abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † woensdag 10 november 2004 @ 17:29:22 #1
37843 lady-wrb
kortaf
pi_23221387
ik heb hier 1,5 kilo stoofperen.
hoe stoof ik die? hoeveel suiker heb ik nodig?
pi_23221598
Er wordt veel gestoofd vandaag.
  woensdag 10 november 2004 @ 17:53:16 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23221838
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23221903
Ik doe het meestal met port en een beetje water, kaneel en een vanillestokje, en inderdaad wat (basterd)suiker erbij.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 18:02:42 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23222054
Je kan ook Port gebruiken idd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23222116
Als je wijn gebruikt, maakt het dan nog uit wat voor wijn je gebruikt of kun je gewoon ieder merk en iedere soort rode wijn gebruiken?
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_23222181
quote:
Op woensdag 10 november 2004 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
In rooie wijn stoven, met een kaneel stokje. Suiker naar smaak
Oh yeah

Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
  woensdag 10 november 2004 @ 18:30:16 #8
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23222650
Schil de peertjes, laat de steeltjes zitten. Ik gebruik dan altijd Port, Kaneel, en vanillesuiker. En dan heerlijk laten stoven. Hoeveelheid suiker is erg afhankelijk van je smaak, ik gebruik meestal maar 2 zakjes vanille suiker. Maar als je geen port maar Rode wijn pakt moet je het misschien iets meer doen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 10 november 2004 @ 18:33:00 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23222711
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23222762
1 zakje vanille suiker
2 grote scheppen suiker (opscheplepels)
2 kaneelstokjes
scheutje citroensap
evt. rodewijn

en een uurtje zachtjes koken
pi_23222869
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:08 schreef ParanoidEv het volgende:

Oh yeah

Schil de peertjes, snij ze in 4 stukken (klokhuis er uit halen natuurlijk). Dan moet je ze langzaam gaar koken in een pannetje met water, een half uur geloof ik.
Voeg wijn, suiker, en kaneel naar smaak toe voordat je begint te koken.
Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 18:42:06 #12
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_23222903
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik schil ze, maar laat ze heel met stelen er aan.
Dan kan je ze zo lekker als een haring happen.
Idd, of als je ze echt heel lang hebt laten stoven kunje ze bijna gewoon van het steeltje afzuigen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_23223766
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:

[..]

Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
  woensdag 10 november 2004 @ 19:20:55 #14
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_23223880
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:

[..]
Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
volgens mijn oma niet hoor!
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  woensdag 10 november 2004 @ 19:34:20 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23224200
Overginds is het ook belangrijk de juiste peren te gebruiken.
Giese Wildemann zijn de enige ware stoofperen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23224286
quote:
Op woensdag 10 november 2004 19:16 schreef ParanoidEv het volgende:

Ja het is al een jaar geleden dat ik het gedaan heb. Peren moeten trouwens ook heel blijven, is het niet?
Ik snijd ze ook altijd in 4 partjes, het is maar wat je zelf fijner vindt eten. Ik vind het gesneden makkelijker.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  woensdag 10 november 2004 @ 21:23:29 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_23227256
quote:
Op woensdag 10 november 2004 18:40 schreef Angeles het volgende:

[..]

Een half uur?

Ik zet ze altijd 2,5 uur op, minstens.
Ja minimaal moet goed zacht en rood gestooft zijn. Liever te lang stoven dan te kort.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 15 november 2004 @ 14:47:40 #18
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_23328944
Of stoven in half port en half marsala. (en het obligate kaneelstokje). Dan kun je de suiker weglaten.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mercure op 15-11-2004 14:53:20 ]
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_23329597
Twee variaties op stoofpeertjes:

Stoofpeertjes gestoofd met saffraan, citroenrasp en honing
Stoofpeertjes gestoofd met kardemom ipv kaneel

En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
  maandag 15 november 2004 @ 15:31:24 #20
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_23329736
quote:
Op maandag 15 november 2004 15:23 schreef uhqmby het volgende:

En ook een vervolgvraag: hoe eet je stoofpeertjes?
Als bijgerecht of als nagerecht? In welke combinaties?
tsja, meestal als bijgerecht. Heb ze eignelijk nog nooit gehad als toetje. Vind ze lekker met spruitjes en aardappelen.

Ik had ze gister voor mezelf gekookt, met spruitjes en aardappelen. Stoofpeertjes stonden af te koelen, en ik kon het niet laten, heb ze allemaal in een keer opgegeten, zo voor het avondeten. Was wel erg lekker!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
pi_23329793
Schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
Opzetten met héél weinig water en zodra het kookt de pit laagdraaien.
Twee flinke eetlepels honing eroverheen en een flinke snuif kaneel.
Enige uren laten stoven (tot ze mooi rood zijn).

De lekkerste stoofperen zijn overigens Gieser-Wildemann
De progressief en de allochtoon vormen een symbiose.
Dat die parasiteert op de samenleving in zijn geheel, moet natuurlijk verzwegen worden.
pi_23330060
kan het ipv suiker ook met zoetstof?
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
  maandag 15 november 2004 @ 15:50:39 #23
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_23330103
kaneel
rode wijn port of voor kids goed limonade(ik gebruik altijd iets van de natuur-winkel sta namelijk 100% achter hun produkten en heb ze gepromoot op een beurs)
vanille stokje of 50/50 met vanille suiker en gewoone suiker
  maandag 15 november 2004 @ 15:53:10 #24
88360 kleinmeiske
Tja, het is een gave ...
pi_23330180
Pikeurtje smaakt er ook wel goed bij (een of ander vreselijk zoet goedje, zo in de supermarkt te krijgen).
Peertjes in 4-en en klokhuis eruit, veel suiker en kaneel en bodempje water erbij, uurtje of 4 laten pruttelen.

Vorige week gedaan, zo lust ik ze zelfs inmiddels! Bij m'n moeder kreeg ik ze dus echt niet naar binnen gewerkt.
Het nadeel van in de bergen fietsen: what comes down, must go up!
pi_23352978
Ik heb ze gisteren ook gemaakt met zoetstof, moet er wel flink wat ingooien hoor denk wel 2 keer zoveel als normale suiker.
Mijn peren waren na 45 minuten al flink zacht
Ik wilde meteen alles opeten, maar heb me maar netjes gehouden anders had ik vandaag niet meer.

Ik heb trouwens geen wijn of port gebruikt, alleen water, zoetstof en kaneel. Lekker light voor de lijners onder ons en heel goed voor de zoete trek
  zondag 16 januari 2005 @ 17:36:24 #26
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24599306
Ik heb ze vanmiddag opgezet:
peren (het goede merk:Giese Wildemann) in 4 stukken gesneden en geschild.
Opgezet met water, veel suiker, kaneelstokje en een beetje citroensap.
Het is de eerste keer dat ik ze maak dus ben benieuwd hoe ze smaken binnen nu en een uurtje.
Mijn moeder was vanmorgen niet bereikbaar voor vragen, dus ik heb zelf maar wat bedacht.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  zondag 16 januari 2005 @ 18:50:48 #27
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24600471
Mmm, ze waren heel erg lekker, maar het kan lekkerder, toch even mijn moeder vragen van de week.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 16 januari 2005 @ 21:53:40 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24603000
Volgens mij kun je het vocht ook een beetje binden, dat deed mijn oma altijd. Zal het mijn moeder eens even vragen waarmee (misschien maizena?).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 16 januari 2005 @ 22:02:38 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24603157
Brrrrr binden met Maizena...
Nee, je moet ze gewoon lang stoven, van bind het vanzelf iets door het pectine uit de peren.
Peren schillen maar heel laten incl steeltjes.
Opzetten met rode wijn (of port) een kaneel stokje, en citroenschil, niet met sap en suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 januari 2005 @ 22:16:31 #30
109687 -Angel-
Play that funky music.
pi_24603425
Ik pluk allereerst eigenhandig de stoofperen, met behulp van een trapje, uit onze eigen boomgaard. Hierna ga ik over tot het schillen van de peer, ook het steeltje verwijder ik.

Tijdens het stoven in een pannetje (ongeveer een half uur), voeg ik wat wijn toe en het speciale ingredient: 4 theeleepels zout.

Hierna is de smaak gewoon een waar genot voor de smaakpapillen, lekkerder kan haast niet.
pi_24604573
rode wijn, suiker, kaneel, citroen, sinaasappel, laurier blaadje. echt helemaal geweldig op deze manier.
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_24604959
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
pi_24606447
quote:
Op zondag 16 januari 2005 23:48 schreef Angeles het volgende:
Ik doe er trouwens ook nog kruidnagels bij. Gemalen kruidnagels is het makkelijkst.
jep ook erg lekker maar pas op dat ze niet overheerst
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 17 januari 2005 @ 08:11:48 #34
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_24608281
quote:
Op zondag 16 januari 2005 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Brrrrr binden met Maizena...
Volgens mijn moeder gebruikte mijn oma een weinig aardappelmeel om het kookvocht te binden Het werd dan ietsje dikker maar was nog wel vloeibaar.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_24608296
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van
pi_24608318
binden kun je het best doen met een 'lopende willem', weet echt niet waarom ze dat zo noemen, maar een beetje bloem met een beetje water opkloppen dat er door heen gieten e voila
  maandag 17 januari 2005 @ 09:37:07 #37
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_24608843
ok thnx voor alle tips
volgende week weer!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_24608911
binden is lekkerder met een beetje custard, alleen doe dat wel even in een kopje met een beetje water roeren voordat je het erdoor gooit.

ik doe meestal klein laagje water, kaneelstokjes, vanillestokjes, beetje vanillesuiker en liever honing dan gewone suiker.

binden dan dus met een beetje water met custard.

btw, ongesneden gestoofde peertjes voorzien van een laagje cocos en koud eten is erg lekker als toetje met bijvoorbeeld een bolletje ijs.
  maandag 17 januari 2005 @ 10:55:14 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_24609816
quote:
Op maandag 17 januari 2005 08:16 schreef Aegir het volgende:
allemaal geweldig advies,
MAAR vergeet niet een scheutje bessensap,
krijgen ze zo'm prachtig rooie kleur van
Nu, als je giese wildeman gebruikt heb je geen bessensap of zoiets nodig om ze te kleuren, dat kleuren doen ze vanzelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 januari 2005 @ 20:36:59 #40
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24656039
Gisteren stoofpeertjes gemaakt van Gieser Wildeman peren

Het recept:
1 Kg Gieser Wildeman
1 dl Rode Druivensap
100 Gram Suiker
1 Vanillestokje
2 Eetlepels citroensap

Peren schillen in de pan doen druivensap er bij, water er bij tot ze net onderstaan dan suiker, citroensap en vanillestokje toevoegen en dan aan de kook brengen. Als het kookt laag draaien en 2,5 tot 3 uur laten stoven.

en dan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 3 februari 2005 @ 15:08:52 #41
102469 BoomBoom
Can you hear me?
pi_24903233
quote:
Op zondag 16 januari 2005 23:29 schreef GrotePier het volgende:
stoven in deze substantie en daarna lekker een paar uur of een nacht laten staaan.....
Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
  donderdag 3 februari 2005 @ 18:49:28 #42
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_24906130
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:

[..]

Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze altijd gewoon buiten met een deksel erop (als het tenminste niet vriest).
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zaterdag 5 februari 2005 @ 12:20:54 #43
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_24933970
quote:
Op donderdag 3 februari 2005 15:08 schreef BoomBoom het volgende:

[..]

Waar laat je ze staan? In de koelkast, of erbuiten?
Ik zet ze meestal in de koelkast
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25014195
stukken sinaasappel
stukken citroen
kaneel stokjes
laurierblaadje
suiker
rode port
vanilie stokje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  maandag 21 maart 2005 @ 17:48:28 #45
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25639784
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:

Ode aan het stoofpeertje!

Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond



Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 21 maart 2005 @ 17:52:11 #46
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_25639880
Ik mik gewoon een fles wijn in de pan (evt aanlengen met water tot ze onder staan), kaneelstokje, laurierblad, vanillestokje (ja echt ja, ik vind het lekker, dat telt ) en dat zet ik gewoon een paar uur op. Hoelang? Geen idee, gewoon af en toe kijken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_25768977
rode wijn, kaneelstokje, suiker, citroen partjes, sinaasappelpartjes, laurierblaadje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
pi_25769348
Voor beter eetgemak kun je ook bij de hele gestoofde peertjes met een meloenboller het klokhuis eruit halen.


Zoiets dus.
''Going mental on the Wabbu''
  donderdag 31 maart 2005 @ 01:54:24 #49
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_25872660
quote:
Op maandag 21 maart 2005 17:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Nou, op verzoek van Obliv, hier verder:

Ode aan het stoofpeertje!

Stoofpeertje dat steeds roder wordt
Jij staat mooi te glimmen op mijn bord
Zo heerlijk zo sappig zo prachtig rond
Straks verdwijn jij lekker in mijn mond

[[url=http://img131.exs.cx/img131/6131/stoofpeertje13ij.jpg]afbeelding][/URL]

Heerlijk, stoofpeertjes, lekker naar binnen slobberen, jammm!
Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Welke tijd zijn ze eigenlijk te krijgen?
Hoe maak jij je stoofpeertjes klaar?
Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 31 maart 2005 @ 11:18:46 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25876487
quote:
Op donderdag 31 maart 2005 01:54 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Bij mijn oma's waren ze toch altijd echt donker rood
Nou en, ze waren hartstikke lekker hoor!
En geen bessensap enzo toegevoegd, misschien scheelt dat.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 14 juli 2005 @ 11:18:12 #51
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_28794689
Safe en simpel:

Stoofpeertjes van oma's recept:

Voor 2 personen:
1 blik peertjes van de lidl
Beetje bruine suiker
Kaneel
Bakboter (geen croma )

De peertjes in reepjes snijden en bestrooien met kaneel (naar smaak).

Vervolgens laat je in de pan een flinke eetlepel met boter smelten. Daar laat je 1 of 2 eetlepels bruine suiker bij smelten. Ook weer naar smaak. Goed roeren, zodat het stroperig wordt. Vervolgens de peertjes erbij. Nog een beetje kaneel als je dat lekker vindt. En dan op een laag vuurtje (ik gebruik net niet de laagste stand) 3 kwartier laten pruttelen. Tussendoor roeren.

Trotse mamma :)
  dinsdag 7 februari 2006 @ 22:39:10 #52
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_34845583
quote:
Stoofperen

Gieser Wildemannen en Saint Rémy's. Deze peren zijn speciaal geschikt om te stoven. Serveer ze als bijgerecht bij een typisch Hollandse maaltijd of eet ze als dessert.

Ingrediënten:
voor 4 personen:

4-6 stoofperen, bijvoorbeeld Gieser Wildeman of Saint Rémy
rode port naar smaak, ongeveer 1 wijnglas vol
(witte basterd)suiker naar smaak
kaneelstokje
aardappelmeel of maizena

Bereiding:
Schil de peren en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het klokhuis. Leg de peren in een grote pan met de bolle kant naar boven. Giet er water bij tot ze bijna onder staan. Giet er rode port bij; minimaal een glas vol. Doe het kaneelstokje in de pan. Stoof de peertjes op zacht vuur in 20-30 minuten beetgaar. Zorg dat ze niet aanzetten.
Schep de peertjes over in een schaal. Kook het stoofvocht in tot een centimeter of twee. Gooi het kaneelstokje weg. Bind met een beetje aardappelmeel of maizena. Maak op smaak met suiker en giet over de peertjes.

Lekker als toetje met vanille- of chocoladevla of een bolletje kaneelijs. Als bijgerecht zijn ze heerlijk bij een typisch Hollandse maaltijd van aardappelen, groente (spruitjes!) en vlees. Maar de peertjes doen het ook verrassend goed bij een rijsttafel. Eet ze naar smaak warm, lauw of koud.

Variatie:
*Vervang de port door rodebessensap.
*Kook het sap van een halve citroen mee of wat citroenrasp.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 7 februari 2006 @ 22:45:58 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34845881
oh bah, maizena, aardappelmeel,
Als je stoofperen goed kookt dan komt er pectine vrij en dat bindt heel mooi, een beetje olie achtig. Als je bind met maizena of aardappelmeel wordt het slijmerig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34845948
Een zoette witte dessert wijn, vrij veel suiker toevoegen iets van 200/250 gram op 0.75 liter wijn, hier je peertjes in stooven tot ze goed gaar zijn, peertjes uit het stoof vocht halen vocht verder in koken tot er een mooie saus dikte substantie ontstaat (let op saus dikte dus niet die dikke sauzen uit pakjes van knorr, maggi enz, dat lijkt meer op pudding, maar iets dikker dan een licht gebonden jus. ) Op een bord 2 bolletjes vanille ijs een peertje en wat van de saus
Er is maar een ding lekkerder dan eten,
pi_42809365
Ik heb net van m'n moeder een braadpan gekregen en nu vroeg ik of iemand hier lekkere recepten voor stoofperen heeft! Nou weet ik wel het standaard recept met stoofperen koken in wijn met kaneelstokje etc.

Maar er is vast wel iemand die eens een speciale / bijzondere uitvoering van stoofpeertjes heeft gemaakt

Wie meld zich?!
pi_42809554
Port of bessenvodka of sinaasappellikeur doen het ook erg goed bij de stoofperen.
Een beetje nootmuskaat erbij is ook wel lekker.
Maar je hebt om stoofperen te maken geen braadpan nodig hoor, dat kan je beter in een gewone pan maken.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 17:00:53 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42809720
idd, neem een RVS soeppan, een (gietijzeren) braadpan zal smaak van het braadstuk afstaan.
Trouwens, als je écht lekkere stoofperen wilt hebben, gebruik dan Giese Wildeman peren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42810228
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 16:50 schreef MaxiTaxi het volgende:
Ik heb net van m'n moeder een braadpan gekregen en nu vroeg ik of iemand hier lekkere recepten voor stoofperen heeft! Nou weet ik wel het standaard recept met stoofperen koken in wijn met kaneelstokje etc.

Maar er is vast wel iemand die eens een speciale / bijzondere uitvoering van stoofpeertjes heeft gemaakt

Wie meld zich?!
En hoe gaat dat dan precies? Ik ben van nature niet zo'n kookmonster maar dit lijkt me wel lekker

(tvp)
  donderdag 19 oktober 2006 @ 17:26:38 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42810465
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 17:17 schreef Tel_R het volgende:

[..]

En hoe gaat dat dan precies? Ik ben van nature niet zo'n kookmonster maar dit lijkt me wel lekker

(tvp)
Stoofperen schillen (Giese Wildeman peren gebruiken) en heel laten, steeltje eraan laten.
Roosje eventueel verwijderen
Peren in een pan doen, fles wijn (of port) erbij, eventueel wat suiker, schilletje van een onbespoten citroen, stokje kaneel
Aan de kook brengen, deksel op de pan en lekker laag pitje laten koken, uurtje minstens.
Peren worden oudroze tot ossebloedrood
Je laat ze vervolgens afkoelen, en serveert ze lauw. Je pakt ze aan het steeltje en eet ze als een haring.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42810674
Ik vind Giese Wildeman dus helemaal niet lekker hè, er is nog een andere soort (kan niet op de naam komen) die vind ik veel beter. Zijn wat groter, groen en steviger.
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 18:21:09 #61
152266 Poedel
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_42812036
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 17:33 schreef MinderMutsig het volgende:
er is nog een andere soort (kan niet op de naam komen) die vind ik veel beter. .
Saint rémy..
"..Wat Moet Je Niet Doen Voor Een Stoplicht?..
..De Tv In Elkaar Trappen En Kletspraat Verkopen Aan De Postbode!!.."
pi_42813353
Tnx Piet!

2 vraagjes nog: laat je de peren afkoelen in het vocht, en hoeveel peren heb je ongeveer nodig voor 2 tot 3 personen?
  donderdag 19 oktober 2006 @ 19:21:03 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42813644
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:21 schreef Poedel het volgende:

[..]

Saint rémy..
Nee, Gieser Wildeman en dan vers van de boer. Stoven en dan smullen
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 08:11:48 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42827395
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 19:11 schreef Tel_R het volgende:
Tnx Piet!

2 vraagjes nog: laat je de peren afkoelen in het vocht, en hoeveel peren heb je ongeveer nodig voor 2 tot 3 personen?
Ja, in het vocht, met de deksel op de pan.
Als je het proces wil versnellen dan zet je het in de spoelbak met koud water in de spoelbak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42827915
Je hoft het niet met wijn te doen.
Maar dan wel uren stoven om ze mooi rood te krijgen.
ik doe er ook wel eens laurier of kruidnagel door.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 10:42:46 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42829402
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 09:11 schreef kabouter.muts het volgende:
Je hoft het niet met wijn te doen.
Maar dan wel uren stoven om ze mooi rood te krijgen.
ik doe er ook wel eens laurier of kruidnagel door.
Je gebruikt natuurlijk niet alleen wijn voor de kleur, maar ook voor de smaak.
Enne, je hoeft geen dure wijn te gebruiken, een literpak voldoet volkomen,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42837418
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 10:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je gebruikt natuurlijk niet alleen wijn voor de kleur, maar ook voor de smaak.
Enne, je hoeft geen dure wijn te gebruiken, een literpak voldoet volkomen,.
Zelf gebruik ik altijd wel wijn maar mijn schoonmoeder vind dat dat echt niet hoort.
Dat is niet volgens oma's recept.
terwijl ze mijn peertjes heerlijk vond. (maar dacht dat ik er geen wijn in had gedaan)
  woensdag 25 oktober 2006 @ 16:40:24 #68
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_42925937
Hoe ik het zelf maak:
Stoofperen in partjes en dan flink rode wijn, suiker, rasp van sinaasappelschil, kaneelpijpje, soms steranijs, flesje bessensap en een paar jenever bessen toevoegen.
Aan de kook brengen.. en dan zet ik het verder op mijn ouderwetse peutroleumstel ( van mijn oma ooit gehad) en daar laat ik het zo'n 45 a 60 min. na stoven.
Zo verschrikkelijk lekker, alleen die geur al in je huis

Mijn moeder doet bv. alleen kaneel, water en suiker gebruiken want ze vind die wijn bij de peren niet zo lekker.
Uiteindelijk worden alle stoofperen toch ook rood ( al heeft het wel iets langer nodig)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_42926177
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 18:21 schreef Poedel het volgende:

[..]

Saint rémy..
Die bedoel ik inderdaad.
There is no love sincerer than the love of food.
  woensdag 25 oktober 2006 @ 16:49:53 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42926229
Mijn moeder zei over koken met bv wijn, grom grom sneer, zo kan je een steen ook lekker krijgen..
Maar eerlijk gezegt was haar eten eigenlijk nooit zo lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42932186
quote:
Op donderdag 19 oktober 2006 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Giese Wildeman peren
Oeh jaaaa, die neemt oma wel eens mee
pi_42932363
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn moeder zei over koken met bv wijn, grom grom sneer, zo kan je een steen ook lekker krijgen..
Maar eerlijk gezegt was haar eten eigenlijk nooit zo lekker
Je bent mijn zwager!?
There is no love sincerer than the love of food.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 08:22:20 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42944197
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 20:15 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Je bent mijn zwager!?
Hee Die Kirsten, jij ook hier?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_42945532
Hoe zit het met witte wijn? Ik zelf gebruik rode wijn, maar het schijnt dat witte dus ook wel lekker is. Iemand ervaring mee?
Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
  donderdag 26 oktober 2006 @ 10:15:46 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_42945667
quote:
Op donderdag 26 oktober 2006 10:08 schreef Avani het volgende:
Hoe zit het met witte wijn? Ik zelf gebruik rode wijn, maar het schijnt dat witte dus ook wel lekker is. Iemand ervaring mee?
kan je ook gebruiken, stoofperen in Riesling, mmmmmmmmmmm
Rosé is ook lekker.
Rode of witte port is ook lekker
Sherry is heeel apart.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 30 november 2006 @ 15:12:32 #76
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_44024503
Schopje.

Inmiddels alweer een aantal keren stoofpeertjes gegeten. Nu vroeg ik me af, is er ook een recept om er iets lekkers mee te doen als hapje? Met chocola bijvoorbeeld?Het is erg nat, dus niet alles zal lukken.
Leuk voor Sinterklaasavond op tafel.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_44947427
Het staat al enige tijd te pruttelen hier

Bijna 3/4 fles port (was zurig, stond te lang open)
Bruine basterdsuiker (gewoon op gevoel gestrooid)
Laag water
Kilo peren in 4-en, geschild
2 kaneelstokjes, gebroken
beetje peper, beetje citroensap
  dinsdag 2 januari 2007 @ 19:50:28 #78
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_44950391
@ Bluezz Ben wel benieuwd hoe het smaakt zeker omdat je zurige Port hebt gebruikt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_44950704
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 19:50 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Bluezz Ben wel benieuwd hoe het smaakt zeker omdat je zurige Port hebt gebruikt
Ik heb de port natuurlijk wel even geproefd voor het erdoor ging, en het viel heel erg mee.
De peertjes smaken heerlijk
pi_44969356
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:18 schreef Bluezz het volgende:
Het staat al enige tijd te pruttelen hier

Bijna 3/4 fles port (was zurig, stond te lang open)
Bruine basterdsuiker (gewoon op gevoel gestrooid)
Laag water
Kilo peren in 4-en, geschild
2 kaneelstokjes, gebroken
beetje peper, beetje citroensap

Hou op zeg, ik krijg er honger van...

Nog een tipje is om het kookvocht te binden met gelatine en dit in kleine schaaltje op te laten stijven. (bijvoorbeeld
Je krijgt dan een soort gelatinepudding met de smaken uit je kookvocht. Serveer dit met een bolletje hangop. en een lauwwarm stoofpeertje en een beetje honing....
Dulce de leche!
  woensdag 3 januari 2007 @ 13:00:16 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_44969455
Overginds is het snijden in partjes zonde vind ik, gewoon stoofperen schillen (steeltje eraan laten) en als geheel stoven, staat zo mooi, een donkerroze peer, kan je dan nog een blaadje mint onder de steel prikken, presenteert zo mooi
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_44969505
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Overginds is het snijden in partjes zonde vind ik, gewoon stoofperen schillen (steeltje eraan laten) en als geheel stoven, staat zo mooi, een donkerroze peer, kan je dan nog een blaadje mint onder de steel prikken, presenteert zo mooi
Qua presentatie idd een stuk mooier...
Dulce de leche!
  woensdag 3 januari 2007 @ 13:28:59 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_44970352
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 13:02 schreef guntherschneider het volgende:

[..]

Qua presentatie idd een stuk mooier...
Eet ook lekkerder, je pakt hem op aan het steeltje en laat hem naar binnen glijden als een haring.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_44974088
Piet
pi_44974561
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 16:40 schreef MissHobje het volgende:
Hoe ik het zelf maak:
Stoofperen in partjes en dan flink rode wijn, suiker, rasp van sinaasappelschil, kaneelpijpje, soms steranijs, flesje bessensap en een paar jenever bessen toevoegen.
Aan de kook brengen.. en dan zet ik het verder op mijn ouderwetse peutroleumstel ( van mijn oma ooit gehad) en daar laat ik het zo'n 45 a 60 min. na stoven.
Zo verschrikkelijk lekker, alleen die geur al in je huis

Mijn moeder doet bv. alleen kaneel, water en suiker gebruiken want ze vind die wijn bij de peren niet zo lekker.
Uiteindelijk worden alle stoofperen toch ook rood ( al heeft het wel iets langer nodig)
in zijn geheel presenteert mooier en geeft minder pulp. maar partjes zal wel werken ja.
60 minuten is wat te kort voor wat mijn oma altijd dee. en die waren altijd zowwwww mjummie, liefst met wat geschoten (gestroopt ) - bestorven - wild erbij en aardappelpuree
  woensdag 3 januari 2007 @ 15:47:57 #86
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_44974835
nou heb ik ook ff een vraag. Ik wil graag stoofperen maken, maar MikeyMo loopt te zeuren dat hij ze niet lust. (meneer at ze 2de kerstdag wel in het restaurant ) Hij is bang dat als ik ze maak met rode wijn er een wijn smaak aan zit. Maar je doet bij de stoofperen suiker,dus de peren smaken toch zoet en dan proef je toch vrij weinig van die wijn?

Mijn moeder en zijn moeder maken de peren in bessensap. Daar ben ik niet echt zo kapot van. Wat is volgens jullie lekkerder waardoor MikeyMo niet meer over die wijnsmaak zeurt en ik gewoon stoofperen kan gaan maken ?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_44974909
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 15:47 schreef Qwea het volgende:
nou heb ik ook ff een vraag. Ik wil graag stoofperen maken, maar MikeyMo loopt te zeuren dat hij ze niet lust. (meneer at ze 2de kerstdag wel in het restaurant ) Hij is bang dat als ik ze maak met rode wijn er een wijn smaak aan zit. Maar je doet bij de stoofperen suiker,dus de peren smaken toch zoet en dan proef je toch vrij weinig van die wijn?

Mijn moeder en zijn moeder maken de peren in bessensap. Daar ben ik niet echt zo kapot van. Wat is volgens jullie lekkerder waardoor MikeyMo niet meer over die wijnsmaak zeurt en ik gewoon stoofperen kan gaan maken ?
gewoon maken en als ie ze niet blieft rot ie maar op? ik wil ze wel hebben hoor
pi_44974945
Alleen water, suiker, kaneel, citroensap wat peper, kan ook toch?
  woensdag 3 januari 2007 @ 15:51:39 #89
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_44974961
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 15:50 schreef GlimVlinder het volgende:

[..]

gewoon maken en als ie ze niet blieft rot ie maar op? ik wil ze wel hebben hoor
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 3 januari 2007 @ 15:53:08 #90
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_44975004
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 15:51 schreef Bluezz het volgende:
Alleen water, suiker, kaneel, citroensap wat peper, kan ook toch?
dat lijkt me zo,ehm,kaal en smaakloos?

Ik heb ze overigens nog nooit zelf gemaakt hoor. Maar mijn zus doet ze met wijn en die zijn zoooooo lekker. En mn moeder met bessensap en die zijn minder.

De wijn en de bessensap bepalen toch juist de smaak van de stoofpeer en de mooie rode kleur? Lijkt me eigk niet lekker zonder wijn of bessensap
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_44975090
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 15:51 schreef Qwea het volgende:

[..]

mensen die al van te voren negatief lopen te doen over wat ze nog niet geprobeerd hebben moeten gewoon hun mond houden. ti's gewoon laten zien hoe belangrijk ze zijn; ik bedoel - welk ander doel heeft het? in het restaurant at ie ze wel. en daar doen ze er vast gewoon wijn bij (volgens mij is dit vrij standaard ).

peertjes peertjes...

damn ik begin trek te krijgen

heerlijk die saus door de aardappels met jus van het gebraad.
  woensdag 3 januari 2007 @ 16:00:47 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_44975262
Ik kan maar 1 ding zeggen, mensen die twijfelen over het stoven van de peer in wijn of port, probeer het gewoon.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_44975505
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kan maar 1 ding zeggen, mensen die twijfelen over het stoven van de peer in wijn of port, probeer het gewoon.
en omdat ze ff opmoeten zou ik een flinke dosis peertjes nemen. kun je er meerdere dagen van genieten
  woensdag 3 januari 2007 @ 16:09:44 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_44975569
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 16:07 schreef GlimVlinder het volgende:

[..]

en omdat ze ff opmoeten zou ik een flinke dosis peertjes nemen. kun je er meerdere dagen van genieten
En gewoon een goedkope wijn nemen, nergens voor nodig om een daar een dure wijn voor te nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 3 januari 2007 @ 19:42:56 #95
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_44982559
hoooooooooooi was ik weer

ik heb zonet giese wildermann gekocht,kanaal,wijn en citroen. Nu hoorde ik van zus lief het volgende :

Beetje water in de pan zodat de bodem bedekt is, dan de wijn erin zodat de stoofperen onder staan. 20 scheppen suiker erin,wat kaneel erbij en dan laten koken.

Mijn vraag : ik las dat er door jullie citroen door wordt gedaan. Hoe doen jullie dat? Hoelang moeten de peren koken en hoeveel kaneel moet erin?

Dank u morgen stoofperen eten
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_44982878
Niet té veel suiker, ik had echt te veel gebruikt, 20 scheppen klinkt als te veel.
2 kaneelstokjes (breken! ) op 1 kg peren.
Citroensap, paar druppels.

Uurtje of 3 zacht stoven (pruttelen, net aan de kook houden op je laagste pitje).
  woensdag 3 januari 2007 @ 20:12:36 #97
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_44983717
quote:
Op woensdag 3 januari 2007 19:51 schreef Bluezz het volgende:
Niet té veel suiker, ik had echt te veel gebruikt, 20 scheppen klinkt als te veel.
2 kaneelstokjes (breken! ) op 1 kg peren.
Citroensap, paar druppels.

Uurtje of 3 zacht stoven (pruttelen, net aan de kook houden op je laagste pitje).
15 scheppen dan maar? Ik kan mocht het toch niet goed zijn toch altijd nog suiker toevoegen? En alleen het sap? geen citroenschil?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_44992796
Ik had ze met kerst ook gemaakt: wijn, water, (zodat ze half à 3/4 onderstaan) ik had wel goede wijn genomen, (dat schijn je dan toch te proeven)maar geen hele fles hoor, ongeveer 1/3. en ook nog een scheut lycheelikeur. Suiker erbij, (geen 15 scheppen dat lijkt me teveel, ik heb er zo'n 2 handjes overgestrooid) wat bietensap voor extra kleur, 3 kruidnageltjes en wat witte balsamico-azijn. Dat laatse omdat ik geen citroen in huis had en het bleek verassend lekker, ik heb ze warm geserveerd bij hertenbiefstuk met sjalottenjus: Heel lekker!
pi_44993029
Hoe ik ze altijd maak:
1 kilo (Gieser Wilderman) peren, schillen en in een pan leggen.
Flinke scheut wijn (groot glas zeg maar) erop, aanvullen met water tot peren onderstaan.
2 kaneelstokjes, aantal kruidnagels en stuk of 5 kardamompitten erbij, plus een klein handje (riet) suiker en een flink stuk sinaasappelschil-rasp (alleen het oranje).
Aan de kook brengen zodat alcohol uit wijn kookt, vervolgens een uur of 2 heeeeel zachtjes laten garen.
Na 2 uur peren uit de pan halen en 'saus' op hoog vuur laten inkoken, eventueel binden met maizena. Dan krijg je een prachtige, dieprode smakelijke iets ingedikte saus, die je vervolgens over de peren giet wanneer je deze serveert bij rood vlees of als nagerecht.
Mmmmm...en dan ruikt het verrukkelijk in de keuken
I've seen angels fall from blinding heights
but you yourself are nothing so divine - just next in line
pi_45012953
quote:
15 scheppen dan maar? Ik kan mocht het toch niet goed zijn toch altijd nog suiker toevoegen? En alleen het sap? geen citroenschil?
Ze waren laatst in de aanbieding hier: 2,5 kilo voor 2 euro. Hier dus hoe ik ze gemaakt heb:

- Alle peren geschild en in vieren gesneden.
- 3 kaneelstokjes ertussen gestoken
- 1 liter wijn erop (gewoon een kartonnen pak)
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker erop
- 3 reepjes heeeeel dun geschilde sinaasappelschil erin
- bovengenoemde sinaasappel uitgeperst en het sap ook in de pan
- water bijvoegen totdat de peren onderstaan
- ongeveer 3 uur pruttelen

Resultaat:
  vrijdag 5 januari 2007 @ 12:43:12 #101
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_45035707
weheheheehehe ik heb ze gisteren gemaakt!

En ze waren lekker! MM vondt ze zelfs lekker

15 scheppen suiker,citroensap,kaneel,wijn en water. 3 uur prutten en smullen maar
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')