FOK!forum / Culinesse à gogo / Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker!
Apekoekdonderdag 11 november 2004 @ 15:25
Graag zou ik een paar recepten willen die dus goedkoop zijn, makkelijk en dus vrij snel te bereiden maar het moet ook lekker zijn. Bestaat deze combinatie? Of is dit niet mogelijk? Want veel gerechten die snel en makkelijk zijn te maken zijn vaak ongezond, lees ook kant en klaar voedsel etc. En een makkelijk/snel goedkoop gezond gerecht smaakt vaak flauw in mijn ogen (een salade zonder smaak, tja heb geen idee hoe je een smaakvolle moet maken )

Ik hoor het graag!
Areteqdonderdag 11 november 2004 @ 15:28
Een pasta met een vet-arme, groente-rijke saus, zonder vlees.

Snel. Goedkoop. Gemakkelijk. Gezond.
Apekoekdonderdag 11 november 2004 @ 15:31
quote:
Op donderdag 11 november 2004 15:28 schreef Areteq het volgende:
Een pasta met een vet-arme, groente-rijke saus, zonder vlees.

Snel. Goedkoop. Gemakkelijk. Gezond.
ik mis het woordje "lekker", is dat het dan wel of niet?
Flowcedonderdag 11 november 2004 @ 15:47
Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker!

oh, ik dacht dat het ging over hoertjes langs de keileweg
ed_reebdonderdag 11 november 2004 @ 15:56
ik dacht dat t over georgina verbaan ging.. maar ik las ook even over het "lekker " heen..

wat eten betreft: goedkoop, makkelijk, snel en lekker... ehm.... nibits
Areteqdonderdag 11 november 2004 @ 16:12
quote:
Op donderdag 11 november 2004 15:31 schreef Apekoek het volgende:

[..]

ik mis het woordje "lekker", is dat het dan wel of niet?
Er zijn natuurlijk eindeloos veel varianten te bedenken voor de saus.

Als ik snel iets wil maken bak ik spek, voeg de groenten er na 8 minuten aan toen en net voor de pasta klaar is voeg ik tomatensaus aan het vlees toe. Dat is qua tijd optimaal, want de pasta duurt even lang als de saus. Met spek (of gehakt) vind ik het lekker, zonder is het ook redelijk lekker...
Het punt is, met vlees is het vetter. Voor mij maakt dat gelukkig niets uit , maar zonder vlees is het dus gezonder.

timovosdonderdag 11 november 2004 @ 16:30
Ingevroren hamburgers: 5 min klaar
Kant en klare opgebakken aardappeltjes (ingevroren): 5 min
en groente uit een potje (dop/worteltjes, rode bieten, rode kool)

je kunt binnen 10 mins eten en tis ook lekker
Mute_Medonderdag 11 november 2004 @ 16:36
een onafgebakken brood belegen met kaas uitjes paprika uitje enz enz en dan afbakken is lekker en snel en redelijk goedkoop (ligt eraan wat voor brood je neemt)
En volgens mij is pizza ook neit duur en redelijk gezond.
Fixxxerdonderdag 11 november 2004 @ 16:43
Voor 1 euro p.p., recept van een vriend:
Pasta + spekreepjes + spinazie + paturain. Eerst ff spek bakken, dan bevroren spinazie erbij, als laatste even de paturain erin mikken en er doorroeren.
Supermakkelijk en je zou het niet zeggen maar retelekker. Eergisteren nog gehad.
Pietverdrietdonderdag 11 november 2004 @ 17:46
Waarom wil je niet je best doen en er de tijd voor nemen om wat lekkers te maken?
Fixxxerdonderdag 11 november 2004 @ 17:53
quote:
Op donderdag 11 november 2004 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom wil je niet je best doen en er de tijd voor nemen om wat lekkers te maken?
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
miss_dynastiedonderdag 11 november 2004 @ 18:01
quote:
Op donderdag 11 november 2004 16:43 schreef Fixxxer het volgende:
Voor 1 euro p.p., recept van een vriend:
Pasta + spekreepjes + spinazie + paturain. Eerst ff spek bakken, dan bevroren spinazie erbij, als laatste even de paturain erin mikken en er doorroeren.
Supermakkelijk en je zou het niet zeggen maar retelekker. Eergisteren nog gehad.
Paturain en dan voor 1 euro p.p.??? Moet je wel met minstens vier man eten, lijkt mij.
SwiffMeisterdonderdag 11 november 2004 @ 18:05
Gehaktballen in tomatensaus:

Draai wat flinke gehaktballen,
Saus: Gooi tomatenpuree in de pan, ui erbij, voeg klein beetje tomatenketshup en water toe om de saus wat te verdunnen. Niet te veel, saus moet vrij dik zijn !
Gehaktballen in de saus, ff laten pruttelen.
Bruin brood erbij om te soppen in je saus,
en smullen maar

Makkelijk/snel/heerlijk
Pietverdrietdonderdag 11 november 2004 @ 18:11
quote:
Op donderdag 11 november 2004 17:53 schreef Fixxxer het volgende:

[..]

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
Omdat meer liefde voor je werk een beter (lekkerder) resultaat geeft.
SwiffMeisterdonderdag 11 november 2004 @ 18:16
quote:
Op donderdag 11 november 2004 18:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Omdat meer liefde voor je werk een beter (lekkerder) resultaat geeft.
ik hou niet van mijn eten, ik hou van eten
Fixxxerdonderdag 11 november 2004 @ 18:28
quote:
Op donderdag 11 november 2004 18:16 schreef SwiffMeister het volgende:

[..]

ik hou niet van mijn eten, ik hou van eten
quote:
Op donderdag 11 november 2004 18:01 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Paturain en dan voor 1 euro p.p.??? Moet je wel met minstens vier man eten, lijkt mij.
Ja en bij aldi inkopen, en je kan natuurlijk ook iets paturains achtigs kopen bij de aldi.
okee6donderdag 11 november 2004 @ 20:54
quote:
Op donderdag 11 november 2004 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom wil je niet je best doen en er de tijd voor nemen om wat lekkers te maken?
Uit jaloezie omdat de gemiddelde Nederlander minder dan een kwartier in de keuken staat? Goedkoop en snel gaat in elk geval goed samen, pasta bij voorkeur.
Martijn_77donderdag 11 november 2004 @ 21:52
Rijst en een pot Chicken Tonight?
SwiffMeistervrijdag 12 november 2004 @ 14:24
Men neme voor 3 personen:
2 zakken friet, 2 frikadellen, 2 kroketten, 1 frietpan.
Zet de frietpan op 200 graden, laat hem ongeveer een 20 minuten voorverwaremn.
Gooi de frikadellen erin en wacht een minuut of 6.
Haal de frikadellen eruit, gooi friet in de pan. wacht weer een minuut of 6, haal alles eruit, en gooi er friet in. Nu bik je alles op wat uit de pan kwam. Haal als je klaar bent met bikken alles uit de pan, gooi de kroketten erin. Haal na 6 minuten de kroketten eruit en doe overige friet erin. Na 6 minuten kunt u bikken.
Simpel, snel, makkelijk

Tip: Eet tegelijk met het bakken van nieuwe friet etc.
Litmanvrijdag 12 november 2004 @ 14:44
Je kunt prima én snel én eenvoudig én lekker eten:

Pasta Carbonara

Kook de pasta (macaroni, spaghetti, penne etc.) tot ze al dente is (gooi wat pasta tegen de muur; als ze blijft plakken is ie klaar! )
bak ondertussen bacon in boter met wat knoflook en 1 gesnipperde ui
klop 2 eieren met geraspte parmezaanse kaas en room
giet de pasta af en zet deze weer op het vuur
gooi de spek en het eier/room/kaas mengsel erdoor
2 minuten op hoog vuur roeren
eten


dit kun je in 15 minuten doen!

SwiffMeistervrijdag 12 november 2004 @ 14:57
Uit eten gaan bij de plaatselijke snackbar
is ook snel/makkelijk/goedkoop/lekker (muv MacDonalds, die zijn niet goedkoop)
kleinmeiskevrijdag 12 november 2004 @ 15:19
quote:
Op donderdag 11 november 2004 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom wil je niet je best doen en er de tijd voor nemen om wat lekkers te maken?
Nou, dat wil ik best maar ik heb er simpelweg vanwege werken, reistijd, sporten en studie niet altijd tijd voor. Als m'n man vroeg thuis is (wisselende diensten) eten we wel lekker en met zorg voorbereid, als ik kook meestal niet. En al helemaal niet als ik daarna moet sporten, dan eet ik meestal iets snels voor en de tweede portie na het sporten. En aangezien ik inmiddels 5x per week sport waarvan 4 door de week ...
Het blijft overigens wel een uitdaging om snel en gezond iets te brouwen! Ik maak ook regelmatig wel ingewikkelde recepten, maar dan 2 of 3x zoveel en de rest vries ik in. Pasta koken en saus opwarmen is natuurlijk binnen no time geregeld. En een avondje uittrekken om zelf appelmoes of stoofperen te maken loont uiteraard ook! (behalve dan die spierpijn in je handen van het schillen )
moussyvrijdag 12 november 2004 @ 17:45
Spitskool
Macaroni klaarmaken

fok staat trouwens bol met makkelijke snelle recepten
axxlmaandag 15 november 2004 @ 16:23
fix een doos met noodles uit een chinese toko, lekkerder en goedkoper dan bij de plaatselijke supermarkt en je hebt meer keus uit verschillende smaken
Je kan er ook relaxte gerechten mee klaarmaken ( kost wel wat meer tijd tho dan simpelweg water er bij en afgieten)
Tinkepinkmaandag 15 november 2004 @ 16:29
Nog een makkelijke:
wraps uit de verpakking halen, kort opwarmen in de magnetron, tomatenplakjes op wrap leggen, kaas erbij, tabasco, mais, andere groente naar wens, oprollen, kaas erop, in de magnetron.
klaar.
lekker, goedkoop, gezond en makkelijk
SlimShadydonderdag 21 april 2005 @ 15:49
Handig om te bewaren, deze recepten. Voor in de toekomst...
Martijn_77dinsdag 13 september 2005 @ 19:01
Een erg snel en lekker recept uit Koken voor beginners [Deel 2]
quote:
Op zondag 11 september 2005 16:23 schreef Cyan het volgende:
Ik heb trouwens nog een snel en makkelijk recept.

Je hebt nodig:
* Pasta
* Tomaten
* Mozarella
* Basilicum
* Olijfolie

Kook de pasta beetgaar. Snijd de mozarella en de tomaten in kleine stukjes en meng deze in een kom met een beetje olijfolie en wat blaadjes basilicum. Je kan peper en zout naar smaak toevoegen. Schep de pasta op een bord en schep er het tomaten/mozarella mengsel overheen. Klaar!
Cyandinsdag 13 september 2005 @ 22:06
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 22:05 schreef Cyan het volgende:
Ja en eigenlijk kan je het beste voor pomodori (weet niet of ik het goed schrijf) tomaten kiezen. En buffelmozarella is de echte mozaralle (voller van smaak en romiger).

Je kan dit natuurlijk als hoofdgerecht maken of als pastasalade (dan laat je de pasta gewoon afkoelen)
Even mezelf gequote