abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 23 januari 2004 @ 17:16:12 #1
42782 QuietGuy
opscheppende pats-nerd
pi_16522754
Ik ben zelf niet zo'n ster in de keuken, maar heb van horen zeggen dat macaronie een heel simpel gerecht is.
Nu kan ik het wel zo vanaf het pakje klaarmaken, ik kan tenslotte lezen, maar dat ben je al snel beu.

Wat zijn op macaronie lekkere variaties en hoe bewerkstellig je dat?

  vrijdag 23 januari 2004 @ 17:16:46 #2
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_16522774
Macaroni is zonder i .

Maar staan er op het pakje geen recepten? Ik haal mijn variatie daar altijd vandaan

  vrijdag 23 januari 2004 @ 17:20:22 #3
42782 QuietGuy
opscheppende pats-nerd
pi_16522896
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:16 schreef Slarioux het volgende:
Maar staan er op het pakje geen recepten? Ik haal mijn variatie daar altijd vandaan
Ja alleen die heb je op een gegeven moment wel gehad...
Dan ga je sausjes toevoegen voor de smaak, maar da's ook niet geweldig...
  vrijdag 23 januari 2004 @ 17:20:42 #4
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_16522903
De beste macaronie nog steeds gewoon macaronie koken en geraspte kaas met stukjes ham erin en veel ketchup

Macaronie laten koken, zout erbij en na het uitlekken in een pan duwen met veel kaas en ham er bij en roeren, daarna op je bort plempen en een guts ketchup eroverheen .

Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen komedie.
Vrijheid
pi_16523053
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:20 schreef jogy het volgende:
De beste macaronie nog steeds gewoon macaronie koken en geraspte kaas met stukjes ham erin en veel ketchup

Macaronie laten koken, zout erbij en na het uitlekken in een pan duwen met veel kaas en ham er bij en roeren, daarna op je bort plempen en een guts ketchup eroverheen .


Ketchup??

Gadverdamme Jogy.

Neem dan gewoon een sausje van Grand Italia ofzo.

  vrijdag 23 januari 2004 @ 17:28:41 #6
42782 QuietGuy
opscheppende pats-nerd
pi_16523162
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:25 schreef schatje het volgende:
[..]
Ketchup??

Gadverdamme Jogy.

Neem dan gewoon een sausje van Grand Italia ofzo.


Ik pak altijd curry
pi_16523260
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:16 schreef Slarioux het volgende:
Macaroni is zonder i .

Maar staan er op het pakje geen recepten? Ik haal mijn variatie daar altijd vandaan


Je bedoelt natuurlijk zonder e .

Maar als je mensen een plezier wilt doen: doe er geen groenten tussendoor, dat is ranzig in de tomatensaus.

pi_16523298
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:31 schreef Tom_Tom- het volgende:

[..]

Je bedoelt natuurlijk zonder e .

Maar als je mensen een plezier wilt doen: doe er geen groenten tussendoor, dat is ranzig in de tomatensaus.


Of gehakt in tomatensaus, simpel .
pi_16523317
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:32 schreef schatje het volgende:
Of gehakt in tomatensaus, simpel .
Ja, dat is wel lekker. Heb ik gister zelf gemaakt . Maar dan wel met spaghetti.
  † In Memoriam † vrijdag 23 januari 2004 @ 21:48:46 #10
7074 moussy
kuttekop
pi_16530312
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:20 schreef jogy het volgende:
De beste macaronie nog steeds gewoon macaronie koken en geraspte kaas met stukjes ham erin en veel ketchup

Macaronie laten koken, zout erbij en na het uitlekken in een pan duwen met veel kaas en ham er bij en roeren, daarna op je bort plempen en een guts ketchup eroverheen .


Oeh dat doe ik net even anders.

gewone schouderham, dikke plak dan he, blokjes van snijden, uitje er bij, teentje knoflook, in de pan. Kerrie- en paprikapoeder er bij en dat dan even laten fruiten. Ondertussen kook je de macaroni die kwak je bij het prutje vlees en dan mik ik er gerapste kaas in en wat eieren en dan bak ik het nog even aan.

Je zou er haast een boek over schrijven!
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:49:19 #11
42782 QuietGuy
opscheppende pats-nerd
pi_16530327
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:48 schreef moussy het volgende:
[..]
Oeh dat doe ik net even anders.

gewone schouderham, dikke plak dan he, blokjes van snijden, uitje er bij, teentje knoflook, in de pan. Kerrie- en paprikapoeder er bij en dat dan even laten fruiten. Ondertussen kook je de macaroni die kwak je bij het prutje vlees en dan mik ik er gerapste kaas in en wat eieren en dan bak ik het nog even aan.


Klinkt enorm lekker!
pi_16530328
Pasta's
Heerlijk
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_16530508
Groentes aanbakken (ui, paprika, prei, courgette, champignons je kent het wel) gehakt rullen, alles bij elkaar + veel knoflook en gezeefde tomaten erbij. Pasta koken, geraspte kaas erbij en eten!!!!!!!!!!!!!

Ik vind pasta met rode saus echt het lekkerst, hier thuis krijg ik ook nog wel een met witte saus en varkanshaas stukjes enzo, verschrikkelijk culinair maar rode saus roeleert echt

pi_16530665
Macaroni met Ham & Kaas . Net nog gegeten . Een culinaire uitspatting is het niet, maar dat geeft voor jou niet zo denk ik .

Je hebt nodig;

- Een pakje spekjes
- 1 flinke ui
- 2 dikke plakken schouderham
- Een zakje geraspte kaas
- Macaroni

Macaroni koken, ondertussen de spekjes en de ui bakken, als die gaar zijn de schouderham (in blokjes gesneden) erin. Dan de gekookte macaroni erdoorheen roeren. Op het bord de kaas eroverheen. Klaar .

pi_16530860
de belangrijkste tip die ik toch even kwijt wil bij alle pastagerechten.

als je de pasta gekookt heb (niet te lang) laat dan niet al het water weglopen!

veel betere pasta heb je zo. geen plak pasta en je kan veel makkelijker je ingredienten er door halen.

sour cream door je pasta is ook lekker + nog veel meer natuurlijk.

ik vind de recepten op BBC i heel goed.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/

  vrijdag 23 januari 2004 @ 22:20:24 #16
42782 QuietGuy
opscheppende pats-nerd
pi_16531245
Ik zie het al weer, ik kan weer aan de slag
  vrijdag 23 januari 2004 @ 22:31:30 #17
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_16531546
Met tonijn en groente.

Uitje aanbakken, paprika, tomaat, bleekselderij en prei in kleine stukjes snijden en dan bij de ui doen. Dan 1 of 2 blikjes tonijn erdoor heen gooien en wat tomatenpuree en wat melk.
Laten koken tot het een saus is. Eventueel nog kleine stukjes olijf erdoor.

Dan samen met de macaroni in een ovenschaal doen. Plakken kaas erover en dat nog even laten smelten in de oven!

pi_16531845
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 22:31 schreef Luchtbel het volgende:
Met tonijn en groente.

Uitje aanbakken, paprika, tomaat, bleekselderij en prei in kleine stukjes snijden en dan bij de ui doen. Dan 1 of 2 blikjes tonijn erdoor heen gooien en wat tomatenpuree en wat melk.
Laten koken tot het een saus is. Eventueel nog kleine stukjes olijf erdoor.

Dan samen met de macaroni in een ovenschaal doen. Plakken kaas erover en dat nog even laten smelten in de oven!


heb het geprint
pi_16531911
Hmm gebruik de gewone knorr saus en gebruik dan es wat ketchup door de saus, word het heel lekker van.
Geldt ook voor spaghettisaus en Goulash.
Door de macaroni moet: Paprika (rood), courgette, rode ui, gehakt (voor die tijd 2 eieren erdoor kloppen), paar teentjes knoflook.

Smakelijk

Ga eens naar www.thehungersite.com en klik elke dag een keer.
  † In Memoriam † zaterdag 24 januari 2004 @ 19:24:07 #20
7074 moussy
kuttekop
pi_16550876
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:49 schreef QuietGuy het volgende:

[..]

Klinkt enorm lekker!


Ik heb even gekeken hoe ik het maak, vandaag gedaan

Ik neem 3 plakken ham van een ons, pond macaroni, 2 uien, teentje of 2 knoflook, 1 zakje geraspte oude kaas, een bouillionblokje en 2 of 3 eieren.

Terwijl ik de macaroni kook (krap aan 8 minuten omdat het nog opgebakken moet worden) fruit ik de hamblokjes en gesnipperde uitjes. Ik mik er op de gok wat kerriepoeder en paprikapoeder bij (wat niet mag overheersen) dan gaat de knfolook er bij. Als dit allemaal een beetje aangebakken is doe ik er een scheutje water bij en verpulver ik het bouillionblokje in het prutje. Dit laat ik nog allemaal even staan pruttelen en intrekken en ondertussen staat de macaroni vast al wel uit te lekken.

Dit alles gooi ik in een grote pan en schep ik goed door met de kaas, eieren, prutje en macaroni. Dit schep je op hoog vuur goed door en laat je even aanbakken, zodat de kaas gaat smelten en het ei gaat stollen.

Op je bord mieteren en eten maar. Mijn dochter eet het het liefst met een beetje ketchup.

Deze hoeveelheid is voor 2 volwassenen, 1 grote en 1 kleine eter en een kind van 4, maar wij houden hier flink wat van over. voor kliekjes-dag

Je zou er haast een boek over schrijven!
  woensdag 7 april 2004 @ 18:37:54 #21
38297 Estranged_Dream
Fear is the mindkiller
pi_18253509
Heb toenstrax het recept van moussy gemaakt
alleen met spek in blokjes gesneden extra erbij
en de knoflook weggelaten (lust mn ma niet)

Begreep het alleen op het laatste met die eieren niet helemaal,
heb ze dus maar rouw over de maceroni en kaas heengegooit,
gehusseld en toen nog ff laten staan en afentoe husselen.

Maar het was erg lekker
Spend a lifetime working for these people, to make what they earn in one day,
there are options to choose, i call it social progress, progress to not be abused! -Anti flag
pi_18253685
Dat met dat ei erdoorheen heb ik eens geprobeerd, maar ik vond het niks toevoegen aan de smaak en het werd er alleen maar heel slijmerig van.. . Zelfs na het eeuwig laten stollen!

Dus ik blijf bij mn oude vertrouwde receptje .

[ Bericht 5% gewijzigd door karoltje op 07-04-2004 18:45:37 (Smiley foutje) ]
  woensdag 7 april 2004 @ 18:46:32 #23
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_18253732
Wat groeten er bij wokken kan lekker zijn.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_18253945
In macaroni hoort natuurlijk smac
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
pi_18269202
Zoveel mogelijk soorten kaas die lekker smaken als ze gesmolten zijn!
pi_18272773
quote:
Op woensdag 7 april 2004 18:37 schreef Estranged_Dream het volgende:
Begreep het alleen op het laatste met die eieren niet helemaal,
heb ze dus maar rouw over de maceroni en kaas heengegooit,
gehusseld en toen nog ff laten staan en afentoe husselen.
Rauwe eieren door macaroni?? Bedoelde hij/zij niet gewoon gekookte of gebakken eieren?
pi_18273041
Dat rauw ei gooi je erdoor terwijl je de macaroni aan het opbakken bent... normaalgezien is het als de macaroni klaar is dan geen rauw ei meer
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  Moderator / Miss SHO donderdag 8 april 2004 @ 13:38:10 #28
22592 crew  Ole
pi_18273320
boursin (of creme fraiche) , witte wijn en gerookte zalm.
Alleen opwarmen

Of: groene groenten van iglo (zak), door de pasta, geraspte kaas.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 8 april 2004 @ 13:40:51 #29
430 Hallahan
...tot je er groen van ziet...
pi_18273401
Macaroni op oma's wijze:

1. Macaroni koken
2. blikje SMAC in stukjes snijden
3. door de macaroni husselen
4. op bord scheppen
5. ketchup erdoor husselen
6. eten!

Ik weet het, dit is een culinaire verkrachting van jewelste, maar soms best wel lekker!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_18273428
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 17:20 schreef jogy het volgende:
De beste macaronie nog steeds gewoon macaronie koken en geraspte kaas met stukjes ham erin en veel ketchup

Macaronie laten koken, zout erbij en na het uitlekken in een pan duwen met veel kaas en ham er bij en roeren, daarna op je bort plempen en een guts ketchup eroverheen .
vieze nederlander
Verkracht je macaroni ff
I'm sick of all this pooping stuff i'm getting my buttcheeks pierced together .
pi_18273438
quote:
Op donderdag 8 april 2004 13:38 schreef Ole het volgende:
boursin (of creme fraiche) , witte wijn en gerookte zalm.
Alleen opwarmen

Of: groene groenten van iglo (zak), door de pasta, geraspte kaas.
Boursin, Zalm en Broccoli , maar dan wel met tagliatelle, niet macaroni .
  donderdag 8 april 2004 @ 15:24:39 #32
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_18276306
Als ik niet veel tijd had bakte ik een in plakken gesneden rookworst met een uitje, macaronie erbij , kaas erin laten smelten en dat samen met ketchup opeten. Geen culinair hoogstandje maar wel makkelijk en vlug klaar
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_18276882
Gewoon erg makkelijk gehakt rul bakken, dan groenten erbij (varieer eens met de verschillende pakketen macaroni met een roerbak- of bamigroentepakket smaakt ook erg goed). Ook even aanbakken dan van dat sauspoeder uit een zakje erdoor water of melk (afhankelijk van de saus) erbij even opwarmen en klaar . Ik vind zelf de vlinder en pennemacaroni erg lekker .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
pi_18277029
gesneden ui, knoflook en katenspek bakken, daar gehakt bij (dit moet je rul bakken), stukjes paprika en prei toevoegen... 1 à 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree erbij (van die kleine blikjes), italiaanse keukenkruiden, ketjap (ja, ketjap! ), gesneden champignons (deze als laatst, want ze nemen de smaak over en zijn dus het lekkerst als er de meeste smaak aanwezig is) en eventueel wat taugé (dit als laatst, want dat wil je lekker knapperig houden, lijkt me)
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  donderdag 8 april 2004 @ 17:28:46 #35
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_18279554
Dit macaroni topic bracht me op een idee, ik heb net macaroni schelpjes met ham, kaas, een eitje geklopt met zout en melk in de oven gezet Lekker iedereen lust dat hier ! Dus blije gezichten aan tafel straks
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_18279795
wat ook erg lekker is om er wat salami door te doen naast gehakt ofzo, verder als groente vind ik ui , prei, paprika(duur nu), artisjokkenhartjes, courgette, olijven, (champions) altijd wel lekker
pi_18279835
Nog een tip om de macaroni niet plakkerig te laten worden:

voeg naast een snufje zout ook een scheutje (olijf)olie toe, en als de macaroni gaar is (proeven) afgieten en even naspoelen met koud water. Hier schrikt de pasta van en dan plakt ie minder.
Om het weer wat op temperatuur te krijgen gooi ik het daarna nog even door de saus heen en op niet te hoog vuur nog even flink doorroeren/omscheppen.

Smullen maar
Ieder verhaal eindigt gelukkig, als je er maar vroeg genoeg mee stopt. - Annie M.G. Schmidt -
  vrijdag 9 april 2004 @ 09:04:44 #38
18114 pebbje
kleine rooie opdonder
pi_18293228
quote:
Op woensdag 7 april 2004 18:54 schreef teknomist het volgende:
In macaroni hoort natuurlijk smac
Ow bah, smac vind ik zo smerig!

Mijn macaroni recept: in een hete koekenpan een blikje tomatenpuree doen. Even goed laten ontzuren en dan gehakt erbij. Gehakt goed rullen, peper en zout toevoegen. Gesnipperde ui erbij doen en even goed mee laten bakken. In stukjes gesneden paprika erbij en een teentje knoflook uitpersen (knoflook zo laat mogelijk, anders wordt de knoflook te bitter). Tot slot een lading oregano of andere lekkere italiaanse kruiden erdoor, mespuntje sambal, goed roeren en je hebt een heerlijke pasta saus. Schaaltje geraspte kaas op tafel en het is helemaal af
moeje ook nog een pepernoot?
pi_18293805
quote:
Op donderdag 8 april 2004 17:39 schreef Vloris het volgende:
Nog een tip om de macaroni niet plakkerig te laten worden:

voeg naast een snufje zout ook een scheutje (olijf)olie toe, en als de macaroni gaar is (proeven) afgieten en even naspoelen met koud water. Hier schrikt de pasta van en dan plakt ie minder.
Om het weer wat op temperatuur te krijgen gooi ik het daarna nog even door de saus heen en op niet te hoog vuur nog even flink doorroeren/omscheppen.

Smullen maar
En 'n beetje foelie in 't water... geeft de macaroni (of om 't even welke pasta) een veel rijkere smaak...
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_18371573
Tja, eenvoudiger is toevoegen van :
- Ham
- Studentenhaver(ongezouten)
- Kaas

En dan in de oven.
ZERO tolerance wat betreft off-topic posts. Kom maar . . kom maar kom maar kom maar . . . .. . .
  maandag 12 april 2004 @ 17:30:11 #41
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_18371678
lekkere ideen allemaal hier, dank voor inspiratie
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  † In Memoriam † maandag 12 april 2004 @ 17:49:51 #42
7074 moussy
kuttekop
pi_18372157
quote:
Op woensdag 7 april 2004 18:37 schreef Estranged_Dream het volgende:
Heb toenstrax het recept van moussy gemaakt
alleen met spek in blokjes gesneden extra erbij
en de knoflook weggelaten (lust mn ma niet)

Begreep het alleen op het laatste met die eieren niet helemaal,
heb ze dus maar rouw over de maceroni en kaas heengegooit,
gehusseld en toen nog ff laten staan en afentoe husselen.

Maar het was erg lekker


Ik dacht dat het wel duidelijk was
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 19:24 schreef moussy het volgende:


Dit alles gooi ik in een grote pan en schep ik goed door met de kaas, eieren, prutje en macaroni. Dit schep je op hoog vuur goed door en laat je even aanbakken, zodat de kaas gaat smelten en het ei gaat stollen.
Dat ei gooi ik er door om het wat smeuïger te maken.

Zal volgende keer de digi cam er bij pakken
Je zou er haast een boek over schrijven!
  dinsdag 13 april 2004 @ 09:03:59 #43
35189 Troel
scherp en bot
pi_18385417
Voor op vakantie (of voor een student): Kook de macaroni, pak een blikje boterhamworst, snijd de boterhamworst in blokjes. Als de macaroni klaar is> afgieten. Blokjes erdoor roeren en flink wat kerrie erbij!

Heerlijk en makkelijk! (oja, en goedkoop)

Wat ik zelf altijd erg lekker vind:
gewoon een zakje spaghettimix (!) van de knorr en dan doperwtjes en mais en champignons en gehakt en een uitje enzo bij de macaroni. Je kan het zakje eventueel vervangen door gewoon zo'n pot saus. Vlak voordat het klaar is flink wat oregano door de saus roeren (niet te veel)

En dan voor dat je gaat eten geraspte kaas erover!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 13 april 2004 @ 09:05:16 #44
35189 Troel
scherp en bot
pi_18385425
Oja, je hoeft dus helemaal geen zou tin het water te doen... Je kan rustig een klein scheutje olie in het water doen, dan plakt het ook niet, maar je hebt ook niet die zoute smaak. Zout moet je er gewoon pas in doen als je de eerste hap geproeft hebt en het is nog niet zout genoeg.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_18385737
Ik pak altijd een potje saus, geen zakjes gedroogde zooi dat smaakt echt nergens naar, en doe door die saus wat gehakt of vis, afhankelijk van de gekozen saus. Verder wat verse kruiden erdoor en wat ui, knoflook en een paar groenten zoals courgette e.d.

Ohw en om dat plakken van de macaroni tegen te gaan doe ik altijd een beetje olijfolie over de macaroni nadat ik het water afgegoten heb en roer de macaroni even door elkaar. Werkt ook prima
  † In Memoriam † dinsdag 13 april 2004 @ 09:53:24 #46
7074 moussy
kuttekop
pi_18385878
knoflookolie door de macaroni scheppen als het al gekookt en afgegoten is, is ook enorm lekker. Ik kook de macaroni ook vaak met een bouillionblokje er bij.
Je zou er haast een boek over schrijven!
  dinsdag 13 april 2004 @ 12:14:53 #47
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18388836
ik maak zo me macaroni:

macaroni koken (duh)
ei bakken en daarna in stukjes snijden
gehakt rullen
preitje , paprika, uitje er bij
als het bijna klaar is blikje smak worst in blokjes en de ei er door heen
na het afgieten van de macaroni bij de rest doen en 3 blikjes (klein) tomaten puree er door heen husselen

en als het op het bord ligt augurkje er door heen ,en geraspte kaas en bikken maar
pi_18389971
quote:
Op woensdag 7 april 2004 18:54 schreef teknomist het volgende:
In macaroni hoort natuurlijk smac
Ik heb toch liever fatsoenlijk vlees.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  dinsdag 13 april 2004 @ 13:12:33 #49
34313 glossy
trotse mama van esmee
pi_18390288
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 13:00 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ik heb toch liever fatsoenlijk vlees.
blikje smac worst er door heen is best lekker,doe het er ook altijd door heen
  † In Memoriam † dinsdag 13 april 2004 @ 14:35:57 #50
7074 moussy
kuttekop
pi_18392345
ieuw, smac, net zoiets als rookwrst en ham uit blik, ik hoef dat niet hoor.
Je zou er haast een boek over schrijven!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')