abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_34923009
quote:
Op donderdag 9 februari 2006 23:52 schreef Bluezz het volgende:
Uit een net gesloten topic :
[..]


Binnenkort maar eens dit topic nalezen.
  vrijdag 10 februari 2006 @ 14:54:55 #102
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_34936774
Indische smoorkip

2 uien, 500 gram kipfilet, 4 tomaten, 3 eetlepels olie, 2 teentjes knoflook, 1 zakje babi pangangsaus ( conimex), 2 eetlepels ketjapsaus,sambal oelek en zout.

Pel en snipper de uien.Snijd de kipfilet in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren nooit, geen . Verhit de olie in een braadpan en bak de kipblokjes al omscheppend bruin. Bak de uien ca. 3 min. mee en pers de knoflook er boven uit. Bereid de babi pangang saus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze samen met de ketjap aan de kip toe. Smoor de kip in ca.10 min. zachtjes gaar. Schep de tomaten erdoor en warm ze nog even mee.Breng op smaak met sambal en zout.

Lekker met rijst. zet sambal op tafel voor de liefhebbers
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 18 februari 2006 @ 18:39:15 #103
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_35228665
quote:
Hot Hot Hot

Hartje winter genieten van dit Zuid-Amerikaanse zoetzure kipgerecht. Piment, kaneel en peper geven het een pittige 'kick' en de rozijnen en sherry een lichtzoete smaak. De groene salade met avocado en pompoenpitten combineert er heel goed bij. Door de de culinaire specialisten van de Tip kookschool.

Hoofdgerecht (2 personen) Bereiden: ± 30 min Oven: ± 25 min Ovengrill: ± 10 min

1 tl zwarte peper
2 tl kaneel
2 tl gemalen piment (kruidenvak)
zeezout
4 kippenpoten
4 el olijfolie
2 uien, grof gesneden
1 rode ui, grof gesneden
2-3 tenen knoflook, fijngesneden
1 el Italiaanse kruiden, fijngesneden
60 g rozijnen
100 g groene olijven zonder pit, gehalveerd
2 dl medium dry sherry
21/2 dl kippenbouillon (evt. van tablet)

voor de salade:

75 g spinazie of veldsla
2 kropjes littte gem
2 avocado's
10 sprietjes bieslook
2 el pompoenpitten of pijnboompitten, (natuurwinkel)
2-3 el (sherry-)azijn
3-4 el notenolie
zout, vers gemalen peper
extra nodig: braadslede of lage ovenschaal

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de peper, kaneel, het piment en 1 tl zeezout in een kommetje. Zet 1/3 deel van dit specerijenmengsel apart voor de escabeche (de saus).
2. Trek het vel van de kippenpoten weg en wrijf de poten in met de rest van het kruidenmengsel. Vouw het vel daarna weer rond de poten. Leg de poten in een braadslede en bestrijk ze met 1-2 el olijfolie.
3. Bak de kippenpoten ± 35 min. in de oven. Schakel de laatste 10 min. de ovengrill aan voor een knapperig velletje.
4. Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de ui, rode ui en knoflook ± 5 min. tot ze zacht zijn.
5. Schep de apart gehouden specerijen met de Italiaanse kruiden, rozijnen, olijven, sherry en bouillon door het uimengsel en stoof de saus in ± 10 min. zachtjes gaar.
6. Was de spinazie of veldsla, verwijder de steeltjes en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Haal de blaadjes van little gem los en snijd de avocado in blokjes. Snijd de sprietjes bieslook in stukjes van 1 cm. Meng in een slaschaal de spinazie met de little gem, avocado, bieslook en de pompoenpitten. Klop de (sherry-)azijn met de notenolie en zout en peper naar smaak tot een dressing en sprenkel deze over de salade.
7. Schep de escabeche voor het serveren over de kippenpoten. Serveer er de groene salade met avocado bij.

Energie enzo

p.p. ± Kcal: 675 Koolhydraten: 24 g Vet: 60 g

Receptuur: Clara ten Houte de Lange, Bereiding: Coen Beute, Fotografie: Renée Frinking, Styling: Laura Jongeneel
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_35228900
ik zoek een leuk recept voor gevulde kip [zo een hele] liefst gevuld met onder andere olijven
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_35296489
Vanavond gemaakt:

Kippakketjes:

Wat heb je nodig voor 4 personen

4 kipfilets
1 doosje boursin
1 rode paprika
1 gele paprika
champignons
1,5 eetlepel paprikapoeder
1,5 eetlepel kerriepoeder
paar takjes verse kruiden bv peterselie, bieslook, basilicum scheutje witte wijn (hoeft niet perse) zout en peper wat boter om in te vetten

* Oven voorverwarmen op 200 graden
* Maak van aluminiumfolie 4 grote vierkante stukken en smeer in met boter.
* De paprika in reepjes snijden en verdelen over de folie.
* Doe de paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper in een schaaltje en meng ze goed door
* Snij de kipfilets in de lengte open
* bestrooi de buitenkant van de kipfiletsruim met het kruidenmengsel.
* klap de kipfilets open en smeer er veel boursin in
* leg de kip op de paprika.
* snij de champignons in plakjes en leg die bovenop de kip
* snij de peterselie, bieslook, basilicum in stukjes en meng dit doorelkaar
* strooi deze verse fijn gehakte kruiden over de kip
* giet (eventueel) tenslotte de witte wijn erover
* vouw de pakketjes dicht eerst in de lengte en dan beide zijkanten naar boven toe oprollen,niet te strak.
* Dan in de oven, het is ongeveer 20 min voor kipfilets van 125 gram en ongeveer 40 minuten voor kipfilets van 200 gram.

Je moet de kip trouwens goed royaal bestrooien met kruiden dan zijn ze het lekkerst.

Dit is erg lekker met rijst maar nog lekkerde met gebakken aardappels/krieltjes en gemengde sla.
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  maandag 20 februari 2006 @ 18:34:17 #106
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_35296509
kip
pi_35296572
Kip met appel, kaneel en caramel:

Snijd 1 kipfilet per persoon in stukjes, kruid het met kipkruiden en laat het garen. Snijd ondertussen 1 halve appel per persoon in stukjes en gooi dit bij de kipfilet. Strooi (veel) kaneel over de kipfilet en de appel. Als je denkt dat het bijna klaar is komt de finishing touch: maak met een spatel wat plek vrij in de pan en strooi daar een paar lepels suiker per persoon (in principe is de hoeveelheid naar keuze, maar je moet erg oppassen met de hoeveelheid, want het wordt snel te zoet en overheersend). Wacht totdat dit lichtbruin gekleurd is en roer een beetje met de spatel er doorheen (duurt nog geen halve minuut). Verspreid vervolgens de caramel over de kip en appel.

Het is erg lekker, maar waar het echt goed bij past, heb ik nog niet ontdekt. Ik heb het zelf geprobeerd met aardappelen en groente, maar wellicht is rijst of pasta een beter idee.
pi_38454080
Dit moet je proberen! Erg makkelijk en erg lekker

recept voor 4 personen

Je hebt nodig:
-4 kipfilets
- 2 bekers slagroom
- 1 pakje Franse uiensoep van Honig

Leg de vier kipfilets in een ingevette ovenschaal
roer de mix voor de franse uiensoep door de ongeklopte slagroom.
Giet dit mengsel over de kipfilets

ongeveer 3 kwartier gaar laten worden in de oven (ongeveer 200 graden)

Echt superheerlijk! en supermakkelijk!
Lekker met gebakken aardappeltjes en sla

Eet smakelijk.
pi_38463070
- 1 hele kip
- 1/2 komkommer (of naar wens)
- Sesam olie
- Pittige chilisaus
- Sate saus (moet je eigen zelf maken maar voor gemakt neem ik altijd Suzi Wan)

Kip in boullion lekker gaar koken, en plukken
Komkommer van zaadlijsten ondoen en in mooie reepjes snijden

Komkommer over een groot plat bord (ik zelf gebruit groter bord dan pizzabord) verdelen
hierop de warme geplukte kip verdelen en deze besprenkelen met sesam olie en chilisaus.
Vervolgens de satesaus over het kip gieten en hierop wederom sesamolie besprenkelen en de chilisaus in mooie horizontale strepen losjes uit de pols aanbrengen...

Dit komt uit één van mijn kookboeken en heet volgens mij kip bangbang?

Lekker met rijst of eiermie

Eet smakelijk
pi_38507783
quote:
Op zaterdag 5 maart 2005 17:39 schreef Oblivion het volgende:
Kip in honing uitjes en soja.

Kippenpootjes marineren in soja, honing en uitje.
Flink draaien tijdens het marineren.
Daarna onder de grill. Ook flink draaien. Anders verbranden ze...

Even over de ingredienten:
Wil je zout, meer soja, wil je zoet, meer honing!
Deze liggen op dit moment bij mij op de grill, het ruikt al heerlijk!
pi_38512337
Als je weinig tijd hebt dan is Ajam Ketjap wel lekker.

Je gebruikt er gewoon de Babi Ketjap mix van conimex voor.

Eigenlijk voor rundvlees bedoeld maar ook erg lekker met kipfilet.

Gewoon de kipfilet in kleine stukjes snijden, beetje bruin bakken in een beetje olie.

Daarna de conimex mix met wat water bij de kipfilet in de pan gieten en dat een half uurtje lekker laten pruttelen.

Is erg lekker met wat rijst en chinese boontjes. Ook een lekkere rauwkost salade is er erg lekker bij.
pi_38529813
quote:
Op zaterdag 3 juni 2006 17:43 schreef .Muis het volgende:

[..]

Deze liggen op dit moment bij mij op de grill, het ruikt al heerlijk!
Ik vond het opzich wel lekker alleen vond ik de soja wat overheersend, misschien had ik de verhoudingen niet helemaal goed. Volgende keer wat meer honing.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')