Pietverdriet | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:25 |
5 minuten op NL 3 docu van Keuringdienst van waarden, over water | |
indahnesia.com | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:37 |
? | |
shmoopy | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:40 |
Ah, tnx, ik kijk meestal de herhaling overdag. ![]() | |
Murray | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:46 |
quote: ![]() | |
shredder | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:50 |
drink alleen spa en daar hebben ze het helemaal niet over. toen ik klein was, wilde ik spa blauw bestellen in het buitenland. Kennen ze niet! Ikwas echt verbaasd. hehe | |
shmoopy | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:54 |
Piet, ik hou dit topic maar aan als programma-topic over 'Keuringsdienst van Waarden', dan pas ik de titel een beetje aan, er komen vast meer afleveringen waar over te discussieren valt. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 juni 2004 @ 21:56 |
Ik woon net over de grens, maar het water hier stinkt, smaakt smerig. Gek, voor een beschaafd land als Duitsland. Daarom drink ik liever geen leidingwater hier. | |
Pietverdriet | woensdag 9 juni 2004 @ 00:00 |
quote: ![]() Mischien heb je gelijk, maar het was een mooie woordgrap ![]() | |
Evil-Cherry | woensdag 9 juni 2004 @ 08:40 |
Ze kunnen lullen als Brugman, maar hier is het water goor. Vol met algen ![]() ![]() Maar goed, RO-water uit de duinen (YEAH RIGHT!) en bronwater wat behandelt leidingwater is. *lol* | |
csar | woensdag 9 juni 2004 @ 09:42 |
quote:Het leidingwater in Nederland behoort tot de beste kwaliteit van de wereld. Maar ja, mensen willen opgelicht worden en betalen goudgeld voor een fles bronwater. Vaak van een merk afkomstig uit een van de vervuilste plekken van Europa (Spa). | |
-Lotte- | woensdag 9 juni 2004 @ 09:50 |
waarden of waren? nm | |
estherwoman | woensdag 9 juni 2004 @ 10:40 |
Het is Keuringsdienst van Waren. Tijdje geleden nog college gehad van de directeur van de KvW, erg interessant. Het programma ken ik verder niet, waar gaat het precies over? | |
veldmuis | woensdag 9 juni 2004 @ 10:42 |
Keuringsdienst van Waarde is het. Zie www.kvw.tv. | |
Evil-Cherry | woensdag 9 juni 2004 @ 10:43 |
Het programma heet "Keuringsdienst van Waarde", de organisatie heette"Keuringsdienst van Waren". | |
Pistol_Pete | woensdag 9 juni 2004 @ 12:58 |
eht een heel leuk progamma. Die gasten zijn erg goed in irritant doen en belachelijke vragen stellen ![]() | |
Tristessa | woensdag 9 juni 2004 @ 13:04 |
Ik vind dit echt een geniaal programma! Fijn dat er eens mensen kritisch tegenover de levensmiddelenindustrie zijn en al de problemen aan het licht brengen ![]() | |
krakkemieke | donderdag 10 juni 2004 @ 01:49 |
Echt lachen, ik woon op de utrechtse heuvelrug, het beste water van nederland. Gaan mensen hier Sourcy kopen, da's hetzelfde water in een fles...... ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 10 juni 2004 @ 09:08 |
quote:Met koolzuur is dat lekkerder? Maar zo zie je de kracht van marketing. | |
Pietverdriet | donderdag 10 juni 2004 @ 20:43 |
waarom het rundvlees zo slecht is in Nederland.. http://www.omroep.nl/rvu/sites/kvw/tv/biefstuk.html Iedereen die van lekker eten houd moet dit ff kijken. | |
krakkemieke | vrijdag 11 juni 2004 @ 20:35 |
De pakken koolzuurvrij Bar-le-duc verkopen hier ook goed..... ![]() | |
Hyperdude | zaterdag 12 juni 2004 @ 13:47 |
Vorig jaar lang weekendje in Saint-Dizier, midden op de lijn Troyes-Nancy in de Lorraine. Ligt de plaats "Bar-Le-Duc"10 km verderop. Sta je in de Super-U, nergens "BarleDuc" water te bekennen ![]() Maar ja dat komt daar natuurlijk uit de kraan!? Sta je een paar dagen bij de AH eens op zo'n pak te kijken, pompen ze het gewoon in Bunnik (geloof ik) uit de grond. Als ik me niet vergis tussen de A12 en de spoorlijn Utrecht-Arnhem op dat mooie Vrumona terrein Bij mij thuis staat er gewoon een colafles met H2O in de koeling | |
veldmuis | maandag 14 juni 2004 @ 20:02 |
Over een klein kwartiertje weer op nederland 3 ![]() | |
shmoopy | maandag 14 juni 2004 @ 21:11 |
quote:Waar | |
Arinna | maandag 14 juni 2004 @ 21:16 |
Klasse programma, maarre, das normaal toch op dinsdag? | |
Lexie | maandag 14 juni 2004 @ 21:20 |
quote:Maar morgen is nederland duitsland, ik vrees dat de kijkcijfers dan enigszins tegenvallen.. Ik had er trouwens ook al eens een topic over geopend, maar dan in tv ![]() Keuringsdienst van waarde. | |
Hyperdude | maandag 14 juni 2004 @ 21:21 |
nu ivm EK een paar keer op maandag. link met aflevering van vandaag met oa streamvideo: http://www.omroep.nl/rvu/sites/kvw/tv/voordebuis.html | |
Kansloos | maandag 14 juni 2004 @ 21:22 |
Geweldig programma, zoals ze die bedrijven opbellen. | |
Arinna | maandag 14 juni 2004 @ 21:27 |
Dju, daar zit je dan zonder tv-gids... keek er normaal wel naar. Ff onthouden voor volgende week dan. | |
veldmuis | maandag 14 juni 2004 @ 21:41 |
quote:Heb niet gekeken... ![]() Had wel willen kijken ![]() Maargoed. | |
Lexie | maandag 14 juni 2004 @ 22:02 |
quote:http://gids.omroep.nl/ ![]() | |
MissHobje | maandag 14 juni 2004 @ 22:09 |
quote:Dan kijk je het morgen online even ![]() | |
Wieteke | dinsdag 15 juni 2004 @ 13:02 |
quote:Over breedbeeld-tv's, over wurst und kase en bier natuurlijk!! Oftewel, hoe komen we probleemloos het EK door. | |
veldmuis | maandag 21 juni 2004 @ 20:16 |
En dit keer ga ik WEL kijken! ![]() quote: | |
veldmuis | maandag 21 juni 2004 @ 20:41 |
Technisch is het niet mogelijk om op de verpakking van rundvlees te zetten waar het vandaan komt, zegt mevrouw Albert Heijn ![]() Maar. Gatverdamme. Iemand een gehaktbal? | |
SuperRembo | maandag 21 juni 2004 @ 21:08 |
Weer gemist ![]() Het slopen van dat Heineken-vaatje vorige keer. Er zit gewoon een plastic zak met bier in, briljant ![]() | |
veldmuis | maandag 21 juni 2004 @ 21:13 |
quote:Dan moet ik dat weer gaan kijken! ![]() | |
Pietverdriet | maandag 21 juni 2004 @ 21:17 |
op de website staan alle oude afleveringen, ook die van vorig jaar, de een nog beter dan de andere | |
Furby | maandag 21 juni 2004 @ 21:25 |
Belt de helpdesk "mevrouw, ik ben op zoek naar het bos waar de bosvruchten vandaan komen " ![]() ![]() | |
RaisinGirl | donderdag 24 juni 2004 @ 12:23 |
Goed programma! De laatste aflevering die ik heb gezien ging over ![]() ![]() Toen aan de mevrouw van AH gevraagd werd, waarom de herkomst van het vlees niet op de verpakking staat, kwam ze heel serieus met een verhaal dat het AH in ál die tijd (=20 jaar) niet is gelukt een etiket te maken waar dat allemaal op kan staan. ![]() | |
Tristessa | donderdag 24 juni 2004 @ 12:28 |
quote:En dat verhaal geloven we natuurlijk allemaal... ![]() | |
capibar | donderdag 24 juni 2004 @ 16:40 |
quote:ik heb het ook gezien ![]() net alsof iemand gelooft dat dat "technisch onmogelijk" is ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 juni 2004 @ 17:00 |
quote:Het gaat niet om het printen, maar het gaat erom dat datgene wat je print representatief is voor de inhoud. Je moet dan voor ieder pakje bepalen waar precies de inhoud uit bestaat, en dat deklareren. Kan me best voorstellen dat dit organisatorisch niet eenvoudig is, maar niet onmogelijk. Bovendien moet AH dan de hoeveelheid vet die men door het gehakt mengt melden, en iedereen die wel eens AH gehakt heeft gebraden weet dat dit aandeel niet gering is. AH vlees vind ik sowieso om te huilen. | |
merdeka | vrijdag 25 juni 2004 @ 11:58 |
quote:Het AH kalfsvlees is excellent (maarja, dat wordt dan ook onder mijn neus groot:) En dat heeft een fraai registratiesysteem: je tikt het nummertje op de verpakking in op de internetsite, en je komt uit bij de boerderij waar het kalf vandaan komt. Daar werken wij ons trouwens een slag in de rondte voor wat betreft administratie, elke scheet die die beesten laten moet je bijkans bijhouden ![]() Ik vind AH biefstuk en gehakt trouwens ronduit smerig, en wat die herkomst van vlees betreft: Ik koop het liefst NL vlees, van eigen bodem, omdat ik tenminste goed weet hoe dat geproduceerd wordt. En meestal koop ik het niet eens, rundvlees en lansvlees komt het uit mijn eigen diepvries met mijn eigen koe en lam erin ![]() Af en toe haal ik een Ierse ribeye, beetje tegen m'n principe dus, maar die zijn zo gruwelijk lekker. En die filet Americain van de AH eet ik ook weleens, ook al heb ik 'em 1000x liever van de slager. Grappig dat er Afrikaanse koe in zit, maar ik heb meer vertrouwen in Afrikaanse koe dan in de Argentijnse hormonenlapjes die ze helaas ook verkopen bij de AH. De herkomst van niet-Europees vlees is sowieso moeilijk vast te stellen, en ik neem aan dat de registratiesystemen op de Afrikaaanse savanne niet optimaal zijn ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 25 juni 2004 @ 13:17 |
Rundvlees bij AH is IMHO om te huilen Te mager Te jong geslacht Niet goed afgehangen Door malsers heengehaald/ingekerft De registratie etc is leuk en aardig, maar dit zegt geen fluit over de kwaliteit van het vlees. Verteld je hooguit waar de rotzooi vandaan komt. Nederlands vlees zegt mij dat de kans heel groot is dat het afgemolken melkvee is (eigenlijk worstvlees). Jammer, maar helaas, we verdienen schijnbaar niet beter. Persoonlijk denk ik dat dit niet de schuld is van AH of de slagers in NL, maar van de consument, die niet meer weet wat goed vlees is. Dit komt IMHO vooral door de Libelle en consorten die mager mager mager preken. | |
merdeka | vrijdag 25 juni 2004 @ 13:56 |
Eerlijk gezegd vind ik mager vlees wel lekker. Maar eigenlijk eet ik alles van een dier wel, ook orgaanvlees etc. Vlees voor de AH wordt inderdaad bij sommige slagerijen slecht afgehangen en door malsers heengehaald, dat is een bekend gegeven. Zonde, maar ik weet wel dat dit gelukkig niet bij alle slagerijen die aan de AH leveren gebeurt. De eisen voor het leveren van NL vlees aan de AH zijn toch nog behoorlijks streng, daar krijg je echt geen afgemolken koe tussen. Wij produceren zelf kalfsvlees voor AH, en dat is zelfs het strengste systeem van Europa. Niet alleen wat betreft registratie, maar zeker ook qua kwaliteit. Zo is er een strenge malsheidsindex. Voor wat betreft het gehakt en euroshopper vlees van de AH: daar gaan alle mogelijke taaie koeien heen. Bij ons in de buurt zeggen ze soms, als een afgemolken koe weggaat : Daar gaat weer een euroshopper! Registratie zegt niet of het vlees lekker is, maar het zegt wel degelijk iets over veiligheid van het vlees, en de strenge eisen die er aan onze productie worden gesteld. Ik zie dagelijks hoe strak er op allerlei zaken gecontroleerd wordt, en dat zorgt ervoor dat ik veel meer vertrouwen heb in NL vlees dan in ander Europees en niet-Europees vlees. Ook al vind ik dat het af en toe overdreven wordt: kip zal je bv. nooit geheel salmonellavrij krijgen, dat is een utopie. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 juni 2004 @ 14:12 |
quote:Probeer maar eens een behoorlijke entracote te bakken als ie geen spatje vet in het vlees heeft, das een ramp. En sudderen kan je met mager vlees vergeten, dat wordt nooit lekker. Maar, euh: Ik dacht dat alle vlees van AH uit Groenlo (vleescombinatie?) kwam? Of is dat alleen oost nederland? quote:Veiligheid is een relatief begrip, en kip eet je sowieso niet rauw. Ik eet graag rundvlees uit andere landen, als de kwaliteit maar goed is (dan doel ik in de eerste plaats op culinaire kwaliteit) Het jammere is, dat we in Nederland prachtig rundvlees hebben, maar dat je dit uiterst zelden in de winkel ziet liggen. Als je in de vleeswereld zit, dan ken je merken als Black Star wel, top vlees, maar alleen bij de Horeca groothandel te koop. Zo ken ik een aantal slagers die uitsluitend aan de horeca leveren, en die hebben prachtig nederlands rundvlees, maar, ja, dat heeft een vetaandeel, en dat willen huisvrouwtjes niet in boodschappenmand. | |
merdeka | vrijdag 25 juni 2004 @ 14:38 |
quote:Bij mijn weten leveren ten minste 2 vleescombinaties aan AH, en gebruiken ze meerdere slachterijen/uitbeenderijen. Maar er zijn in de huidige malaises wel veel fusies ed in de slachterijwereld, dus precies kan ik het niet zeggen. Ik dacht het even na te kunnen kijken op de AH website, maar daar reppen ze enkel over de het Greenfields rundvlees (niet NL) en het Peters Farm kalfsvlees. Niks over de taaie euroshopper koeien en aanverwanten ![]() Voor mij horen sommige stukken vlees wel vet te zijn (entrecote hoort bijvoorbeeld zeker een randje aan, en ook nog mooi dooraderd als het kan) maar andere soorten heb ik liever mager. Mager vlees als kalfsvlees of magere runderlappen en bieflapjes vind ik lekker. En rosbief vind ik ook heerlijk. Maar over wel/niet mager verschillen de smaken natuurlijk ook. Heb je wel eens wagyu vlees geproefd? Dat is imo het lekkerste rundvlees wat ik ooit gegeten heb! | |
Pietverdriet | vrijdag 25 juni 2004 @ 14:48 |
quote:Sja, Eerlijk is eerlijk, ik kom al een tijdje zelden bij AH, omdat ik destijds gewoon de buik vol had van de AH in mijn woonplaats. Niet alleen het vlees, maar ook de groente daar waren bagger, de olijfolie over datum, en verschrikkelijk veel slecht en ongemotiveerd personeel. quote:maar dan wel van je eigen koetjes begrijp ik ![]() quote:Ja, Maar, alleen als het door een expert is klaar gemaakt, zoals ieder zeer hoogwaardig product is het niet vergevingsgezind en kan je er alleen goede resultaten mee behalen als je er veel vakmanschap aan besteed. Ik heb jaren in Düsseldorf gewoont en daar is een enorme japanse gemeenschap, de grootste buiten japan, afaik, en veel uitstekende japanse restaurants, die japans koken (niet op de westerse smaak afgestemt). | |
SuperRembo | vrijdag 25 juni 2004 @ 17:17 |
quote:Geldt dat niet gewoon voor al het supermarktvlees? | |
Pietverdriet | vrijdag 25 juni 2004 @ 18:27 |
quote:Ja, en ook voor de meeste slagers. | |
krakkemieke | vrijdag 25 juni 2004 @ 22:56 |
Ooit werkte ik in een supermarktslagerij en daar verkochten we iers rundvlees, voor de lappen dan. Ooit hadden we een reclame met sucade lappen, die heel scherp was. De mensen kwamen terug omdat het zulk goed vlees was. Er werd ook niet mee geadverteerd dat het iers was, het was rund en het was goed. De mensen worden inderdaad gek gemaakt met vet, ik vind ossehaas minder lekker dan een entrecote of rib-eye. Dat vet kan je er op je bord afsnijden, en dan nog is het minder vet dan gehakt of een hamburger. | |
Pietverdriet | vrijdag 25 juni 2004 @ 23:03 |
Mmmmmm Sucadelappen Inleggen in azijn, wat water en kruiden, uiringen (rauw) een paar dagen in de koelkast en dan braden. Dan smoren in de marinade. Suurvlees. Eigenlijk hoort dat met paardevlees, maar goed paardevlees is net zo zeldzaam als goed rundvlees. | |
shmoopy | vrijdag 25 juni 2004 @ 23:05 |
Liefjens, blijven we een beetje ontopic? | |
Pietverdriet | vrijdag 25 juni 2004 @ 23:29 |
quote:Tuurtlijk Shmoop. Sorry, maar als het over vlees gaat, dan gaan de gedachten dwalen Aflevering Biefstuk gezien? Zo ver zitten we niet OT trouwens http://www.omroep.nl/rvu/sites/kvw/tv/biefstuk.html | |
SuperRembo | maandag 28 juni 2004 @ 20:05 |
Zometeen (20:15) nieuwe aflevering: brood | |
veldmuis | maandag 28 juni 2004 @ 20:12 |
*gaat kijken* zou eigelijk moeten leren, verdomme. ![]() | |
Killer_Mom | maandag 28 juni 2004 @ 20:13 |
quote:thanks, bijna gemist ![]() | |
Mylene | maandag 28 juni 2004 @ 20:51 |
Leuke, interessante aflevering weer. Dat hele donkere brood neem ik in het vervolg niet meer ![]() | |
SuperRembo | maandag 28 juni 2004 @ 20:55 |
Ik wil gvd gewoon lekker brood. Niet van die brinta-cake. Een bakker moet gewoon wit en volkoren verkopen. Als ie dat goed kan dan mag ie iets anders proberen ![]() Weet iemand mischien waar die ene bakker zit? Het was iets van Tiggelman ofzo. | |
Mylene | maandag 28 juni 2004 @ 21:05 |
quote:Tja, dat wordt wel ff zoeken. Meer dan 90% van het brood is een aangeleverde mix ![]() | |
Geluk | maandag 28 juni 2004 @ 21:05 |
Ik vond die aflevering over de pluimveeseparatorvleesfabriek briljant!! Een echt "weet wat je eet"-programma. Voor de mensen die het gemist hebben, het was aflevering 7: kalkoen. Daar lieten ze zien hoe van gevogeltekarkasjes (waar dus de pootjes en fileetjes al af zijn gehaald) puree wordt gemaakt waar Unox wel raad mee weet....... lekker hoor, knakworstjes | |
Hyperdude | maandag 28 juni 2004 @ 21:06 |
Broodbakmachine? En op de fiets naar de molen; meel halen. | |
tong80 | maandag 28 juni 2004 @ 21:09 |
Leuk hoe die verslaggever door de telefoon vast zei wat z'n gesprekspartner zou gaan zeggen. : 'Am, am, am, am, ambachtelijk gebakken.' ![]() ![]() | |
Mylene | maandag 28 juni 2004 @ 21:14 |
quote:Gelukkig eet ik die nooit. Onlangs sinds lange tijd wel een keer frikandellen waarna er de volgende dag een bericht verscheen in de media van een vleeswarenbedrijf die slachtafval had verwerkt in die dingen ![]() | |
tong80 | maandag 28 juni 2004 @ 21:18 |
quote:Weet je dat uitzendkrachten in de grote pot met jam spugen als ze aan het werk zijn ? En dat in een restaurant de op de grond gevallen biefstuk onder de kraan wordt ontdaan van de haren die erop zitten. En dat als je sla eet je grote kans hebt dat er één of ander insect mee naar binnen gaat bij het kauwen. Dat er in appels vaker wormen zitten dan je kan zien, omdat ze bij het steeltje naar binnen glippen. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 28 juni 2004 @ 22:14 |
Ik bak al jaren mijn brood zelf, duidelijk nu dus waarom? | |
tong80 | maandag 28 juni 2004 @ 22:20 |
quote:Volgens mij moet jij je eigen topic maken over al die dingen. Ik sta steeds weer versteld van de oplichtingspraktijken. Jij weet meer dan 99% van de nederlanders. Kom eens met al die feiten die we in dit programma nu open en bloot te zien krijgen. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 28 juni 2004 @ 22:36 |
Gewoon het hele culi forum maar eens doorlezen, staan verhalen genoeg. Ik moet trouwens zeggen dat die van KVW écht goed zijn, en dat ik daar ook wel eens van sta te kijken Op de website kan je alle afleveringen zien trouwens. www.kvw.tv | |
tong80 | maandag 28 juni 2004 @ 22:37 |
De leukste tot dusver was over de Pizza's. Dat ze naar Italië gingen en die Italianen echt kwaad werden door zoveel amateurisme. ![]() ![]() | |
Killer_Mom | dinsdag 29 juni 2004 @ 00:32 |
quote:die serie kunnen ze nog jarenlang maken, wat voor 2 verdienes troep er wordt verkocht, stoom groenten, aardappel anders, en dat aardappel..gedoe, Avico, heel die zooi, dat is toch geen koken meer? vraag me af wat daar in zit, veel water ? | |
Mylene | dinsdag 29 juni 2004 @ 14:08 |
Hert leukste is dat die presentatoren zo lekker droog zijn. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 juni 2004 @ 18:46 |
quote:Het is hier wel bekend denk ik dat ik een vreselijke hekel heb aan pakjes en potjes aardappel anders, chicken tonight, hollandaise en andere ellende. Maar, de ingredienten staan keurig op de verpakking. Koken is het zeker niet, en lekker (imho) al helemaal niet. | |
Pietverdriet | dinsdag 29 juni 2004 @ 18:47 |
quote:Heb erg moeten lachen toen die ene het woord ambachtelijk weer hoorde. (uitvoerig behandeld in de aflevering ambachtelijk). ![]() | |
du_ke | donderdag 1 juli 2004 @ 17:01 |
Het is inderdaad een leuk programma. Ik ga binnenkort eens de gemiste afleveringen bekijken ![]() | |
Geluk | donderdag 1 juli 2004 @ 18:38 |
quote:En dat 5% van je chocoladereep uit insecten bestaat :p | |
Pietverdriet | donderdag 1 juli 2004 @ 18:54 |
Volgende week weer op Dinsdag, gaat dan over ver weg eten, Wordt dan duidelijk gemaakt dat het eten wat in Nederland verkocht wordt als Chinees, Thais, Mexikaans helemaal niets te maken heeft met wat men in die landen eet vermoed ik.. | |
Tristessa | vrijdag 2 juli 2004 @ 00:19 |
quote:Nee dat lijkt me ook niet. In de aflevering van afgelopen maandag lieten ze al een voorstukje zien en dat was al erg komisch ![]() | |
Fixers | vrijdag 2 juli 2004 @ 01:10 |
quote:En dat vindt je bijzonder? Veel kelderbier systemen (grote tanks) werken ook met een plastic zak in een stalen tank. Dat lost een hoop problemen rondt oververzadiging en losgeslagen bier op. Niets bijzonders en voor veel horeca mensen geen geheim. Over de brood aflevering: de 2 echte bakkers zeiden dat er in de donkere broden vooral witte bloem gaat. Heb het even nagekeken hier thuis. Ik heb hier ook de beruchte mix voor waldkorn (van het merk Soezie / Aveve, verkrijgbaar bij de welkoop). Ook daar moet je een mengsel maken van donker en licht meel. Om exact te zijn: 3 delen waldkornmix op 7(!) delen witbroodmeel. De water aflevering heb ik niet gezien, maar ik kan je wel vertellen dat het water in nederland van prima kwaliteit is, maar niet overal even lekker. Dat ligt vooral aan de herkomst ervan, in sommige delen van utrecht komt er sourcy uit de kraan (waterleiding en bottelaar pompen uit dezelfde bron). Maar wees blij dat je geen engels water hoeft te drinken, dat is gewoon vies. Een koolstof filter is daar onontbeerlijk. Nog een leuk waterfeitje: De Heineken brouwerei in Den Bosch pompt water op uit een bron, terwijl de brouwerij in Asterdam gewoon leiding water gebruikt. Ben overigens ook fan van nationaal kokologisch geweten Pierre Wind. Zijn mooiste uitspraak: "De smaak is verschrikkelijk, waarom zou je die in godsnaam willen versterken?" (over smaakverstekers in satesaus) | |
du_ke | vrijdag 2 juli 2004 @ 01:12 |
Het is zelfs zo dat de normen voor drinkwater strenger zijn dan die voor flessenwater ![]() | |
merdeka | vrijdag 2 juli 2004 @ 09:16 |
quote:Hihi... nee, wat ze je hier bij de Chinees aanbieden is grotendeels Indisch, en dan lijkt het nog niet ook ![]() Thais vind ik soms nog redelijk op het eten in Thailand lijken. Maar vooral de soepjes hier slaan altijd volledig de plank mis.... quote:Inderdaad, dat is verschrikkelijk! Nu proeft het daar ook niet overal even afschuwelijk, maar over het algemeen is het goor, zurig water. En gets... troebel dat het soms ook is! | |
#ANONIEM | vrijdag 2 juli 2004 @ 09:21 |
Ik ga volgende week zeker kijken. Waren ze in dat voorstukje nou de 'roti' van Knorr Wereldgerechten aan het maken? Dat wordt leuk! | |
Fixers | vrijdag 2 juli 2004 @ 11:07 |
quote:Het is al jaren bekend dat de chinezen hier de smaak afstemmen op de hollanders, dat verkoopt nu eenmaal beter. Echter "chinese keuken" is een ruim begrip met zo'n gigantisch land. Ik heb wel gehoord dat er meer dan 80 verschillende chinese talen zijn, dus met de kook stijlen is zal er ook wel verschil zijn. Maar inderdaad nederlands-chinees is nog lang geen chinees-chinees. | |
Hyperdude | zondag 4 juli 2004 @ 18:46 |
quote:Ja, dat zag ik ook. En die nep-roti vin ik nog lekker ook ![]() | |
Pietverdriet | zondag 4 juli 2004 @ 18:55 |
quote:Net als al die smaakpanels. Als er geen publiek voor was, zouden deze pakjes niet verkopen. Echt mexicaans of Chinees vinden de doorsnee nederlanders niet lekker, net zo min als echt spaans of grieks. De meeste nederlanders worden huiverig als ze sardientjes op de grill zien liggen, en roepen, Motteuh dat kieke, de Kuppe bint er nog ahn. of Teeehring man, dah legguh hele vissuh, man, dan heb juh de bek vohl met gratuh man | |
Pietverdriet | zondag 4 juli 2004 @ 18:58 |
Net als trouwens een Chinees een stuk kaas ongelofelijk smerig vindt. Of een spanjaard zoute drop niet lekker vindt. (beide meegemaakt, wat een vieze gezichten trokken die) | |
#ANONIEM | zondag 4 juli 2004 @ 18:59 |
Die roti van knorr zou ik echt nooit kopen! Maar ja, dat is omdat ik weet wat echte roti is. Er zijn inderdaad genoeg mensen die Chinees eten als apart en exotisch beschouwen. En dan bedoel ik dus de afhaalchinees, waar ze nasi, bami, pindasaus en loempia's kopen. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 20:43 |
Vanavond dus weer, 21:30 | |
Pistol_Pete | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:14 |
quote:thanks voor de tip ![]() * kijken gaat | |
du_ke | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:32 |
Het is weer begonnen ![]() Die roti heb ik vorige week ook gemaakt ![]() | |
Hyperdude | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:42 |
"Kan ik m'n vakantiekruiden na de vakantie ook nog gebruiken?" ![]() | |
tong80 | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:49 |
Hoe smaakt Zuid Afrika ? ![]() En die aardappeltjes. ![]() ![]() | |
SuperRembo | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:51 |
Zout-Afrika ![]() (wat een treurnis) | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:55 |
Ge-Wel-Dig De uitvindster van de kruidenmix, TOP! Maar het beste was "een hindoestaan zou dit niet kopen" | |
du_ke | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:56 |
Het smaakte inderdaad niet heel geweldig maar je moet wat als je geen zin hebt om moeilijk te doen ![]() Maar vanaf volgende week de hoogtepunten van vorig jaar, leuk ![]() | |
tong80 | dinsdag 6 juli 2004 @ 21:57 |
Hoelang deed u over Zuid Afrika ? 'Een week.' ![]() ![]() | |
Pistol_Pete | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:00 |
quote: ![]() ![]() | |
veldmuis | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:02 |
quote:Vies he ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:02 |
quote:Alle afleveringen staan ook online, maar de afleveringen die ze gaan herhalen, niet meer. Jammer en een beetje flauw. www.kvw.tv | |
du_ke | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:03 |
quote:Die roti's zijn niet dicht te vouwen ![]() ![]() | |
veldmuis | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:04 |
quote:idd ![]() quote:Ja het smaakt wat zoutig en soppig en hard en....kvind het echt retesmerig. Eigelijk het meeste van knorr is niet echt lekker ofzo. | |
Killer_Mom | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:06 |
35 % zout, dat is niet moeilijk te bedenken in een week, maar iedereen weet wel dat dat nep-buitenlands is, tenminste als je een klein beetje iets van koken afweet. .......afgestemt op " de Nederlander "wie dat zijn weet ik ook niet. en je bespaart een hoop geld door een recept te zoeken op internet, wat zijn die pakken duur zeg, bijna ¤ 5...... ff naar de markt of de toko. | |
#ANONIEM | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:07 |
Vond het niet de leukste aflevering, maar wel amusante televisie. | |
Pistol_Pete | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:08 |
quote:tja, ze willen natuurlijk nog wel een beetje reclamezendtijd verkopen aan Unilever, Nestle etc rond hun programmering ![]() | |
Mylene | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:13 |
Die ene poster met dat model die aan het spelen was met de kruiden. Zegt ie " was het mijn dochter maar". ![]() | |
Thetallguy | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:14 |
Shiiiit wat een desilllusie dat de uitvinder van de Silvo Kruidenmix zo'n stom wijf is ![]() | |
Thetallguy | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:15 |
quote:Ik zei nog tegen mn vriendin van 'bah wat een smeerlap' ![]() | |
veldmuis | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:15 |
quote:Je krijgt opeens een ander beeld van zo'n man he. Incest, enzo. | |
veldmuis | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:17 |
quote:Met rode flaporen ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:18 |
quote:Euh die mevrouw was niet stom, mischien niet media geniek maar zeker niet stom. En ze was niet de uitvinder van de Silvo Kruidenmix, maar van het concept Kruidenmix. | |
veldmuis | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:19 |
quote:Oh. misschien. | |
#ANONIEM | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:25 |
Ik vond die niet in beeld komende pr-miep van honig zo stom! "Ja, deze vraag heb je wel drie keer gesteld nou..." | |
Lexie | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:35 |
Ik heb vandaag nog paella gehad van knorr. Was ook vooral... zout ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:39 |
Alle pakjes voer is voornamelijk ... zout.... En die nasmaak van sja, maggie, | |
SuperRembo | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:55 |
quote:Dat was ook zo dom van die honig man. We maken een thaise mix, maar dan met heel weinig koriander, want dat lusten de meeste mensen niet. Het is dus thaise mix voor mensen dien niet van thais eten houden. Ze hadden daar ook zo overdreven hun best gedaan op het uistallen van hun spulletjes, met allemaal vers spul er omheen. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 23:10 |
quote:Juist, dat is de markt, mensen de illusie verkopen dat ze Thais eten lusten. | |
Killer_Mom | woensdag 7 juli 2004 @ 00:13 |
quote:dat is wel lachen als je ergens echt buitnelands eet, zitten daar die bouwpaketjes, op hun zoveelste trouwdag, .laten we eens iets anders doen...we weten nu wat indisch is.. staat op t pakje, net echt. off topic, ik ga me lekker begaaien dit weekend, in Eindhoven, Passer Malum! | |
kissa | woensdag 7 juli 2004 @ 00:57 |
quote:Die rode oren vielen mij ook op ![]() | |
Oceanonix | woensdag 7 juli 2004 @ 11:09 |
Het treurige is dat veel mensen denken dat paella echt zo smaakt. Maar ja als water koken al moeilijk wordt gevonden............... ![]() | |
veldmuis | dinsdag 20 juli 2004 @ 22:02 |
En weer afgelopen. 'k ga het een steeds koeler programma vinden! Zielug voor die dolfijnen trouwens....maar tonijn is best lekker. | |
Killer_Mom | woensdag 21 juli 2004 @ 00:01 |
quote:ergens zit iets scheef, ze jagen op tonijn, en die doen ze in blikjes, die worden met tonnen te gelijk gevangen. praat niemand over, waarom zijn die vissen minder als dolfijnen? minder aaibaar? of omdat t zoogdieren zijn? die dol-fijnen bedoel ik als er haaien boven die tonijn zouden zwemmen, en die doden ze, kraait er geen haan naar, ik vind dolfijnen maar slijmerts, beetje tegen mongolen aanrijden, niet mijn keus van vis, geef mij maar een haai, recht op je doel af, maar dit is on toppic | |
roofless | woensdag 21 juli 2004 @ 07:54 |
Tsja, als dieren hetzij intelligenter, hetzij knuffelbaarder worden willen we ze niet meer eten. En dolfijnen zijn zowel intelligent als speels, knuffelbaar etc. Maar het is maar wat je cultuur ervan heeft gemaakt, het zou me niets verbazen als ze in Mexico dolfijnen eten. Ik verbaas me ook wel eens over de recepten van bijvoorbeeld Gordon Ramsay waarin staat dat je zeer verse, niet ingevroren tonijn, "met de lijn gevangen" moet hebben. Ja ja, als die beesten in de golf van Mexico worden gevangen, hoe moeten ze dan "vers" hier komen? Het hele idee van de keuringsdienst van waarde gaat er van uit dat de Nederlanders het zou boeien dat eten authentiek en verantwoord is. Ik denk het dus niet... | |
shmoopy | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:26 |
Vergeten we niet te kijken, liefjens? ![]() Zometeen, 20:30 weer op 3, de aflevering van vandaag heet 'Vers'. Vorige week, toen ik met een keelontsteking ziekjes was, heb ik alle filmpjes nog even via de site op herhaling bekeken, je krijgt een beetje de neiging allerlei service-nummers te gaan bellen. ![]() Have fun. ![]() | |
Blues | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:28 |
Had ik ook idd... toen ik een aantal filmpjes had gezien. Dit gaat over "verse vis" en nee, ik vergeet het niet liefjen ![]() | |
veldmuis | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:29 |
Pff. Nou ga ik ook nooit meer vis eten. Net als dat vers vlees zeker.... Ik ga kijken hoor, liefje ![]() | |
veldmuis | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:56 |
Duffe uitzending ![]() | |
shmoopy | dinsdag 27 juli 2004 @ 21:58 |
Wel een beetje jammer dat ze nu steeds oude afleveringen in een nieuw jasje stoppen, want dit kennen we allemaal al. Misschien een idee om met zo'n Klootwijkstem naar de betreffende omroep te gaan bellen en zeuren over dat het helemaal geen nieuwe afleveringen zijn? ![]() | |
Aventura | dinsdag 27 juli 2004 @ 22:06 |
Ja weinig aan dit keer. Misschien kunnen we zelf suggesties inzenden die men dan aan de kaak kan stellen? Wat doet bij ons een wenkbrauw liften als we in de winkel staan? Ik kan zogauw niets bedenken, maar brand los ![]() | |
merdeka | dinsdag 27 juli 2004 @ 22:12 |
Eigenlijk doet niets in de winkel mij de wenkbrauwen meer fronsen. Ja, blauwe cola. Toen vroeg ik mij af waar we in vredesnaam mee bezig zijn op deze aardbol.......... | |
veldmuis | dinsdag 27 juli 2004 @ 22:15 |
quote:Cola heeft toch standaard een viezige kleur? Voordat ze die kleurstof erin duwen, dus. Of heb ik dat mis? Nee, niet over blauwe cola, maar over cola in het algemeen ![]() | |
Fixers | dinsdag 27 juli 2004 @ 22:16 |
quote:Shmoopy: "Ja mevrouw hoe vers zijn uw afleveringen nu eigenlijk?" RVU-miep: "Die worden ieder seizoen vers gemaakt hoor en dan gaan ze de vriezer in. Vlak voor het uitzenden ontdooien we ze weer en is het zo goed als vers." Shmoopy: "Dus die uitzendingen kunnen al weken tot maanden oud zijn?" RVU-miep: "Ehm.... Ja, ja maar dan zijn ze nog steeds vers hoor." Shmoopy: "En die onderwerpen zijn ook al vaker gebruikt, we krijgen dus gewoon tweedehands TV." RVU-miep: "Nee zo moet u dat niet zien, door naar een andere diersoort over te stappen is het toch heel anders. We moeten natuurlijk ook niet teveel afwijken, anders lusten mensen ons programma niet meer, dan is het te anders." | |
shmoopy | dinsdag 27 juli 2004 @ 22:20 |
quote: ![]() Dit was idd precies het gesprek dat ik voor ogen had. | |
merdeka | woensdag 28 juli 2004 @ 10:43 |
quote:Precies, maar waarom zou je dan in vredesnaam er ook nog blauwe kleurstof inflikkeren? Blauwe kleurstoffen zijn traditioneel ook nog eens sterker en 'giftiger' dan andere kleuren, gewoon vieze meuk dus. Bah! | |
#ANONIEM | woensdag 28 juli 2004 @ 11:09 |
quote:Ik weet er wel een paar. Vis-extract in Roosvicee Multivit (om de vitaminen in te kapselen of zo), Dierlijk wolvet (vitamine D3) in 100% plantaardige margarine... En dit staat allemaal niet op de verpakking, omdat het minder dan een bepaalde hoeveelheid is, en het er daarom niet op hoeft. ![]() | |
Aventura | woensdag 28 juli 2004 @ 11:19 |
Ja, of misschien iets over producten met een 'toegevoegde waarde' zoals yoghurt met allerlei bacterieculturen erin, of sap met toegevoegde vitamines, of melk met toegevoegd calcium. | |
merdeka | woensdag 28 juli 2004 @ 11:31 |
quote:Dat vis-extract heeft voedseltechnisch gezien nog wat logisch. Het voegt inderdaad wat toe aan het product. Het ligt een beetje ingewikkeld, maar kort gezegd worden de vitamines daardoor minder vluchtig. Wolvet (lanoline) komt van wol, dus daar zijn geen dieren voor geslacht, en voldoet dus aan de vegetarische normen. Ik vraag me af of je ook veganistische margarine hebt, maar dat zal wel alleen dat vieze soja-spul zijn (en daar is weer 90% van genetisch gemanipuleerd, voor het geval je je daar ook druk over maakt). Hoewel ik vind dat elk pietepeuterig beetje dierlijk ingredient in een plantaardig product vermeld zou moeten worden, wordt dat bij margarine wel erg moeilijk. En ons voedsel zou er absoluut duurder van worden, als bij alle kleine restjes bijproducten die zaken op het etiket vermeld moeten worden. Dat zou imo wel moeten gelden voor dierlijke stoffen in plantaardige producten, en stoffen die gluten/suikers/lactose en andere potentiele allergenen bevatten. | |
Pietverdriet | woensdag 28 juli 2004 @ 11:36 |
Wat te denken trouwens van de lijm waarmee de etiketten op de flessen zijn geplakt, hotmelt is lijm van dierlijk oorsprong. | |
Fixers | woensdag 28 juli 2004 @ 11:43 |
quote:LOL de eerstvolgende vegetarier die ik zie met een fles wijn: "Weet je wel waar dat etiket mee vast zit geplakt?" ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 28 juli 2004 @ 11:48 |
quote:Precies daar wou ik heen, en om bij wijn en bier te blijven, enig idee waar die mee geklaard (helder gemaakt) worden? ![]() ![]() | |
Fixers | woensdag 28 juli 2004 @ 11:54 |
quote:Ohja is ook een leuke: eiwit en vismeel. | |
merdeka | woensdag 28 juli 2004 @ 12:24 |
quote:Tuurlijk, dat is zo! Daar heb ik nooit bij stilgestaan... ow, wat moet het leven van een 'echte' vegetarier moeilik zijn, laat staan dat van een veganist. Kan je niets meer nemen waar een etiket op zit geplakt! Ik vraag me af of ze bij die vega producten met dat 'geschikt voor vegetariers' keurmerk daar ook op letten. Dat zal toch wel? | |
Pietverdriet | woensdag 28 juli 2004 @ 12:32 |
quote:Kijk een paar afleveringen Keuringsdienst van waarde, en ga de fabrikanten bellen met net zulke uitgestreken vragen als zij dat doen ![]() | |
merdeka | woensdag 28 juli 2004 @ 12:40 |
quote:KVW kijk ik al wel, maar ik krijg nu toch best wel zin om ook wat rond te gaan bellen. Fok's keuringsdienst van waarde ![]() | |
veldmuis | woensdag 28 juli 2004 @ 14:24 |
Niemand die zich ooit afvraagt wat voor rommel ze in die broodjes bapau stoppen? Vage brokjes vlees, slijmerig spul.... | |
merdeka | woensdag 28 juli 2004 @ 14:34 |
quote:Met die vulling is niets mis, maar misschien dat jij een erg vies merk neemt? Maar je kan ze ook zelf maken, mocht je echt lekkere bapao willen ![]() | |
Fixers | woensdag 28 juli 2004 @ 17:50 |
quote:Ook als ze er wel bij zeggen wat het ishoef ik het eigenlijk al niet meer. Bijvoorbeeld kipsaté bevat onder andere kalkoen (het heet toch kip?) en kippe-seperator vlees. | |
Pietverdriet | woensdag 28 juli 2004 @ 18:01 |
quote:Sja Seperator vlees, als men de kalkoenen en de kippen heeft ontbeent word er van de resten (de botten) machinaal nog resten van afgehaald waar men worstjes en vormvlees van maakt, en de resten die uit de seperator komen maakt men hondevoer... | |
shmoopy | woensdag 28 juli 2004 @ 20:45 |
En dat proef je dan ook. ![]() Of dacht men werkelijk dat er keurig blokjes gemaakt werden van kipfilet (zoals je dat thuis doet) die gemarineerd en gebakken worden. Je voelt met 1 hap meteen: dit is rotzooi, en dan hebben we het nog niet eens over de 'smaak'. | |
Fixers | woensdag 28 juli 2004 @ 22:01 |
quote:'k zal eens moeten kijken op het pak hondevoer, maar ik durf te wedden dat er echt kippevlees in gaat. Mischien van ouwe taaie soepkippen, maar dan wel echt vlees. Trouwens nu we het over kip hebben: bij de Kentucky fried chicken lijkt het op echt kippevlees, smaakt het als echt kippevlees en het voelt als echt kippevlees. Dus dan zijn er twee mogelijkheden: 1. Ze gebruiken echt kippevlees. 2. Ze doen tenminste hun best om het op echte kip te laten lijken. (dat kan je van burger king en macdonalds niet zeggen. | |
veldmuis | woensdag 28 juli 2004 @ 22:07 |
Burger king kip! ![]() De friet smaakte naar vlees, en de kip smaakte naar friet. Zelfs m'n maag vond het niet lekker! En gooide het er keihard weer uit. ![]() | |
merdeka | donderdag 29 juli 2004 @ 10:42 |
quote:Oeps ![]() Ik maak bapao dus thuis ook met restvlees, meestal als ik soto eet - dan bewaar ik de mooie stukken voor de soto en de prut die ik van de kip af pluk gaat in de bapao........... Ik heb eigenlijk niets tegen restvlees. Het is te eten, het is te gebruiken, dus merdeka eet het lekker op en vindt het geen rotzooi ![]() | |
Fixers | donderdag 29 juli 2004 @ 11:03 |
quote:Ik zal even uitleggen wat ze in de vleesverwerkende industrie restvlees en seperatorvlees noemen. - Restvlees = alles wat je niet kan verkopen omdat het te klein is, vaak afsnijdsels wanneer er bijvoorbeeld lapjes worden gesneden. Nog niet zo'n probleem, op zich is dat prima vlees en favoriet voor dingen als gehakt. - Sepratorvlees= Vleesresten die onder hog druk van botten af gewerkt wordt, favoriet bij fastfoodkatens en satehfabrikanten. Wat is nu eigenlijk de correcte spelling? sathe, sateh, saté | |
merdeka | donderdag 29 juli 2004 @ 11:23 |
quote:Dan nog vind ik het niet zo'n punt. Je kan die laatste vleesresten er zelf lastig afhalen, ook als je hebt voorgekookt. Machinaal lukt dat wel goed, dus dan gebruiken ze het ook. Ik beschouw separatorvlees niet als iets vies, maar goed, ik heb al eens koeienoog gegeten, en dat vinden veel mensen wellicht het engste restvlees (en ter 'geruststelling': dat mag in de meeste landen nog steeds fijngemalen je snack in, dus wellicht heb jij het ook al eens op) De authentieke naam voor sateh is sateh, maar in NL mag je ook gewoon saté schrijven. | |
Fixers | donderdag 29 juli 2004 @ 11:52 |
quote:Ongetwijfeld zal ik alle delen van een koe inmiddels wel gegeten hebben. Maar d'r moet eens opgetreden worden tegen de naam eerste klas rundvlees zoals Macdonalds en Burger King altijd gebruiken. Ik durf er een hoop geld om te verwedden dat in die burgers alleen maar seperatorvlees gaat, mischen zal je ergens een stukje verdwaald restvlees vinden. Of die lekkere malse stukken kip op de saté verpakkingen, ik vind er altijd van die miezerige fröbels al dan niet aan een stokkie geregen in zón pakkie. | |
Oscar. | donderdag 29 juli 2004 @ 11:58 |
quote:{maar gelukkig niet in de EU landen) | |
Fixers | donderdag 29 juli 2004 @ 12:44 |
Net even de auitzending van afgelopen dinsdag gekeken (verse vis). Zie ik meteen dat ze komende week het gaan hebben over wat ze op de foto zetten en wat je krijgt. Doet me enken aan de film "Falling Down" waar Michael Douglas de Whammy-burger in loopt en een hamburger besteld, op de borden boven de kassa de bekende foto's van een sappige smakelijke en aantrekkelijke hamburger. In het doosje treft hij echter aan: een verlept slap geval waar een auto over heenis gereden. Hopelijk laten ze dat fragment even zien. Terug naar de vis (met niet teveel haast die is toch al niet vers meer). Ik wist wel dat krabvlees meestal wordt vervangen door surimi. En de vage duitser die mij warenkennis heeft bijgebracht heeft me altijd verteld dat surimi koolvis is, eventueel beetje bijgekleurd maar zeker geen soja en al helemaal geen kip. Even mijn boek Warenkennis erbij gepakt, dat heeft het volgende te melded: quote:Daar zeggen ze ook niets over kip of soja. Ze moesten die voedselindustrie types maar eens verplicht een jaartje laten werken in keukens met types als Gordon Ramsay: "You call that f***ing fish? You f***ing wanka, get the f**k lost out of my f***ing kitchen! Before I tryout my new f***ing knives in your f***ing guts!" Zulk soort conversaties krijg je dan (even in de BBC versie) ![]() | |
merdeka | donderdag 29 juli 2004 @ 13:14 |
quote:Is dat zo? Want in Portugal heb ik dat betreffende koeienoog gegeten (taai, hard, niet lekker overigens). Als het daar op je bord mag, mag het ook in een snack, lijkt me. | |
BBQ-kip | zaterdag 31 juli 2004 @ 03:34 |
Waar kun je nou aan dit soort kennis komen? Lijkt me wel een leuke nieuwe hobby eigenlijk ![]() Wat voor boeken zijn goed om te lezen enzo? | |
Fixers | zaterdag 31 juli 2004 @ 10:53 |
quote:Opleiding: ![]() Goeie boeken: De leerboeken van de SVH uitgeverij (keukentechnieken, warenkennis en als je zelf de smaakpolitie uit wil hangen ook nog milieuhygiene). Wat kan je nog meer doen ehm lees/luister/kijk naar/van types als Pierre Wind, Johannes van Dam, Peter Klosse en andere mensen die echt wat weten van eten, smaak, product kennis en restaurant recenties (dus niet dat telegraaffiguur, die komt alleen op afspraak). | |
BBQ-kip | maandag 2 augustus 2004 @ 09:41 |
Ik doe al een HBO-opleiding, een MBO ga ik er echt niet meer bij doen, dan ben ik helemaal oud als ik klaar ben (en het is een beetje duur enzo). Ik ga wel een keertje kijken dan naar die boeken van de SVH ![]() Bedankt! En luisteren naar die figuren doe ik altijd wel, alleen is het altijd zo gehaast en dus niet altijd volledig onderbouwd dan, omdat het voor tv ofzo moet. Wel rete-interessant! | |
veldmuis | dinsdag 3 augustus 2004 @ 21:26 |
Hoi. Bijna weer. | |
shmoopy | dinsdag 3 augustus 2004 @ 21:27 |
quote:Tnx! | |
veldmuis | dinsdag 3 augustus 2004 @ 21:54 |
Pff...vroeger hing ik vast aan de tv toen dit kwam. Het was weer een jammere uitzending, al was het wel beter dan vorige week. | |
shmoopy | dinsdag 3 augustus 2004 @ 21:58 |
Ik kon maar een klein stukje zien, maar volgens mij was het weer oude wijn in nieuwe zakken. | |
BBQ-kip | woensdag 4 augustus 2004 @ 10:33 |
Yep, oude aflevering inderdaad. Kalfs-leverworst enzo. Volgende keer beloven ze nieuwe afleveringen! Na de zomer, helaas... | |
veldmuis | zaterdag 23 oktober 2004 @ 19:01 |
En net een voorstukje dat er nieuwe afleveringen komen. Ze gaan zich nu druk maken over ikea-bedden ![]() | |
BBQ-kip | zaterdag 23 oktober 2004 @ 22:56 |
Ow leuk leuk leuk!!! even een quootje van de site: quote:Ik ga zeker weer kijken! | |
Martijn_77 | zondag 24 oktober 2004 @ 12:18 |
quote:Ga zeker ook kijken ben aa de hand van dit topic wel erg benieuwd geworden. | |
Pistol_Pete | zondag 24 oktober 2004 @ 12:20 |
Cool! weer een nieuw seizoen ![]() Ik ga zeker kijken! | |
Reese | dinsdag 26 oktober 2004 @ 14:13 |
En alvast een kickje voor vanavond! De Keuringsdienst van Waarde keert terug! Vanaf 26 oktober om 21:30 uur op Nederland 3. nu moet ik zeker SatC gaan opnemen ![]() | |
Blues | dinsdag 26 oktober 2004 @ 15:47 |
Tnxx Reese ! | |
MissHobje | woensdag 27 oktober 2004 @ 00:10 |
Toch wel zeer interresant enzo.., Dat van die ganzen wist ik echt niet zeg ![]() | |
tong80 | woensdag 27 oktober 2004 @ 00:11 |
Ok heb ik het verkeerde topic omhoog geknald. Het was weer genieten. ![]() | |
veldmuis | woensdag 27 oktober 2004 @ 00:12 |
Ik vond het weer een uitermate moraalridderige aflevering, die niet leuk was. | |
tong80 | woensdag 27 oktober 2004 @ 00:15 |
Ik vond het geweldig om te zien.![]() | |
Blues | woensdag 27 oktober 2004 @ 07:51 |
Kijktip: Keuringsdienst van Waarde In welk topic moet het, of ligt het eraan of het te eten is ![]() | |
okee6 | vrijdag 29 oktober 2004 @ 02:30 |
Schitterend program, ook weer online terug te zien. Volgende week over E621. | |
Pietverdriet | dinsdag 9 november 2004 @ 20:50 |
Vanavond weer, over een kleine 3 kwartier | |
tong80 | dinsdag 9 november 2004 @ 21:11 |
In de gids staat dat het over bruine bonen gaat. Maar vorige week viel de uitzending over smaakversterkers uit, dus waarschijnlijk gaat het daar over.![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 9 november 2004 @ 21:24 |
Nee, gaat over bruine bonen, de aflevering over smaakversterkers houden we tegoed. Zal wel aan het eind worden uitgezonden. | |
tong80 | dinsdag 9 november 2004 @ 21:27 |
Ja ik zie het net in de aankondiging.![]() | |
tong80 | dinsdag 9 november 2004 @ 21:54 |
Ik kijk toch eens vaker in de onderste schappen bij de AH. Je wordt opgelicht waar je bijstaat. ![]() | |
veldmuis | dinsdag 9 november 2004 @ 21:54 |
Grappig ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 9 november 2004 @ 21:55 |
Waaaaanzin![]() Ik eet sowiso liever capcijners (van de aldi) Volgende week over Helal. | |
tong80 | dinsdag 9 november 2004 @ 21:56 |
Wat is Helal ? Nooit van gehoord.![]() | |
Mylene | dinsdag 9 november 2004 @ 22:07 |
quote:Goedgekeurd vlees volgens Islamitische voorschriften. | |
tong80 | dinsdag 9 november 2004 @ 22:16 |
Ok, weer wat geleerd.![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 9 november 2004 @ 22:17 |
Zoiets als Kosher, maar dan voor moslims | |
BBQ-kip | dinsdag 9 november 2004 @ 23:50 |
Halal heet dat in de meeste supermarkten hiero. | |
Killer_Mom | woensdag 10 november 2004 @ 00:15 |
nooit van gehoord , ik kijk de volgende uitzending. | |
BBQ-kip | woensdag 10 november 2004 @ 00:40 |
Dat is ritueel geslacht vlees, maar inderdaad, volgende week weten we meer daarover ![]() Ik vond het voorstukje er al wel prikkelend uitzien, ik ga kijken! | |
du_ke | woensdag 10 november 2004 @ 00:50 |
Was idd wel een leuke aflevering. | |
golfer | woensdag 10 november 2004 @ 01:41 |
Ik heb me rotgelachen bij het opmeten van die bruine bonen van de laatste aflevering. ![]() | |
Eightball | woensdag 10 november 2004 @ 01:45 |
quote:Beter bekend als Halal in Nederland. Halal kroketten verkrijgbaar bij Febo. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 10 november 2004 @ 01:47 |
De aflevering over smaakversterkers komt op 23 November om 21:30 http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=30&n=397 | |
Pietverdriet | woensdag 10 november 2004 @ 01:50 |
enne, E 621 is wel degelijk Sodium glutamate, MSG , ve tsin | |
Steijn | woensdag 10 november 2004 @ 01:52 |
Leuk programma ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 10 november 2004 @ 02:22 |
Smaakversterkers Ik lees en hoor altijd een hoop onzin over dit product, en vraag me dan af, als je er hoofdpijn van krijgt, waarom heeft heel china dan geen hoofdpijn? Het komt trouwens van Nature voor in dingen als Salamie, Zeewier, Parmazaanse Kaas, Ansjovis,Jonge Erwtjes, gedroogde tomaten, Shitakes en nog veel meer producten. Het werd voor het eerst geisoleerd in 1908 door Kikunae Ikeda uit Kelp. Dit wordt in Japan al sinds eeuwen gegeten (gedocumenteerd sinds 797) Het hele verhaal over het Chinees restaurant syndroom begon in 1968 toen Robert Ho Man Kwok een brief schreef aan de New England journal of medicine schreef. HIj merkte hier in op dat ie wel eens hoofdpijn had na het bezoek aan een chinees restaurant. ZONDER enige wetenschappelijke research kregen smaakversterkers er de schuld van. Zonder enige research nog enige wetenschappelijke reden. Pas in 1993, let wel, 25 jaar later ! Werd het eerste wetenschappelijke dubbelblinde onderzoek naar smaakversterkers en hoofdpijn gedaan. (Tarasof en Kelly) Ze maakten eerst gehakt van voorgaande onderzoeken, die absoluut onwetenschappelijk bleken, statistiek verkeerd gebruikten. De Enige persoon die in hun zeer grondige onderzoek een postief gaf, reageerde op een placebo! Er is geen enkel bewijs voor dat MSG hoofdpijn veroorzaakt als ding op zich, het enige verband wat is aangetoont is dan mensen die een tekort hebben aan vitamine B6 hoofdpijn kunnen krijgen indien ze MSG binnen krijgen. (Karl Folkers, uni van Texas) Na behandeling met vitamine B6 verdwijnen dan de verschijnselen MVG Piet Verdriet [ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 10-11-2004 13:54:45 ] | |
kamagurka | woensdag 10 november 2004 @ 11:08 |
Die vent van bonduelle die nog even een extra hapje gaat nemen van zijn product, wat een ongelooflijke glibberige slijmerd! ![]() | |
divX_Xvid | woensdag 10 november 2004 @ 11:13 |
koude bruine bonen uit een glazen schaal eten ![]() ![]() ![]() | |
Killer_Mom | woensdag 10 november 2004 @ 14:25 |
die goeie kopen bonen zagen er uit als snot. ergens zal er toch wel verschil in zitten | |
Chielus | woensdag 10 november 2004 @ 18:46 |
quote:Idd uit een GLAZEN SCHAAL...... ![]() ![]() | |
Chielus | woensdag 10 november 2004 @ 18:50 |
Vond het trouwens niet zo'n hele sterke aflevering. Er werd hier niet iets verrassends geproduceerd, het was bij mij wel redelijk bekend. Alleen mooi dat die vent van Bonduelle eerst aan de telefoon iets over HAk zegt en als ze met de camera erbij zijn glashard ontkent. Ben benieuwd naar volgende week aangezien dat iets is waar ik niet veel over weet. Ja, Halal is geslacht volgens bepaalde eisen maar welke dat nu precies zijn....... | |
Pietverdriet | woensdag 10 november 2004 @ 19:04 |
Zou me niets verbazen als die aflevering niet wordt uitgezonden, want zal wel te polariserend zijn | |
Chielus | woensdag 10 november 2004 @ 19:18 |
Mag toch hopen van niet, dan kunnen we wel meer van de buis halen. Leuke site trouwens, bijvoorbeeld onder het kopje Nieuws; De bonduelle sfeer binnen de Swing band van Bonduelle "Dan delen we blikjes uit en zingen we het Bonduelle lied."..... http://www.rvu.nl/kvw/index.php?r=30 | |
Pietverdriet | woensdag 17 november 2004 @ 00:06 |
Iemand nog meer de uitzending over Halal gezien? Verbaasd dat vrijwel alle kaas en kalfsvlees sowieso Halal is? Ik wel. Goed staaltje hollandse handelsgeest. | |
golfer | woensdag 17 november 2004 @ 00:14 |
quote:Gezien. ![]() Was weer leuke uitzending waarbij bleek dat ik morgen ook halal kan zetten op al mijn producten. ![]() | |
krakkemieke | woensdag 17 november 2004 @ 00:26 |
Eh, ooit uitzending van de moslim omroep gezien.....Gelovige joden en christenen mogen halal slachten.. Niet zomaar, gelovige christenen en joden zijn ook het volkvan het Boek | |
SuperRembo | zondag 21 november 2004 @ 18:58 |
Ik heb net even de stream gekeken. Een leuk gespekje met de halal-slager: Vragensteller: "Kunt u dan aan mij bijvoorbeeld aan een stuk vlees laten zien hoe ik kan zien dat het halal is?" Slager: "Ja, je ziet het gewoon aan kleur." "Want wat voor kleur is dit dan?" "Dit is gewoon halal kleur." "Halal kleur?" "Een kleur van een vlees die halal gesneden is ziet zo'n kleur uit." "Hoe zou 't er uit zien als het niet halal gesneden was ? "Ik heb het nooit gezien." ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 22:05 |
Naar aanleiding van de uitzending over smaakversterkers had ik al een stukje geschreven voor het forum, mooi om te zien dat ook de expert die ze in de uitzending het zelfde zei. Er is geen enkel bewijs voor de negatieve invloeden van smaakversterkers. (Zie ook boven) De complot theorie van dat het toevoegen van smaakversterkers aan eten om mensen meer te laten eten is vergezocht. Het toevoegen van zout of het lekker maken van je product bereikt het zelfde effect, en smaakversterkers maken een product vaak ook lekkerder. Je verwijt de fabrikant in principe dat ie een product maakt wat we lekker vinden. | |
Fixers | dinsdag 23 november 2004 @ 23:00 |
quote:Heb het begin van de aflevering gezien. En ja er is gezegd dat het in princiepe niet schadelijk is. Weet niet of het in de afevering is gezegd, maar heb wel eens gehoord van een mogelijke allergie voor E62/MSG/Vé-Tsin. Maar goed het is niet schedlijk en goedgekeurd. Daarover kunnen we de industrie niets verwijten Wat de industrie wel te verwijten valt is het verkopen van smakeloze massa, kunstmatig opgewerkt met MSG. Zoals het treffende voorbeeld van de gedroogde worst, een beetje smaakversterker erin en je kan dat ding eerder verkopen met meer vocht erin. Aangezien voedingswaar wordt verkocht op gewicht en water nu eenmaal minder kost dan worst. Vandaar dat vlees vaak wordt geinjecteerd met water om het zwaarder te maken. Als laatste nog een aardige opmerking van Pierre Wind (sathe test in de NieuweRevu) over smaakversterkers: quote: | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 23:09 |
Fixers, dan kan je ook de industrie verwijten dat men zout, suiker of kruiden toevoegt. Als jij authentieke worst wil, dan moet je die kopen, en daar zit het ook in, van nature. Net zo als er suikers in fruit zitten. Je kan de industrie wel verwijten dat ze smerige troep in potjes verkopen, maar dat is niet het probleem. Het probleem is dat mensen het willen eten. Voorlopig floppen er ondanks test en smaakpanels markonderzoek en veel reclame nog een 9 van de 10 producten schat ik. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 november 2004 @ 23:21 |
Trouwens die allergie of overgevoeligheid die mensen beweren te hebben, daar blijkt niets uit wetenschappelijk onderzoek. | |
shredder | woensdag 24 november 2004 @ 02:05 |
Ik wordt ook gewoon gek van mensen die voedsel zonder vetsin willen, "want dat is heel slecht voor je" Lijkt mij bull*. Een klein beetje smaakversterker kan eventueel slecht zijn als je daar sterk allergisch op reageert. Maar voor ieder gewoon persoon is dat niet erg. Je kan imho ook gewoon allergisch zijn voor gluten, alsof zetmeel dan per definitie slecht voor je is. | |
Fixers | woensdag 24 november 2004 @ 23:58 |
Even die nuance lezen. Ik heb wel gehoord van een mogelijke MSG allergie, ik zeg niet dat iedereen dat heeft. Ik ben zelf toch al niet zo dol op al die moderne allergietjes, al moet ik bekennen dat ik zelf ook een bizarre heb. Kan namelijk niet tegen iets dat in/op de schil van graany smith's zit. Heel obscuur allemaal, want andere appels vormen geen probleem. Komt er zo'n 'lollige' allergoloog die zecht dat ik dat ding dan maar dik moet schillen en eventjes tien minuten. Dan is de het lekkere van die appel ook wel af, oen!! ![]() | |
MaRySe | vrijdag 26 november 2004 @ 13:50 |
Is het niet keurkings dienst van waren of zeg ik nu iets heel stoms | |
Chielus | vrijdag 26 november 2004 @ 15:42 |
quote:Nu zeg je iets heel stoms... ![]() Het is keuringsdienst van waarde. En als je het topic verder had gelezen dan snap je ook waarom het zo heet. | |
Pietverdriet | vrijdag 26 november 2004 @ 17:01 |
quote:www.kvw.tv | |
wendy-tje | vrijdag 26 november 2004 @ 17:37 |
quote:Guten zijn eiwitten... Maar idd, je hebt gelijk | |
Pietverdriet | vrijdag 26 november 2004 @ 17:39 |
En er is een groot verschil tussen mensen die allergies te zijn voor gluten, en mensen die het beweren te zijn. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2004 @ 21:29 |
* Pietverdriet zit al klaar met melk en koekies | |
veldmuis | dinsdag 30 november 2004 @ 21:29 |
Eet jij speelgoedhelicopters? ![]() | |
the_opposite | dinsdag 30 november 2004 @ 21:45 |
Steun Teun!. Aan het begin van dit seizoen hadden ze een item over de kindslaven in afrika, die door de chocoladeindustrie ingezet worden in de cacaoteelt. Toen opperde Teun ook het idee om zichzelf aan te klagen, leek mij niet echt serieus., maar hij is er dus nog steeds mee bezig ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2004 @ 21:49 |
* Pietverdriet heeft chocolade gegeten, ben ik nu strafbaar? | |
the_opposite | dinsdag 30 november 2004 @ 21:51 |
ja, alleen justitie wil je niet veroordelen (volgens de advocaat in KVW) ![]() | |
golfer | dinsdag 30 november 2004 @ 22:01 |
Hilarische uitzending weer. De gedoe met die helicopter en die vent van Intertoys die tot in China achtervolgd wordt, maar nog steeds de pers niet te woord wil staan. Heb in een deuk gelegen. ![]() | |
the_opposite | dinsdag 30 november 2004 @ 22:25 |
Ja, Intertoys heeft het goed voor elkaar. Een persvoorlichter, die de pers geeneens te woord wil staan. Omdat hij het zogenaamd te druk heeft met andere dingen. iig geen reclame voor het bedrijf om geen openheid van zaken te geven ![]() | |
veldmuis | dinsdag 30 november 2004 @ 22:28 |
quote:Ik niet. De inhoud van het programma is best grappig enzo, maar dat kloot-figuur presenteert als een droogkloot, gewoon niet grappig. Het had beter gekund met dezelfde inhoud, maar een goeie presentatie. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2004 @ 22:38 |
quote:Rot op, je hebt gewoon een pestbui vanavond. Je begon ook al tegen mij te blazen of ik helicopters at. | |
veldmuis | dinsdag 30 november 2004 @ 22:45 |
quote:Rot op, ik was keiserieus. Ja niet over die helicopters. *Blaas* ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 november 2004 @ 23:02 |
![]() | |
wendy-tje | woensdag 1 december 2004 @ 10:20 |
quote:Ik vind de presentatie een van de sterkere punten van het programma. Dat gemaakt leuk doen wat je tegenwoordig zoveel op tv ziet is er tenminste niet bij. Lang leve de verfrissende droogkloten ![]() | |
okee6 | zaterdag 4 december 2004 @ 00:24 |
Genieten it is ![]() | |
DinoPK | zaterdag 4 december 2004 @ 12:10 |
De presentatie vind ik juist werelds. Lekker droog idd, vooral bij de telefoontjes naar de klanten services. Heerlijk om te horen hoe ze mensen keer op keer stil weten te krijgen door gewoon slim hun stelling over te brengen. Wel vind ik het jammer dat er dit seizoen niet echt spraakmakende onderwerpen bijzitten. Ik had bijvoorbeeld veel verwacht van ve-tsin, maar die aflevering was juist erg mild. De leukste tot nu toe is de speelgoed aflevering van afgelopen week, schitterend dat gekloot met dat helicoptertje. Volgende week het 2e deel. | |
Mylene | zaterdag 4 december 2004 @ 12:58 |
Het is één van de mooiste progamma's van de publieke omroep. Ik vind het wel jammer dat het zo kort duurt. Maak er dan een half uurtje of er drie kwartier van. | |
Mylene | zondag 5 december 2004 @ 20:29 |
Iemand gisteren Kassa gezien?? Daarin ook een instructeur radiografisch vliegen die tot de conclusie kwam dat de helikopter niet naar behoren werkt. Hij gaf dit en dat hij het een schande vindt dat het gekozen is tot 'Speelgoed van het Jaar' te kennen tegenover Thom van der Panne, juryvoorzitter van de instantie, die op zijn beurt bleef volhouden dat het ding wel werkt. Het zou mij ook niets verbazen als die lui die het speelgoed moeten beoordelen omgekocht worden. uitzendinggemist | |
cinnamongirl | maandag 6 december 2004 @ 23:03 |
Ik heb de uitzending over diervoeders niet helemaal begrepen. Nu weet ik nog niet of de kattenbrokjes van Hill's, technical, royal canin enzo echt beter zijn dan andere brokjes. Het ging meer over nat voer. | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 09:27 |
quote:Tsja... maar ik denk dat de teneur wel duidelijk was... het is allemaal dezelfde zooi... welk merk je ook neemt, er zit meer zooi in dan vlees of gezonde dingen voor je dier... | |
Blues | woensdag 8 december 2004 @ 09:30 |
quote:Precies, alleen kan het zijn dat je echt verschil bij je kat merkt w.b. ontlastingprobs of zo, maar dat komt dan door hoe je kat op het voer (of de veranderingen in het voer) reageert, en niet aan het voer zelf. Volgens de dierenarts maakte ik ook de fout door natvoer te geven en steeds te wisselen van droogvoer. 1 soort droogvoer/of wat verschillende pakken standaard door elkaar gemikt en niet te veel afwisselen schijnt volgens haar het beste voor de spijsvertering te zijn. | |
Lexie | woensdag 8 december 2004 @ 11:20 |
Wat een slappe aflevering gisteren trouwens over die speelgoedfabrieken. Het viel me hardstikke mee hoe die mensen daar werkten: nette fabrieken, geen kinderen en die flats zagen er ook niet slecht uit. Beetje lomp om je westerse normen qua arbeidsomstandigheden op een ander land toe te passen. Het is net zoiets als naar Africa gaan en dan verontwaardigd zijn dat ze geen 10 mbit internet in hun kleihut hebben ![]() | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 11:25 |
quote:Mwah, het gaat natuurlijk meer om het principe... het WNF geeft aan dat alles goed en netjes gebeurt, willen daar vervolgens niks over zeggen etc. Juist zo'n ideeele organisatie als het WNF zou wel wat meer openheid van zaken mogen geven | |
Pietverdriet | woensdag 8 december 2004 @ 11:33 |
quote:IDD | |
Pietverdriet | woensdag 8 december 2004 @ 11:34 |
quote:Dat is een andere discussie, maar je hebt wel gelijk, het is schandalig dat WNF geen openheid geeft. | |
Litman | woensdag 8 december 2004 @ 11:58 |
quote:Ik vond het commentaar van die nederlandse ondernemer zeer reëel: qua arbeidsomstandigheden kun je gewoonweg niet verwachten, dat een land in ontwikkeling direct op het niveau zit van bijvoorbeeld Nederland. Dit is een ontwikkeling die geleidelijk gaat en heeft rechtstreeks te maken met (algemene) welvaart, scholing e.d.. Vergeet ook niet dat bijvoorbeeld kinderarbeid ook pas definitief begin vorige eeuw is afgeschaft in Nederland. Relatief niet zo heel erg lang geleden dus. | |
Lexie | woensdag 8 december 2004 @ 12:02 |
Ik zie die Chinezen al kijken als ze opeens een steuntje onder hun voeten krijgen en op een skippybal moeten zitten tegen de RSI ![]() | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 12:03 |
quote:Klopt, net als dat de vakbeweging, pensioenvoorzieningen etc ook nog niet zo lang bestaan... | |
Litman | woensdag 8 december 2004 @ 12:05 |
quote:Ik vond wel dat die chinees die teddyberen aan het 'stuffen' was heel angstig keek. Hij ging ook heel snel weer verder met zijn werk na het 'spontane' interview om de verloren tijd weer in te halen... | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 12:12 |
Het ging over kinderrrrrrarbeid, niet over de juiste werkhouding. Chinezen zijn behoorlijk flexibel...dusssss. Dom liberaal geblaat hier. Het past gewoon niet als je als industrie zijnde, geworteld in een westers land, je producten laat fabriceren in landen waar regels getreden worden die je zelf in acht houdt. Dat heet, het in stand houden en profiteren van. Je mag best je producten daar laten maken omdat het zo lekker goedkoop is, daar kan je geen ondernemer ongelijk in geven. | |
Litman | woensdag 8 december 2004 @ 12:13 |
quote:Op een of andere manier denken veel mensen dat dit universele rechten zijn, die al sinds het begin van de mensheid bestaan. Niets is minder waar inderdaad. | |
Pietverdriet | woensdag 8 december 2004 @ 12:14 |
quote:Spreek je jezelf niet een beetje tegen? | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 12:16 |
quote:Nee... Maar je mag jezelf verduidelijken, ik bijt niet. ![]() | |
Litman | woensdag 8 december 2004 @ 12:18 |
quote:Hoewel ik het in de kern met je eens ben, heb je wel een praktisch probleem: er blijven bijzonder weinig produkten over die je kunt gebruiken. China is de 'manufacturer' van de wereld en jij profiteert daar op dit moment (waarschijnlijk) ook van, en houdt zo het systeem in stand. | |
#ANONIEM | woensdag 8 december 2004 @ 12:20 |
quote:Mee eens. | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 12:21 |
quote:Bij dit programma gaat het soms in eerste instantie over het een, en later over het ander... Maar ik denk dat jij ook wel flexibel wordt als je moet werken voor een hongerloontje quote:Oh ja? Fijn dat jij zo'n inhoudelijke reactie geeft ![]() quote:dus: ethisch gezien klopt het niet, maar economisch gezien heel slim? | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 12:25 |
quote:Dat klopt, het begint met consumeren. Het gaat mij er ook niet om dat de mensen in China in precies dezelfde omstandigheden moeten werken als wij hier in de westerse maatschappij. Ik vind het wel heel belangrijk dat we bepaalde, in verdragen, vastgelegde "values" blijven respecteren. Dat je van zo'n fabriek eist dat ze geen kinderen te werk stellen lijkt mij een plicht en geen onderhandelingspunt. | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 12:34 |
quote:Natuurlijk, in China zal je moeten, daar is het geen kwestie van willen. quote:ach, gezien de lage olieprijzen mag ik gerust een aantal litertjes op het vuur gooien. :p quote:Sja, als bedrijf zul je moeten blijven concurreren, daar moet je realistisch in zijn. | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 13:32 |
quote:Tsja, zo werkt dat. Tijdens mijn stageonderzoek een tijdje geleden kwam ik een hoop bedrijven tegne die hun productie naar china wilden verplaatsen. Geef ze eens ongelijk. Toch denk ik dat bedrijven wel een maatschappelijke functie zouden kunnen vervullen voor de arbeidsomstandigheden aldaar. Maar goed, dat is aan het bedrijf zelf. | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 13:45 |
quote:Bedoel je de westerse bedrijven of de andere partij ? | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 14:22 |
quote:de westerse bedrijven. Zij hebben in zoverre een sterke positie dat ze een 'goede' behandeling van werknemers zouden kunnen afdwingen. Dat kan ook economisch aantrekkelijk zijn voor het westerse bedrijf... | |
Oscar. | woensdag 8 december 2004 @ 15:08 |
quote:tuurlijk is dat niet ecomisch aantrekkelijk, want dan gaan de prijzen omhoog. en dat wil jij ook niet | |
Scrutinizer | woensdag 8 december 2004 @ 15:11 |
Gemist deze week ![]() | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 15:11 |
quote:Economisch aantrekkelijk kan ook zijn dat een bedrijf zich profileert als een bedrijf met aandacht voor de mensenrechten... dat kan de verkoop een enorme boost geven. Economie is meer dan alleen prijzen | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 15:12 |
quote:kijk eens op www.kwv.nl daar staan alle uitzendingen online | |
golfer | woensdag 8 december 2004 @ 15:12 |
quote:Je kunt het nakijken op via deze link | |
Eightball | woensdag 8 december 2004 @ 15:13 |
quote:http://www.rvu.nl/kvw/ | |
Eightball | woensdag 8 december 2004 @ 15:13 |
Great minds think alike. | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 15:14 |
quote:In neverland misschien. De rest van die kapitalistische honden moet nog steeds gewoon aan de lijn worden gehouden. ![]() | |
Oscar. | woensdag 8 december 2004 @ 15:19 |
quote:ja dat zeiden ze ook van biologisch vlees, maar een gemiddelde cnsument gaat geen kipfilet kopen wat 2x zo duur is dan een gewoon lappie kipfilet. | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 15:19 |
quote: ![]() Het begint hier teveel op POL te lijken zo ![]() | |
Scrutinizer | woensdag 8 december 2004 @ 15:19 |
Tnx @ Wendy-tje, Golfer en Eightball ![]() | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 15:20 |
quote:Das ook wel het slechtste voorbeeld idd... omdat de vleesprijzen chrinisch te laag zijn, is het biologische in verhouding ook gewoon te duur ![]() | |
turnpike | woensdag 8 december 2004 @ 15:33 |
quote:Ohjadaswaarook. Maar de welvaart in China heeft directe relatie met de emigratie vanuit dat land, zo kunnen we makkelijk een bruggetje bouwen naar de overvloed aan chinese restaurants in NL. Ofzo...... | |
wendy-tje | woensdag 8 december 2004 @ 15:44 |
quote:Oeh leuk! Complottheorietjes | |
okee6 | woensdag 8 december 2004 @ 16:27 |
quote:Van de website quote:een van dè betere telefoontjes | |
Eightball | woensdag 8 december 2004 @ 16:36 |
Ik vind Wouter Klootwijk het beste aan de telefoon. Op zeer beleefde en vriendelijke wijze, maar ultra-zuigerig, een klantenservice over de kling jagen. Heerlijk. Roland Duong moet echt telefoontraining hebben. | |
BBQ-kip | woensdag 8 december 2004 @ 23:08 |
Roland gaat het ook steeds beter doen vind ik, die nieuwe gast vind ik daarintegen echt een lul. Gaat hij naar die bruine bonen-directeur en als die mondige directeur dan wat zegt dan antwoordt hij veel te vaak met: ok? Kritische vragen stellen, scherp denken, zuigen, dat willen we! Ik vond de aflevering van gisteren kut, ze kunnen het beter bij de voedingsmaffia houden, is nog genoeg in te ontdekken, veel interessanter dan zo'n kuthelicopter. | |
Eightball | woensdag 8 december 2004 @ 23:31 |
quote:Nah, ik vind het ook wel leuk als ze andere dingetjes behandelen. En dan een pruduct laten afzeiken door eigen mensen van Nikko waar de directeur bij staat vind ik echt klasse. Vergeet de (waarschijnlijk opgepoetste) verkoopcijfers niet, 18.000 stuks @100 euro... Best interessant dus, zo vlak voor de kerst. ![]() | |
Eightball | woensdag 8 december 2004 @ 23:39 |
quote:Aan de telefoon kan dat veel beter. Bij hem wordt het meteen een vraag & antwoordspel. Bij die andere jongens vaak ook. -vraag -antwoord -vraag -antwoord etc. Dat wekt vaak genoeg irritatie op aan de andere kant. Gisteren bij meneer Cornelissen en het WNF nog. Als Wouter aan de telefoon zit wordt het meteen een gesprek. Hij sust de tegenpartij licht in slaap, stelt zuigerig zijn vragen en krijgt vaak antwoord. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 december 2004 @ 15:12 |
Zag net de herhaling van Kassa waar de speelgoed van het jaar figuur werd doorgezaagd over de helicopter. Wat een idioot. Hij bleef maar volhouden dat het ding vliegt, ook al kan dat niet. Die man weet echt niet hoe je met zoiets omgaat. | |
Chielus | zondag 12 december 2004 @ 12:56 |
Ik hb het ook gezien bij Kasse, geweldig, zelfs iemand van Nikko houd het ding niet in de lucht. | |
Martijn_77 | zondag 12 december 2004 @ 13:10 |
quote:Ja en dat was dan speelgoed van het jaar...... ![]() ![]() | |
BBQ-kip | zondag 12 december 2004 @ 14:33 |
Net als het Voedingscentrum is die "Speelgoed van het jaar"-verkiezing natuurlijk een grote fake-show om zoveel mogelijk van hun eigen prullaria te verkopen. | |
turnpike | maandag 13 december 2004 @ 12:32 |
Mij lijkt het anders geweldig speelgoed om "terroristje in Baghdad" mee te spelen. | |
Pietverdriet | maandag 13 december 2004 @ 23:09 |
Van de site van KVWquote: | |
BBQ-kip | dinsdag 14 december 2004 @ 08:42 |
Whahaha, geweldig! Wedden dat dan alle muppets die reageerden niet op komen dagen. Ik vind het wel een goede reactie hoor, erg grappig! En die eindejaarsuitzending ga ik dan ook zeker kijken als die er komt, wat ik betwijfel. | |
Pietverdriet | dinsdag 14 december 2004 @ 20:32 |
Vanavond weer KVW. | |
Reese | dinsdag 14 december 2004 @ 22:03 |
quote: ![]() ![]() ![]() Edit: dit werd dus gezegd over de witte tanden van een tandpastareclamemodel. Door een mevrouw van het tandpastamerk zelf ![]() | |
Eightball | dinsdag 14 december 2004 @ 22:04 |
Lauwe aflevering. ![]() | |
veldmuis | dinsdag 14 december 2004 @ 22:40 |
Die prodent mutsen, damn....nognooit zo'n dom promoteam gezien ![]() | |
du_ke | dinsdag 14 december 2004 @ 23:13 |
Vond het wel grappig vanavond ![]() | |
Reese | dinsdag 14 december 2004 @ 23:32 |
Yorin borduurt nog even voort op het thema van vanavond ![]() | |
Killer_Mom | woensdag 15 december 2004 @ 01:06 |
heel die zooi werkt dus niet, de beste tip die ze aangaven, ....... onder de zonnebank gaan, met een bruine huid lijken je tanden witter...... yohh, zwartepieten hebben altijd witte tanden, dus t moet wel waar zijn. | |
Pietverdriet | woensdag 22 december 2004 @ 13:52 |
Ik vond dit een slechte, ja de allerslechste uitzending die ik tot nu toe gezien heb. Zo goed als andere uitzendingen waren, zo slecht was deze. -> Er werd absoluut niet duidelijk gemaakt dat frituurvet met veel onverzadigde vetzuren heel snel vrije radicalen bevat. -> Er werd absoluut niet gesproken over de smaak van friet -> Er werd slechts over friet gesproken. Persoonlijk frituur ik al jaaaren in ossewit, dierlijk vet. Heerlijke friet, en weinig vrije radicalen. Het is ONZIN om te beweren dat onverzadigde vetten gezonder zijn dan verzadigde. Dit is deel van het hele cholesterol sprookje. Een hoog cholesterol gehalte in je bloed heeft zeer weinig te doen met wat je eet. Terug naar de basis jongens, eerst je feiten op een rijtje voor je aan alle hypes mee doet. Ik dacht dat KVW nu juist NIET mee deed aan modieuze snik snak, en goed wou berichten. Nu zie ik dat KVW meedoen aan de hype. Foei, Valt vies, heel vies van KVW tegen! | |
wendy-tje | woensdag 22 december 2004 @ 14:04 |
Ik heb het niet gezien... maar als ze dat over die vetzuren letterlijk zo gezegd hebben zou ik dat heel jammer vinden ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 22 december 2004 @ 17:06 |
quote:op www.kvw.tv kan je de aflevering kijken. | |
Martijn_77 | woensdag 22 december 2004 @ 22:17 |
Vond het wel sterk over de Linol in de speciale linol frituur zit minder linol zuur dan in de gewone dit terwijl geadverteerd wordt met nu extra linol zuur........ | |
Killer_Mom | donderdag 23 december 2004 @ 00:12 |
die kilometers tanks met frituurvet , een pot nat. luxe verpakking omheen, hoe luxer hoe duurder. natuurlijk. en t komt er gewoon op neer, optijd nieuwe olie of frites vet vervangen., simpel toch? | |
Scrutinizer | donderdag 23 december 2004 @ 19:00 |
Vanavond dus weer een uitzending om 20.40 waarin o.a. het vervolg op het Bertolli-vrouwen verhaal | |
Killer_Mom | vrijdag 24 december 2004 @ 00:18 |
quote:al met al is t nep. ergens gezien, t is gewoon , made in Holland. | |
Pietverdriet | zondag 26 december 2004 @ 22:49 |
Made in Spain, Killer Mom, Geweldige uitzending trouwens, eindelijk de dame van de saus gevonden. Hopelijk wordt de biefstuk beter. Wat de spruit aangaat, vraag ik me af waarom de boeren geen cooperaties aangaan en een groentewinkel keten oprichten, dan kunnen ze hun groentes zonder de tussenhandel aan de man brengen, als ze zo goed weten hoe en wat... Man had trouwens aan de andere kant wel gelijk, groentes in de meeste supermarkten zijn om te huilen slecht. | |
Mylene | woensdag 29 december 2004 @ 21:52 |
Iemand Keuringsdienst van Waarde gezien?? Daarin één van gehaktdraaier's te gast die figureerde in de gehakt commercial van AH. De man had een dreigbrief naar het programma gestuurd omdat hij door het aan te kaak stellen van de herkomst van het vlees benadeeld werd in zijn inkomsten. Na die bewuste uitzending heeft AH het uizenden van de commercial namelijk gestaakt. Vervolgens kreeg hij van de makers een goedmakertje. Hij kon kiezen tussen een reis naar Botswana of ¤600 handje contantje. Hij koos voor dat laatste. En op de vraag of hij dat dan wilde delen met de andere acteurs antwoordde hij nee. [ Bericht 0% gewijzigd door Mylene op 05-07-2005 11:20:22 ] | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2004 @ 21:59 |
Nee, darn, vergeten.. Kijk hem van de week wel online. Nog meer leuks in de uitzending? |