Martijn_77 | zaterdag 30 oktober 2004 @ 19:16 |
Net kippenpoten uit de oven op. Maar nu vraag ik mij af of er nog andere lekkere kip recepten zijn. | |
Vieske | zaterdag 30 oktober 2004 @ 22:33 |
Kip met ananas, appel, kerrie en een klein beetje jus d'orange er over. | |
roxxe | zondag 31 oktober 2004 @ 00:54 |
marinere met ketjap en champignons | |
Pietverdriet | zondag 31 oktober 2004 @ 09:02 |
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig. | |
Martijn_77 | donderdag 4 november 2004 @ 22:19 |
Iemand nog meer recepten? | |
PdeHoog | zondag 7 november 2004 @ 01:15 |
quote:Uit eigen ervaring kan ik nu zeggen dat dit een bijzonder smakelijke combinatie is ![]() Daarbij overigens gesmoorde aardappelen met tomaat ![]() | |
liefkleinmeisjuh | maandag 8 november 2004 @ 15:59 |
www.kiprecepten.nl ?????? | |
PdeHoog | maandag 8 november 2004 @ 16:20 |
quote:Eigen recepten tikken is leuker hoor ![]() | |
Unihoc_ACE | maandag 8 november 2004 @ 16:32 |
quote:Dat doe ik altijd in een spiesje. Stukjes kipfilet pittig kruiden en om en om met banaan aan een spiesje rijgen. Omwikkelen met ontbijtspek en een kwartiertje onder de grill. ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 10 november 2004 @ 21:39 |
quote:Idd want dan weet je zeker dat er mensen zijn die het wel eens gemaakt / geprobeerd hebben | |
MartiniRosso | woensdag 10 november 2004 @ 21:44 |
Kipfilet in stukjes, en dan roerbakken, roerbakgroente erbij, potje chicken tonight en rijst en smullen maar! | |
Asics | woensdag 10 november 2004 @ 22:11 |
quote:ja, plus iedereen maakt het toch op zijn eigen manier en nooit helemaal precies volgens het boekje. Daarom zijn receptentopics ook zo leuk. | |
PiperMaru | donderdag 3 maart 2005 @ 09:44 |
Nog een superlekker recept met kip, echt één van mijn all time favorites!!! - kipfilet in blokjes snijden, zout en peper erover, gaar bakken en laten afkoelen tot lauw. - vastkokende aardappels incl. schil in blokjes snijden, ongeveer even groot als de kipfilet, in ongeveer 10 min. gaar laten koken in water met zout. Een beetje af laten koelen. - tomaten in blokjes snijden, zonder zaden en smurrie. - avocado in blokjes snijden - blikje/potje groene olijven zonder pit openmaken - dit alles mengen, ik weet geen hoeveelheden maar ik doe van alle ingrediënten ongeveer evenveel, zorg ook dat de blokjes allemaal ongeveer even groot zijn. - dressing maken van een paar eetlepels mayonaise, een paar tenen fijngehakte knoflook en wat kappertjes. Dressing door de salade scheppen. Eet lauw of koud. Zo lekker! ![]() | |
Drive-r | donderdag 3 maart 2005 @ 09:52 |
Hm, hele kippen mogen ook? Ok, dan de volgende: Men neme een hele kip (liefst beetje goeie). We laten het vel eraan zitten en pakken een citroen. Die citroen prikken we vol gaten en stoppen we in het achterste van de kip. Vervolgens proppen we daar wat gekneusde tenen knoflook bij. Zet ondertussen een pan melk op het vuur, ongeveer 2 liter met een bouillon blokje. Hak een orientaals mengseltje fijn (da's voor iedereen anders), in mijn geval is dat limoenblad, rode peper, verse gember, citroengras en wat ui. Dit even aanzetten in wat olie (neem een diepe pan) en vervolgens de kip hierin dichtschroeien. Zodra hij een mooie kleurtje heeft de kip op zijn zijkant leggen en de pan tot halverwege de kip vullen met de nu kokende melk. Dit geheel ongeveer 1 uur rustig laten garen (ook wel meuken genoemd, hier in huis dan) en de kip halverwege van kant wisselen. Deksel er wel op laten liggen. Nou ja, resultaat is een kip met een orientaals smaakje, heel sappig en mals. De melk gaat door het koken brokkelen, ziet er misschien apart uit, maar het hele vocht vormt een aardige jus. Ik maak meeste diepe borden op, waarin de kip in een soep van het vocht ligt.... | |
Sorella | donderdag 3 maart 2005 @ 10:12 |
Heel lekker en makkelijk: Kippepoten of kipkluifjes peper en zouten bruin bakken, goedkope tomatenketchup erbij tot het net niet onder staat, ketjap, sambal,knoflook, champignons en uien erbij doen, lekker laten pruttelen tot dat het net niet van het bot valt (half uur ongeveer) Patatjes bakken, kip met saus op bord doen, patatjes erbij ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 03-03-2005 21:59:22 ] | |
krakkemieke | donderdag 3 maart 2005 @ 21:56 |
Kippepoten bruin bakken, ui fruiten in het vet. Citroen en groene olijven erbij en de kip gaar stoven. Op smaak maken. | |
Oblivion | zaterdag 5 maart 2005 @ 17:39 |
Kip in honing uitjes en soja. Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje. Flink draaien tijdens het marineren. Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze... ![]() Even over de ingredienten: Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing! | |
Martijn_77 | dinsdag 8 maart 2005 @ 22:06 |
quote:Maar ik begreep uit een een ander topic dat het ook gaat met kipfilet en gewoon in de koekenpan. ![]() | |
Oblivion | maandag 21 maart 2005 @ 19:35 |
BBQ saus: 1 rode spaanse peper 1/2 ui 1 teen knoflook 2 el olie 2 tl gedroogde oregano 1 tl gemalen komijn (djinten) ca. 2 dl tomatenketchup 1 dl vleesfond Bruine basterdsuiker (fijn gehakte korianderblad) Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. verhit de olie in een koekenpannetje en fruit de ui met de knoflook en de peper zachtjes 3 minuten. Fruit de oregano en de komijn 1 minuut mee. Voeg de tomatenketchup en de fond toe en laat alles nog 1 minuutje koken. Breng op smaak met basterdsuiker en eventueel korianderblad. Laat de saus afkoelen. Dit is ongeveer 3 dl saus. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Hot BBQ saus: 1 blikje tomatenpuree. (volgens mij is stukjes tomaat in blik lekkerder maar goed... ![]() 2 tl mosterd 2 tl bruine suiker (basterd) zout mespunt chilipoeder 1 tl worcestersause 1 zeer fijn gesnipperde ui 3 eetlepels azijn 3 eetlepels water. (als tomaten in blik gebruikt wordt hoeft dit dus niet.. ![]() 2 tl citroensap roer alles door elkaar doe in een pannetje en breng aan de kook Neem het dan onmiddelijk van het vuur af en laat op kamertemperatuur komen. Paar uur zo laten staan, dan gaan de smaken goed mixen Dit kan je ook op de kip smeren bij de BBQ, de laatste 8 minuten van de roostertijd. | |
Martijn_77 | dinsdag 22 maart 2005 @ 22:11 |
Hierbij ook een kiprecept van mij: 400 Gr Kipfillet 1 Blikje Ananas stukjes Kerrie Ketjap Manis Citroensap Kruid de kip met de kerrie en marineer hem met ketjap. Bak hem daarna in een koekenpan om en om bruin. Haal de kip uit de pan een verwarm in het bakvocht de ananas stukjes samen met nog een scheut ketjap en beetje citroen sap. En serveer dit over de kip ![]() ![]() ![]() | |
Oblivion | woensdag 23 maart 2005 @ 00:01 |
Kip in biersaus. 1 braadkip zout peper bloem 75 gr boter 1 ui stuk wortel snufje tijm 1/2 1 pils 100 gr champignons 1 dl koffieroom 1 volle eetlepel bloem snufje cayenne peper eventueel gehakte kervel Snijd een braadkip in 8 stukken, bestrooi ze met zout en peper en druk ze stevig in de bloem. Schud de overtollige bloem er af en braad de kip op hoog vuur in de boter snel aan alle kanten goudbruid, in hoogstens 10 minuten. Neem de stukken kip uit de pan en laat de in plakken gesneden ui, stuk wortel en tijn samen even aanfruiten in de braadboter. Voeg de stukken kip weer toe en giet het bier erbij, dar vooralop kamer temperatuur moet zijn. Leg de deksel op de pan en laat zo alles een uurtje stoven op laag vuur. Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de in plakjes gesneden champignons toe. Neem de kip uit de pan haal wortel, ui en champignons eruit, champignons apart houden. Roer een paje van de volle eetlepel bloem, de koffieroom en cayennepeper naar smaak. Roer dit geleidelijk door het stoofvocht, op laag vuur tot het bind. Leg kip en champignons er weer in en laat deze goed warm worden. Strooi er een eetlepel gehakte verse kervel overheen. ![]() | |
Mirjam | zaterdag 2 april 2005 @ 19:20 |
Tajine van kip met tuttifrutti je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan! ingredienten 1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima 1 kippenboulliontablet 4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt kipkruiden olijfolie 1 gesnipperd ui 2 fijngehakte teentjes knoflook 2 tl/ gemberpoeder half kaneelstokje 250 gr. gewassen tuttifrutti 4 plakjes citroen saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken. kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen eventueel overtollig vet uit de pan scheppen. ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven. kip af en toe keren. op smaak brengen met zout en peper. ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 2 april 2005 @ 22:41 |
Nodig 1 grote gehakte ui 4 eetl. ketjap benteng manis 4 geschilde aardappelen 600 g sperzieboontjes of sugar snaps kipkruiden naar smaak 4 halve kipfilets 2 eetl. olijfolie Bereiding Snijd de kip klein met een scherp en glad mes Reinig mes en plank direct met heet water Verwarm de olie in de wok Roerbak hierin de kip goudbruin en gaar Voeg kipkruiden en de ketjap toe Kook de aardappelen en de boontjes op de bekende wijze gaar Laat de aardappelen en de groenten uitlekken Voeg ze toe aan het kipgerecht en meng dit | |
p_iglet | zaterdag 2 april 2005 @ 22:44 |
quote:Klinkt lekker... Maar toen lag die ui nog op je snijplank ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 2 april 2005 @ 23:21 |
quote:ja die moet je samen met die kip bakken | |
Mirjam | zondag 3 april 2005 @ 13:53 |
quote:hoe maak je dat ![]() ![]() ![]() | |
Jett | zondag 3 april 2005 @ 13:56 |
een kip tosti 2 broodjes, kip derop ananas, indische kruiden derop smeren en in de tosti apparaat en dan met lekkere sla met gebakken pijnboompitten, italiaanse mix, honing mosterd saus, perzik, en dan gewoon sla | |
Taurus | zondag 3 april 2005 @ 15:36 |
Kip vullen met basilicum, mozzerella, plak kaas erover, omwikkelen met ham en dichtprikken met cocktailprikkers. ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 3 april 2005 @ 23:37 |
quote:hij was lekker. alleen gaat het wel knoerthard ondr de grill! | |
Oblivion | donderdag 7 april 2005 @ 22:35 |
Ui, theel. sambal, ketjap, gembersaus en koriander. Dit in keukenmachine fijnhakken. In pan doen, warm maken, langzaam, en dan kleine stukje kip filet in gaar bakken. Serveren met rijst en zoet/zure komkommertjes... ![]() ![]() | |
sjokkie | donderdag 7 april 2005 @ 22:43 |
pluk-kip : kipfilet koken in water met boullionblokje. guacamole (of hoe je het ook mag schrijven ) maken als de kip gaar is pluk je hem uit elkaar op een warme tortilla wrap, daar doe je dan de guacamole bij samen met wat zure room en geraspte kaas. Als je het pittiger wil hebben kan je er ook nog hot tacosaus bij doen. Dichtvouwen en smullen maar | |
Oblivion | donderdag 7 april 2005 @ 22:51 |
Oeh ja!!! Klinkt heerlijk sjokkie! ![]() Plukken en met een beetje ketjap en tamme kastanjes, en ananas! ![]() Met rijst! | |
sjokkie | donderdag 7 april 2005 @ 22:57 |
wat ook erg lekker is : kipreepjes en biefstukreepjes in een marinade naar keuze doen. ui en paprika in reepjes snijden. zorgen dat je een ovenschaal warm hebt in de oven. Kipreepjes bakken in de pan met olie en zodra die klaar zijn in de ovenschaal doen. Pan schoonmaken en dan de biefstuk bakken. Biefstuk bij de kip in de oven gooien en dan nog apart de uien en paprika bakken. wederom een tortillawrap warm en die vullen met wat je net gebakken hebt. alles naar smaak erbij doen (kaas) origami uitvoeren met de wrap en happen | |
Annemiek78 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:18 |
Vanavond heb ik gekookt: KIP SOMOR Dit is een indisch gerecht. (zacht van smaak) NODIG: 500 gr. Kipfilet in blokjes 400 gr. Aardappelschijfjes 2 Uien (fijn gesnipperd) Vet-sin Ketch-up Bouillion Rijst. BEREIDING: Fruit de ui-snippers en bak de blokjes kipfilet. Ondertussen de aardappelschijfjes frituren. Zodra dit klaar is alles in een grote pan. De bouillion, Vet-sin en Ketch-up toevoegen. Laten pruttelen zodat de bouillon indikt tot saus. Ondertussen witte rijst erbij koken (doe ik meestal met een bouillonblokje erbij) Helaas weet ik niet de exacte verhoudingen/hoeveelheden. Doe ik meestal op smaak. Vooral de hoeveelheid bouillon, vet-sin en ketch-up. voeg ik naar smaak toe. (Het moet namelijk GEEN tomatensaus worden) HEERLIJK!! | |
skiczukie | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:36 |
Coq-au-vin? | |
Annemiek78 | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:36 |
quote:Erg origineel is het niet, maar wel lekker! Receptje??? | |
skiczukie | zaterdag 9 juli 2005 @ 19:41 |
quote:Ik niet. Helaas. | |
Oblivion | zaterdag 9 juli 2005 @ 21:13 |
quote:Tuurlijk! Recept: http://img.photobucket.com/albums/v172/knalpot/02-04-1.jpg Staat achter een linkje anders is het te groot. | |
Martijn_77 | zaterdag 9 juli 2005 @ 23:15 |
quote:Kip in Wijn (Coq au Vin ) Ingrediënten: 1 kip van 1500 gram 125 gram boter zout, peper 3 uien 1 glaasje cognac 1/2 liter rode wijn 3 teentjes knoflook 1 bouquet garni 2 eetlepels tomatenpuree 12 kleine uitjes suiker 250 gram champignons 200 gram gerookt borstspek 12 croûtons Bbereiding: Laat de rode wijn gedeeltelijk reduceren. Houd hem warm. Snij de kip in stukken, geef er zout en peper over. Verhit 75 gram boter in een pan en sauteer de stukken kip aan alle kanten bruin. Schil ondertussen de uien en snij ze in juliënne. Voeg ze bij de kip. Als de uien bruin zijn, voeg de cognac toe en flambeer, haal de pan van het vuur, roer goed over de bodem en zet de pan weer op het vuur. Schil de knoflook en pers die uit. Geef de warme wijn over de kip. Voeg de knoflook toe en het bouquet garni. Zet de deksel op de pan en zet de pan anderhalf uur in een oven van 170 graden C. Maak ondertussen de champignons schoon, als ze niet erg klein zijn, snij ze dan in vieren. Schil de kleine uitjes. Snij het spek in juliënne. Doe de boter in een pannetje, voeg er wat zout en suiker bij en de uitjes en laat deze caramelliseren op zacht vuur. Zweet het spek uit op zacht vuur in een pan, haal het uit de pan, voeg dan de champignons toe en sauteer ze bruin. Voeg champignons en spek bij de uitjes. Tien minuten voor het einde van de kooktijd van de haan maken we de croûtons. Leg de stukken haan op een voorverwarmde schaal. Passeer de saus van de haan. Voeg er de tomatenpuree bij en meng goed. Werk er het garnituur van uitjes, spek en champignons door en verwarm nog even. Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer. | |
edje34 | zondag 10 juli 2005 @ 15:30 |
quote:Haan??? het was toch een kiprecept? | |
skiczukie | zondag 10 juli 2005 @ 15:33 |
quote:Coq is haan heh. Maar, what's the difference. | |
edje34 | zondag 10 juli 2005 @ 15:42 |
quote:Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer. ![]() | |
skiczukie | zondag 10 juli 2005 @ 15:57 |
quote:Ja. Okee. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 10 juli 2005 @ 16:16 |
voor een goeie kok auw fin neemt men het beste een soepkip, die hebben meer smaak. | |
tonks | zondag 10 juli 2005 @ 16:41 |
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron | |
skiczukie | zondag 10 juli 2005 @ 16:42 |
quote:Gewoon ff grillen. Lekker toch. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 10 juli 2005 @ 16:44 |
Ik heb een dozijn drumsticks, die gaan vanavond gewoon de oven in. Lekker kluiven. | |
tonks | zondag 10 juli 2005 @ 16:46 |
quote:ja maar hoe heet enzo | |
cerror | zondag 10 juli 2005 @ 16:49 |
Kipfilet bakken in 250 gram kruidenboter met uitjes en champignon. Dan een sausje erbij die je zo maakt: Yoghurt, bruine suiker, gembersiroop en mayo. | |
skiczukie | zondag 10 juli 2005 @ 16:52 |
quote:180, uurtje? Geen idee, ik doe ook altijd maar wat. | |
skiczukie | zondag 10 juli 2005 @ 16:52 |
quote:Serieus? | |
cerror | zondag 10 juli 2005 @ 16:54 |
quote:Orgasme op een bord. | |
skiczukie | zondag 10 juli 2005 @ 16:55 |
quote:Okee. Heftig. Respekt. | |
tonks | zondag 10 juli 2005 @ 17:03 |
ik heb nu 3 kippenbouten met olijfolie en tijm en paprikapoeder zo maar ff proberen he | |
edje34 | zondag 10 juli 2005 @ 20:30 |
quote:wel ff lekker marineren van te voren | |
tonks | zondag 10 juli 2005 @ 20:30 |
Dat was lekker ![]() | |
Martijn_77 | vrijdag 9 september 2005 @ 22:17 |
Nog een paar nieuwe recepten:quote: quote: quote: quote: | |
hassanjassan | zondag 9 oktober 2005 @ 23:30 |
OMG !!!! Ik heb echt het ultieme kippenlevertjes gerecht gegeten vanavond: Risotto met bittere chocolade en kippelevertjes. Als je indruk wilt maken op je culinaire vriendenkring en ook nog es goedkoop wilt koken, dan moet je echt dit proberen. De combinatie van chocolade, lever en risotto gemaakt in een kippenbouillon is echt superrrrr......nooit gedacht aan zoiets en meteen helemaal verslaafd eraan... probeer ut, het zal je niet teleurstellen. Risotto With Chicken Livers, Orange Liquer And Chocolate * 2 1/2 cups of chicken broth – (625ml or 2 14.5 oz cans of low sodium chicken broth) * 2 cups of water – (500ml) * 1 tbsp of olive oil – (30ml) * 3 x chopped green onions * 1 1/4 cup of Arborio rice or medium-grain white rice – (310ml or 8 oz) * 6 tbsp of Grand Marnier or other orange flavoured liqueur – (90ml) * 1 tbsp of butter – (30ml) * 3/4 lb. of chicken livers, trimmed, lobes separated, patted dry – (350grams) * All purpose flour * 2 tbsp of shaved semi sweet chocolate – (30ml) Directions: Risotto With Chicken Livers, Orange Liquer And Chocolate 1. Combine 2 cups of broth and 2 cups of water in heavy medium saucepan and bring to simmer and remove from heat and cover to keep warm. 2. In another sauce pan combine olive oil and green onions to sauté for 1 minute. Add rice and stir and sauté for 2 minutes. Add 2 tablespoons of Grand Marnier and stir until liquid is absorbed. Add the broth in stages, stirring occasionally until rice is tender. Stir in the shaved chocolate. 3. For chicken livers, melt butter in large skillet over a medium-high heat. Sprinkle livers with the salt and pepper and dust with flour. Sauté the livers until pink in the center for about 2 minutes and remove to a plate. 4. Add ¼ cup of Grand Marnier and remaining ½ cup of broth to the skillet. Reduce to a glaze, stirring up the tasty bits on the bottom of the skillet – about 4 minutes. Place livers back in the skillet and stir to coat in glaze. Divide risotto among plates and spoon livers and pan juices over. 5. Serve and enjoy! | |
Martijn_77 | maandag 10 oktober 2005 @ 20:38 |
@Hassanjassan tbsp is toch Tablespoon = Eetlepel? | |
Cyan | maandag 10 oktober 2005 @ 21:58 |
Kip en rijst met stoomgroenten: * Kipfilet of kipreepjes * Rijst * Stoomgroenten van Iglo of verse groenten * Wokolie * Woksaus Bak de kip goed gaar en voeg op het laatst woksaus toe. Als je bijvoorbeeld zoete soja gebruikt gaat dit een beetje karameliseren. Kook de rijst en doe je stoomgroenten van Iglo even in de magnetron. Als je verse groenten gebruikt moet je deze klein snijden en in een stoommandje of een vergiet doen. Het vergiet of mandje hang je in een pan kokend water (zorg ervoor dat het mandje/vergiet het water niet raakt) en doe de deksel op de pan! Binnen no time heb je een snelle en gezonde maaltijd! | |
hassanjassan | maandag 10 oktober 2005 @ 22:47 |
quote:yups....sorry voor het niet vertalen, maar ik ga effe uit van het feit dat mensen wel engels kunnen, maar sommige afko's of maatstaven zijn inderdaad gewoon onduidelijk. tsp = teaspoon = theelepel tbsp = tablespoon = eetlepel gelukkig staan er ook milliliters achter, maar het luistert niet zo extreem nauw hoor allemaal, je moet ook vooral proeven hoe het smaakt. Die levertjes moeten ook een beetje krokant van buiten zijn en lekker mals van binnen en het centrum zlefs een beetje roze, maar dat die ik dus niet, ik maak ze helemaal gaar, maar wel nog beetje mals, dus gaar tot ze niet meer rozig "bloeden". | |
#ANONIEM | donderdag 13 oktober 2005 @ 09:50 |
Ik heb beloofd vanavond iets met kip te maken maar ik ben niet helemaal zeker wat het gaat worden. Iemand een idee? Ik had bedacht iets kip-honing-citroen-igs, maar ik weet niet precies welke verhoudingen ik van de ingrediënten moet aanhouden. Kan iemand hier iets leuks mee bedenken? Ik heb: 4 kipfilets, 1 pot honing, 4 citroenen, verse dille, gedroogde tijm, knoflook, en verder de standaard dingen als olijfolie, boter, zout, peper, etc. Iemand tips ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 13 oktober 2005 @ 11:38 |
Ik heb dit Bill Granger (Australische kok) toevallig afgelopen dinsdag zien klaarmaken, maar niet echt heel precies op de verhoudingen gelet... Ik denk dat je met 2 kipfilets, 2 citroenen in parten en 1/3e pot honing goed zit, zo deed hij het ongeveer namelijk, alleen dan met kipstukken ipv filets. | |
Rewimo | zondag 16 oktober 2005 @ 12:52 |
Iemand nog een lekker recept voor kipragout? Ben nu bouillon aan het trekken ![]() | |
Charmian | zondag 16 oktober 2005 @ 13:42 |
De precieze verhouding weet ik niet omdat het een nagemaakt recept is: wrijf stukken kip in met olijfolie verse knoflook zout en peper doe de kip een paar tenen knoflook wat stukken aardappels en een paar takjes rozemarijn in een ovenschaal giet er nog wat olijfolie over, in de oven braden tot het knapperig en gaar is het moet pollo con ajillo voorstellen wat ik een aantal malen in spanje voorgeschoteld heb gekregen, ik moet zeggen dat ik niet zo heel erg van het origineel af zit. | |
Riann | zondag 16 oktober 2005 @ 14:53 |
4 persoons 3 ons kipfile 2 pakken AH roerbakgroente (wij pakken meestal thuis hollands en frans) en 1 zak aardappelblokjes de kip bakken in roerbakpan daarbij de ah roerbakgroente en aardappelblokjes bakken in frituurpan als ze goed zijn erbij doen. En smakelijk eten ![]() | |
M1RR1E | zondag 16 oktober 2005 @ 15:18 |
-blokjes kipfilet (zelf snijden is goedkoper dan in blokjes kopen) -tortilla's -een prei -blik mais -soort pasta/tomatensaus (bijv. sugo van ah) -kaas -kruiden naar smaak Snij de blokjes kipfilet en dompel ze evt 2 min. onder in citroensap. Dep de blokjes droog en bak ze aan in wat olie in de koekenpan, ong. 3 minuten zodat ze aan de buitenkant iig een mooi kleurtje krijgen. Doe de kip in een schaal en bak de gesneden prei in de pan. Doe de prei en de mais ook in de schaal. verdeel het mengsel over de tortilla's en rol ze op. Leg de tortilla's in een ovenschaal en smeer de tomatensaus eroverheen, en strooi de geraspte kaas eroverheen. evt ook een beetje saus en kaas binnenin de tortilla doen. Doe de ovenschaal op ong 200 graden in de oven, ong 20 minuten. | |
Martijn_77 | zaterdag 29 oktober 2005 @ 00:03 |
quote: quote: | |
Mirjam | zaterdag 29 oktober 2005 @ 00:05 |
cheap ass kip ala mij. koop kippenpoten/drumsticks die in de aanbieding zijn gooi er wat zout en peper op braad ze in de braadpan aan alle kanten bruin, ze hoeven niet gaar gooi een blikje tomatenpuree in een braadslee water erbij, flink veel he, de kippenpoten moeten wel goed in t vocht liggen wat kruiden ofzo, wat je in huis hebt. ik gooi er provencaalse kruiden bij. gesnipperd uitje kippenpoten erin 3 kwartier/uurtje laten stoven in de oven op een graadje of 200 lekker ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 26 november 2005 @ 20:57 |
Coq au vin Ontspannend, verwarmend en verrukkelijk, deze klassieke stoofpot smaakt heerlijk als het buiten wat kouder wordt. De wijn en groenten geven de saus en kip een heerlijke, volle smaak. Kip in rode wijn Hoofdgerecht (4-6 personen) Bereiden: ± 11/2 uur Boodschappenlijst 1 grote scharrelkip, in 8 stukken (zee)zout, vers gemalen peper 2 el olie 50 g magere spekblokjes 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes 20 sjalotjes, gepeld 10 kleine worteltjes met een stukje loof eraan, geschrapt 20 g boter of margarine 2 el bloem 4 dl rode wijn, verwarmd 2 blaadjes laurier 1 takje rozemarijn, naaldjes afgerist 250 g kastanjechampignons, gehalveerd 2 el fijngehakte peterselie Bereiding Bestrooi de kip rondom met zout en peper. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de spekblokjes in 5 min. lichtbruin en krokant. Voeg de knoflook, sjalotjes en worteltjes toe en bak ze op laag vuur 10 min. mee. Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan. Voeg de boter toe aan het achtergebleven vet en bak hierin de stukken kip op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi de kip met bloem en bak het gerecht nog even. Voeg de wijn, laurier en rozemarijn toe en stoof de kip op zacht vuur in 40 min. gaar. Voeg het spek-groentenmengsel en champignons toe en stoof het gerecht nog 20 min. Haal de kip en groenten uit de pan, leg ze in een warme schaal en verwijder de laurier. Laat de saus indien nodig iets inkoken, breng hem op smaak met zout en peper en schenk hem over de kip. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met aardappelpuree of couscous en een salade. | |
ki_ki | zaterdag 26 november 2005 @ 21:07 |
surinaams-achtige kip: kipfilet in stukjes snijden, uitje in pan bakken met knoflook, ketjap, gembersiroop, kruiden (djahe, wat je wilt), maggiblokje, kip erbij doen en even bakken, dan evt. nog wat ketjap erbij, het mag wel lekker donker zijn. Een paar worteltjes in stukjes er bij, een tomaatje in stukjes, en nog lekker laten sudderen. Af en toe een beetje water bijgieten, het verdampt snel anders, dan heb je zo weinig jus. Dan een stukje madame jeanette (zonder pitjes!) er bij doen, eet het met spaghetti, als een soort bami. heel lekker!! | |
Mirjam | zaterdag 26 november 2005 @ 21:49 |
hmm, ik maak zelf nog wel eens coq au vin, soms ook wel simpel uit de losse pols, maar dta is zó onwijs lekker als je het de dag van tevoren klaarmaakt, dan kunnen de smaken lekker lang heerlijk in de kip trekken, puur genieten | |
Sorella | zondag 27 november 2005 @ 08:35 |
kippevleugeltjes/poten Zout, peper de kip en braad hem aan. marinade:: zout, sherry, cayennepeper,ketjap,olie en maizena, haal de kip uit de pan smeer hem in met marinade laat 30 min. marineren. Maak een saus van maizena,cayennepeper,zout,ketjap, azijn en honing (honing en ketjap zelfde verhouding) Leg de kip in de oven en bedruip 1 kant van de kip met de saus, na de halve gaartijd de kip omdraaien en de andere kant bedruipen. | |
Mokster | zondag 27 november 2005 @ 15:27 |
Kipfilet in stukjes snijden, kruiden met zout, peper, teentje knoflook en italiaanse kruiden. Champignons in plakjes snijden. Broccoli in kleine roosjes snijden. Courgette in blokjes snijden. Stukje salamiworst in stukjes snijden. Een paar zongedroogde tomaten in olie in stukjes snijden. Kipstukjes aanbraden, en alle andere ingredienten er bij doen (begin met broccoli, die heeft het langste nodig; eindig met de salami en zongedroogde tomaten, die hoeven enkel op te warmen). Potje rode pesto erdoor. Even laten pruttelen, en klaar. Lekkere saus bij pasta (m.n. fusili tricolore) ![]() | |
MissCleo | zondag 27 november 2005 @ 15:47 |
Gisteren gemaakt: kipfilet in stukjes snijden of knippen halve rode peper in stukjes twee teentjes knoflook in stukjes snijden sjalotje snipperen bergje cajunkruiden en zeezout erover Door elkaar mengen, kwartiertje laten intrekken en in de wok snel gaar bakken. ![]() | |
Daantje77 | dinsdag 29 november 2005 @ 11:56 |
Heel makkelijk maar erg lekker. 4 kippepoten 2 eetl stroop 3 flinke uien 1 flesje gembersiroop braadboter Kippepoten aanbraden en uien snipperen en toevoegen . Gembersiroop toevoegen en de stroop paar uurtjes laten sudderen tot de kip zacht is. | |
edje34 | woensdag 14 december 2005 @ 21:51 |
Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus Bereiding Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken. Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren. Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten. Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij. Lekker anders kan ook Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel. Op tafel Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Aantal personen : 4 Bereidingstijd ca. : 30 minuten Bereidingstechniek : Wokken Moeilijkheidsgraad : Eenvoudig Ingrediënten 400 g kipfilet 2 kleine bananen (niet te rijp) 600 g fijngesneden witte kool 200 ml (halve beker) Conimex Indonesische Pinda Satésaus 250 g (halve zak) Conimex Mie (nestjes) Conimex Ketjap Marinade Conimex Wok Olie 1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng Conimex Satéstokjes Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. | |
Grindbak | donderdag 15 december 2005 @ 21:47 |
quote:Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer voordat de kip gaar is? En op hoeveel graden bak je het?! | |
xJapser | donderdag 15 december 2005 @ 21:53 |
Kip met olijven en kappertjes 1 braadkip 1 citroen (sap en schil) 1 bosje peterselie 1 theel. verse rozemarijn (of een halfe theel. gedroogde) 2 ansjovis (blik) 50 g zwarte olijven zonder pit 2 eetl. kappertjes 2 eetl. tomatenpuree 1/8 l droge witte wijn (of kippebouillon) 2 teentjes knoflook 6 eetl. olijfolie 6 peperkorrels zout, vers gemalen peper De braadkip in 6 stukken verdelen. In een vijzel de rozemarijn, knoflook en peperkorrels fijn wrijven. 2 eetl. olijfolie en de citroenrasp toevoegen. De stukken kip hiermee inwrijven en afgedekt 30 min. laren intrekken. In een grote koekepan 4 eetl. olie verhitten. Hierin de stukken kip aan alle kanten krokant braden. De witte wijn, de tomatenpuree en 3 eetl. citroensap door elkaar roeren en erbij gieten. 15-20 min. laten stoven. De ansjovis afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. De olijven halveren en met de kappertjes door de saus roeren. Nog 5 min. laten meestoven. De peterselie fijnhakken. De saus kruiden met peper en zout. De peterselie erover strooien. | |
ki_ki | donderdag 15 december 2005 @ 21:54 |
quote: ![]() | |
Mirjam | donderdag 15 december 2005 @ 22:04 |
zal wel een recept van de conimex site zijn o.i.d. | |
Martijn_77 | donderdag 15 december 2005 @ 22:08 |
Kip Tonkatsu voor 4 personen Ingredienten 2 kipfilets 1/2 ui 8 sjitakes 1/4 kool 1 stronkje broccoli kerrie naar smaak zout en peper naar smaak geklopt ei broodkruimels bloem Misosaus 50 gram miso (rode) 45cc Worcester saus 1 el ketchup 30 cc sake 1 tl suiker Bereiding Snijd de kip in zodat een zakje ontstaat. Snijd de ui en sjitake julienne. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en stoom die eventjes. Bak de ui en sjitake in wat olie met wat peper en zout en eventueel wat kerrie. Af laten koelen. Meng voor de saus de ingredienten en verhit dit tot het wat dikker word. Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met bloem. Vul de kip met ui en sjitake en sluit de kip. Bestrooi met bloem en 'paneer' de kip met een geklopt ui en broodkruimels. Frituur de kip in olie van 170 C. Snijd de kip in mooie plakjes en serveer met de kool en broccoli en natuurlijk de saus. | |
BBQ-kip | vrijdag 16 december 2005 @ 01:10 |
quote:Dacht ik ook inderdaad ![]() Ik moest meteen denken aan die kabouter die in een aflevering van de keuringsdienst van waarde trots vertelde hoe hij schnitzels aan elkaar plakte en daarna paneerde. Zoiets zag ik voor me, maar dan met een Lonny-hoofd ![]() | |
The_Mavericks | vrijdag 16 december 2005 @ 11:46 |
dit maak ik wels geregeld: Nodig: 1. kip (ik doe meestal 400 gram) 2. gele rijst 3. bouilon blokje 4. bleekselderij 5. lente ui/bos ui 6. ketjap 7. mais 8. zout/peper/kip kruiden/ etc Voor bereiding: kip snijden in blokjes, dan zout+peper (of kip kruiden met zout) en ketjap erover, dan wegzetten Bos ui snijden+ bleekselderij+ mais in een bakje doen, ketjap erbij en wegzetten Bereiding: 1. Wok op vuur zetten, eerst heet laten worden tot dat het gaat walmen dan wok olie en kip bruin bakken 2. ondertussen water koken voor rijst, als het water kookt een bouilon blokje erin (vegetarische of kip) en dan de rijst erbij 3. als de kip bruin en gaar is dan de groente erbij, over tollig vocht verwijderen en bewaren. dan het geheel warm laten worden en vocht weer invoegen als het in de pan is verdampt. 4. als de kip en rijst klaar zijn kun je het serveren Dit heb ik toen eens klaargemaakt toen ik krap zat op een zondag met spullen en het is werkelijk heerlijk, ietwat zoutig maar dat is juist lekker bij dit gerecht! | |
xJapser | zaterdag 17 december 2005 @ 18:40 |
quote:Mag ik ff melden dat dit fenomenaal ruikt en smaakt? Heerlijk gerecht. | |
edje34 | maandag 19 december 2005 @ 23:00 |
Bami kip met Sezchuan Varken of kip INGREDIËNTEN: 600 gram kip (karbonade) in stukjes snijden 250 gram prei in stukjes snijden 200 gram chinese kool in stukjes snijden ½ rode paprika in reepjes snijden 1 pakje Sezchuan varken of kip (Chinees worstje van Swiet Moffo) in schuine plakjes snijden 1 pak eier mie beet gaar koken 2 eetl. Moksi Meti droge kruidenmix (Swiet Moffo) 3-4 eetl. Pikante Barbecue Marinade (Swiet Moffo) 5-6 eetl. Olijf Olie BEREIDING: Verhit de olie en bak de kip erin, tijdens het bakken 2 eetl. Moksi Meti Mix toevoegen, als de kip gaar is de gesneden prei, chinese kool en paprika erdoor. Even 2-3 min roerbakken. De gekookte mie erbij de Sezchuan varken of kip erdoor en goed mengen, nu de Pikante Barbecue Marinade erdoor mengen, nog even goed roerbakken tot het geheel lekker warm is. Voor het pittige smaakje erbij één van de overheerlijke Hotpepper sauzen of Sambals van Swiet Moffo erbij. EET SMAKELIJK !!! | |
Salsagirl | maandag 19 december 2005 @ 23:13 |
iets voor de snelle hap hard broodjes kipfile mayo prei paprika poeder ananas de kipfile braden met peper en zout dan de prei en de ananas er door mayo er doorheen roeren en dan paprikapoeder er over heen.. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 28 december 2005 @ 15:39 |
Ik vroeg me af of het lekker zou zijn om kip te marineren in honingrum, iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan honingrum, olie, citroen en tijm.. maar ik dacht; laat ik het hier maar even vragen ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 28 december 2005 @ 19:33 |
quote:Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst. Maar heb je die honingrum hier in Nederland gehaald? | |
#ANONIEM | woensdag 28 december 2005 @ 20:50 |
quote:Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilanden ![]() Het is daar een soort van lokale specialiteit. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2005 20:51:07 ] | |
Martijn_77 | donderdag 29 december 2005 @ 11:27 |
quote:Ja, daar ken ik het ook van maar ik vroeg me af of je misschien een adres had waar het ook in Nederland te koop was [ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 07-01-2006 17:58:51 ] | |
junkiexp | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:14 |
Ik ga zometeen kip klaarmaken onder de grill,wat is de beste afstand die ik kan houden tussen het grillelement en kippenpoten ?. | |
Mirjam | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:50 |
een grill is vrij heet, ik zou ze er zeker niet te dicht onder zetten. anders heb je zwarte kip met een rauwe binnenkant | |
Pietverdriet | zaterdag 7 januari 2006 @ 17:55 |
quote:Rotatiegrill hoop ik? | |
Mavi | zaterdag 7 januari 2006 @ 18:42 |
Dit is ook heel lekker: Ingrediënten (voor 4 personen): 2 kipfilet (± 350 gram) 1 zak (paprika)chips kipkruiden 1 ei 2 tenen knoflook beetje melk ketjap Bereiding: Snij de kipfilet in ongeveer 4 à 6 flinke repen. Maak een marinade van kipkruiden, 1 ei, 2 tenen knoflook, klein beetje melk en ketjap. Goed doorkloppen en daarna de kipfilet enkele uren in de marinade laten liggen. De oven voorverwarmen op ongeveer 150 graden. Een zak chips fijnknijpen terwijl de zak dicht blijft. Alle soorten chips zijn te gebruiken. De kip inrollen met de snippers chips, goed aandrukken. Een ovenschaal invetten en de stukken met chips ingerolde kip er in leggen. Restje chips eroverheen strooien. Een paar klontjes boter erop, anders droogt het uit. De kip in de oven ca. 1 uur. | |
junkiexp | zondag 8 januari 2006 @ 00:50 |
quote:Gewoon een normale grill,heb het rooster in de oven gezet en de kip er anderhalf uur op laten liggen,was erg lekker ![]() Ik kan de grill ook naar de wand van de oven draaien en dan het spit erin doen. | |
Martijn_77 | zaterdag 28 januari 2006 @ 14:32 |
quote:Bron | |
faberic | zaterdag 28 januari 2006 @ 17:38 |
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees KIP sorry dat moest even | |
Szaenne | zaterdag 28 januari 2006 @ 18:05 |
Ik ga nu een pizza met kip eten, heel makkelijk en lekker Pizza bodem bestaat uit croissantdeeg (eerst bodem zonder beleg in de oven doen) Kip marineren met olijfolie en kerriepoeder Kip bakken met champignons, later 100 ml creme fraiche toevoegen Hele zooitje op pizzabodem flikkeren (die dus al in de oven geweest is, anders wordt hij niet goed gaar) een blokje Boursin in stukjes 'breken' en over de pizza verdelen, en tot slot gebakken uitjes (uit zo'n potje/zakje) eroverheen Pizza 15 a 20 minuten op 200 C in de oven | |
Blues | donderdag 9 februari 2006 @ 23:52 |
Uit een net gesloten topic :quote: | |
Black_Tulip | vrijdag 10 februari 2006 @ 00:23 |
quote: ![]() Binnenkort maar eens dit topic nalezen. | |
Curiosity | vrijdag 10 februari 2006 @ 14:54 |
Indische smoorkip 2 uien, 500 gram kipfilet, 4 tomaten, 3 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 1 zakje babi pangangsaus ( conimex), 2 eetlepels ketjapsaus,sambal oelek en zout. Pel en snipper de uien.Snijd de kipfilet in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren nooit, geen . Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes al omscheppend bruin. Bak de uien ca. 3 min. mee en pers de knoflook er boven uit. Bereid de babi pangang saus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze samen met de ketjap aan de kip toe. Smoor de kip in ca.10 min. zachtjes gaar. Schep de tomaten erdoor en warm ze nog even mee.Breng op smaak met sambal en zout. Lekker met rijst. zet sambal op tafel voor de liefhebbers ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 18 februari 2006 @ 18:39 |
quote:Bron | |
Mirjam | zaterdag 18 februari 2006 @ 18:44 |
ik zoek een leuk recept voor gevulde kip [zo een hele] liefst gevuld met onder andere olijven ![]() | |
Vicky | maandag 20 februari 2006 @ 18:33 |
Vanavond gemaakt: Kippakketjes: Wat heb je nodig voor 4 personen 4 kipfilets 1 doosje boursin 1 rode paprika 1 gele paprika champignons 1,5 eetlepel paprikapoeder 1,5 eetlepel kerriepoeder paar takjes verse kruiden bv peterselie, bieslook, basilicum scheutje witte wijn (hoeft niet perse) zout en peper wat boter om in te vetten * Oven voorverwarmen op 200 graden * Maak van aluminiumfolie 4 grote vierkante stukken en smeer in met boter. * De paprika in reepjes snijden en verdelen over de folie. * Doe de paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper in een schaaltje en meng ze goed door * Snij de kipfilets in de lengte open * bestrooi de buitenkant van de kipfiletsruim met het kruidenmengsel. * klap de kipfilets open en smeer er veel boursin in * leg de kip op de paprika. * snij de champignons in plakjes en leg die bovenop de kip * snij de peterselie, bieslook, basilicum in stukjes en meng dit doorelkaar * strooi deze verse fijn gehakte kruiden over de kip * giet (eventueel) tenslotte de witte wijn erover * vouw de pakketjes dicht eerst in de lengte en dan beide zijkanten naar boven toe oprollen,niet te strak. * Dan in de oven, het is ongeveer 20 min voor kipfilets van 125 gram en ongeveer 40 minuten voor kipfilets van 200 gram. Je moet de kip trouwens goed royaal bestrooien met kruiden dan zijn ze het lekkerst. Dit is erg lekker met rijst maar nog lekkerde met gebakken aardappels/krieltjes en gemengde sla. | |
PLAE@ | maandag 20 februari 2006 @ 18:34 |
kip ![]() | |
Black_Tulip | maandag 20 februari 2006 @ 18:35 |
Kip met appel, kaneel en caramel: Snijd 1 kipfilet per persoon in stukjes, kruid het met kipkruiden en laat het garen. Snijd ondertussen 1 halve appel per persoon in stukjes en gooi dit bij de kipfilet. Strooi (veel) kaneel over de kipfilet en de appel. Als je denkt dat het bijna klaar is komt de finishing touch: maak met een spatel wat plek vrij in de pan en strooi daar een paar lepels suiker per persoon (in principe is de hoeveelheid naar keuze, maar je moet erg oppassen met de hoeveelheid, want het wordt snel te zoet en overheersend). Wacht totdat dit lichtbruin gekleurd is en roer een beetje met de spatel er doorheen (duurt nog geen halve minuut). Verspreid vervolgens de caramel over de kip en appel. Het is erg lekker, maar waar het echt goed bij past, heb ik nog niet ontdekt. Ik heb het zelf geprobeerd met aardappelen en groente, maar wellicht is rijst of pasta een beter idee. | |
.Muis | donderdag 1 juni 2006 @ 21:48 |
Dit moet je proberen! Erg makkelijk en erg lekker recept voor 4 personen Je hebt nodig: -4 kipfilets - 2 bekers slagroom - 1 pakje Franse uiensoep van Honig Leg de vier kipfilets in een ingevette ovenschaal roer de mix voor de franse uiensoep door de ongeklopte slagroom. Giet dit mengsel over de kipfilets ongeveer 3 kwartier gaar laten worden in de oven (ongeveer 200 graden) Echt superheerlijk! en supermakkelijk! Lekker met gebakken aardappeltjes en sla ![]() Eet smakelijk. | |
Sjoepa | vrijdag 2 juni 2006 @ 02:32 |
- 1 hele kip - 1/2 komkommer (of naar wens) - Sesam olie - Pittige chilisaus - Sate saus (moet je eigen zelf maken maar voor gemakt neem ik altijd Suzi Wan) Kip in boullion lekker gaar koken, en plukken Komkommer van zaadlijsten ondoen en in mooie reepjes snijden Komkommer over een groot plat bord (ik zelf gebruit groter bord dan pizzabord) verdelen hierop de warme geplukte kip verdelen en deze besprenkelen met sesam olie en chilisaus. Vervolgens de satesaus over het kip gieten en hierop wederom sesamolie besprenkelen en de chilisaus in mooie horizontale strepen losjes uit de pols aanbrengen... Dit komt uit één van mijn kookboeken en heet volgens mij kip bangbang? Lekker met rijst of eiermie Eet smakelijk | |
.Muis | zaterdag 3 juni 2006 @ 17:43 |
quote:Deze liggen op dit moment bij mij op de grill, het ruikt al heerlijk! ![]() ![]() | |
Kroketje | zaterdag 3 juni 2006 @ 20:39 |
Als je weinig tijd hebt dan is Ajam Ketjap wel lekker. Je gebruikt er gewoon de Babi Ketjap mix van conimex voor. Eigenlijk voor rundvlees bedoeld maar ook erg lekker met kipfilet. Gewoon de kipfilet in kleine stukjes snijden, beetje bruin bakken in een beetje olie. Daarna de conimex mix met wat water bij de kipfilet in de pan gieten en dat een half uurtje lekker laten pruttelen. Is erg lekker met wat rijst en chinese boontjes. Ook een lekkere rauwkost salade is er erg lekker bij. | |
.Muis | zondag 4 juni 2006 @ 15:11 |
quote:Ik vond het opzich wel lekker alleen vond ik de soja wat overheersend, misschien had ik de verhoudingen niet helemaal goed. Volgende keer wat meer honing. |