abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24810862
Stel je voor, je wilt een doorbakken biefstuk bestllen in een 4 sterren resteaurant....
kan dan??
zonder dat je commentaar krijgt van het personeel????
ik denk van niet, want klant is koning toch???
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_24810867
nee dat kan niet
pi_24810870
elke zichzelf respecterende kok heeft namelijk de pest aan mensen die een doorbakken biefstuk bestellen.
pi_24810873
jah ok, die hebben de pest aan dat soort mensen, maar ze krijgen gewoon betaald, en de klant is toch koning???
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_24810876
de klant kan vanuit de keuken gezien dood vallen
pi_24810879
vanuit de keuken wel, heb je gelijk aan, maar denk je dat persooneel gaat klagen als je dat besteld..........
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_24810882
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 05:48 schreef Sinaasappel het volgende:
vanuit de keuken wel, heb je gelijk aan, maar denk je dat persooneel gaat klagen als je dat besteld..........
Geen idee maaarre, waarom wil je het eigenlijk weten?
pi_24810884
klanten die een doorbakken biefstuk willen moet je dan ook altijd voorstellen de menukaart op te eten.
pi_24810893
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 05:50 schreef Thieske het volgende:

[..]

Geen idee maaarre, waarom wil je het eigenlijk weten?
omdat ik er een discussie over heb, een vriend van me, wil beweren dat hij gelijk heeft, en beweer van niet, als de klant maar betaald dan bakken ze het wel is mijn mening....
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
  zaterdag 29 januari 2005 @ 09:12:30 #10
47571 ForeverEternalFreak
Per sempre vita eterna
pi_24811099
In vrijwel elk geval zal het heus wel geserveerd worden, goed personeel laat verder niet blijken wat ze van de keus van een klant vinden.
It's a silly time to learn to swim when you start to drown
It's a silly time to learn to swim on the way down
pi_24811178
Ik denk dat je in een echt luxe restaurant geen biefstuk kan bestellen.
pi_24811299
Alleen als je er meteen ketchup bij besteld.

(CUL -> ONZ wellicht?)
Time's fun when you're having flies - Kermit the Frog
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:12:43 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811430
Waar haalt TS een 4 sterren restaurant vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811482
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haalt TS een 4 sterren restaurant vandaan?


Maar als er een biefstuk op het menu zou staan kan dit inderdaad. Het is echt niet zo dat vanuit de keuken gezien de klant kan doodvallen. Hoe jullie op dit idee komen is mijn onduidelijk.
pi_24811506
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haalt TS een 4 sterren restaurant vandaan?
http://www.viamichelin.co(...)ntroller/Restaurants
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:25:37 #16
33309 El_Jefe
WHY??????????????
pi_24811526
4 sterrerestaurants bestaan dus ECHT NIET he, dus nee is niet mogelijk
WHY NOT?????????????????????????????????????
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:29:57 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811559
quote:
Nope, daar haal je geen 4 sterren vandaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811562
Afgezien daarvan, een stelling is toch heel iets anders?
pi_24811565
Ah, ze bedoelt van der valk natuurlijk.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:32:09 #20
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24811579
Ik zou me als topkok in een sterrenrestaurant flink in mijn kuif gepikt voelen als een klant om een doorbakken biefstuk vraagt.
Je komt naar een sterrenrestaurant om je smaakpapillen te laten verwennen door de vakkunde en vakliefde van de kok. Wil je een schoenzool op je bord, kun je beter naar Van der Valk of de plaatselijke schoenlapper gaan.

Kan me dan ook heel goed voorstellen dat een topkok weigert deze biefstuk te maken, en dat ie die heiligschennis overlaat aan de toiletjuffrouw .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24811583
BIj een goed restaurant vragen ze nieteens hoe je hem wilt. Een biefstuk is namelijk maar op 1 manier goed te eten en dat is medium...
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:33:55 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811595
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:19 schreef harlingen het volgende:

[..]



Maar als er een biefstuk op het menu zou staan kan dit inderdaad. Het is echt niet zo dat vanuit de keuken gezien de klant kan doodvallen. Hoe jullie op dit idee komen is mijn onduidelijk.
Oh jawel, als een klant om een doorbakken biefstuk vraagt kan ie doodvallen.
Hij krijgt hem wel, bij een steaktent, maar vraag niet wat de keuken er mee uitvreet.

En voor de rest bestaan 4 sterren tenten niet, en in een 3 sterren tent word je waarschijnlijk geen biefstuk geserveerd.
TS heeft duidelijk ongelijk, maar niet op het punt waar ie denkt gelijk op te hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811596
Je zal het ongetwijfeld gewoon krijgen, maar waarschijnlijk krijg je niet de meest verse biefstuk omdat je het toch niet meer proeft. Is de vriend van de topicstarter toevallig schoenmaker?
Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:35:19 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811612
Dahei, goeie biefstuk is niet vers, die is van een koe die al weken dood is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:35:40 #25
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24811615
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:32 schreef PrintScrn.nl het volgende:
BIj een goed restaurant vragen ze nieteens hoe je hem wilt. Een biefstuk is namelijk maar op 1 manier goed te eten en dat is medium...
Da's niet helemaal waar. Ben toevallig afgelopen weekend in l'Est geweest, een Paul Bocuse restaurant in Lyon.
Daar werd me ook gevraagd hoe ik m'n biefstuk (of was het nu tournedos?) wilde... Medium rare uiteraard, dat dan weer wel .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:36:57 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811630
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:32 schreef PrintScrn.nl het volgende:
BIj een goed restaurant vragen ze nieteens hoe je hem wilt. Een biefstuk is namelijk maar op 1 manier goed te eten en dat is medium...
Laat jij nou nooit in goede restaurants komen...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:38:58 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811650
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 09:12 schreef ForeverEternalFreak het volgende:
In vrijwel elk geval zal het heus wel geserveerd worden, goed personeel laat verder niet blijken wat ze van de keus van een klant vinden.
wel eens in frankrijk geweest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811659
als ik een doorbakken biefstuk wil dan heeft meneer kok dat maar ff te regelen
doet ie dat niet dan dan krijgt ie hem gewoon weer terug
je betaald er voor en jij wilt een biefstuk zoals jij hem lekker vind
ps: doe de mijne maar lekker bloederig hoor
pies on joe toe
  zaterdag 29 januari 2005 @ 11:09:43 #29
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24811939
altijd mogelijk, der wordt alleen een herdenking gehouden in de keuken, en dit is geen geintje
pi_24812145
Weet je hoe goed een biefstuk het doet in de magnetron? Als ze hem doorbakkeb willen, krijgen ze hem heus wel, maarik heb er wel ongelovelijke schijt aan. Wat doe je eraan? Aks de gast hem zo wil... Laatst een hele tafel van 6 man met doorbakken kogelbiefstuk, eendenborst en zelfs de tonijn.... Ik wilde ze bijna hun geld teruggeven, begrijp niet hoe ze die zooi naar binnen krijgen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_24812238
Wat is nou het verschil tussen een biefstuk en een "tournedos van ossenhaas" (hoofdgerecht bij een dinnershow in Hilversum verzorgd door een landelijke cateraar) Waar komt het biefstuk dan vandaan? Volgens mij noemen ze af en toe alle stukjes vlees van het rund biefstuk...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24812638
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 84% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 10:37:07 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 12:19:44 #33
59332 Little_Meanie
Cidade Maravilhosa, RJ Brasil
pi_24812690
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:35 schreef Copycat het volgende:

[..]

Da's niet helemaal waar. Ben toevallig afgelopen weekend in l'Est geweest, een Paul Bocuse restaurant in Lyon.
Daar werd me ook gevraagd hoe ik m'n biefstuk (of was het nu tournedos?) wilde... Medium rare uiteraard, dat dan weer wel .
medium rare in een Paul Bocuse restaurant zullen ze zeker verstaan hebben?
medium rare zeg je in een Amerikaans steak house
pi_24813204
een 3 sterren zaak heeft zelden een 'biefstuk' op de kaart staan, dus het zal weinig voorkomen denk ik.
teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
pi_24813301
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 12:14 schreef Mikkie het volgende:
In principe vind ik dat dat moet kunnen, je komt daar immers om te eten wat jíj lekker vind... dus je kiest iets dat jij lekker vind en de wens die je erbij hebt is niet heel vreemd, je hoort het vaker.

Van de andere kant kan ik me ook wel voorstellen dat de kok zegt van: ja dag, ik ga hier niet professioneel vlees staan verneuken, dat doe ik gewoon niet.
Je kan in een goed restaurant ook een frikadelspeciaal gaan bestellen en die zal de kok dan ook niet gaan maken

Ik gooide de biefstukken voor mensen die hem doorbakken willen altijd even 2 minuten in de pan en daarna in de magenetron, het maakt die figuren toch niet uit dat het niet te vreten is
pi_24813330
Bij het restaurant waar ik werk kan de gast in eerste instantie niet op medewerking rekenen. Als het op 1 avond vaak gebeurt kan de chef nog wel eens kwaad worden en roepen dat ze maar naar de friettent op de hoek moeten gaan. Zo hard dat ze het zelf kunnen horen, zeg maar...
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:06:05 #37
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24813365
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 12:19 schreef Little_Meanie het volgende:

medium rare in een Paul Bocuse restaurant zullen ze zeker verstaan hebben?
Verstonden ze prima, hoor .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24813385
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
Aakab account overleden...Adnan account herrezen
pi_24813933
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:07 schreef Adnan het volgende:
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
pies on joe toe
pi_24814021
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:07 schreef Adnan het volgende:
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
Uiteindelijk ben je gewoon 'te gast', en kun je kiezen uit een stel verschillende gerechten. Als de kok dat gerecht gebaseerd heeft op een bepaalde bereidingswijze wil hij dat niet aanpassen. En nogmaals: je bent te gast.

Het probleem is, dat afwijkende bereidingswijzen niet veel goeds betekenen voor het gerecht. En daar wordt dan de kok op aangekeken.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:47:48 #41
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_24814095
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:07 schreef Adnan het volgende:
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
Laten we het al helemaal niet hebben over het gemiddelde iq van een kok.


en ze vinden zichzelf zo geweldig in de keuken he


Als een klant een doorbakken biefstuk wil dan maak je die maar fatsoenlijk klaar. Je bent niet voor niks kok geworden. Om te maken wat mensen lekker vinden en niet om te bepalen wat mensen lekker moeten vinden.
Zelf vreten ze bijna allemaal een bak gevuld met 1/2 patat en 1/2 mayo.......nee dat is pas klasse eten he!
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:48:50 #42
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24814117
Daarbij, een kok die 1, 2 of zelfs 3 Michelinsterren van de hemel kookt, heeft wmb wel recht op enige mate van arrogantie waar het zijn vak betreft.
En mensen die een biefstuk door en doorgebakken willen eten zie ik trouwens ook niet zo snel diep in de buidel tasten voor een diner in een sterrenrestaurant.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24814137
Er zijn nog steeds mensen die vragen om mayonaise bij hun vlees hoor...
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:50:56 #44
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_24814158
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:48 schreef Copycat het volgende:
Daarbij, een kok die 1, 2 of zelfs 3 Michelinsterren van de hemel kookt, heeft wmb wel recht op enige mate van arrogantie waar het zijn vak betreft.
En mensen die een biefstuk door en doorgebakken willen eten zie ik trouwens ook niet zo snel diep in de buidel tasten voor een diner in een sterrenrestaurant.
Dus zoals jij het zegt komen de topkok en de mensen die een doorbakken biefstuk willen elkaar toch niet tegen.
Dan kan er toch geen probleem zijn?
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:53:04 #45
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24814200
Slotje dan maar?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24814215
ik zou niet weten wat er mis is aan een doorbakken biefstuk. Bijna niemand heeft het graag zo, dus het is niet echt iets 'kneuterigs'/zieligs ofzo, zoals bijvoorbeeld mongolen in Spanje die paella bestellen in een restaurant en er even later pindasaus bij vragen.
}]_*_Marinus is mijn makker_*_[{
"Hetzelfde, ero. Een geil 2005."
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:58:58 #47
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_24814298
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:44 schreef Cosworth het volgende:

[..]

Uiteindelijk ben je gewoon 'te gast', en kun je kiezen uit een stel verschillende gerechten. Als de kok dat gerecht gebaseerd heeft op een bepaalde bereidingswijze wil hij dat niet aanpassen. En nogmaals: je bent te gast.

Het probleem is, dat afwijkende bereidingswijzen niet veel goeds betekenen voor het gerecht. En daar wordt dan de kok op aangekeken.
"te gast" is een leuke uitspraak maar je vergeet iets... je bent een betalende gast en doordat die er zijn heeft o.a. de kok een salaris. als eigenaar van een restaurant zou ik de kok aanspreken op zijn houding en gedrag en hem verplichten om het de gast naar wens te maken ongeacht zijn vreemde voorkeur. iedere baan heeft minder leuke kanten. als kok zijnde kan ik me goed voorstellen dat je het niets vindt om een doorbakken biefstuk te maken maar daar moet je je dan maar even overheen zetten. daarnaast vraag ik me af hoe vaak zoiets in de praktijk voorkomt.

de gast (klant) is koning en hij die betaalt bepaald!
Neerkomen wel!
pi_24815516
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:58 schreef Freeflyer het volgende:

[..]

de gast (klant) is koning en hij die betaalt bepaald!
De kok heeft geen leveringsverplichting. Je kunt je gasten of klanten vragen om hun geld ergens anders te besteden. Vooral als je klanten zat hebt is het aan te raden om een selectie te maken van die klanten waarbij je jezelf het prettigste voelt.

Kijk, je hebt mensen die denken dat je voor maximale omzet of winst moet gaan, en dat je dat bereikt door iedereen zo snel mogelijk te voorzien van eten. Maar als je een rustig restaurant hebt, en d'r komt opeens een druk gezin binnen met een paar kleine kinderen en een grote hond dan heb je kans dat het binnenhalen van zo'n 'klant' je ook klanten kost. Iets soortgelijks heb je ook met al te erg toegeven aan klantwensen. Snap je?
  zaterdag 29 januari 2005 @ 15:31:21 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24815758
Toch grappig dat mensen die IMHO nog nooit een restaurant met 3 sterren van binnen hebben gezien hier kunnen vertellen hoe het vakkundige personeel, dat zulks een zaak mogelijk maakt, hun werk moeten doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24816195
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:58 schreef Freeflyer het volgende:

[..]

"te gast" is een leuke uitspraak maar je vergeet iets... je bent een betalende gast en doordat die er zijn heeft o.a. de kok een salaris. als eigenaar van een restaurant zou ik de kok aanspreken op zijn houding en gedrag en hem verplichten om het de gast naar wens te maken ongeacht zijn vreemde voorkeur. iedere baan heeft minder leuke kanten. als kok zijnde kan ik me goed voorstellen dat je het niets vindt om een doorbakken biefstuk te maken maar daar moet je je dan maar even overheen zetten. daarnaast vraag ik me af hoe vaak zoiets in de praktijk voorkomt.

de gast (klant) is koning en hij die betaalt bepaald!
Dus als jij naar een feest gaat waar huisregels gelden een dresscode hangt en je betaalt je entree, hoef je je ook niet te houden aan de huisregels en dresscode?

Da's bijna hetzelfde. De (ongeschreven) huisregels van sommige restaurants moet je respecteren. En in sjieke restaurants wordt je biefstuk niet doorbakken.
pi_24816488
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 15:57 schreef Cosworth het volgende:

[..]

Dus als jij naar een feest gaat waar huisregels gelden een dresscode hangt en je betaalt je entree, hoef je je ook niet te houden aan de huisregels en dresscode?

Da's bijna hetzelfde. De (ongeschreven) huisregels van sommige restaurants moet je respecteren. En in sjieke restaurants wordt je biefstuk niet doorbakken.
Ok dan wil ik dat dan ook horen dat het niet gaat...en niet dat hij in de magnetron beland en ach die viezerikken eten toch alles wel..
Aakab account overleden...Adnan account herrezen
  zaterdag 29 januari 2005 @ 16:18:39 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24816537
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 16:15 schreef Adnan het volgende:

[..]

Ok dan wil ik dat dan ook horen dat het niet gaat...en niet dat hij in de magnetron beland en ach die viezerikken eten toch alles wel..
Alsof jij het gevaar loopt in een 3 sterren tent je prak te nuttigen.
Sorry, maar dat is net zo iets als dat je klaagt dat je geen trekhaak geleverd kan krijgen van Austin Martin, of dat je moeilijk doet dat mensen geen lampenkap willen maken van een schilderij van van Gogh.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 16:22:55 #53
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24816610
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

Sorry, maar dat is net zo iets als dat je klaagt dat je geen trekhaak geleverd kan krijgen van Austin Martin, of dat je moeilijk doet dat mensen geen lampenkap willen maken van een schilderij van van Gogh.

Mooie vergelijking!

Trouwens, heb jij wel eens in een driesterrenzaak gedineerd?
Ik kom niet verder dan 2 x 1 ster.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24816612
of dat je van een installateur een rode radiator krijgt omdat ie dat een mooie kleur vind
pies on joe toe
  zaterdag 29 januari 2005 @ 16:28:22 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24816694
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 16:22 schreef Copycat het volgende:

[..]


Mooie vergelijking!

Trouwens, heb jij wel eens in een driesterrenzaak gedineerd?
Ik kom niet verder dan 2 x 1 ster.
Hier inmiddels een paar keer gegeten, vreselijk goed, en eigenlijk best betaalbaar (9 gangen 110 euro)
http://www.im-schiffchen.com/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 16:29:27 #56
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_24816713
ik heb het genoegen gehad om 1 x in een 2 sterren restaurant te mogen eten. najah, om eerlijk te zijn viel het mij zwaar tegen -nee, had niets met het eten te maken maar veel meer met alles eromheen.
Neerkomen wel!
  zaterdag 29 januari 2005 @ 16:36:11 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24816817
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 16:29 schreef Freeflyer het volgende:
ik heb het genoegen gehad om 1 x in een 2 sterren restaurant te mogen eten. najah, om eerlijk te zijn viel het mij zwaar tegen -nee, had niets met het eten te maken maar veel meer met alles eromheen.
Zoals ik al zei, jouw opwinding over hoe een theoretische biefstuk wordt klaar gemaakt in een 3 sterren tent is dus net zoiets als dat jij je opwind over het ontbreken van een trekhaak aan een austin martin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 16:39:04 #58
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24816858
quote:
Dat lijkt me aan de kaart te zien inderdaad een (relatief goedkoop) genoegen!

Freeflyer, wat was het dat je zo tegenstond aan de entourage en/of ambiance?
Als het allemaal heel stijfjes is en moet, voel ik me trouwens ook niet echt op m'n gemak in een restaurant.
Een beetje 'klasse hoort wel bij een sterrenrestaurant, maar dat hoeft niet een op een vertaald te worden met snobistische chique.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24816880
quote:
austin martin
Aston Martin...
pi_24816927
-edit- Niet schelden, is nergens voor nodig.

[ Bericht 78% gewijzigd door Oblivion op 01-02-2005 12:49:22 ]
}]_*_Marinus is mijn makker_*_[{
"Hetzelfde, ero. Een geil 2005."
pi_24816959
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 16:42 schreef EternalSolstice het volgende:
ja pverdriet is een kutwijsneus ..... en het dan ook nog verkeerd schrijven..
Voor de rest heeft ie gewoon gelijk hoor. Als jij denkt dat het in een sjiek restaurant normaal is om een doorbakken biefstuk te vragen ben je gewoon een sloeber, of althans, je gedraagt je er naar.
pi_24817056
Wat is er niet sjiek aan een doorbakken biefstuk? alsof dat iets voor 'sloebers' is. Ik ken niemand die het op die manier lekker vindt, zie ook mijn eerste post in dit topic.
}]_*_Marinus is mijn makker_*_[{
"Hetzelfde, ero. Een geil 2005."
  zaterdag 29 januari 2005 @ 17:38:24 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24817885
Wie gaat er in een drie sterren restaurant nu een biefstuk bestellen?

Daar ga je naar toe om je smaakpapilen te laten verwennen!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_24817930
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 16:49 schreef EternalSolstice het volgende:
Wat is er niet sjiek aan een doorbakken biefstuk? alsof dat iets voor 'sloebers' is. Ik ken niemand die het op die manier lekker vindt, zie ook mijn eerste post in dit topic.
Het is ongeveer hetzelfde als een Marquant-radio in je Ferrari stoppen. Je hebt het geld, maar totaal geen smaak.
pi_24818131
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 17:40 schreef Cosworth het volgende:

[..]

Het is ongeveer hetzelfde als een Marquant-radio in je Ferrari stoppen. Je hebt het geld, maar totaal geen smaak.
Eigenlijk vinnik dat mensen die een ferrari kopen sowieso geen smaak hebben, dus dan kan die marquant-radio d'r ook nog wel bij .

Echte patsers gaan daarom naar een vijf-sterrenrestaurant, want daar wordt tenminste wel een doorbakken biefstuk geserveerd.
pi_24818277
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 17:38 schreef Martijn_77 het volgende:
Wie gaat er in een drie sterren restaurant nu een biefstuk bestellen?

Daar ga je naar toe om je smaakpapilen te laten verwennen!!!
inderdaad...
}]_*_Marinus is mijn makker_*_[{
"Hetzelfde, ero. Een geil 2005."
  zaterdag 29 januari 2005 @ 22:05:06 #67
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24823212
Ik heb het genoegen mogen hebben om te mogen eten (na lang sparen ) bij La ferme de mon Père te mogen eten, op de reis terug van vakantie in spanje, tevens bij Louis XV in Monte Carlo mogen eten. Bij beiden heb ik genoten! Mocht iemand menuspecificatie willen, stuur ik em wel op msn. (Bij Louis XV krijg je een eigen menukaart, die je mee mag nemen. Met je naam/datum en alles erop. Wel in het frans, maar das voor menig culinair liefhebber geen probleem toch ? )

Verder werk ik zelf bij Da Vinci in Maasbracht (1 ster) en heb in Nederland verschillende restaurants al gehad. De Librije in de tijd dat ze nog 2 sterren hadden, Parkheuvel, de Bokkendoorns, Le Cirque (die waren toen net open, was er toen niet kapot van), Vermeer (Jalhaij), Beluga, Karpendonkse Hoeve, Lindehof, Boreas. Verder ook gewerkt bij Les Deux Charmes in Weert, die vorig jaar een Bib Gourmand toegekend kregen.

Wat trouwens vooral helpt is bij Da Vinci werken, want vanuit daar zijn we vaak met Margo bij die restaurants gaan eten op uitnodiging! (bv la ferme, gelukkig hoefden we maar de helft te betalen, want die tent is me toch idioot duur. Ze koken daar ook nog altijd volgens het écht klassieke frans, wat ook enorm veel gangen inhoud. Hebben 3 michelin sterren en als 1 van de 2 restaurants ter wereld een score van 20/20 bij Gault Millau. Het andere restaurant is overigens in handen van dezelfde chef als die van la ferme de mon père meen ik. Prijzen van 500 euro p/p per menu zijn geen uitzondering hier!).
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 29 januari 2005 @ 22:14:01 #68
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24823381
Trouwens om op je stelling in te gaan, jij krijgt geen doorbakken biefstuk in een driesterrenzaak. Simpelweg omdat ze vaak niet eens een in hun ogen "gewone" biefstuk in huis hebben!

Las ook ergens dat als een gast een doorbakken biefstuk wou hebben dat hij daar maar voor moest zorgen. Dat slaat ook nergens op, tenzij het op de kaart staat. Die kerel is geen tovenaar en als ie iets niet heeft dan heeft ie het ook niet. Als het er wel op staat dan moet ie het zelf weten en krijgt ie gewoon zn doorbakken biefstukje.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_24823453
Die michelin sterren zijn toch zwaar overrated als je het mij vraagt. En juist in de hele dure restaurants geven ze je wat je lekker vind, want op dat vlees verdienen ze hun geld niet. Dat komt wel met de wijn, dus die willen echt wel dat je daar komt eten als je met wat mensen bent en eruit ziet alsof je even flink veel komt uitgeven.
pi_24823620
Het lijkt me niets, doorbakken biefstuk. Maar als je in een restaurant bent dat biefstuk op de kaart heeft staan, waarom zou je dat dan niet serveren? Goed, de kok zal het misschien niet leuk vinden, maar dan had hij maar geen kok moeten worden. Zodra er niks absurds wordt gevraagd heb je met de klant mee te gaan. Al kun je iemand er natuurlijk wel op wijzen dat een minder doorbakken biefstukje veel lekkerder is.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 22:33:32 #71
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_24823817
Als men jou vraagt hoe je je vlees wilt:
-Bleu
-Saignant
-Au point
....of iets ertussen, dan neem ik aan dat het absoluut geen probleem is om "au point" te nemen of "très au point". Daar bestaat de keuze voor, om het de klant het zo comfortabel te maken.
Als de klant het lekker vindt, dan is het de plicht van de chef om een zo lekker mogelijke doorbakken biefstuk te maken.

Sommigen vinden het gewoon niets om de smaak van bloed te proeven.
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
pi_24849500
Een niet-al-te-dik gesneden entrecote, met een mooi vetje, mag best doorbakken zijn.
Net het rode eraf, is nog altijd hardstikke lekker.
Magere biefstukken verpest je veel sneller met een te lange gaartijd.

Ik ga naar een restaurant om te genieten van voedsel. Ik houd mn fatsoen, maar ik heb wel wensen.
Soms krijg je "blikken" als je om mayonnaise vraagt bij je frites. Belachelijk.
pi_24849616
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:50 schreef Cosworth het volgende:
Er zijn nog steeds mensen die vragen om mayonaise bij hun vlees hoor...
Ik weet niet hoe het met jou zit, maarreh... als ik een doorbakken biefstuk heb, heb ik echt wel mayo nodig om dat stuk vlees überhaupt door te kunnen slikken.

Geef mij de biefstuk maar rare.
.: Let epsilon be smaller than zero :.
  maandag 31 januari 2005 @ 14:01:43 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24849966
Kan hoog en laag springen, maar bij friet hoort mayo (en dan ook geen frietsaus, maar mayo) In Belgie zou een 3 sterrenkok zich er allerminst voor schamen bij de maaltijd (zelfgesneden) frieten te serveren, met een (huisgemaakte) Mayonaise.
Sterker nog, heb in Italie bij een toptent in de buurt van Florence eens gegrillde duif gegeten, waar men frietes bij serveerde, en bij dezelfde tent ook een steak florentine, met frietes.
Die steak was overginds slechts lauwwarm van binnen, en volstrekt rauw, heerlijk, verrukkelijk, wordt van een bepaald soort rund gesneden en is een soort über Tbone
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 januari 2005 @ 21:26:23 #75
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24853368
Compleet offtopic, maar duif, BAH. Heb het op verschillende manieren gegeten, geen 1 was te pruimen. Allemaal zo taai, en het zit tussen hele rare (niet lekkere) smaak en geen smaak in. Vind ik persoonlijk dan.. (net als ik met Champions heb, die lust ik dus écht niet, onder geen beding eet ik die dingen op. Is ook het enige wat ik niet lust.)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 31 januari 2005 @ 21:42:27 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24853606
Heeft Euc het over postduiven of over wilde houtduiven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24853809
-edit- Niet schelden, verder is het niet relevant.

[ Bericht 91% gewijzigd door Oblivion op 01-02-2005 12:51:06 ]
}]_*_Marinus is mijn makker_*_[{
"Hetzelfde, ero. Een geil 2005."
pi_24854030
ik wil gare steak, warm iig van binnen. En mayo is mayo, de real thing! Net als boter, ja!
Ik ben gewoon een huisvrouw, geen culi* dinges. Boter is boter en mayo is geen frietsaus!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24854189
quote:
Op maandag 31 januari 2005 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Kan hoog en laag springen, maar bij friet hoort mayo (en dan ook geen frietsaus, maar mayo) In Belgie zou een 3 sterrenkok zich er allerminst voor schamen bij de maaltijd (zelfgesneden) frieten te serveren, met een (huisgemaakte) Mayonaise.
Ah, goed te weten dat ik de kok van mijn favoriete eettent niet mortaal beledigd heb door om mayonaise te vragen bij de friet. Al zal hij minder blij zijn geweest dat ik bij het overigens prima hoofdgerecht een sideorder friets bestelde

Ontopic: Tot nu toe heb ik al in heel wat restaurants gegeten, maar de enige keer dat mij ooit gevraagd is hoe ik mijn rundvlees wilde was bij Rancho's. Een Argentijnse vleesbraadhut. En daar doen ze het gemiddeld genomen niet bepaald naar de wens van de klant. Ik bedoel, medium is wat anders dan compleet rauw vanbinnen.
Alle andere restaurants waar me ooit koe-producten zijn geserveerd is het me nooit gevraagd. En terecht. Als men mij moet vragen hoe de biefstuk/entrecot/medallion/whatever gebakken moet worden hebben ze waarschijnlijk niet zoveel vertrouwen in de kok...
pi_24854321
Niet mee eens Timberwolf..... Ik wil m'n steak meer gaar dan over de pan gevlogen. Afgezien van schoen-zool-gaar, mag je best je mening zeggen en imho wordt daar ook rekening mee gehouden. Ja, ook in Franse restaurants.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_24854415
Ik ga er natuurlijk vanuit dat de kok zijn vak verstaat, en een brug weet te slaan tussen de lekkerste smaak, en de door de gemiddelde eter geaccepteerde smaak. Kok weet ook dat een half rauwe steak misschien erg lekker is, maar ik 9 van de 10 gevallen terug komt.
  maandag 31 januari 2005 @ 22:30:02 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24854468
Wat ik veel erger vindt is dat als ik om een bloedering, blauw, engels, rauw, net ff de pan aangeraakte steak vraag hem toch medium krijg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24854522
Nee, ik ben gewend aan restaurants waar gevraagd wordt of je rood-rauw of rose-warme steak wilt........
En zelfs in een een frans-naast-de-snelweg-restaurant, is dat beter als hier in een grill restaurant
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 31 januari 2005 @ 22:37:20 #84
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24854606
quote:
Op maandag 31 januari 2005 21:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Heeft Euc het over postduiven of over wilde houtduiven?
het werd uitgelegd als wilde duif, dus neem aan de wilde houtduif.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 31 januari 2005 @ 22:40:13 #85
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24854658
quote:
Op maandag 31 januari 2005 21:55 schreef EternalSolstice het volgende:
piet rot eens op met je 'mayo' (geen frietsaus!!!!!!!!!) en 'boter' (ik eet geen margarine bah!!!!!!!!!), vieze johannes van dam wannabe
een chef waar ik onder gewerkt heb was ook zo en wat heb ik toch veel geleerd van die man geen koksroom maar slagroom geen comprimie gewoon het beste en het lekkerste
en ik heb veel van deze man geleerd heeft me over me angst heen geholpen om niet mer duren produkten te werken
  † In Memoriam † dinsdag 1 februari 2005 @ 00:50:51 #86
43556 miss_dynastie
pi_24856530
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 05:40 schreef Sinaasappel het volgende:
zonder dat je commentaar krijgt van het personeel????
ik denk van niet, want klant is koning toch???
Ja hoor. De ex van mijn schoonzusje werkte in een sterrenzaak (de Hoefslag) en daar kreeg je je eten geserveerd zoals je het wilde, zonder dat er in werd getuft of zo. Mijn vader heeft overigens ook zijn biefstukje well done gegeten in de beste tenten, geen enkel probleem. De klant is koning, inderdaad.

[ Bericht 6% gewijzigd door miss_dynastie op 01-02-2005 00:57:32 ]
pi_24856698
quote:
Op maandag 31 januari 2005 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik veel erger vindt is dat als ik om een bloedering, blauw, engels, rauw, net ff de pan aangeraakte steak vraag hem toch medium krijg.
Als ik de keuze krijg, en men levert mij mijn keuze niet gaat het terug. Zo simpel. In zo'n geval heb ik ook niets met de gevoelens van de kok te maken. Als ik bij mijn steak roep 'make it moo' en ik krijg um roze, lichtrood of bruin gaat ie gewoon terug naar de keuken, Kies ik overigens zelden voor, de restaurants die me tot nu toe de keuze boden in hoe mijn vlees bereid werd leverder niet super goed vlees. En dan is ie echt niet lekker als ie rare/underdone is. Sterker nog, bij inferieur vlees is well-done vaak lekkerder als medium. Dan proef je het vlees niet zo

Maargoed, ik ben ook een beetje een zeikerd met eten Ik laat ook redelijk wat geld achter bij restaurants, daar ik graag buiten de deur eet
  dinsdag 1 februari 2005 @ 01:01:31 #88
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_24856707
in een 4 sterren restaurant wordt jou echt niet gevraagd hoe je je biefstuk wil. in een 1 ster restaurant ook niet trouwens. op dat niveau bestel je een gerecht, en niet een ingredient. en geloof maar dat die kok beter weet dan jij hoe dat gerecht dient te smaken., en hoe de individuele ingredienten klaargemaakt dienen te worden.

persoonlijk wordt ik er altijd een beetje kriegel van als een ober me dat vraagt. het is toch godverdomme hun gerecht?.. maak het maar zoals jullie vinden dat het het beste smaakt.

als ik een nieuwe mercedes koop krijg ik toch ook geen telefoontje van de fabriek met de vraag welk merk remmen ik erin wil?
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_24857736
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 01:01 schreef punchdrunk het volgende:
*knop*
als ik een nieuwe mercedes koop krijg ik toch ook geen telefoontje van de fabriek met de vraag welk merk remmen ik erin wil?
nee, maar als jij zegt dat je Yokohama banden wil, met Brembo's en enkei velgen, kunnen ze dat wel voor je regelen (of ze sturen je naar AMG)

ach ja, ik hou best van lekker eten, en als er al biefstuk besteld kan worden, dan krijgt de klant hem zoals hij hebben wil neem ik aan.

Hoewel al vaker gezegd in dit topic, in een x sterren restaurant bestel je een heel menu en beleef je het gewoon allemaal ^^

nergens zorgen over maken (oke behavel de rekening mischien ) en alleen maar genieten.

PS.

ECHTE ROOMBOTER RULES!!! EN FRIETSAUS IS NIET TE VRETE!!!!!
pi_24858242
quote:
Op maandag 31 januari 2005 22:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik veel erger vindt is dat als ik om een bloedering, blauw, engels, rauw, net ff de pan aangeraakte steak vraag hem toch medium krijg.
Kun je je voorstellen wat je gekregen zou hebben als je medium besteld had.
.: Let epsilon be smaller than zero :.
pi_24858270
mag ik ook gewoon eten wat ik wil of heb ik dan een probleem met de eet maffia hier

wat een vpro mentaliteit hier zeg
vergeet je pink niet omhoog te doen he
  dinsdag 1 februari 2005 @ 11:14:02 #92
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24859650
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 09:37 schreef pikwik het volgende:
mag ik ook gewoon eten wat ik wil of heb ik dan een probleem met de eet maffia hier

wat een vpro mentaliteit hier zeg
vergeet je pink niet omhoog te doen he
In 95 % van de restaurants waar je biefstuk kunt bestellen (mag je hopen) da\t ze vragen hoe je je biefstuk wilt. Als je hem dan doorbakken wil zul je hem ook wel krijgen. In de sterrenzaken zullen ze meestal niet eens biefstuk serveren. Omdat er daar van je verwacht wordt je te laten verrassen door de gerechten en bereiding. Dat 99,9 % van de culinaire liefhebbers een doorbakken biefstuk verfoeilijkt is iets anders. Iedereen mag gewoon eten wat ie wil, zelfs een doorbakken biefstuk..... (alleen laat je dan nooit meer hier zien ) Want over smaak valt wel degelijk te twisten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 1 februari 2005 @ 11:36:33 #93
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_24860067
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 09:37 schreef pikwik het volgende:
mag ik ook gewoon eten wat ik wil of heb ik dan een probleem met de eet maffia hier

wat een vpro mentaliteit hier zeg
vergeet je pink niet omhoog te doen he
heeft niks met mentaliteit te maken. ik zie het gewoon zo.

-als je naar een "gewoon" restaurant gaat,is het alsof je een poster koopt voor aan de muur. je kiest een kleur, vraagt of hij mischien een maatje groter kan, of ze hem ook in het blauw hebben, etc. als je dus bij een eetcafe een biefstukje besteld, geef je aan hoe je hem wil hebben,

- in een sterrentent is de kok een kunstenaar. die man/vrouw kan gerechten maken, die helemaal verfijnd en "af" zijn, dan ga je je als consument toch niet bemoeien met hoe die kok zijn werk moet doen?.. je vraagt toch ook niet aan de kunsthandel, als je een van gogh van 10 miljoen koopt: " heeft u hem ook in het blauw?"

daarbij bestel je een menu in zo'n tent. en geloof maar dat geen enkele sterrenkeuken je gaat vragen hoe jij je biefstukje wil.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
pi_24860161
in een sterrenrestaurant heb je een vast kaart en moetje idd niet zeuren

in elke ander restaurant waar ze biefstuk oid serveren (wat 99 van de 100 restaurants in NL zijn) hebben ze gewoon te serveren waar de klant (beleefd) om vraagt

klaar
pi_24860509
Stel, je bent vrouw, zwanger... dan mag je geen "rood" of "medium"gebakken rundvlees eten.
Stel, je bent vrouw, zwanger en hebt onwijs zin in een stukje biefstuk (of hoe ze het ook mogen noemen). Mag je dan niet je biefstuk doorbakken vragen?

Wat is er dan belangrijker?? de kok te vriend houden of risico's lopen tijdens de zwangerschap? Ook al ben je gast (en geen klant zoals veel gezegd ) moet je je biefstuk doorbakken kunnen bestellen. Je betaald tenslotte het salaris van de kok :-)

btw:
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 11:37 schreef tim2308 het volgende:
Wat is nou het verschil tussen een biefstuk en een "tournedos van ossenhaas" (hoofdgerecht bij een dinnershow in Hilversum verzorgd door een landelijke cateraar) Waar komt het biefstuk dan vandaan? Volgens mij noemen ze af en toe alle stukjes vlees van het rund biefstuk...
Ze mogen die tournedos daarzo weer terug draaien naar de oude en vertrouwde met bospaddestoelen gevulde parelhoenfilet !
  dinsdag 1 februari 2005 @ 12:04:03 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24860579
quote:
[b]Op dinsdag 1 februari 2005 12:00
Ze mogen die tournedos daarzo weer terug draaien naar de oude en vertrouwde met bospaddestoelen gevulde parelhoenfilet !
Over dingen eten tijdens je zwangerschap gesproken...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2005 @ 15:29:28 #97
98634 Lempicka
Back to Life
pi_24864275
Heb jaren in klasse zaken gewerkt. het verschilt nogal, sommige chef's weigeren een steak te doorbakken (en terecht) anderen maken hem met een lang gezicht toch klaar (het liefst even in de magnetron). Maar commentaar krijg je zowieso.
"Sex Is Nice And Pleasure Is Good For You"
pi_24864320
als je een beetje chef bent maak je een biefstuk ook nog lekker klaas als -ie doorbakken is. daarnaast zijn er diverse gradaties in doorbakken natuurlijk.

zomaar iets afkeueren omdat het not done is, of omdat het je eigen smaak niet is, is waanzin natuurlijk
  dinsdag 1 februari 2005 @ 15:39:16 #99
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24864428
quote:
Op dinsdag 1 februari 2005 15:32 schreef pikwik het volgende:
als je een beetje chef bent maak je een biefstuk ook nog lekker klaas als -ie doorbakken is. daarnaast zijn er diverse gradaties in doorbakken natuurlijk.

zomaar iets afkeueren omdat het not done is, of omdat het je eigen smaak niet is, is waanzin natuurlijk
Een kok wijst zoiets af omdat hij het niet met die intensie op de kaart zet. een kok wil graag voldoening in zn werk en dat bereikt hij niet met een doorbakken biefstuk.

Een doorbakken biefstuk is trouwens zo goed als niet lekker klaar te maken. En echt heel veel verschillende gradaties van doorbakken heb je niet (doorbakken en verkoold misschien).

Als ik in een restaurant zit en zeg gooi het allemaal maar even in de foodprcesor want dat vindt ik lekker, denk je dan dat ik dat dan zo krijg?? > nee natuurlijk niet.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 1 februari 2005 @ 15:42:30 #100
111463 pikwik
slappe bak
pi_24864486
[quote]Op dinsdag 1 februari 2005 15:39 schreef Chielus het volgende:

[..]

Een kok wijst zoiets af omdat hij het niet met die intensie op de kaart zet.
[/quote

als er op de kaart 'biefstuk' staat en men vraagt aan mij bij het bestellen hoé ik die wil hebben, ben ik daar toch vrij in als KLANT? moeilijk gedoe allemaal zeg.

ik heb ook wel eens dagen dat ik niet het nirvana van werkgenot bereik ( :[ ), hou nou toch op zeg!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')