abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 10 november 2004 @ 17:29:22 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_23221387
ik heb hier 1,5 kilo stoofperen.
hoe stoof ik die? hoeveel suiker heb ik nodig?
pi_23221598
Er wordt veel gestoofd vandaag.
  woensdag 10 november 2004 @ 17:53:16 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23221838
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23221903
Ik doe het meestal met port en een beetje water, kaneel en een vanillestokje, en inderdaad wat (basterd)suiker erbij.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 18:02:42 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23222054
Je kan ook Port gebruiken idd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23222116
Als je wijn gebruikt, maakt het dan nog uit wat voor wijn je gebruikt of kun je gewoon ieder merk en iedere soort rode wijn gebruiken?
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_23222181
quote:
Op woensdag 10 november 2004 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
Oh yeah

Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
  woensdag 10 november 2004 @ 18:30:16 #8
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23222650
Schil de peertjes, laat de steeltjes zitten. Ik gebruik dan altijd Port, Kaneel, en vanillesuiker. En dan heerlijk laten stoven. Hoeveelheid suiker is erg afhankelijk van je smaak, ik gebruik meestal maar 2 zakjes vanille suiker. Maar als je geen port maar Rode wijn pakt moet je het misschien iets meer doen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 10 november 2004 @ 18:33:00 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23222711
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23222762
1 zakje vanille suiker
2 grote scheppen suiker (opscheplepels)
2 kaneelstokjes
scheutje citroensap
evt. rodewijn

en een uurtje zachtjes koken
pi_23222869
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:08 schreef ParanoidEv het volgende:

Oh yeah

Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 18:42:06 #12
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23222903
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
Idd, of als je ze echt heel lang hebt laten stoven kunje ze bijna gewoon van het steeltje afzuigen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_23223766
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:

[..]

Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
  woensdag 10 november 2004 @ 19:20:55 #14
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_23223880
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
volgens mijn oma niet hoor!
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  woensdag 10 november 2004 @ 19:34:20 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23224200
Overginds is het ook belangrijk de juiste peren te gebruiken.
Giese Wildemann zijn de enige ware stoofperen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23224286
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:

Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
Ik snijd ze ook altijd in 4 partjes, het is maar wat je zelf fijner vindt eten. Ik vind het gesneden makkelijker.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 21:23:29 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23227256
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:

[..]

Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
Ja minimaal moet goed zacht en rood gestooft zijn. Liever te lang stoven dan te kort.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 15 november 2004 @ 14:47:40 #18
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_23328944
Of stoven in half port en half marsala. (en het obligate kaneelstokje). Dan kun je de suiker weglaten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mercure op 15-11-2004 14:53:20 ]
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_23329597
Twee variaties op stoofpeertjes:

Stoofpeertjes gestoofd met saffraan, citroenrasp en honing
Stoofpeertjes gestoofd met kardemom ipv kaneel

En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
  maandag 15 november 2004 @ 15:31:24 #20
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_23329736
quote:
Op maandag 15 november 2004 15:23 schreef uhqmby het volgende:

En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
tsja, meestal als bijgerecht. Heb ze eignelijk nog nooit gehad als toetje. Vind ze lekker met spruitjes en aardappelen.

Ik had ze gister voor mezelf gekookt, met spruitjes en aardappelen. Stoofpeertjes stonden af te koelen, en ik kon het niet laten, heb ze allemaal in een keer opgegeten, zo voor het avondeten. Was wel erg lekker!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_23329793
Schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Opzetten met héél weinig water en zodra het kookt de pit laagdraaien.
Twee flinke eetlepels honing eroverheen en een flinke snuif kaneel.
Enige uren laten stoven (tot ze mooi rood zijn).

De lekkerste stoofperen zijn overigens Gieser-Wildemann
De progressief en de allochtoon vormen een symbiose.
Dat die parasiteert op de samenleving in zijn geheel, moet natuurlijk verzwegen worden.
pi_23330060
kan het ipv suiker ook met zoetstof?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  maandag 15 november 2004 @ 15:50:39 #23
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_23330103
kaneel
rode wijn port of voor kids goed limonade(ik gebruik altijd iets van de natuur-winkel sta namelijk 100% achter hun produkten en heb ze gepromoot op een beurs)
vanille stokje of 50/50 met vanille suiker en gewoone suiker
  maandag 15 november 2004 @ 15:53:10 #24
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_23330180
Pikeurtje smaakt er ook wel goed bij (een of ander vreselijk zoet goedje, zo in de supermarkt te krijgen).
Peertjes in 4-en en klokhuis eruit, veel suiker en kaneel en bodempje water erbij, uurtje of 4 laten pruttelen.

Vorige week gedaan, zo lust ik ze zelfs inmiddels! Bij m'n moeder kreeg ik ze dus echt niet naar binnen gewerkt.
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_23352978
Ik heb ze gisteren ook gemaakt met zoetstof, moet er wel flink wat ingooien hoor denk wel 2 keer zoveel als normale suiker.
Mijn peren waren na 45 minuten al flink zacht
Ik wilde meteen alles opeten, maar heb me maar netjes gehouden anders had ik vandaag niet meer.

Ik heb trouwens geen wijn of port gebruikt, alleen water, zoetstof en kaneel. Lekker light voor de lijners onder ons en heel goed voor de zoete trek
  zondag 16 januari 2005 @ 17:36:24 #26
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24599306
Ik heb ze vanmiddag opgezet:
peren (het goede merk:Giese Wildemann) in 4 stukken gesneden en geschild.
Opgezet met water, veel suiker, kaneelstokje en een beetje citroensap.
Het is de eerste keer dat ik ze maak dus ben benieuwd hoe ze smaken binnen nu en een uurtje.
Mijn moeder was vanmorgen niet bereikbaar voor vragen, dus ik heb zelf maar wat bedacht.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 16 januari 2005 @ 18:50:48 #27
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24600471
Mmm, ze waren heel erg lekker, maar het kan lekkerder, toch even mijn moeder vragen van de week.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 januari 2005 @ 21:53:40 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24603000
Volgens mij kun je het vocht ook een beetje binden, dat deed mijn oma altijd. Zal het mijn moeder eens even vragen waarmee (misschien maizena?).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 16 januari 2005 @ 22:02:38 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24603157
Brrrrr binden met Maizena...
Nee, je moet ze gewoon lang stoven, van bind het vanzelf iets door het pectine uit de peren.
Peren schillen maar heel laten incl steeltjes.
Opzetten met rode wijn (of port) een kaneel stokje, en citroenschil, niet met sap en suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 januari 2005 @ 22:16:31 #30
109687 -Angel-
Play that funky music.
pi_24603425
Ik pluk allereerst eigenhandig de stoofperen, met behulp van een trapje, uit onze eigen boomgaard. Hierna ga ik over tot het schillen van de peer, ook het steeltje verwijder ik.

Tijdens het stoven in een pannetje (ongeveer een half uur), voeg ik wat wijn toe en het speciale ingredient: 4 theeleepels zout.

Hierna is de smaak gewoon een waar genot voor de smaakpapillen, lekkerder kan haast niet.
pi_24604573
rode wijn, suiker, kaneel, citroen, sinaasappel, laurier blaadje. echt helemaal geweldig op deze manier.
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_24604959
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_24606447
quote:
Op zondag 16 januari 2005 23:48 schreef Angeles het volgende:
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
jep ook erg lekker maar pas op dat ze niet overheerst
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 17 januari 2005 @ 08:11:48 #34
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24608281
quote:
Op zondag 16 januari 2005 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Brrrrr binden met Maizena...
Volgens mijn moeder gebruikte mijn oma een weinig aardappelmeel om het kookvocht te binden Het werd dan ietsje dikker maar was nog wel vloeibaar.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_24608296
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van
pi_24608318
binden kun je het best doen met een 'lopende willem', weet echt niet waarom ze dat zo noemen, maar een beetje bloem met een beetje water opkloppen dat er door heen gieten e voila
  maandag 17 januari 2005 @ 09:37:07 #37
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24608843
ok thnx voor alle tips
volgende week weer!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_24608911
binden is lekkerder met een beetje custard, alleen doe dat wel even in een kopje met een beetje water roeren voordat je het erdoor gooit.

ik doe meestal klein laagje water, kaneelstokjes, vanillestokjes, beetje vanillesuiker en liever honing dan gewone suiker.

binden dan dus met een beetje water met custard.

btw, ongesneden gestoofde peertjes voorzien van een laagje cocos en koud eten is erg lekker als toetje met bijvoorbeeld een bolletje ijs.
  maandag 17 januari 2005 @ 10:55:14 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24609816
quote:
Op maandag 17 januari 2005 08:16 schreef Aegir het volgende:
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van
Nu, als je giese wildeman gebruikt heb je geen bessensap of zoiets nodig om ze te kleuren, dat kleuren doen ze vanzelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 januari 2005 @ 20:36:59 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24656039
Gisteren stoofpeertjes gemaakt van Gieser Wildeman peren

Het recept:
1 Kg Gieser Wildeman
1 dl Rode Druivensap
100 Gram Suiker
1 Vanillestokje
2 Eetlepels citroensap

Peren schillen in de pan doen druivensap er bij, water er bij tot ze net onderstaan dan suiker, citroensap en vanillestokje toevoegen en dan aan de kook brengen. Als het kookt laag draaien en 2,5 tot 3 uur laten stoven.

en dan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 3 februari 2005 @ 15:08:52 #41
102469 BoomBoom
Can you hear me?
pi_24903233
quote:
Op zondag 16 januari 2005 23:29 schreef GrotePier het volgende:
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
  donderdag 3 februari 2005 @ 18:49:28 #42
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24906130
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:

[..]

Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze altijd gewoon buiten met een deksel erop (als het tenminste niet vriest).
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 5 februari 2005 @ 12:20:54 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24933970
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:

[..]

Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze meestal in de koelkast
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25014195
stukken sinaasappel
stukken citroen
kaneel stokjes
laurierblaadje
suiker
rode port
vanilie stokje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  maandag 21 maart 2005 @ 17:48:28 #45
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25639784
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:

Ode aan het stoofpeertje!

Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond



Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 21 maart 2005 @ 17:52:11 #46
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25639880
Ik mik gewoon een fles wijn in de pan (evt aanlengen met water tot ze onder staan), kaneelstokje, laurierblad, vanillestokje (ja echt ja, ik vind het lekker, dat telt ) en dat zet ik gewoon een paar uur op. Hoelang? Geen idee, gewoon af en toe kijken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25768977
rode wijn, kaneelstokje, suiker, citroen partjes, sinaasappelpartjes, laurierblaadje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_25769348
Voor beter eetgemak kun je ook bij de hele gestoofde peertjes met een meloenboller het klokhuis eruit halen.


Zoiets dus.
''Going mental on the Wabbu''
  donderdag 31 maart 2005 @ 01:54:24 #49
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25872660
quote:
Op maandag 21 maart 2005 17:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:

Ode aan het stoofpeertje!

Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond

[[url=http://img131.exs.cx/img131/6131/stoofpeertje13ij.jpg]afbeelding][/URL]

Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 31 maart 2005 @ 11:18:46 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25876487
quote:
Op donderdag 31 maart 2005 01:54 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood
Nou en, ze waren hartstikke lekker hoor!
En geen bessensap enzo toegevoegd, misschien scheelt dat.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')