abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 9 december 2005 @ 14:03:21 #126
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_32944032
Das zelf héél erg goedkoop... maarre, 2,3 kilo vis.. hoeveel mensen wil je wel niet gaan voeden :S


Edit: ik zie het al, 13 man... s6 met het maken, zul je nodig hebben .
pi_32960367
quote:
Op vrijdag 9 december 2005 14:03 schreef Eyeopener het volgende:
Das zelf héél erg goedkoop... maarre, 2,3 kilo vis.. hoeveel mensen wil je wel niet gaan voeden :S


Edit: ik zie het al, 13 man... s6 met het maken, zul je nodig hebben .
Pfffff...ik ben EINDELIJK klaar met bedienen en opruimen van alle zooi. 4,5 uur (van 13:00 to 17:30) ben ik wezen preppen, snijden, koken, mengen, rollen, proeven en nog meer rollen. Daarna als een raket alles opruimen en wederom weer dingen klaarzetten voor het bezoek.

Als met al valt sushi maken en de zooi opruimen best wel mee in vergelijking met bijv. taarten bakken, want er komt geen oven of mixer aan te pas, alleen maar een mes als echte hardware.

Ik heb wederom ook veel nuttige dingen geleerd met deze sessie sushi maken...helemaal in me eentje gedaan van haver tot gort en het ging echt goed.

Enne 2,3 kilo vis is dus echt VEEEEEL te veel he.....ik heb denk ik nog zeker een halve kilo vis over in totaal, bijv. wat ik aan vis versneden heb voor maki rollen, van die slierten heb ik maar sashimi-achtige rolmopsjes gemaakt en die mooi op een bord gezet, dat ging allemaal erg goed...het hele bord is leeg ervan.

Oh ja, ik stop bij de californiarolls teveel ingredienten in het midden en dus heb ik te weinig rijst aan de buitenkant, dus je hebt een helft wel en andere helft niet bedekt met rijst...nah ja, de smaak is er niet minder om denk ik maar.

Oh ja nog iets, voor die binnestebuiten maki-rollen, moet je je matje in huishoudfolie verpakken, dan kan je rollen zonder plakken...

nu gaat ik tukken want ik ben helemaal verrot....
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_32961934
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 00:29 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

Pfffff...ik ben EINDELIJK klaar met bedienen en opruimen van alle zooi. 4,5 uur (van 13:00 to 17:30) ben ik wezen preppen, snijden, koken, mengen, rollen, proeven en nog meer rollen. Daarna als een raket alles opruimen en wederom weer dingen klaarzetten voor het bezoek.

Als met al valt sushi maken en de zooi opruimen best wel mee in vergelijking met bijv. taarten bakken, want er komt geen oven of mixer aan te pas, alleen maar een mes als echte hardware.
nee, maar je bent wel vier uur aan het preppen
quote:
Ik heb wederom ook veel nuttige dingen geleerd met deze sessie sushi maken...helemaal in me eentje gedaan van haver tot gort en het ging echt goed.

Enne 2,3 kilo vis is dus echt VEEEEEL te veel he.....ik heb denk ik nog zeker een halve kilo vis over in totaal, bijv. wat ik aan vis versneden heb voor maki rollen, van die slierten heb ik maar sashimi-achtige rolmopsjes gemaakt en die mooi op een bord gezet, dat ging allemaal erg goed...het hele bord is leeg ervan.
voornamelijk rollen gemaakt zeker...
quote:
Oh ja, ik stop bij de californiarolls teveel ingredienten in het midden en dus heb ik te weinig rijst aan de buitenkant, dus je hebt een helft wel en andere helft niet bedekt met rijst...nah ja, de smaak is er niet minder om denk ik maar.

Oh ja nog iets, voor die binnestebuiten maki-rollen, moet je je matje in huishoudfolie verpakken, dan kan je rollen zonder plakken...
folie gebruik je alleen voor het shapen. Beste is twee matjes: eentje gewoon, de ander gewikkeld in folie.
pi_32970802
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 01:24 schreef mirugai het volgende:

[..]

nee, maar je bent wel vier uur aan het preppen
Nou alles bij elkaar 4,5 uur, ik rol geen 20 rollen in een half uur hoor.
quote:
[..]

voornamelijk rollen gemaakt zeker...
Eigenlijk niet, nigiri sushi van tonijn en zalm en van die zoete omelet, en die tofu envelopjes en sashimi, maar merendeel was wel maki's ja.

Overigens heb ik het ook nog voor lunch gegeten en het smaakt nog erg goed hoor !!
quote:
[..]

folie gebruik je alleen voor het shapen. Beste is twee matjes: eentje gewoon, de ander gewikkeld in folie.
oh ja, hoe doe jij het dan met 2 matjes? Bij mij plakt die rijst gewoon aan een ongefoliede mat, dus daarom doe ik er folie overheen en ga dan daarmee rollen.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_32974364
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 14:43 schreef hassanjassan het volgende:
Nou alles bij elkaar 4,5 uur, ik rol geen 20 rollen in een half uur hoor.
Ok, het scheelt natuurlijk ook dat je al stukken filet hebt gehaald (neem ik aan). Netjes vis fileren kost ook tijd en sommige soorten vis moet je ook nog prepareren. Dat kost ook tijd.
quote:
Eigenlijk niet, nigiri sushi van tonijn en zalm en van die zoete omelet, en die tofu envelopjes en sashimi, maar merendeel was wel maki's ja.
Dat dacht ik al. Als je veel rollen maakt, dan heb je minder vis nodig.Bij een gewone verdeling (meer nigiri dan rollen), dan was de hoeveelheid vis wel ok geweest is mijn inschatting.
quote:
oh ja, hoe doe jij het dan met 2 matjes? Bij mij plakt die rijst gewoon aan een ongefoliede mat, dus daarom doe ik er folie overheen en ga dan daarmee rollen.
Tsja, dat is techniek. De stappen zoals ik het doe: nori op snijplank, rijst erop spreiden, dan draai je de rol om en terwijl je dat doet wrijf je met een vochtige doek over de plek waar je de rol neerlegt, dan de ingredienten op de nori leggen, dan rollen en dan pas pak je de gefoliede mat erbij voor het shapen van de rol, that's it. Fancy rollen maken is een iets ander verhaal, maar komt op hetzelfde neer.
Het is handig als je twee matjes hebt: eentje voor de gewone rollen en een met folie voor de inside-out, vooral als je snel moet werken (zeg maar 50 seconden of minder per rol).
pi_32981620
quote:
Op zaterdag 10 december 2005 18:07 schreef mirugai het volgende:

[..]

Ok, het scheelt natuurlijk ook dat je al stukken filet hebt gehaald (neem ik aan). Netjes vis fileren kost ook tijd en sommige soorten vis moet je ook nog prepareren. Dat kost ook tijd.
[..]

Dat dacht ik al. Als je veel rollen maakt, dan heb je minder vis nodig.Bij een gewone verdeling (meer nigiri dan rollen), dan was de hoeveelheid vis wel ok geweest is mijn inschatting.
[..]

Tsja, dat is techniek. De stappen zoals ik het doe: nori op snijplank, rijst erop spreiden, dan draai je de rol om en terwijl je dat doet wrijf je met een vochtige doek over de plek waar je de rol neerlegt, dan de ingredienten op de nori leggen, dan rollen en dan pas pak je de gefoliede mat erbij voor het shapen van de rol, that's it. Fancy rollen maken is een iets ander verhaal, maar komt op hetzelfde neer.
Het is handig als je twee matjes hebt: eentje voor de gewone rollen en een met folie voor de inside-out, vooral als je snel moet werken (zeg maar 50 seconden of minder per rol).
50 seconden per rol?? damn !! dat lukt me nog niet hoor, maar goed, het lukt me allemaal wel goed hoor.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  vrijdag 30 december 2005 @ 19:41:03 #132
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33552215
Morgen is het zover: ik ga sushi (trachten te) maken.
Heb sushi-rijst, nori, rijstazijn, zalmeitjes, verse tonijn en zalm van Simonis en wasabi, soy sauce, roze gember, sesamolie en -zaadjes. En voor de non-vis-varianten: avocado, komkommer en ik maak Japanse omeletreepjes voor tamago sushi.

Wat ik me alleen nog afvraag: hier en daar lees ik in recepten over 'Japanse mayonaise'. Iemand enig idee wat dat inhoudt?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_33554821
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 19:41 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat ik me alleen nog afvraag: hier en daar lees ik in recepten over 'Japanse mayonaise'. Iemand enig idee wat dat inhoudt?
Japanse mayonaise is gemaakt met rijstazijn. Smaakt ietsje anders dan de normale mayonaise. Kewpie is een bekend merk. Maar het verschil met gewone mayo is zo klein dat ik niet de moeite zou nemen om die mayo aan te schaffen (of je maakt het zelf natuurlijk...)
Succes met de sushi!
  vrijdag 30 december 2005 @ 20:41:52 #134
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33555029
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 20:38 schreef mirugai het volgende:

[..]

Japanse mayonaise is gemaakt met rijstazijn. Smaakt ietsje anders dan de normale mayonaise. Kewpie is een bekend merk. Maar het verschil met gewone mayo is zo klein dat ik niet de moeite zou nemen om die mayo aan te schaffen (of je maakt het zelf natuurlijk...)
Succes met de sushi!
Dus ik zou het kunnen benaderen door gewone mayo te nemen en er (voor het gevoel dan toch nog) een drup rijstazijn aan toe te voegen?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_33558359
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 20:41 schreef Duderinnetje het volgende:
Dus ik zou het kunnen benaderen door gewone mayo te nemen en er (voor het gevoel dan toch nog) een drup rijstazijn aan toe te voegen?
Nee joh, gewone mayo nemen en niks toevoegen. Die Japanse mayo is wat zachter door het gebruik van rijstazijn ipv. (wijn)azijn dus dan zou ik geen extra azijn toevoegen. Het verschil is echt heel klein hoor en het lijkt me sterk dat je het proeft in een een sushirol.
pi_33559039
ik heb tonijnsteaks gekocht uit de diepvries, bij de super de boer
kun je die ook verwerken in de sushi? en rauw eten dus?

jaja, verse vis, blabla, ik weet het
maar vroeg het me af.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_33559467
Jaaa, wij hebben dat laatst bij vrienden gegeten!!
Waren ook steaks en hadden er sushi-amuses van gemaakt... erg smakelijk
  vrijdag 30 december 2005 @ 22:19:32 #138
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33559492
quote:
Op vrijdag 30 december 2005 22:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik heb tonijnsteaks gekocht uit de diepvries, bij de super de boer
kun je die ook verwerken in de sushi? en rauw eten dus?

jaja, verse vis, blabla, ik weet het
maar vroeg het me af.
Volgens mij is de structuur van verse vis anders dan van vis al ingevroren geweest is.

Dus ik weet het niet
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 31 december 2005 @ 15:25:17 #139
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33581653
Iemand nog een tip hoe je het beste Ikura maakt (met zalmeitjes). Het is een rol, maar de eitjes moeten er pas na het snijden op.



Gewoon rijst rollen, snijden, wat aandrukken en eitjes erop?
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 31 december 2005 @ 16:34:58 #141
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33584189
Top

Dank!
Snobs have more fun!
KLIK!
  zaterdag 31 december 2005 @ 18:02:02 #142
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33586801
Wat is dat leuk werk

Foto volgt zo.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_33587502
wij gaan straks een poging wagen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 31 december 2005 @ 18:32:34 #144
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33587644
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 18:27 schreef MissyMirjaM het volgende:
wij gaan straks een poging wagen
Ik ben wel drie uur bezig geweest alles bij elkaar
Maar het was ook de eerste keer. Jij hebt het al eerder gemaakt toch?
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_33587767
Ik ben benieuwd meisjes
Ik wil het ook graag een keertje zelf doen, nu liggen er 2 bakjes sushi op ons te wachten om tijdens onze TV-avond te happen
  zaterdag 31 december 2005 @ 18:38:54 #146
65151 ArtyShock
Lurker extraordinaire
pi_33587814
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 18:02 schreef Duderinnetje het volgende:
Wat is dat leuk werk

Foto volgt zo.
Hier Dude's werkslaaf.

Alhoewel. Ik heb geen vinger uitgestoken voor die sushi uiteindelijk.

Plaatjes zijn klikbaar voor nòg meer detail van Dude's trotse eerste stappen op het gebied van Japans voedselknutselen.



Ik een taalpurist? En wat dan nog? Of accepteer je geen kritiek omdat ik geen Neerlandici ben?
pi_33588144

Ook leuke schaaltjes etc. voor de finishing touch.
Ziet er echt prachtig uit!

Eet smakelijk, wij doen het wel met de supermarktsushi
  zaterdag 31 december 2005 @ 19:04:33 #148
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33588490
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 18:50 schreef Bluezz het volgende:

Ook leuke schaaltjes etc. voor de finishing touch.
Ziet er echt prachtig uit!

Eet smakelijk, wij doen het wel met de supermarktsushi
Thanks!

Je moet het echt een keer proberen, is hartstikke leuk.
Snobs have more fun!
KLIK!
  Redactie Frontpage zaterdag 31 december 2005 @ 19:05:42 #149
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_33588516
Ziet er lekker uit Dude. Wij gaan zo ook een poging wagen.
  zaterdag 31 december 2005 @ 19:09:43 #150
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_33588615
quote:
Op zaterdag 31 december 2005 19:05 schreef SunChaser het volgende:
Ziet er lekker uit Dude. Wij gaan zo ook een poging wagen.
Ik ben benieuwd! Wat voor ingrediënten hebben jullie? (vis, omelet etc.?)
Snobs have more fun!
KLIK!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')