Oh yeahquote:Op woensdag 10 november 2004 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
Een half uur?quote:Op woensdag 10 november 2004 18:08 schreef ParanoidEv het volgende:
Oh yeah![]()
Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
Idd, of als je ze echt heel lang hebt laten stoven kunje ze bijna gewoon van het steeltje afzuigen.quote:Op woensdag 10 november 2004 18:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?quote:Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:
[..]
Een half uur?
Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
volgens mijn oma niet hoor!quote:Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:
[..]
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
Ik snijd ze ook altijd in 4 partjes, het is maar wat je zelf fijner vindt eten. Ik vind het gesneden makkelijker.quote:Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
Ja minimaal moet goed zacht en rood gestooft zijn. Liever te lang stoven dan te kort.quote:Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:
[..]
Een half uur?
Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
tsja, meestal als bijgerecht. Heb ze eignelijk nog nooit gehad als toetje. Vind ze lekker met spruitjes en aardappelen.quote:Op maandag 15 november 2004 15:23 schreef uhqmby het volgende:
En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
jep ook erg lekker maar pas op dat ze niet overheerstquote:Op zondag 16 januari 2005 23:48 schreef Angeles het volgende:
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
Volgens mijn moeder gebruikte mijn oma een weinig aardappelmeel om het kookvocht te bindenquote:Op zondag 16 januari 2005 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Brrrrr binden met Maizena...
Nu, als je giese wildeman gebruikt heb je geen bessensap of zoiets nodig om ze te kleuren, dat kleuren doen ze vanzelfquote:Op maandag 17 januari 2005 08:16 schreef Aegir het volgende:
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van![]()
Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?quote:Op zondag 16 januari 2005 23:29 schreef GrotePier het volgende:
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Ik zet ze altijd gewoon buiten met een deksel erop (als het tenminste niet vriest).quote:Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:
[..]
Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze meestal in de koelkastquote:Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:
[..]
Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker roodquote:Op maandag 21 maart 2005 17:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:
Ode aan het stoofpeertje!
Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond
[[url=http://img131.exs.cx/img131/6131/stoofpeertje13ij.jpg]afbeelding][/URL]
Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!![]()
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!![]()
Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Nou en, ze waren hartstikke lekker hoor!quote:Op donderdag 31 maart 2005 01:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |