abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 17 juli 2006 @ 16:05:23 #226
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39909825
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen
eens een keertje weer tapas knutselen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 17 juli 2006 @ 20:45:20 #227
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39918316
quote:
Op maandag 17 juli 2006 16:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
i heb een heel tapas servies voor mijn verjaarda gekregen
eens een keertje weer tapas knutselen
Weet je al welke het gaan worden?

En een tip voor er bij Sangria: Recepten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39935880
Tonijntartaar is ook heerlijk als tapas.

Je snijd gewoon een stuk tonijn in kleine blokjes, en doet daar wat wasabi, knoflook,olijfolie, spaanse peper, oestersaus, en viszout naar smaak bij. Even een broodje met koflookolie op de grill (of uit de oven) en klaar.

Ik werk in een restaurant waar een tapas-brasserie aan vast zit, en bijna alles wat ze daar hebben is heerlijk. Ik ben altijd een fan geweest van allemaal kleine verschillende hapjes in plaats van 1 groot hoofdgerecht.
''Going mental on the Wabbu''
  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:09:00 #229
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39937173
quote:
Op maandag 17 juli 2006 20:45 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Weet je al welke het gaan worden?

En een tip voor er bij Sangria: Recepten
nee, dat ga ik eens rustig een keertje plannen, en dan op een vrije dag doen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_39938037
Zo mên ff lekker wat tapas in elkaar gedraaid in mei:



  dinsdag 18 juli 2006 @ 13:35:20 #231
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39938073
recepten, ik wil recepten zien!
ziet er lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † dinsdag 18 juli 2006 @ 13:40:04 #232
43556 miss_dynastie
pi_39938233
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
pi_39942610
quote:
Op dinsdag 18 juli 2006 13:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Heerlijk allemaal
Vind het ook wel leuk om het zelf te maken, maar we zijn maar met zijn tweeën en dan ben ik vaak bang dat ik de helft weg moet gooien.
Misschien met mijn verjaardag.
Of je vriest lekker dingetjes in, om 's avonds van te snoepen
pi_40129212
Ik heb gisteren de hele dag in de keuken gestaan. Dit is het geworden:
quote:
Albondigas van MissyMirjaM, maar dan aangepast:
Spaanse gehaktballetjes


Ingrediënten
200 gr rundergehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 beschuitjes - 2 glazen rode wijn - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet) - allesbinder


Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, beschuit, zout en peper. Draai gehaktballetjes.

Uitje fruiten en tomaten, bouillon, wijn toevoegen. Saus pureren. Gehaktballetjes gaarkoken in de saus. Peterselie over de saus strooien.
quote:
Gamba’s


Ingrediënten
Gamba’s – citroensap – olijfolie – veel knoflook

Bereiding:

Citroensap, olijfolie en geperste knoflooktenen mengen. Gamba’s erin marineren en kort “frituren” in de marinade in een klein pannetje.
quote:
Kipspiesjes


Ingrediënten
Kipfilet in blokjes – rozemarijntakjes – mosterd – honing – olijfolie

Bereiding:
Marineer de kipfilet in een mengsel van de mosterd en honing. Rijg de blokjes aan de rozemarijntakjes. Bak de spiesjes gaar in de olijfolie.
quote:
Wraps


Ingrediënten
Wraps – roomkaas – ham – lenteui – paprika

Bereiding:
Smeer de wrap helemaal in met roomkaas. Leg er lenteui, paprika en ham op. Rol de wrap op, en snijd in stukjes. Vastzetten met satéprikkers.
quote:
Boletes rellenos van MissyMirjaM aangepast
Kastanjechampignons gevuld met gehakt


Ingrediënten
325 gr middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld - vers citroensap – 4 el boter - 3 el gehakte ui - 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst - 125 gr mager rundergehakt - versgemalen peper en zout - 3 el paneerpeel - 1/2 tl Vodka - 1 el gehakte peterselie - 1 el pijnboompitten – Italiaanse kruiden


Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 el van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer paneermeel, vodka, peterselie, pijnboompitten Italiaanse kruiden erdoor. Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt.
Bak de gevulde kastanjeboleten in de voorverwarmde oven van 175° C in 15 a 20 minuten goudbruin.
quote:
Fritata puntjes van woniya


Ingrediënten
4 eieren, 1,5 dl room, 2 eetl. parmezaanse kaas, 6 plakken salami fijgehakt, 1 eetl. basilicum ook fijngehakt.

Bereiding:
Klop de eieren en room, roer er kaas salami en basilicum door.
Schep het mengesel in een ingevette ronde ovenschaal van 20cm doorsnee.
Bak het gerecht 25 minuten op 180 graden tot het goudbruin is.
Laten afkoelen op kamertemperatuur en daarna in punten snijden om op te dienen.
Allerlei kleine hapjes
quote:
Chorizo met stukjes paprika erop geprikt
quote:
Olijvenboot vol knoflookolijven
quote:
Galiameloenbolletjes met Coburger(?)ham omwikkeld
quote:
Spiesjes van (op deze volgorde) een half minibolletje Mozzarella, een basilicumblaadje, een kerstomaatje, een basilicumblaadje en een half minibolletje Mozzarella.
quote:
Ansjovisjes in het zuur kant-en-klaar uit de supermarkt
quote:
Foccatia en donker meergranenbrood afgebakken
quote:
Kruidenboter van verse kruiden en knoflook
quote:
Pesto
quote:
Olijvenpesto
quote:
Een hele grote bak sla met alle groentes die overbleven, komkommer, olijven, feta, tomaten, aangemaakt met limoensap en olijfolie
En het was kei-lekker!
  Admin zondag 30 juli 2006 @ 23:13:14 #235
2589 crew  yvonne
On(t)deugend
pi_40337364
tvp
Yvonne riep ergens: Static is gewoon Static, je leeft met hem of niet.
Geen verborgen agenda's, trouw, grote muil, lief hartje, bang voor bloed, scheld FA's graag uit voor lul.


Op dinsdag 26 oktober 2021 16:46 schreef Elan het volgende:
Hier sta ik dan weer niet van te kijken Zelfs het virus is bang voor jou.
  zondag 30 juli 2006 @ 23:13:43 #236
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40337374
leuk, ik zie receptjes die ik gepost heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_40337410
Ik heb laatst tapas op .
  zondag 30 juli 2006 @ 23:15:21 #238
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_40337439
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:13 schreef yvonne het volgende:
tvp
Lekker recept.

Ga ik ook eens proberen te maken.
Hoeveel ons had je hiervoor gebruikt?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 30 juli 2006 @ 23:15:31 #239
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_40337445
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:14 schreef tonks het volgende:
Ik heb laatst tapas op .
Zelf gemaakte?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_40337498
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zelf gemaakte?
Nee . en het waren cherry tomaatjes met fetta erin! gekocht bij de turk
  zondag 30 juli 2006 @ 23:18:27 #241
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_40337563
quote:
Op zondag 30 juli 2006 23:16 schreef tonks het volgende:

[..]

Nee . en het waren cherry tomaatjes met fetta erin! gekocht bij de turk
klinkt mjammie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 1 oktober 2006 @ 20:49:56 #242
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_42290894
ik ga dit weekend tapa's maken met vriendlief

we hebben alleen zoveel recepten dat we moeten kiezen, want we hebben gegarandeerd over als we alles doen. maar het is allemaal zo lekker
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42292348
quote:
Op zondag 1 oktober 2006 20:49 schreef littledrummergirl het volgende:
ik ga dit weekend tapa's maken met vriendlief

we hebben alleen zoveel recepten dat we moeten kiezen, want we hebben gegarandeerd over als we alles doen. maar het is allemaal zo lekker
Dit weekend? Het weekend is bijna voorbij

Wat ga je maken/heb je gemaakt?
  zondag 1 oktober 2006 @ 22:10:14 #244
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_42293955
ow ik bedoel natuurlijk volgend weekend

we hebben nog niet helemaal besloten maar we gaan in ieder geval voor gevulde peppadews, wraps met chorizo roomkaas en serranoham, een tomatensalade en ik geloof kabeljauw met sinaasappelsaus.

en dan ook nog lekker zelfgebakken brood met iets van een smeerseltje
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_42325092
tvp (koken voor ouders)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
pi_42328864
Afgelopen weekend in een restaurantje de meest waardeloze tapas ooit gekregen. Drie stuiterballetjes (gehaktballetjes zonder smaak), een stuk of 7 olijven en 3 gewoon gebakken garnalen. Geserveerd met knoflooksaus. Dit alles bij elkaar kostte me 7,50 Ik maak het de volgende keer wel weer zelf en laat dat restaurant links liggen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:07:59 #247
18772 pos
@@sweet@@
pi_42329149
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 09:49 schreef Isabeau het volgende:
Afgelopen weekend in een restaurantje de meest waardeloze tapas ooit gekregen. Drie stuiterballetjes (gehaktballetjes zonder smaak), een stuk of 7 olijven en 3 gewoon gebakken garnalen. Geserveerd met knoflooksaus. Dit alles bij elkaar kostte me 7,50 Ik maak het de volgende keer wel weer zelf en laat dat restaurant links liggen.
Klinkt inderdaad uiterst teleurstellend....waar was dat?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_42329268
In Zuidwolde, niet een plaats waar je komt waarschijnlijk
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:27:39 #249
18772 pos
@@sweet@@
pi_42329547
quote:
Op dinsdag 3 oktober 2006 10:13 schreef Isabeau het volgende:
In Zuidwolde, niet een plaats waar je komt waarschijnlijk
Geloof niet zeer binnenkort idd.
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  dinsdag 3 oktober 2006 @ 10:38:41 #250
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_42329769
Ik heb niet echt een lekker recept helaas, maar bij de supermarkt hier in de buurt verkopen ze olijven met tonijn, en dat was erg lekker voor 'erbij'
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')