Ook niet helemaal waar. De plannen van Namibie om dammen te bouwen in rivieren heeft voor enige spanningen gezorgd met buurland Botswana, want nu dreigt de Okavanga Delta grotendeels droog te vallen. Dit zou wel eens een zeer serieus conflict kunnen worden als die plannen doorgaan.quote:Zo zal b.v. in Afrika niet zo snel oorlog om water worden gevoerd omdat die mensen niet beter weten dan om te gaan met zo min mogelijk water.
ja en die instalaties zijn nog veel duurder en ook alleen in handen van de rijkere landenquote:Op vrijdag 27 augustus 2004 19:10 schreef Strijder het volgende:
[..]
Het is echter meer dan alleen zout/ontzout water, het moet ook nog eens schoon zijn. Dat is ook overal een probleem.
daar kun je er een paar van schrappenquote:Op zaterdag 28 augustus 2004 11:27 schreef Meki het volgende:
Oorlogen in de toekomst
Israel - Syrie
Israel - Jordanie
Israel - Egypte
Israel - Palestina
Egypte - Etopie
enz
Gezien het waanzinnige waterverbruik in de VS hoef je daar niet op te hopen.quote:Op maandag 30 augustus 2004 00:34 schreef alien8ed het volgende:
Hmmm, ik heb nog niet eerder nagedacht over wateroorlogen, maar het klinkt redelijk aannemelijk dat er oorlogen gevoerd zullen worden als een land de watertoevoer naar een ander land zover vernietigd dat dat land in de problemen komt.
Maar ik denk (hoop) dat de VN of de VS hierbij voor het te laat is ingrijpt, al is het maar om de rust te bewaren waardoor de oliemarkt veilig blijft.
Want dat is een volgend probleem:
Als het midden-oosten gaat ruzieën om water, dan krijgt de toch al zo instabiele olie-markt een zoveelste klap.
Wel eens beetje gezocht op 'dead sea level' en de relatie met het "leegroven" van de jordaan?quote:Op donderdag 26 augustus 2004 00:44 schreef Boomstam het volgende:
[..]
Die irrigatie van israel heeft wel degelijk goed gewerkt, voor lange termijn ook. Op dat droge stukkie aardkloot hebben de joden sinds 1948 dat tegenwoordig heel goed vruchtbaar gemaakt.
nou, bij ons dreigt dat denk ik ook, nu de Rijn steeds meer een regenrivier wordt, dat heeft te maken natuurlijk met het verdwijnen vh ijsoppervlak in de Alpen met de opwarming vd aarde, zodanig dat de Rijn een een onregelmatiger waterafvoer naar ons toe krijgt, al weet ik niet zeker want het stroomgebied vd Rijn is relatief groot, dus de kans dat het voldoende neerslag te verwerken krijgt stijgt daarmee ook, maar er is de dreiging dat je et zo lage waterstanden als in de Maas krijgt, met de vervuiling die er nog steeds is erbij, vooral in droogteperiodes dan, die zich vaker dreigen voor te doen zoals de voorspellingen gaan, ons drinkwatervoorziening komt daardoor meer in gevaar, want dat komt vooral van de rivieren dacht ikquote:Op maandag 30 augustus 2004 19:16 schreef Strijder het volgende:
[..]
Gezien het waanzinnige waterverbruik in de VS hoef je daar niet op te hopen.
Ze krijgen zelf genoeg problemen met (schoon) water, laat staan dat ze tijd voor anderen hebbben.
ach . . . . daar betalen ze dan ook voor.quote:Op dinsdag 31 augustus 2004 11:14 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
trouwens, bij ons is het waterverbruik ook erg groot, bij de consumenten dan vooral mensen in de grote steden, meest niet-Westers allochtoon, zij douchen en badderen veel vaker dan de autochtoon, heb hier ooit een artikel over gelezen maar kan me niet meer voor de geest halen vanwaar dit kwam, dus precieze data kan ik hier niet voorschotelen...
Dat zal dan 'vanzelf' wel gebeuren, neem ik aan. Het lijkt me ietwat onzinnig om eerst de prijs te verhogen, zonder dat dat nu nodig is?quote:Op dinsdag 31 augustus 2004 12:01 schreef accelerator het volgende:
De oplossing voor veel water problemen: de prijs van water moet omhoog.
Wij krijgen het ook nog moeilijk genoeg, mede omdat wij (letterlijk) de afvoer van noordelijk Europa zijn. En wij kunnen inderdaad nog veel verstandiger met water omgaan dan nu. Maar i.v.m. de VS staan wij voor de finish en moeten zij nog vertrekken.quote:Op dinsdag 31 augustus 2004 11:14 schreef zakjapannertje het volgende:
[..]
nou, bij ons dreigt dat denk ik ook, nu de Rijn steeds meer een regenrivier wordt, dat heeft te maken natuurlijk met het verdwijnen vh ijsoppervlak in de Alpen met de opwarming vd aarde, zodanig dat de Rijn een een onregelmatiger waterafvoer naar ons toe krijgt, al weet ik niet zeker want het stroomgebied vd Rijn is relatief groot, dus de kans dat het voldoende neerslag te verwerken krijgt stijgt daarmee ook, maar er is de dreiging dat je et zo lage waterstanden als in de Maas krijgt, met de vervuiling die er nog steeds is erbij, vooral in droogteperiodes dan, die zich vaker dreigen voor te doen zoals de voorspellingen gaan, ons drinkwatervoorziening komt daardoor meer in gevaar, want dat komt vooral van de rivieren dacht ik
trouwens, bij ons is het waterverbruik ook erg groot, bij de consumenten dan vooral mensen in de grote steden, meest niet-Westers allochtoon, zij douchen en badderen veel vaker dan de autochtoon, heb hier ooit een artikel over gelezen maar kan me niet meer voor de geest halen vanwaar dit kwam, dus precieze data kan ik hier niet voorschotelen...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |