abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 15 januari 2006 @ 13:16:27 #79
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34080709
Volgens mij gingen bacterien tussen de 65 en 75 graden al dood, maar ik kan er naast zitten.
Bij een perfect biefstukje is de binnenkant trouwens maar 60 graden, dus hoe zit het met die bacteriën?
pi_34080989
Bief is rundvlees da's minder erg dan kip (geen risico op salmonella en hoe heet dat andere vieze goedje.)
En bovendien maakt het uit dat het rauwe stuk in het vlees zit, dus niet aan de oppervlakte (je kunt er niet met vieze handen of gereedschap aangezeten hebben.)
En dat je het gekoeld houdt tot je het bakt is van belang.

De precieze temperatuur waarbij bacterien het niet overleven weet ik niet, ga ik opzoeken.
Zal ook wel verschillend zijn voor verschillende soorten bacterien.

Ik vind al dit offtopic gedoe eigenlijk wel een topic op zich waard... iemand?
pi_34118991
gisteren lekkere wokschotel gemaakt:

gemarineerde oosterse varkensfiletreepjes met witte rijst en haricots verts

voor de marinade:
[voor 1 kg vlees]

2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
ketjap manis
sesamolie
zonnebloemolie
vissaus nam pla
worchestershire sauce
gebakken sambal
djeroek lima
japanse sojasaus
honing

3 a 4 el ketjap, 1 el worchestershire saus, 1 el sojasaus, 1 el zonnebloemolie en 2 el honing en 1 tl sesamolie met een garde doorelkaar roeren.
sambal toevoegen en djeroek lima uitpersen en toevoegen.
sjalotjes en knoflook zeer fijn snijden en toevoegen.
vlees in dunne reepjes snijden.
2 uurtjes marineren.
op hoog vuur wokken...


... was heerlijk!! stond er zelf van te kijken.
  maandag 16 januari 2006 @ 19:02:09 #82
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_34130556
Hierbij mijn recept voor marinade van Kip/Kalkoen

- 1 flinke teen knoflook
- 1 Verse Rode Peper
- 1 Stukje Verse Gember
- 1 Eetlepel Sesam Olie
- 1 Eetlepel Honing of Rietsuiker
- 1 Bosuitjes of Sjalotjes
- snufje zout

Hak alles door elkaar (keukenmachine) Schep het over de stukjes kip, Voeg een beetje olie, snufje zout en de suiker of honing toe. Laat het heerlijk een paar uurtjes afgedekt in de koelkast staan!

Bakken Maar!
  maandag 16 januari 2006 @ 19:04:08 #83
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_34130615
quote:
Op zondag 15 januari 2006 01:07 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

durf ik nooit. Ik pleur het altijd meteen weg ivm angst voor bacterien. (marinade gebruiken voor saus = vermenging rauw vlees/bereid vlees)
Beetje bacterien is goed voor een mens! Je gaat niet zomaar dood als je jong bent hoor!
  maandag 16 januari 2006 @ 19:26:46 #84
72710 whispers
verbally copulating
pi_34131606
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 18:52 schreef Rio het volgende:
Marinade = olie + zoveel smaak als je wilt. Expirementeer er op los luidt hier het devies.


Je hoeft niet noodzakelijk in olie te marineren, hoor. Je kan gerust ook rode wijn of andere vloeistoffen gebruiken: alles dat smaak geeft is goed.
  maandag 16 januari 2006 @ 20:18:34 #85
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34134026
quote:
Op maandag 16 januari 2006 19:26 schreef whispers het volgende:

[..]



Je hoeft niet noodzakelijk in olie te marineren, hoor. Je kan gerust ook rode wijn of andere vloeistoffen gebruiken: alles dat smaak geeft is goed.
Bij de meeste marinades die ik ken wordt olie wel als basis ingredient gebruikt maar dan wordt er wel bijvoorbeeld rode wijn of zo als smaakmaker aan toegevoegd
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_45042243
Hoeveel ketjap moet er dan bij als je bv kip wil marineren? Moet net genoeg zijn om het kipfilet er een laagje mee te bedekken of moet het kipfilet zeg maar helemaal ondergedompeld kunnen worden erin?
пусть всегда будет солнце
  vrijdag 5 januari 2007 @ 16:01:06 #87
111260 Charmian
a little joy
pi_45042763
gewoon een lekkere scheut, niet onderdompelen zonde van de ketjap want je gooit het teveel weg.
Een laagje en dan regelmatig even het vlees keren dat het overal kan intrekken.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_45044354
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 16:01 schreef Charmian het volgende:
gewoon een lekkere scheut, niet onderdompelen zonde van de ketjap want je gooit het teveel weg.
Een laagje en dan regelmatig even het vlees keren dat het overal kan intrekken.
dus nadat het vlees erin heeft gelegen moet je het weg gooien? niet in de pan gooien bij het vlees?
пусть всегда будет солнце
  vrijdag 5 januari 2007 @ 17:06:01 #89
111260 Charmian
a little joy
pi_45045210
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 16:42 schreef MoChe het volgende:

[..]

dus nadat het vlees erin heeft gelegen moet je het weg gooien? niet in de pan gooien bij het vlees?
Hangt er vanaf wat je maakt, sommige maken er saus of jus van. Maar ik ben niet zo'n sausjes/jus figuur, dus ik gooi het weg.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  vrijdag 5 januari 2007 @ 17:06:29 #90
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_45045224
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 16:42 schreef MoChe het volgende:
dus nadat het vlees erin heeft gelegen moet je het weg gooien? niet in de pan gooien bij het vlees?
Als je de kip wil bakken niet doen, dan word de temperatuur van je olie/boter ineens te laag en kook je de kip als het ware.

[ Bericht 1% gewijzigd door Shark.Bait op 05-01-2007 20:16:12 ]
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_45050962
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 10:24 schreef Doekes het volgende:
Heeft er ook iemand een lekkere marinade voor gamba's?
olijfolie, sinasappelsap, wat rasp van de schil erbij, knoflook en zout. Klinkt misschien gek, maar het zoet/zure van de sinasappel combineert geweldig met gamba's! Een uurtje in laten trekken en dan grillen! Serveren met vers gehakte dille.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  vrijdag 5 januari 2007 @ 20:02:12 #92
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_45051497
Onderstaande recept heb ik van Roykejannsen nav mijn vraag voor een kipmarinade.
Ik heb deze gebruikt voor een halve kip en het was heerlijk, echt een aanrader.

eetlepels bruine bastard suiker
2 eetlepels franse mostard
1 geperst teentje knoflook
1 theelepel tobasco
zout en peper naar smaak

Alles goed mengen, het wordt een egaal bruine smeuïge massa.
Kippetjes marineren, 20 minuutjes laten intrekken.( of langer)
Half uur op 180 graden in de oven.
Het was eigenlijk bestemd voor speklapjes.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 5 januari 2007 @ 20:14:31 #93
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_45051970
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:48 schreef Tezz het volgende:

[..]

olijfolie, sinasappelsap, wat rasp van de schil erbij, knoflook en zout. Klinkt misschien gek, maar het zoet/zure van de sinasappel combineert geweldig met gamba's! Een uurtje in laten trekken en dan grillen! Serveren met vers gehakte dille.
Ha! dat ga ik eens proberen.

Heb nog een doos over van kerstmis
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_45077608
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 20:14 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Ha! dat ga ik eens proberen.

Heb nog een doos over van kerstmis
Wil je dat ik de verhoudingen even opzoek in mijn 'grote-doos-met-recepten-die-ik-moet-bewaren-omdat-ze-een-succes-waren"??? Of
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45078189
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 19:48 schreef Tezz het volgende:

[..]

olijfolie, sinasappelsap, wat rasp van de schil erbij, knoflook en zout. Klinkt misschien gek, maar het zoet/zure van de sinasappel combineert geweldig met gamba's! Een uurtje in laten trekken en dan grillen! Serveren met vers gehakte dille.
Lijkt me best lekker
Bobby Robson forever!
Stadio Oreste Granillo ---- Stadio Angelo Massimino ---- Stadio Euganeo ---- Stadio Olimpico
  zaterdag 6 januari 2007 @ 17:41:55 #96
33549 Thomasumo
User 33549 reporting for
pi_45079904
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 16:37 schreef Tezz het volgende:

[..]

Wil je dat ik de verhoudingen even opzoek in mijn 'grote-doos-met-recepten-die-ik-moet-bewaren-omdat-ze-een-succes-waren"??? Of
Yes please!
I am SO omniscient that if there were to be two omnisciences, I'd be both!
pi_45080184
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 17:41 schreef Thomasumo het volgende:

[..]

Yes please!
Shit, had ik nou maar niets beloofd..........kan het niet vinden.........

Even uit mijn hoofd:
Verhouding olie/sap is ongeveer 40/60 (dus 40% olie en 60% sap).
Knoflook niet te veel, 1 of 2 teentjes in grove stukken (zodat je de stukjes later nog uit de marinade kunt halen), anders gaat de smaak te veel overheersen.
Rasp van 1/4 sinasappelschil erbij (ook niet te veel, want zorgt voor bittere smaak)
Zout naar smaak.

Gamba's op een platte schaal leggen en marinade er overheen gieten. Na een tijdje een keertje keren en voila.

Dan dus grillen en verse dille er overheen strooien!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')