abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28794656
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 11:12 schreef Faithz het volgende:

[..]

Die van mij is net iets simpeler maar erg lekker...
Jij moet ook je recept daar bij knallen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28794722
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 11:09 schreef Faithz het volgende:
Die staat nu bij mijn favorieten!

Ik vind het leuk om lekkere dingen te koken maar ik ben zelf niet zo creatief, ik moet het echt hebben van recepten.
Ik ook! Maar als ik eenmaal een recept gemaakt heb, kan ik er wel mee varieren.
Maar eerst maak ik altijd het recept zoals het geschreven staat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 14 juli 2005 @ 11:19:06 #205
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28794724


done
Trotse mamma :)
pi_28794742
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 11:19 schreef Faithz het volgende:


done
Ik ga 'm keer proberen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28862371
Wat is beter/lekkerder? Maiskolf (suikermais) koken of in de oven?
pi_28862538
Ik zou voor koken gaan.
Heb vaak het idee dat de kolf flink uitdroogt in de oven.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 16 juli 2005 @ 17:46:11 #209
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28862603
Koken vind ik hem het lekkerst trouwens. Even het blad en het 'stro' eraf en in een flinke pan met water ruim 20 minuten laten koken.
pi_28862694
Zal ik vanavond een Indische of een Chinese Rijsttafel halen?

ik kom er niet uit
Doei.
  zaterdag 16 juli 2005 @ 17:53:57 #211
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28862762
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 17:50 schreef Faithy het volgende:
Zal ik vanavond een Indische of een Chinese Rijsttafel halen?

ik kom er niet uit
De Indische!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28863416
Dan ga ik ze koken! Tnx!
pi_28863918
Ik heb bevroren zalm. Ik wil ze in de pan gaan bakken, hoe lang moet dat ongeveer?
pi_28863954
tot het gaar is (sorry, kon het niet laten..)

euhm.. eerst heel rustig bakken lijkt mij het verstandigst, want anders is de buitenkant gaar, en de binnenkant rauw..

dus tsja.. tijdsindicatie ligt aan de dikte van de zalm denk ik
Doei.
pi_28864012
1 à 2 cm, niet dikker
pi_28864037
ik neem aan dattie nu al buiten de vriezer ligt?

laat dat nog even een half uurtje liggen zou ik zo zeggen, dan is de buitenkant al wat zachter..

maar ben zelf niet zo'n vis expert, doe het meestal op gevoel, en dat komt meestal wel goed, maarjah, ik heb hier die zalmfilet van jou niet liggen
Doei.
pi_28864097
Ik probeer wel wat, als 'ie mislukt heb ik nog altijd een frietpan
  zaterdag 16 juli 2005 @ 18:54:20 #218
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_28864111
Zalm frituren is misschien ook een optie?
pi_28864212
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 18:54 schreef Anthraxx het volgende:
Zalm frituren is misschien ook een optie?
Nu je 't zegt
pi_28864405
Als de zalm geheel ondooit is, dan gril je 'm aan 1 kant totdat de zijkanten bijna gaar zijn, dan omdraaien, nog een paar minuutjes issie mooi roze van binnen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 16 juli 2005 @ 19:15:29 #221
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28864671
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 19:06 schreef Oblivion het volgende:
Als de zalm geheel ondooit is, dan gril je 'm aan 1 kant totdat de zijkanten bijna gaar zijn, dan omdraaien, nog een paar minuutjes issie mooi roze van binnen!
Een ander lekker idee is om de moot maar op 1 kant te bakken en niet om te draaien. Of als je een filet met aan 1 kant vel, alleen op de velkant bakken. Gewoon wachten totdat de bovenkant glazig wordt en op een niet al te hoog vuur. Is erg lekker, krokant van onderen en boterzacht van boven.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28864872
Jullie zijn al te laat
pi_28866926
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 19:23 schreef Sloggi het volgende:
Jullie zijn al te laat
Joa, of jij te vroeg...
Wat heb je uiteindelijk gedaan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_28870261
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 18:45 schreef Sloggi het volgende:
Ik heb bevroren zalm. Ik wil ze in de pan gaan bakken, hoe lang moet dat ongeveer?
Ja ik ben te laat!

Maar stomen.

Of met zo'n paninzet-stoomdinges ( ) of het groente op een laag groente leggen met laagje water op de bodem.

Deksel op de pan, en op erg zacht vuur.
pi_28871498
quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 20:35 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Joa, of jij te vroeg...
Wat heb je uiteindelijk gedaan?
Ik de koekenpan gebakken. 't Smaakte best aardig
  dinsdag 19 juli 2005 @ 12:35:03 #226
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28939783
Na een tip uit dit topic:
Post van mij in "wat eten we vandaag"
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 12:33 schreef Faithz het volgende:
Kipfilet gevuld met monchou en mosterd en coburger ham eroverheen. ff de oven in en kijken of het smaakt.. met krieltjes en lekkere sla met pitten.
Ben benieuw op dit smaakt.
Trotse mamma :)
pi_28939831
Hoe kook je witlof? Ik ben echt een n00b op kookgebied .
Mijn moeder mompelde wel iets over zout, nootmuskaat, allesbinder...maar ja...die zit nu in Tsjechië dus hulp is nodig!
Achter-elkaar-bezochte-Ajax-thuiswedstrijden-meter: [b]29[/b].
[b]Laatste wedstrijd:[/b] FC Timişoara. [b]Volgende:[/b] ADO Den Haag.
Ray's Statshoekje - 2009/2010.
pi_28940312
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 12:37 schreef RayMania het volgende:
Hoe kook je witlof? Ik ben echt een n00b op kookgebied .
Mijn moeder mompelde wel iets over zout, nootmuskaat, allesbinder...maar ja...die zit nu in Tsjechië dus hulp is nodig!
En klopt het dat het middelste gedeelte het bittere gedeelte is? dus dat je die moet wegsnijden?

En hoe lang moet je bloemkool koken?
  dinsdag 19 juli 2005 @ 13:32:39 #229
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28941552
Kijk eens hier

Witlof
Trotse mamma :)
  dinsdag 19 juli 2005 @ 13:35:21 #230
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28941631
En bloemkool:

De traditionele bloemkool bereidingswijze.


De bloemkool ontdoen van bladeren en de kool in kleinere stukken (bloemkool roosjes) snijden. Zet deze stukken een uurtje in water met wat zout om ze van eventueel ongedierte te ontdoen. Als je hem in de winkel heb gekocht is er trouwens bijna nooit ongedierte te vinden in de kool. (Maar ik krijg die dingen altijd uit een volkstuin.) Vis de stukken uit het water en doe ze in een pan en voeg zoveel water toe dat de kool niet droogkookt. (200 cl of plastic beker) Zet de kool op het vuur en draai het laag als het water kookt. Laat het 10 tot 20 minuten koken op laag vuur.
Neem de bloemkool van het vuur, afgieten en warm houden. Bewaar het kookvocht om volgens een van de onderstaande recepten een saus te maken.

De moderne bereiding van bloemkool.


De bloemkool ontdoen van de bladeren en in roosjes verdelen. Zet de stukken een uurtje in water met zout om ze van het ongedierte te ontdoen. Ondertussen 1 ui schoonmaken, in ringen snijden en deze ringen fijn snipperen (of gebruik een blitzhakker of zo iets). Doe een eetlepel boter in een (gewone kook)pan en doe hier de ui in met een halve eetlepel kerrie. Laat dit even fruiten en als de ui wat gelig wordt voeg je de uitgelekte bloemkoolroosjes er aan toe. De bloemkoolroosjes met een houten spatel af en toe voorzichtig omscheppen en in 8 tot 15 minuten op laag vuur gaar laten smoren. (zie voetnoot 1) Indien nodig een heel klein beetje water toevoegen tijdens het smoren. Als de bloemkool gaar is deze afgieten en het kookvocht opvangen om er een van de onderstaande sauzen van te maken.


--------------------------------------------------------------------------------
KAASSAUS
Smelt 50 gram boter in een steelpannetje met anti-aanbakbodem en roer hier 50 gram bloem doorheen. Als het goed doorgeroerd is en een gladde saus vormt moet je deze nog eventjes goed warm laten worden, tot het pruttelt, en oppassen dat het niet bruin gaat kleuren. Van het vuur nemen en er 3 dl kookvocht (als je te weinig hebt aanvullen met melk) doorroeren. Breng dit mengsel al roerend aan de kook en goed blijven roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als de saus te dik is kan je hem nog verdunnen met kookvocht/melk tot de goede dikte. Laat de saus goed aan de kook komen en roer er 100 gram in dunne plakken gesneden oude kaas door en eventueel een klein beetje zout.


--------------------------------------------------------------------------------
BLOEMKOOLSAUS
Maak een roux door 50 gram boter te smelten en hier 50 gram bloem door te roeren. Goed warm laten worden en van het vuur afhalen. Voeg nu 3 dl melk en/of kookvocht toe. Goed door elkaar roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Weer op het vuur zetten en onder voortdurend, voorzichtig, roeren warm laten worden en laten binden. Eventueel kan je er nog wat meer vocht doorroeren.
Op smaak brengen met peper, zout en veel nootmuskaat.


--------------------------------------------------------------------------------
TOMATENSAUS

(deze saus kost wat meer tijd, dus direct beginnen als je de bloemkool in zout water zet)

Smelt 10 gram boter in een pan en fruit hierin een gesnipperde ui. Voeg 500 gram in vieren gesneden tomaten, 1 takje lavas of maggiplant, een mespuntje oregano, 3 takjes bladselderie en 3 takjes peterselie toe. Smoor het geheel in 10 minuten gaar.
Los bouillontablet op in 2 dl heet water en roer dit door de saus. Laat dit 20 minuten op laag vuur, liefst met een vlamverdeler, sudderen. Wrijf het tomatenmengsel door een zeef. Vang het vocht op. Smelt 35 gram boter in een pan en roer er 35 gram bloem door. Schenk een deel van de tomatenbouillon erbij en blijf roeren tot er een gladde massa onstaat. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen door de roux. Laat de saus 3 minuten pruttelen. Breng de tomatensaus op smaak met zout, peper en suiker.
Haal de saus van het vuur en roer er nog wat koffieroom door. De saus warm houden, maar beslist niet meer koken.


--------------------------------------------------------------------------------
Voetnoot 1:

Smoren: Dit is een bereidingswijze voor harde groente. De groente wordt op een lage warmtebron, in een gesloten pan onder nu en dan omschudden gaar gemaakt in gesmolten boter, vet of olie. Aan de boter, het vet of de olie kan men indien gewenst kruiden, specerijen of aromatische produkten toevoegen (b.v. ui, paprikapoeder, kerrie, e.d.). Het vetlaagje met de geurige stoffen omhult het gerecht. Zo nodig overgebleven vocht binden met aangemengde maïzena. De bereidingstijd is evenlang als de kooktijd van de groente.


heb ik gepikt btw http://www.bitbike.com/poohs/9602/publ0006.htm
Trotse mamma :)
  dinsdag 19 juli 2005 @ 14:18:40 #231
38433 snijder
snijderdotcom
pi_28943266
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 12:37 schreef RayMania het volgende:
Hoe kook je witlof? Ik ben echt een n00b op kookgebied .
Mijn moeder mompelde wel iets over zout, nootmuskaat, allesbinder...maar ja...die zit nu in Tsjechië dus hulp is nodig!
Witlof halveren en het harde middenstuk verwijderen.
In ruim water gaar koken (minuutje of 15 schat ik)
Uit laten lekken in het vergiet.
De stronkjes in ham rollen en in een platte overschaal leggen.
Geraspte kaas er overheen strooien.
Kwartiertje in de oven (niet te warm, 150)
Smullen maar, vergeet niet het kookvocht uit de overschaal op te drinken.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_28944946
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 14:18 schreef snijder het volgende:

[..]

Witlof halveren en het harde middenstuk verwijderen.
In ruim water gaar koken (minuutje of 15 schat ik)
Uit laten lekken in het vergiet.
De stronkjes in ham rollen en in een platte overschaal leggen.
Geraspte kaas er overheen strooien.
Kwartiertje in de oven (niet te warm, 150)
Smullen maar, vergeet niet het kookvocht uit de overschaal op te drinken.
Zonder ham en de oven ga ik het proberen.

En de bloemkool binnenkort ook!

Thuis aten we het regelmatig, zelf nog nooit gemaakt! Mn man durft het niet aan, want hij kreeg het thuis te eten, maar dan erg bitter en tot snot gekookt. En de bloemkool te hard en met een vies sausje. Hopelijk kan ik het beter!
  dinsdag 19 juli 2005 @ 15:07:30 #233
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28944976
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 14:18 schreef snijder het volgende:
vergeet niet het kookvocht uit de overschaal op te drinken.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 19 juli 2005 @ 15:29:47 #234
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28945754
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 15:06 schreef Ingrid19 het volgende:

Mn man durft het niet aan, want hij kreeg het thuis te eten, maar dan erg bitter en tot snot gekookt. En de bloemkool te hard en met een vies sausje. Hopelijk kan ik het beter!
Ik hoef het dus ook niet Ik heb het nog nooit gehad, dat het ook maar een beeeeetje lekker was. Alleen de geur al. Heb verder ook een afkeer tegen brocoli, spruiten, andijvie, witlof, witte kool (waterig).. en vast nog wel meer

Nee mijn moeder kon niet koken En nu hoef ik het echt niet meer.
Trotse mamma :)
pi_28946875
quote:
voor 4 personen:

pakje kabeljauwfilet uit diepvries (vers mag natuurlijk ook)
1 komkommer
1 bakje cherrytomaten of wat trostomaten
Biogarde standyoghurt
4 teentjes knoflook
zakje geraspte kaas, naar smaak (Gruyere, oude kaas, whatever)

Verwarm oven voor op ong. 225 graden
Snij komkommer over dwars, haal zaadjes eruit en snij in plakjes van ong. 1 cm. Bak in koekepan met wat knoflook en boter tot komkommer lekker beetje bruin is.
Wrijf vis in met peper en zout, leg de vis in een ovenschaal (liefst zo dat de bodem bedekt is)
Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op de vis.
Gooi komkommer door de yoghurt, doe hier de resterende teentjes knoflook bij (uitpersen natuurlijk). Doe zakje kaas erdoor, breng op smaak met peper zout en evt. andere kruiden (bv dille, of italiaanse kruiden) en roeren. Giet over de vis heen.
Zet ongeveer 40 minuten in de oven en serveer er stokbrood bij. HEERLIJK om het sap mee uit de schaal te dippen (zo ongeveer het lekkerste gedeelte!!!!)
Is dat heul speciale yoghurt, of kan ik daar ook gewone (magere?) voor gebruiken?
pi_28947035
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 15:29 schreef Faithz het volgende:

[..]

Ik hoef het dus ook niet Ik heb het nog nooit gehad, dat het ook maar een beeeeetje lekker was. Alleen de geur al. Heb verder ook een afkeer tegen brocoli, spruiten, andijvie, witlof, witte kool (waterig).. en vast nog wel meer

Nee mijn moeder kon niet koken En nu hoef ik het echt niet meer.
Ik heb alleen een afkeer van spruiten. En ham, spek, bacon enzo.
Gelukkig kan mijn vader goed koken, daarom vind ik veel groenten wel lekker. Alleen zijn we niet gek op gekookte aardappels. We zullen p een gegeven moment wel moeten, met een kleintje erbij.
  dinsdag 19 juli 2005 @ 16:08:46 #237
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28947094
Dat probleem ga ik ook tegenaan lopen. Ik eet het gewoon echt niet.
Hoe moet ik dan het goede voorbeeld geven?
Trotse mamma :)
  dinsdag 19 juli 2005 @ 16:09:28 #238
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28947118
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 16:02 schreef jpzegthallo het volgende:

[..]

Is dat heul speciale yoghurt, of kan ik daar ook gewone (magere?) voor gebruiken?
Dat is van die hele dikke yoghurt, smaakvoller dan die dunne drab (magere yoghurt genoemd)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28947595
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 16:09 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Dat is van die hele dikke yoghurt, smaakvoller dan die dunne drab (magere yoghurt genoemd)
Nou heb ik dat niet in huis, maar kan ik dat redden met wat boter + yoghurt ofzo?
  dinsdag 19 juli 2005 @ 17:32:32 #240
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28949477
Nee, dan gewoon alleen de dunne yoghurt gebruiken, maar dikke yoghurt is altijd lekkerder in gerechten
Gewoon eens proberen, wedden dat je nooit meer dunne smakeloze yoghurt wil
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28951150
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 17:32 schreef BBQ-kip het volgende:
Nee, dan gewoon alleen de dunne yoghurt gebruiken, maar dikke yoghurt is altijd lekkerder in gerechten
Gewoon eens proberen, wedden dat je nooit meer dunne smakeloze yoghurt wil
Maar mijn moeder heeft liever wat dunnere 'drab'. Maar het is gelukt. Ik heb nog wat kwark gevonden, en dat vermengd met yoghurt. Beetje zurig
  dinsdag 19 juli 2005 @ 18:41:52 #242
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_28951224
ik ga binnenkort op kamers dus alvast bedankt voor dit meesterlijke topic
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  woensdag 20 juli 2005 @ 11:20:05 #243
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28969307
quote:
Op maandag 18 april 2005 13:00 schreef XcUZ_Me het volgende:

Lekker is trouwens: kipfilet opensnijden en vullen met een mengsel van mon chou en mosterd. Daar dan een lekker pittige ham omheen (coburger ofzo), inpakken in alufolie en 40 minuutjes in de oven.

Heeerlijk
Dit was LEKKER!!!!!

Hebben we gisteren goed van gegeten!! Dat is nog eens leuk om met kipfilet te doen.
Anders is het ook maar een droog stuk vlees.
Trotse mamma :)
pi_29042484
Als je nou champignonnetjes in je pasta saus wil verwerken, moet je die flink laten mee koken?
Of pas een paar minuten voor het einde erin gooien?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 juli 2005 @ 16:01:12 #245
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29042683
Ik werk het altijd af van hard naar zacht. Dus Champinons als een van de laatste. Even pruttelen en dan de saus erbij. Het is nogal snel prut
Trotse mamma :)
pi_29042741
Ja he, dacht al dat ik dan tot snot zou koken...



Bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 juli 2005 @ 17:26:43 #247
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29044916
Ik bak mijn champignons het liefst even en anders laat ik ze lang meestoven
* BBQ-kip houdt niet van niet gare champignons
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_29045120
Nee, ik heb ze er nu al een kwartiertje erin zitten...
Ze waren nog een beetje te hard...
Das niet lekker nee.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 juli 2005 @ 17:38:21 #249
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29045220
Met 20 minuutjes moet het wel lukken toch

Even pruttelen is betrekkelijk natuurlijk
Trotse mamma :)
pi_29045261
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:38 schreef Faithz het volgende:
Met 20 minuutjes moet het wel lukken toch

Even pruttelen is betrekkelijk natuurlijk


Smaakt anders voortreffelijk....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 22 juli 2005 @ 17:41:25 #251
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29045291
Wat heb je nu precies gemaakt?
Trotse mamma :)
pi_29045371
Als ik nou een bladerdeeg taartje wil maken met van alles wat nog in de kast staat zeg maar. Hoeveel ei/melk/room/ oid zal ik er dan doorheen doen? Voor 2 personen.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 17:49:23 #253
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29045504
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:44 schreef Ingrid19 het volgende:
Als ik nou een bladerdeeg taartje wil maken met van alles wat nog in de kast staat zeg maar. Hoeveel ei/melk/room/ oid zal ik er dan doorheen doen? Voor 2 personen.
Hoeveel bladerdeeg heb je en wat wil je er als vulling in doen?

Bij bladerdeegtaartjes is het altijd een kwestie om te zorgen dat er niet te veel vocht aan te pas komt, omdat de bodem anders niet gaar wordt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_29045764
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:41 schreef Faithz het volgende:
Wat heb je nu precies gemaakt?
Een pastasaus.... En lekker...

Gedaan:

Gehakt gerult in basilicum olie, daarna uitjes in basilicum olie gefruit, tomaatjes erbij (in blik)
En daarna nog even stoven in witte wijn...
Gehakt erbij gedaan.
Beetje ketchup, oregano, bieslook, peterselie etc etc..
Peper en een boullion blokje.
Toen toch maar een half groot blikje tomatenpuree, beetje water, zwarte olijven zonder pit en daarna de kastagne champignons.
Daarna nog even een kwartiertje laten sudderen.

Smaakte heel erg goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_29049590
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoeveel bladerdeeg heb je en wat wil je er als vulling in doen?

Bij bladerdeegtaartjes is het altijd een kwestie om te zorgen dat er niet te veel vocht aan te pas komt, omdat de bodem anders niet gaar wordt.
Ehm, geen idee. Vulling met groenten. Gewoon maar wat op de gok erbij doen dan? En kun je het beste ei en room doen, of kan het ook met iets anders?
  zaterdag 23 juli 2005 @ 11:34:32 #256
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29058941
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 18:00 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Een pastasaus.... En lekker...

Gedaan:

Gehakt gerult in basilicum olie, daarna uitjes in basilicum olie gefruit, tomaatjes erbij (in blik)
En daarna nog even stoven in witte wijn...
Gehakt erbij gedaan.
Beetje ketchup, oregano, bieslook, peterselie etc etc..
Peper en een boullion blokje.
Toen toch maar een half groot blikje tomatenpuree, beetje water, zwarte olijven zonder pit en daarna de kastagne champignons.
Daarna nog even een kwartiertje laten sudderen.

Smaakte heel erg goed!
Klinkt goed!!

Mijn vriendin houdt niet van wijn dus daar kook ik nooit mee, vind ik wel jammer
Trotse mamma :)
pi_29061573
quote:
Op zaterdag 23 juli 2005 11:34 schreef Faithz het volgende:

[..]

Klinkt goed!!

Mijn vriendin houdt niet van wijn dus daar kook ik nooit mee, vind ik wel jammer
Proef je helemaal niks van...
Als jij het niet zegt, zal zij het nooit weten.
Was meer om de uitjes een beetje te smoren...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 23 juli 2005 @ 13:57:38 #258
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29062047
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 20:41 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Ehm, geen idee. Vulling met groenten. Gewoon maar wat op de gok erbij doen dan? En kun je het beste ei en room doen, of kan het ook met iets anders?
Laten we uitgaan van 5 à 6 plakjes bladerdeeg. Laat die goed ontdooien. Bekleed daarmee een ingevette taartvorm of ovenschaal. Zorg dat de randjes wat overlappen en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Maak een groentenvulling op het vuur. Gebruik niet al te veel natte groenten (champignons, tomaten zijn erg nat) en giet het vocht van de vulling voordat je deze in de schaal doet.

Ik zou er dan een zakje geraspte kaas over verdelen.

Kluts 3 eieren met een bekertje crème fraîche (of slagroom) en doe dat er overheen.

Ongeveer een half uur à 40 minuten in een oven van 180 graden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_29067503
quote:
Op zaterdag 23 juli 2005 13:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Laten we uitgaan van 5 à 6 plakjes bladerdeeg. Laat die goed ontdooien. Bekleed daarmee een ingevette taartvorm of ovenschaal. Zorg dat de randjes wat overlappen en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Maak een groentenvulling op het vuur. Gebruik niet al te veel natte groenten (champignons, tomaten zijn erg nat) en giet het vocht van de vulling voordat je deze in de schaal doet.

Ik zou er dan een zakje geraspte kaas over verdelen.

Kluts 3 eieren met een bekertje crème fraîche (of slagroom) en doe dat er overheen.

Ongeveer een half uur à 40 minuten in een oven van 180 graden.
Dat ga ik proberen! Tnx!
  maandag 1 augustus 2005 @ 13:11:47 #260
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29321416
Help

Vanavond krijg ik 2 eters. Eentje lust geen vis dus helaas geen lekker visje of garnaal

Wat ik al heb:

Salade met Galia meloen, ijsbergsla en kipfilet.

Stokbroodje met kruidenboter en tapenade.

Misschien een soepje vooraf?

Ik wil er nog iets warms bij Maar ik weet niet precies wat.
Geen idee eigenlijk. Iets met gebakken aardappeltjes?

Heb suggesties nodig!!
Trotse mamma :)
pi_29321599
Met die salade en brood heb je al een behoorlijke maaltijd denk ik, is dat soepje dan niet genoeg warms? Desnoods serveer je het niet vooraf, maar gewoon tegelijkertijd.
A mind with a heart of it's own
  maandag 1 augustus 2005 @ 13:35:06 #262
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29322141
Teveel is niet erg, ik hou van afwisselend
Trotse mamma :)
  maandag 1 augustus 2005 @ 13:43:21 #263
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29322379
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 13:11 schreef Faithz het volgende:
Help

Vanavond krijg ik 2 eters. Eentje lust geen vis dus helaas geen lekker visje of garnaal

Wat ik al heb:

Salade met Galia meloen, ijsbergsla en kipfilet.

Stokbroodje met kruidenboter en tapenade.

Misschien een soepje vooraf?

Ik wil er nog iets warms bij Maar ik weet niet precies wat.
Geen idee eigenlijk. Iets met gebakken aardappeltjes?

Heb suggesties nodig!!
Aardappeltjes
Biefstukkie...


Wat ik gisteren gedaan heb is een oveschaal pakken, olijfolie erin. Kilo aardappeltjes(niet al te grote) in 4-en gesneden, goed gewassen en in de schaal gegooid. (Ongeschilt)

4 tenen uitgeperste knoflook erover. Eetlepel Rozemarijn erover. Uit de losse hand wat zeezout. Vers gemalen zwarte peper erover.
Even lekker door elkaar scheppen en een uurtje in de oven op 200C.

Daar kun je natuurlijk nog een jus-tje bij doen ofso bij het opdienen. Of liever: de onderverdunde biefstukjus...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_29410752
Oké, question! Ik hoop dat ik het hier goed zet, trouwens.

Een poosje geleden heb ik ergens een salade op met o.a. pijnboompitten en een soort van pakketje crèmige geitenkaas gehuld in spekreepjes (of zoiets). Nu gaat het me heus wel lukken om een salade te maken en met geroosterde pijnboompitten aan de gang te gaan, maar hoe doe ik dat met die geitenkaas?

Het had, qua uiterlijk, nog wel het meest weg van ontbijtspek of iets dergelijks, en dan in de vorm en grootte van Babybel kaasjes. Dat wil ik dus ook gaan maken, als toevoeging aan de salade, maar: hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is ervoor nodig.. spek, ham, of iets anders? En hoe maak ik daar een mooi pakketje van, zonder dat alles onder zit? Help!
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
  donderdag 4 augustus 2005 @ 08:13:20 #265
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29416859
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 23:45 schreef Allan24 het volgende:
Oké, question! Ik hoop dat ik het hier goed zet, trouwens.

Een poosje geleden heb ik ergens een salade op met o.a. pijnboompitten en een soort van pakketje crèmige geitenkaas gehuld in spekreepjes (of zoiets). Nu gaat het me heus wel lukken om een salade te maken en met geroosterde pijnboompitten aan de gang te gaan, maar hoe doe ik dat met die geitenkaas?

Het had, qua uiterlijk, nog wel het meest weg van ontbijtspek of iets dergelijks, en dan in de vorm en grootte van Babybel kaasjes. Dat wil ik dus ook gaan maken, als toevoeging aan de salade, maar: hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is ervoor nodig.. spek, ham, of iets anders? En hoe maak ik daar een mooi pakketje van, zonder dat alles onder zit? Help!
Dan maak je toch pakketjes van filodeeg? Die kun je dan afbakken in de oven.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 4 augustus 2005 @ 09:59:30 #266
30488 coolbabe
My little pwny
pi_29418403
Rij naar je dichtsbijzijnde AH of Den Besten en pluk het daar uit de vitrine. Succes
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 12:22:03 #267
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29421177
Dat is heel makkelijk hoor Allan24

Koop een rol zachte geitenkaas, ook wel aangeduid als verse geitenkaas, het is wit en heel korrelig. Kun je gewoon kopen bij de AH, Plusmarkt, KonMar, etc.
Je kunt het ook bij de kaasboer kopen, die kan het dan alvast in mooie plakjes snijden (1 pakketje per persoon is 1 plak geitenkaas), aangezien dit normaal weleens lastig is, omdat de kaas zo zacht en plakkerig is, het breekt snel en plakt dan aan je mes vast.
Als het gebroken is is het ook niet zo erg, gewoon een mooi "babybelletje" van vormen.
Dan van die lange plakken ontbijtspek er omheen vouwen, niet te dik, maar wel alles moet bedekt zijn, ik zou zeggen 3 plakjes ontbijtspek per plak kaas.
Dan in een ovenschoteltje leggen met de uiteinden van het ontbijtspek omlaag.
Oven voorverwarmen op 200/220 graden, kwartiertje in de oven, kijken of het spek lekker knapperig is en de kaas zacht is (even voorzichtig voelen), zo nodig nog langer doen.
Dan uit de oven halen en warm op je salade leggen
Heerlijk!

En vergeet niet de pijnboompitjes te roosteren zonder boter/olie, en maar heel kort, ze hoeven niet zwart/donkerbruin, dan krijgen ze zo'n ranzige vetsmaak
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 4 augustus 2005 @ 14:38:05 #268
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29423356
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier?
Trotse mamma :)
  donderdag 4 augustus 2005 @ 14:43:20 #269
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29423464
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 14:38 schreef Faithz het volgende:
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier?
Als je een beetje handig bent, dan doe je het door de dooier boven een kopje heen en weer te doen van de ene dop naar de andere. Het eiwit valt dan in het kopje.



Maar als je dat niet goed kunt, dan kun je bij Blokker een heel simpel dingetje kopen. Dat past over een kopje en daar gooi je de inhoud van het ei in. Het eiwit loopt eruit door sleufjes en de dooier blijft erin liggen.

The love you take is equal to the love you make.
pi_29423550
Mijn dank is groot! Ik ga het binnenkort eens proberen.
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 18:32:15 #271
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29448464
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 14:38 schreef Faithz het volgende:
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier?
Inderdaad zoals hierboven beschreven, maar het beste lukt het m.i met een eierscheider. Kost overigens 3x niks.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:22:03 #272
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29450228
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 18:32 schreef snijder het volgende:

[..]

Inderdaad zoals hierboven beschreven, maar het beste lukt het m.i met een eierscheider. Kost overigens 3x niks.
Die staat er toch ook bij?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:39:19 #273
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29450521
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 20:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Die staat er toch ook bij?
Zo bedoel ik het ook. Met eierdopjes prima, maar met eierscheider (wat een scrabble woord) werkt het net iets makkelijker. En of Blokker goedkoper is, laat ik in het midden,
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_29605053
Ik heb een spitskool gekocht, maar weet eik niet goed wat ik ermee moet doen. Gewoon koken en hoe lang moet dat? Of kan je het ook roerbakken? En moet je het dan van tevoren nog een paar minuten koken? Wie kan mij helpen?
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 16:58:36 #275
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29606036
Ik doe spitskool meestal eerst fijn snijden en koken in weinig water, moet best lang tot het gaar wordt, gewoon tussendoor steeds checken of het al gaar is.
En daarna afgieten, klont boter erbij, wat bloem en nootmuscaat en dan goed roeren
Da's de ouderwetse manier tenminste, die ik soms wel heel lekker vind

Je kunt er ook kerriekool van maken, maar daarvan weet ik niet hoe het moet.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 19:59:29 #276
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29609918
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 16:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Je kunt er ook kerriekool van maken, maar daarvan weet ik niet hoe het moet.
Wat ik er van weet is koken met veel kerrie poeder in het water (zo doen wij het ook wel eens). Maar of er verder iets bij moet zou ik niet weten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 20:20:11 #277
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29610488
Spitskool kun je best roerbakken. Bij de boter wat kerrie doen voor 'kerriekool'. Is binnen een paar minuten klaar, dus voorkoken hoeft niet. Ook lekker met wat gewelde rozijnen erdoor.
The love you take is equal to the love you make.
pi_29611856
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 20:20 schreef Lienekien het volgende:
Spitskool kun je best roerbakken. Bij de boter wat kerrie doen voor 'kerriekool'. Is binnen een paar minuten klaar, dus voorkoken hoeft niet. Ook lekker met wat gewelde rozijnen erdoor.
Vandaag toch wat anders gegeten.
Dit ga ik maandag maken!
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 21:07:52 #279
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29611921
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:06 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Vandaag toch wat anders gegeten.
Dit ga ik maandag maken!
Als je er ook nog ham doordoet, heb je met rijst een complete maaltijd!
The love you take is equal to the love you make.
pi_29612481
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:07 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Als je er ook nog ham doordoet, heb je met rijst een complete maaltijd!
Ik lust geen ham, maar wel rijst!
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:01:03 #281
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29613390
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 21:26 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Ik lust geen ham, maar wel rijst!
Spekjes?
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:06:42 #282
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29613518
Cashewnoten of pinda's erdoor!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 22:16:59 #283
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29613771
quote:
Op zaterdag 13 augustus 2005 22:06 schreef dutch-mamma het volgende:
Cashewnoten of pinda's erdoor!
The love you take is equal to the love you make.
pi_29617723
Spekjes ookal niet! En pinda's op zich wel. Maar mn man is daar allergisch voor.
Salami zou misschien ook wel kunnen. En anders verzin ik wel wat.
  zondag 14 augustus 2005 @ 00:40:13 #285
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_29617828
quote:
Op zondag 14 augustus 2005 00:36 schreef Ingrid19 het volgende:
Spekjes ookal niet! En pinda's op zich wel. Maar mn man is daar allergisch voor.
Salami zou misschien ook wel kunnen. En anders verzin ik wel wat.
Neem dan chorizo!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_30094004
hmm... om de een of andere reden is hier het gas afgesloten, en heb ik geen fornuis...

Maar toch wil ik graag nu wat warms gaan eten, en ik heb wel een oven. Maar wordt het eten er wel goed gaar in?

Zit te denken aan lasagne, maar champions, kan dat zonder voor te bakken in een lasagne?
pi_30094593
Hij zit er al in...

Paprika's (rauw ook lekker), champis, en (tros)tomatenplakjes. En kaas/olijven/kruiden enzo.

Hopelijk wordt het wat...
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 13:47:06 #288
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30094801
Oe da's vervelend...
Ben benieuwd of het gelukt is
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30095931
De groente zijn wel goed gaar, alleen de lasagnebladen niet...

Dus nog ff erin, en hopen dat het beter wordt!

(lijkt overigens niet echt op een lasagne...
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:05:20 #290
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30097054
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 13:16 schreef the_disheaver het volgende:
hmm... om de een of andere reden is hier het gas afgesloten, en heb ik geen fornuis...

Maar toch wil ik graag nu wat warms gaan eten, en ik heb wel een oven. Maar wordt het eten er wel goed gaar in?

Zit te denken aan lasagne, maar champions, kan dat zonder voor te bakken in een lasagne?
Nee..gaat niet lukken. Ovens zijn niet sterk genoeg om je eten gaar te maken.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:14:11 #291
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_30097332
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 14:26 schreef the_disheaver het volgende:
De groente zijn wel goed gaar, alleen de lasagnebladen niet...

Dus nog ff erin, en hopen dat het beter wordt!

(lijkt overigens niet echt op een lasagne...
Ik lees niet dat je een saus hebt gebruikt. Kan je oven nog zo hard zijn best doen om de boel te garen...
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:56:31 #292
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30098635
Lasagnebladen hebben dus vocht uit de saus nodig om gaar te worden he, anders worden ze keihard en vies...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30120430
hihi, was best lekker hoor!

de bladen hebben inderdaad vocht nodig, maar gelukkig hebben die trostomaten voldoende vocht. Wel even afdenken met alumi-folie, en wat langer in de oven houden, maar is best lekker. Al is het geen lasagne te noemen.

1/2 grote paprika, 4 trostomaten, 3 lasagnebladen, 100 (?ongeveer) gram champions, kaas, olijfolie, kruiden.

Benodigdheden: oven, aluminiumfolie, en GEEN fornuis

Alles in een ovenschaal gooien (trostomaten in dunne plakjes snijden), en ik heb ze 50 minuten in oven op 200-250 graden gezet.
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:01:25 #294
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_30132597
Help

Ik wil vanavond iets maken, wat ik morgen alleen nog maar op hoef te warmen (en dan moet het ook nog lekker zijn). Maar ik ben helemaal inspiratieloos!

Het liefste snij ik het vanavond klaar, kruid ik het wat en schuif het dan de koelkast in. Zodat het morgen ekel nog de oven in hoeft.
Trotse mamma :)
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:23:44 #295
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30133429
Lasagna is de volgende dag een stuk lekkerder
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:34:13 #296
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_30133788
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 15:23 schreef BBQ-kip het volgende:
Lasagna is de volgende dag een stuk lekkerder
Klopt maar heb even geen pasta/lasange/pizza zin.

Lastig

Dacht ook al aan overschotel... maar ook geen zin in.

Om moe van te worden, ik weet het. Ik wordt ook moe van mezelf
Trotse mamma :)
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:35:35 #297
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_30133833
Om even voort te breiden op het feit dat sommige gerechten de volgende dag lekkerder zijn: dat klopt!

Ik zat er al aan te denken om vanavond alvast knoflooksoep te maken en dat morgen als voorgerecht te nemen.
Trotse mamma :)
pi_30133851
hm, knoflooksoep. dat wil ik al zo lang maken, nooit aan toegekomen.
heb je toevballig een lekker recept?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:45:03 #299
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30134153
Gehakt gaarbakken in een pan met een mini-beetje of geen boter.
In de pan laten en preiringen erop leggen.
Dan eieren klutsen met wat melk, paprikapoeder, flink peper en wat zout en dit over de preiringen gieten.
Daarover plakjes belegen kaas leggen en een minuut of 30 op zacht vuur de preiringen gaar laten worden.
Dan gewoon in de pan laten afkoelen en de volgende dag in de magnetron of in de pan opwarmen
Lekker met aardappelpuree.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:54:24 #300
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_30134431
Hmm dat ga ik een andere keer proberen!

Waar ik net aan dacht: gehakt met feta erin!

Gehakt lekker pittig kruiden, vervolgens vullen met feta en braden maar!


Bewaren in de koelkast en de volgende dag de oven in! Dat kan wel he?
Heb van bewaren geen kaas gegeten..
Trotse mamma :)
  woensdag 31 augustus 2005 @ 15:58:18 #301
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_30134561
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 15:36 schreef MissyMirjaM het volgende:
hm, knoflooksoep. dat wil ik al zo lang maken, nooit aan toegekomen.
heb je toevballig een lekker recept?
Ik maak er altijd een heel licht soepje van:

Bouilon maken, kan uit een potje.

Daarna knoflookteentjes (naar smaak) en een uit in kleine stukjes snijden.
Dit even samen fruiten en vervolgens toevoegen aan de bouilon. Je kunt het even laten trekken en bij kruiden naar smaak.

Verder lekker kaasje (geraspt of in kleine stukjes) erin en opdienen.
Trotse mamma :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')