maar het zoet/zure van de sinasappel combineert geweldig met gamba's! Een uurtje in laten trekken en dan grillen! Serveren met vers gehakte dille. | |
Curiosity | vrijdag 5 januari 2007 @ 20:02 |
Onderstaande recept heb ik van Roykejannsen nav mijn vraag voor een kipmarinade. Ik heb deze gebruikt voor een halve kip en het was heerlijk, echt een aanrader. eetlepels bruine bastard suiker 2 eetlepels franse mostard 1 geperst teentje knoflook 1 theelepel tobasco zout en peper naar smaak Alles goed mengen, het wordt een egaal bruine smeuïge massa. Kippetjes marineren, 20 minuutjes laten intrekken.( of langer) Half uur op 180 graden in de oven. Het was eigenlijk bestemd voor speklapjes. | |
Shark.Bait | vrijdag 5 januari 2007 @ 20:14 |
quote:Ha! dat ga ik eens proberen. Heb nog een doos over van kerstmis ![]() ![]() | |
Tezz | zaterdag 6 januari 2007 @ 16:37 |
quote:Wil je dat ik de verhoudingen even opzoek in mijn 'grote-doos-met-recepten-die-ik-moet-bewaren-omdat-ze-een-succes-waren"??? Of | |
kollie | zaterdag 6 januari 2007 @ 16:54 |
quote:Lijkt me best lekker ![]() | |
Thomasumo | zaterdag 6 januari 2007 @ 17:41 |
quote:Yes please! | |
Tezz | zaterdag 6 januari 2007 @ 17:49 |
quote:Shit, had ik nou maar niets beloofd..........kan het niet vinden......... Even uit mijn hoofd: Verhouding olie/sap is ongeveer 40/60 (dus 40% olie en 60% sap). Knoflook niet te veel, 1 of 2 teentjes in grove stukken (zodat je de stukjes later nog uit de marinade kunt halen), anders gaat de smaak te veel overheersen. Rasp van 1/4 sinasappelschil erbij (ook niet te veel, want zorgt voor bittere smaak) Zout naar smaak. Gamba's op een platte schaal leggen en marinade er overheen gieten. Na een tijdje een keertje keren en voila. Dan dus grillen en verse dille er overheen strooien! |