FOK!forum / Culinesse à gogo / Welke pannenkoeken
Troeldonderdag 14 april 2005 @ 15:25
zijn nou echt lekker om zelf te maken.

Zelf maak ik altijd wel spek/kaas pannenkoeken, maar ik heb ook een keer bij iemand pannenkoeken met appel en kaneel gegeten.

Aangezien ik vanavond pannenkoeken wil gaan bakken en ik de tip heb gekregen om het beslag een uurtje te laten staan alvorens het te gebruiken, moet ik nu gaan nadenken over de soorten pannenkoeken die ik wil gaan maken.

Welke combinaties zijn erg lekker of misschien weet iemand wel een bijzonder beleg wat ik echt uit moet proberen
Klonkdonderdag 14 april 2005 @ 15:31
spek, stroop, ham, kaas, de klassiekers.

wat je ook kunt doen is met bessen, bosbessen smaken wel apart door het deeg.

ik doe door mijn deeg sowieso altijd een flink shot kaneel.
miss_dynastiedonderdag 14 april 2005 @ 15:31
Wat ik zelf heel lekker vind zijn aardappelpannekoeken: roer door je beslag een fijngesneden aardappeltje en wat fijngesneden ui. Heerlijk
Klonkdonderdag 14 april 2005 @ 15:33
oeh, oeh, of wat paddestoelen, champignons ofzo er door heen en dan wat spek, jummie.
De.dronken.pinguindonderdag 14 april 2005 @ 15:34
probeer eens een pannenkoek met slagroom
goddess-in-heavendonderdag 14 april 2005 @ 15:35
ik kan niet tegen pannenkoeken
#ANONIEMdonderdag 14 april 2005 @ 15:36
Met appelschijfjes is erg lekker, en suiker-kaneel ook. Wat ook kan is kwark en/of room, daarnaast is de geraspte kaas pannekoek lekker. Mijn favoriet is toch de pannekoek met boter en maple-siroop.
boy26donderdag 14 april 2005 @ 15:44
probeer ook eens een pannekoek met gehakt, paprika, champs, uien en een beetje italiaanse kruiden
marcb1974donderdag 14 april 2005 @ 15:45
Of met fruit erdoor, ook heel erg lekker
#ANONIEMdonderdag 14 april 2005 @ 15:45
@boy26: is dat nou een pannekoek of een pizza?!?
boy26donderdag 14 april 2005 @ 15:46
dat is een pannekoek, maar dan hartig en erg lekker
#ANONIEMdonderdag 14 april 2005 @ 15:50
Nog een suggestie van kennissen: pannekoek met hagelslag of duo penotti.
Ronhuidonderdag 14 april 2005 @ 15:50
Laatse pannekoek is bij ons altijd met roomijs en vruchtjes, en dan dubbelvouwen, heerlijk!
Pikkebaasdonderdag 14 april 2005 @ 15:52
Brie en een lente-uitje.
Dr_Croutondonderdag 14 april 2005 @ 15:54
Waarom het beslag een uur laten staan?
Dreaddiedonderdag 14 april 2005 @ 15:59
allenmaal verschillende soorten jam!!!!

aarbeien, bosbessen, frambozen, abrikozen !!!
Pikkebaasdonderdag 14 april 2005 @ 16:01
quote:
Op donderdag 14 april 2005 15:54 schreef Dr_Crouton het volgende:
Waarom het beslag een uur laten staan?
Het beslag moet rijpen.
LSSdonderdag 14 april 2005 @ 16:03
quote:
Op donderdag 14 april 2005 15:33 schreef Klonk het volgende:
oeh, oeh, of wat paddestoelen, champignons ofzo er door heen en dan wat spek, jummie.
WTF, het is een pannekoek, niet een pizza. Wat is er mis met pannekoeken met poedersuiker of stroop?
StephanLdonderdag 14 april 2005 @ 16:04
quote:
Op donderdag 14 april 2005 16:01 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Het beslag moet rijpen.
Daar heb nog nooit van gehoord, pannekoekbeslag wat moet rijpen. Staat ook niet op de verpakking van de mix, dus waar je het vandaan haalt
zoalshetisdonderdag 14 april 2005 @ 16:05
even een paar tips voor perfecte pannenkoeken.
1. doe de olie/gesmolten boter door het beslag, dus niet meer in de pan.
2. laat beslag even staan om op kamertemperatuur te komen. koud is funest.
3.vulling. je kan ontelbaar veel soorten vulling maken, deze er op doen en oprollen. gewoon pastasaus met gehakt is heerlijk, ff in de oven en met kaas gratineren.
Klonkdonderdag 14 april 2005 @ 16:08
quote:
Op donderdag 14 april 2005 16:03 schreef LSS het volgende:

[..]

WTF, het is een pannekoek, niet een pizza. Wat is er mis met pannekoeken met poedersuiker of stroop?
niets, maar verandering van spijs doet eten nietwaar.
#ANONIEMdonderdag 14 april 2005 @ 16:09
Dat pannekoekmix op kamertemperatuur moet komen had ik nog nooit gehoord, zal ik volgende keer proberen. O ja, en de pan teveel voorverhitten (met of zonder olie/boter) is ook slecht...
Skvdonderdag 14 april 2005 @ 16:22
Lekker als je de mix eerst een weekje boven de verwarming zet.

Ohja, pannekoek met rozijnen is ook wel te kanen. Of appel. Of spek. Of kaas. Of ananas.
Troeldonderdag 14 april 2005 @ 16:30
quote:
Op donderdag 14 april 2005 16:22 schreef Skv het volgende:
Lekker als je de mix eerst een weekje boven de verwarming zet.

Ohja, pannekoek met rozijnen is ook wel te kanen. Of appel. Of spek. Of kaas. Of ananas.
Nou, een weekje boven de verwarming lijkt me niet wenselijk, maar een uurtje laten staan was een stuk lekkerder dan meteen maken!

Bovendien, het maken vergt ook wel wat tijd (als je het niet uit een pakje haalt) en dan kan je de tijd een beetje verdelen...
Vlorisdonderdag 14 april 2005 @ 16:31
appel en rozijnen door het deeg natuurlijk... mjammie en dan een beetje appelmoes eroverheen
Ik krijg zo ook wel zin om pannekoeken te gaan bakken...
Bengeltjedonderdag 14 april 2005 @ 17:07
Met dunneschijfjes appel en dan kaneel en suiker
Captain_Chaosdonderdag 14 april 2005 @ 17:09
Een lekkere dikke grote van een milimeter of zes om en om bakken tot-ie helemaal gaar is.

Vervolgens een zelfgemaakt jachtragoutje er overheen gooien en naar binnen werken met een wit biertje
zoalshetisdonderdag 14 april 2005 @ 17:10
je kan ook eens proberen om een beetje gist door het beslag te doen. half theelepeltje/1,0 litr. en dan een uurtje of twee laten staan. maar is wel tegenovergesteld aan crepes.
Tha_Erikdonderdag 14 april 2005 @ 17:14
Gewoon een naturel pannekoek, maar dan warme kersen en slagroom erop...
kikoooooodonderdag 14 april 2005 @ 17:17
Tip van mn oma

Gooi de olie alvast door het beslag! Kun je in 1x door bakken, en ik vind de pannenkoeken echt stukken lekkerder dan wanneer je de olie in de pan gooit en heet laat worden!
LordLynxdonderdag 14 april 2005 @ 19:49
Heb vandaag ook pannekoeken gemaakt, gewoon naturel gebakken en dan lekker veel verse slagroom en verse aardbeien erop
#ANONIEMdonderdag 14 april 2005 @ 20:27
quote:
Op donderdag 14 april 2005 15:25 schreef Troel het volgende:
Aangezien ik vanavond pannenkoeken wil gaan bakken en ik de tip heb gekregen om het beslag een uurtje te laten staan alvorens het te gebruiken, moet ik nu gaan nadenken over de soorten pannenkoeken die ik wil gaan maken.
En, hoe was je pannekoekbaksessie? Lekker gegeten?
Troeldonderdag 14 april 2005 @ 20:42
Ik heb heeeeeeerlijk gegeten!

Ik heb een heleboel geprobeerd, maar volgende keer maak ik het deeg toch echt weer helemaal zelf, want dat is toch stukken lekkerder dan uit een pakje.
Skylardonderdag 14 april 2005 @ 20:46
Wat ook heel lekker is... de pannenkoek als een wrap te gebruiken, dus lekker kip met tauge, champignons, boontjes en een of andere chinese/thaise/mexicaanse saus erbij. Jammie!
tonksdonderdag 14 april 2005 @ 21:05
kaas en spek
allsystemshaltvrijdag 15 april 2005 @ 00:51
Kaas met paprikapoeder (en geen verse echt poeder dus smaakt anders)
En met veel spen en stroop.
eh met een boel eieren door het beslag dan heb je een soort van broodje/pannekoekje/ei
Troelvrijdag 15 april 2005 @ 09:32
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 00:51 schreef allsystemshalt het volgende:
Kaas met paprikapoeder (en geen verse echt poeder dus smaakt anders)
En met veel spen en stroop.
eh met een boel eieren door het beslag dan heb je een soort van broodje/pannekoekje/ei
Dat was het!

Dat nam ik vroeger altijd bij de pannenkoekenboer, spek, kaas en paprikapoeder!
miss_dynastievrijdag 15 april 2005 @ 09:34
Pannenkoekenboer???
Bestaat dat
ikwilookwatzeggenvrijdag 15 april 2005 @ 09:35
Een lekkere panne(n)koek met schijfjes banaan!

Waar woon je Troel? Mag ik komen eten?
Joenevrijdag 15 april 2005 @ 09:38
Ik ga altijd voor "Grootmoederspannekoek"
pannekoek , met bacon , kaas ,champignons , gefruite uitjes .eventueel nog met een schijfje ananas
Troelvrijdag 15 april 2005 @ 09:43
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 09:34 schreef miss_dynastie het volgende:
Pannenkoekenboer???
Bestaat dat
Nouja, het pannenkoekenhuis dan

ik noem hem altijd pannenkoekenboer omdat dat leuker bekt
Troelvrijdag 15 april 2005 @ 09:43
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 09:35 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Een lekkere panne(n)koek met schijfjes banaan!

Waar woon je Troel? Mag ik komen eten?
Haaksbergen en de pannenkoeken zijn al op, sorry
Euc-vrijdag 15 april 2005 @ 09:48
Pannekoek, Panne koek, Pannekoek in me onderbroek
Troelvrijdag 15 april 2005 @ 09:48
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 09:48 schreef Euc- het volgende:
Pannekoek, Panne koek, Pannekoek in me onderbroek
ik moet naar een toilet op zoek
voor die pannekoek in mijn onderbroek!
coolbabevrijdag 15 april 2005 @ 09:50
spek, champignons, ananasstukjes en kaas.
Na 1 zo`n pannenkoek zit je vol
Joenevrijdag 15 april 2005 @ 11:11
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 09:50 schreef coolbabe het volgende:
spek, champignons, ananasstukjes en kaas.
Na 1 zo`n pannenkoek zit je vol
oh ik eet er altijd een stuk of 4/5
Whiskersvrijdag 15 april 2005 @ 12:54
tip voor de volgende keer; (1 zakje) vanillesuiker door het beslag
zoalshetisvrijdag 15 april 2005 @ 12:59
of direct uit de pan met ben en jerry's cookiedough in plakjes.
babaloevrijdag 15 april 2005 @ 13:06
met ham en kaas
bunniejvrijdag 15 april 2005 @ 13:09
misschien domme vraag..maar ik neem aan dat jullie appel/ananas/bacon etc eerst bakken? En met de kaas? doe je dan eerst 1 kant bakken..dan omdraaien dan kaas erop? of geraspte kaas door het beslag? (pff m'n moeder bakte altijd pannenkoeken..nu de eerste keer zelf )
coolbabevrijdag 15 april 2005 @ 14:01
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 11:11 schreef Joene het volgende:

[..]

oh ik eet er altijd een stuk of 4/5
Dan mag jij nooit bij mij komen eten
Joenevrijdag 15 april 2005 @ 16:13
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 14:01 schreef coolbabe het volgende:

[..]

Dan mag jij nooit bij mij komen eten
ik denk sowieso niet dat die mogelijkheid bestond
Martijn_77zaterdag 16 april 2005 @ 09:45
Als ik pannenkoeken eet is het meestal in een pannenkoeken huis.

Maar als ik ze zelf maak maak ik ze met spek voor mij zelf en met kaas voor mijn vrouw.

En natuurlijk een paar naturel en dan wat ijs en zo er op
Joenezaterdag 16 april 2005 @ 09:46
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 09:45 schreef Martijn_77 het volgende:


En natuurlijk een paar naturel en dan wat ijs en zo er op
Blikje of potje kersen opwarmen en dat er ook nog bij
Dementorzaterdag 16 april 2005 @ 09:51
Pancake King XXL.

Pancake met 3 lagen elke laag gevuld met kaas en bastardsuiker en op de bovenkant een dun laagje aardbeien jam.
coolbabezaterdag 16 april 2005 @ 10:38
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 16:13 schreef Joene het volgende:

[..]

ik denk sowieso niet dat die mogelijkheid bestond
I know

pannenkoek met boter,suiker en kaneel is trouwens ook erg goed te doen. Of met chocopasta
Little_Angelzaterdag 16 april 2005 @ 11:49
Als ik pannekoeken eet, is het vrijwel altijd met stroop, poedersuiker, kaas, appel of jam . Niets bijzonders dus. Overigens zijn de pannekoeken met kaas in de oven klaar gemaakt (do not ask, ken het recept niet uit m'n hoofd).
PDOAzaterdag 16 april 2005 @ 16:35
Banaan-Gember
#ANONIEMzaterdag 16 april 2005 @ 16:39
Banaan-gember klinkt als een goed idee, ga ik volgende keer proberen...
Vorkzaterdag 16 april 2005 @ 16:44
Even een vraag aan jullie die een beetje in het verlengde van dit topic ligt...

Aangezien ik op dit moment bezig met een project rondom pannenkoeken(mix) vroeg ik me af, welke (zoete) pannenkoeksmaken lijken jullie lekker? Denk aan een beslag dat van zichzelf al een smaak heeft, waarmee uiteindelijk pannenkoeken worden gebakken. We hebben al het een en ander geexperimenteerd (van rode vruchten tot banaan tot chocolade etc). Allicht dat een van jullie nog leuke suggesties heeft?
PDOAzaterdag 16 april 2005 @ 16:46
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 16:39 schreef iamredleader het volgende:
Banaan-gember klinkt als een goed idee, ga ik volgende keer proberen...
Hebben ze hier ook bij het pannenkoekenhuis, heerlijk!

Je moet de (plakjes) banaan er pas op het laatst op doen, als de pannenkoek al bijna klaar is, en de gember apart. En eventueel wat poedersuiker er overheen!
PDOAzaterdag 16 april 2005 @ 16:48
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 16:44 schreef Vork het volgende:
Even een vraag aan jullie die een beetje in het verlengde van dit topic ligt...

Aangezien ik op dit moment bezig met een project rondom pannenkoeken(mix) vroeg ik me af, welke (zoete) pannenkoeksmaken lijken jullie lekker? Denk aan een beslag dat van zichzelf al een smaak heeft, waarmee uiteindelijk pannenkoeken worden gebakken. We hebben al het een en ander geexperimenteerd (van rode vruchten tot banaan tot chocolade etc). Allicht dat een van jullie nog leuke suggesties heeft?
Ketjup met gebakken uitjes al eens geprobeerd?

Ketjup uitsmeren, en dan gebakken uitjes (van de toko ofzo) verspreiden over de pannenkoek. Klinkt goor, maar is niet te versmaden!
#ANONIEMzaterdag 16 april 2005 @ 16:49
Zoet is bijna altijd een succes met bruine of witte suiker. Of anders slagroom...
AirRaidzaterdag 16 april 2005 @ 22:36
pannenkoeken met fruit zijn altijd wel lekker

met appel of kers vind ik het lekkerst
Jordy-Bzaterdag 16 april 2005 @ 23:01
Pannenkoek met salami (en stroop)
Jordy-Bzaterdag 16 april 2005 @ 23:02
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 16:44 schreef Vork het volgende:
Even een vraag aan jullie die een beetje in het verlengde van dit topic ligt...

[knip]
Vanille.
E.T.zaterdag 16 april 2005 @ 23:11
Bak-vraagje..
Kaas-pannenkoeken, hoe doe je dat nou het beste? Dus zonder dat de kaas aan je pan plakt? Na het omdraaien kaasplakken erbovenop leggen en langzaam laten smelten?
en met appel?

Op de een of andere manier lukken naturel-pannenkoeken altijd geweldig goed, maar met vulling loop ik altijd te klooien..
CartWOmanzaterdag 16 april 2005 @ 23:17
Kaas er inderdaad direct na het omdraaien opleggen; laag vuur en deksel op de pan.

Stukjes appel gewoon door het beslag heen.
coolbabezaterdag 16 april 2005 @ 23:57
Ik stooi de kaas er altijd meteen op als ik beslag in de pan heb gedaan. Dan zakt het er een beetje in en kun je hem als hij droog is bovenop, gewoon omdraaien en verder bakken
PDOAzondag 17 april 2005 @ 02:51
Ik bak de kaaspannenkoek gewoon altijd aan 1 kant. Wel iets langer dan de gewone pannenkoek uiteraard. En dan lekker paprikapoeder er overheen!
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 03:21
Pannenkoeken met appelcompote, lekker! Eventueel een beetje kaneel erdoor.
Spek en kaas, ook lekker.
Dunne plakjes rauwe ham, beetje zoutig, maar wel heel lekker.
Rozijntjes door de pannenkoek.
Nutella op de pannenkoek, ook af en toe weleens erg lekker.
Isabeauzondag 17 april 2005 @ 03:31
Pannenkoekendeeg met wat custard erdoor is ook heerlijk

En terwijl je aan het bakken bent het bord met de stapel reeds gebakken pannenkoeken in de oven warm houden...krijgt het vaak ook nog een heel dun krokant randje rond de pannenkoek, yummie!
BBQ-kipzondag 17 april 2005 @ 03:48
quote:
Op zondag 17 april 2005 03:31 schreef Isabeau het volgende:
Pannenkoekendeeg met wat custard erdoor is ook heerlijk
Ben heel benieuwd, vertel eens wat meer over! Hoe smaakt dat en wat is de textuur enzo?
MissHobjezondag 17 april 2005 @ 03:52
Ik doe altijd wat vanille suiker en snufje kaneel/koekkruiden door het beslag.. (net ff dat beetje extra kwa smaak) Uiteraard ook wat roomboter of olie erdoor
Rijzen/rusten van beslag is trouwens vanwege de aanwezigheid van gluten dat als netwerk gassen vasthoudt, dus mooier beslag geeft (bind beter en maakt luchtiger)
#ANONIEMzondag 17 april 2005 @ 05:27
Met spek en kaas
melonovyzondag 17 april 2005 @ 10:41
Ik vind mijn eigen gemaakt prutje lekker: een zakje studentenmix en een appel (en een beetje kaneel) in een blender doen en lekker fijn pureren. Een beejte op een 4 granen pannekoek uitsmeren, en jummie!!
bonkezondag 17 april 2005 @ 10:46
pannenkoeken met zelfgemaakte ragout
das pas lekker
of gewoon met jam
speedfreakssjzondag 17 april 2005 @ 15:40
annenkoek met ham, kaas, uien, salami en stroop
Jagershuys in zeist
kikoooooozondag 17 april 2005 @ 16:38
quote:
Op zaterdag 16 april 2005 23:11 schreef E.T. het volgende:
Bak-vraagje..
Kaas-pannenkoeken, hoe doe je dat nou het beste? Dus zonder dat de kaas aan je pan plakt? Na het omdraaien kaasplakken erbovenop leggen en langzaam laten smelten?
en met appel?

Op de een of andere manier lukken naturel-pannenkoeken altijd geweldig goed, maar met vulling loop ik altijd te klooien..
Ik vouw een kaaspannekoek altijd dubbel met de kaas er tussen, dan kun je em nog keren
#ANONIEMzondag 17 april 2005 @ 17:36
Jawel, het is weer zover, ik ga zodirect pannekoeken bakken, met hulp van een aantal suggesties hier. Op dit moment staat het beslag warm te worden, en over een half uur tot een uur ga ik beginnen.

Wish me luck!
-calimero-zondag 17 april 2005 @ 21:20
Oew, ik krijg spontaan zin in pannekoeken als ik dit allemaal lees.:9~

probeer eens kaas met paprika poeder
of met appel en rozijnen en beetje kaneel misschien...
of ijs op je pannekoek
of.. of.. of...
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 12:54 schreef Whiskers het volgende:
tip voor de volgende keer; (1 zakje) vanillesuiker door het beslag
Zeer goeie tip ! je kan ook een appeltje door het beslag raspen, of een lekker biertje ipv melk gebruiken.
Vorkzondag 17 april 2005 @ 21:28
quote:
Op zondag 17 april 2005 21:20 schreef -calimero- het volgende:
Zeer goeie tip ! je kan ook een appeltje door het beslag raspen, of een lekker biertje ipv melk gebruiken.
Nou, daar wordt de appel niet echt bakbaarder op. Ik heb het laatst geprobeert, maar hoe meer appel je er doorheen raspt, hoe eerder je pannenkoek uit elkaar valt met bakken, nouja vooral met het omdraaien van de pannenkoek dan. Bier door het beslag is echter wel een goed idee. Een donker biertje doet het eigenlijk altijd wel goed. Als ik een bier beslag maak, doe ik dat ongeveer half om half met melk. Je pannenkoek krijgt dan juist de smaak die het gekozen biertje speciaal maakt. Ik heb met oud en nieuw ook appelbeignets gemaakt in bierbeslag (donkere Leffe geloof ik) en dat was een succes .

Chocolademelkpoeder (nesquick bijvoorbeeld) door het beslag geeft ook een apart effect. Je moet er wel flink wat indonderen, maar het geeft je pannenkoek wel een lekkere chocoladesmaak .
kissazondag 17 april 2005 @ 23:17
quote:
Op donderdag 14 april 2005 19:49 schreef LordLynx het volgende:
Heb vandaag ook pannekoeken gemaakt, gewoon naturel gebakken en dan lekker veel verse slagroom en verse aardbeien erop
Troelmaandag 18 april 2005 @ 08:53
Iets wat ik tegenkwam bij het pannenkoeken bakken.
De pan die ik gebruik is denk ik niet helemaal plat meer. Want toen ik bezig was met de appel/kaneel dingen, toen bleef de pannenkoek in het midden plakken (echt plakken ) zeg maar waar de thermospot zit (al is het niet zo'n pan). Het kwam er dus ook op neer dat alle pannenkoeken daar kapot gingen. Zelfs toen ik daar nog wat extra vettigheid had gebruikt was dat zo.

Toen ik overging naar de andere pannenkoeken, toen ging het ineens uitstekend
Zou dit door de appelkaneelcitroensap komen?
Sorellamaandag 18 april 2005 @ 08:59
gehakt bakken in de pan, peper en zout toevoegen, bleekselderij fijn malen dat er bij doen, tomatenpuree erbij doen, beetje ketjap en knoflook, rozijntjes, met kaas bestrooien, in de oven doen, pannekoeken bakken en gehakt mengsel erop doen, eten maar

Ouderwets recept dikke koek.
Dik pannekoek beslag maken van zelfrijzend bakmeel, rozijntjes erbij doen, in een ovenschaal gooien, oven voorverwarmen op d8 150 graden, schaal in oven zetten ongeveer 1 tot anderhalf uur in de oven laten staan (af en toe prikken met breinaald of het gaar is)
Lekker met boter en stroop
Mijn oma maakte dit altijd en liet het dan de halve dag op een petroleumstelletje staan
liefkleinmeisjuhmaandag 18 april 2005 @ 11:55
Ik vind kaas/banaan echt superrrrrrrr lekker, beetje stroop erover en klaar
bonkemaandag 18 april 2005 @ 16:56
quote:
Op maandag 18 april 2005 08:59 schreef Sorella het volgende:
gehakt bakken in de pan, peper en zout toevoegen, bleekselderij fijn malen dat er bij doen, tomatenpuree erbij doen, beetje ketjap en knoflook, rozijntjes, met kaas bestrooien, in de oven doen, pannekoeken bakken en gehakt mengsel erop doen, eten maar

Ouderwets recept dikke koek.
Dik pannekoek beslag maken van zelfrijzend bakmeel, rozijntjes erbij doen, in een ovenschaal gooien, oven voorverwarmen op d8 150 graden, schaal in oven zetten ongeveer 1 tot anderhalf uur in de oven laten staan (af en toe prikken met breinaald of het gaar is)
Lekker met boter en stroop
Mijn oma maakte dit altijd en liet het dan de halve dag op een petroleumstelletje staan
heej zusje waneer???
die dikke koek dan he
Sorellamaandag 18 april 2005 @ 21:56
He broertje
Ik geef wel een gil als ik het weer ga maken
_Hestia_dinsdag 19 april 2005 @ 14:01
spek, ananas, banaan, appel
Arizonadinsdag 19 april 2005 @ 19:58
Het allerlekkerst is een pannenkoek met biefstuk, een beetje jus, stroop en suiker!!
Lucky_Strikewoensdag 25 mei 2005 @ 20:37
ok, ik blaas dit topic maar weer even nieuw leven in! Ik ga vrijdag pannenkoekgourmetten. Eigenlijk is het op een Mexicaans gourmetstel. Daar gebruik je geen pannetjes bij, maar het heeft ronde plaatjes waar je je tortilla's op moet bakken en die dan volgooien met alles wat op tafel staat. Wij dachten dat het vast ook met panenkoeken gaat. De pannenkoeken zijn ongeveer 18 cm doorsnede.

Heeft iemand nog leuke ideeen voor spullen die niet kunnen ontbreken op tafel? Ik kan natuurlijk niet vanalles door het beslag gooien, dat wordt gewoon naturel.
Mijn lijstje tot nu toe:
Hartig:
Spek
Ham
Salami
Geraspte kaas
Tomaat
Paprika
Tomatensaus
Olijf
Ui
Italiaanse kruiden
Paprikapoeder

Zoet:
Suiker
Stroop
Poedersuiker
Kaneel
Slagroom
Chocoladesaus
Vruchtensaus (Tova)
Appel en andere vruchten (uitzoeken in supermarkt)
Blikje ananas
Hagelslag
Pindakaas
#ANONIEMdonderdag 26 mei 2005 @ 10:11
Hoeveel olie moet je dan door het beslag heengooien?
En weet iemand een lekker recept om helemaal zelf pannenkoeken te maken?
Charmianvrijdag 27 mei 2005 @ 09:33
Ik maak wel eens chocoladepannekoeken met rumvla voor het toetje.
Je doet cacaopoeder door het beslag en bak de pannekoeken.
Dan maak je custardvla en gooit daar een flinke scheut strohrum (liefst bruin) doorheen.
Je vult de pannekoeken ermee, laten afkoelen, klaar

Het makkelijke is dat je ze koud kunt eten, dus ook vantevoren maken.
dutch-mammavrijdag 27 mei 2005 @ 09:43
Met spek, kaas én stroop... (niet te vaak doen, want caloriebommetje)
Met Grand Marnier en poedersuiker.
Met champignonragoût (liefst zelfgemaakt...)
Met chocoladehagelslag (mocht vroeger niet van moeder, die vond hagelslag op pannenkoeken niet passen)

Pannenkoekbeslag maak ik "op het oog"
Basis: 4-5 eieren, een onsje of 4 meel (zelfrijzend, of met bakpoeder, worden ze lekker luchtig), zakje vanillesuiker, snuf zout. En dan de mixer erin (of in de keukenmachine) en net zoveel melk toevoegen tot je een "gietbaar" beslag hebt.

Tipje: bak eens niet in boter, maar in snoeihete olie, voor knapperige pannenkoeken!

Tipje2: als je kaaspannenkoeken wil, haal dan eerst de kaas door het beslag. Voorkomt aanbakken...! Enne... gebruik eens komijnkaas!

Maaltijdpannenkoek: met ham of spek, kaas, champignonnetjes, groente zoals prei, ui en paprika... Plemp maar vol! Alle ingrediënten meebakken.
Wedstrijd-element: de pannenkoek héél uit de pan krijgen!
Superfastdinsdag 30 september 2008 @ 05:39
Site van Koopmans heb ik deze gevonden:

Koopmans Shaker Pannenkoekmix Gezoet, Speciaal of Meergranen
400 ml melk
125 g magere kwark
125 g crème fraîche
1 el suiker
pecannoten (grof gehakt)
ahornsiroop

Bereid de pannenkoeken volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng de kwark, crème fraîche en suiker tot een egaal mengsel. Verdeel dit over de pannenkoeken. Bestrooi de pannenkoeken met grof gehakte pecannoten en besprenkel ze tot slot met ahornsiroop

Ga ik morgen eens proberen
Innocencedinsdag 30 september 2008 @ 10:02
Havermout door het beslag mengen en eten met kristalsuiker!

Of gewone pannekoeken met spek.

Ik gooi voor de basis altijd bloem, eitje, melk, vloeibare margarine en beetje zout door elkaar, tot het de juiste dikte heeft.
Innocencedinsdag 30 september 2008 @ 10:05
quote:
Op maandag 18 april 2005 08:59 schreef Sorella het volgende:
gehakt bakken in de pan, peper en zout toevoegen, bleekselderij fijn malen dat er bij doen, tomatenpuree erbij doen, beetje ketjap en knoflook, rozijntjes, met kaas bestrooien, in de oven doen, pannekoeken bakken en gehakt mengsel erop doen, eten maar

Echt? Brrrr...
Superfastdonderdag 2 oktober 2008 @ 23:57
quote:
Op dinsdag 30 september 2008 05:39 schreef Superfast het volgende:
Site van Koopmans heb ik deze gevonden:

Koopmans Shaker Pannenkoekmix Gezoet, Speciaal of Meergranen
400 ml melk
125 g magere kwark
125 g crème fraîche
1 el suiker
pecannoten (grof gehakt)
ahornsiroop

Bereid de pannenkoeken volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Meng de kwark, crème fraîche en suiker tot een egaal mengsel. Verdeel dit over de pannenkoeken. Bestrooi de pannenkoeken met grof gehakte pecannoten en besprenkel ze tot slot met ahornsiroop

Ga ik morgen eens proberen

Niet aan te raden deze , doe mij maar met spek of naturel
Sorellavrijdag 3 oktober 2008 @ 07:53
hier is me recept dus gebleven