abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29558631
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Een Berichtje uit de Telegraaf
[..]
Leve de gas barbeque!!
  donderdag 11 augustus 2005 @ 15:03:47 #277
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29560429
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Een Berichtje uit de Telegraaf
[..]
Piet, zo'n zelfde soort bericht had je al zeker 2 keer in dit topic geplaatst...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 11 augustus 2005 @ 17:01:17 #278
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_29562234
Mijn BBQ ga ik binnenkort maar weer eens winterklaar maken, want dat wordt helemaal niks meer hier....
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  donderdag 11 augustus 2005 @ 19:16:15 #279
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29564226
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 17:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn BBQ ga ik binnenkort maar weer eens winterklaar maken, want dat wordt helemaal niks meer hier....
Denk idd dat die van mij ook niet meer de schuur uitkomt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29689912
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 19:16 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Denk idd dat die van mij ook niet meer de schuur uitkomt
Ik ga a.s maandag bbq'en hoor! Ik zoek eigenlijk nog van die metalen spiezen voor zelfgemaakte shaslicks. Iemand enig idee waar ik het kan kopen? Groothandel als Sligro of Macro is geen probleem, maar ik heb er wel een stuk of 20 nodig.
En waar kopen jullie goedkoop je kooltjes of briquettes? Gewoon bij de super?
  dinsdag 16 augustus 2005 @ 17:44:18 #281
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29694790
Zou gewoon alles bij de Makro/Sligro halen, ben ej in 1 klap klaar
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  Redactie Frontpage woensdag 31 augustus 2005 @ 12:44:01 #282
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_30128109
Heeft iemand nog recepten voor lekkere sausjes voor bij de bbq? En aardappelsalade, of is dat lekkerder kant en klaar?
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_30128974
Vandaag weer aan de slag met de tjoek.

Eiersalade:Y
  Redactie Frontpage woensdag 31 augustus 2005 @ 13:50:34 #284
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_30130153
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 12:44 schreef Djeez het volgende:
Heeft iemand nog recepten voor lekkere sausjes voor bij de bbq? En aardappelsalade, of is dat lekkerder kant en klaar?
Laat maar, we gaan nu boodschappen doen.
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
  woensdag 31 augustus 2005 @ 19:58:18 #285
97745 Thorical
finding a way
pi_30142087
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
  donderdag 1 september 2005 @ 11:08:36 #286
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_30159519
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Amateur
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  † In Memoriam † donderdag 1 september 2005 @ 12:32:20 #287
43556 miss_dynastie
pi_30162398
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Dan heb je nog nooit met de goede personen gebarbecued (nee, dit is geen uitnodiging)
pi_30163593
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Prutser.... als je het goed doet heb je binnen 5 minuten goed spul op je bord
  donderdag 1 september 2005 @ 15:23:51 #289
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_30167770
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 19:58 schreef Thorical het volgende:
Ik vindt dat barbeque knoeien maar niets.
Of het duurt uren voordat je iets te eten krijgt ofhet het is half verbrand.
Mijn kipfiletjes zijn altijd botermals als ze bij mijn stiefvader van de BBQ afkomen.
Afgelopen maandag hebben we bij vrienden ge-BBQ-ed en toen was het vlees wel erg droog en sommige stukken zwart.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_30167865
Gisteravond nog ge-BBQ-ed, met zalm, Garnalen (tiger), biefstuk, sate-spiezen......


mmmmmm krijg gewoon zin om nog een keer te gaan!
pi_30291668
quote:
Op maandag 11 juli 2005 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier, heb je weer een stel slimmerikken die toch vloeibare brandstof gebruikten voor een BBQ
Gewonden bij barbecue op de Maas
ALS ik dat toch al doe, vloeistoffen op de BBQ gooien, dan doe ik het terwijl ik LAGER dan de BBQ sta, dus veelal gehurkt met het gezicht een beetje afgewendt van de BBQ, uit de wind en met tuinslang en emmers water in de buurt.

Maar dit deed ik dus in een ver verleden, ik gebruik dins een jaar of drie zo'n chimney charcoal starter en dat werkt als een tierelier. Niks geen onzin met te weinig kolen oid.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_30291802
Oh ja, een heerlijk BBQ recept voor spareribs is:

je spreribs in een plastic zak doen met een zooi geprakte knoflooktenen, dan kecap manis, en soya saus erbij doen, zak dichtdoen tot er maximale contact is met saus en vlees. dit een paar uur laten marineren in de koelkast.

Dan een dryrub klaarmaken met de verhoudingen 8:3:1, bruine bastardsuiker:(zee)zout:welke kruiden je maar wilt gebruiken. Ik gooi meestal van alles door elkaar, maar altijd wel de dingen, knoflookpoeder, allspice, chinese 5 kruiden, basilicum, chilipepers, chilipoeder, cayennepeper, geroosterde paprikapoeder.

wrijf je spareribs ermee in, en mik ze op de BBQ, met de kecap saus ga je dan lekker de spareribs af en toe natmaken, en dan oppeuzelen, maar...al;s je die verhoudingen aanhoudt, zit je altijd goed.

het IS een goed recept, want ik heb diverse sparerib restaurants geprobeerd en mijn recept (vrij naar die van Alton brown van Good Eats (www.goodeatsfanpage.com)) heeft gewoon dat extra beetje meer voor de wat kritischere smaakpapillen.

Wat ik meestal geserveerd krijg is helemaal niet pittig of goed gekruid, ik zie dan wel chilipitjes,m aar dat komt van dat theelepeltje sambal oelek op 1 liter saus, lijkt het wel, nee als je ze maakt zoals ik ze maar gegarandeerd dat ze EN lekker pittig en lekker gekruid zijn, je proeft het zowel op de tong als met de neus.

Oh ja, een extra tip als aanvulling, koop NIET je ribbetjes bij de C1000, daar koop je voor 7 euri de kilo meer bot dan vlees. Ik koop mijn ribbetjes bij de makro, daar zijn het net mini ribkoteletjes als je ze zou afsnijden, en het is weliswaar incl. btw duurder dan C1000, maar het vlees is vele malen meer. Normaal heb ik twee ribben nodig van C100 om vol te raken, met die van de Makro heb ik met enige moeite slechts 1 rib-rack op, dat geeft wel wat aan.

[ Bericht 39% gewijzigd door hassanjassan op 06-09-2005 00:55:34 (extra tip toegevoegd over waar je vlees te kopen) ]
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 5 september 2005 @ 20:35:22 #293
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30298666
quote:
Op maandag 5 september 2005 16:50 schreef hassanjassan het volgende:

[Heel recept]
Erg goed recept! heb hem ook even in [Spare Ribs]Hoe te marineren / Welke saus er bij? neer gezet.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30701514
Over hardware gesproken... Gisteren hebben we hier nog zalige worstjes en andere heerlijkheden zitten roosteren, op een Hibachi'tje van 5 euro bij de plaatselijke bouwmarkt... Met kokosbriketten erop overigens (zie een post van "Pikkebaas" op woensdag 13 juli). Die dingen hebben als bijkomend voordeel dat ze veel minder roken dan houtskool, wat vooral voor mijn zwaar astmatische zus een zegen was...

[ Bericht 39% gewijzigd door hera62 op 18-09-2005 17:58:02 ]
pi_31415978
quote:
Op donderdag 11 augustus 2005 17:01 schreef Pikkebaas het volgende:
Mijn BBQ ga ik binnenkort maar weer eens winterklaar maken, want dat wordt helemaal niks meer hier....
Hier in Eindhoven heb ik hem net nog gebruikt
Het was de hele dag ruim 20 gr en ik kon het niet laten.
Inspiratieloos!
  maandag 17 juli 2006 @ 15:11:01 #296
35189 Troel
scherp en bot
pi_39908061
Er is nog nauwelijks een dag geweest dat ik niet de BBQ aangestoken heb
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39908329
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:11 schreef Troel het volgende:
Er is nog nauwelijks een dag geweest dat ik niet de BBQ aangestoken heb
Een kick van bijna een jaar ....

Goeie kick :!!!
  maandag 17 juli 2006 @ 15:19:52 #298
35189 Troel
scherp en bot
pi_39908374
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:18 schreef Rekkie het volgende:

[..]

Een kick van bijna een jaar ....

Goeie kick :!!!
Jonge jonge, er werd speciaal in het feedback topic om dit topic gevraagd, en laat ik nou net op zoek zijn naar nog wat andere recepten. Daarom die kick. Niet om jou te pesten, sorry
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_39908527
quote:
Op maandag 17 juli 2006 15:19 schreef Troel het volgende:

[..]

Jonge jonge, er werd speciaal in het feedback topic om dit topic gevraagd, en laat ik nou net op zoek zijn naar nog wat andere recepten. Daarom die kick. Niet om jou te pesten, sorry
Ik bedoelde dan ook serieus een goede kick.... want ik was ook op zoek naar iets dergelijks
  maandag 17 juli 2006 @ 15:25:34 #300
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_39908553
en het is ook echt weer bbq tijd!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')