abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24810862
Stel je voor, je wilt een doorbakken biefstuk bestllen in een 4 sterren resteaurant....
kan dan??
zonder dat je commentaar krijgt van het personeel????
ik denk van niet, want klant is koning toch???
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_24810867
nee dat kan niet
pi_24810870
elke zichzelf respecterende kok heeft namelijk de pest aan mensen die een doorbakken biefstuk bestellen.
pi_24810873
jah ok, die hebben de pest aan dat soort mensen, maar ze krijgen gewoon betaald, en de klant is toch koning???
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_24810876
de klant kan vanuit de keuken gezien dood vallen
pi_24810879
vanuit de keuken wel, heb je gelijk aan, maar denk je dat persooneel gaat klagen als je dat besteld..........
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
pi_24810882
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 05:48 schreef Sinaasappel het volgende:
vanuit de keuken wel, heb je gelijk aan, maar denk je dat persooneel gaat klagen als je dat besteld..........
Geen idee maaarre, waarom wil je het eigenlijk weten?
pi_24810884
klanten die een doorbakken biefstuk willen moet je dan ook altijd voorstellen de menukaart op te eten.
pi_24810893
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 05:50 schreef Thieske het volgende:

[..]

Geen idee maaarre, waarom wil je het eigenlijk weten?
omdat ik er een discussie over heb, een vriend van me, wil beweren dat hij gelijk heeft, en beweer van niet, als de klant maar betaald dan bakken ze het wel is mijn mening....
Booonnie bonnie bonnie kom je buiten spelen!!! Bonnie kom je gauw op straat? Bonnie kheb nog kauwgom om te delen :{ Bonnie Ik heb een echte pop die praat, die herinnering raak je niet kwijt..... waar is ie gebleven die tijd? ;( :D ;)
  zaterdag 29 januari 2005 @ 09:12:30 #10
47571 ForeverEternalFreak
Per sempre vita eterna
pi_24811099
In vrijwel elk geval zal het heus wel geserveerd worden, goed personeel laat verder niet blijken wat ze van de keus van een klant vinden.
It's a silly time to learn to swim when you start to drown
It's a silly time to learn to swim on the way down
pi_24811178
Ik denk dat je in een echt luxe restaurant geen biefstuk kan bestellen.
pi_24811299
Alleen als je er meteen ketchup bij besteld.

(CUL -> ONZ wellicht?)
Time's fun when you're having flies - Kermit the Frog
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:12:43 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811430
Waar haalt TS een 4 sterren restaurant vandaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811482
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haalt TS een 4 sterren restaurant vandaan?


Maar als er een biefstuk op het menu zou staan kan dit inderdaad. Het is echt niet zo dat vanuit de keuken gezien de klant kan doodvallen. Hoe jullie op dit idee komen is mijn onduidelijk.
pi_24811506
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar haalt TS een 4 sterren restaurant vandaan?
http://www.viamichelin.co(...)ntroller/Restaurants
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:25:37 #16
33309 El_Jefe
WHY??????????????
pi_24811526
4 sterrerestaurants bestaan dus ECHT NIET he, dus nee is niet mogelijk
WHY NOT?????????????????????????????????????
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:29:57 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811559
quote:
Nope, daar haal je geen 4 sterren vandaan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811562
Afgezien daarvan, een stelling is toch heel iets anders?
pi_24811565
Ah, ze bedoelt van der valk natuurlijk.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:32:09 #20
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24811579
Ik zou me als topkok in een sterrenrestaurant flink in mijn kuif gepikt voelen als een klant om een doorbakken biefstuk vraagt.
Je komt naar een sterrenrestaurant om je smaakpapillen te laten verwennen door de vakkunde en vakliefde van de kok. Wil je een schoenzool op je bord, kun je beter naar Van der Valk of de plaatselijke schoenlapper gaan.

Kan me dan ook heel goed voorstellen dat een topkok weigert deze biefstuk te maken, en dat ie die heiligschennis overlaat aan de toiletjuffrouw .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24811583
BIj een goed restaurant vragen ze nieteens hoe je hem wilt. Een biefstuk is namelijk maar op 1 manier goed te eten en dat is medium...
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:33:55 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811595
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:19 schreef harlingen het volgende:

[..]



Maar als er een biefstuk op het menu zou staan kan dit inderdaad. Het is echt niet zo dat vanuit de keuken gezien de klant kan doodvallen. Hoe jullie op dit idee komen is mijn onduidelijk.
Oh jawel, als een klant om een doorbakken biefstuk vraagt kan ie doodvallen.
Hij krijgt hem wel, bij een steaktent, maar vraag niet wat de keuken er mee uitvreet.

En voor de rest bestaan 4 sterren tenten niet, en in een 3 sterren tent word je waarschijnlijk geen biefstuk geserveerd.
TS heeft duidelijk ongelijk, maar niet op het punt waar ie denkt gelijk op te hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811596
Je zal het ongetwijfeld gewoon krijgen, maar waarschijnlijk krijg je niet de meest verse biefstuk omdat je het toch niet meer proeft. Is de vriend van de topicstarter toevallig schoenmaker?
Als je van mening verschilt, zorg er dan voor dat het geen meningsverschil wordt
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:35:19 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811612
Dahei, goeie biefstuk is niet vers, die is van een koe die al weken dood is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:35:40 #25
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24811615
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:32 schreef PrintScrn.nl het volgende:
BIj een goed restaurant vragen ze nieteens hoe je hem wilt. Een biefstuk is namelijk maar op 1 manier goed te eten en dat is medium...
Da's niet helemaal waar. Ben toevallig afgelopen weekend in l'Est geweest, een Paul Bocuse restaurant in Lyon.
Daar werd me ook gevraagd hoe ik m'n biefstuk (of was het nu tournedos?) wilde... Medium rare uiteraard, dat dan weer wel .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:36:57 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811630
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:32 schreef PrintScrn.nl het volgende:
BIj een goed restaurant vragen ze nieteens hoe je hem wilt. Een biefstuk is namelijk maar op 1 manier goed te eten en dat is medium...
Laat jij nou nooit in goede restaurants komen...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 10:38:58 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24811650
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 09:12 schreef ForeverEternalFreak het volgende:
In vrijwel elk geval zal het heus wel geserveerd worden, goed personeel laat verder niet blijken wat ze van de keus van een klant vinden.
wel eens in frankrijk geweest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24811659
als ik een doorbakken biefstuk wil dan heeft meneer kok dat maar ff te regelen
doet ie dat niet dan dan krijgt ie hem gewoon weer terug
je betaald er voor en jij wilt een biefstuk zoals jij hem lekker vind
ps: doe de mijne maar lekker bloederig hoor
pies on joe toe
  zaterdag 29 januari 2005 @ 11:09:43 #29
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24811939
altijd mogelijk, der wordt alleen een herdenking gehouden in de keuken, en dit is geen geintje
pi_24812145
Weet je hoe goed een biefstuk het doet in de magnetron? Als ze hem doorbakkeb willen, krijgen ze hem heus wel, maarik heb er wel ongelovelijke schijt aan. Wat doe je eraan? Aks de gast hem zo wil... Laatst een hele tafel van 6 man met doorbakken kogelbiefstuk, eendenborst en zelfs de tonijn.... Ik wilde ze bijna hun geld teruggeven, begrijp niet hoe ze die zooi naar binnen krijgen...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_24812238
Wat is nou het verschil tussen een biefstuk en een "tournedos van ossenhaas" (hoofdgerecht bij een dinnershow in Hilversum verzorgd door een landelijke cateraar) Waar komt het biefstuk dan vandaan? Volgens mij noemen ze af en toe alle stukjes vlees van het rund biefstuk...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
pi_24812638
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 84% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 10:37:07 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 12:19:44 #33
59332 Little_Meanie
Cidade Maravilhosa, RJ Brasil
pi_24812690
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 10:35 schreef Copycat het volgende:

[..]

Da's niet helemaal waar. Ben toevallig afgelopen weekend in l'Est geweest, een Paul Bocuse restaurant in Lyon.
Daar werd me ook gevraagd hoe ik m'n biefstuk (of was het nu tournedos?) wilde... Medium rare uiteraard, dat dan weer wel .
medium rare in een Paul Bocuse restaurant zullen ze zeker verstaan hebben?
medium rare zeg je in een Amerikaans steak house
pi_24813204
een 3 sterren zaak heeft zelden een 'biefstuk' op de kaart staan, dus het zal weinig voorkomen denk ik.
teach them how to fish, not catch the damn things for them. -> www.google.nl
pi_24813301
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 12:14 schreef Mikkie het volgende:
In principe vind ik dat dat moet kunnen, je komt daar immers om te eten wat jíj lekker vind... dus je kiest iets dat jij lekker vind en de wens die je erbij hebt is niet heel vreemd, je hoort het vaker.

Van de andere kant kan ik me ook wel voorstellen dat de kok zegt van: ja dag, ik ga hier niet professioneel vlees staan verneuken, dat doe ik gewoon niet.
Je kan in een goed restaurant ook een frikadelspeciaal gaan bestellen en die zal de kok dan ook niet gaan maken

Ik gooide de biefstukken voor mensen die hem doorbakken willen altijd even 2 minuten in de pan en daarna in de magenetron, het maakt die figuren toch niet uit dat het niet te vreten is
pi_24813330
Bij het restaurant waar ik werk kan de gast in eerste instantie niet op medewerking rekenen. Als het op 1 avond vaak gebeurt kan de chef nog wel eens kwaad worden en roepen dat ze maar naar de friettent op de hoek moeten gaan. Zo hard dat ze het zelf kunnen horen, zeg maar...
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:06:05 #37
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24813365
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 12:19 schreef Little_Meanie het volgende:

medium rare in een Paul Bocuse restaurant zullen ze zeker verstaan hebben?
Verstonden ze prima, hoor .
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24813385
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
Aakab account overleden...Adnan account herrezen
pi_24813933
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:07 schreef Adnan het volgende:
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
pies on joe toe
pi_24814021
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:07 schreef Adnan het volgende:
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
Uiteindelijk ben je gewoon 'te gast', en kun je kiezen uit een stel verschillende gerechten. Als de kok dat gerecht gebaseerd heeft op een bepaalde bereidingswijze wil hij dat niet aanpassen. En nogmaals: je bent te gast.

Het probleem is, dat afwijkende bereidingswijzen niet veel goeds betekenen voor het gerecht. En daar wordt dan de kok op aangekeken.
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:47:48 #41
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_24814095
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:07 schreef Adnan het volgende:
Wat is het gehele probleem met een doorgebakken biefstuk? jezus..al die nep koks hiero paranoia worden...alsof jullie kunnen beslissen voor een ander...hij vind het doorgebakken lekkerder punt klaar uit...kan jij het niet? dan gaan we lekker naar een ander..

wat een arrogantie zeg.
Laten we het al helemaal niet hebben over het gemiddelde iq van een kok.


en ze vinden zichzelf zo geweldig in de keuken he


Als een klant een doorbakken biefstuk wil dan maak je die maar fatsoenlijk klaar. Je bent niet voor niks kok geworden. Om te maken wat mensen lekker vinden en niet om te bepalen wat mensen lekker moeten vinden.
Zelf vreten ze bijna allemaal een bak gevuld met 1/2 patat en 1/2 mayo.......nee dat is pas klasse eten he!
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:48:50 #42
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24814117
Daarbij, een kok die 1, 2 of zelfs 3 Michelinsterren van de hemel kookt, heeft wmb wel recht op enige mate van arrogantie waar het zijn vak betreft.
En mensen die een biefstuk door en doorgebakken willen eten zie ik trouwens ook niet zo snel diep in de buidel tasten voor een diner in een sterrenrestaurant.
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24814137
Er zijn nog steeds mensen die vragen om mayonaise bij hun vlees hoor...
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:50:56 #44
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_24814158
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:48 schreef Copycat het volgende:
Daarbij, een kok die 1, 2 of zelfs 3 Michelinsterren van de hemel kookt, heeft wmb wel recht op enige mate van arrogantie waar het zijn vak betreft.
En mensen die een biefstuk door en doorgebakken willen eten zie ik trouwens ook niet zo snel diep in de buidel tasten voor een diner in een sterrenrestaurant.
Dus zoals jij het zegt komen de topkok en de mensen die een doorbakken biefstuk willen elkaar toch niet tegen.
Dan kan er toch geen probleem zijn?
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:53:04 #45
61646 Copycat
I am a trigger hippie
pi_24814200
Slotje dan maar?
Curiosity cultured the cat
Hoge dames vangen veel wind
Whadda ya hear! Whadda ya say!
What is any ocean but a multitude of drops?
pi_24814215
ik zou niet weten wat er mis is aan een doorbakken biefstuk. Bijna niemand heeft het graag zo, dus het is niet echt iets 'kneuterigs'/zieligs ofzo, zoals bijvoorbeeld mongolen in Spanje die paella bestellen in een restaurant en er even later pindasaus bij vragen.
}]_*_Marinus is mijn makker_*_[{
"Hetzelfde, ero. Een geil 2005."
  zaterdag 29 januari 2005 @ 13:58:58 #47
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_24814298
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:44 schreef Cosworth het volgende:

[..]

Uiteindelijk ben je gewoon 'te gast', en kun je kiezen uit een stel verschillende gerechten. Als de kok dat gerecht gebaseerd heeft op een bepaalde bereidingswijze wil hij dat niet aanpassen. En nogmaals: je bent te gast.

Het probleem is, dat afwijkende bereidingswijzen niet veel goeds betekenen voor het gerecht. En daar wordt dan de kok op aangekeken.
"te gast" is een leuke uitspraak maar je vergeet iets... je bent een betalende gast en doordat die er zijn heeft o.a. de kok een salaris. als eigenaar van een restaurant zou ik de kok aanspreken op zijn houding en gedrag en hem verplichten om het de gast naar wens te maken ongeacht zijn vreemde voorkeur. iedere baan heeft minder leuke kanten. als kok zijnde kan ik me goed voorstellen dat je het niets vindt om een doorbakken biefstuk te maken maar daar moet je je dan maar even overheen zetten. daarnaast vraag ik me af hoe vaak zoiets in de praktijk voorkomt.

de gast (klant) is koning en hij die betaalt bepaald!
Neerkomen wel!
pi_24815516
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:58 schreef Freeflyer het volgende:

[..]

de gast (klant) is koning en hij die betaalt bepaald!
De kok heeft geen leveringsverplichting. Je kunt je gasten of klanten vragen om hun geld ergens anders te besteden. Vooral als je klanten zat hebt is het aan te raden om een selectie te maken van die klanten waarbij je jezelf het prettigste voelt.

Kijk, je hebt mensen die denken dat je voor maximale omzet of winst moet gaan, en dat je dat bereikt door iedereen zo snel mogelijk te voorzien van eten. Maar als je een rustig restaurant hebt, en d'r komt opeens een druk gezin binnen met een paar kleine kinderen en een grote hond dan heb je kans dat het binnenhalen van zo'n 'klant' je ook klanten kost. Iets soortgelijks heb je ook met al te erg toegeven aan klantwensen. Snap je?
  zaterdag 29 januari 2005 @ 15:31:21 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24815758
Toch grappig dat mensen die IMHO nog nooit een restaurant met 3 sterren van binnen hebben gezien hier kunnen vertellen hoe het vakkundige personeel, dat zulks een zaak mogelijk maakt, hun werk moeten doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24816195
quote:
Op zaterdag 29 januari 2005 13:58 schreef Freeflyer het volgende:

[..]

"te gast" is een leuke uitspraak maar je vergeet iets... je bent een betalende gast en doordat die er zijn heeft o.a. de kok een salaris. als eigenaar van een restaurant zou ik de kok aanspreken op zijn houding en gedrag en hem verplichten om het de gast naar wens te maken ongeacht zijn vreemde voorkeur. iedere baan heeft minder leuke kanten. als kok zijnde kan ik me goed voorstellen dat je het niets vindt om een doorbakken biefstuk te maken maar daar moet je je dan maar even overheen zetten. daarnaast vraag ik me af hoe vaak zoiets in de praktijk voorkomt.

de gast (klant) is koning en hij die betaalt bepaald!
Dus als jij naar een feest gaat waar huisregels gelden een dresscode hangt en je betaalt je entree, hoef je je ook niet te houden aan de huisregels en dresscode?

Da's bijna hetzelfde. De (ongeschreven) huisregels van sommige restaurants moet je respecteren. En in sjieke restaurants wordt je biefstuk niet doorbakken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')