abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28000166
quote:
Op donderdag 16 juni 2005 22:35 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Om het goed te maken: voor de volgende recepten mag jij gewone piepers gebruiken, ik neem wel krieltjes
Dat met die eieren ga ik proberen.
  donderdag 16 juni 2005 @ 22:46:38 #152
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28000190
En tenslotte: vlees van dieren die blaten en mekkeren.

Hier moeten jullie het voorlopig even mee doen

Boti kebab (lamsspiesjes van de barbecue)

Menugang: Barbecue
Keuken: India, Pakistan, Nepal
Soort: -
Type: Lam, Schaap, Geit
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 tenen knoflook
gemberwortel
1 lepel korianderblad
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel cayennepeper
1,5 dl bulgaarse yoghurt
750 g lamsvlees in dobbeltjes
ui
citroen

* Bereiding
Meng 4 teentjes knoflook, gemberwortel, 1 lepel korianderblad, 1 theel. komijn, 1 theel. kurkuma, zout en 1 theel. cayennepeper door 1½ dl losgeklopte Bulgaarse yoghurt. Marineer hier gedurende een etmaal 750 g dobbeltjes lamsvlees.
Rijg aan pennen en barbecue.
Serveren met dunne schijfjes ui en partjes citroen.

-------------------------------------------------------------------------

Gehaktballetjes met yoghurtsaus, Indiase

Menugang: Barbecue
Keuken: India, Pakistan, Nepal
Soort: Sausjes
Type: Lam, Schaap, Geit
Bron: Astrid Veltman
Kenmerken:

* Ingrediënten
500 gr lamsgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
1 theelepel geraspte gemberwortel of gemberpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 eetlepel ketumbar (ketoembar)
(2 theelepels kerriepoeder of garam masala)
zout, peper
3 eetlepels ghee of olie
2 eetlepels maïzena
1/4 liter yoghurt

* Bereiding
Vermeng het gehakt met de helft van de gesnipperde uien en teentjes knoflook en met de helft van de specerijen, voeg zout en peper toe en draai er ronde of ovale balletjes van.
Verhit de ghee of olie en fruit hierin de rest van de uien en de knoflook 2 minuten.
Voeg de rest van de specerijen toe en fruit die 2 minuten mee.
Doe de gehaktballetjes in de pan, bak ze rondom bruin, voeg 1/2 kopje water toe en laat het vlees in ± 10 minuten gaar worden.
Roer de maïzena met de yoghurt glad en schenk dit al roerend bij de gehaktballetjes.

Variatie:
Vermeng het gehakt met de helft van de uien en de helft van de specerijen, vorm er ovaalvormige worstjes van, rijg die aan spiesen of satéstokjes en bestrijk ze met olie.
Laat het vlees onder een hete grill of op de barbecue in ± 10 minuten rondom gaar worden.
Breng de yoghurt op smaak met 3 fijngesneden bosuitjes, zout, peper en 1-2 eetlepels fijngehakte muntblaadjes of koriander en serveer deze saus bij het vlees.

Lekker met rijst en een salade.

-------------------------------------------------------------------------

Kebab (Marokkaanse spiesjes van de barbecue)

Menugang: Barbecue
Keuken: Mahgreb
Soort: -
Type: Lam, Schaap, Geit
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
600 a 700 g mager lamsvlees of rundervlees
2 uien
2 a 3 lepels peterselie
2 a 3 lepels koriander
zout
paprikapoeder
peper
3 a 4 lepels olie

* Bereiding
Meng 600-700 g mager lams- of kalfsvlees in blokjes met 2 gesnipperde uien, 2-3 lepels peterselie, 2-3 lepels verse koriander, zout, paprikapoeder, peper en 3-4 lepels olie en marineer minstens een uur.
Rijg aan stokjes en barbecue ±10 minuten.

-------------------------------------------------------------------------

Lamspoot, gegrillde

Menugang: Barbecue
Keuken: Amerika (VS)
Soort: -
Type: Lam, Schaap, Geit
Bron: Ian McHaffie
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 lamspoot (bone-in or boned)
knoflook
olijfolie
rozemarijn (pulver)

* Bereiding
Als er een bot in zit, probeer het spit dan toch zo centraal mogelijk en in balans te krijgen. Als het ontbeend is, bind het vlees dan om het spit heen.

Snij plakjes van de knoflook. SNij sneetjes in het vlees en doe de knoflook erin, liefst onder de huid.
Smeer royaal in met olijfolie en besprenkel met rozemarijn.
Barbecue minstens een uur en meet de interne temperatuur met een vleesthermometer. Mijn ervaring is, dat het sneller gaat dan je denkt!

Als het vlees ontbeend is, kan het onregelmatig van vorm zijn. We maken er dan sateetjes van. Ook dan geldt: niet te gaar laten worden.

Serveer met saffraanrijst en Griekse salade.

-------------------------------------------------------------------------

Lamsvleespiesjes, Egyptisch (barbecue)

Menugang: Barbecue
Keuken: Midden-Oosten
Soort: -
Type: Lam, Schaap, Geit
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
1/2 gesnipperd ui
2 lepels peterselie
1 lepel marjolein
1 theelepel zout
knoflook
1/4 theelepel geplet komijnzaad
1/4 theelepel geplet korianderzaad
1/4 theelepel zwarte peper
kaneel
1/2 dl olijfolie
500 g lamsbout

* Bereiding
Maak een marinade van ½ gesnipperd ui, 2 lepels peterselie, 1 lepel marjolein, 1 theel. zout, knoflook, ¼ theel. geplette komijn, ¼ theel. geplette koriander, ¼ theel. zwarte peper, kaneel en ½ dl olijfolie. Marineer hierin 500 g lamsbout in blokjes en rijg aan spitten.

-------------------------------------------------------------------------

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 17 juni 2005 @ 07:01:33 #153
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28006006
Wow, dat is nog eens een stortvloed aan recepten voor de BBQ zeg!
Jammer dat goed rundvlees zo duur is, anders zou ik lekker alles uit gaan proberen zooo lekker! (you make me drool...)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 17 juni 2005 @ 14:09:35 #154
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28016779
Weet je wat pas echt erg is, na die megaposting van mij?

Ik ga vanavond waarsch. bbq-en... met een kant-en-klaar pakket (afgeprijsd bij de Vomar) !
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 17 juni 2005 @ 14:12:37 #155
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28016873
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 17 juni 2005 @ 14:40:18 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28017794
Sardientjes schoonmaken, knoflook, citroensap, wat chilipoeder en peper/zout, flink olijfolie en lekker laten marineren.
Dan roosteren in zo een visvasthoudrooster.
Kluiven!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 juni 2005 @ 14:44:58 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28017947
Gamba´s in Chili´s, knoflook, zout en olie marineren,
4 aan een spiesje, en grillen maar,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28018530
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 14:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Gamba´s in Chili´s, knoflook, zout en olie marineren,
4 aan een spiesje, en grillen maar,
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 17 juni 2005 @ 15:20:29 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28019128
Haal een Lamsbout bij de helal slager, achterbout, geen schouder.
Aan stukken snijden voor de saté.
Marineren met knoflook, chili, honing, wat zoute sojasaus, citroensap.
Spiesjes van maken, en grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28082643


Krieltjes, gemarineerde champigonons, worst, spare-ribs, tonijn gemarineerd, kip, kippenvleugtjes en hete kip...


Krieltjes met dank aan Barb, waren erg lekker!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28082712
Hete kip op de bbq, lekker.
Wil ik ook. NU!
pi_28114021
Tsk tsk, zulk mooi weer geweest, en niemand is aan het experimenteren geweest?
Schandalig!!!

Hete kip voor NU Dirkh:

Je neemt kip filet. (joh...)
Eagle chilli saus en soja lekker ruim schenken...
En stukjes knoflook.
1 Dag marineren.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 21 juni 2005 @ 12:23:48 #163
73438 Prep2Fight
Noem me alsjeblieft Tim!
pi_28114059
Ik heb gewoon wat sla + vlees + gebakken aardappelen gegeten. Heerlijk in de tuin!
Tim's LastFM Charts
' I want a easy plateau, some place to rest my head '
pi_28116021
welk vlees/recept is het goedkoopst om te bbqen?
Ik heb zaterdag een feestje en ik zou of kunnen frituren (dat kost haast niks)
of barbecuen..
  dinsdag 21 juni 2005 @ 22:16:34 #165
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28116223
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 22:10 schreef MaRySe het volgende:
welk vlees/recept is het goedkoopst om te bbqen?
Ik heb zaterdag een feestje en ik zou of kunnen frituren (dat kost haast niks)
of barbecuen..
Goedkope hamburgers of frikadellen (zo'n doos van 20 stuks) gaat prima!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28116373
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 22:16 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Goedkope hamburgers of frikadellen (zo'n doos van 20 stuks) gaat prima!
frikandellen op de barbecue?
Is kip duur? Ik zou kipsaté kunnen maken..
  dinsdag 21 juni 2005 @ 22:22:21 #167
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_28116436
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 22:20 schreef MaRySe het volgende:

[..]

frikandellen op de barbecue?
Is kip duur? Ik zou kipsaté kunnen maken..
kip doet gemiddeld 6 euro per kilo.
soms iets minder, heel soms meer, maar vind ik te duur.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_28116616
Het is geen avond eten maar meer gewoon een hapje.
Denk dat misschien de frituur toch het makkelijkst/goedkoopst is.
  dinsdag 21 juni 2005 @ 22:39:32 #169
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28117169
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 22:26 schreef MaRySe het volgende:
Het is geen avond eten maar meer gewoon een hapje.
Denk dat misschien de frituur toch het makkelijkst/goedkoopst is.
Frikadelletjes in stukjes snijden, BBQ-en, aan een prikkertje doen met een augurkje of zo...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28129572
We hebben sinds zondag een gewone ouderwetse barbecue, met kooltjes dus. omdat mijn moeder best een gezondheidsfreak is, wilde ze voorheen geen ongezond en aangebrand vlees van een kooltjes bbq. Gelukkig was het vaderdag en hadden mijn zus en ik een bbq als kado gekocht. Viel wel in de smaak.

Maandag voor het eerst gebarbecued. Mijn ouders helemaal in de stress want hij ging zo moeilijk aan (geen aanmaakblokjes wisten zij veel) mijn vader helemaal gestresst omdat er brand ontstond bij het aanmaken van de bbq dus hij gelijk met gieters in de aanslag. toen ik van mn werk terugkwam, was ik op tijd, hij stond aan. We hadden ouderwetse worstjes, een zalmmoot in folie gekruid met verse italiaanse kruiden en kalkoenfilet met een oosterse marinade (rode peper, gember, knoflook, sojasaus) verder nog gepofte aardappels en de kant-en-klaar salades voor mn vader (die houdt niet van barbecuen.....) het eten was echt heerlijk, alleen heb ik er weinig van gegeten omdat ik TIJDENS het barbecuen buikgriep voelde opkomen.

Maar het was zeker voor herhaling vatbaar! binnenkort weer eens.
  woensdag 22 juni 2005 @ 18:06:22 #171
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28139486
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 12:26 schreef goddess-in-heaven het volgende:
Maandag voor het eerst gebarbecued. Mijn ouders helemaal in de stress want hij ging zo moeilijk aan (geen aanmaakblokjes wisten zij veel) mijn vader helemaal gestresst omdat er brand ontstond bij het aanmaken van de bbq dus hij gelijk met gieters in de aanslag.
Bij geen aanmaakblokjes wil die brandgel voor in de vuurpotten ook heel goed werken!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 23 juni 2005 @ 00:28:54 #172
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28150894
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 18:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Bij geen aanmaakblokjes wil die brandgel voor in de vuurpotten ook heel goed werken!!
Ik ben blij dat je het zegt, want kan je mij vertellen wat ik fout deed vandaag?

Heb briketten gekocht en flink volgespoten met dat spul. Lucifertje erop, WHOP, lekker heet, geen rook, ik dacht: dat gaat goed! Laat maar gaan!

Kwartiertje later was het uit en was de BBQ zo koud als wat...

Aangezien iedereen jubelt over die gel, doe ik gegarandeerd wat fout. Maar wát?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 23 juni 2005 @ 08:55:56 #173
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_28153873
Mensen,

Koop toch een brikettenstarter:



Gewoon volpleuren met briketten, 1 aanmaakblokje eronder, en binnen 15 minuten zijn alle briketten roodgloeiend. Ideaal. Kost 20 Euro, maar dan krijg je er een zak briketten en een doosje aanmaakblokjes bij.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_28154049
Ik doe gewoon kooltjes of brikettes in de BBQ, beetje vloeistof om aan te maken, aansteken.
15 tot 20 minuten wachten en voila.... Kunnen de eerste stukken er al op.
Geen probleem eigenlijk.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 23 juni 2005 @ 10:38:26 #175
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_28156008
Ik heb gisteren zo'n aansteekzak met briketten gekocht. Werkt super simpel! Je zet die zak in je BBQ, steekt de puntjes aan en de rest gaat vanzelf
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')