Is dat niet hetzelfde?quote:Op zaterdag 12 juni 2004 20:03 schreef Liejannuh het volgende:
Is er veel verschil tussen geleisuiker en gewone suiker met pectine?
Of je spaart gewoon een jaartje alle jam-, augurken,- en alle andere potten met draaideksel op (geen plastic natuurlijk). Is veel goedkoper.quote:Op zondag 13 juni 2004 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
* Tinkepink gaat binnenkort maar eens op rommelmarkten op zoek naar weckpotten.
:-)
Soit, Weckpotten op de rommelmarkt kosten geen fluit, en staan heel mooi in de voorraad/kelderkastquote:Op zondag 13 juni 2004 21:39 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Of je spaart gewoon een jaartje alle jam-, augurken,- en alle andere potten met draaideksel op (geen plastic natuurlijk). Is veel goedkoper.
zover hoef je niet te gaan..quote:Op zondag 13 juni 2004 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
* Killer_Mom gaat binnenkort maar eens op rommelmarkten op zoek naar weckpotten.
:-)
Wat betreft alle andere zaken die je kan wecken heb je wel gelijk. Mocht je nog een rommelmarkt tegenkomen waar ze weckpotten verkopen, geef me dan een seintje. Ik kom ze hier echt nooit tegen.quote:Op zondag 13 juni 2004 21:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soit, Weckpotten op de rommelmarkt kosten geen fluit, en staan heel mooi in de voorraad/kelderkast
Behalve jam dan natuurlijk ook augurkjes, amsterdamse uitjes, spekkersen, pruimen, stoofperen, confit de canard, zult, etc etc
Lijkt me echt geil om zo een voorraadkast te hebben
:-)
(edt)
en dan vergeet ik nog de Soleier..
www.ebay.de een ideetje?quote:Op zondag 13 juni 2004 21:53 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Wat betreft alle andere zaken die je kan wecken heb je wel gelijk. Mocht je nog een rommelmarkt tegenkomen waar ze weckpotten verkopen, geef me dan een seintje. Ik kom ze hier echt nooit tegen.
Had ook zo een moeder, gek op sperziboontjes, dus dat stond in de tuin, en dan 3 keer in de week bonen. Kwam me neus uit, en op een gegeven moment heb ik het gewoon verdomt te eten. Heb toen echt bijna 20 jaar geen spercibonen meer gegeten (de keren kan je op 1 hand tellen) en pas de laatste jaren eet ik het weer een beetje. Bloemkool maak ik nog steeds liever niet klaar.quote:Op zondag 13 juni 2004 21:53 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
zover hoef je niet te gaan..
bei uns im keller....volgens mij staat die nog helemaal vol met die dingen,
boontjes van 20 jaar geleden. maar wel van eigen tuin, en kersen.
nachtmerry, wij keken op t reuzenrad, om 1 uur draaide t al!, maar eerst moesten die erwten , of tuinbonen schoongemaakt, en dan vlogen we naar de kermis...maar wel gezellig, ergens... wij zaten heel de zomer groenten schoon te maken, om in te wekken, was een hobby van ons mam , of noodzakelijk, met 10 kinderen. denk t laatste.
trouwens die ingewekte boontjes waren niet lekker, misschien lag t aan de soort, of omdat ik daar uren aan heb liggen plaren, ik vond ze eigenlijk niet te eten.
Die dingen kosten een scheet en 2 knikkers bij de blokker, in 5 verschillende maten ook nog volgens mij.quote:Op zondag 13 juni 2004 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
* Harry_Sack gaat binnenkort maar eens op rommelmarkten op zoek naar weckpotten.
:-)
kijk ffquote:Op zondag 13 juni 2004 22:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had ook zo een moeder, gek op sperziboontjes, dus dat stond in de tuin, en dan 3 keer in de week bonen. Kwam me neus uit, en op een gegeven moment heb ik het gewoon verdomt te eten. Heb toen echt bijna 20 jaar geen spercibonen meer gegeten (de keren kan je op 1 hand tellen) en pas de laatste jaren eet ik het weer een beetje. Bloemkool maak ik nog steeds liever niet klaar.
echte weck of dingen die er alleen maar op lijken, zoals bij Xenos (en die waardeloos zijn)quote:Op zondag 13 juni 2004 22:43 schreef Harry_Sack het volgende:
[..]
Die dingen kosten een scheet en 2 knikkers bij de blokker, in 5 verschillende maten ook nog volgens mij.
ah die dingen, jahquote:Op maandag 14 juni 2004 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
echte weck of dingen die er alleen maar op lijken, zoals bij Xenos (en die waardeloos zijn)
Waaraan herken je de echte dan?quote:Op maandag 14 juni 2004 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
echte weck of dingen die er alleen maar op lijken, zoals bij Xenos (en die waardeloos zijn)
Ik heb een paar 2 literweckpotten van glas met een grolschbeugelsluiting en een rubber er tussen.quote:Op maandag 14 juni 2004 00:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
echte weck of dingen die er alleen maar op lijken, zoals bij Xenos (en die waardeloos zijn)
Staat er op, merknaam, Weckquote:Op maandag 14 juni 2004 00:18 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Waaraan herken je de echte dan?
Cellofaan--> Huishoud foliequote:En wat wordt er bedoeld met cellofaan?
Ik wil nu opeens ook zelf jam gaan maken (en bedankt, he, je zet me weer aan het werk ),
kun je even uitleggen hoe dat zit met die potten, want dat schijnt qua hygiene heel belangrijk te zijn.
Daarom gebruik ik ook het liefst oude jampotten. Ik kook ze trouwens altijd uit voor gebruik. Weet ik zeker dat ze schoon zijn en hoef ik niet met chloor en zo in de weer (als je dat goed doet kan het geen kwaad, maar ik vind dat altijd eng).quote:Op maandag 14 juni 2004 08:16 schreef roofless het volgende:
Maar... is een weckpot vol jam niet een beetje veul? Als die potjes zelfgemaakte jam eenmaal worden aangebroken bederven ze toch ietsje sneller dan de potjes uit de winkel.
Waar kun je eigenlijk kruisbessen kopen?quote:Op zaterdag 12 juni 2004 20:12 schreef MOD het volgende:
Kruisbessen Jam
Van die standjes langs de weg, waar ze ook aardbeien verkopen, of soms ook op de markt.quote:Op zaterdag 10 juli 2004 15:14 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Waar kun je eigenlijk kruisbessen kopen?
Soms ook in de beter gesorteerde supermarkt, maar ik haal ze gewoon uit eigen tuinquote:Op zaterdag 10 juli 2004 15:14 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Waar kun je eigenlijk kruisbessen kopen?
Ben er nog niet aan toegekomen.quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 12:23 schreef BBQ-kip het volgende:
Shmoopy, heb je het al uitgeprobeerd?
Ik ga vanmiddag bananenjam met citroengras maken, heb ik wel zin in, het is zulk mooi weer buiten Ik word er helemaal vrolijk van
Okee, en heb je de verhoudingen ook voor me?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 10:31 schreef BBQ-kip het volgende:
Shmoopy, 4 maanden in de koelkast moet toch wel lukken, misschien wel langer.
En wanneer hij donzig groen begint te worden wegkieperen natuurlijk
1,75 kilo jam?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:17 schreef E.T. het volgende:
Iemand nog leuke combi's met bramen? En tips voor bramenjam.
De bramenstruik hier achter geeft meer fruit dan ik op kan eten...
En kan iemand me vertellen hoeveel jam ik overhou van een kilo bramen? (mengverhouding 1:0,75 ongeveer)
zit ik idd ook nog aan te denken.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je trouwens van om je teveel aan bramen in te vriezen?
kookt dat niet onwijs in?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1,75 kilo jam?
Je kan misschien ook wel siroop maken voor aanmaakranja?quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:28 schreef E.T. het volgende:
[..]
bramen
onwijs inkoken is uit grootmoeders tijd, toen er nog geen Suiker met Pectine was, en je heel lang kookte.quote:Op woensdag 4 augustus 2004 22:28 schreef E.T. het volgende:
[..]
kookt dat niet onwijs in?
Een kilo bramen en 3/4 kilo suiker gaat volgens mij nooit 1,75 kilo jam opleveren..
ligt aan de inmaaksuiker,. staat op de verpakkingquote:Op donderdag 5 augustus 2004 11:31 schreef E.T. het volgende:
Hoe lang moet het eigenlijk koken?
Ja, koop pectine, staat in de supermarkt bij de geleisuiker en inmaaksuiker. Dat is een bindmiddel op basis van appels.quote:Op dinsdag 24 augustus 2004 16:48 schreef Dinus het volgende:
In de speeltuin bij ons in de wijk staat een knoeperd van een perenboom, barstensvol met peren waarmee niets gedaan wordt
Ik heb er een kilo uitgeschud en twee potjes jam gemaakt, met kaneel en als extra een zakje vanilliesuiker. Het is nog aan het afkoelen, ik hoop dat het niet vloeibaar blijft.
Is daar nog iets aan te doen mocht wel vloeibaar blijven?
Sluiten de potten beter af, zegt men.quote:Op vrijdag 27 augustus 2004 22:54 schreef IkKooK het volgende:
k lees hier dat iedereen zijn potten op zjn kop zet. Ik kan met nog herinneren toen ik klein was en nog thuis zelf jam maakte dat we dat niet deden. Waarom moet je ze op zijn kop zetten?
http://www.vangilse.nl/domains/vangilse/pages/default.aspquote:Op donderdag 5 augustus 2004 11:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ligt aan de inmaaksuiker,. staat op de verpakking
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |