abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26059407
pluk-kip :

kipfilet koken in water met boullionblokje.
guacamole (of hoe je het ook mag schrijven ) maken
als de kip gaar is pluk je hem uit elkaar op een warme tortilla wrap, daar doe je dan de guacamole bij samen met wat zure room en geraspte kaas.
Als je het pittiger wil hebben kan je er ook nog hot tacosaus bij doen.

Dichtvouwen en smullen maar
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
pi_26059641
Oeh ja!!!
Klinkt heerlijk sjokkie!

Plukken en met een beetje ketjap en tamme kastanjes, en ananas!
Met rijst!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26059826
wat ook erg lekker is :

kipreepjes en biefstukreepjes in een marinade naar keuze doen.
ui en paprika in reepjes snijden.

zorgen dat je een ovenschaal warm hebt in de oven.
Kipreepjes bakken in de pan met olie en zodra die klaar zijn in de ovenschaal doen. Pan schoonmaken en dan de biefstuk bakken.
Biefstuk bij de kip in de oven gooien en dan nog apart de uien en paprika bakken.

wederom een tortillawrap warm en die vullen met wat je net gebakken hebt.
alles naar smaak erbij doen (kaas)

origami uitvoeren met de wrap en happen
I'm pretty sure that coffee was invented by guys who were sittin' around smokin' anyways, right? And they just wanted to drink something that would let them stay up late and smoke fucking more! That's my theory.
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:18:33 #34
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28659399
Vanavond heb ik gekookt:

KIP SOMOR

Dit is een indisch gerecht. (zacht van smaak)

NODIG:
500 gr. Kipfilet in blokjes
400 gr. Aardappelschijfjes
2 Uien (fijn gesnipperd)
Vet-sin
Ketch-up
Bouillion
Rijst.

BEREIDING:
Fruit de ui-snippers en bak de blokjes kipfilet. Ondertussen de aardappelschijfjes frituren.
Zodra dit klaar is alles in een grote pan. De bouillion, Vet-sin en Ketch-up toevoegen.
Laten pruttelen zodat de bouillon indikt tot saus.
Ondertussen witte rijst erbij koken (doe ik meestal met een bouillonblokje erbij)

Helaas weet ik niet de exacte verhoudingen/hoeveelheden. Doe ik meestal op smaak.
Vooral de hoeveelheid bouillon, vet-sin en ketch-up. voeg ik naar smaak toe.
(Het moet namelijk GEEN tomatensaus worden)

HEERLIJK!!
Positive thinking, my way of thinking!
pi_28659663
Coq-au-vin?
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:36:52 #36
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28659677
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef skiczukie het volgende:
Coq-au-vin?
Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Positive thinking, my way of thinking!
pi_28659775
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Ik niet. Helaas.
pi_28662368
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Tuurlijk!

Recept:

http://img.photobucket.com/albums/v172/knalpot/02-04-1.jpg

Staat achter een linkje anders is het te groot.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 9 juli 2005 @ 23:15:37 #39
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28665394
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 19:36 schreef Annemiek78 het volgende:

[..]

Erg origineel is het niet, maar wel lekker!
Receptje???
Kip in Wijn
(Coq au Vin )


Ingrediënten:
1 kip van 1500 gram
125 gram boter
zout, peper
3 uien
1 glaasje cognac
1/2 liter rode wijn
3 teentjes knoflook
1 bouquet garni
2 eetlepels tomatenpuree
12 kleine uitjes
suiker
250 gram champignons
200 gram gerookt borstspek
12 croûtons

Bbereiding:

Laat de rode wijn gedeeltelijk reduceren. Houd hem warm. Snij de kip in stukken, geef er zout en peper over. Verhit 75 gram boter in een pan en sauteer de stukken kip aan alle kanten bruin. Schil ondertussen de uien en snij ze in juliënne. Voeg ze bij de kip. Als de uien bruin zijn, voeg de cognac toe en flambeer, haal de pan van het vuur, roer goed over de bodem en zet de pan weer op het vuur. Schil de knoflook en pers die uit. Geef de warme wijn over de kip. Voeg de knoflook toe en het bouquet garni. Zet de deksel op de pan en zet de pan anderhalf uur in een oven van 170 graden C. Maak ondertussen de champignons schoon, als ze niet erg klein zijn, snij ze dan in vieren. Schil de kleine uitjes. Snij het spek in juliënne. Doe de boter in een pannetje, voeg er wat zout en suiker bij en de uitjes en laat deze caramelliseren op zacht vuur. Zweet het spek uit op zacht vuur in een pan, haal het uit de pan, voeg dan de champignons toe en sauteer ze bruin. Voeg champignons en spek bij de uitjes. Tien minuten voor het einde van de kooktijd van de haan maken we de croûtons. Leg de stukken haan op een voorverwarmde schaal. Passeer de saus van de haan. Voeg er de tomatenpuree bij en meng goed. Werk er het garnituur van uitjes, spek en champignons door en verwarm nog even. Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 10 juli 2005 @ 15:30:56 #40
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28682273
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 23:15 schreef Martijn_77 het volgende:


Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.
Haan??? het was toch een kiprecept?
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_28682337
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:30 schreef edje34 het volgende:

[..]

Haan??? het was toch een kiprecept?
Coq is haan heh. Maar, what's the difference.
  zondag 10 juli 2005 @ 15:42:29 #42
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28682593
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:33 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Coq is haan heh. Maar, what's the difference.
Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.

Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_28683045
quote:
Op zondag 10 juli 2005 15:42 schreef edje34 het volgende:

[..]

Geef de saus over de haan, zet er de croûtons omheen en serveer.

Ja. Okee.
  zondag 10 juli 2005 @ 16:16:50 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28683610
voor een goeie kok auw fin neemt men het beste een soepkip, die hebben meer smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28684240
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron
pi_28684260
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:41 schreef tonks het volgende:
Iemand nog leuke ideen, heb hier gewoon 4 kippenpoten liggen.. wat kan ik doen? grillen? in de oven? ik heb een combi/grill/oven/magnetron
Gewoon ff grillen. Lekker toch.
  zondag 10 juli 2005 @ 16:44:45 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28684329
Ik heb een dozijn drumsticks, die gaan vanavond gewoon de oven in.
Lekker kluiven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28684370
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:42 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Gewoon ff grillen. Lekker toch.
ja maar hoe heet enzo
  zondag 10 juli 2005 @ 16:49:40 #49
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_28684492
Kipfilet bakken in 250 gram kruidenboter met uitjes en champignon.
Dan een sausje erbij die je zo maakt:
Yoghurt, bruine suiker, gembersiroop en mayo.
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_28684554
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:46 schreef tonks het volgende:

[..]

ja maar hoe heet enzo
180, uurtje? Geen idee, ik doe ook altijd maar wat.
pi_28684568
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:49 schreef cerror het volgende:
Kipfilet bakken in 250 gram kruidenboter met uitjes en champignon.
Dan een sausje erbij die je zo maakt:
Yoghurt, bruine suiker, gembersiroop en mayo.
Serieus?
  zondag 10 juli 2005 @ 16:54:45 #52
65837 cerror
ik kom af en toe
pi_28684618
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:52 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Serieus?
Orgasme op een bord.
Hoi, ik ben een lamzak met een passie voor flessen wasverzachter.
Neuk mijn oor en noem me Harry Mulisch
pi_28684637
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:54 schreef cerror het volgende:

[..]

Orgasme op een bord.
Okee. Heftig. Respekt.
pi_28684841
ik heb nu 3 kippenbouten met olijfolie en tijm en paprikapoeder zo maar ff proberen he
  zondag 10 juli 2005 @ 20:30:31 #55
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28689621
quote:
Op zondag 10 juli 2005 16:42 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Gewoon ff grillen. Lekker toch.
wel ff lekker marineren van te voren
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
pi_28689628
Dat was lekker
  vrijdag 9 september 2005 @ 22:17:43 #57
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30436871
Nog een paar nieuwe recepten:
quote:
Tikka massala-salade met kip van de BBQ

Benodigdheden:

2 bakjes Conimex Kruidenpasta voor Tikka Massala
wokolie
4 enkele kipfilets (ca. 400 g)
4 grote vastkokende aardappels
2 rode paprika's
1 zak (ca. 600 g) gebroken sperzieboontjes
2 dl volle yoghurt
4 eetlepels fijngehakte koriander

Bereiding:
Meng de inhoud van 1 bakje kruidenpasta met 1 eetlepel olie.
Bestrijk de kipfilets met het tikkamengsel en laat ze ca. 15 minuten trekken.
Was en schil ondertussen de aardappels.
Snijd ze in gelijke kleine stukjes.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in smalle reepjes.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes aardappel en de sperzieboontjes 5 minuten.
Voeg de paprika en de rest van de kruidenpasta toe en roerbak 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de yoghurt toe en laat de groenten, met een deksel op de wok, op een laag vuur in ca. 20 minuten gaar worden.
Af laten koelen.
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Rooster de kipfilets op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Schep de (lauwwarme of koude) gewokte tikka massala-salade in een grote schaal en strooi de koriander erover.
Geef de kip er apart bij.
quote:
Kip van de BBQ

Benodigheden:

1 ons kipfilet
½ kleine ui
2 eetlepels barbecue saus
1 à 2 theelepels mosterd
klein scheutje Worcestershire sauce

Bereiding:
Snijd de ui in ringen.
Leg de kip in een kleine pan met opstaande randen.
Vermeng barbecue saus, mosterd en Worcestershire saus en smeer dat op de kip.
Voeg zoveel water toe dat de kip (bijna) onder staat. Leg nu de ui op de kip.
Deksel erop en pruttelend gaar laten worden. Ev. een keer keren. Duurt ongeveer drie kwartier tot een uur (even in prikken).
Vermoedelijk kan het ook met een bout of drumsticks - maar dan duurt het denk ik langer.
Het grappige is dat de kip echt een beetje naar barbecue gaat smaken. Koud is het vlees ook heel lekker.
quote:
Peri Peri Salade met kip
voor 4 personen

Ingredienten voor de marinade:
2 tenen knoflook, uitgeperst
1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
1 tl geraspte gemberwortel
1 el fijngesneden korianderblaadjes
4 el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 el citroen- of limoensap

voor de salade:
350 g kipfilet, in dunne plakken gesneden
1 el zonnebloemolie
100 g taugé
300-400 g rode kooi, geraspt
1 grote winterwortelen, in lange dunne repen
1 el korianderblaadjes

sojadressing:
8 el citroen- of limoensap
1 el fijngesneden korianderblaadjes
1 ti gemalen korianderzaadjes
4-el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 lente-uitje, in ringetjes

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min. in de koelkast marineren. Schep de kipplakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend + 4 min. in de hete olie. Schep de kip uit de pan en zet hem apart.
Breng 1/2 1 water aan de kook en overgiet er de taugé mee. Laat de taugé uitlekken.

Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de taugé erom heen. Leg daar bovenop de wortelreepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingrediënten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de dressing rondom de salade en er overheen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.
quote:
Kipavocado salade
(4 personen)

Ingrediënten:
2 kipfilets
1 avocado
1 bleekselderie
slagroom
zout, peper

Ingrediënten Pesto "alla genovese" (basilicumsaus):

3 eetlepels olijfolie
25 g. parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
5 bosjes basilicum
20 g. pijnboompitten
grof zeezout

Bereiding Pesto:
Spoel de basilicum voorzichtig af en laat de blaadjes uitlekken.
Hak ze samen met de knoflook, de pijnboompitten en een snufje zout in de keukenmachine fijn.
Voeg daarbij telkens een beetje kaas toe. Verwerk alles tot een egaal papje.
Roer het geheel tenslotte aan met olijfolie totdat een smeuïge saus ontstaat.

Bereiding kipavocado salade:
Kipfilets bestrooien met peper en zout en ± 4 minuten aan twee kanten grillen.
Daarna in julienne (reepjes) snijden.
De avocado schillen en in blokjes snijden.
Selderie schoonmaken, in blokjes snijden, blancheren en laten afkoelen.
De kipfilets, avocado en selderie vermengen.
De basilicumsaus met room vermengen.
De salade vermengen met de basilicumsaus en op een bord serveren.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31320908
OMG !!!!

Ik heb echt het ultieme kippenlevertjes gerecht gegeten vanavond:

Risotto met bittere chocolade en kippelevertjes. Als je indruk wilt maken op je culinaire vriendenkring en ook nog es goedkoop wilt koken, dan moet je echt dit proberen.

De combinatie van chocolade, lever en risotto gemaakt in een kippenbouillon is echt superrrrr......nooit gedacht aan zoiets en meteen helemaal verslaafd eraan...

probeer ut, het zal je niet teleurstellen.


Risotto With Chicken Livers, Orange Liquer And Chocolate

* 2 1/2 cups of chicken broth – (625ml or 2 14.5 oz cans of low sodium chicken broth)
* 2 cups of water – (500ml)
* 1 tbsp of olive oil – (30ml)
* 3 x chopped green onions
* 1 1/4 cup of Arborio rice or medium-grain white rice – (310ml or 8 oz)
* 6 tbsp of Grand Marnier or other orange flavoured liqueur – (90ml)
* 1 tbsp of butter – (30ml)
* 3/4 lb. of chicken livers, trimmed, lobes separated, patted dry – (350grams)
* All purpose flour
* 2 tbsp of shaved semi sweet chocolate – (30ml)


Directions:

Risotto With Chicken Livers, Orange Liquer And Chocolate

1. Combine 2 cups of broth and 2 cups of water in heavy medium saucepan and bring to simmer and remove from heat and cover to keep warm.

2. In another sauce pan combine olive oil and green onions to sauté for 1 minute. Add rice and stir and sauté for 2 minutes. Add 2 tablespoons of Grand Marnier and stir until liquid is absorbed. Add the broth in stages, stirring occasionally until rice is tender. Stir in the shaved chocolate.

3. For chicken livers, melt butter in large skillet over a medium-high heat. Sprinkle livers with the salt and pepper and dust with flour. Sauté the livers until pink in the center for about 2 minutes and remove to a plate.

4. Add ¼ cup of Grand Marnier and remaining ½ cup of broth to the skillet. Reduce to a glaze, stirring up the tasty bits on the bottom of the skillet – about 4 minutes. Place livers back in the skillet and stir to coat in glaze. Divide risotto among plates and spoon livers and pan juices over.

5. Serve and enjoy!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 10 oktober 2005 @ 20:38:43 #59
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31341562
@Hassanjassan

tbsp is toch Tablespoon = Eetlepel?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_31343818
Kip en rijst met stoomgroenten:

* Kipfilet of kipreepjes
* Rijst
* Stoomgroenten van Iglo of verse groenten
* Wokolie
* Woksaus

Bak de kip goed gaar en voeg op het laatst woksaus toe. Als je bijvoorbeeld zoete soja gebruikt gaat dit een beetje karameliseren.

Kook de rijst en doe je stoomgroenten van Iglo even in de magnetron. Als je verse groenten gebruikt moet je deze klein snijden en in een stoommandje of een vergiet doen. Het vergiet of mandje hang je in een pan kokend water (zorg ervoor dat het mandje/vergiet het water niet raakt) en doe de deksel op de pan!

Binnen no time heb je een snelle en gezonde maaltijd!
Alleen mensen zonder fantasie vluchten in de realiteit
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')