Brad_Prit | donderdag 9 december 2004 @ 12:26 |
hallo Ik zit met een (luxe)probleem. Volgende week wil ik een chateau nuf du pape ui 1982 open maken. Hoe kan ik dit het beste aanpakken. Hij heeft altijd gelegen. -hoelang van tevoren moet ik hem recht zetten? -moet ik hem decanteren zo ja hoe lang? Het is een verassing of hij nog goed is maar het lijjkt me sonde om het zelf te verprutsen. alvast bedankt ![]() | |
boy26 | donderdag 9 december 2004 @ 12:56 |
Je moet de wijn een half uur voor de dronk rechtzetten en open maken. hem zo laten ademen en na een half uur is hij het lekkerst | |
Safari | donderdag 9 december 2004 @ 13:04 |
Châteauneuf-du-Pape is geen specifieke wijn, maar een wijngebied in de zuidelijke Rhône. Het kenmerk van een wijn uit dit gebied is dat hij gemaakt mag worden van (maximaal) 13 verschillende druiven. Dat kán hele mooie wijn opleveren (Château La Nerthe, Château de Beaucastel en Rayas, etc.) maar ook gewoon rotzooi. Als je de naam van het huis weet, kan ik je wellicht wat meer info geven. Alhoewel ik bang ben dat hij (ongeacht de kwaliteit) na 24 jaar toch wel ruim over z'n hoogtepunt heen is. In het algemeen kun je eigenlijk alleen Italiaanse Barolo's zo lang bewaren. | |
Safari | donderdag 9 december 2004 @ 13:07 |
quote:Je zult hem waarschijnlijk toch ook moeten decanteren (= voorzichtig overschenken in een karaf) om het bezinksel eruit te halen. Laat hem in geen geval lang in de decanteerkaraf zitten, want dergelijke oude wijn is fragiel en kan heel snel "instorten" en dan ben je opeens alle geur kwijt. | |
Brad_Prit | donderdag 9 december 2004 @ 13:12 |
quote:Ik weet zo niet uit mn hoofd welk huis,zal vanavond even kijken. We hadden laatst een pomerol la lande uit ongeveer 1962. We hadden 2 de zelfde flessen. 1 was goed de ander azijn. hij was niet echt super lekker maar best te drinken. We hebben best veel van die oude wijnen liggen. Van mijn schoonouders gekregen toen ze gingen verhuizen. Die flessen waren ze al die jaren vergeten. Ze lagen in een put in de kelder. best spannend | |
Safari | donderdag 9 december 2004 @ 13:19 |
quote:* Safari is jaloers... En al is de wijn niet meer te zuipen, zo'n flesje staat leeg ook heel leuk op de schoorsteenmantel ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 9 december 2004 @ 22:00 |
quote:Met een kaarsje er in dat doet het goed met Kerst. | |
Den_Haag | donderdag 9 december 2004 @ 22:12 |
Groot deel van die oude wijn zal nog best goed. | |
Doekes | vrijdag 10 december 2004 @ 11:16 |
Ik heb een flesje wijn van Mouton Rotschild uit 2002. Is dat wat? Hoe lang moet ie nog bewaard worden? | |
Gert | vrijdag 10 december 2004 @ 11:57 |
quote:Je hebt je laten naaien. Mouton Rothschild is een dure Bordeaux grand cru, op de bodem van de fles die jij hebt staat waarschijnlijk "made in Taiwan". ![]() | |
Doekes | vrijdag 10 december 2004 @ 12:05 |
quote:Verkopen ze bij mouton Rothschild dan ook neppers? | |
Chielus | vrijdag 10 december 2004 @ 12:57 |
quote:Hm, Taise wijn, eigenlijk nog nooit geprobeerd, is dat wat?? | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2004 @ 13:35 |
quote:3 tot 7 jaar daarna wordt ie niet beter. Hij is nu nog niet op dronk iig | |
Gert | vrijdag 10 december 2004 @ 13:37 |
quote:Nee, ze kunnen er niets van! ![]() Er wordt op zeer beperkte schaal witte wijn geproduceerd, en je vindt ze ook in Nederland wel op de kaart van Thaise restaurants. Wel eens geprobeerd maar het leek helemaal nergens naar. Overigens komen Thaise spullen niet uit Taiwan, maar nu heb ik wel weer genoeg de betweter uitgehangen. ![]() | |
piere | vrijdag 10 december 2004 @ 13:40 |
ik krijg nu alweer trek ![]() | |
Chielus | vrijdag 10 december 2004 @ 13:45 |
quote:Sorry, je hebt helemaal gelijk. Weet je ook wat te vertellen over Taiwaneese wijn? | |
Gert | vrijdag 10 december 2004 @ 15:28 |
quote:Nee sorry. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2004 @ 18:42 |
Oej,. Heb net 3 flessen Barolo gekregen, 2000 jaargang.. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2004 @ 19:20 |
En een fles Vino Santo. jum jum jum | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 11:24 |
Ik heb net een fles Champagne uit 1997 gekregen. Eric Rodez, Ambonnay en Grand Cru staat er op. Zou het wat zijn, of is dit niks? Ik denk zelf dat het wel een lekker flesje is... | |
Pietverdriet | donderdag 23 december 2004 @ 11:27 |
Jaargangs champange? Champange, net als alle witte wijnen worden niet beter van ouder worden. | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 11:33 |
quote:Er staat "Millésime 1997" op. Dus ik dacht dat dat zou betekenen dat ie uit 1997 zou komen, maar ik weet niet wat Millésime betekent. | |
piere | donderdag 23 december 2004 @ 11:33 |
quote:Nou dat geldt niet voor elke champagne. Zo zijn er diverse champagnes die je wat langer kan bewaren. Ik denk echter niet dat dat voor deze fles ook zal gelden dus ik zal maar een extra flesje erbij halen ![]() | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 11:42 |
quote:Waarom zou dit niet voor deze fles gelden? (als Millésime 1997 ook daadwerkelijk betekent dat ie uit 1997 komt) | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 11:46 |
Ik heb het even opgezocht en het betekent inderdaad dat de fles uit 1997 komt. | |
Eriksie | donderdag 23 december 2004 @ 11:47 |
quote:1996 was hét topjaar van de eeuw in de champagne. Millésime betekent dat er alleen wijn van 1 jaar, een uitstekend jaar, in die fles zit. Normaal zit er in champagnes een mengsel van meerdere jaren, dit om de kwaliteit en smaak altijd hetzelfde te kunnen houden. 1997 was volgens mij een normaal jaar, neit heel speciaal. Trouwens, als er '88, of '96 of '97 op de fles staat, dat maakt niet zo veel uit, qua houdbaarheid. Als er in een goede wijnwinkel champagne van '88 (ook een goed jaar) ligt, dan is die pas net binnengekomen. Hij wordt besteld, en dan pas "gedegoucheerd" of hoe je dat ook schrijft en de cuvee expedition wordt dan pas toegevoegd, waarna de daadwerkelijke kurk de kroonkurk vervangd. Dan gaat ie pas naar de winkel. TS: de chateauneuf van 1982 zou ik maar gauw eens gaan proberen. Ik weet niet of dat een (heel) goed jaar in die streek was. Sommige goeie wijnen hebben best veel lengte, al zal hij zeker wel over de top zijn. | |
Coelho | donderdag 23 december 2004 @ 11:55 |
Mijn vriendin heeft gister als kerstgeschenk een flesje port gekregen, en wel de Warre's 1987 Quinta da Cavadinha Vintage Port. Is dat iets? Hoe drink je port? Temperatuur, glas, etc. Hetzelfde als rode wijn?? | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 12:01 |
quote:Een lekker stukje blauwe kaas erbij ![]() | |
piere | donderdag 23 december 2004 @ 12:11 |
quote:omdat het bewaren van champagne vooral met de toppers gebeurt (denk aan dom perignon etc). Maar voor hetzelfde geld is jouw champie heerlijk hoor. Kijk anders eens hier http://www.champagne-rodez.fr/ ![]() | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 12:22 |
quote: ![]() Hij staat erbij! De Champagne Cuvée Millésimée. Een mixje van Pinot Noir en Chardonnay... | |
Eriksie | donderdag 23 december 2004 @ 12:34 |
Toch maar gewoon opendoen en proeven. Veel plezier. Alle champagne is in principe (tenzij anders vermeld) een mix van Chardo en pinot. Dat is dan de 'Tradition'. Je hebt ook "Blanc de Blancs", enkel van chardonay, en "Brut Nature" die zeer droog is, en als ik het goed herinner in één keer gemaakt is maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt ook Brut Rose, demi sec, sec, brut etc. Port. (Ja ik heb niks anders te doen nu) Port drink je uit een portglas. Dat is zeg maar een kleine versie van een champagneflute. Je kan de port eerst filteren of decanteren, want er kan wel eens wat residu, ofwel depot in zitten, en sommigen gaan daarvan flippen. Het beinvloed de beleving en smaak ook wel natuurlijk, maar dat hoeft niet fout te zijn. De meesten filteren het. En dan lekker drinken. Of daar kaas bij moet, moet je zelf weten. | |
#ANONIEM | donderdag 23 december 2004 @ 12:36 |
Sorry, mensen, normaal doe ik wel mijn eigen duit in het zakje, vandaag alleen een TVP, maar mijn belofte is om te proberen een of twee eigen ervaringen/weetjes te posten als ik terug ben in NL. | |
Pietverdriet | donderdag 23 december 2004 @ 13:07 |
quote:Ik zeg niet dat ze niet bewaard kunnen worden, ik zeg dat je er geen betere champagne van krijgt van bewaren. | |
piere | donderdag 23 december 2004 @ 13:18 |
quote:verkeerd gelezen en helemaal waar ![]() | |
piere | donderdag 23 december 2004 @ 13:23 |
Het lijkt er toch op dat het smullen gaat worden Doekes ![]() http://www.champagneinfo.net Goede champagnes zijn vaak voorzien van een jaartal. Het betreft dan Vintage Champagnes. Sommige series van bijzondere champagnes uit uitzonderlijke jaren worden door de producenten Millésime genoemd. Onderstaand een overzicht van de goede jaren van de champagne: 91-100 = Buitengewoon goed jaar 81-90 = Klassiek jaar 71-80 = Fatsoenlijk jaar waarbij men nauwkeurig een selectie van merk en type moet maken. 1997 92 Zeer verdienstelijk, (drinken/bewaren) | |
Doekes | donderdag 23 december 2004 @ 14:09 |
quote:Dat ziet er goed uit ![]() Ik mag het eigenlijk niet vragen, maar wat moet zo'n flesje kosten? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 december 2004 @ 14:17 |
Net drie flessen gekregen van mijn favoriete sekt, Furst von Metternich. Die altijd winnaar is bij mijn dubbelblind schuimwijn proeverijen. (en dat is niet omdat daar geen loeidure champagnes bij zitten) | |
Doekes | maandag 3 januari 2005 @ 14:47 |
quote:Oioioioioioi wat wastie lekker! Ik heb hem op tweede kerstdag opgedronken en hij was echt goed ![]() | |
piere | maandag 3 januari 2005 @ 16:29 |
Mooi Doekes! Vond je hem echt speciaal of gewoon lekker of, of, of?? | |
Doekes | maandag 3 januari 2005 @ 16:52 |
quote:Hij was echt heel erg lekker. De lekkerste champagne die ik ooit gedronken heb. Nou heb ik in mijn leven nog niet zo heel veel champagne gedronken, maar toch... Met oud & nieuw heb ik nog twee champagnes gedronken. Eentje had ik zelf gekocht voor ¤ 8,-- en een vriend had er een van ¤ 42,50 meegenomen. De goedkope was wel te drinken, maar niet echt lekker en de dure was goed te drinken, maar kon toch niet tippen aan de champagne van tweede kerstdag. Kortom: Hij was echt héél erg lekker! ![]() | |
Doekes | woensdag 23 februari 2005 @ 10:43 |
Ik kom net terug uit Zuid-Afrika en daar heb ik in een wijnhuis in Calitzdorp (het portplaatsje van Zuid-Afrika) een fles van hun allerbeste port gekocht, voor maar ¤ 20,-. Ik heb 'm daar geproefd en hij is echt heel erg lekker. Nu vraag ik me af of je een geopende fles port net zo lang kunt bewaren als sterke drank (heel lang dus), of net zo lang als een fles wijn (een paar dagen). Ik wil namelijk wel een glaasje nemen, maar niet meteen de hele fles leeg drinken. Iemand die dit weet? | |
Oblivion | woensdag 23 februari 2005 @ 10:48 |
quote: Bron Niet zo gemakkelijk als ik dacht dus... | |
Doekes | woensdag 23 februari 2005 @ 11:21 |
quote:Dankjewel! ![]() Wat een hoop verschillen! ![]() | |
karper | woensdag 23 februari 2005 @ 15:36 |
ik ga in mei of juni naar frankrijk, er zit in me excusie een bezoek bij aan moet & chaddon nog tipjes wat ik mee moet nemen? | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2005 @ 18:15 |
quote:Alka Selzer ![]() | |
Marietje_ | woensdag 23 februari 2005 @ 18:48 |
jaeger | |
Doekes | donderdag 24 februari 2005 @ 09:19 |
Traditioneel gebottelde Port, en dan met name een oudere Vintage, kan de volgende dag sterk achteruit gegaan blijken. Deze heb ik dus... Dat wordt achter elkaar doorzuipen. Hele fles in één keer! Geen probleem! ![]() | |
Oblivion | donderdag 24 februari 2005 @ 09:51 |
quote:Hmm, kan me een vriendje herinneren die hele oude port had (25 jaar oud), uit spanje, met zo'n rietendraagmand nogwat eromheen, en die stond geopend in de kamer, wel met een kurk, en die was na anderhalf jaar nog goed te drinken... Dus dat begrijp ik niet dan... ![]() Of zocht je een excuus 'm soldaat te maken... ![]() ![]() | |
roofless | donderdag 24 februari 2005 @ 10:34 |
Er staat dan ook KAN de volgende dag sterk achteruit gegaan zijn. Jammer natuurlijk als je daar na een dag pas achter komt. 25 jaar is trouwens niet eens zo heel oud voor port, Grahams heeft bijv. 30 en 40 jaar oude port en van colheita's kun je nog veel verder terug gaan. Mijn "record" is 60 jaar oud. Smaakt niet echt meer naar gewone port dan trouwens. Maarre... wat is het probleem van een fles in 1 keer leegdrinken? Kwestie van wat vrienden uitnodigen, stukjes blauwe kaas en toast erbij, trosje druifjes... | |
Oblivion | donderdag 24 februari 2005 @ 10:47 |
Ow, heb je nog oudere port? Dat wist ik niet.. ![]() Heb er ook de ballen verstand van... ![]() Waar smaakt 60 jaar oude port naar? Weet wel dat die spaanse een heerlijke zoete nadronk had. | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2005 @ 11:01 |
Had mijn moeder voor haar 65ste een fles uit haar geboortejaar gegeven. Die was heerlijk, en vooral zo leuk dat die port sinds ver voor de tweede wereldoorlog in een kelder gelegen heeft. | |
heijx | donderdag 24 februari 2005 @ 11:13 |
Oe! Een wijntopic. ![]() Even over het openmaken van oudere wijnen: dit verschilt heel sterk per fles. Een heel oude wijn loopt het risico om kort na openen te overlijden, maar een gemiddeld oude wijn moet soms juist ver van tevoren worden ontkurkt. Een voorbeeld hiervan is een Vino Nobile di Montepulciano uit 1988. Die mag je voor het beste resultaat 24 uur van tevoren openen. Pas dan ontvouwt hij zijn pracht en praal. | |
roofless | donderdag 24 februari 2005 @ 11:26 |
Pfoe, hoe smaakt 60 jaar oude port... Ik herinner me een aroma van bramen, caramel, vanille en pure chocolade, een klein sipje dat een smaakexplosie in je mond gaf, en langzaam kwamen steeds nieuwe aroma's vrij, na een vrij lange tijd sterven de fruitsmaken weg en blijft een cognac achtige smaak over. Een groot deel van de lol is natuurlijk de proefritueel er omheen. Als je geconcentreerd proeft is de smaak altijd intenser. | |
Doekes | donderdag 24 februari 2005 @ 16:59 |
quote:Ik wilde juist af en toe een glaasje nemen, omdat het zo'n goede port is. Maar blijkbaar is het risico dat ie bederft te groot. Moet ik 'm dus maar in één keer opdrinken. Zou zonde zijn als ie bederft... | |
heijx | vrijdag 25 februari 2005 @ 16:18 |
quote:Er is een verschil tussen bederven en achteruit gaan. Ik zou echter wel het zekere voor het onzekere nemen en een "Vacuvin" stop er op zetten en hem binnen een week opsouperen. Dan heb je er het meeste profijt van denk ik. Twee weekenden. ![]() Hier nog wat info (Engels) http://www.thevintageportsite.com/decanting.htm | |
Marietje_ | vrijdag 25 februari 2005 @ 19:01 |
de beste wensen | |
Martijn_77 | vrijdag 4 maart 2005 @ 14:58 |
quote:Een 60 jaar oude Port ![]() ![]() De oudste die ik op heb 25 jaar en dat was al een genot om te drinken die smaak dat aroma zo zacht zo ![]() ![]() ![]() | |
bofneger | vrijdag 4 maart 2005 @ 20:00 |
Ik dronk laatst nog een Prieuré Lichine uit 1996.... Ik kreeg tranen in mijn ogen, zo mooi ![]() En om nog even op de port in te gaan: we hebben de Burmester '63 uit de scherven moeten drinken.... Maar wat een een intens genot! Een hint van caramel, chocola, gestoofde tropisch fruit en een vleug tabak. [ Bericht 38% gewijzigd door bofneger op 04-03-2005 20:04:29 (extra) ] | |
Rahja | vrijdag 4 maart 2005 @ 20:20 |
quote:Op mijn werk serveren we Montepulciano (weet ff niet uit welk jaar ![]() | |
heijx | zaterdag 5 maart 2005 @ 14:45 |
quote:Ik vermoed dat dat een "Montepulciano d'Abruzzo" is, en zo niet dan wil ik daar ook wel komen werken. ![]() Een doodgewone 1999 Cerro doet bij de Appie al 10 euro en dat is echt een startprijs. Neemt niet weg dat een Abruzzo een heel lekker wijntje is, hoor. ![]() | |
utvoske | zaterdag 5 maart 2005 @ 19:57 |
ja 1982 is wel erg oud. idd half uurtje vtv open maken en decanteren. Als ie niet goed meer is, de sla er mee aan maken | |
piere | zaterdag 5 maart 2005 @ 20:13 |
quote:Dat zijn allemaal regeltjes die heel lang geleden verzonnen zijn. Zo is het ook dat je geen rode wijn bij vis mag drinken etc. Het gaat bij wijn om jouw smaak, wat jij lekker vindt dus. (en ja er zit wel een logica achter dat rode wijn niet bij vis hoort). Dus geniet van de soorten die je lekker vindt en ook in zoete wijnsoorten zitten hele mooie flesjes ![]() | |
krakkemieke | dinsdag 8 maart 2005 @ 00:04 |
Ik post het hier maar, wie vindt wijnen van 1 soort druiven ook minder dan van meerdere soorten? Ik vind een zure cotes du ventoux nog lekkerder als een soepele cabernet uit een land onder de evenaar..... | |
Rahja | zaterdag 19 maart 2005 @ 16:41 |
quote:Ik heb het nader geinspecteerd en het is dus Abruzzo, 2001 (Riseis). Heb ik nou smaak ![]() | |
heijx | dinsdag 22 maart 2005 @ 12:30 |
quote:Tuurlijk wel. Ik wilde even zekerheid dat je bedrijf niet flessen van 20 euro slijterprijs stuksloeg op zijn medewerkers. ![]() | |
whispers | zondag 27 maart 2005 @ 16:03 |
quote:Hmmmm. Ik was er 2 weken geleden nog. In ieder geval niets meenemen bij Moët et Chandon, tenzij je geld teveel hebt en Dom Perignon kan kopen. De gewone brut van M&C is gemaakt om iedereen te plezieren: evenwichtig, maar karakterloos. Nee, glip weg van die excursie en maak een trip langs kleinere huizen in de omgeving van Epernay. Uitstekende, smaakvolle champagnes aan een veel lagere prijs. Zelf was ik nogal onder de indruk van de brut zéro (zonder dosage) van champagne Tarlant in Oeuilly. Maar straks trek ik flesje wijn open: Pomerol uit 1978. Over de top is hij zeker, maar ben best benieuwd of hij nog drinkbaar is. ![]() | |
karper | zondag 27 maart 2005 @ 18:21 |
![]() mij school kennede worden er wel een aantal leuke flesjes opgetrokken. ze komen er al 20 jaar ofzo | |
whispers | zondag 27 maart 2005 @ 19:19 |
quote:De pomerol was - zoals gevreesd - schielijk overleden. ![]() Om het rouwproces te vergemakkelijken dan maar een flesje margaux opengetrokken ![]() | |
krakkemieke | zondag 27 maart 2005 @ 21:53 |
Ik zat ooit bij me zus, wijn was net op, komt er iemand aan die een fles oude bergerac uit z'n huiskamer aanbood. We twijfelden niet want anders ging het toch ooit door de gootsteen. Laat ik het zo zeggen, we hielden niet van stevige wijn, maar dit was goddelijk! Typisch een vraag van: is hij nog goed, maar dat was hij! | |
whispers | maandag 28 maart 2005 @ 18:20 |
quote:Prettig! Een lekkere wijn kan een heerlijke smaaksensatie zijn, me dunkt. Maareuh. Heel erg oud zal die bergerac toch niet geweest zijn? Een bergerac heeft wel beetje cabernet sauvignon (goede bewaardruif door tanninen), zo'n 20% dacht ik, maar is na goede 3 jaar toch wel op z'n top. Denk dat je hem gerust wel 6 jaar kan bewaren, maar langer is geen goed idee denk ik. | |
krakkemieke | dinsdag 29 maart 2005 @ 22:12 |
Volgens mij was hij op z'n top, hoogste tijd. Hij was zo bruinig rood. Was wel gek, we werden niet dronken, maar je ging er wel raar van praten.... | |
whispers | donderdag 31 maart 2005 @ 12:33 |
Na enkele slokken sprak je vloeiend Aramees? Lol. | |
krakkemieke | vrijdag 1 april 2005 @ 01:11 |
Double dutch ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 1 april 2005 @ 01:27 |
Geloof dat de juiste uitdrukking is, Spreken in tongen...![]() | |
krakkemieke | vrijdag 1 april 2005 @ 01:29 |
Nou Piet, tongen, dat klinkt als veel tongen, het waren er maar twee, hihihi..... | |
heijx | maandag 21 november 2005 @ 13:41 |
kick. De kersttijd met zijn lange late diners en oud en nieuw komt er weer aan. Wie heeft er geheime tips van wijn die gewoon in de supermarkt staat en die toch enorm luxe en rijk smaakt? Evt ook goeie mousserende wijn tips? Ik heb bijvoorbeeld de Montana wijnen (Nieuw Zeeland, met name de witte) leren waarderen. Vol, fruitig en droog, een feest om te drinken. Bij die duurdere Bordeaux in de grotere Appie Heijns (vrienden van de goede wijn) die ze vaak met Airmiles en 9.99 of 19,99 aanbieden durf ik het toch niet aan, bang voor teleurstellingen. Zijn er ervaringsdeskundigen met dit soort flessen hier? | |
Safari | maandag 21 november 2005 @ 14:38 |
quote:Ik heb helaas geen supermarkt-tips. Maar wel een tip voor volgend jaar: in oktober en november organiseert vrijwel elke wijnhandel een najaars-proeverij. Hier wordt de nieuwe collectie gepresenteerd. Ideale manier dus om gratis (of soms voor een kleine bijdrage) een stuk of 20-50 wijnen te proeven. Als je tijdens zo'n proeverij gewoon noteert wat je lekker vindt (en eventueel wat voor gerecht je er bij zou kunnen doen), heb je met kerst geen kopzorgen. Natuurlijk kun je ook in de supermarkt een paar flesjes van tevoren proeven, maar dat is een stuk kostbaarder. En afgaan op de omschrijving is doorgaans vragen om problemen. Volgens Appie past élke rode wijn bij kaas en vlees. Daar wordt je dus niet veel wijzer van. Gewoon lekker zelf proeven is veel effectiever en bovendien leuker. | |
roofless | maandag 21 november 2005 @ 15:28 |
Als je een idee hebt wat je gaat eten en welke supermarkten er in de buurt zijn kunnen we misschien wat gerichter tips geven? Goeie mousserende wijn tip: spaanse "champagne" (Freixenet). | |
heijx | maandag 21 november 2005 @ 15:43 |
quote:Ik vraag niet noodzakelijkerwijs om wijnen bij een specifieke maaltijd, maar in het algemeen wijnen die er met kop en schouders boven uit steken. Het eten kan ik er dan wel omheen bouwen. Freixenet ken ik, ja. Die is heel goed te drinken. | |
krakkemieke | maandag 21 november 2005 @ 20:32 |
Een tijd lang hadden ze in mijn supermarkt een lekkere cotes du rhone village, voor een normale prijs. Omdat het duurder was dan een slobberwijn, werd het weinig verkocht en droogde (IMO) de zaak uit, niet lekker meer dus. Ik zou persoonlijk dus geen topper bij een supermarkt kopen...... | |
Martijn_77 | maandag 21 november 2005 @ 20:59 |
quote:En dan geen Brut nemen. Gewoon Demi Sec. Vind ik persoonlijk lekkerder | |
heijx | maandag 21 november 2005 @ 22:11 |
quote:Good point, uitgedroogde kurk door te lang staan. Maar dat heb je dan weer niet bij die "Vrienden van de wijn" flessen die in die kistjes liggen, zowel bij de Appie als bij de Konmar. ![]() | |
krakkemieke | maandag 21 november 2005 @ 22:52 |
Ik zou eerder zeggen: proef wel een fles of wat. Ik koop een fijne slobberwijn, die ik lekkerder vind dan Chenet, bij de Aldi. |