abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26073696
Hip, alive and kicking.
Iedereen eet of maakt tegenwoordig tapas, voor zichzelf, voor de lekker, als workshop, dagje uit, voor de verjaardag/inzegening/bruiloft en ga zo maar door.
Er zijn uiteraard ontzettend veel verschillende gerechten, maar welke vind jij nu echt de lekkerste?

Deel ze hier, met je mede-CUL'lers, evenals tips ende trucks!



quote:
Allitas de pollo en escabeche
Kippenvleugeltjes in kruidenazijn



Ingrediënten
12 kippenvleugeltjes - 250 ml olijfolie -100 ml wijnazijn (wit) - 1 eetlepel honing - ½ bol knoflook, teentjes geplet met de zijkant van een mes - 2 blaadjes laurier - 1 eetlepel paprikapoeder (mild) - 1 grote ui, in ringen - bloem - 2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde) - versgemalen, zwarte peper - 1 takje peterselie - zout


Bereiding
Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de bloem. Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Leg ze dan even apart.

Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm. Voeg wanneer de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna de wijnazijn en de honing toe. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet het dan over de kippenvleugeltjes.

Laat dit enkele uren intrekken, af en toe omscheppen. Alvorens te serveren nog even opwarmen. Serveren met krielaardappeltjes en de saus.
quote:
Atún con naranja
Tonijn met sinaasappel


Ingrediënten
400 gr verse tonijn - 2 el olijfolie - 4 sinaasappels - 2 el citroensap - 2 el droge sherry - 2 tl mosterd - fijne suiker - 2 takjes tijm - peper en zout


Bereiding
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt op. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt. Pers de andere 2 sinaasappelen uit. Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn. Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal. Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout. Schenk het sausje over de warme tonijn. Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.
quote:
Atún con naranja
Tonijn met sinaasappel



Ingrediënten
400 gr verse tonijn - 2 el olijfolie - 4 sinaasappels - 2 el citroensap - 2 el droge sherry - 2 tl mosterd - fijne suiker - 2 takjes tijm - peper en zout


Bereiding
Schil 2 sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij dit tussen de fijne vliesjes uit. Vang het sap dat eruit loopt op. Schil een sinaasappel met een dunschiller en snij de schil in flinterdunne reepjes (of gebruik een zesteur), tot u ongeveer 1 eetlepel sinaasappelrasp hebt. Pers de andere 2 sinaasappelen uit. Verdeel de tonijn in 4 steaks en kruid ze met peper en zout. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten 3 minuten in hete olijfolie, ze moeten binnenin nog rose zijn. Snij de tonijn in reepjes van circa 1 cm dik en doe ze in een schaal. Vermeng het citroensap met de sherry, de mosterd, het sinaasappelsap, een mespunt suiker en peper en zout. Schenk het sausje over de warme tonijn. Werk af met tijmblaadjes, de sinaasappelpartjes en sinaasappelrasp.
quote:
Pollo en cerveza
Kip in bier



Ingrediënten
12 kippevleugeltjes - 1/3 liter bier - zout - vers gemalen peper - 1 tl tijm - 1 blaadje laurier

Saus:
¼ tl tijm - 1 el bier - 2 el olijfolie - zout - vers gemalen peper


Bereiding
Snijd de vleugeltjes in tapas formaat. Neem een ondiepe schaal en vermeng daarin het bier, zout, peper, tijm en laurier. Leg de kip in de marinade, en laat ze enkle uren op kamertemperatuur mrinaren (regelmatig keren)

Vermeng een el bier met de rest van de ingrediënten voor de saus. Laat de vleugeltjes uitdruipen op keukenpapier. Leg ze op een roosten en smeer de saus met een kwastje over de kip. Bestrooi ze met zout en peper. Leg ze onder de grill en laat ze in 5 min. bruin kleuren. Draai ze om, smeer ze nogmaals in en laat ze nogmaals 5 minuten onder de grill goudbruin worden.
Alvast een beginnetje!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26073734
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 13:49 schreef Kuupke het volgende:
Gamba’s ala kuupke.

Benodigdheden:

· Zak Gamba’s (Aldi)
· Olijfolie
· Charlotjes
· Knoflook
· Witte wijn (Aldi)
· Knoflooksaus
· Ketchup
· Peterselie
· Peper
· Zout


Bereidingswijze:

Doe een flinke scheut olijfolie in een bord. Vermaal twee teentjes knoflook samen met één charlotje tot ze fijn zijn. Meng deze met de olijfolie. Leg hier de Gamba’s voor zo’n 10-15 minuten in.

Haal daarna de gamba’s eruit en leg deze in een ingevette overschaal (invetten met olijfolie).
Voeg nu ongeveer 3dl witte wijn toe en zet het geheel voor zo’n 10 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Saus:

Doe in een grote kop/pot een behoorlijke hoeveelheid knoflooksaus. Voeg hier aan toe de ketchup en peterselie. Breng het geheeld naar smaak met peper en zout. Voeg als laatste een scheutje witte wijn toe. Dit geheel goed mengen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26073773
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2004 13:53 schreef TheCamel het volgende:
Ik heb er al 1tje, maar ik ben op zoek naar meer...

nodig:
wraps
kip of zalm
kruidenroomkaas
ijsbergsla

smeer de wrap in met kruidenroomkaas
leg de sla er overheen
leg de kip of zalm daar in reepjes overheen
rol de wrap op en snij hem in kleine stukjes

echt yummie, je blijft er van eten :p
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:29:49 #4
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26073778
Die champignons in tomatensaus op de 2e foto hierboven.
Weet iemand daar een receptje voor?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26073787
Men neme 1gekookte mossel, legt die op een stukje bacon, daar gaat kaas overheen...Geraspt, kan parmazaanse kaas zijn, of anders... in de bacon wikkelen, even 5 minuutjes in de oven...


En dit een stuk of 8 keer, ligt eraan voor hoeveel mensen het is.

Gamba's pellen en vast in een ovenvast schaaltje leggen.

Boter, citroen, knoflook en laurierblad flink warm maken, over de gamba's heen gieten, dan in de oven zetten, paar minuutjes...

En verder heb ik via google veel tapas gerechten gehaald, en gemaakt!

Heerlijk...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26073795
quote:
Almendras saladas
Zoute amandelen



Ingrediënten
5 el olijfolie - 250 gr. amandelen - grof zeezout


Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan en bak de amanadelen op een halfhoog uur tot ze goudbruin zijn.
Schep de amandelen over in een kom en schep er een royale hoeveelheid zeezout door. Direct serveren.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26073803
volgens mij zijn dat gehaktballetjes, bbq kip
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26073852
quote:
Albondigas
Spaanse gehaktballetjes


Ingrediënten
450 gr mager lamsgehakt - 1 ei - 3 geperste teentjes knoflook - 4 eetlepels fijngesneden peterselie - ½ theelepel nootmuskaat - zout, peper - 2 ontkorste plakjes witbrood - 2 eetlepels rode wijn - 2 eetlepels olijfolie - 1 fijngesneden ui - 3 ontvelde tomaten in blokjes - 1 dl kippenbouillon (van tablet)


Bereiding
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, de nootmuskaat, zout en peper. Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel. Vorm van het mengsel ± 40 balletjes.

Verhit de olie en bak de balletjes hierin in ± 5 minuten rondom bruin. Bak de ui ± 5 minuten mee. Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur ± 30 minuten sudderen.

Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk haar over de gehaktballetjes. Strooi er 2 eetlepels peterselie over.
misschien kan je dit doen, maar dan de gehaktballetjes vervangen door champignons?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:33:25 #9
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26073853
Uhm... ja, nu zie ik het ook...
Dat recept zoek ik ook nog , dus de vraag:
- Recept voor gehaktballetjes in tomatensaus.
- Recept voor champignons in (beetje zurige) tomatensaus.

Edit: je was me voor, bedankt!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:35:39 #10
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26073899
ik heb hier nog een recept voor gehaktballetjes in pittige saus liggen, die kan ik wel even voor je uittypen als je wil?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:37:07 #11
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26073943
quote:
Champiñones con salsa de tomata y ajillo
Champignons in tomaten-knoflooksaus


Ingrediënten
500 gr. kleine champignons - 100 gr. olijven met piment - 350 gr. gekruide tomatensaus - 1 el. paprikapoeder - 1 el. knoflookpuree - 2 el. olijfolie - zout - peper


Bereiding
Champignons schoonmaken en overdoen in schaal. Olijven afgieten en in plakjes snijden. In schaal tomatensaus, paprikapoeder, knoflookpuree en olijven door elkaar scheppen.
In koekenpan olijfolie verhitten en champignons rondom bruin bakken. Tomatensaus erdoor scheppen en geheel nog even zachtjes laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:37:46 #12
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26073956
Als je wil, graag!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:38:30 #13
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26073975
okay, heb je even? ga ik typen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26074142
Hey onwijs goed topic, mijn 7 collega's komen op 24 april tapassen bij mij, dus ik kan wel wat CULhulp gebruiken.

Bij deze link http://home.planet.nl/~fheuvel/tapasindex2.htm staat heel veel lekkers
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:49:06 #15
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26074208
Albóndigas en salsa picante.
Gehaktballetjes in pittige saus

Ingredienten [voor 15 a 20 stuks]

150 gr. kalfsgehakt
150 gr. varkensgehakt
1 ei
zout, [vers] gemalen zwarte peper
1 eetlepel broodkruim/paneermeel
olijfolie

voor de saus: halve kop tomate frito [heinz ofzo]
2 eetlepels ketchup
1 eetlepel mosterd
een mespuntje cayennepeper
1 eetlepel azijn
een paar druppels tabascosaus

bereiding:
klop het ei los. meng de beide soorten gehakt met het ei en het broodkruim en maak het geheel op smaak met zout en peper. b;ijf het geheel met de hand kneden totdat het een compacte massa is en alles goed gemengd is.
draai er dan kleine gehaktballetjes van, formaat bitterbal ongeveer.

verhit een paar eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de balletjes in een enkele laa bruin [doe dit zonodig in etappes]
zodra de balletjes mooi bruin zijn , doe dan het deksel op de pan en laat de balletjes nog een minuut of 10 doorgaren.
maak intussen de saus door alle ingredienten bij elkaar te vermengen.

je kunt er nu voor kiezen om de balletjes in de saus te serveren, of met de saus apart, ernaast;
in de saus: giet overtollig vet uit de pan en voeg de saus toe.laat het geheel goeddoorwarmen.

saus ernaast: doe de saus in een kommetje. zet dit op een schaal en schik de balletjes eromheen

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 15:52:57 #16
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26074289
ik heb er gisteren een boel gemaakt, zal even neerzetten wat ik gemaakt heb, als u iets uitgetyped wilt zien, doen roept u maar

-aardappelomelet met ui
-kikkererwtenin uiensaus
-bladerdeegflapjes 1 met ham en olijven en 1 met spinazie
-kip in knoflooksaus
-kabeljauw in sinaasappelsaus [mijn favoiet! ]
-gehaktballetjes in pittige saus [zie boven]
-bootjes met gestoofde groenten
-aardappelen in knoflookmayonaise
-paddestoelensalade met komijn
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26074433
Kip in knoflook graag
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:05:17 #18
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26074543
pollo al ajillo kip in knoflooksaus

ingredienten voor 60 stuks [!]
-30 kippenvleugeltjes
-25 à 30 teentjes knoflook
-zout, peper
-20 eetlepels olijfolie [vind ik zelf wel wat veel ]
-2 eetlepels azijn

bereiding:
snijd de kippenvleugeltjes door bij het gewricht kruid de kip met zout en peper naar smaak. snijd de teentjes knoflook zo fijn mogelijk. verwarm de olie over meerdere koekenpannen. voeg dan de kip en knoflook toe. blijf de kip en noflook steeds bewegen zodat de kip aan alle kanten bruin en gaarwordt. zorg ervoordat het vuur niet te hoog staat zodat de knoflook niet aanbrandt en de kip langzaam gaar kan worden. als de knoflook toch te donker wordt, doe dan nog even een deksel op de pan. de vleugeltjes zijn na ong. 15 minuten gaar.
als de kipgaaren bruin is, voeg dan de azijn toe en beweeg de kipnog enkele minuten in de pan. dit gerecht kan zowel warm als koud worden opgediend. wij hebben het warm gegeten.

en wat die meerdere pannen betreft.. tja, je kan er ook 1 nemen de de rest wat al klaar is warmhouden als je t warm uit gaat serveren ofzo..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:14:31 #19
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26074754
Aardappelen in knoflookmayonaise
Heerlijk!
(je bent een schat dat je dat allemaal uittypt!)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26074806
haske goed!
*bookmarkt*
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:23:47 #21
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26074939
patatas aioli
aardappelen in knoflookmayonaise

1 van de populairste
het recept is wel voor 'veel!'

-2 kilo roodschillige aardappelen
-5 dl/ mayonaise, zelfgemaakt
-12 teentjes knoflook,geperst
-12 eetlepels gehakte peterselie
-zout

voor de mayonaise [1 en n kwart kop]:
-2 eieren plus 2 dooiers
-halve theelepel dijon mosterd
-2 theelepels zout
-4 eetlepels citroensap
-400 ml. milde olijfolie

bereiding mayo:
doe de eieren, dooiers, mosterd, zout, en citroensap in een blender of keukenmachine en klop dit mengsel een paar seconden. giet er dan heel langzaam de olie bij en blijf vervolgens kloppen tot de saus dik en romig geworden is [hij wordt niet zo dik als kant en klare mayonaise!] de mayonaise dikt nog wat in als ie even in de koelkast staat.

bereiding aardappelen:
was de aardappelen maar schil ze niet. indien ze heel verschillend van grootte zijn, kun je de grote exemplaren een keer doorsnijden. breng ze aan de kook met zout water, doe het deksel op de pan en laat ze 15 minuten zachtjes koken. draai dan het vuur uit en laat de aardappelen afgedekt in het water staan tot ze zacht zijn [ongeveer 15 minuten]
trek de schil van de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 tot 2 centimeter dik.
roer in een schaal de mayonaise, knoflook en peterselie door elkaar. de mayonaise moet aan de dunne kant zijn om goed te kunnen vermengen met de aardappelen. indien nodig verdunnen met citroensap of een beetje azijn. schep de aardappeltjes er voorzichtig door, breng op smaak met wat zout en laat ze op kamertemperatuur staan zodat het kan intrekken.

onze ervaring was dat het na bereiding nog wat flauw was, dus eventueel zelf nog wat aan smaak toevoegen:) [wat meer zout, citroensap,of weet ik veel ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:24:24 #22
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26074962
wat n werk
maar lekker, en zo leuk om allemaal te maken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:38:41 #23
77320 Nuek
Jouw mening telt niet!
pi_26075319
*kwijltopic*

Als ik op mijn streef ben dan wil ik dit ook of zijn er ook hele 'lichte' tapashapjes te maken?
Proud Powerpauper
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:49:20 #24
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26075592
er zijn vast wel lichte hapjes te maken hoor.
maar, 1 keertje 'uit de band springen' op een gezellig avondje met vrienden en lekkere tapas, maakt toch niet zo heel veel uit?
tenzijn je heel er streng aan de lijnerij bent natuurlijk..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26075807
Ziet er echt heerlijk uit, t water loopt in mn mond! haha
  vrijdag 8 april 2005 @ 16:59:58 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26075853


Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:02:09 #27
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26075900
quote:
Aros de Cebolla
Gefrituurde ui-ringen



Ingrediënten
5 Uien - 2 eieren - 2 el olijfolie - olie om te frituren - 2 dl bier - 150 gr. bloem - zout - peper - peterselie


Bereiding
Snij de uien in dikke ringen. De binnenste ringen niet gebruiken en weggooien (of voor iets anders gebruiken). Eieren splitsen. We hebben zowel de dooier als het eiwit nodig! Peterselie zeer fijn hakken. Verhit de olie om te frituren.
Meng de eidooier, de olijfolie, het bier en de bloem in een schaal. Brang op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije schaal de ei-witten stijf. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het beslag.
Haal de uiringen door het beslag en bak ze in een paar minuten goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de uien in een schaaltje en garneer met de fijngesneden peterselie. Lekker met Alioli.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:02:59 #28
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26075922
quote:
Champiñones al Estilo de Sevilla
Champignons met knoflook



Ingrediënten
450 gram champignons - 2 eetlepels olijfolie - 2 eetlepels fijngehakte peterselie - 2 tenen knoflook fijngesneden - 2 eetlepels citroensap - zout en peper naar smaak


Bereiding
Verhit de olie. Doe de champignons in de pan en strooi, terwijl ze bakken, de knoflook en peterselie erover. Doe er vervolgens naar smaak peper, zout en citroensap bij. Serveer het geheel zodra de champignons gaar zijn.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:08:07 #29
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26076050
quote:
Chorizo Ocejón
Chorizo in sherry



Ingrediënten
250 gr. zoete chorizo in de lengte doormidden gesneden - droge spaanse sherry (fino)



Bereiding

Leg de chorizo in een pannetje en schenk er zoveel sherry bij dat de chorizo onderstaat. Breng die aan de kook en laat het geheel zonder deksel op de pan ongeveer 10 minuten zachtjes kokej. Haal de worst uit de pan en dien ze in kleine stukjes op op een klein stukje brood.
simpel, ziet d'r lekker uit
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26076079
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 16:59 schreef BBQ-kip het volgende:
[afbeelding]

Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Pardon . Je had op z'n minst die link kunnen laten staan.
Er komt hier voorlopig genoeg lekker voorbij .

Edit: vooruit, ben ook de slechtste niet
Thuis tapas maken, hulp nodig

[ Bericht 17% gewijzigd door BBQ-kip op 08-04-2005 17:11:12 (linkje terug) ]
slettebak [@] gmail.com
  vrijdag 8 april 2005 @ 17:31:43 #31
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26076630
in de nieuwe allerhande, staat ook een klein stukje over tapas, inclusief wat receptjes
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 18:53:47 #32
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26078615
In de kleine stukjes prima als tapas te eten

Dubbele knoflookkip

Ingrediënten
3 bolletjes knoflook (ong. 35 teentjes)
1 tot 1 1/2 kilo braadkuiken
175 gr roomkaas
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte peterselie
zout en peper
250 gr witte druiven (pitloos en niet te zoet)
een takje rozemarijn
30 gr boter

Oventemperatuur:
180 C, stand 3
Bereiding
Houd 2 teentjes knoflook apart en doe de rest in een pan kokend water. Schep ze na een halve minuut eruit en pel ze.

Kook ze nog eens 2 minuten door, giet ze af en zet ze weg.

Pel een van de 2,overblijvende teentjes en snijd dat doormidden. Wrijf met de gesneden kant van de knoflook over de borst en poten van het kuiken. Snijd vervolgens beide helften in dunne plakjes en leg ze opzij.

Pel en kneus de laatste teen en vermeng het met de kaas, bieslook en peterselie, Maak op smaak af met zout en peper.

Werk uw vingers onder het vel van het kuikenborststuk en maak het zorgvuldig los van het vlees zonder het te scheuren.

Vul de ontstane ruimte helemaal op met het kaasmengsel.

Vul de binnenkant van het kuiken met de geblancheerde knoflook en de druiven, samen met het meeste van de rozemarijn.

Doe het kuiken in een met olie bestreken braadpan en stop de gesneden schijfjes knoflook en de rest van de rozemarijn tussen de poten en vleugels.

Strooi wat zout over de borst en bestrijk het met boter. Dek de borst en poten af met aluminiumfolie.

Braad het kuiken ong. 1 1/2 uur in de oven, tot het sap niet langer roze gekleurd is. Haal de laatste 20 minuten het aluminiumfolie weg om een knapperig vel te krijgen.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 8 april 2005 @ 22:08:48 #33
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26084118
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 16:59 schreef BBQ-kip het volgende:
[afbeelding]

Geen slowchat mensen, tapasrecepten!
Heeee, word ik hier nu ook al als boeman gebruikt? Dat is een FOT-deegroller hoor!



Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_26084162
Deegrollen horen nou eenmaal in CUL... Je had het kunnen weten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 8 april 2005 @ 22:23:11 #35
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_26084478
Je moest eens weten hoe zo'n ding van pas komt in FOT
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_26084679
quote:
Op vrijdag 8 april 2005 22:23 schreef Rewimo het volgende:
Je moest eens weten hoe zo'n ding van pas komt in FOT
Ja, maar als ik hier nog verder op in ga, slaat mijn duo-mod mij in m'n nek...

Ontopic: Mooie schaaltjes!!!



Oh en kijk ook nog een recept!
quote:
Gegratineerde champignons
Voor 8 stuks: snijd de steeltjes uit 8 grote champignons en hak de helft van de steeltjes fijn (rest wordt niet gebruikt). Vermeng ze met 1 eetlepel paneermeel, 1 theelepel Italiaanse kruiden, 3 eetlepels geraspte lichtpikante Zaanlander, zout en peper. Vul hiermee de champignons. Bak ze ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C


Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:13:28 #37
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26085798
dadels me spek Benodigdheden:
ontpitte dadels, spek, houten cocktailprikkertjes.

Recept:
Rol rond elke dadel een plakje spek. Prik er een cocktailprikkertje doorheen zodat alles goed vastzit. Bak de pakketjes met wat boter in een pan of in de oven (plaats ze in een ovenschotel) tot het spek gaar is. Waarschuw de invitees wel op voorhand dat het warm is!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:14:03 #38
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26085819
offe Dadels in spek

Catagorie : Borrelhapjes

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 00:15:00

Waardering :


Ingrediënten :

250g dadels
100g chorizo worst (vleeswaren)
200g ontbijtspek


--------------------------------------------------------------------------------



Bereidingswijze :

Snijdt de dadels aan een zijde open en verwijder de pit. Snijdt de plakjes chorizo worst door midden en rol ze op. Stop in elke dadel een rolletje chorizo worst en wikkel elke dadel in een plakje ontbijtspek. Leg deze op een rooster van de oven en laat het spek in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 10 minuten knapperig worden. Haal ze dan uit de oven en zet de dadels vast met een prikker.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26086032
Simpele garnalen met knoflook: Koop gekookte, gepelde garnalen. Marineer ze in wat olie en geperste knoflook. Warm ze niet te lang op in de koekepan. Mijn gasten en ik vonden ze heerlijk!
Tortilla: Bak dobbelsteentjes chorizo uit, bak daar ui, knoflook en groenten in. Doe er blokjes gekookte aardappel bij en dan een omeletmengsel. Bak zachtjes tot het gaar is. Kan je warm of koud serveren.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 8 april 2005 @ 23:54:33 #40
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26086779
quote:
Brocheta fritas de champiñones al bacon
Gefrituurde brochettes met champignons en spek


Ingrediënten
16 gelijke, niet te grote dichte champignons - 250 gr gezouten spek in een dikke plak - 50 gr. paneermeel - 1 ei - 2 teentjes knoflook - olijfolie - peper en zout



Bereiding

Borstel de paddestoelen schoon en snij de steeltjes op gelijke hoogte af. Snijd het spek in 16 gelijke blokjes en zet deze op in een pan met koud water. Laat ze aan de kook komen en 2 minuten blancheren. Giet ze door de zeef en dep ze droog met keukenpapier. Zet opzij.

Hak de teentjes knoflook fijn en klop ze in een diep bord door het ei. Doe de bloem en het paneermeel in 2 andere borden. Maak nu de brochettes door afwisselend een paddestoel en een blokje spek op een bamboe stokje te rijgen (4 van elk). Kruid met peper en zout en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het geklopte ei met look en het paneermeel. Verwarm de olie op 180° C en bak de brochettes in 3 a 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 9 april 2005 @ 10:11:47 #41
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26091452
Welke wijn zouden jullie erbij serveren?

Verkapte TVP pak straks mijn kookboek voor ook wat recepten

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 09-04-2005 10:56:04 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26091521
Dim sum – Wonton gamba’s
Ingrediënten:3 wontonvelletjes, 3 ongekookte gamba’s 10 ml zonnebloemolie,
100 gram in julienne gesneden groente (wortel, peultje en knolselderij) kerriepoeder, zout, frituurolie, 1 verse en Vietnamese loempiasaus
• Laat de vellen ontdooien en pel de gamba’s laat het achterste staartstukje zitten.
• Bak de groente in de olie beetgaar, breng opsmaak met kerriepoeder en zout.
• Verhit in een hoge braadpan de olie tot 180 °C.
• Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Leg in het midden een klein bergje groente en daarop 1 gamba. Vouw het deeg om de gamba heen (laat het staartje eruit steken.
• Frituur de deegpakketjes goudbruin. Serveer in een tipje Vietnamese loempiasaus hierbij.



Ingrediënten
1 courgette - 1 pakje smeerbare kruidenkaas (boursin, paturain,...) - verse basilicum - verse rozemarijn - olijfolie - peper uit de molen - zeezout uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.

Schaaf met een kaasschaaf lange brede plakken van de courgette. Dep ze droog en leg op een beginkant een beetje kruidenkaas. Bestrooi de plak vervolgens met klein gesneden basilicum en rozemarijn, peper en zout. Rol vervolgens de plak op tot een klein rolletje. Van een flinke courgette krijg je ongeveer 20 rolletjes. Leg deze stijf tegen elkaar aan in een klein ovenschaaltje. Sprenkel hier olijfolie over en bak dit in ongeveer 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.


Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  zaterdag 9 april 2005 @ 16:01:47 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26099138
quote:
Dip van rode zalm

Ingrediënten


210 Gram rode zalm uit blik
Snufje zwarte peper
Snufje paprikapoeder
250 Gram magere Roomkaas
1/2 bosje bieslook fijngesneden
paar druppels (vers) citroensap

Bereiding
Meng alle ingrediënten goed. Dien de dip op met frisse verse rauwkost, zoals selderij, wortels en bloemkool
quote:
Pruimenrolletjes met cognac

Ingrediënten


8 grote pruimen
1 el cognac
100 g ricotta
1 tl kaneel
8 vierkante plakjes gebraden kipfilet of dungesneden tostiham

Bereiding
Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd de vruchten heel fijn. Doe de stukjes pruim in een kom en voeg de cognac toe. Laat het mengsle 10 min. stan.

Roer de ricotta en de kaneel door de pruimen en verspreid een volle theelepel van het mengsel op de plakjes kip of ham tot aan de randjes. rol de plakjes op en leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bord. dek ze af en zet ze 1 uur in de koelkast.

Snijd ze vervolgens in 4 of 5 stukken en dien ze op.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26104214
een lekkere spaanse wijn naturlijk
alleen dat is wel alle verstand die ik ervan heb
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26110984
Ik houd van Rioja, kruidig maar soepel!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 01:47:19 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26114867
Bij tapas horen verschillende soorten sherry
Van droge witte sherry tot mierzoete rode
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26114876
  zondag 10 april 2005 @ 02:10:52 #48
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26115116
Zet eens wat meer neer dan alleen een smiley KonnieKipke, je kan het, je kan het! (ik ben je aan het aanmoedigen nu he )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26115786
Sherry: die hele droge! Manzanilla?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 10 april 2005 @ 12:37:01 #50
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26119470
quote:
Op zondag 10 april 2005 01:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Bij tapas horen verschillende soorten sherry
Van droge witte sherry tot mierzoete rode
Daar moet je dan wel voor bij de slijter zijn dan. Want de gemiddelde suopermarkt heeft nit zo veel verschillende sherry's
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 april 2005 @ 12:57:35 #51
111260 Charmian
a little joy
pi_26119925
Papas Arrugadas y mojo
Aardappels uit Lanzerote met mojo

Ingrediënten
krieltjes (in schil) - zeezout

Bereiding
Doe de aardappels in een pan met zeer zout water (vroeger gebruikte men zeewater). De aardappels moeten in het water blijven drijven. Als ze naar de bodem zakken, meer zout toevoegen. Breng de aardappels aan de kook en laat het gedurende 15 - 20 minuten koken. Giet de aardappels af en bestrooi ze met zout. Draai het vuur laag en laat het zout op de aardappels kristaliseren door de pan regelmatig heen en weer te bewegen. Draai tot slot het vuur uit en bedek de pan gedurende 5 minuten met een theedoek (geen deksel).


Mojo Picon

Ingredienten:

1 bolletje knoflook - 1 spaanse peper - ½ tl Kummel - Grof zeezout - 1 el paprikapoeder - 1 kop olijfolie - ½ kop witte wijnazijn


Bereiding:

Alle knoflookteentjes pellen. Samen met het grove zeezout in een vijzel fijnmalen. Pepertje schoonmaken, zaadjes verwijderen en kleinsnijden. Samen met kummel en paprikapoeder aan het knoflookmengsel toevoegen en fijnmalen. tot slot olijfolie en azijn toevoegen en omroeren.

The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 10 april 2005 @ 20:12:56 #52
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26130565
quote:
Boletes rellenos
Kastanjechampignons gevuld met gehakt


Ingrediënten
325 gr middelgrote kastanjechampignons, schoongeborsteld - vers citroensap - 5 el boter - 3 el gehakte ui - 1 teentje knoflook, geplet of uitgeperst - 125 gr mager varkensgehakt - versgemalen peper en zout - 3 el paneerpeel - 1/2 tl Spaanse brandy of cognac - 1 el gehakte peterselie - 1 el fijngehakte pijnboompitten



Bereiding
Verwarm de oven voor op 175° C. Haal de steeltjes van de paddestoelen en snijd deze fijn. Besprenkel de hoedjes met citroensap. Verhit 4 el van de boter in een middelgrote pan en fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Voeg het gehakt, zout en peper toe en laat dit al roerend bakken tot het gehakt grijs wordt. Voeg dan de gehakte paddestoelsteeltjes toe en laat het geheel 3 minuten pruttelen. Draai dan de warmtebron uit en roer paneermeel, brandy, peterselie, pijnboompitten en zo nodig nog wat specerijen erdoor (het gerecht moet flink gekruid zijn). Vul de paddestoelhoedjes met dit mengsel, waarbij u met de bolle kant van een theelepel een bergje vormt. Leg er tenslotte iets van de resterende boter op.

Bak de gevulde kastanjeboleten in de voorverwarmde oven van 175° C in 15 a 20 minuten goudbruin.

'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26130738
quote:
Op zondag 10 april 2005 20:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
Deze ga ik ZEKER maken over 2 weken
  zondag 10 april 2005 @ 20:21:46 #54
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26130790
er zijn zo onwijs veel lekkere recepten te vinden
veel te veel!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 10 april 2005 @ 20:22:17 #55
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26130802
oh, en bluez, laat zeker even weten hoe het was, en wat je gemaakt hebt!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26130896
quote:
Op zondag 10 april 2005 20:22 schreef MissyMirjaM het volgende:
oh, en bluez, laat zeker even weten hoe het was, en wat je gemaakt hebt!
Ja, mijn collega's nemen ook elk wat mee, en ik maak dan nog 3 of 4 dingetjes.
Ik zal van de tapas tafel ook even een foto nemen voor in dit topic, met de namen van de happen erbij
  vrijdag 13 mei 2005 @ 16:55:30 #57
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26982004
hop!
bluezz, hoe was je avond!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 14 mei 2005 @ 18:55:26 #58
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27008734
Tortilla de patatas, Spaanse aardappel tortilla.

- weet niet hoeveel aardappelen, doe altijd een middelgrote schaal vol, stuk of 6 grote aardappelen ofzo...
- 1 fles zonnebloemolie of olijfolie, maar vind ik een beetje zonde omdat je echt heel veel olie gebruikt.
- 3 uien
- zout en peper.
- 6- 8 eieren ( mijn tortillas zijn altijd een centimer of 5 dik)

Schil en snij de aardappels en snij ze in grove stukken, uien hetzelfde verhaal, pellen en in grove stukken snijden.
Doe ze in een wokpan en giet er zoveel olie op totdat ze allemaal onder de olie zitten, je hebt bijna een hele fles nodig. Strooi er zout op.
Laat ze in de olie gaar worden.
Zodra de aardappelen gaar zijn, klop de eieren in een kom, schep de aardappelen en ui uit de olie en roer ze snel door het eimengsel voordat het gaat stollen. Ondertussen moet je al een koekenpan op het vuur hebben met wat olie erin, als de olie goed heet is gooi je het aardappel/ei mengsel erbij.

Laat dit op zacht vuur stollen , de bovenkant dan, dan keer je hem om, ik heb zelf een speciale tortilla omkeerdeksel maar dat kan ook met een gewone platte deksel. Het is lastig om hem goed om te keren, omdat hij zwaar en dik is. Herhaal dit totdat je vindt dat hij hard genoeg is.

Je kunt dit natuurlijk ook doen met minder aardappelen en minder ei, als je hem dunner wilt hebben.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27011217
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 16:55 schreef MissyMirjaM het volgende:
hop!
bluezz, hoe was je avond!
Middag
Heel geslaagd veel lekkers, alleen door het onverwachte mooie weer hebben we veel beneden in de tuin gezeten, terwijl al het lekkers boven in de huiskamer stond, dat was jammer want er is gewoon te weinig nu van gegeten.
En ik ben vergeten foto's te maken, maar het was een plaatje
pi_27088293
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.

Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!

Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 17:26:46 #61
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27089065
Dit recept heb ik van een Spaanse website.

Patatas bravas

Ingrediënten:

4 aardappelen
1/4 liter mayonaise
150 ml. tomato frito
tabasco
zout
peterselie
olijfolie.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, frituur ze in een pan met olijfolie ( neem aan dat het ook in een frituurpan kan) en als ze klaar zijn bestrooi ze met zout.
In een schaal meng de mayonaise, de tomato frito en een paar druppels tabasco. Doe wat van de saus over de aardappels en serveer de rest apart in een schaal.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27089098
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:26 schreef La_Guiri het volgende:
Dit recept heb ik van een Spaanse website.

Patatas bravas

Ingrediënten:

4 aardappelen
1/4 liter mayonaise
150 ml. tomato frito
tabasco
zout
peterselie
olijfolie.

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken, frituur ze in een pan met olijfolie ( neem aan dat het ook in een frituurpan kan) en als ze klaar zijn bestrooi ze met zout.
In een schaal meng de mayonaise, de tomato frito en een paar druppels tabasco. Doe wat van de saus over de aardappels en serveer de rest apart in een schaal.
dat is het ook niet. misschien dat tabasco erdoor wel iets helpt?
  dinsdag 17 mei 2005 @ 19:51:01 #63
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27094396
Lijkt me wel ja, daar kun je net zoveel van toevoegen als je zelf wilt. Want zo worden de originele patatas bravas gemaakt.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 19:52:12 #64
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27094438
Heb nog even je post gelezen en zoals jij ze maakt met paprika en ui enzo ken ik ze niet.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 21:56:09 #65
111260 Charmian
a little joy
pi_27098619
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 17:02 schreef goddess-in-heaven het volgende:
Weet iemand het recept van een beetje pittige patatas bravas? ik heb ze regelmatig gegeten in restaurants, maar als ik ze zelf wil maken lukt het me niet om ze zo te krijgen. Het zijn dan aardappelpartjes met schil, paprika (Groen, rood en geel), rode ui, knoflook en chillipeper. Ik krijg alleen nooit een soort rokerige en zoet-pittige smaak eraan.

Tevens een verkapte TVP want ik wil binnenkort weer tapas maken maar raak steeds de lekkere recpten kwijt!

Als iemand me zou kunnen helpen aan bovenstaand recept, dan zou ik dat heel fijn vinden.
Wat je zou kunnen doen is de paprika grillen op houtskool. De houtskool voor het rokerige smaakje, van grillen wordt de paprika over het algemeen wat zoeter.
Je kunt de boel pittig maken met tabasco, chilipoeder of cayennepeper.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:01:02 #66
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27098795
I.p.v. het grillen op houtkool kun je paprika's ook prima grillen in de oven
Grillen tot ze zwart worden, uit de oven in een plastic zak doen, zak afsluiten, paar minuutjes wachten, zak open, paprika's ontvellen en verder verwerken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:03:08 #67
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27098867
of gewoon op t gasstel.
op t pit leggen/houden net erboven, ronddraaien tot ze zwart zijn.
dan ff wachten en velletej erafplukken.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 17 mei 2005 @ 22:04:20 #68
111260 Charmian
a little joy
pi_27098905
Ja maar ze wil een rokerig smaakje, vandaar de houtskool.
Dat van die plastic zak, waarvoor is dat? Gaat het velletje dan sneller los zitten?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:10:40 #69
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27101448
Ja maar, ja maar, in patatas bravas hoort helemaal geen paprika
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:22:02 #70
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27101869
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 22:04 schreef Charmian het volgende:
Ja maar ze wil een rokerig smaakje, vandaar de houtskool.
Dat van die plastic zak, waarvoor is dat? Gaat het velletje dan sneller los zitten?
Ja, je kunt het er dan heel makkelijk afwrijven
En het rokerige smaakje zit er ook in dan, rokerig en zoet, heerlijk
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:22:22 #71
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27101878
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:10 schreef La_Guiri het volgende:
Ja maar, ja maar, in patatas bravas hoort helemaal geen paprika
Hoe moet het dan wel?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:28:44 #72
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27102119
Had ik toch hierboven al neergezet?
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:36:15 #73
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27102382
Dus het recept wat jij hebt gepost is hoe het moet? Owkee, dat is in ieder geval erg duidelijk.
Paprika is dus een no-no in de patatas bravas
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 17 mei 2005 @ 23:44:13 #74
81260 La_Guiri
Qué quieres???
pi_27102699
Ja precies! Bedankt voor je medewerking, dat je dat inziet, er is maar 1 goeie manier en dat is die ik gepost heb

Nee, even serieus er zullen ongetwijfeld lokale varianten zijn, maar mijn recept is van de 'originele' patatas bravas.
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.
pi_27111411
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 23:44 schreef La_Guiri het volgende:
Ja precies! Bedankt voor je medewerking, dat je dat inziet, er is maar 1 goeie manier en dat is die ik gepost heb

Nee, even serieus er zullen ongetwijfeld lokale varianten zijn, maar mijn recept is van de 'originele' patatas bravas.
i know, maar ik heb ze al meerdere keren bij een restaurant gegeten waar ze zo werden geserveerd. maar zelfs als ik de paprika grill krijg ik die specifieke smaak niet. ik had zo gehoopt dat iemand t wist
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')