abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_25097490
Misschien een beetje laat, maar ik had eerder echt geen tijd

Vanavond is er hier een tortilla-feestje.

Natuurlijk erg leuk, ook met de standaard dingen: gehakt, ui, paprika, mais en sla enzo..

Maar zijn er nog andere goedkope tortillagerechten met kip ofzo, of juist koude tortilla's met iets van pesto en creme frache ofzo?

Ik ben op google het een en ander tegengekomen en dat is vaak of heel duur, of de bereidinstijd (marineren van het vlees) is meer dan 3 uur

iemand met leuke tips?

Doei.
pi_25097582
gekruide kip, paprika, rode ajuin, pijpajuin, veeeeel look,tomaat,champignons en geraspte kaas.
pi_25097651
Spaanse Tortilla of Mexicaanse Tortilla?
Ik denk dat je Mexicaanse bedoelt.
In dat geval: less is more.
Kies telkens combinaties van 2 hoofdrolspelers.
Bijvoorbeeld: zoete aardappel/hete kip. Of limoenbiefstuk/geroosterde paprika. Of bonen/gesmoorde ui. Of pittig vlees/ avocado. Of tomaat/korianderblad.
Die "van alles wat" rotzooi is altijd wel lekker, maar geen kunst.
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:13:56 #4
67938 MuRKie
..warm as butters..
pi_25097684
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 10:59 schreef Faithy het volgende:
Misschien een beetje laat, maar ik had eerder echt geen tijd

Vanavond is er hier een tortilla-feestje.

Natuurlijk erg leuk, ook met de standaard dingen: gehakt, ui, paprika, mais en sla enzo..

Maar zijn er nog andere goedkope tortillagerechten met kip ofzo, of juist koude tortilla's met iets van pesto en creme frache ofzo?

Ik ben op google het een en ander tegengekomen en dat is vaak of heel duur, of de bereidinstijd (marineren van het vlees) is meer dan 3 uur

iemand met leuke tips?

kip=duur volgens mij
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:15:15 #5
91591 gnoompje
naomi en kelvin
pi_25097708
Dit is meer als hapje, maar je maakt het van tortillas.

ik gebruik zelf altijd de tortillas van Santa maria.

Je hebt nodig:

1 pak van 8 tortillas (naturel of tomaat naar smaak)
2 grote kuipjes paturain of een andere room- of kruidenkaas
2 ons vers gesneden achterham in dunne plakken
2 tomaten.

je smeert de tortillas in met de kruidenkaas en belegt ze dan met ham; hierover verdeel je de tomaat(gesneden in dunne schijfjes).
Dan rol je de tortillas op en snijdt ze in gelijke stukjes van 2 cm. Even vastzetten met een prikker en klaar is je tortillahapje
ik ben niet blond, ik ben gewoon mezelf!!
pi_25097817
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:13 schreef MuRKie het volgende:

[..]

kip=duur volgens mij
--> niet als je nog een voorraad in de vriezer hebt liggen...

ik vraag niet om commentaar, maar om tips, dus tenzij je geen recept te melden hebt: opzouten
Doei.
pi_25097858
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:15 schreef gnoompje het volgende:
Dit is meer als hapje, maar je maakt het van tortillas.

ik gebruik zelf altijd de tortillas van Santa maria.

Je hebt nodig:

1 pak van 8 tortillas (naturel of tomaat naar smaak)
2 grote kuipjes paturain of een andere room- of kruidenkaas
2 ons vers gesneden achterham in dunne plakken
2 tomaten.

je smeert de tortillas in met de kruidenkaas en belegt ze dan met ham; hierover verdeel je de tomaat(gesneden in dunne schijfjes).
Dan rol je de tortillas op en snijdt ze in gelijke stukjes van 2 cm. Even vastzetten met een prikker en klaar is je tortillahapje
hm! lekker!

is misschien wel wat als voorgerechtje

heb ook nog kippenvleugeltjes lang leve de haagse mart en de vriezer

en die met kip was ook wel goed *nadenkt*
Doei.
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:27:37 #8
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25097871
Ingrediënten:
6 tortillas (Xenos)
1 zakje kruidenmix voor burrito's (Xenos)
1 blik Refried beans (Xenos) of 1 blik kidneybonen van de supermarkt.
350 gram kipfilet in blokjes.
1 paprika.
1 blikje babymais, op (zout) water.
1 groot kuipje creme fraiche of zure room, 200 ml.
Geraspte jonge kaas.
Zakje/kropje ijsbergsla.

Kip in olie bakken in een pan, op hoog vuur, zodat het leker bruin wordt.
Kruiden toevoegen, klein beetje water, 2 minuutjes laten pruttelen tot het sauzig wordt.
Rest van de groenten toevoegen behalve de sla, laten pruttelen tot het een beetje zacht wordt en dan het vuur uitzetten.
Tortilla's insmeren met de creme fraiche of zure room.
Kip-groentemengsel over de tortillas verdelen en opvouwen (zie foto beneden), in een ovenschaal leggen, kaas erover verdelen en in de oven 15 minuutjes de kaas lichtbruin laten worden.
Sla erbij en klaar, superlekker en zo duur is het niet, je kan er in je uppie 3 dagen van eten.



[ Bericht 1% gewijzigd door BBQ-kip op 15-02-2005 11:35:58 ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:33:44 #9
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25097959
Ik zit nog even te denken over die kip met pesto.
Volgens mij is het erg lekker om kipblokjes langzaam gaar te bakken zodat het een beetje een bleke kleur houdt (maar wel nog sappig is natuurlijk, droge kip is nooit lekker), dan met pesto mengen en al dente gekookte olifantsbonen (ook wel limabonen genoemd) die zijn lekker groot, mooi bleek van kleur en lekker.
En dan daarmee je tortilla vullen, dan heb je dus een hele mooie combi van de groene kleur van pesto en de witte kleur van de kip en de bonen.
Lijtk mij een goede combi, eventueel met een creme fraiche saus erbij.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25098038
Wil je het recept voor mexicaanse rijst?
Kan je misschien combineren met de pesto-kip van BBQ-kip?
En dan in een tortilla doen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:40:32 #11
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25098054
Wat is Mexicaanse rijst Oblivion?
Kom maar op met het recept in ieder geval, Mexicaans = lekker!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25098079
Okay, kan even duren, moet het helemaal handmatig overtypen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:47:24 #13
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25098141
Maar ik ga het eten vanavond als het lekker klinkt, dus op met dat recept!
Krijg jij een portret van mij:
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25098142
*kan niet wachten*

pesto heb ik nog, kip dus ook, alleen nog gehakt halen..

enneh.. rijst halen, en de appie zit om de hoek, dus als de mexicaanse rijst van Oblivion goed klinkt, dan doen we dat ook nog even
Doei.
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:49:42 #15
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25098177
Maak er dan ook een lekkere koffie bij met Kalua, mjam! (als je nog geld over hebt)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25098220
Mexicaanse rijst.

Dit kleurrijk gerecht wordt gegarneerd met "chilibloesem", zodat iedereen aan tafel weet dat de maaltijd vlijmscherp zal zijn...

Voor 6 personen.

Ingredienten:

350 gram langkorrelige witte rijst
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngesneden
450 gram tomaten, ontveld, pitjes verwijderd en in blokjes
4 el mais- of arachideolie
9 dl groenteboullion
4-6 kleine rode pepertjes
175 gekookte doperwten
zout en vers gemalen zwarte peper
verse koriandertakjes, ter garnering

1. Wel de rijst 15 minuten in een kom met heet water. Giet het water af, spoel de rijst af onder de stromende kraan, laat hem nogmaals uitlekkeb, en houd de rijst apart.

2. Schep de ui, knoflook en tomaten in een keukenmachine en pureer tot een saus.

3. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Bak de uitgelekte rijst in de hete olie goudbruin.
Haal de rijst met een schuimspaan uit de pan en schep hem in een braadpan.

4. Verwarm de resterende olie in de koekenpan en verwarm hierin de tomatensaus 2-3 minuten.
Schep de tomatensaus bij de rijst in de braadpan en giet boullion erbij.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng de rijst aan de kook, draai het vuur vervolgens zo laag mogelijk en laat de rijst met het deksel op de pan 15-20 minuutjes zachtjes koken tot bijna alle vloeistof is geabsorbeerd.
Snijd de pepertjes in de lengte richting in 4 5 reepjes. (kontje dus niet!)
Leg ze in een kom met ijsgekoeld water zodat ze opkrullen tot bloemen eb laat ze vervolgens uitlekken.

5.Roer de dopertwen door de rijst en laat het gerecht koken tot alle vloeistof is geabsorbeerd en de rijst zacht is.
Schep de rijst af en toe om.
Schep de rijst op een platte schaal en garneer met chilibloesem en koriandertakjes.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 15 februari 2005 @ 11:58:29 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25098256
Hmmm lekker! Ga ik vanavond maken (maar dan iets minder scherp denk ik), lijkt me erg lekker met gehaktballetjes erbij!!
Mijn dank is groot!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25098262
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Maar ik ga het eten vanavond als het lekker klinkt, dus op met dat recept!
Krijg jij een portret van mij:
Chicken....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25098295
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:58 schreef BBQ-kip het volgende:
Hmmm lekker! Ga ik vanavond maken (maar dan iets minder scherp denk ik), lijkt me erg lekker met gehaktballetjes erbij!!
Mijn dank is groot!
De rijst lijkt me niet pittig, meer die bloesem, nou die zou ik lekker gewoon niet maken...
Eet smakelijk, laat je nog weten hoe het was?

En faity? Als je zo al je ingredieneten hier neerzet, kan er misschien nog wel wat gemaakt worden?
Koop je ook advocado's? Of past dat niet in het budget?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 15 februari 2005 @ 12:08:48 #20
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25098386
Avocado's krijg je echt niet rijp voor vanavond... helaas, want is wel erg lekker erbij. Of ze moet ze al rijp kopen, dat kan natuurlijk wel.
Oblivion, ik laat je weten hoe het was
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25098449
Eerst even knijpen in de advocado's...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25103326
Bij mijn ouders hebben we wel eens als hapje kleine rolletjes van tortilla met een lapje gerookte zalm ertussen met wat room en kruiden. Ik weet niet precies wat er in zit maar het is erg lekker.

Okee, zalm is niet erg goedkoop, maar toch.

-edit- Ik herinner me net dat er ook bieslook inzit. Naja als iemand het recept wil hoor ik het wel.

[ Bericht 15% gewijzigd door Mini_rulez op 16-02-2005 00:51:06 ]
Are you pondering what I'm pondering?
  woensdag 16 februari 2005 @ 04:46:13 #23
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25108007
Waarschijnlijk gerookte zalm met bieslook en roomkaas? Of is het echt heel anders?
Want wat jij noemt is een hele bekende combi op een tortilla (of een bagel).
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25109111
Grappig genoeg kan je zelfs alleen doodnormale sla op een tortilla doen, gecombineerd met wat tomaat, paprika reepjes, een eitje en wat mayo en evt chilisaus, en zelfs dat is nog best lekker. En goed voor de vegetariërs.
Doe mij overigens maar een tortilla met wat pittig vleesspul zoals heerlijk wordt omgeschreven in dit topic
pi_25112957
quote:
Op woensdag 16 februari 2005 04:46 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarschijnlijk gerookte zalm met bieslook en roomkaas? Of is het echt heel anders?
Want wat jij noemt is een hele bekende combi op een tortilla (of een bagel).
Er zit in elk geval geen roomkaas in, ik denk crème fraîche. Verder niets bijzonders idd.

Doet me trouwens denken aan rolletjes van ham met roomkaas en bieslook, ook erg lekker maar niet echt ontopic.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_25120683
Ik vind tortilla's het lekkerst met: iets pittigs, sla, tomaat, zure room en geraspte kaas.
Of met: Rosbief, zure room, sla en zoete chilisaus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 17 februari 2005 @ 05:21:15 #27
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25121741
Tortilla met biefstukreepjes (met peper en zout) en ontvelde rode paprikareepjes, met eventueel een handjevol milde sla erbij
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_25143612
uiteindelijk is het simpel gebleven, maar dat neemt niet weg dat ik niet doorga met dit topic

ik heb ooit eens in de oven heeeeeeeeeeeeele dunne plakjes brie op de tortilla's laten smelten (zachtjes aan, anders wordt de tortilla hard) vervolgens zalm en wat verse bieslook.

Oprollen, klein beetje geraspte kaas eroverheen, prikkertjes, en lekkere kleine hapjes
Doei.
pi_25143825
Doet me denken aan nacho's met gesmolten kaas, gekruid gehakt en paprika/tomaat. Dat kan natuurlijk ook met tortilla's. Of met gekruide kip en stukjes appel en peer erbij, beetje crème fraiche ofzo, lekker fris voor in de zomer...

-edit- Hm, ik zie net op een blikje ragout een plaatje van een wrap gevuld met ragout. Beetje vreemde combi, heb het wel eens met een hartige pannenkoek gezien maar nooit met wraps. Misschien is het wel lekker.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_26710862
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 21:26 schreef MissyMirjaM het volgende:
weet je wat lekker is.
komt ie.
hoeveelheden weet ik ff niet. als iemand dat perse wil weten zoek ik t wel op.

winterpeen in stukken snijden
uitjes in stukjes.
bleekselderij in stukjes snijden.
kipfilet in stukjes.

kip in de pan, wat aanbakken. als t enigszins gaar is, alle groenten erbij, aanbakken tot beetgaar.
pijnboompitten roosteren.
groentenvleesmengsel af laten koelen.

mayo, kerrie, peper en zout erdoorheen.

wraps insmeren met wat kruidenboter.
alles incl. pijnboompitten erop, dichtrollen, prikkers erin, en smullen maar
lauwwarm erg lekker
Even vanuit een ander topic.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 3 mei 2005 @ 22:22:52 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26710922
Waar kun je eigenlijk goede Tortilla's kopen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 3 mei 2005 @ 22:23:23 #32
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26710947
mijn post!

ik koop ze altijd bijd e super of de xenos
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 3 mei 2005 @ 22:26:05 #33
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26711065
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 22:23 schreef MissyMirjaM het volgende:
mijn post!

ik koop ze altijd bijd e super of de xenos
Van welk merk koop je ze dan bij de Super?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 3 mei 2005 @ 22:27:05 #34
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26711104
euhm, oei, volgens mij t zelfde merk als dsie dozen waarmee je bijv. tacos's kan maken.
roodachtig, mexicaans uiterlijk. de verpakking dan.
die wraps zitten in een plasrtic, ja, geen idee welk merk, cut
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 3 mei 2005 @ 22:28:56 #35
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_26711174
misschien wel casa fiesta [ ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  † In Memoriam † woensdag 4 mei 2005 @ 12:38:18 #36
34726 Fratz
Max
pi_26723523
quote:
Op dinsdag 3 mei 2005 22:28 schreef MissyMirjaM het volgende:
misschien wel casa fiesta [ ]
ja, dat is casa fiesta!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  † In Memoriam † vrijdag 6 mei 2005 @ 17:15:35 #37
34726 Fratz
Max
pi_26781918
ook makkelijk en lekker:

1 tortillakant insmeren met pizzaquicksaus daarna salami erop en geraspte kaas. een tortilla erbovenop leggen. leg het geheel in een vooverwarmde oven (180 graden ongeveer) totdat de kaas gesmolten is. makkelijk en lekker!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_26834388
Kip met flink wat chili-saus
FC Den Bosch | Standard Liege | Atletico Madrid | Lazio Roma | Alianza Lima | Chelsea | Dinamo Kiev
Corazón Alianza Lima Corazón para ganar a La Victoria volveremos para verte campeonar.
pi_27820403
Normaal zet je de tortilla's na dat je ze gevuld heb terug in de oven en laat je de kaas er boven op gratineren,,, Nu is mijn vraag ik zou het liefst willen vullen met vlees( warm dus) maar er ook sla tussen willen doen voor een frisse bite iemand dat al eens gedaan? En hoe was dat en heb je em toch nog terug in de oven gezet voor het kaas te laten gratineren..
En ik weet ik kan sla er naast eten maar dit is meer als een lekkere snack sávonds bij een filmpje dus niet als lunch of dinner... En dan vind ik een salade erbij niet zo...
En taco's ken ik ook al die vul je wel met alles vlees en salades maar ja die zet je daarna niet meer terug in de oven..
Alvast bedankt...
pi_27833328
Misschien dat je het kan proberen met ijsberg sla, en maar hopen dat het knapperig bllijft?
De rest van de soorten sla gaat denk ik niet...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27834980
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 14:28 schreef Oblivion het volgende:
Misschien dat je het kan proberen met ijsberg sla, en maar hopen dat het knapperig bllijft?
De rest van de soorten sla gaat denk ik niet...
Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch??
pi_27837163
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 15:50 schreef Zèna het volgende:

[..]

Of moet ik de tortilla's warm maken en daarna gewoon vullen vlees sla en oprollen zonder kaas erop tegratineren dat kan ook toch??
Dat is een taco..?
En dat wil je niet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27841479
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 17:25 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Dat is een taco..?
En dat wil je niet.
taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht..
TACO

Buritto's

pi_27841593
je moet ook wel échte spaanse tortilla's eten, die lijken totaal niet op deze. Dat is een soort aardappeltaart met ei en nog wat lekkere dingen. Heerlijk
pi_27842177
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 20:13 schreef Spuit het volgende:
je moet ook wel échte spaanse tortilla's eten, die lijken totaal niet op deze. Dat is een soort aardappeltaart met ei en nog wat lekkere dingen. Heerlijk
In spanje ja eten ze dat ja aardappelschijfjes gebakken en daarover ei en en verschillende soorten groenten en vleeswaren... spek,salami, ham kaas oa prei,spinazie uien, knoflook,tomaat,erwten etc eigenlijk wat je er in wil.. Eigenlijk een soort luxe omelet

Maar ik heb het nu over iets anders dit is typisch mexicaans gerecht/..

Ik ben er al mee bekend ik wil alleen niet zomaar iets nieuws gaan uitproberen en dat het niks is zekers als je het bv klaar maakt voor gasten.. Dus zodoende of anderen hebben gevarieerd..
  zaterdag 11 juni 2005 @ 21:04:00 #46
77320 Nuek
Jouw mening telt niet!
pi_27842997
Oeh! Kwakkemole!
Proud Powerpauper
pi_27846411
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 20:09 schreef Zèna het volgende:

[..]

taco's zijn een tortilla maar dan dubbel en keihard net als een chippie .. tortilla is zacht..
[afbeelding] TACO

Buritto's
[afbeelding]
[afbeelding]
Ik snap echt wel de verschillen...
Wij maken altijd een vulling van taco, met een zachte tortilla...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 12 juni 2005 @ 04:07:14 #48
82207 Chokeme
DIY Viroloog
pi_27850133
quote:
Op dinsdag 15 februari 2005 11:11 schreef klaarover het volgende:
Of limoenbiefstuk
Waar koop je dat / wat is het ? Het klinkt wel interessant
It's okay to be white
  maandag 20 juni 2005 @ 12:52:26 #49
121913 Exciter101
Not leaving in silence!!
pi_28086292
Ik maak mijn tortilla's of taco's altijd a la Ainsly:

rundergehakt braden, rood gesnipperd pepertje erbij (zonder de zaadjes), kruiden met zout, peper, en Chinees 5-kruidenpoeder. Dan een blik tomatenstukjes en een blik kidneybonen erbij en als HET geheime recept: een half kopje flink sterke koffie erbij. Laten inkoken tot het donker en kleverig wordt en serveren met sla en zure room. HMMMM!!!!
Never want to come down, never want to put my feet back down on the ground.
pi_28559299
Heeft er iemand een recept voor de tortilla zelf? Ik vind die kant en klare meestal niet om te vreten! En ze zijn ook duur!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')