abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:28:26 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24461009
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 00:27 schreef tim2308 het volgende:

[..]

Oftewel: De kookkunst geeft de regels, de smaak de uitzonderingen. Cas Spijkers (voorkant van menukaart van de Swaen, afgedrukt in Restaurant techniek deel I)

Zelf maak ik als kelner er altijd van: De etiquette geeft de regels, de situatie de uitzonderingen.

Dit gezegd hebben moet je natuurlijk altijd oppassen met het aanpassen van recepten. Misschien zijn die kappertjes net nodig om balans in smaak of, niet minder belangrijk, de structuur te brengen in het gerecht. Maar je eigen smaak (en mondgevoel) is natuurlijk leidend.
Cas Spijkers, die zo veel van smaak en gerechten en lekker eten weet dat ie in een supermark kant en klaar gerechten en halffabrikaten klaar maakt, Die Cas Spijkers..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 januari 2005 @ 11:33:09 #52
18772 pos
@@sweet@@
pi_24461082
Thnx Piet
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_24461875
quote:
Op zaterdag 8 januari 2005 11:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cas Spijkers, die zo veel van smaak en gerechten en lekker eten weet dat ie in een supermark kant en klaar gerechten en halffabrikaten klaar maakt, Die Cas Spijkers..
Tja, de kachel moet ook branden he... De horeca is geen vetpot...
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  zaterdag 8 januari 2005 @ 13:28:25 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24462945
Zeker als ze je sterren afpakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 januari 2005 @ 23:16:56 #55
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24523327
piet help ik ben bezig met een recepten date base voor mezelf.

het volgende beslag:

150 gram gesmolte boter
150 gram bloem
150 gram poedersuiker
150 gram eiwit

spreek uit als tweeje beslag maar ik kan niet op de scrijf wijze komen


gaat in hoekje zitten en gaat zich diep schamen
pi_24523562
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:16 schreef karper het volgende:
piet help ik ben bezig met een recepten date base voor mezelf.

het volgende beslag:

150 gram gesmolte boter
150 gram bloem
150 gram poedersuiker
150 gram eiwit

spreek uit als tweeje beslag maar ik kan niet op de scrijf wijze komen


gaat in hoekje zitten en gaat zich diep schamen
** Tuiles
Roer 50 g eiwit met 50 g bloem, 50 g poedersuiker en 50 g gesmolten boter tot een glad beslag. Laat het beslag 30 min. rusten. Schep het dan in een spuitzak met fijne spuitmond en spuit kronkelige sliertjes deeg (of andere vormen) op de bakplaat. Bak de tuiles ± 8 min. in het midden van de oven (180 °C). Voor de donkere tuiles voegt u 1 tl cacaopoeder toe aan het beslag.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  dinsdag 11 januari 2005 @ 23:51:35 #57
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24523903
bedankt ook al gebruiken wij in de keuken toch echt een ander naam


maar toppie
pi_24524047
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:51 schreef karper het volgende:
bedankt ook al gebruiken wij in de keuken toch echt een ander naam


maar toppie
tis graag gedaan hoor (ff gegoogled want zelf wist ik het niet hoor haha)
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_24524767
quote:
Op dinsdag 11 januari 2005 23:51 schreef karper het volgende:
bedankt ook al gebruiken wij in de keuken toch echt een ander naam
Als je "tuiles" op z'n frans uitspreekt dan kom je toch aardig in de buurt van tweeje/twieje
toch?
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_24524806
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 00:36 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Als je "tuiles" op z'n frans uitspreekt dan kom je toch aardig in de buurt van tweeje/twieje
toch?
Ach maakt niet uit toch?
Zolang ze in een keuken maar voedsel bereiden ipv klaarmaken.
Thank Drunk I'm a Goddess!
  woensdag 12 januari 2005 @ 00:41:34 #61
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24524870
Heet dat niet oubliebeslag? Maak je van die harde dunne koekjes van, die erg lekker zijn bij een dessert
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  woensdag 12 januari 2005 @ 09:25:24 #62
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24528277
dat maken we er van ja, spiralen(om aazetstaal) bruid hekjes, en koekjes die we met cholade mouse opspuiten
pi_24532823
vraagje! Een bekende van mij heeft nog nooit met olie gewerkt (olijf/zonnebloem etc), ze is nog wat van de oude stempel . Nu vroeg zij kort geleden hoe je kan zien wanneer de olie warm genoeg is om iets in te bakken (bijvoorbeeld kipfilet of groente roerbakken).
Ik doe dit zelf eigenlijk altijd op gevoel, maar vraag me nu af of daar ook duidelijke regels voor zijn?
One of the least benightedly unintelligent life forms it has been my profound lack of pleasure not to be able to avoid meeting.
  woensdag 12 januari 2005 @ 16:13:02 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24533179
In spugen, als het knettert is de olie heet genoeg.
(ik zelf zie het wel aan de olie wanneer die heet genoeg is)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 januari 2005 @ 16:14:56 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24533199
Karper, wat is nu precies je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 januari 2005 @ 18:42:30 #66
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24535308
wat nou de goede naam was voor het beslag wat ik op noemde
pi_24535454
Je kan ook je spatel/pollepel op de bodem zetten: als er belletjes komen, is het heet genoeg.

Wat vinden jullie van de stelling (geleerd tijdens kooklessen op de VWO): Zet het vuur net zo heet dat er net wat gebeurt in de pan?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 12 januari 2005 @ 18:59:07 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24535529
Ligt eraan wat je wil doen, tim, als je een biefstuk bakt doe je dat veel heter dan waarneer je uien wilt garen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 januari 2005 @ 00:16:01 #69
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24538756
quote:
Op woensdag 12 januari 2005 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
In spugen, als het knettert is de olie heet genoeg.
(ik zelf zie het wel aan de olie wanneer die heet genoeg is)
Of je maakt je hand nat en gooit er een paar druppels in..
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  donderdag 13 januari 2005 @ 13:00:34 #70
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_24545539
Vraagje voor Piet:

Ik heb garnalen ligen (tijgergarnalen ofzo) en een blik tomatenblokjes. En voor de rest niet veel. Hoe maak ik hier een smakelijk pastagerecht van?

Ik heb nog gevonden: uien, blikje artisjokken en potje gedroogde tomaten op olie. Knoflook is ook in huis.

[ Bericht 25% gewijzigd door xJapser op 13-01-2005 13:39:12 ]
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
  donderdag 13 januari 2005 @ 14:12:13 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24546788
Uien apart langzaam bakken op een laag vuur tot goudbruin en moddergaar, voeg uitgeknepen knof op laatst toe.
Apart leggen
Pasta (neem lekker van die dunne chineese mihoen als je hebt) koken en met koud water afblussen.
Gedroogde tomaten fijnsnijden, artichokken fijn snijden.
Wok op vuur en heet laten worden, gepelde of hele garnalen hierin roerbakken met wat sambal of chili, gember (of gembersiroop),
Gedroogde tomater er in. Roeren.,
Voeg de pasta en de ui/knof toen.
Roeren, op smaak brengen met zout en peper eventueel.
Fusion koken.

Je kan van alles weglaten en toevoegen, heerlijk als je bv gedroogde garnalen toevoegt, oestersaus, wat soyasaus..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 januari 2005 @ 14:38:19 #72
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_24547265
Piet, een hele domme vraag wellicht, maar even voor mijn gemoedsrust. de dooier van een ei is toch het gele? Ga strax zelf mayo maken nl....
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
pi_24548782
Mag ik ook antwoorden? Het gele is inderdaad de dooier. Het witte heet eiwit. Succes met het maken van de mayonaise!
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  donderdag 13 januari 2005 @ 18:04:33 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24549440
Idd, het gele is de dooier. alles behalve de olie door elkaar mengen en dan heeel voorzichtig de olie er door roeren met een garde. in het begin druppels gewijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 januari 2005 @ 10:59:20 #75
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_24559661
Tis gelukt! man-o-man, wat een triomf! paar tenen knoflook erdoor (uitgeperst) en had een prima dip voor vers gebakken stokbrood. Lekker op tafel met een wijntje...
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:01:37 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24559698
Lekker hé?
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:16:37 #77
42661 DrFonk
Dealer of Funky Music
pi_24559965
Goddelijk!
They say you jive and game but can't be changed. On the positive side, you are my piece of the rock and I love you CC
pi_24561460
Hoi Piet,

Toen ik het volgende las, moest ik even aan jou denken. Misschien heb je er iets aan:
"Geen beroepsopleiding, toch een SVH-diploma? (...) Dit is mogelijk via EVC. Dit staat voor Erkenning van (eerder) Verworven Comeptenties. Met een EVC-bekwaamheidstest beoordeelt het Horeca Branche Instituut of werkenden in de horeca in aanmerking komen voor een SVH diploma of delen ervan. We onderzoeken dan of u beschikt over voldoende werkervaring (binnen of buiten de horeca), persoonlijke kwaliteiten en diploma's behaald in de horecabranche of andere branches. Meer informatie vindt u op de site van het SVH

Je moet dan dit zelfstandig kunnen:
1 Bewaken dat anderen de verschillende soorten bedrijfs- en keukenafval op de juiste manier afvoeren.
2 Goederen bestellen, bij aflevering controleren en de daarbij behorende administratieve handelingen uitvoeren.
3 Een computersysteem met specifieke toepassingen voor de keuken gebruiken. Bijvoorbeeld het opslaan van receptuur.
4 Producten conserveren, zoals bijvoorbeeld fruit konfijten, visproducten invriezen of vleeswaren zouten.
5 Bij het bereiden van het gerecht rekening houden met voedingswensen van gasten, zoals natriumarm voedsel of een vegetarisch of glutenvrij dieet.
6 Menu’s van vier of meer gangen samenstellen volgens de basisregels.
7 Producten schoonmaken, wassen, pellen, ontvellen en uitboren.
8 Producten snijden, uitsnijden, snipperen, hakken, schaven en plukken.
9 Producten doorwrijven, zoals appels tot appelmoes.
10 Producten vacumeren.
11 Deeg zetten en uitrollen.
12 Producten inkoken zoals een saus.
13 Suiker karameliseren.
14 Producten flamberen, zoals kersen met kirsch.
15 Producten "en papillote" bereiden, zoals kabeljauwfilet.
16 Producten stomen, zoals aardappelen.
17 Groenten glaceren, zoals worteltjes.
18 Vleesproducten grilleren, zoals biefstuk.
19 Gerechten met meerdere onderdelen bereiden, zoals bijvoorbeeld gegrilde zalm met risotto en peterseliesaus.


Het is trouwens nog best duur: EUR 865 en evt. 415 extra als een praktijktest nodig is.

[ Bericht 52% gewijzigd door tim2308 op 14-01-2005 12:41:00 (eisenlijst toegevoegd) ]
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  vrijdag 14 januari 2005 @ 12:40:10 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24561702
Das lief van je Tim, dat je aan me denkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24569502
Hehehe, volgens mij denken veel mensen aan je.......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 15 januari 2005 @ 11:20:06 #81
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24577728
Piet heb hier nog wat koude rijst staan wat zou hier van te maken zijn?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 15 januari 2005 @ 12:44:08 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24579058
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 11:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Piet heb hier nog wat koude rijst staan wat zou hier van te maken zijn?
Nasi Goreng?
ff opbakken in een wok met wat reepjes gebakken ei en wat spek, een uitje, wat ketjap en sambal. At dat vroeger vaak als ontbijt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 13:36:17 #83
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24580031
Weet je niet iets als een toetje?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 15 januari 2005 @ 15:01:49 #84
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24581165
een lekkere parfait misschien?

edit: oooh met die rijst. nee sorry

[ Bericht 43% gewijzigd door Euc- op 15-01-2005 15:33:42 ]
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 15 januari 2005 @ 15:30:52 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24581571
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 13:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Weet je niet iets als een toetje?
Rijst in een toetje, mmm,
Voor rijsttoetjes gebruik je altijd paprijst, maar wat je kan proberen is wat melk aan de kook te brengen met suiker en citroenrasp, en daar de rijst door te doen. weer aan de kook brengen, even door koken, en dan in een vorm gieten.
Zou er wel wat bindmiddel door doen, pijlwortel, maizena, of zoiets.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:45:34 #86
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24583757
Ik heb een sausje gemaakt voor bij mijn abrikozenparfait (die goed gelukt is), van abrikozenjam, sinaasappelsap en wat citroensap (alles laten koken en afkoelen), alleen is deze veel te zuur, wat te doen? Wat suiker bijkiepen? Honing?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:51:17 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24583863
Suiker, honing heeft teveel een eigen smaak. Beter is trouwens dat je de suiker in de zure saus mee laat koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:55:07 #88
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_24583937
Dus nog eens aan de kook brengen met de suiker erbij? bedankt
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 15 januari 2005 @ 17:56:59 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24583961
Jep, en ff door laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:01:39 #90
19246 xJapser
VBV De Graafschap o/
pi_24584027
Zeg...we kennen allemaal die Chicken Tonight zut. Maar als je nou bijvoorbeeld de tomatenroomsaus vers wilt maken, hoe maak je zoiets. Ik bedoel eigenlijk te zeggen: "Hoe maak je je eigen "chicken tonight (en dan het liefst die tomatenroom) ?"
"Is that what happens to us? A life of conflict with no time for friends...
...so that when it is done, only our enemies leave roses."
pi_24584102
Beste Piet,

Kun jij mij vertellen hoe je de lekkerste Harissa klaarmaakt?


Groeten,

Stali.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:11:27 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584181
Snij uien fijn en doe deze met een scheut olie in een steelpannetje en zet op een laag pit, hoe lager hoe beter, en laat ze langzaam garen, duurt ff tot ze goudkleurig worden (dit moet langzaam gebeuren, dan wordt de smaak veeeeeeel beter)
Neem rijpe tomaten en vlies die (in deze tijd van het jaar neem je bliktomaten) en knijp ze tussen je handen fijn, niet met de staafmixer. Breng dit zachtjes aan de kook en voeg wat verse groene kruiden (rozemarijn, thijm, peterselie, selder) en knoflook toe.
Dit breng je op smaak met zout en peper.
Wil je een gladde saus, druk dit dan door een zeef, ik vind het lekkerder als er stukjes in zitten.
Braad kip aan, en doe deze als de bruin zijn door de saus, en voeg wat rode wijn toe, deksel op de pan, lekker laten stoven.
Voeg voor het serveren een dot room toe, of mascarpone, is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:22:27 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584352
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:06 schreef Stali. het volgende:
Beste Piet,

Kun jij mij vertellen hoe je de lekkerste Harissa klaarmaakt?


Groeten,

Stali.
Oe Harissa, een vriend van mij uit Tunesie maakt dat zelf,
is zeg maar zoals je Sambal maakt, en dan met Kummel, Karwij, Koriander en Knoflook, verder zeezout en Olijfolie.
Per 100 gram Chili´s (neem milde en scherpe door elkaar, en geen Madame janet ofzo, het is niet de bedoeling dat het bloed en bloed heet wordt) 1 theelepel van elk van de kruiden en 2 tenen knoflook.
Chilies roosteren, geeft een rokerig smaakje en verwijdert het harde velletje, je kan de zaadlijsten laten zitten als je het scherp wil, maar ik heb het liever zonder.
chili´s in de foodprocessor,
Malen met wat olijfolie,
Pannetje, chilies erin, kruiden erbij (gemalen) en de fijngemaakte knoflook.
Zoveel zout erin als je lekker vindt, (ik gebruik het zout om de knof fijn te maken, tenen schillen, platte kan van het mes erop, mep op geven en wat zout op strooien, fijn hakken en ff laten liggen,)
Geheel aan de kook brengen,.
in potje doen,
Af laten koelen, wat olie erop en blijft een tijd goed in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:25:04 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584396
Harissa Saus,
Neem 2 delen water, 2 delen harissa, 2 delen citroensap en 1 deel olijfolie,
Lekker bij de salade of over de CousCous.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24584480
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oe Harissa, een vriend van mij uit Tunesie maakt dat zelf,
is zeg maar zoals je Sambal maakt, en dan met Kummel, Karwij, Koriander en Knoflook, verder zeezout en Olijfolie.
Per 100 gram Chili´s (neem milde en scherpe door elkaar, en geen Madame janet ofzo, het is niet de bedoeling dat het bloed en bloed heet wordt) 1 theelepel van elk van de kruiden en 2 tenen knoflook.
Chilies roosteren, geeft een rokerig smaakje en verwijdert het harde velletje, je kan de zaadlijsten laten zitten als je het scherp wil, maar ik heb het liever zonder.
chili´s in de foodprocessor,
Malen met wat olijfolie,
Pannetje, chilies erin, kruiden erbij (gemalen) en de fijngemaakte knoflook.
Zoveel zout erin als je lekker vindt, (ik gebruik het zout om de knof fijn te maken, tenen schillen, platte kan van het mes erop, mep op geven en wat zout op strooien, fijn hakken en ff laten liggen,)
Geheel aan de kook brengen,.
in potje doen,
Af laten koelen, wat olie erop en blijft een tijd goed in de koelkast.
Hee, dank je wel Piet. Ik zie meteen wat ik dus vergeten ben nl. de knoflook!!
Dat mis je dan toch echt.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:39:15 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584606
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:30 schreef Stali. het volgende:

[..]

Hee, dank je wel Piet. Ik zie meteen wat ik dus vergeten ben nl. de knoflook!!
Dat mis je dan toch echt.
Het staat en valt natuurlijk ook bij de chilies die je gebruikt..
Waarschijnlijk kan je fantastische saus maken met mooie hongaarse paprika´s en smaakvolle chilischeuten, die beide vol van smaak zijn en niet alleen maar bitter en scherp.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24584692
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het staat en valt natuurlijk ook bij de chilies die je gebruikt..
Waarschijnlijk kan je fantastische saus maken met mooie hongaarse paprika´s en smaakvolle chilischeuten, die beide vol van smaak zijn en niet alleen maar bitter en scherp.
Ja, is waar. Ik heb mijn sambalgebruik af moeten leren omdat ik alles zat te verheten totdat ik niets meer kon proeven. Later ontdekte ik andere sambals en Harissa maar het laatste is nog best lastig maken.

Ik ga jouw recept eens proberen.
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:47:09 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24584726
Er is trouwens ook een gerecht dat Harissa heet, met groene paprika, (geroosterd) tomaten en uien, op smaak gebracht met coriander, karwij en knoflook, en dan is er ook nog een soep die zo heet, een soort harige pap met tarwe en lamsvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_24721014
Wat is een lekker recept met grote garnalen?
.: Let epsilon be smaller than zero :.
pi_24721506
Hier kan je alvast wat ideeetje uit halen.

Tijger garnalen.. recepten gevraagd!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')