abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 16 januari 2005 @ 17:36:24 #26
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24599306
Ik heb ze vanmiddag opgezet:
peren (het goede merk:Giese Wildemann) in 4 stukken gesneden en geschild.
Opgezet met water, veel suiker, kaneelstokje en een beetje citroensap.
Het is de eerste keer dat ik ze maak dus ben benieuwd hoe ze smaken binnen nu en een uurtje.
Mijn moeder was vanmorgen niet bereikbaar voor vragen, dus ik heb zelf maar wat bedacht.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 16 januari 2005 @ 18:50:48 #27
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24600471
Mmm, ze waren heel erg lekker, maar het kan lekkerder, toch even mijn moeder vragen van de week.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 januari 2005 @ 21:53:40 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24603000
Volgens mij kun je het vocht ook een beetje binden, dat deed mijn oma altijd. Zal het mijn moeder eens even vragen waarmee (misschien maizena?).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 16 januari 2005 @ 22:02:38 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24603157
Brrrrr binden met Maizena...
Nee, je moet ze gewoon lang stoven, van bind het vanzelf iets door het pectine uit de peren.
Peren schillen maar heel laten incl steeltjes.
Opzetten met rode wijn (of port) een kaneel stokje, en citroenschil, niet met sap en suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 januari 2005 @ 22:16:31 #30
109687 -Angel-
Play that funky music.
pi_24603425
Ik pluk allereerst eigenhandig de stoofperen, met behulp van een trapje, uit onze eigen boomgaard. Hierna ga ik over tot het schillen van de peer, ook het steeltje verwijder ik.

Tijdens het stoven in een pannetje (ongeveer een half uur), voeg ik wat wijn toe en het speciale ingredient: 4 theeleepels zout.

Hierna is de smaak gewoon een waar genot voor de smaakpapillen, lekkerder kan haast niet.
pi_24604573
rode wijn, suiker, kaneel, citroen, sinaasappel, laurier blaadje. echt helemaal geweldig op deze manier.
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_24604959
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_24606447
quote:
Op zondag 16 januari 2005 23:48 schreef Angeles het volgende:
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
jep ook erg lekker maar pas op dat ze niet overheerst
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 17 januari 2005 @ 08:11:48 #34
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24608281
quote:
Op zondag 16 januari 2005 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Brrrrr binden met Maizena...
Volgens mijn moeder gebruikte mijn oma een weinig aardappelmeel om het kookvocht te binden Het werd dan ietsje dikker maar was nog wel vloeibaar.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_24608296
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van
pi_24608318
binden kun je het best doen met een 'lopende willem', weet echt niet waarom ze dat zo noemen, maar een beetje bloem met een beetje water opkloppen dat er door heen gieten e voila
  maandag 17 januari 2005 @ 09:37:07 #37
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24608843
ok thnx voor alle tips
volgende week weer!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_24608911
binden is lekkerder met een beetje custard, alleen doe dat wel even in een kopje met een beetje water roeren voordat je het erdoor gooit.

ik doe meestal klein laagje water, kaneelstokjes, vanillestokjes, beetje vanillesuiker en liever honing dan gewone suiker.

binden dan dus met een beetje water met custard.

btw, ongesneden gestoofde peertjes voorzien van een laagje cocos en koud eten is erg lekker als toetje met bijvoorbeeld een bolletje ijs.
  maandag 17 januari 2005 @ 10:55:14 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24609816
quote:
Op maandag 17 januari 2005 08:16 schreef Aegir het volgende:
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van
Nu, als je giese wildeman gebruikt heb je geen bessensap of zoiets nodig om ze te kleuren, dat kleuren doen ze vanzelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 januari 2005 @ 20:36:59 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24656039
Gisteren stoofpeertjes gemaakt van Gieser Wildeman peren

Het recept:
1 Kg Gieser Wildeman
1 dl Rode Druivensap
100 Gram Suiker
1 Vanillestokje
2 Eetlepels citroensap

Peren schillen in de pan doen druivensap er bij, water er bij tot ze net onderstaan dan suiker, citroensap en vanillestokje toevoegen en dan aan de kook brengen. Als het kookt laag draaien en 2,5 tot 3 uur laten stoven.

en dan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 3 februari 2005 @ 15:08:52 #41
102469 BoomBoom
Can you hear me?
pi_24903233
quote:
Op zondag 16 januari 2005 23:29 schreef GrotePier het volgende:
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
  donderdag 3 februari 2005 @ 18:49:28 #42
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24906130
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:

[..]

Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze altijd gewoon buiten met een deksel erop (als het tenminste niet vriest).
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 5 februari 2005 @ 12:20:54 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24933970
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:

[..]

Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze meestal in de koelkast
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25014195
stukken sinaasappel
stukken citroen
kaneel stokjes
laurierblaadje
suiker
rode port
vanilie stokje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  maandag 21 maart 2005 @ 17:48:28 #45
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25639784
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:

Ode aan het stoofpeertje!

Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond



Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 21 maart 2005 @ 17:52:11 #46
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25639880
Ik mik gewoon een fles wijn in de pan (evt aanlengen met water tot ze onder staan), kaneelstokje, laurierblad, vanillestokje (ja echt ja, ik vind het lekker, dat telt ) en dat zet ik gewoon een paar uur op. Hoelang? Geen idee, gewoon af en toe kijken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25768977
rode wijn, kaneelstokje, suiker, citroen partjes, sinaasappelpartjes, laurierblaadje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_25769348
Voor beter eetgemak kun je ook bij de hele gestoofde peertjes met een meloenboller het klokhuis eruit halen.


Zoiets dus.
''Going mental on the Wabbu''
  donderdag 31 maart 2005 @ 01:54:24 #49
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25872660
quote:
Op maandag 21 maart 2005 17:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:

Ode aan het stoofpeertje!

Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond

[[url=http://img131.exs.cx/img131/6131/stoofpeertje13ij.jpg]afbeelding][/URL]

Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 31 maart 2005 @ 11:18:46 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25876487
quote:
Op donderdag 31 maart 2005 01:54 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood
Nou en, ze waren hartstikke lekker hoor!
En geen bessensap enzo toegevoegd, misschien scheelt dat.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')