kip=duur volgens mijquote:Op dinsdag 15 februari 2005 10:59 schreef Faithy het volgende:
Misschien een beetje laat, maar ik had eerder echt geen tijd
Vanavond is er hier een tortilla-feestje.
Natuurlijk erg leuk, ook met de standaard dingen: gehakt, ui, paprika, mais en sla enzo..
Maar zijn er nog andere goedkope tortillagerechten met kip ofzo, of juist koude tortilla's met iets van pesto en creme frache ofzo?
Ik ben op google het een en ander tegengekomen en dat is vaak of heel duur, of de bereidinstijd (marineren van het vlees) is meer dan 3 uur
iemand met leuke tips?
--> niet als je nog een voorraad in de vriezer hebt liggen...quote:
hm! lekker!quote:Op dinsdag 15 februari 2005 11:15 schreef gnoompje het volgende:
Dit is meer als hapje, maar je maakt het van tortillas.
ik gebruik zelf altijd de tortillas van Santa maria.
Je hebt nodig:
1 pak van 8 tortillas (naturel of tomaat naar smaak)
2 grote kuipjes paturain of een andere room- of kruidenkaas
2 ons vers gesneden achterham in dunne plakken
2 tomaten.
je smeert de tortillas in met de kruidenkaas en belegt ze dan met ham; hierover verdeel je de tomaat(gesneden in dunne schijfjes).
Dan rol je de tortillas op en snijdt ze in gelijke stukjes van 2 cm. Even vastzetten met een prikker en klaar is je tortillahapje
Chicken....quote:Op dinsdag 15 februari 2005 11:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Maar ik ga het eten vanavond als het lekker klinkt, dus op met dat recept!
Krijg jij een portret van mij:
De rijst lijkt me niet pittig, meer die bloesem, nou die zou ik lekker gewoon niet maken...quote:Op dinsdag 15 februari 2005 11:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Hmmm lekker! Ga ik vanavond maken (maar dan iets minder scherp denk ik), lijkt me erg lekker met gehaktballetjes erbij!!
Mijn dank is groot!
Er zit in elk geval geen roomkaas in, ik denk crème fraîche. Verder niets bijzonders idd.quote:Op woensdag 16 februari 2005 04:46 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarschijnlijk gerookte zalm met bieslook en roomkaas? Of is het echt heel anders?
Want wat jij noemt is een hele bekende combi op een tortilla (of een bagel).
Even vanuit een ander topic.quote:Op dinsdag 3 mei 2005 21:26 schreef MissyMirjaM het volgende:
weet je wat lekker is.
komt ie.
hoeveelheden weet ik ff niet. als iemand dat perse wil weten zoek ik t wel op.
winterpeen in stukken snijden
uitjes in stukjes.
bleekselderij in stukjes snijden.
kipfilet in stukjes.
kip in de pan, wat aanbakken. als t enigszins gaar is, alle groenten erbij, aanbakken tot beetgaar.
pijnboompitten roosteren.
groentenvleesmengsel af laten koelen.
mayo, kerrie, peper en zout erdoorheen.
wraps insmeren met wat kruidenboter.
alles incl. pijnboompitten erop, dichtrollen, prikkers erin, en smullen maar![]()
lauwwarm erg lekker
Van welk merk koop je ze dan bij de Super?quote:Op dinsdag 3 mei 2005 22:23 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn post!
ik koop ze altijd bijd e super of de xenos
ja, dat is casa fiesta!quote:
Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch??quote:Op zaterdag 11 juni 2005 14:28 schreef Oblivion het volgende:
Misschien dat je het kan proberen met ijsberg sla, en maar hopen dat het knapperig bllijft?
De rest van de soorten sla gaat denk ik niet...![]()
Dat is een taco..?quote:Op zaterdag 11 juni 2005 15:50 schreef Zèna het volgende:
[..]
Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch??
taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht..quote:Op zaterdag 11 juni 2005 17:25 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Dat is een taco..?
En dat wil je niet.
In spanje ja eten ze dat ja aardappelschijfjes gebakken en daarover ei en en verschillende soorten groenten en vleeswaren... spek,salami, ham kaas oa prei,spinazie uien, knoflook,tomaat,erwten etc eigenlijk wat je er in wil.. Eigenlijk een soort luxe omeletquote:Op zaterdag 11 juni 2005 20:13 schreef Spuit het volgende:
je moet ook wel échte spaanse tortilla's eten, die lijken totaal niet op deze. Dat is een soort aardappeltaart met ei en nog wat lekkere dingen. Heerlijk
Ik snap echt wel de verschillen...quote:Op zaterdag 11 juni 2005 20:09 schreef Zèna het volgende:
[..]
taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht..
[afbeelding] TACO
Buritto's
[afbeelding]
[afbeelding]
Waar koop je dat / wat is het ? Het klinkt wel interessantquote:Op dinsdag 15 februari 2005 11:11 schreef klaarover het volgende:
Of limoenbiefstuk
Niet geprobeerd, wel uit mijn bestandjesquote:Op woensdag 6 juli 2005 18:51 schreef Ingrid19 het volgende:
Heeft er iemand een recept voor de tortilla zelf? Ik vind die kant en klare meestal niet om te vreten! En ze zijn ook duur!
Deze?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 13:25 schreef MaRySe het volgende:
tortilla de patata
Maar dat is niet wat jij bedoelt..
Hoe kom jij dan aan je verplichte 2 lepels groente per dag?quote:Op vrijdag 8 juli 2005 13:53 schreef MaRySe het volgende:
Ja maar dan zonder de groente
quote:Op woensdag 8 februari 2006 20:08 schreef TheSwooshdockSaints het volgende:
Wraps!!![]()
Ik zelf eet ze niet zo vaak maar Avani is een zeer gepassioneerd wrapeter. Ik draag dit topic dan ook op aan haar.
Hier kunnen we dan gezellig over allemaal soorten wraps praten!!
Help hier dus ons op ideeen voor wraps!![]()
Een receptje van mezelf:
Wraps met kipMexicaans, hoofdgerecht, 4 personen
Ingrediënten
1 pak wraptortilla's (400 g)
1 pot groenteschotel voor chili con carne (620 g)
1 duopakje kipreepjes (ca. 200 g)
zout en peper
100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)
1 komkommer
3 eetlepels yogonaise (pot a 350 ml)
1 eetlepel azijn
Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wraps verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In pan groenteschotel samen met kipreepjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenteschotel over wraps verdelen en oprollen. Wraps in ovenschaal leggen en bestrooien met kaas. Onder hete grill kaas in ca. 6 minuten laten smelten. Intussen komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Dressing roeren van yogonaise, azijn, zout en peper. In schaal dressing over komkommer scheppen. Wraps serveren met komkommersalade.
Eet smakelijk!!![]()
Jaa, dat is erg lekker. Of gerookte zalm met crème fraîche en stukjes verse bieslook. Voor een makkelijkere variant (goedkoper/met dingen die je altijd wel in huis hebt) kan het trouwens ook met ham. Wel lekkere nemen, Schwarzwälder ofzo, anders smaakt het nergens naar.quote:Op woensdag 8 februari 2006 21:51 schreef Martijn_77 het volgende:
Je kunt wraps ook insmeren met een roomkaas dan belegen met gerookte zalm en dan oprollen.
Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!!quote:Op zondag 29 januari 2006 20:04 schreef Bluezz het volgende:
Schopje, om dit recept even kwijt te kunnen :
[afbeelding]
Voor 4 pers :
- 100 gr chorizo
- 1 ui
- 1 EL paprikapoeder, peper, zout
- 2 tenen uitgeperste knoflook
- pak/blik tomatenblokjes
- 300 kalkoen/kipfilet in reepjes/blokjes
- 4 wrap tortillas (casa fiesta)
- 150 gr. griekse yoghurt
- zakje gesneden andijvie
Chorizo kleinsnijden en zachtjes uitbakken, uitje kleinsnijden, meebakken, knoflook erdoor, dan de kalkoen/kip meebakken.
Pap. poeder en zout en peper erdoor roeren.
Daarna de tomatenblokjes en dit even in laten koken (minuutje of 10)
In die tussentijd in de magnetron de wraps in 40 sec. warm maken, op de(warme) borden leggen, insmeren met een dikke laag yoghurt, andijvie gelijkmatig verdelen.
De saus erover verdelen, netjes dichtvouwen en smullen maar
quote:Op woensdag 15 februari 2006 20:13 schreef Quispi het volgende:
Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!!![]()
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |