FOK!forum / Culinesse à gogo / Kip Recepten
Martijn_77zaterdag 30 oktober 2004 @ 19:16
Net kippenpoten uit de oven op.

Maar nu vraag ik mij af of er nog andere lekkere kip recepten zijn.
Vieskezaterdag 30 oktober 2004 @ 22:33
Kip met ananas, appel, kerrie en een klein beetje jus d'orange er over.
roxxezondag 31 oktober 2004 @ 00:54
marinere met ketjap en champignons
Pietverdrietzondag 31 oktober 2004 @ 09:02
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Martijn_77donderdag 4 november 2004 @ 22:19
Iemand nog meer recepten?
PdeHoogzondag 7 november 2004 @ 01:15
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Uit eigen ervaring kan ik nu zeggen dat dit een bijzonder smakelijke combinatie is . Ik heb de kipfiletjes met wat zwarte peper gekruid en toen in ontbijtspek gewikkeld in een ingevette ovenschaal. 45 minuten in een voorverwarmde hetelucht-oven op 200 gr. Celcius.

Daarbij overigens gesmoorde aardappelen met tomaat en een lekkere salade.
liefkleinmeisjuhmaandag 8 november 2004 @ 15:59
www.kiprecepten.nl ??????
PdeHoogmaandag 8 november 2004 @ 16:20
quote:
Op maandag 8 november 2004 15:59 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
www.kiprecepten.nl ??????
Eigen recepten tikken is leuker hoor
Unihoc_ACEmaandag 8 november 2004 @ 16:32
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Dat doe ik altijd in een spiesje. Stukjes kipfilet pittig kruiden en om en om met banaan aan een spiesje rijgen. Omwikkelen met ontbijtspek en een kwartiertje onder de grill.
Martijn_77woensdag 10 november 2004 @ 21:39
quote:
Op maandag 8 november 2004 16:20 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Eigen recepten tikken is leuker hoor
Idd want dan weet je zeker dat er mensen zijn die het wel eens gemaakt / geprobeerd hebben
MartiniRossowoensdag 10 november 2004 @ 21:44
Kipfilet in stukjes, en dan roerbakken, roerbakgroente erbij, potje chicken tonight en rijst en smullen maar!
Asicswoensdag 10 november 2004 @ 22:11
quote:
Op maandag 8 november 2004 16:20 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Eigen recepten tikken is leuker hoor
ja, plus iedereen maakt het toch op zijn eigen manier en nooit helemaal precies volgens het boekje.
Daarom zijn receptentopics ook zo leuk.
PiperMarudonderdag 3 maart 2005 @ 09:44
Nog een superlekker recept met kip, echt één van mijn all time favorites!!!

- kipfilet in blokjes snijden, zout en peper erover, gaar bakken en laten afkoelen tot lauw.
- vastkokende aardappels incl. schil in blokjes snijden, ongeveer even groot als de kipfilet, in ongeveer 10 min. gaar laten koken in water met zout. Een beetje af laten koelen.
- tomaten in blokjes snijden, zonder zaden en smurrie.
- avocado in blokjes snijden
- blikje/potje groene olijven zonder pit openmaken
- dit alles mengen, ik weet geen hoeveelheden maar ik doe van alle ingrediënten ongeveer evenveel, zorg ook dat de blokjes allemaal ongeveer even groot zijn.
- dressing maken van een paar eetlepels mayonaise, een paar tenen fijngehakte knoflook en wat kappertjes. Dressing door de salade scheppen.

Eet lauw of koud.
Zo lekker!
Drive-rdonderdag 3 maart 2005 @ 09:52
Hm, hele kippen mogen ook? Ok, dan de volgende: Men neme een hele kip (liefst beetje goeie). We laten het vel eraan zitten en pakken een citroen. Die citroen prikken we vol gaten en stoppen we in het achterste van de kip. Vervolgens proppen we daar wat gekneusde tenen knoflook bij. Zet ondertussen een pan melk op het vuur, ongeveer 2 liter met een bouillon blokje. Hak een orientaals mengseltje fijn (da's voor iedereen anders), in mijn geval is dat limoenblad, rode peper, verse gember, citroengras en wat ui. Dit even aanzetten in wat olie (neem een diepe pan) en vervolgens de kip hierin dichtschroeien. Zodra hij een mooie kleurtje heeft de kip op zijn zijkant leggen en de pan tot halverwege de kip vullen met de nu kokende melk.
Dit geheel ongeveer 1 uur rustig laten garen (ook wel meuken genoemd, hier in huis dan) en de kip halverwege van kant wisselen. Deksel er wel op laten liggen. Nou ja, resultaat is een kip met een orientaals smaakje, heel sappig en mals. De melk gaat door het koken brokkelen, ziet er misschien apart uit, maar het hele vocht vormt een aardige jus. Ik maak meeste diepe borden op, waarin de kip in een soep van het vocht ligt....
Sorelladonderdag 3 maart 2005 @ 10:12
Heel lekker en makkelijk: Kippepoten of kipkluifjes peper en zouten bruin bakken, goedkope tomatenketchup erbij tot het net niet onder staat, ketjap, sambal,knoflook, champignons en uien erbij doen, lekker laten pruttelen tot dat het net niet van het bot valt (half uur ongeveer)
Patatjes bakken, kip met saus op bord doen, patatjes erbij

[ Bericht 2% gewijzigd door Sorella op 03-03-2005 21:59:22 ]
krakkemiekedonderdag 3 maart 2005 @ 21:56
Kippepoten bruin bakken, ui fruiten in het vet. Citroen en groene olijven erbij en de kip gaar stoven. Op smaak maken.
Oblivionzaterdag 5 maart 2005 @ 17:39
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
Martijn_77dinsdag 8 maart 2005 @ 22:06
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:39 schreef Oblivion het volgende:
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
Maar ik begreep uit een een ander topic dat het ook gaat met kipfilet en gewoon in de koekenpan.
Oblivionmaandag 21 maart 2005 @ 19:35
BBQ saus:

1 rode spaanse peper
1/2 ui
1 teen knoflook
2 el olie
2 tl gedroogde oregano
1 tl gemalen komijn (djinten)
ca. 2 dl tomatenketchup
1 dl vleesfond
Bruine basterdsuiker
(fijn gehakte korianderblad)

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Was de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn.
verhit de olie in een koekenpannetje en fruit de ui met de knoflook en de peper zachtjes 3 minuten.
Fruit de oregano en de komijn 1 minuut mee.
Voeg de tomatenketchup en de fond toe en laat alles nog 1 minuutje koken.
Breng op smaak met basterdsuiker en eventueel korianderblad. Laat de saus afkoelen.

Dit is ongeveer 3 dl saus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hot BBQ saus:

1 blikje tomatenpuree. (volgens mij is stukjes tomaat in blik lekkerder maar goed... )
2 tl mosterd
2 tl bruine suiker (basterd)
zout
mespunt chilipoeder
1 tl worcestersause
1 zeer fijn gesnipperde ui
3 eetlepels azijn
3 eetlepels water. (als tomaten in blik gebruikt wordt hoeft dit dus niet.. )
2 tl citroensap

roer alles door elkaar doe in een pannetje en breng aan de kook
Neem het dan onmiddelijk van het vuur af en laat op kamertemperatuur komen.
Paar uur zo laten staan, dan gaan de smaken goed mixen

Dit kan je ook op de kip smeren bij de BBQ, de laatste 8 minuten van de roostertijd.
Martijn_77dinsdag 22 maart 2005 @ 22:11
Hierbij ook een kiprecept van mij:

400 Gr Kipfillet
1 Blikje Ananas stukjes
Kerrie
Ketjap Manis
Citroensap

Kruid de kip met de kerrie en marineer hem met ketjap. Bak hem daarna in een koekenpan om en om bruin.

Haal de kip uit de pan een verwarm in het bakvocht de ananas stukjes samen met nog een scheut ketjap en beetje citroen sap.

En serveer dit over de kip
Oblivionwoensdag 23 maart 2005 @ 00:01
Kip in biersaus.

1 braadkip
zout
peper
bloem
75 gr boter
1 ui
stuk wortel
snufje tijm
1/2 1 pils
100 gr champignons
1 dl koffieroom
1 volle eetlepel bloem
snufje cayenne peper
eventueel gehakte kervel

Snijd een braadkip in 8 stukken, bestrooi ze met zout en peper en druk ze stevig in de bloem.
Schud de overtollige bloem er af en braad de kip op hoog vuur in de boter snel aan alle kanten goudbruid, in hoogstens 10 minuten.
Neem de stukken kip uit de pan en laat de in plakken gesneden ui, stuk wortel en tijn samen even aanfruiten in de braadboter.
Voeg de stukken kip weer toe en giet het bier erbij, dar vooralop kamer temperatuur moet zijn.
Leg de deksel op de pan en laat zo alles een uurtje stoven op laag vuur.
Voeg een kwartier voor het einde van de stooftijd de in plakjes gesneden champignons toe.
Neem de kip uit de pan haal wortel, ui en champignons eruit, champignons apart houden.
Roer een paje van de volle eetlepel bloem, de koffieroom en cayennepeper naar smaak.
Roer dit geleidelijk door het stoofvocht, op laag vuur tot het bind.
Leg kip en champignons er weer in en laat deze goed warm worden.
Strooi er een eetlepel gehakte verse kervel overheen.

Mirjamzaterdag 2 april 2005 @ 19:20
Tajine van kip met tuttifrutti

je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan!

ingredienten
1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima
1 kippenboulliontablet
4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
kipkruiden
olijfolie
1 gesnipperd ui
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 tl/ gemberpoeder
half kaneelstokje
250 gr. gewassen tuttifrutti
4 plakjes citroen

saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.

kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
kip af en toe keren.

op smaak brengen met zout en peper.
ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor

Martijn_77zaterdag 2 april 2005 @ 22:41
Nodig
1 grote gehakte ui
4 eetl. ketjap benteng manis
4 geschilde aardappelen
600 g sperzieboontjes of sugar snaps
kipkruiden naar smaak
4 halve kipfilets
2 eetl. olijfolie

Bereiding
Snijd de kip klein met een scherp en glad mes
Reinig mes en plank direct met heet water
Verwarm de olie in de wok
Roerbak hierin de kip goudbruin en gaar
Voeg kipkruiden en de ketjap toe
Kook de aardappelen en de boontjes op de bekende wijze gaar
Laat de aardappelen en de groenten uitlekken
Voeg ze toe aan het kipgerecht en meng dit
p_igletzaterdag 2 april 2005 @ 22:44
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 22:41 schreef Martijn_77 het volgende:
Nodig
1 grote gehakte ui
Klinkt lekker... Maar toen lag die ui nog op je snijplank . die moet neem ik aan er met de kip bakken doorheen?
Martijn_77zaterdag 2 april 2005 @ 23:21
quote:
Op zaterdag 2 april 2005 22:44 schreef p_iglet het volgende:

[..]

Klinkt lekker... Maar toen lag die ui nog op je snijplank . die moet neem ik aan er met de kip bakken doorheen?
ja die moet je samen met die kip bakken
Mirjamzondag 3 april 2005 @ 13:53
quote:
Op zondag 7 november 2004 01:15 schreef PdeHoog het volgende:


Daarbij overigens gesmoorde aardappelen met tomaat en een lekkere salade.
hoe maak je dat
Jettzondag 3 april 2005 @ 13:56
een kip tosti

2 broodjes, kip derop ananas, indische kruiden derop smeren en in de tosti apparaat
en dan met lekkere sla
met gebakken pijnboompitten, italiaanse mix, honing mosterd saus, perzik, en dan gewoon sla
Tauruszondag 3 april 2005 @ 15:36
Kip vullen met basilicum, mozzerella, plak kaas erover, omwikkelen met ham en dichtprikken met cocktailprikkers.
Mirjamzondag 3 april 2005 @ 23:37
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:39 schreef Oblivion het volgende:
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
hij was lekker.
alleen gaat het wel knoerthard ondr de grill!
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 22:35
Ui, theel. sambal, ketjap, gembersaus en koriander.
Dit in keukenmachine fijnhakken.
In pan doen, warm maken, langzaam, en dan kleine stukje kip filet in gaar bakken.
Serveren met rijst en zoet/zure komkommertjes...

sjokkiedonderdag 7 april 2005 @ 22:43
pluk-kip :

kipfilet koken in water met boullionblokje.
guacamole (of hoe je het ook mag schrijven ) maken
als de kip gaar is pluk je hem uit elkaar op een warme tortilla wrap, daar doe je dan de guacamole bij samen met wat zure room en geraspte kaas.
Als je het pittiger wil hebben kan je er ook nog hot tacosaus bij doen.

Dichtvouwen en smullen maar
Obliviondonderdag 7 april 2005 @ 22:51
Oeh ja!!!
Klinkt heerlijk sjokkie!

Plukken en met een beetje ketjap en tamme kastanjes, en ananas!
Met rijst!
sjokkiedonderdag 7 april 2005 @ 22:57
wat ook erg lekker is :

kipreepjes en biefstukreepjes in een marinade naar keuze doen.
ui en paprika in reepjes snijden.

zorgen dat je een ovenschaal warm hebt in de oven.
Kipreepjes bakken in de pan met olie en zodra die klaar zijn in de ovenschaal doen. Pan schoonmaken en dan de biefstuk bakken.
Biefstuk bij de kip in de oven gooien en dan nog apart de uien en paprika bakken.

wederom een tortillawrap warm en die vullen met wat je net gebakken hebt.
alles naar smaak erbij doen (kaas)

origami uitvoeren met de wrap en happen
Annemiek78zaterdag 9 juli 2005 @ 19:18
Vanavond heb ik gekookt:

KIP SOMOR

Dit is een indisch gerecht. (zacht van smaak)

NODIG:
500 gr. Kipfilet in blokjes
400 gr. Aardappelschijfjes
2 Uien (fijn gesnipperd)
Vet-sin
Ketch-up
Bouillion
Rijst.

BEREIDING:
Fruit de ui-snippers en bak de blokjes kipfilet. Ondertussen de aardappelschijfjes frituren.
Zodra dit klaar is alles in een grote pan. De bouillion, Vet-sin en Ketch-up toevoegen.
Laten pruttelen zodat de bouillon indikt tot saus.
Ondertussen witte rijst erbij koken (doe ik meestal met een bouillonblokje erbij)

Helaas weet ik niet de exacte verhoudingen/hoeveelheden. Doe ik meestal op smaak.
Vooral de hoeveelheid bouillon, vet-sin en ketch-up. voeg ik naar smaak toe.
(Het moet namelijk GEEN tomatensaus worden)

HEERLIJK!!
skiczukiezaterdag 9 juli 2005 @ 19:36
Coq-au-vin?
Annemiek78zaterdag 9 juli 2005 @ 19:36
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef skiczukie het volgende:
Coq-au-vin?
Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
skiczukiezaterdag 9 juli 2005 @ 19:41
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Ik niet. Helaas.
Oblivionzaterdag 9 juli 2005 @ 21:13
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Tuurlijk!

Recept:

http://img.photobucket.com/albums/v172/knalpot/02-04-1.jpg

Staat achter een linkje anders is het te groot.
Martijn_77zaterdag 9 juli 2005 @ 23:15
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Kip in Wijn
(Coq au Vin )


Ingrediënten:
1 kip van 1500 gram
125 gram boter
zout, peper
3 uien
1 glaasje cognac
1/2 liter rode wijn
3 teentjes knoflook
1 bouquet garni
2 eetlepels tomatenpuree
12 kleine uitjes
suiker
250 gram champignons
200 gram gerookt borstspek
12 croûtons

Bbereiding:

Laat de rode wijn gedeeltelijk reduceren. Houd hem warm. Snij de kip in stukken, geef er zout en peper over. Verhit 75 gram boter in een pan en sauteer de stukken kip aan alle kanten bruin. Schil ondertussen de uien en snij ze in juliënne. Voeg ze bij de kip. Als de uien bruin zijn, voeg de cognac toe en flambeer, haal de pan van het vuur, roer goed over de bodem en zet de pan weer op het vuur. Schil de knoflook en pers die uit. Geef de warme wijn over de kip. Voeg de knoflook toe en het bouquet garni. Zet de deksel op de pan en zet de pan anderhalf uur in een oven van 170 graden C. Maak ondertussen de champignons schoon, als ze niet erg klein zijn, snij ze dan in vieren. Schil de kleine uitjes. Snij het spek in juliënne. Doe de boter in een pannetje, voeg er wat zout en suiker bij en de uitjes en laat deze caramelliseren op zacht vuur. Zweet het spek uit op zacht vuur in een pan, haal het uit de pan, voeg dan de champignons toe en sauteer ze bruin. Voeg champignons en spek bij de uitjes. Tien minuten voor het einde van de kooktijd van de haan maken we de croûtons. Leg de stukken haan op een voorverwarmde schaal. Passeer de saus van de haan. Voeg er de tomatenpuree bij en meng goed. Werk er het garnituur van uitjes, spek en champignons door en verwarm nog even. Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
edje34zondag 10 juli 2005 @ 15:30
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:


Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
Haan??? het was toch een kiprecept?
skiczukiezondag 10 juli 2005 @ 15:33
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:30 schreef edje34 het volgende:

[..]

Haan??? het was toch een kiprecept?
Coq is haan heh. Maar, what's the difference.
edje34zondag 10 juli 2005 @ 15:42
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:33 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Coq is haan heh. Maar, what's the difference.
Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.

skiczukiezondag 10 juli 2005 @ 15:57
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:42 schreef edje34 het volgende:

[..]

Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.

Ja. Okee.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 16:16
voor een goeie kok auw fin neemt men het beste een soepkip, die hebben meer smaak.
tonkszondag 10 juli 2005 @ 16:41
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron
skiczukiezondag 10 juli 2005 @ 16:42
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:41 schreef tonks het volgende:
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron
Gewoon ff grillen. Lekker toch.
Pietverdrietzondag 10 juli 2005 @ 16:44
Ik heb een dozijn drumsticks, die gaan vanavond gewoon de oven in.
Lekker kluiven.
tonkszondag 10 juli 2005 @ 16:46
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:42 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Gewoon ff grillen. Lekker toch.
ja maar hoe heet enzo
cerrorzondag 10 juli 2005 @ 16:49
Kipfilet bakken in 250 gram kruidenboter met uitjes en champignon.
Dan een sausje erbij die je zo maakt:
Yoghurt, bruine suiker, gembersiroop en mayo.
skiczukiezondag 10 juli 2005 @ 16:52
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:46 schreef tonks het volgende:

[..]

ja maar hoe heet enzo
180, uurtje? Geen idee, ik doe ook altijd maar wat.
skiczukiezondag 10 juli 2005 @ 16:52
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:49 schreef cerror het volgende:
Kipfilet bakken in 250 gram kruidenboter met uitjes en champignon.
Dan een sausje erbij die je zo maakt:
Yoghurt, bruine suiker, gembersiroop en mayo.
Serieus?
cerrorzondag 10 juli 2005 @ 16:54
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:52 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Serieus?
Orgasme op een bord.
skiczukiezondag 10 juli 2005 @ 16:55
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:54 schreef cerror het volgende:

[..]

Orgasme op een bord.
Okee. Heftig. Respekt.
tonkszondag 10 juli 2005 @ 17:03
ik heb nu 3 kippenbouten met olijfolie en tijm en paprikapoeder zo maar ff proberen he
edje34zondag 10 juli 2005 @ 20:30
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:42 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Gewoon ff grillen. Lekker toch.
wel ff lekker marineren van te voren
tonkszondag 10 juli 2005 @ 20:30
Dat was lekker
Martijn_77vrijdag 9 september 2005 @ 22:17
Nog een paar nieuwe recepten:
quote:
Tikka massala-salade met kip van de BBQ

Benodigdheden:

2 bakjes Conimex Kruidenpasta voor Tikka Massala
wokolie
4 enkele kipfilets (ca. 400 g)
4 grote vastkokende aardappels
2 rode paprika's
1 zak (ca. 600 g) gebroken sperzieboontjes
2 dl volle yoghurt
4 eetlepels fijngehakte koriander

Bereiding:
Meng de inhoud van 1 bakje kruidenpasta met 1 eetlepel olie.
Bestrijk de kipfilets met het tikkamengsel en laat ze ca. 15 minuten trekken.
Was en schil ondertussen de aardappels.
Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes aardappel en de sperzieboontjes 5 minuten.
Voeg de paprika en de rest van de kruidenpasta toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat de groenten, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Af laten koelen.
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Rooster de kipfilets op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Schep de (lauwwarme of koude) gewokte tikka massala-salade in een grote schaal en strooi de koriander erover.
Geef de kip er apart bij.
quote:
Kip van de BBQ

Benodigheden:

1 ons kipfilet
½ kleine ui
2 eetlepels barbecue saus
1 à 2 theelepels mosterd
klein scheutje Worcestershire sauce

Bereiding:
Snijd de ui in ringen.
Leg de kip in een kleine pan met opstaande randen.
Vermeng barbecue saus, mosterd en Worcestershire saus en smeer dat op de kip.
Voeg zoveel water toe dat de kip (bijna) onder staat. Leg nu de ui op de kip.
Deksel erop en pruttelend gaar laten worden. Ev. een keer keren. Duurt ongeveer drie kwartier tot een uur (even in prikken).
Vermoedelijk kan het ook met een bout of drumsticks - maar dan duurt het denk ik langer.
Het grappige is dat de kip echt een beetje naar barbecue gaat smaken. Koud is het vlees ook heel lekker.
quote:
Peri Peri Salade met kip
voor 4 personen

Ingredienten voor de marinade:
2 tenen knoflook, uitgeperst
1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
1 tl geraspte gemberwortel
1 el fijngesneden korianderblaadjes
4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 el citroen- of limoensap

voor de salade:
350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden
1 el zonnebloemolie
100 g taugé
300-400 g rode kooi, geraspt
1 grote winterwortelen, in lange dunne repen
1 el korianderblaadjes

sojadressing:
8 el citroen- of limoensap
1 el fijngesneden korianderblaadjes
1 ti gemalen korianderzaadjes
4-el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 lente-uitje, in ringetjes

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min. in de koelkast marineren. Schep de kipplakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend + 4 min. in de hete olie. Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken.

Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.
quote:
Kipavocado salade
(4 personen)

Ingrediënten:
2 kipfilets
1 avocado
1 bleekselderie
slagroom
zout, peper

Ingrediënten Pesto "alla genovese" (basilicumsaus):

3 eetlepels olijfolie
25 g. parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
5 bosjes basilicum
20 g. pijnboompitten
grof zeezout

Bereiding Pesto:
Spoel de basilicum voorzichtig af en laat de blaadjes uitlekken.
Hak ze samen met de knoflook, de pijnboompitten en een snufje zout in de keukenmachine fijn.
Voeg daarbij telkens een beetje kaas toe. Verwerk alles tot een egaal papje.
Roer het geheel tenslotte aan met olijfolie totdat een smeuïge saus ontstaat.

Bereiding kipavocado salade:
Kipfilets bestrooien met peper en zout en ± 4 minuten aan twee kanten grillen.
Daarna in julienne (reepjes) snijden.
De avocado schillen en in blokjes snijden.
Selderie schoonmaken, in blokjes snijden, blancheren en laten afkoelen.
De kipfilets, avocado en selderie vermengen.
De basilicumsaus met room vermengen.
De salade vermengen met de basilicumsaus en op een bord serveren.
hassanjassanzondag 9 oktober 2005 @ 23:30
OMG !!!!

Ik heb echt het ultieme kippenlevertjes gerecht gegeten vanavond:

Risotto met bittere chocolade en kippelevertjes. Als je indruk wilt maken op je culinaire vriendenkring en ook nog es goedkoop wilt koken, dan moet je echt dit proberen.

De combinatie van chocolade, lever en risotto gemaakt in een kippenbouillon is echt superrrrr......nooit gedacht aan zoiets en meteen helemaal verslaafd eraan...

probeer ut, het zal je niet teleurstellen.


Risotto With Chicken Livers, Orange Liquer And Chocolate

* 2 1/2 cups of chicken broth – (625ml or 2 14.5 oz cans of low sodium chicken broth)
* 2 cups of water – (500ml)
* 1 tbsp of olive oil – (30ml)
* 3 x chopped green onions
* 1 1/4 cup of Arborio rice or medium-grain white rice – (310ml or 8 oz)
* 6 tbsp of Grand Marnier or other orange flavoured liqueur – (90ml)
* 1 tbsp of butter – (30ml)
* 3/4 lb. of chicken livers, trimmed, lobes separated, patted dry – (350grams)
* All purpose flour
* 2 tbsp of shaved semi sweet chocolate – (30ml)


Directions:

Risotto With Chicken Livers, Orange Liquer And Chocolate

1. Combine 2 cups of broth and 2 cups of water in heavy medium saucepan and bring to simmer and remove from heat and cover to keep warm.

2. In another sauce pan combine olive oil and green onions to sauté for 1 minute. Add rice and stir and sauté for 2 minutes. Add 2 tablespoons of Grand Marnier and stir until liquid is absorbed. Add the broth in stages, stirring occasionally until rice is tender. Stir in the shaved chocolate.

3. For chicken livers, melt butter in large skillet over a medium-high heat. Sprinkle livers with the salt and pepper and dust with flour. Sauté the livers until pink in the center for about 2 minutes and remove to a plate.

4. Add ¼ cup of Grand Marnier and remaining ½ cup of broth to the skillet. Reduce to a glaze, stirring up the tasty bits on the bottom of the skillet – about 4 minutes. Place livers back in the skillet and stir to coat in glaze. Divide risotto among plates and spoon livers and pan juices over.

5. Serve and enjoy!
Martijn_77maandag 10 oktober 2005 @ 20:38
@Hassanjassan

tbsp is toch Tablespoon = Eetlepel?
Cyanmaandag 10 oktober 2005 @ 21:58
Kip en rijst met stoomgroenten:

* Kipfilet of kipreepjes
* Rijst
* Stoomgroenten van Iglo of verse groenten
* Wokolie
* Woksaus

Bak de kip goed gaar en voeg op het laatst woksaus toe. Als je bijvoorbeeld zoete soja gebruikt gaat dit een beetje karameliseren.

Kook de rijst en doe je stoomgroenten van Iglo even in de magnetron. Als je verse groenten gebruikt moet je deze klein snijden en in een stoommandje of een vergiet doen. Het vergiet of mandje hang je in een pan kokend water (zorg ervoor dat het mandje/vergiet het water niet raakt) en doe de deksel op de pan!

Binnen no time heb je een snelle en gezonde maaltijd!
hassanjassanmaandag 10 oktober 2005 @ 22:47
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 20:38 schreef Martijn_77 het volgende:
@Hassanjassan

tbsp is toch Tablespoon = Eetlepel?
yups....sorry voor het niet vertalen, maar ik ga effe uit van het feit dat mensen wel engels kunnen, maar sommige afko's of maatstaven zijn inderdaad gewoon onduidelijk.

tsp = teaspoon = theelepel
tbsp = tablespoon = eetlepel

gelukkig staan er ook milliliters achter, maar het luistert niet zo extreem nauw hoor allemaal, je moet ook vooral proeven hoe het smaakt.

Die levertjes moeten ook een beetje krokant van buiten zijn en lekker mals van binnen en het centrum zlefs een beetje roze, maar dat die ik dus niet, ik maak ze helemaal gaar, maar wel nog beetje mals, dus gaar tot ze niet meer rozig "bloeden".
#ANONIEMdonderdag 13 oktober 2005 @ 09:50
Ik heb beloofd vanavond iets met kip te maken maar ik ben niet helemaal zeker wat het gaat worden. Iemand een idee? Ik had bedacht iets kip-honing-citroen-igs, maar ik weet niet precies welke verhoudingen ik van de ingrediënten moet aanhouden. Kan iemand hier iets leuks mee bedenken?

Ik heb: 4 kipfilets, 1 pot honing, 4 citroenen, verse dille, gedroogde tijm, knoflook, en verder de standaard dingen als olijfolie, boter, zout, peper, etc.

Iemand tips ?
BBQ-kipdonderdag 13 oktober 2005 @ 11:38
Ik heb dit Bill Granger (Australische kok) toevallig afgelopen dinsdag zien klaarmaken, maar niet echt heel precies op de verhoudingen gelet...
Ik denk dat je met 2 kipfilets, 2 citroenen in parten en 1/3e pot honing goed zit, zo deed hij het ongeveer namelijk, alleen dan met kipstukken ipv filets.
Rewimozondag 16 oktober 2005 @ 12:52
Iemand nog een lekker recept voor kipragout? Ben nu bouillon aan het trekken Graag zonder sterke kruiden want die mag ik niet hebben i.v.m. recente maagoperatie. Liefst wel iets met kerrie, dat mag gelukkig wel.
Charmianzondag 16 oktober 2005 @ 13:42
De precieze verhouding weet ik niet omdat het een nagemaakt recept is:

wrijf stukken kip in met olijfolie verse knoflook zout en peper
doe de kip een paar tenen knoflook wat stukken aardappels en een paar takjes rozemarijn in een ovenschaal giet er nog wat olijfolie over, in de oven braden tot het knapperig en gaar is

het moet pollo con ajillo voorstellen wat ik een aantal malen in spanje voorgeschoteld heb gekregen, ik moet zeggen dat ik niet zo heel erg van het origineel af zit.
Riannzondag 16 oktober 2005 @ 14:53
4 persoons

3 ons kipfile
2 pakken AH roerbakgroente (wij pakken meestal thuis hollands en frans)
en 1 zak aardappelblokjes

de kip bakken in roerbakpan daarbij de ah roerbakgroente en aardappelblokjes bakken in frituurpan als ze goed zijn erbij doen.

En smakelijk eten
M1RR1Ezondag 16 oktober 2005 @ 15:18
-blokjes kipfilet (zelf snijden is goedkoper dan in blokjes kopen)
-tortilla's
-een prei
-blik mais
-soort pasta/tomatensaus (bijv. sugo van ah)
-kaas
-kruiden naar smaak

Snij de blokjes kipfilet en dompel ze evt 2 min. onder in citroensap. Dep de blokjes droog en bak ze aan in wat olie in de koekenpan, ong. 3 minuten zodat ze aan de buitenkant iig een mooi kleurtje krijgen. Doe de kip in een schaal en bak de gesneden prei in de pan. Doe de prei en de mais ook in de schaal. verdeel het mengsel over de tortilla's en rol ze op.

Leg de tortilla's in een ovenschaal en smeer de tomatensaus eroverheen, en strooi de geraspte kaas eroverheen. evt ook een beetje saus en kaas binnenin de tortilla doen.

Doe de ovenschaal op ong 200 graden in de oven, ong 20 minuten.
Martijn_77zaterdag 29 oktober 2005 @ 00:03
quote:
Ajam smoor

Ingrediënten:

4 st kipfilet
1 ui
20 gr verse gember
4 st kruidnagels
1 teentje knoflook
1 tl nootmuskaat
1 dl ketjap
2 dl bouillon
0.3 dl olie
Zout naar smaak
Peper naar smaak

Bereiding:
Snipper de ui, de gember en de knoflook fijn en fruit dit aan in wat olie
Voeg hieraan de gesneden kippenborst toe en braad het even op
Blus dit nu af met de ketjap en de bouillon voeg hieraan de overige kruiden toe en stoof de kip verder gaar
Breng op smaak met peper en zout
quote:
Ajam Tjok Tjok (kip in zoete ketjap saus)

Ingrediënten:

12 kippepootjes
1/2 kopje ketjap
2 teentjes knoflook of
1 theelepel knoflookpoeder
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels suiker
1 eetlepel mosterd
1 bouillionblokje
1 kopje water
Peper

Bereiding:
Kip grillen zonder zout of kruiden, wel een beetje margarine
Alle kruiden in een ruime pan aan de kook brengen
De gegrillde stukjes kip in de saus doen (ook het braadvocht) en dit alles weer aan de kook brengen
Ca. 15 min. op zeer laag vuur de pootjes in de saus laten intrekken
De saus moet wat ingedikt zijn
Eventueel nog wat water erbij doen
Mirjamzaterdag 29 oktober 2005 @ 00:05
cheap ass kip ala mij.
koop kippenpoten/drumsticks die in de aanbieding zijn
gooi er wat zout en peper op
braad ze in de braadpan aan alle kanten bruin, ze hoeven niet gaar
gooi een blikje tomatenpuree in een braadslee
water erbij, flink veel he, de kippenpoten moeten wel goed in t vocht liggen
wat kruiden ofzo, wat je in huis hebt. ik gooi er provencaalse kruiden bij.
gesnipperd uitje
kippenpoten erin
3 kwartier/uurtje laten stoven in de oven op een graadje of 200

lekker
Martijn_77zaterdag 26 november 2005 @ 20:57
Coq au vin

Ontspannend, verwarmend en verrukkelijk, deze klassieke stoofpot smaakt heerlijk als het buiten wat kouder wordt. De wijn en groenten geven de saus en kip een heerlijke, volle smaak.

Kip in rode wijn
Hoofdgerecht (4-6 personen)
Bereiden: ± 11/2 uur

Boodschappenlijst
1 grote scharrelkip, in 8 stukken
(zee)zout, vers gemalen peper
2 el olie
50 g magere spekblokjes
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
20 sjalotjes, gepeld
10 kleine worteltjes met een stukje loof eraan, geschrapt
20 g boter of margarine
2 el bloem
4 dl rode wijn, verwarmd
2 blaadjes laurier
1 takje rozemarijn, naaldjes afgerist
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
2 el fijngehakte peterselie


Bereiding
Bestrooi de kip rondom met zout en peper. Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de spekblokjes in 5 min. lichtbruin en krokant. Voeg de knoflook, sjalotjes en worteltjes toe en bak ze op laag vuur 10 min. mee.

Neem de groenten met een schuimspaan uit de pan. Voeg de boter toe aan het achtergebleven vet en bak hierin de stukken kip op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi de kip met bloem en bak het gerecht nog even. Voeg de wijn, laurier en rozemarijn toe en stoof de kip op zacht vuur in 40 min. gaar. Voeg het spek-groentenmengsel en champignons toe en stoof het gerecht nog 20 min.

Haal de kip en groenten uit de pan, leg ze in een warme schaal en verwijder de laurier. Laat de saus indien nodig iets inkoken, breng hem op smaak met zout en peper en schenk hem over de kip. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met aardappelpuree of couscous en een salade.
ki_kizaterdag 26 november 2005 @ 21:07
surinaams-achtige kip:

kipfilet in stukjes snijden, uitje in pan bakken met knoflook, ketjap, gembersiroop, kruiden (djahe, wat je wilt), maggiblokje, kip erbij doen en even bakken, dan evt. nog wat ketjap erbij, het mag wel lekker donker zijn. Een paar worteltjes in stukjes er bij, een tomaatje in stukjes, en nog lekker laten sudderen. Af en toe een beetje water bijgieten, het verdampt snel anders, dan heb je zo weinig jus. Dan een stukje madame jeanette (zonder pitjes!) er bij doen, eet het met spaghetti, als een soort bami. heel lekker!!
Mirjamzaterdag 26 november 2005 @ 21:49
hmm, ik maak zelf nog wel eens coq au vin, soms ook wel simpel uit de losse pols, maar dta is zó onwijs lekker als je het de dag van tevoren klaarmaakt, dan kunnen de smaken lekker lang heerlijk in de kip trekken, puur genieten
Sorellazondag 27 november 2005 @ 08:35
kippevleugeltjes/poten
Zout, peper de kip en braad hem aan.
marinade:: zout, sherry, cayennepeper,ketjap,olie en maizena, haal de kip uit de pan smeer hem in met marinade laat 30 min. marineren.
Maak een saus van maizena,cayennepeper,zout,ketjap, azijn en honing (honing en ketjap zelfde verhouding)
Leg de kip in de oven en bedruip 1 kant van de kip met de saus, na de halve gaartijd de kip omdraaien en de andere kant bedruipen.
Moksterzondag 27 november 2005 @ 15:27
Kipfilet in stukjes snijden, kruiden met zout, peper, teentje knoflook en italiaanse kruiden.
Champignons in plakjes snijden. Broccoli in kleine roosjes snijden. Courgette in blokjes snijden. Stukje salamiworst in stukjes snijden. Een paar zongedroogde tomaten in olie in stukjes snijden.
Kipstukjes aanbraden, en alle andere ingredienten er bij doen (begin met broccoli, die heeft het langste nodig; eindig met de salami en zongedroogde tomaten, die hoeven enkel op te warmen).
Potje rode pesto erdoor. Even laten pruttelen, en klaar.
Lekkere saus bij pasta (m.n. fusili tricolore)
MissCleozondag 27 november 2005 @ 15:47
Gisteren gemaakt:

kipfilet in stukjes snijden of knippen
halve rode peper in stukjes
twee teentjes knoflook in stukjes snijden
sjalotje snipperen
bergje cajunkruiden en zeezout erover

Door elkaar mengen, kwartiertje laten intrekken en in de wok snel gaar bakken.
Daantje77dinsdag 29 november 2005 @ 11:56
Heel makkelijk maar erg lekker.

4 kippepoten
2 eetl stroop
3 flinke uien
1 flesje gembersiroop
braadboter


Kippepoten aanbraden en uien snipperen en toevoegen . Gembersiroop toevoegen en de stroop
paar uurtjes laten sudderen tot de kip zacht is.
edje34woensdag 14 december 2005 @ 21:51









Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus


Bereiding

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.

Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel.

Op tafel
Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.



Aantal personen : 4

Bereidingstijd ca. : 30 minuten
Bereidingstechniek : Wokken
Moeilijkheidsgraad : Eenvoudig


Ingrediënten
400 g kipfilet
2 kleine bananen (niet te rijp)
600 g fijngesneden witte kool
200 ml (halve beker) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
250 g (halve zak) Conimex Mie (nestjes)
Conimex Ketjap Marinade
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
Conimex Satéstokjes

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.








Grindbakdonderdag 15 december 2005 @ 21:47
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 09:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Kipfilet kruiden en dan met ontbijtspek omwikkelen. In de oven tot kip gaar en spek knapperig.
Vraagje, hoe lang duurt het ongeveer voordat de kip gaar is? En op hoeveel graden bak je het?!
xJapserdonderdag 15 december 2005 @ 21:53
Kip met olijven en kappertjes

1 braadkip
1 citroen (sap en schil)
1 bosje peterselie
1 theel. verse rozemarijn (of een halfe theel. gedroogde)
2 ansjovis (blik)
50 g zwarte olijven zonder pit
2 eetl. kappertjes
2 eetl. tomatenpuree
1/8 l droge witte wijn (of kippebouillon)
2 teentjes knoflook
6 eetl. olijfolie
6 peperkorrels
zout, vers gemalen peper

De braadkip in 6 stukken verdelen. In een vijzel de rozemarijn, knoflook en peperkorrels fijn wrijven. 2 eetl. olijfolie en de citroenrasp toevoegen. De stukken kip hiermee inwrijven en afgedekt 30 min. laren intrekken. In een grote koekepan 4 eetl. olie verhitten. Hierin de stukken kip aan alle kanten krokant braden. De witte wijn, de tomatenpuree en 3 eetl. citroensap door elkaar roeren en erbij gieten. 15-20 min. laten stoven. De ansjovis afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. De olijven halveren en met de kappertjes door de saus roeren. Nog 5 min. laten meestoven. De peterselie fijnhakken. De saus kruiden met peper en zout. De peterselie erover strooien.
ki_kidonderdag 15 december 2005 @ 21:54
quote:
Op woensdag 14 december 2005 21:51 schreef edje34 het volgende:









Kinderbahmi met kipsaté en pindasatésaus


Bereiding

Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.

Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade. Rijg de kipblokjes aan satéstokjes. Kort laten trekken.

Rooster de kipsaté op de hete BBQ, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren.

Pel ondertussen de bananen en snijd ze in dikke plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok de koolreepjes ca. 3 minuten. Roer er vervolgens ½ dl water en de boemboe goed door. Schep de goed uitgelekte mie en de plakjes banaan erdoor en roerbak nog 3 minuten.

Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Schep de bahmi in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk er wat satésaus over. Geef er de rest van de pindasatésaus apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de kip door blokjes hamlapjes. Vervang 1 banaan door 1 in stukjes gesneden geschilde appel.

Op tafel
Zet Conimex Kroepoek Lange Plakken, Seroendeng en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.



Aantal personen : 4

Bereidingstijd ca. : 30 minuten
Bereidingstechniek : Wokken
Moeilijkheidsgraad : Eenvoudig


Ingrediënten
400 g kipfilet
2 kleine bananen (niet te rijp)
600 g fijngesneden witte kool
200 ml (halve beker) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
250 g (halve zak) Conimex Mie (nestjes)
Conimex Ketjap Marinade
Conimex Wok Olie
1 bakje Conimex Boemboe voor Bahmi Goreng
Conimex Satéstokjes

Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.
ben je van het Conimex promo-bureau?
Mirjamdonderdag 15 december 2005 @ 22:04
zal wel een recept van de conimex site zijn o.i.d.
Martijn_77donderdag 15 december 2005 @ 22:08
Kip Tonkatsu
voor 4 personen

Ingredienten
2 kipfilets
1/2 ui
8 sjitakes
1/4 kool
1 stronkje broccoli
kerrie naar smaak
zout en peper naar smaak
geklopt ei
broodkruimels
bloem

Misosaus
50 gram miso (rode)
45cc Worcester saus
1 el ketchup
30 cc sake
1 tl suiker

Bereiding
Snijd de kip in zodat een zakje ontstaat. Snijd de ui en sjitake julienne. Snijd de broccoli in hapklare stukjes en stoom die eventjes.

Bak de ui en sjitake in wat olie met wat peper en zout en eventueel wat kerrie. Af laten koelen.

Meng voor de saus de ingredienten en verhit dit tot het wat dikker word.

Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met bloem. Vul de kip met ui en sjitake en sluit de kip. Bestrooi met bloem en 'paneer' de kip met een geklopt ui en broodkruimels. Frituur de kip in olie van 170 C.

Snijd de kip in mooie plakjes en serveer met de kool en broccoli en natuurlijk de saus.

BBQ-kipvrijdag 16 december 2005 @ 01:10
quote:
Op donderdag 15 december 2005 22:04 schreef MissyMirjaM het volgende:
zal wel een recept van de conimex site zijn o.i.d.
Dacht ik ook inderdaad
Ik moest meteen denken aan die kabouter die in een aflevering van de keuringsdienst van waarde trots vertelde hoe hij schnitzels aan elkaar plakte en daarna paneerde. Zoiets zag ik voor me, maar dan met een Lonny-hoofd
The_Mavericksvrijdag 16 december 2005 @ 11:46
dit maak ik wels geregeld:

Nodig:

1. kip (ik doe meestal 400 gram)
2. gele rijst
3. bouilon blokje
4. bleekselderij
5. lente ui/bos ui
6. ketjap
7. mais
8. zout/peper/kip kruiden/ etc

Voor bereiding:

kip snijden in blokjes, dan zout+peper (of kip kruiden met zout) en ketjap erover, dan wegzetten

Bos ui snijden+ bleekselderij+ mais in een bakje doen, ketjap erbij en wegzetten

Bereiding:

1. Wok op vuur zetten, eerst heet laten worden tot dat het gaat walmen dan wok olie en kip bruin bakken

2. ondertussen water koken voor rijst, als het water kookt een bouilon blokje erin (vegetarische of kip) en dan de rijst erbij

3. als de kip bruin en gaar is dan de groente erbij, over tollig vocht verwijderen en bewaren.

dan het geheel warm laten worden en vocht weer invoegen als het in de pan is verdampt.

4. als de kip en rijst klaar zijn kun je het serveren

Dit heb ik toen eens klaargemaakt toen ik krap zat op een zondag met spullen en het is werkelijk heerlijk, ietwat zoutig maar dat is juist lekker bij dit gerecht!
xJapserzaterdag 17 december 2005 @ 18:40
quote:
Op donderdag 15 december 2005 21:53 schreef xJapser het volgende:
Kip met olijven en kappertjes
Mag ik ff melden dat dit fenomenaal ruikt en smaakt? Heerlijk gerecht.
edje34maandag 19 december 2005 @ 23:00
Bami kip met Sezchuan Varken of kip


INGREDIËNTEN:
600 gram kip (karbonade) in stukjes snijden
250 gram prei in stukjes snijden
200 gram chinese kool in stukjes snijden
½ rode paprika in reepjes snijden
1 pakje Sezchuan varken of kip (Chinees worstje van Swiet Moffo)
in schuine plakjes snijden
1 pak eier mie beet gaar koken
2 eetl. Moksi Meti droge kruidenmix (Swiet Moffo)
3-4 eetl. Pikante Barbecue Marinade (Swiet Moffo)
5-6 eetl. Olijf Olie

BEREIDING:
Verhit de olie en bak de kip erin, tijdens het bakken 2 eetl. Moksi Meti Mix toevoegen, als de kip gaar is de gesneden prei, chinese kool en paprika erdoor. Even 2-3 min roerbakken.
De gekookte mie erbij de Sezchuan varken of kip erdoor en goed mengen, nu de Pikante Barbecue Marinade erdoor mengen, nog even goed roerbakken tot het geheel lekker warm is.
Voor het pittige smaakje erbij één van de overheerlijke Hotpepper sauzen of Sambals van Swiet Moffo erbij.
EET SMAKELIJK !!!
Salsagirlmaandag 19 december 2005 @ 23:13
iets voor de snelle hap
hard broodjes
kipfile
mayo
prei
paprika poeder
ananas


de kipfile braden met peper en zout dan de prei en de ananas er door

mayo er doorheen roeren en dan paprikapoeder er over heen.. en op een hard broodje doen
#ANONIEMwoensdag 28 december 2005 @ 15:39
Ik vroeg me af of het lekker zou zijn om kip te marineren in honingrum, iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan honingrum, olie, citroen en tijm.. maar ik dacht; laat ik het hier maar even vragen
Martijn_77woensdag 28 december 2005 @ 19:33
quote:
Op woensdag 28 december 2005 15:39 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik vroeg me af of het lekker zou zijn om kip te marineren in honingrum, iemand hier ervaring mee? Ik zat te denken aan honingrum, olie, citroen en tijm.. maar ik dacht; laat ik het hier maar even vragen
Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst.

Maar heb je die honingrum hier in Nederland gehaald?
#ANONIEMwoensdag 28 december 2005 @ 20:50
quote:
Op woensdag 28 december 2005 19:33 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat kan volgens mij goed. Misschien dat je ook een beetje honing moet toevoegen als de citroen te veel overheerst.

Maar heb je die honingrum hier in Nederland gehaald?
Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilanden
Het is daar een soort van lokale specialiteit.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2005 20:51:07 ]
Martijn_77donderdag 29 december 2005 @ 11:27
quote:
Op woensdag 28 december 2005 20:50 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Nee, we nemen altijd een fles of 2 mee van de Canarische Eilanden
Het is daar een soort van lokale specialiteit.
Ja, daar ken ik het ook van maar ik vroeg me af of je misschien een adres had waar het ook in Nederland te koop was

[ Bericht 1% gewijzigd door Martijn_77 op 07-01-2006 17:58:51 ]
junkiexpzaterdag 7 januari 2006 @ 17:14
Ik ga zometeen kip klaarmaken onder de grill,wat is de beste afstand die ik kan houden tussen het grillelement en kippenpoten ?.
Mirjamzaterdag 7 januari 2006 @ 17:50
een grill is vrij heet, ik zou ze er zeker niet te dicht onder zetten.
anders heb je zwarte kip met een rauwe binnenkant
Pietverdrietzaterdag 7 januari 2006 @ 17:55
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 17:14 schreef junkiexp het volgende:
Ik ga zometeen kip klaarmaken onder de grill,wat is de beste afstand die ik kan houden tussen het grillelement en kippenpoten ?.
Rotatiegrill hoop ik?
Mavizaterdag 7 januari 2006 @ 18:42
Dit is ook heel lekker:

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 kipfilet (± 350 gram)
1 zak (paprika)chips
kipkruiden
1 ei
2 tenen knoflook
beetje melk
ketjap


Bereiding:

Snij de kipfilet in ongeveer 4 à 6 flinke repen.
Maak een marinade van kipkruiden, 1 ei, 2 tenen knoflook, klein beetje melk en ketjap. Goed doorkloppen en daarna de kipfilet enkele uren in de marinade laten liggen.
De oven voorverwarmen op ongeveer 150 graden.
Een zak chips fijnknijpen terwijl de zak dicht blijft. Alle soorten chips zijn te gebruiken.
De kip inrollen met de snippers chips, goed aandrukken. Een ovenschaal invetten en de stukken met chips ingerolde kip er in leggen. Restje chips eroverheen strooien. Een paar klontjes boter erop, anders droogt het uit.
De kip in de oven ca. 1 uur.
junkiexpzondag 8 januari 2006 @ 00:50
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rotatiegrill hoop ik?
Gewoon een normale grill,heb het rooster in de oven gezet en de kip er anderhalf uur op laten liggen,was erg lekker .

Ik kan de grill ook naar de wand van de oven draaien en dan het spit erin doen.
Martijn_77zaterdag 28 januari 2006 @ 14:32
quote:
Perzische kip

Dit recept is een variatie op een gerecht uit de Perzische keuken: eend met walnoten. De vulling is heel zacht kruidig en vol van smaak. De sinaasappelschil geeft een lekker fris citrusaroma. Gebruik voor dit gerecht een échte scharrelkip, zoals Kemper Kip. Zo lekker dat Nederlandse chef-koks, waaronder Cas Spijkers, Paul Fagel en Jon Sistermans de kip (blind geproefd!) beter beoordelen dan de onovertroffen Poulet de Bresse uit Frankrijk. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (4-6 personen)
Bereiden: ± 35 min.
Oven: ± 1 uur en 20 min.



Voor de vulling

2 el korianderzaad
2 el olie
4 sjalotjes, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 kaneelstokje
1 tl gemalen komijn
150 g broodkruim
1 perssinaasappel (liefst biologisch)
1 klein bosje peterselie, fijngesneden
50 g gepelde walnoten, grof gemalen of gesneden
zout, vers gemalen peper
1 Kemper Kip (maïs)scharrelkip
75 g koude boter, in plakjes
1 dl droge witte wijn, verwarmd
1 tl bruine basterdsuiker

extra nodig: ovenschaal groot genoeg voor een hele kip, vijzel, aluminiumfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een koekenpan en rooster de koriander al omschuddend totdat de zaadjes beginnen te poffen. Stamp ze fijn in een vijzel.

Verhit de olie in de koekenpan en bak de sjalotjes en knoflook zachtjes in ± 8 min. glazig. Voeg het kaneelstokje, de koriander, komijn en het broodkruim toe en bak ± 3 min. mee. Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil fijn en pers het sap uit.

Meng het sinaasappelrasp, 3 el van het sap, de peterselie en walnoten door het sjalotjesmengsel en breng op smaak met zout en peper. Vul de buikholte van de kip met het mengsel. Kruid de kip met zout en peper en leg deze met het borststuk naar boven in een ovenschaal. Verdeel de boter over de kip en druk goed aan op de huid. Bak de kip in het midden van de oven in ± 1 uur en 20 min. gaar.

Bedruip regelmatig met het bakvet. Temper na 40 min. de oven tot 175°C. De kip is gaar als je er een satéprikker tot het bot insteekt en er helder vocht uitkomt. Leg de kip op een plank en houd onder aluminiumfolie warm. Giet de rest van het sinaasappelsap, de wijn en basterdsuiker in de ovenschaal en roer de aanbaksels los.

Giet de jus in een steelpannetje en laat het op hoog vuur 1-3 min. inkoken. Verdeel de kip in delen, giet er jus over en leg er wat van de vulling naast. Lekker met witte rijst.

Energie enzo

Kcal p.p.: ± 565
Koolhydraten p.p.: ± 20 g

Tips

Waar koop je Kemper Kip? Check met je postcode op www.kemperkip.com het dichtstbijzijnde verkooppunt (bij Konmar en Vomar wordt Kemper Kip verkocht onder het eigen merk Klavertje Kip). Met de code op de verpakking kun je er via internet bovendien achterkomen wanneer de kip uit het ei is gekropen en waar het kuikentje is opgegroeid.

Gebruik voor een nog sappigere kip een braadzak. Verdeel dan 40 g boter over de kip voordat je deze in de braadzak stopt.

Broodkruim is verkrijgbaar bij de toko, maar het is net zo makkelijk zelf te maken: maal oud brood fijn in de keukenmachine.

Gebruik voor het Kip ontleden een wildschaar en begin met de poten. Knip deze bij de gewrichten door. Knip dan het borststuk van het rugstuk en snijd de borstfilet van het borstkarkas.
Bron
fabericzaterdag 28 januari 2006 @ 17:38
Kip, het meest veelzijdige stukje vlees KIP

sorry dat moest even
Szaennezaterdag 28 januari 2006 @ 18:05
Ik ga nu een pizza met kip eten, heel makkelijk en lekker

Pizza bodem bestaat uit croissantdeeg (eerst bodem zonder beleg in de oven doen)

Kip marineren met olijfolie en kerriepoeder
Kip bakken met champignons, later 100 ml creme fraiche toevoegen
Hele zooitje op pizzabodem flikkeren (die dus al in de oven geweest is, anders wordt hij niet goed gaar) een blokje Boursin in stukjes 'breken' en over de pizza verdelen, en tot slot gebakken uitjes (uit zo'n potje/zakje) eroverheen
Pizza 15 a 20 minuten op 200 C in de oven
Bluesdonderdag 9 februari 2006 @ 23:52
Uit een net gesloten topic :
quote:
Op woensdag 8 februari 2006 23:56 schreef Black_Tulip het volgende:
De afgelopen tijd ben ik steeds meer gaan koken en nieuwe dingetjes gaan proberen Maar nog niet alles wil lukken Zo kwam ik op het geniale idee van kipfilet met appel, kaneel en caramel in de oven. Eigenlijk borduur ik hiermee voort op een ander recept: kipfilet met een mengsel van monchou en mosterd in beenham in aluminiumfolie in de oven Dit beviel zo goed dat ik zoek naar nieuwe combinaties, waar ik ook wel wat hulp bij kan gebruiken

Maar goed, die caramel dus. Ik wist niet of ik de suiker gewoon bij de kipfilet in de oven kon gooien, wat daarvan zou worden na 45 minuten, dus besloot ik eerst maar te kijken of ik caramel kon maken. Nou, nee. Ik gooide boter met suiker in de pan en na een tijdje was er een mooi donkerbruin mengsel te bewonderen wat buiten de pan na een tijdje stolde. Dat mengsel heb ik over plakjes appel gegooid en het zag er heel lekker uit, maar de structuur voelde aan als fudge en het was duidelijk aangebrand Ik heb de appel + 'caramel' maar weggegooid en ben aan iets anders begonnen

Mijn vraag is dus, hoe moet het wel? Hoeveel boter moet je gebruiken, hoeveel suiker, hoe lang moet het in de pan blijven sudderen en hoe hoog moet het vuur staan? Hoe ziet het eruit als het klaar (en goed) is? En belangrijker, als ik vlees in de oven doe en daar caramel overheen wil, hoe kan ik dit het beste aanpakken? Ik heb pasgeleden ontdekt dat kipfilet die 45 minuten echt nodig heeft en echt niet minder

Black_Tulipvrijdag 10 februari 2006 @ 00:23
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 23:52 schreef Bluezz het volgende:
Uit een net gesloten topic :
[..]


Binnenkort maar eens dit topic nalezen.
Curiosityvrijdag 10 februari 2006 @ 14:54
Indische smoorkip

2 uien, 500 gram kipfilet, 4 tomaten, 3 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 1 zakje babi pangangsaus ( conimex), 2 eetlepels ketjapsaus,sambal oelek en zout.

Pel en snipper de uien.Snijd de kipfilet in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren nooit, geen . Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes al omscheppend bruin. Bak de uien ca. 3 min. mee en pers de knoflook er boven uit. Bereid de babi pangang saus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze samen met de ketjap aan de kip toe. Smoor de kip in ca.10 min. zachtjes gaar. Schep de tomaten erdoor en warm ze nog even mee.Breng op smaak met sambal en zout.

Lekker met rijst. zet sambal op tafel voor de liefhebbers
Martijn_77zaterdag 18 februari 2006 @ 18:39
quote:
Hot Hot Hot

Hartje winter genieten van dit Zuid-Amerikaanse zoetzure kipgerecht. Piment, kaneel en peper geven het een pittige 'kick' en de rozijnen en sherry een lichtzoete smaak. De groene salade met avocado en pompoenpitten combineert er heel goed bij. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (2 personen) Bereiden: ± 30 min Oven: ± 25 min Ovengrill: ± 10 min

1 tl zwarte peper
2 tl kaneel
2 tl gemalen piment (kruidenvak)
zeezout
4 kippenpoten
4 el olijfolie
2 uien, grof gesneden
1 rode ui, grof gesneden
2-3 tenen knoflook, fijngesneden
1 el Italiaanse kruiden, fijngesneden
60 g rozijnen
100 g groene olijven zonder pit, gehalveerd
2 dl medium dry sherry
21/2 dl kippenbouillon (evt. van tablet)

voor de salade:

75 g spinazie of veldsla
2 kropjes littte gem
2 avocado's
10 sprietjes bieslook
2 el pompoenpitten of pijnboompitten, (natuurwinkel)
2-3 el (sherry-)azijn
3-4 el notenolie
zout, vers gemalen peper
extra nodig: braadslede of lage ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de peper, kaneel, het piment en 1 tl zeezout in een kommetje. Zet 1/3 deel van dit specerijenmengsel apart voor de escabeche (de saus).
2. Trek het vel van de kippenpoten weg en wrijf de poten in met de rest van het kruidenmengsel. Vouw het vel daarna weer rond de poten. Leg de poten in een braadslede en bestrijk ze met 1-2 el olijfolie.
3. Bak de kippenpoten ± 35 min. in de oven. Schakel de laatste 10 min. de ovengrill aan voor een knapperig velletje.
4. Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de ui, rode ui en knoflook ± 5 min. tot ze zacht zijn.
5. Schep de apart gehouden specerijen met de Italiaanse kruiden, rozijnen, olijven, sherry en bouillon door het uimengsel en stoof de saus in ± 10 min. zachtjes gaar.
6. Was de spinazie of veldsla, verwijder de steeltjes en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Haal de blaadjes van little gem los en snijd de avocado in blokjes. Snijd de sprietjes bieslook in stukjes van 1 cm. Meng in een slaschaal de spinazie met de little gem, avocado, bieslook en de pompoenpitten. Klop de (sherry-)azijn met de notenolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en sprenkel deze over de salade.
7. Schep de escabeche voor het serveren over de kippenpoten. Serveer er de groene salade met avocado bij.

Energie enzo

p.p. ± Kcal: 675 Koolhydraten: 24 g Vet: 60 g

Receptuur: Clara ten Houte de Lange, Bereiding: Coen Beute, Fotografie: Renée Frinking, Styling: Laura Jongeneel
Bron
Mirjamzaterdag 18 februari 2006 @ 18:44
ik zoek een leuk recept voor gevulde kip [zo een hele] liefst gevuld met onder andere olijven
Vickymaandag 20 februari 2006 @ 18:33
Vanavond gemaakt:

Kippakketjes:

Wat heb je nodig voor 4 personen

4 kipfilets
1 doosje boursin
1 rode paprika
1 gele paprika
champignons
1,5 eetlepel paprikapoeder
1,5 eetlepel kerriepoeder
paar takjes verse kruiden bv peterselie, bieslook, basilicum scheutje witte wijn (hoeft niet perse) zout en peper wat boter om in te vetten

* Oven voorverwarmen op 200 graden
* Maak van aluminiumfolie 4 grote vierkante stukken en smeer in met boter.
* De paprika in reepjes snijden en verdelen over de folie.
* Doe de paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper in een schaaltje en meng ze goed door
* Snij de kipfilets in de lengte open
* bestrooi de buitenkant van de kipfiletsruim met het kruidenmengsel.
* klap de kipfilets open en smeer er veel boursin in
* leg de kip op de paprika.
* snij de champignons in plakjes en leg die bovenop de kip
* snij de peterselie, bieslook, basilicum in stukjes en meng dit doorelkaar
* strooi deze verse fijn gehakte kruiden over de kip
* giet (eventueel) tenslotte de witte wijn erover
* vouw de pakketjes dicht eerst in de lengte en dan beide zijkanten naar boven toe oprollen,niet te strak.
* Dan in de oven, het is ongeveer 20 min voor kipfilets van 125 gram en ongeveer 40 minuten voor kipfilets van 200 gram.

Je moet de kip trouwens goed royaal bestrooien met kruiden dan zijn ze het lekkerst.

Dit is erg lekker met rijst maar nog lekkerde met gebakken aardappels/krieltjes en gemengde sla.
PLAE@maandag 20 februari 2006 @ 18:34
kip
Black_Tulipmaandag 20 februari 2006 @ 18:35
Kip met appel, kaneel en caramel:

Snijd 1 kipfilet per persoon in stukjes, kruid het met kipkruiden en laat het garen. Snijd ondertussen 1 halve appel per persoon in stukjes en gooi dit bij de kipfilet. Strooi (veel) kaneel over de kipfilet en de appel. Als je denkt dat het bijna klaar is komt de finishing touch: maak met een spatel wat plek vrij in de pan en strooi daar een paar lepels suiker per persoon (in principe is de hoeveelheid naar keuze, maar je moet erg oppassen met de hoeveelheid, want het wordt snel te zoet en overheersend). Wacht totdat dit lichtbruin gekleurd is en roer een beetje met de spatel er doorheen (duurt nog geen halve minuut). Verspreid vervolgens de caramel over de kip en appel.

Het is erg lekker, maar waar het echt goed bij past, heb ik nog niet ontdekt. Ik heb het zelf geprobeerd met aardappelen en groente, maar wellicht is rijst of pasta een beter idee.
.Muisdonderdag 1 juni 2006 @ 21:48
Dit moet je proberen! Erg makkelijk en erg lekker

recept voor 4 personen

Je hebt nodig:
-4 kipfilets
- 2 bekers slagroom
- 1 pakje Franse uiensoep van Honig

Leg de vier kipfilets in een ingevette ovenschaal
roer de mix voor de franse uiensoep door de ongeklopte slagroom.
Giet dit mengsel over de kipfilets

ongeveer 3 kwartier gaar laten worden in de oven (ongeveer 200 graden)

Echt superheerlijk! en supermakkelijk!
Lekker met gebakken aardappeltjes en sla

Eet smakelijk.
Sjoepavrijdag 2 juni 2006 @ 02:32
- 1 hele kip
- 1/2 komkommer (of naar wens)
- Sesam olie
- Pittige chilisaus
- Sate saus (moet je eigen zelf maken maar voor gemakt neem ik altijd Suzi Wan)

Kip in boullion lekker gaar koken, en plukken
Komkommer van zaadlijsten ondoen en in mooie reepjes snijden

Komkommer over een groot plat bord (ik zelf gebruit groter bord dan pizzabord) verdelen
hierop de warme geplukte kip verdelen en deze besprenkelen met sesam olie en chilisaus.
Vervolgens de satesaus over het kip gieten en hierop wederom sesamolie besprenkelen en de chilisaus in mooie horizontale strepen losjes uit de pols aanbrengen...

Dit komt uit één van mijn kookboeken en heet volgens mij kip bangbang?

Lekker met rijst of eiermie

Eet smakelijk
.Muiszaterdag 3 juni 2006 @ 17:43
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:39 schreef Oblivion het volgende:
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
Deze liggen op dit moment bij mij op de grill, het ruikt al heerlijk!
Kroketjezaterdag 3 juni 2006 @ 20:39
Als je weinig tijd hebt dan is Ajam Ketjap wel lekker.

Je gebruikt er gewoon de Babi Ketjap mix van conimex voor.

Eigenlijk voor rundvlees bedoeld maar ook erg lekker met kipfilet.

Gewoon de kipfilet in kleine stukjes snijden, beetje bruin bakken in een beetje olie.

Daarna de conimex mix met wat water bij de kipfilet in de pan gieten en dat een half uurtje lekker laten pruttelen.

Is erg lekker met wat rijst en chinese boontjes. Ook een lekkere rauwkost salade is er erg lekker bij.
.Muiszondag 4 juni 2006 @ 15:11
quote:
Op zaterdag 3 juni 2006 17:43 schreef .Muis het volgende:

[..]

Deze liggen op dit moment bij mij op de grill, het ruikt al heerlijk!
Ik vond het opzich wel lekker alleen vond ik de soja wat overheersend, misschien had ik de verhoudingen niet helemaal goed. Volgende keer wat meer honing.