abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 6 juli 2005 @ 21:20:18 #51
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28564870
quote:
Op woensdag 6 juli 2005 18:51 schreef Ingrid19 het volgende:
Heeft er iemand een recept voor de tortilla zelf? Ik vind die kant en klare meestal niet om te vreten! En ze zijn ook duur!
Niet geprobeerd, wel uit mijn bestandjes

Tortilla's van tarwemeel
500 g volkorenmeel
zout
75 g reuzel in stukjes
bloem om te bestuiven
olie
Leg het meel en zout in ee kom, voeg de reuzel toe en snijd die met 2 messen door het meelmengsel.
Roer er 3 dl warm water door, kneed dit tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 12 balletjes.
Bestrooi het werkblad met bloem en rol elk deegballetje tot een ronde pannekoek van ± 15 cm doorsnede uit.
Vet een koekepan met een vleugje olie in, verwarm dat goed en bak de tortilla 1-2 minuten aan elke kant.
Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn (dus niet te droog of te vochtig). Voeg eventueel wat extra vocht of extra meel toe.


150 g tarwemeel voor de tortilla's
100 g bloem voor de tortilla's
1 theelepel zout voor de tortilla's
50 g ossewit voor de tortilla's
1,5 dl water voor de tortilla's
maïsolie voor de tortilla's
Meng voor de tortilla's het tarwemeel en de bloem, kneed dit met het zout en het geraspte ossewit tot een kruimelig deeg, meng dit met het water en kneed tot het niet meer plakt.
Rol het deeg in balletjes van 50 gr zo dun mogelijk uit tot een ronde lap van ± 24 cm doorsnee en bak deze in een (zware) vlakke koekepan (ingevet met maïsolie) aan beide kanten 30 seconden.
Bak de tortilla's vlak voor het serveren in een droge koekepan kort aan beide kanten tot ze iets bruin kleuren, bestrijk ze met de zure room, en verdeel er de vulling (daar zijn weer andere recepten voor ) over en bestrooi ze rijkelijk met geraspte jonge kaas.


1 kg maïsbloem
250 g bloem
2 lepels olie
1 theelepel zout
Meng de twee soorten bloem en een kwart liter water tot u een elastisch deeg krijgt.
Voeg er dan de olie aan toe en kneed opnieuw zorgvuldig.
Laat een half uurtje rusten.
Vorm van het deeg bolletjes ter grootte van een noot.
Rol ze uit met de deegrol (het liefst tussen 2 laagjes ovenfolie, omdat het deeg nogal plakt).
Rol ze tot ronde schijven van ± 2 mm dik.
Bak de tortilla's op een voorverwarmde metalen plaat, aan beide kanten ± 1 minuut.
Als de tortilla genoeg gebakken is, komt ze vanzelf van de plaat los.
Serveer ze warm.


Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28621345
tortilla de patata

Maar dat is niet wat jij bedoelt..
  vrijdag 8 juli 2005 @ 13:40:32 #53
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28621928
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 13:25 schreef MaRySe het volgende:
tortilla de patata

Maar dat is niet wat jij bedoelt..
Deze?

2 aardappelen
1 rode paprika
1 ui
1 dikke plak gekookte ham van ± 100 gr
3 eieren
3 eetlepels slagroom of koffieroom
zout, peper
100 gr doperwtjes (diepvries)
3 eetlepels olijfolie


Variaties:
* vervang de gekookte ham voor een pittigere versie door blokjes knoflookworst
* vervang voor een vegetarische versie de ham door blokjes komijnekaas die halverwege de baktijd over de omelet worden gestrooid
* vervang de doperwtjes door champignons, snijd deze in plakjes en bak deze met de aardappelblokjes mee

(Hoofdgerecht voor 2 personen of lunchgerecht voor 4 personen)

Tortilla is een dikke Spaanse omelet met groenten en aardappelen. de Italiaanse versie heet 'Frittata' en wordt meestal koud of lauwwarm en in punten gesneden geserveerd.

Kook de aardappelen in de schil in ± minuten halfgaar, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in blokjes.
Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes.
Snipper de ui.
Snijd de ham zonder het vet in blokjes.
Klop de eieren in een kom met de room en zout en peper los.
Laat de doperwtjes ontdooien.
Verhit de olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en bak de aardappelblokjes omscheppend tot ze beginnen te kleuren.
Bak de paprika, de ui en de ham kort mee.
Doe de doperwtjes in de pan en schep goed om.
Giet er het eimengsel over, leg een deksel op de pan en laat de tortilla op niet te hoog vuur 10-15 minuten bakken tot de onderkant gekleurd en de bovenkant gestold is.


tip: De tortilla kan tevoren worden gebakken en kort in de magnetron worden opgewarmd.

Geef er desgewenst een salade van geraspte winterwortel bij.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28622413
Ja maar dan zonder de groente
  vrijdag 8 juli 2005 @ 13:57:14 #55
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28622537
quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 13:53 schreef MaRySe het volgende:
Ja maar dan zonder de groente
Hoe kom jij dan aan je verplichte 2 lepels groente per dag?

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_34590992
Schopje, om dit recept even kwijt te kunnen :



Voor 4 pers :

- 100 gr chorizo
- 1 ui
- 1 EL paprikapoeder, peper, zout
- 2 tenen uitgeperste knoflook
- pak/blik tomatenblokjes
- 300 kalkoen/kipfilet in reepjes/blokjes
- 4 wrap tortillas (casa fiesta)
- 150 gr. griekse yoghurt
- zakje gesneden andijvie

Chorizo kleinsnijden en zachtjes uitbakken, uitje kleinsnijden, meebakken, knoflook erdoor, dan de kalkoen/kip meebakken.
Pap. poeder en zout en peper erdoor roeren.
Daarna de tomatenblokjes en dit even in laten koken (minuutje of 10)

In die tussentijd in de magnetron de wraps in 40 sec. warm maken, op de(warme) borden leggen, insmeren met een dikke laag yoghurt, andijvie gelijkmatig verdelen.
De saus erover verdelen, netjes dichtvouwen en smullen maar
pi_34619214
AAN EXITER 101

Lijkt me heerlijk, ga ik deze week zeker maken.
pi_34877393
quote:
Op zondag 29 januari 2006 20:04 schreef Bluezz het volgende:
..
Zwart bord? Mooi.
pi_34877404
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 20:08 schreef TheSwooshdockSaints het volgende:
Wraps!!



Ik zelf eet ze niet zo vaak maar Avani is een zeer gepassioneerd wrapeter. Ik draag dit topic dan ook op aan haar.

Hier kunnen we dan gezellig over allemaal soorten wraps praten!!

Help hier dus ons op ideeen voor wraps!

Een receptje van mezelf:

Wraps met kipMexicaans, hoofdgerecht, 4 personen



Ingrediënten

1 pak wraptortilla's (400 g)

1 pot groenteschotel voor chili con carne (620 g)

1 duopakje kipreepjes (ca. 200 g)

zout en peper

100 g gemalen belegen kaas (zakje a 150 g)

1 komkommer

3 eetlepels yogonaise (pot a 350 ml)

1 eetlepel azijn

Bereiden

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wraps verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In pan groenteschotel samen met kipreepjes verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Groenteschotel over wraps verdelen en oprollen. Wraps in ovenschaal leggen en bestrooien met kaas. Onder hete grill kaas in ca. 6 minuten laten smelten. Intussen komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Dressing roeren van yogonaise, azijn, zout en peper. In schaal dressing over komkommer scheppen. Wraps serveren met komkommersalade.

Eet smakelijk!!
pi_34877575
Wraps: makkelijk, lekker en light
Met wraps kun je eindeloos variëren. Hieronder een paar ideeën.

Zelf maken of kopen

Wraps of bloemtortilla's kan je kant en klaar kopen of zelf maken:

voor 6 tortilla's

500 g bloem

1 tl zout

3 dl water

boter of olie

Meng de gezeefde bloem en het zout en vul het aan met water tot je er een kleverig deeg van kan kneden. Blijf het kneden op een met bloem bestoven ondergrond tot het niet meer plakt. Verdeel het in zes delen. Rol het zo dun mogelijk uit. Druk eventueel met een omgekeerd bord de ronde vorm erin. Bak ze kort in een met een beetje olie of boter ingevette pan.

Bewaren

Je kunt ze een paar dagen in de koelkast bewaren. Als je er een bakpapiertje tussen legt kun je ze in de diepvries 6 maanden bewaren.

Opwarmen

Voor het opwaren leg je ze een paar minuten in een oven op 200 graden of even in de magnetron

Vouwen

Bedek de wrap of tortilla met de vulling. Laat aan de rand een paar centimeters vrij. Vouw twee uiteinden dubbel en rol de wrap dan stevig op. Leg ze op een bord of schaal met de naad naar beneden.






Kip-groenten wrap met honing-mosterd
(voor 6 wraps)

500 kipfilet, gebakken of gekookt en in blokjes gesneden

200 g broccoli, gekookt en in stukjes

200 g champignons, in plakjes en gebakken

1 ui, gesnipperd en gefruit

150 g geraspte kaas

2 el honing mosterd

1 b. crème fraiche

dragon (vers of gedroogd)

ijsbergsla, gesneden

zout en peper naar smaak

6 tortilla's (groot)

Verwarm oven (200 graden) of grill voor.

Doe de crème fraiche in een schaal. Voeg de gare kipblokjes, roosjes broccoli, champignons, gefruite ui, 100 g geraspte kaas, honing-mosterd en dragon toe. Mix alles door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de wraps op een platte ondergrond. Leg wat de blaadjes sla op wraps. Verdeel het kip-groentenmengsel daarover. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze stevig op. Leg ze in een ovenschaal. Strooi de resterende 50 g geraspte kaas erover en laat even bruin worden in de oven (10 min.)



Wraps met rundvleesreepjes en pittige ananassalsa
(voor 6 wraps)

500 g rundvleesreepjes

100 ml sojasaus

6 tortilla's (groot)

ijsbergsla in reepjes gesneden

aluminiumfolie



Salsa:

1 blikje ananas (500 ml) (uitgelekt en in kleine stukjes)

1 komkommer (in kleine blokjes gesneden)

2 knoflookteentjes

verse koriander (fijngehakt)

2 uien (heel fijn gesneden)

1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngesneden)

2 el citroensap

1 el sojasaus



Meng de rundvleesreepjes met de sojasaus en laat 2 uur marineren.

Maak de salsa: Vermeng alle ingrediënten en zet afgedekt in de koelkast

Verwarm de oven (200 graden), verpak de wraps in aluminium folie en laat ze 10 minuten warm worden.

Roerbak de rundvleesreepjes kort en snel gaar.

Leg het vlees, de ijsbergsla op de wraps. Schep er wat van de salsa over. Rol ze op en serveer meteen.



Zalm wraps
2 kleine blikken of 1 groot blik zalm

250 g roomkaas (light)

2 el gehakte bieslook

1 el citroensap

2 tl gedroogde italiaanse kruiden

1/2 el uipoeder

4 tortilla's (groot)

Romeinse of ijsbergsla, grote bladen, nerf verwijderd

500 g gemengde gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, geraspte wortel



Vermeng in een kom de (schoongemaakte) zalm, roomkaas, bieslook, citroensap, kruiden en uipoeder.


Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de fijngesneden gemengde groenten. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.




Thaise kip-kokos wraps
saus:

1 bekertje zure room

40 ml melk

2 el pindakaas

2 tl sojasaus

1 el sesamolie



kip vulling:

500 g kipfilet in stukjes gesneden

1 el olie of margarine (om in te bakken)

stukje gemberwortel (3 cm), fijn gesneden

250 g wortel geraspt

250 g chinese kool in reepjes

1 ui

1 rode peper (van zaad ontdaan)

6 el pindakaas

100 ml water

1 el sesamolie

4 el geraspte kokos

1 el kerriepoeder

200 g gekookte witte rijst

6 tortilla's



Vermeng de ingrediënten voor de saus in een kleine schaal. Dek het af en zet het in de koelkast.

Verhit in een koekenpan of wok een eetlepel olie. Bak de kipfilet stukjes en de gember. Voeg de kool, wortel, rode peper en ui toe. Bak ze in ong 8 minuten knapperig. Vermeng in een pan pindakaas, water, kokos, kerriepoeder en sesamolie. Verwarm deze. Voeg de gekookte rijst toe en het kipmengsel toe.

Voor het opdienen het mengsel over de wraps verdelen. Vouw de uiteinden dubbel en rol ze op. Verwarm ze even in de magnetron of oven. Geeft het sausje er los bij.


Hoppa







[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 08-02-2006 21:53:41 ]
  woensdag 8 februari 2006 @ 21:51:26 #61
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34880681
Je kunt wraps ook insmeren met een roomkaas dan belegen met gerookte zalm en dan oprollen.

Of een blikje tonijn met groenten uitlaten lekken en dan met een beetje mayo fijn maken in een keukenmachine en dat op een wrap en dan oprollen

Allebij erg lekker in stukken gesneden als borrelhapje
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_34920448
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 21:51 schreef Martijn_77 het volgende:
Je kunt wraps ook insmeren met een roomkaas dan belegen met gerookte zalm en dan oprollen.
Jaa, dat is erg lekker. Of gerookte zalm met crème fraîche en stukjes verse bieslook. Voor een makkelijkere variant (goedkoper/met dingen die je altijd wel in huis hebt) kan het trouwens ook met ham. Wel lekkere nemen, Schwarzwälder ofzo, anders smaakt het nergens naar.

Goed topic is dit!
Are you pondering what I'm pondering?
pi_35125992
quote:
Op zondag 29 januari 2006 20:04 schreef Bluezz het volgende:
Schopje, om dit recept even kwijt te kunnen :

[afbeelding]

Voor 4 pers :

- 100 gr chorizo
- 1 ui
- 1 EL paprikapoeder, peper, zout
- 2 tenen uitgeperste knoflook
- pak/blik tomatenblokjes
- 300 kalkoen/kipfilet in reepjes/blokjes
- 4 wrap tortillas (casa fiesta)
- 150 gr. griekse yoghurt
- zakje gesneden andijvie

Chorizo kleinsnijden en zachtjes uitbakken, uitje kleinsnijden, meebakken, knoflook erdoor, dan de kalkoen/kip meebakken.
Pap. poeder en zout en peper erdoor roeren.
Daarna de tomatenblokjes en dit even in laten koken (minuutje of 10)

In die tussentijd in de magnetron de wraps in 40 sec. warm maken, op de(warme) borden leggen, insmeren met een dikke laag yoghurt, andijvie gelijkmatig verdelen.
De saus erover verdelen, netjes dichtvouwen en smullen maar
Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!!
pi_35127871
quote:
Op woensdag 15 februari 2006 20:13 schreef Quispi het volgende:


Vandaag gemaakt en het was HEERLIJK!!

Ja lekker is dat he

Zaterdagavond ga ik voor de tapasavond (zie tapas topic) een koude variant maken, met roomkaas, wat sla, bosui, chorizo en ham, en ger. kaas ertussen en dan stevig oprollen en in kleine stukjes gesneden koud laten worden in de koelkast.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')