abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 6 december 2005 @ 17:58:15 #51
111260 Charmian
a little joy
pi_32867778
quote:
Op maandag 28 november 2005 19:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Babi Pangang wordt gemaakt van varkenslappen
De echte van buikspek.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 6 december 2005 @ 18:00:04 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32867827
quote:
Op dinsdag 6 december 2005 17:58 schreef Charmian het volgende:

[..]

De echte van buikspek.
Dat was het inderdaad, kon er even niet op komen.
Buikspek is de bom!
Waar kun je het eigenlijk krijgen, supermarkten hebben het niet...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 6 december 2005 @ 18:38:24 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_32868775
Buikspek moet ik echt niet aan beginnen..
Net zoals speklapjes en karbonades, ik kan er echt niet tegen, als ik al aan de structuur denk krijg ik al rillingen over m'n rug.
Maar ik ben sowieso een zeikerd wat eten betreft, rauwe tomaat lust ik bijvoorbeeld ook niet, in een saus vind ik het weer heerlijk.

Ik denk dat je buikspek trouwens bij de slager wel kan krijgen, evt. bestellen.
Misschien kan het ook wel van speklapjes gemaakt worden, maar daar ga ik me dus niet aan wagen
  dinsdag 6 december 2005 @ 18:41:20 #54
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32868864
Het vet in het buikspek smelt helemaal weg tijdens het bakken, het blijft geen vette homp vlees
Maar goed, je moet het zelf weten natuurlijk.

Ik ga binnenkort eens vragen bij de slager, heb nog zo'n zakje kruidenmix staan, jammie!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 6 december 2005 @ 18:50:29 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_32869092
Ik heb het weleens besteld bij de chinees in Ijsselstein (Foe Wah, die is écht héél erg goed!! authentieke gerechten, niet zo'n nederlandse chinees) en zelfs daar had ik er spijt van dat ik het genomen had.
Als het vet knapperig is smaakt het nog wel, maar de stukken die meer aan de binnenkant zitten zijn mij te vet, ik zou dan alleen het korstje eten.
Het vlees zelf is wel weer heerlijk, maar er blijft bij mij dan teveel "afval" op m'n bord liggen en da's ook weer zonde.
Dus dan bestel ik liever gewone cha sieuw of babi pangang dan de versie van buikspek, ieder zijn smaak

Maar in elk geval ga ik het binnenkort nog een keer maken, maar dan met een fles babi pangang marinade die ik ook bij de toko heb gehaald, die is stroperiger en dás geeft toch zo'n lekker korstje
  dinsdag 6 december 2005 @ 20:47:38 #56
111260 Charmian
a little joy
pi_32872261
Buikspek kun je inderdaad bij de slager bestellen kip. Mijn vader zaliger maakte het wel eens, hij zat dan uren voor de oven de marinade over dat stuk spek heen te gieten om te draaien etc. zodat het wel sappig en knapperig was maar niet zo dat als je in een stukje spek hapte dat het vet eruit spoot. Nou ja hoe hij het allemaal precies deed weet ik niet, mijn vader was een nachtmens en meestal sliepen we al.
Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook altijd de stukjes met het meeste vlees eraan ertussen uit pikte, ben ook niet zo'n speketer, maar was wel een different cookie vergeleken met de babi pangang van de chinees.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_33975583
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 12:53 schreef MissyMirjaM het volgende:
als ik mijn kippenpoten in de oven gooi, gooi ik een plens ketjap in de ovenschaal, wat lepels honing erbij, en een fijngesnipperd uitje, of wat fijngesneden teentjes knoflook
kip nog een beetje met honing insmeren, en de boel regelmatig keren
lekker
Dat wou ik dus gaan maken vanavond maar hoe lang moet dat in de oven?
45 minuten op 200 graden ofzo?
  donderdag 12 januari 2006 @ 17:43:12 #58
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_33980870
20-25 minuten gok ik..zo lang moest de italiaanse kip ovenschotel van de AH ook, dat waren aleen filets, geen poten.
  donderdag 12 januari 2006 @ 19:34:02 #59
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33984960
Als wij hier een hele kip in de oven hebben ligt hij er toch al snel een uur in.

Maar dan wel regelmatig overgieten met de marinade anders wordt ie droog!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 12 januari 2006 @ 19:36:44 #60
593 sjak
Juffie Bloem
pi_33985065
Lekker marinade voor kipfilet (in stukjes0
- scheutje olie
- ketjap manis (tot de kip net onder staat)
- knoflook
- sambal
- eetlepel pindakaas
- ketoembar (lekker wat eroverheen gooien)
Kip minimaal 1 uur in de marinade laten staan.
Mmmmmmmmm.
Lekker douchen!
pi_33989392
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 15:19 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Dat wou ik dus gaan maken vanavond maar hoe lang moet dat in de oven?
45 minuten op 200 graden ofzo?
euhm, pfoei, weet ik ff niet meer uit mijn hoofd, al een tijd niet meer gedaan.
ik zou inderdaad met zoiets proberen, je meot toch regelmatig kijken, om dce marinade eroverheen te lepelen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33994451
Hier moet ik als kok toch even ingrijpen

Het zal je verbazen maar officeel gebruik je een marinade om vlees mals te maken.
DIt werd vroeger in de klassieke keuken met name met wild gedaan. Door een zure vloeistof c.q. marinade te gebruiken wordt het vlees malser. De zuren breken bepaalde enzymen aan.
Een klassiek voorbeeld is hazenpeper. Dit marineer je in een koude marinade van rode wijn met een bouquet garni. Bijkomend voordeel was dat steeds meer mensen wild lekker begonnen te vinden. De echter wildsmaak was namelijk weg.
Marineren deed men toen Uiterlijk 24 uur. Het vlees had dan zo goed als geen eigen smaak meer, maar nam klompleet de marinade op.

Tegenwoordig marineerd men alleen nog om smaak te geven aan producten.
Overigens zijn er verschillende soorten marinades. In de keuken noemen wij een biefstuk peper en zouten ookwel een marinade a la minute. Kipfilet met wat grilkruiden gestrooien is daar ook een voorbeeld voor.
Maar back in topic
Voor sate gebruik ik altijd:
Katoember ( redelijke hoeveelheid )
lepel suiker
scheut citroensap
1 teen knoflook
een theelepel sambal
en een snufje zout.
Het is belangrijk om dit niet te lang te laten marineren. Dan proef je alleen nog maar marinade. Ook lekker, maar je wil natuurlijk ook nog wat kip proeven. Marineren voor een uurtje of 2 a 3 ? Misschien wat meer.
pi_33994659
ik doe het gewoon met conimex wokmarinade, wordt de kip erg lekker van
pi_34002157
Echte Indonesische babi pangang komt van buikspek dat wordt gepangganged. Eerst insmeren met knoflook, zout, citroen, vetsin en sambal nadat je de kruiden hebt fijngestampt met een oelek daarna beetje olie of water en dan de spek goed insmeren en nachtje laten staan. Daarna beetje jenever smeren en dan de gril in of liever nog op de BBQ.

Ah ja als je niet zo van vet houdt kun je het ook met varkensfilet doen of Ayam pangang ervan maken ( kipfilet pangang) . Alles kan, ook erg lekker Ayam Pangang.

Saus: tomatenpuree, tomatenketchup, suiker, taotjo, sambal oelek, knoflook.

Selamat Makan
  vrijdag 13 januari 2006 @ 14:06:05 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34012672
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 22:50 schreef Sylvana het volgende:
ik doe het gewoon met conimex wokmarinade, wordt de kip erg lekker van
Je zou dat saté[akket van Go Tan eens moeten proberen, die is echt super.
Is trouwens ook bij de Xenos te koop en is daar een stuk goedkoper dan bij de supermarkt.
pi_34012770
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 14:06 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Je zou dat saté[akket van Go Tan eens moeten proberen, die is echt super.
Is trouwens ook bij de Xenos te koop en is daar een stuk goedkoper dan bij de supermarkt.
oke, zal het es proberen dan
pi_34012828
2 el olijfolie
4 el ketjap
3 teenjes knoflook
2 el kerrie
2 el paprikapoeder
2 el zoete chili saus
1 el basterdsuiker
2 tl citroensap
zout en peper


You gotta cry without weeping, talk without speaking, scream without raising your voice.
pi_34044619
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 18:52 schreef Rio het volgende:
Marinade = olie + zoveel smaak als je wilt. Expirementeer er op los luidt hier het devies.
nee, marinade=olie+azijn en dan kruiden/specerijen.
  zaterdag 14 januari 2006 @ 13:06:52 #69
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34044875
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 12:58 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

nee, marinade=olie+azijn en dan kruiden/specerijen.
Da's een dressing.
pi_34047092
Volgens mij zorgt het zuur in een marinade dat het vlees lekker mals wordt
Cooking!
pi_34054965
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 21:07 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euhm, pfoei, weet ik ff niet meer uit mijn hoofd, al een tijd niet meer gedaan.
ik zou inderdaad met zoiets proberen, je meot toch regelmatig kijken, om dce marinade eroverheen te lepelen.
Het was heerlijk Ik had het even een kwartier op 220 gedaan voor het korstje van de kip en daarna een half uur op 180 en een half uur op 160 het was echt lekker mals en ik had rode uien erin gedaan, die waren lekker zoet geworden
  zaterdag 14 januari 2006 @ 23:21:06 #72
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34066909
Wat doen jullie eigenlijk met de marinade na het marineren?

Ik maak er vaak de saus voor bij het vlees van maar misschien zijn er nog andere toepassingen.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34070715
quote:
Op zaterdag 14 januari 2006 23:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat doen jullie eigenlijk met de marinade na het marineren?

Ik maak er vaak de saus voor bij het vlees van maar misschien zijn er nog andere toepassingen.
durf ik nooit. Ik pleur het altijd meteen weg ivm angst voor bacterien. (marinade gebruiken voor saus = vermenging rauw vlees/bereid vlees)
  zondag 15 januari 2006 @ 01:10:25 #74
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34070813
quote:
Op zondag 15 januari 2006 01:07 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

durf ik nooit. Ik pleur het altijd meteen weg ivm angst voor bacterien. (marinade gebruiken voor saus = vermenging rauw vlees/bereid vlees)
Hoe zo je verwarmd de saus toch net al het vlees en dan gaan de bacterien toch dood?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 15 januari 2006 @ 03:04:20 #75
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34074031
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 14:09 schreef Sylvana het volgende:

[..]

oke, zal het es proberen dan
Er zit in dat pakket trouwens ook een heel erg lekkere pindasaus
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')