dit ziet er erg lekker uit, als er niks tussenkomt vanavond, ga ik dit eens proberenquote:Op dinsdag 11 juli 2006 11:19 schreef Bismarck het volgende:
Volgende recept is erg lekker en eenvoudig te bereiden.
Pasta met tonijn en pesto
hoofdgerecht voor 2 personen
150 gram tagliatelle - 1 blikje tonijn (200 gram) - 1 deciliter slagroom - 1 potje groene pestosaus - verse peper - geraspte Parmezaanse kaas - eventueel een paar blaadjes fijngesneden - verse basilicum -
Tagliatelle 'al dente' koken. Intussen tonijn (olie erbij laten)in kleine stukjes maken. Tagliatelle afgieten en terug in de pan. Slagroom, pesto en tonijn erdoor. Goed warm laten worden. Garneren met basilicum. Parmezaanse kaas en verse peper erover.
Een hele pot pesto!? I.c.m. room!?quote:Op dinsdag 11 juli 2006 11:19 schreef Bismarck het volgende:
Volgende recept is erg lekker en eenvoudig te bereiden.
Pasta met tonijn en pesto
hoofdgerecht voor 2 personen
150 gram tagliatelle - 1 blikje tonijn (200 gram) - 1 deciliter slagroom - 1 potje groene pestosaus - verse peper - geraspte Parmezaanse kaas - eventueel een paar blaadjes fijngesneden - verse basilicum -
Tagliatelle 'al dente' koken. Intussen tonijn (olie erbij laten)in kleine stukjes maken. Tagliatelle afgieten en terug in de pan. Slagroom, pesto en tonijn erdoor. Goed warm laten worden. Garneren met basilicum. Parmezaanse kaas en verse peper erover.
sodeju, wat een recept. Een hele pot pesto, 200 gr. tonijn, 1 dl slagroom op 150 gr. pasta! Bang dat je saus tekort komt?quote:
Wat bedoel je dan met een potje!? Een eetlepel!? Want de hoeveelheid saus die jij hier specificeert kun je wel over een halve kilo pasta gooien! En Grana en Parmigiano smaken volgens mij niet hetzelfde, bij lange na niet.quote:Op dinsdag 11 juli 2006 15:43 schreef Bismarck het volgende:
Er staat een potje groene pestosaus. Geen pot groene pestosaus. Daarnaast moet je afhankelijk van je smaak een aantal lepels bij de pasta ingooien. De deciliter slagroom moet er wel in zijn geheel bij. Er staat toch ook niet bij hoeveel geraspte Parmazaanse kaas erbij moet. Dan begrijpt iedereen toch ook wel dat er voor de smaak en de garnering wat geraspte kaas overheen moet. Of zijn er dan ook figuren die een pond parmazaanse kaas over de pasta heen gooien.
Voor de Parmezaanse kaas kan je overigens ook de AH variant, grano padano, gebruiken. Voor de verse basilicum werkt diepgevroren basilicum ook.
Dat hangt voor mij maar zo helemaal van de saus af! Vver een tomatensaus vind ik over het algemeen pecorino romano of toscano het lekkerst... Als de kaas door de saus heen moet dan gezouten ricotta of caciocavallo.quote:Op zondag 1 juli 2007 18:59 schreef kaneeljunk het volgende:
Sinds ik heerlijk heb gegeten in een Italiaans restaurant vind ik m'n zelfgemaakte pasta niet zo lekker meer en dus ben ik een beetje aan het experimenteren met andere kaas, andere saus enz.
Wat vinden jullie nou de lekkerste kaas voor in de pasta?
Zo dat is weer eens wat anders dan de Goudse of Parmezaanse kans die ik er normaal gesproken doorheen gooi.quote:Op zondag 1 juli 2007 19:11 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Dat hangt voor mij maar zo helemaal van de saus af! Vver een tomatensaus vind ik over het algemeen pecorino romano of toscano het lekkerst... Als de kaas door de saus heen moet dan gezouten ricotta of caciocavallo.
Schop, want dit eten we morgenquote:Op dinsdag 25 juli 2006 13:01 schreef Prips het volgende:
kip met prei, pijnboompitjes, knoflook, rode of groene pesto, italiaanse kruiden, creme fraishe en pasta.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Voorbereiding:
snij de kipfilet in blokjes en maak een marinade van olijfolie, 1 teen geperste knoflook en de italiaanse kruiden en peper en zout. Leg de kipblokjes ongeveer een uurtje in.
Snij de prei in ringen.
Ingredienten:
2 kipfilets
2 tenen knoflook (mogen er meer of minder zijn, naar eigen smaak)
peper en zout
1 a 2 koffielepels groene of rode pesto
koffielepel italiaanse kruiden
prei
1 bekertje creme fraishe
pijnboompitjes (naar eigen inzicht)
pasta (maakt niet uit welke, ik gebruik altijd 'penne')
scheut olijfolie
Hulpmiddelen:
lekkere grote pan om de kip in klaar te maken en een pan om de pasta in te koken
Bereidingswijze:
doe de gemarineerde kip in een hete pan, doe in de pan GEEN olie meer, want de kip heeft al in een marinade van olie gelegen en anders wordt het te vettig. bak de kip goudbruin, doe de prei erbij, bak deze heel even mee. Doe nu een bekertje creme fraishe erbij, de pan zachter zetten, doe 1 of 2 eetlepels pesto erbij en even laten pruttelen. Zet ondertussen een kleine koekenpan even op het vuur, dat deze goed warm wordt en doe daar dan de pijnboompitjes in (geen olie toevoegen!!!). Rooster de pitjes heel even, ze mogen niet zwart worden. Doe de pijnboompitjes bij de kip doe de pasta erbij en klaar is het gerecht.
![]()
Waar kan ik dan grano duro (goedkoop) krijgen?quote:Op zondag 23 september 2007 19:13 schreef W1ZZ het volgende:
David, "00" bloem is eigenlijk bedoeld voor pizza- en focacciadeeg, pasta maak je doorgaans van een 50/50 mengselgrano duro en gewone bloem (onze gewone bloem is weer "harder" dan 00). Ik denk dat elke Italiaanse delicatessenzaak wel 00 verkoopt, maar 3E is wel heel erg veel geld voor iets dat in IT 50ct voor een kilo kost...
Ik deed het in het begin met gewone bloem. Het resultaat viel me een beetje tegen: ik vond toen dat het bijna de moeite niet was om hetzelf te maken, hoeveel positiefs ik er ook over had gelezen. Maar sinds ik die 'la tua farina' in huis heb wil ik bijna niks anders meer eten, zo lekker is het.quote:Op zondag 23 september 2007 20:07 schreef W1ZZ het volgende:
Tuurlijk is 00 ook geschikt om pasta mee te maken, ik bedoel alleen maar te zeggen dat je het ook met gewone bloem kunt doen, dat is een stuk goedkoper!
quote:Op donderdag 31 maart 2005 10:33 schreef klaarover het volgende:
Sorrie hoor, maar pasta met kerrie?
Op visite heb ik eens macaronie met Smac gegeten. En ja, er stond ook Ketjap Manis op tafel, voor erbij. Brrrr....
quote:Op zaterdag 6 oktober 2007 23:57 schreef MissyMirjaM het volgende:
wat is dé manier om pasta carbonara te maken?
ik heb lekkere italiaanse parmezaan in huis, dus wil het van de week lekker gaan eten
quote:Op zondag 7 oktober 2007 00:29 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Mss wat laat, maar die van 'ons' smaakt altijd overheerlijk en zéér simpel te maken
Van deze site.
Qua rauw ei, paul golferkan er ook absoluut niet tegen, en dit gaat altijd goed. Moet echt goed heet, in een hete bak etc etc klaargemaakt worden en snel bereid.
nou, dit geprobeerd, met een speklapje, dacht dat ik nog ontbijtspek had, maar dat was dus niet zoquote:Op zondag 7 oktober 2007 00:16 schreef W1ZZ het volgende:
Ik heb mijn recept al een aantal keer eerder neergegooid geloof ik en is in grote lijnen gelijk aan het voorafgaande. Maar ik zou er nooit ui in doen. het mooie aan een carbonara is dat het echt té perfect op het aantal eters is af te stemmen:
1 ei pp
25gr spek pp
25gr parmezaan/pecorino-mengsel pp
100gr spaghetti pp
z&p
pasta koken, spek uitbakken, kaas met ei mengen. pasta en spek incl. vet dat uit het spek is gekomen mengen, ei/kaasmengsel erbij. goed roeren, direct opdienen.
Je kan eventueel een beetje room toevoegen om het toch wat smeuïg te krijgen... Er hoort geen room in, maar het is een prima manier om toch dat smeuïge effect te krijgen zonder dat je met half-rauw ei hoeft te werken...quote:Op zondag 7 oktober 2007 00:33 schreef MissyMirjaM het volgende:
ja, dat zou een optie zijn
zou het nog wel lekker zijn dan?
misschien moet ik het gewoon eens zo proberen, een ietwat alternatieve versie..
spaghetti met champignons en gorgonzola vier personenquote:Op woensdag 7 november 2007 13:05 schreef pmdomela het volgende:
vegetarisch
Geitenkaas! Chevre naturel, lekker romig en smaakt fantastisch bij tomatensaus.quote:Op zondag 1 juli 2007 18:59 schreef kaneeljunk het volgende:
Sinds ik heerlijk heb gegeten in een Italiaans restaurant vind ik m'n zelfgemaakte pasta niet zo lekker meer en dus ben ik een beetje aan het experimenteren met andere kaas, andere saus enz.
Wat vinden jullie nou de lekkerste kaas voor in de pasta?
quote:Ingrediënten
100 g tagliatelle (pasta)
1 eetlepel boter
1 kogelbiefstuk op kamertemperatuur
versgemalen zwarte peper
1/2 bakje cherrytomaten (a 250 g, gehalveerd)
2-3 eetlepels verse rode pesto (bakje a 150 g)
8 zwarte olijven zonder pit, grofgehakt
6 blaadjes basilicum
Bereiden
Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In kleine koekenpan boter verhitten. Zodra schuim bijna is weggetrokken, biefstuk in pan leggen en op hoog vuur aan elke kant 1 min. bakken. Vuur lager zetten en biefstuk nog 1-2 min. bakken, tot vlees vanbinnen rosé is. Biefstuk op snijplank leggen, met zout en peper bestrooien en even laten rusten onder aluminiumfolie. Tomaatjes in achtergebleven bakvet 2 min. bakken. Tagliatelle afgieten, 2 el van kookvocht bewaren. In kom pesto losroeren met kookvocht. Tagliatelle mengen met pesto. Op smaak brengen met zout en peper. Voorzichtig tomaatjes en olijven door tagliatelle scheppen, nog even doorwarmen. Biefstuk halveren en in plakjes snijden. Tagliatelle in diep bord overdoen en plakjes biefstuk erop leggen. Basilicum grof scheuren boven pasta.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |