Nog een paar nieuwe recepten:
quote:
Tikka massala-salade met kip van de BBQ
Benodigdheden:
2 bakjes Conimex Kruidenpasta voor Tikka Massala
wokolie
4 enkele kipfilets (ca. 400 g)
4 grote vastkokende aardappels
2 rode paprika's
1 zak (ca. 600 g) gebroken sperzieboontjes
2 dl volle yoghurt
4 eetlepels fijngehakte koriander
Bereiding:
Meng de inhoud van 1 bakje kruidenpasta met 1 eetlepel olie.
Bestrijk de kipfilets met het tikkamengsel en laat ze ca. 15 minuten trekken.
Was en schil ondertussen de aardappels.
Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes aardappel en de sperzieboontjes 5 minuten.
Voeg de paprika en de rest van de kruidenpasta toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat de groenten, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Af laten koelen.
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Rooster de kipfilets op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Schep de (lauwwarme of koude) gewokte tikka massala-salade in een grote schaal en strooi de koriander erover.
Geef de kip er apart bij.
quote:
Kip van de BBQ
Benodigheden:
1 ons kipfilet
½ kleine ui
2 eetlepels barbecue saus
1 à 2 theelepels mosterd
klein scheutje Worcestershire sauce
Bereiding:
Snijd de ui in ringen.
Leg de kip in een kleine pan met opstaande randen.
Vermeng barbecue saus, mosterd en Worcestershire saus en smeer dat op de kip.
Voeg zoveel water toe dat de kip (bijna) onder staat. Leg nu de ui op de kip.
Deksel erop en pruttelend gaar laten worden. Ev. een keer keren. Duurt ongeveer drie kwartier tot een uur (even in prikken).
Vermoedelijk kan het ook met een bout of drumsticks - maar dan duurt het denk ik langer.
Het grappige is dat de kip echt een beetje naar barbecue gaat smaken. Koud is het vlees ook heel lekker.
quote:
Peri Peri Salade met kip
voor 4 personen
Ingredienten voor de marinade:
2 tenen knoflook, uitgeperst
1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
1 tl geraspte gemberwortel
1 el fijngesneden korianderblaadjes
4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 el citroen- of limoensap
voor de salade:
350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden
1 el zonnebloemolie
100 g taugé
300-400 g rode kooi, geraspt
1 grote winterwortelen, in lange dunne repen
1 el korianderblaadjes
sojadressing:
8 el citroen- of limoensap
1 el fijngesneden korianderblaadjes
1 ti gemalen korianderzaadjes
4-el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 lente-uitje, in ringetjes
Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min. in de koelkast marineren. Schep de kipplakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend + 4 min. in de hete olie. Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken.
Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.
quote:
Kipavocado salade
(4 personen)
Ingrediënten:
2 kipfilets
1 avocado
1 bleekselderie
slagroom
zout, peper
Ingrediënten Pesto "alla genovese" (basilicumsaus):
3 eetlepels olijfolie
25 g. parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
5 bosjes basilicum
20 g. pijnboompitten
grof zeezout
Bereiding Pesto:
Spoel de basilicum voorzichtig af en laat de blaadjes uitlekken.
Hak ze samen met de knoflook, de pijnboompitten en een snufje zout in de keukenmachine fijn.
Voeg daarbij telkens een beetje kaas toe. Verwerk alles tot een egaal papje.
Roer het geheel tenslotte aan met olijfolie totdat een smeuïge saus ontstaat.
Bereiding kipavocado salade:
Kipfilets bestrooien met peper en zout en ± 4 minuten aan twee kanten grillen.
Daarna in julienne (reepjes) snijden.
De avocado schillen en in blokjes snijden.
Selderie schoonmaken, in blokjes snijden, blancheren en laten afkoelen.
De kipfilets, avocado en selderie vermengen.
De basilicumsaus met room vermengen.
De salade vermengen met de basilicumsaus en op een bord serveren.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! SearchEen goede Fok! Search