quote:Op dinsdag 8 juni 2004 21:54 schreef shmoopy het volgende:
Piet, ik hou dit topic maar aan als programma-topic over 'Keuringsdienst van Waarden', dan pas ik de titel een beetje aan,
er komen vast meer afleveringen waar over te discussieren valt.
Het leidingwater in Nederland behoort tot de beste kwaliteit van de wereld. Maar ja, mensen willen opgelicht worden en betalen goudgeld voor een fles bronwater. Vaak van een merk afkomstig uit een van de vervuilste plekken van Europa (Spa).quote:Op dinsdag 8 juni 2004 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik woon net over de grens, maar het water hier stinkt, smaakt smerig.
Gek, voor een beschaafd land als Duitsland.
Daarom drink ik liever geen leidingwater hier.
Met koolzuur is dat lekkerder?quote:Op donderdag 10 juni 2004 01:49 schreef krakkemieke het volgende:
Echt lachen, ik woon op de utrechtse heuvelrug, het beste water van nederland. Gaan mensen hier Sourcy kopen, da's hetzelfde water in een fles......![]()
Waar gaat ging het over?quote:Op maandag 14 juni 2004 20:02 schreef veldmuis het volgende:
Over een klein kwartiertje weer op nederland 3.
Maar morgen is nederland duitsland, ik vrees dat de kijkcijfers dan enigszins tegenvallen..quote:Op maandag 14 juni 2004 21:16 schreef Arinna het volgende:
Klasse programma, maarre, das normaal toch op dinsdag?
Heb niet gekeken...quote:Op maandag 14 juni 2004 21:11 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Waar gaat ging het over?
http://gids.omroep.nl/quote:Op maandag 14 juni 2004 21:27 schreef Arinna het volgende:
Dju, daar zit je dan zonder tv-gids... keek er normaal wel naar. Ff onthouden voor volgende week dan.
Dan kijk je het morgen online evenquote:Op maandag 14 juni 2004 21:41 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Heb niet gekeken....
Had wel willen kijken
Maargoed.
Over breedbeeld-tv's, over wurst und kase en bier natuurlijk!!quote:Op maandag 14 juni 2004 21:11 schreef shmoopy het volgende:
Waar gaat ging het over?
quote:Een ambachtelijk gemaakt consumentenprogramma
met daarin simpele vragen, hilarische antwoorden en wonderlijke televisie. De verslaggevers vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. De stomme verbazing van de Keuringsdienst van Waarde over waren die in de winkel liggen en over wat er op staat. En over wat de fabrikanten ervan zeggen
Populairste vleesgerecht. De gehaktbal. De Keuringsdienst van waarde vraagt zich af wat gehakt precies is en belandt pardoes in Botswana. En in een vrieshuis in Londen waar diepgevroren Afrikaanse koeien worden bewaard voor Albert Heijn die er filet Américain van maakt. Américain? Africain zult u bedoelen
Een programma van Maurice Dekkers, Roland Duong, Wouter Klootwijk en Teun van de Keuken
Dan moet ik dat weer gaan kijken!quote:Op maandag 21 juni 2004 21:08 schreef SuperRembo het volgende:
Weer gemistMorgen dan maar weer in rm kijken
Het slopen van dat Heineken-vaatje vorige keer. Er zit gewoon een plastic zak met bier in, briljant![]()
En dat verhaal geloven we natuurlijk allemaal...quote:Op donderdag 24 juni 2004 12:23 schreef RaisinGirl het volgende:
Goed programma!
De laatste aflevering die ik heb gezien ging overAfricain filet van koeien uit Boswana
.
Toen aan de mevrouw van AH gevraagd werd, waarom de herkomst van het vlees niet op de verpakking staat, kwam ze heel serieus met een verhaal dat het AH in ál die tijd (=20 jaar) niet is gelukt een etiket te maken waar dat allemaal op kan staan..
ik heb het ook gezienquote:Op donderdag 24 juni 2004 12:23 schreef RaisinGirl het volgende:
Goed programma!
De laatste aflevering die ik heb gezien ging overAfricain filet van koeien uit Boswana
.
Toen aan de mevrouw van AH gevraagd werd, waarom de herkomst van het vlees niet op de verpakking staat, kwam ze heel serieus met een verhaal dat het AH in ál die tijd (=20 jaar) niet is gelukt een etiket te maken waar dat allemaal op kan staan..
Het gaat niet om het printen, maar het gaat erom dat datgene wat je print representatief is voor de inhoud. Je moet dan voor ieder pakje bepalen waar precies de inhoud uit bestaat, en dat deklareren. Kan me best voorstellen dat dit organisatorisch niet eenvoudig is, maar niet onmogelijk.quote:Op donderdag 24 juni 2004 16:40 schreef capibar het volgende:
[..]
ik heb het ook gezien
net alsof iemand gelooft dat dat "technisch onmogelijk" is![]()
Het AH kalfsvlees is excellent (maarja, dat wordt dan ook onder mijn neus groot:) En dat heeft een fraai registratiesysteem: je tikt het nummertje op de verpakking in op de internetsite, en je komt uit bij de boerderij waar het kalf vandaan komt. Daar werken wij ons trouwens een slag in de rondte voor wat betreft administratie, elke scheet die die beesten laten moet je bijkans bijhoudenquote:Op donderdag 24 juni 2004 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat niet om het printen, maar het gaat erom dat datgene wat je print representatief is voor de inhoud. Je moet dan voor ieder pakje bepalen waar precies de inhoud uit bestaat, en dat deklareren. Kan me best voorstellen dat dit organisatorisch niet eenvoudig is, maar niet onmogelijk.
Bovendien moet AH dan de hoeveelheid vet die men door het gehakt mengt melden, en iedereen die wel eens AH gehakt heeft gebraden weet dat dit aandeel niet gering is.
AH vlees vind ik sowieso om te huilen.
Probeer maar eens een behoorlijke entracote te bakken als ie geen spatje vet in het vlees heeft, das een ramp. En sudderen kan je met mager vlees vergeten, dat wordt nooit lekker. Maar, euh:quote:Op vrijdag 25 juni 2004 13:56 schreef merdeka het volgende:
Eerlijk gezegd vind ik mager vlees wel lekker. Maar eigenlijk eet ik alles van een dier wel, ook orgaanvlees etc. Vlees voor de AH wordt inderdaad bij sommige slagerijen slecht afgehangen en door malsers heengehaald, dat is een bekend gegeven. Zonde, maar ik weet wel dat dit gelukkig niet bij alle slagerijen die aan de AH leveren gebeurt.
Veiligheid is een relatief begrip, en kip eet je sowieso niet rauw.quote:Registratie zegt niet of het vlees lekker is, maar het zegt wel degelijk iets over veiligheid van het vlees, en de strenge eisen die er aan onze productie worden gesteld. Ik zie dagelijks hoe strak er op allerlei zaken gecontroleerd wordt, en dat zorgt ervoor dat ik veel meer vertrouwen heb in NL vlees dan in ander Europees en niet-Europees vlees. Ook al vind ik dat het af en toe overdreven wordt: kip zal je bv. nooit geheel salmonellavrij krijgen, dat is een utopie.
Bij mijn weten leveren ten minste 2 vleescombinaties aan AH, en gebruiken ze meerdere slachterijen/uitbeenderijen. Maar er zijn in de huidige malaises wel veel fusies ed in de slachterijwereld, dus precies kan ik het niet zeggen. Ik dacht het even na te kunnen kijken op de AH website, maar daar reppen ze enkel over de het Greenfields rundvlees (niet NL) en het Peters Farm kalfsvlees. Niks over de taaie euroshopper koeien en aanverwantenquote:Op vrijdag 25 juni 2004 14:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer maar eens een behoorlijke entracote te bakken als ie geen spatje vet in het vlees heeft, das een ramp. En sudderen kan je met mager vlees vergeten, dat wordt nooit lekker. Maar, euh:
Ik dacht dat alle vlees van AH uit Groenlo (vleescombinatie?) kwam?
Of is dat alleen oost nederland?
Sja, Eerlijk is eerlijk, ik kom al een tijdje zelden bij AH, omdat ik destijds gewoon de buik vol had van de AH in mijn woonplaats. Niet alleen het vlees, maar ook de groente daar waren bagger, de olijfolie over datum, en verschrikkelijk veel slecht en ongemotiveerd personeel.quote:Op vrijdag 25 juni 2004 14:38 schreef merdeka het volgende:
Bij mijn weten leveren ten minste 2 vleescombinaties aan AH, en gebruiken ze meerdere slachterijen/uitbeenderijen. Maar er zijn in de huidige malaises wel veel fusies ed in de slachterijwereld, dus precies kan ik het niet zeggen. Ik dacht het even na te kunnen kijken op de AH website, maar daar reppen ze enkel over de het Greenfields rundvlees (niet NL) en het Peters Farm kalfsvlees. Niks over de taaie euroshopper koeien en aanverwanten
maar dan wel van je eigen koetjes begrijp ikquote:Voor mij horen sommige stukken vlees wel vet te zijn (entrecote hoort bijvoorbeeld zeker een randje aan, en ook nog mooi dooraderd als het kan) maar andere soorten heb ik liever mager. Mager vlees als kalfsvlees of magere runderlappen en bieflapjes vind ik lekker. En rosbief vind ik ook heerlijk. Maar over wel/niet mager verschillen de smaken natuurlijk ook.
Ja,quote:Heb je wel eens wagyu vlees geproefd? Dat is imo het lekkerste rundvlees wat ik ooit gegeten heb!
Geldt dat niet gewoon voor al het supermarktvlees?quote:Op vrijdag 25 juni 2004 13:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Rundvlees bij AH is IMHO om te huilen
Te mager
Te jong geslacht
Niet goed afgehangen
Door malsers heengehaald/ingekerft
Ja, en ook voor de meeste slagers.quote:Op vrijdag 25 juni 2004 17:17 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Geldt dat niet gewoon voor al het supermarktvlees?
Tuurtlijk Shmoop.quote:Op vrijdag 25 juni 2004 23:05 schreef shmoopy het volgende:
Liefjens, blijven we een beetje ontopic?
thanks, bijna gemistquote:Op maandag 28 juni 2004 20:05 schreef SuperRembo het volgende:
Zometeen (20:15) nieuwe aflevering: brood
Tja, dat wordt wel ff zoeken. Meer dan 90% van het brood is een aangeleverde mixquote:Op maandag 28 juni 2004 20:55 schreef SuperRembo het volgende:
Ik wil gvd gewoon lekker brood. Niet van die brinta-cake.
Een bakker moet gewoon wit en volkoren verkopen. Als ie dat goed kan dan mag ie iets anders proberen
Weet iemand mischien waar die ene bakker zit? Het was iets van Tiggelman ofzo.
Gelukkig eet ik die nooit.quote:Op maandag 28 juni 2004 21:05 schreef Geluk het volgende:
Ik vond die aflevering over de pluimveeseparatorvleesfabriek briljant!!
Een echt "weet wat je eet"-programma.
Voor de mensen die het gemist hebben, het was aflevering 7: kalkoen.
Daar lieten ze zien hoe van gevogeltekarkasjes (waar dus de pootjes en fileetjes al af zijn gehaald) puree wordt gemaakt waar Unox wel raad mee weet....... lekker hoor, knakworstjes
Weet je dat uitzendkrachten in de grote pot met jam spugen als ze aan het werk zijn ?quote:Op maandag 28 juni 2004 21:14 schreef schatje het volgende:
[..]
Gelukkig eet ik die nooit.
Onlangs sinds lange tijd wel een keer frikandellen waarna er de volgende dag een bericht verscheen in de media van een vleeswarenbedrijf die slachtafval had verwerkt in die dingen.
Volgens mij moet jij je eigen topic maken over al die dingen.quote:Op maandag 28 juni 2004 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik bak al jaren mijn brood zelf, duidelijk nu dus waarom?
die serie kunnen ze nog jarenlang maken, wat voor 2 verdienes troep er wordt verkocht,quote:Op maandag 28 juni 2004 22:37 schreef tong80 het volgende:
De leukste tot dusver was over de Pizza's. Dat ze naar Italië gingen en die Italianen echt kwaad werden door zoveel amateurisme.
Het is hier wel bekend denk ik dat ik een vreselijke hekel heb aan pakjes en potjes aardappel anders, chicken tonight, hollandaise en andere ellende.quote:Op dinsdag 29 juni 2004 00:32 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
die serie kunnen ze nog jarenlang maken, wat voor 2 verdienes troep er wordt verkocht,
stoom groenten, aardappel anders, en dat aardappel..gedoe, Avico,
heel die zooi, dat is toch geen koken meer? vraag me af wat daar in zit,
veel water ?
Heb erg moeten lachen toen die ene het woord ambachtelijk weer hoorde. (uitvoerig behandeld in de aflevering ambachtelijk).quote:Op dinsdag 29 juni 2004 14:08 schreef schatje het volgende:
Hert leukste is dat die presentatoren zo lekker droog zijn.
En dat 5% van je chocoladereep uit insecten bestaat :pquote:Op maandag 28 juni 2004 21:18 schreef tong80 het volgende:
[..]
Weet je dat uitzendkrachten in de grote pot met jam spugen als ze aan het werk zijn ?
En dat in een restaurant de op de grond gevallen biefstuk onder de kraan wordt ontdaan van de haren die erop zitten.
En dat als je sla eet je grote kans hebt dat er één of ander insect mee naar binnen gaat bij het kauwen.
Dat er in appels vaker wormen zitten dan je kan zien, omdat ze bij het steeltje naar binnen glippen.
Nee dat lijkt me ook niet. In de aflevering van afgelopen maandag lieten ze al een voorstukje zien en dat was al erg komischquote:Op donderdag 1 juli 2004 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgende week weer op Dinsdag, gaat dan over ver weg eten,
Wordt dan duidelijk gemaakt dat het eten wat in Nederland verkocht wordt als Chinees, Thais, Mexikaans helemaal niets te maken heeft met wat men in die landen eet vermoed ik..
En dat vindt je bijzonder? Veel kelderbier systemen (grote tanks) werken ook met een plastic zak in een stalen tank. Dat lost een hoop problemen rondt oververzadiging en losgeslagen bier op. Niets bijzonders en voor veel horeca mensen geen geheim.quote:Op maandag 21 juni 2004 21:08 schreef SuperRembo het volgende:
Weer gemistMorgen dan maar weer in rm kijken
Het slopen van dat Heineken-vaatje vorige keer. Er zit gewoon een plastic zak met bier in, briljant![]()
Hihi... nee, wat ze je hier bij de Chinees aanbieden is grotendeels Indisch, en dan lijkt het nog niet ookquote:Op donderdag 1 juli 2004 18:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgende week weer op Dinsdag, gaat dan over ver weg eten,
Wordt dan duidelijk gemaakt dat het eten wat in Nederland verkocht wordt als Chinees, Thais, Mexikaans helemaal niets te maken heeft met wat men in die landen eet vermoed ik..
Inderdaad, dat is verschrikkelijk! Nu proeft het daar ook niet overal even afschuwelijk, maar over het algemeen is het goor, zurig water. En gets... troebel dat het soms ook is!quote:Op vrijdag 2 juli 2004 01:10 schreef Fixers het volgende:
Maar wees blij dat je geen engels water hoeft te drinken, dat is gewoon vies. Een koolstof filter is daar onontbeerlijk.
Het is al jaren bekend dat de chinezen hier de smaak afstemmen op de hollanders, dat verkoopt nu eenmaal beter. Echter "chinese keuken" is een ruim begrip met zo'n gigantisch land. Ik heb wel gehoord dat er meer dan 80 verschillende chinese talen zijn, dus met de kook stijlen is zal er ook wel verschil zijn. Maar inderdaad nederlands-chinees is nog lang geen chinees-chinees.quote:Op vrijdag 2 juli 2004 09:16 schreef merdeka het volgende:
[..]
Hihi... nee, wat ze je hier bij de Chinees aanbieden is grotendeels Indisch, en dan lijkt het nog niet ookVraag in China maar eens om sambal of nasi, dan weten ze echt niet wat je bedoelt. Trouwens, bij een willekeurige Engelse of Franse Chinees kennen ze dat ook niet.
Thais vind ik soms nog redelijk op het eten in Thailand lijken. Maar vooral de soepjes hier slaan altijd volledig de plank mis....
[..]
Inderdaad, dat is verschrikkelijk! Nu proeft het daar ook niet overal even afschuwelijk, maar over het algemeen is het goor, zurig water. En gets... troebel dat het soms ook is!
Ja, dat zag ik ook.quote:Op vrijdag 2 juli 2004 09:21 schreef Toeps het volgende:
Ik ga volgende week zeker kijken. Waren ze in dat voorstukje nou de 'roti' van Knorr Wereldgerechten aan het maken? Dat wordt leuk!
Net als al die smaakpanels.quote:Op zondag 4 juli 2004 18:46 schreef Hyperdude het volgende:
Ja, dat zag ik ook.
En die nep-roti vin ik nog lekker ook
thanks voor de tipquote:Op dinsdag 6 juli 2004 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanavond dus weer, 21:30
quote:Op dinsdag 6 juli 2004 21:42 schreef Hyperdude het volgende:
"Kan ik m'n vakantiekruiden na de vakantie ook nog gebruiken?"![]()
Vies hequote:Op dinsdag 6 juli 2004 21:32 schreef du_ke het volgende:
Het is weer begonnen.
Die roti heb ik vorige week ook gemaakt.
Alle afleveringen staan ook online, maar de afleveringen die ze gaan herhalen, niet meer. Jammer en een beetje flauw. www.kvw.tvquote:Op dinsdag 6 juli 2004 21:56 schreef du_ke het volgende:
Maar vanaf volgende week de hoogtepunten van vorig jaar, leuk.
Die roti's zijn niet dicht te vouwenquote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:02 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Vies he.
iddquote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:03 schreef du_ke het volgende:
[..]
Die roti's zijn niet dicht te vouwen.
Ja het smaakt wat zoutig en soppig en hard en....kvind het echt retesmerig.quote:Verder smaakte het wel aardig naar niks. Niet smerig ofzo.
tja, ze willen natuurlijk nog wel een beetje reclamezendtijd verkopen aan Unilever, Nestle etc rond hun programmeringquote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alle afleveringen staan ook online, maar de afleveringen die ze gaan herhalen, niet meer. Jammer en een beetje flauw. www.kvw.tv
Ik zei nog tegen mn vriendin van 'bah wat een smeerlap'quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:13 schreef schatje het volgende:
Die ene poster met dat model die aan het spelen was met de kruiden.
Zegt ie " was het mijn dochter maar"..
Je krijgt opeens een ander beeld van zo'n man he. Incest, enzo.quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:13 schreef schatje het volgende:
Die ene poster met dat model die aan het spelen was met de kruiden.
Zegt ie " was het mijn dochter maar"..
Met rode flaporenquote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:14 schreef Thetallguy het volgende:
Shiiiit wat een desilllusie dat de uitvinder van de Silvo Kruidenmix zo'n stom wijf is
Euh die mevrouw was niet stom, mischien niet media geniek maar zeker niet stom.quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:14 schreef Thetallguy het volgende:
Shiiiit wat een desilllusie dat de uitvinder van de Silvo Kruidenmix zo'n stom wijf is
Oh.quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
mischien niet media geniek maar zeker niet stom.
Dat was ook zo dom van die honig man. We maken een thaise mix, maar dan met heel weinig koriander, want dat lusten de meeste mensen niet. Het is dus thaise mix voor mensen dien niet van thais eten houden.quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:06 schreef Killer_Mom het volgende:
35 % zout, dat is niet moeilijk te bedenken in een week,
maar iedereen weet wel dat dat nep-buitenlands is, tenminste als je een klein beetje iets van koken afweet. .......afgestemt op " de Nederlander "wie dat zijn weet ik ook niet.
Juist, dat is de markt, mensen de illusie verkopen dat ze Thais eten lusten.quote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:55 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Dat was ook zo dom van die honig man. We maken een thaise mix, maar dan met heel weinig koriander, want dat lusten de meeste mensen niet. Het is dus thaise mix voor mensen dien niet van thais eten houden.
dat is wel lachen als je ergens echt buitnelands eet, zitten daar die bouwpaketjes, op hun zoveelste trouwdag, .laten we eens iets anders doen...we weten nu wat indisch is..quote:Op dinsdag 6 juli 2004 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Juist, dat is de markt, mensen de illusie verkopen dat ze Thais eten lusten.
Die rode oren vielen mij ook opquote:Op dinsdag 6 juli 2004 22:17 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Met rode flaporen
ergens zit iets scheef, ze jagen op tonijn, en die doen ze in blikjes, die worden met tonnen te gelijk gevangen. praat niemand over,quote:Op dinsdag 20 juli 2004 22:02 schreef veldmuis het volgende:
En weer afgelopen. 'k ga het een steeds koeler programma vinden!
Zielug voor die dolfijnen trouwens....maar tonijn is best lekker.
Cola heeft toch standaard een viezige kleur? Voordat ze die kleurstof erin duwen, dus. Of heb ik dat mis?quote:Op dinsdag 27 juli 2004 22:12 schreef merdeka het volgende:
Eigenlijk doet niets in de winkel mij de wenkbrauwen meer fronsen. Ja, blauwe cola. Toen vroeg ik mij af waar we in vredesnaam mee bezig zijn op deze aardbol..........
Shmoopy: "Ja mevrouw hoe vers zijn uw afleveringen nu eigenlijk?"quote:Op dinsdag 27 juli 2004 21:58 schreef shmoopy het volgende:
Wel een beetje jammer dat ze nu steeds oude afleveringen in een nieuw jasje stoppen, want dit kennen we allemaal al.
Misschien een idee om met zo'n Klootwijkstem naar de betreffende omroep te gaan bellen en zeuren over dat het helemaal geen nieuwe afleveringen zijn?
quote:Op dinsdag 27 juli 2004 22:16 schreef Fixers het volgende:
[..]
Shmoopy: "Ja mevrouw hoe vers zijn uw afleveringen nu eigenlijk?"
RVU-miep: "Die worden ieder seizoen vers gemaakt hoor en dan gaan ze de vriezer in. Vlak voor het uitzenden ontdooien we ze weer en is het zo goed als vers."
Shmoopy: "Dus die uitzendingen kunnen al weken tot maanden oud zijn?"
RVU-miep: "Ehm.... Ja, ja maar dan zijn ze nog steeds vers hoor."
Shmoopy: "En die onderwerpen zijn ook al vaker gebruikt, we krijgen dus gewoon tweedehands TV."
RVU-miep: "Nee zo moet u dat niet zien, door naar een andere diersoort over te stappen is het toch heel anders. We moeten natuurlijk ook niet teveel afwijken, anders lusten mensen ons programma niet meer, dan is het te anders."
Precies, maar waarom zou je dan in vredesnaam er ook nog blauwe kleurstof inflikkeren? Blauwe kleurstoffen zijn traditioneel ook nog eens sterker en 'giftiger' dan andere kleuren, gewoon vieze meuk dus. Bah!quote:Op dinsdag 27 juli 2004 22:15 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Cola heeft toch standaard een viezige kleur? Voordat ze die kleurstof erin duwen, dus. Of heb ik dat mis?
Nee, niet over blauwe cola, maar over cola in het algemeen.
Ik weet er wel een paar. Vis-extract in Roosvicee Multivit (om de vitaminen in te kapselen of zo), Dierlijk wolvet (vitamine D3) in 100% plantaardige margarine... En dit staat allemaal niet op de verpakking, omdat het minder dan een bepaalde hoeveelheid is, en het er daarom niet op hoeft.quote:Op dinsdag 27 juli 2004 22:06 schreef Aventura het volgende:
Ja weinig aan dit keer. Misschien kunnen we zelf suggesties inzenden die men dan aan de kaak kan stellen?
Wat doet bij ons een wenkbrauw liften als we in de winkel staan? Ik kan zogauw niets bedenken, maar brand los
Dat vis-extract heeft voedseltechnisch gezien nog wat logisch. Het voegt inderdaad wat toe aan het product. Het ligt een beetje ingewikkeld, maar kort gezegd worden de vitamines daardoor minder vluchtig.quote:Op woensdag 28 juli 2004 11:09 schreef Toeps het volgende:
[..]
Ik weet er wel een paar. Vis-extract in Roosvicee Multivit (om de vitaminen in te kapselen of zo), Dierlijk wolvet (vitamine D3) in 100% plantaardige margarine... En dit staat allemaal niet op de verpakking, omdat het minder dan een bepaalde hoeveelheid is, en het er daarom niet op hoeft.
LOL de eerstvolgende vegetarier die ik zie met een fles wijn:quote:Op woensdag 28 juli 2004 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat te denken trouwens van de lijm waarmee de etiketten op de flessen zijn geplakt, hotmelt is lijm van dierlijk oorsprong.
Precies daar wou ik heen, en om bij wijn en bier te blijven, enig idee waar die mee geklaard (helder gemaakt) worden?quote:Op woensdag 28 juli 2004 11:43 schreef Fixers het volgende:
[..]
LOL de eerstvolgende vegetarier die ik zie met een fles wijn:
"Weet je wel waar dat etiket mee vast zit geplakt?"![]()
Ohja is ook een leuke: eiwit en vismeel.quote:Op woensdag 28 juli 2004 11:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Precies daar wou ik heen, en om bij wijn en bier te blijven, enig idee waar die mee geklaard (helder gemaakt) worden?
![]()
![]()
Tuurlijk, dat is zo! Daar heb ik nooit bij stilgestaan... ow, wat moet het leven van een 'echte' vegetarier moeilik zijn, laat staan dat van een veganist. Kan je niets meer nemen waar een etiket op zit geplakt!quote:Op woensdag 28 juli 2004 11:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat te denken trouwens van de lijm waarmee de etiketten op de flessen zijn geplakt, hotmelt is lijm van dierlijk oorsprong.
Kijk een paar afleveringen Keuringsdienst van waarde, en ga de fabrikanten bellen met net zulke uitgestreken vragen als zij dat doenquote:Op woensdag 28 juli 2004 12:24 schreef merdeka het volgende:
[..]
Tuurlijk, dat is zo! Daar heb ik nooit bij stilgestaan... ow, wat moet het leven van een 'echte' vegetarier moeilik zijn, laat staan dat van een veganist. Kan je niets meer nemen waar een etiket op zit geplakt!
Ik vraag me af of ze bij die vega producten met dat 'geschikt voor vegetariers' keurmerk daar ook op letten. Dat zal toch wel?
KVW kijk ik al wel, maar ik krijg nu toch best wel zin om ook wat rond te gaan bellen. Fok's keuringsdienst van waardequote:Op woensdag 28 juli 2004 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk een paar afleveringen Keuringsdienst van waarde, en ga de fabrikanten bellen met net zulke uitgestreken vragen als zij dat doen
![]()
Met die vulling is niets mis, maar misschien dat jij een erg vies merk neemt? Maar je kan ze ook zelf maken, mocht je echt lekkere bapao willenquote:Op woensdag 28 juli 2004 14:24 schreef veldmuis het volgende:
Niemand die zich ooit afvraagt wat voor rommel ze in die broodjes bapau stoppen?
Vage brokjes vlees, slijmerig spul....
Ook als ze er wel bij zeggen wat het ishoef ik het eigenlijk al niet meer. Bijvoorbeeld kipsaté bevat onder andere kalkoen (het heet toch kip?) en kippe-seperator vlees.quote:Op woensdag 28 juli 2004 14:24 schreef veldmuis het volgende:
Niemand die zich ooit afvraagt wat voor rommel ze in die broodjes bapau stoppen?
Vage brokjes vlees, slijmerig spul....
Sjaquote:Op woensdag 28 juli 2004 17:50 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ook als ze er wel bij zeggen wat het ishoef ik het eigenlijk al niet meer. Bijvoorbeeld kipsaté bevat onder andere kalkoen (het heet toch kip?) en kippe-seperator vlees.
'k zal eens moeten kijken op het pak hondevoer, maar ik durf te wedden dat er echt kippevlees in gaat. Mischien van ouwe taaie soepkippen, maar dan wel echt vlees.quote:Op woensdag 28 juli 2004 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sja
Seperator vlees,
als men de kalkoenen en de kippen heeft ontbeent word er van de resten (de botten) machinaal nog resten van afgehaald waar men worstjes en vormvlees van maakt, en de resten die uit de seperator komen maakt men hondevoer...
Oepsquote:Op woensdag 28 juli 2004 20:45 schreef shmoopy het volgende:
En dat proef je dan ook.
Of dacht men werkelijk dat er keurig blokjes gemaakt werden van kipfilet (zoals je dat thuis doet) die gemarineerd en gebakken worden.
Je voelt met 1 hap meteen: dit is rotzooi, en dan hebben we het nog niet eens over de 'smaak'.
Ik zal even uitleggen wat ze in de vleesverwerkende industrie restvlees en seperatorvlees noemen.quote:Op donderdag 29 juli 2004 10:42 schreef merdeka het volgende:
[..]
Oeps![]()
Ik maak bapao dus thuis ook met restvlees, meestal als ik soto eet - dan bewaar ik de mooie stukken voor de soto en de prut die ik van de kip af pluk gaat in de bapao...........
Ik heb eigenlijk niets tegen restvlees. Het is te eten, het is te gebruiken, dus merdeka eet het lekker op en vindt het geen rotzooiMaar ik kan dan ook heel slecht voedsel weggooien, zeker als het vlees betreft.
Dan nog vind ik het niet zo'n punt. Je kan die laatste vleesresten er zelf lastig afhalen, ook als je hebt voorgekookt. Machinaal lukt dat wel goed, dus dan gebruiken ze het ook. Ik beschouw separatorvlees niet als iets vies, maar goed, ik heb al eens koeienoog gegeten, en dat vinden veel mensen wellicht het engste restvlees (en ter 'geruststelling': dat mag in de meeste landen nog steeds fijngemalen je snack in, dus wellicht heb jij het ook al eens op)quote:Op donderdag 29 juli 2004 11:03 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik zal even uitleggen wat ze in de vleesverwerkende industrie restvlees en seperatorvlees noemen.
- Restvlees = alles wat je niet kan verkopen omdat het te klein is, vaak afsnijdsels wanneer er bijvoorbeeld lapjes worden gesneden. Nog niet zo'n probleem, op zich is dat prima vlees en favoriet voor dingen als gehakt.
- Sepratorvlees= Vleesresten die onder hog druk van botten af gewerkt wordt, favoriet bij fastfoodkatens en satehfabrikanten.
Wat is nu eigenlijk de correcte spelling? sathe, sateh,
Ongetwijfeld zal ik alle delen van een koe inmiddels wel gegeten hebben. Maar d'r moet eens opgetreden worden tegen de naam eerste klas rundvlees zoals Macdonalds en Burger King altijd gebruiken. Ik durf er een hoop geld om te verwedden dat in die burgers alleen maar seperatorvlees gaat, mischen zal je ergens een stukje verdwaald restvlees vinden. Of die lekkere malse stukken kip op de saté verpakkingen, ik vind er altijd van die miezerige fröbels al dan niet aan een stokkie geregen in zón pakkie.quote:Op donderdag 29 juli 2004 11:23 schreef merdeka het volgende:
[..]
Dan nog vind ik het niet zo'n punt. Je kan die laatste vleesresten er zelf lastig afhalen, ook als je hebt voorgekookt. Machinaal lukt dat wel goed, dus dan gebruiken ze het ook. Ik beschouw separatorvlees niet als iets vies, maar goed, ik heb al eens koeienoog gegeten, en dat vinden veel mensen wellicht het engste restvlees (en ter 'geruststelling': dat mag in de meeste landen nog steeds fijngemalen je snack in, dus wellicht heb jij het ook al eens op)
De authentieke naam voor sateh is sateh, maar in NL mag je ook gewoon saté schrijven.
{maar gelukkig niet in de EU landen)quote:Op donderdag 29 juli 2004 11:23 schreef merdeka het volgende:
[..]
(en ter 'geruststelling': dat mag in de meeste landen nog steeds fijngemalen je snack in, dus wellicht heb jij het ook al eens op)
Daar zeggen ze ook niets over kip of soja.quote:Surimi is gefileerde en gewassen koolvis. Na enkele bewerkingen wordt het produkt vezelig en kan het worden geperst. Er worden extracten van garnalen of krab enaromaten aan toegevoegd. Het produkt krijgt een bepaalde vorm en wordt gesteriliserd, verpakt en ingevroren.
Is dat zo? Want in Portugal heb ik dat betreffende koeienoog gegeten (taai, hard, niet lekker overigens). Als het daar op je bord mag, mag het ook in een snack, lijkt me.quote:Op donderdag 29 juli 2004 11:58 schreef donald_dick het volgende:
[..]
{maar gelukkig niet in de EU landen)
Opleiding: Middelbare Hotelschool sorry:Horecaondernemerschuinestreepmanagerniveauvier. Maar ik zeg gewoon middelbare hoteschool (afgekort MHS). Daar krijg je de basis wel, met je certificaat assistent kokquote:Op zaterdag 31 juli 2004 03:34 schreef BBQ-kip het volgende:
Waar kun je nou aan dit soort kennis komen?
Lijkt me wel een leuke nieuwe hobby eigenlijk
Wat voor boeken zijn goed om te lezen enzo?
Tnx!quote:Op dinsdag 3 augustus 2004 21:26 schreef veldmuis het volgende:
Hoi. Bijna weer.
Ik ga zeker weer kijken!quote:Keuringsdienst van Waarde
Het ambachtelijk gemaakte consumentenprogramma van de RVU. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie.
De Keuringsdienst van Waarde keert terug! Vanaf 26 oktober om 21:30 uur op Nederland 3. Tegelijkertijd gaat een splinternieuwe website de lucht in.
Aflevering 1: Het donzen dekbed
Wat slaapt beter, onder eend of onder ganzendons? De Keuringsdienst van Waarde laat zich voorlichten over het slaapcomfort en de isolatiekracht van het betere dekbed. Dons moet het zijn, maar van welk beest en waarom? Verkopers raaskallen er vrolijk op los en de Keuringsdienst gaat op reis. Naar de bakermat van het beste donzen dekbed. Voor een bloedserieus kussengevecht. Foto: donsganzen op een modelboerderij in Hongarije.
De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. KVW: geen cabaret, geen zeep, maar gewone boodschappen en toch theater. Een programma van Dahl TV in opdracht van de RVU educatieve omroep, gemaakt door Maurice Dekkers, Wouter Klootwijk, Roland Duong en Teun van de Keuken. Eindredactie: Henk Baard.
Ga zeker ook kijken ben aa de hand van dit topic wel erg benieuwd geworden.quote:Op zaterdag 23 oktober 2004 22:56 schreef BBQ-kip het volgende:
Ow leuk leuk leuk!!!
even een quootje van de site:
[..]
Ik ga zeker weer kijken!
Goedgekeurd vlees volgens Islamitische voorschriften.quote:Op dinsdag 9 november 2004 21:56 schreef tong80 het volgende:
Wat is Helal ? Nooit van gehoord.
Beter bekend als Halal in Nederland. Halal kroketten verkrijgbaar bij Febo.quote:Op dinsdag 9 november 2004 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgende week over Helal.
Idd uit een GLAZEN SCHAAL......quote:Op woensdag 10 november 2004 11:13 schreef divX_Xvid het volgende:
koude bruine bonen uit een glazen schaal eten![]()
![]()
Gezien.quote:Op woensdag 17 november 2004 00:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Iemand nog meer de uitzending over Halal gezien? Verbaasd dat vrijwel alle kaas en kalfsvlees sowieso Halal is? Ik wel. Goed staaltje hollandse handelsgeest.
Heb het begin van de aflevering gezien. En ja er is gezegd dat het in princiepe niet schadelijk is. Weet niet of het in de afevering is gezegd, maar heb wel eens gehoord van een mogelijke allergie voor E62/MSG/Vé-Tsin. Maar goed het is niet schedlijk en goedgekeurd. Daarover kunnen we de industrie niets verwijtenquote:Op dinsdag 23 november 2004 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Naar aanleiding van de uitzending over smaakversterkers had ik al een stukje geschreven voor het forum, mooi om te zien dat ook de expert die ze in de uitzending het zelfde zei. Er is geen enkel bewijs voor de negatieve invloeden van smaakversterkers. (Zie ook boven)
De complot theorie van dat het toevoegen van smaakversterkers aan eten om mensen meer te laten eten is vergezocht. Het toevoegen van zout of het lekker maken van je product bereikt het zelfde effect, en smaakversterkers maken een product vaak ook lekkerder. Je verwijt de fabrikant in principe dat ie een product maakt wat we lekker vinden.
quote:De smaak is verschrikkelijk, waarom zou je die in godsnaam moeten versterken..........
Nu zeg je iets heel stoms...quote:Op vrijdag 26 november 2004 13:50 schreef MaRySe het volgende:
Is het niet keurkings dienst van waren of zeg ik nu iets heel stoms
www.kvw.tvquote:Op vrijdag 26 november 2004 13:50 schreef MaRySe het volgende:
Is het niet keurkings dienst van waren of zeg ik nu iets heel stoms
Guten zijn eiwitten...quote:Op woensdag 24 november 2004 02:05 schreef shredder het volgende:
Je kan imho ook gewoon allergisch zijn voor gluten, alsof zetmeel dan per definitie slecht voor je is.
Ik niet.quote:Op dinsdag 30 november 2004 22:01 schreef golfer het volgende:
Heb in een deuk gelegen.
Rot op, je hebt gewoon een pestbui vanavond. Je begon ook al tegen mij te blazen of ik helicopters at.quote:Op dinsdag 30 november 2004 22:28 schreef veldmuis het volgende:
[..]
Ik niet.
De inhoud van het programma is best grappig enzo, maar dat kloot-figuur presenteert als een droogkloot, gewoon niet grappig.
Het had beter gekund met dezelfde inhoud, maar een goeie presentatie.
Rot op, ik was keiserieus. Ja niet over die helicopters. *Blaas*quote:Op dinsdag 30 november 2004 22:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rot op, je hebt gewoon een pestbui vanavond. Je begon ook al tegen mij te blazen of ik helicopters at.
Ik vind de presentatie een van de sterkere punten van het programma. Dat gemaakt leuk doen wat je tegenwoordig zoveel op tv ziet is er tenminste niet bij.quote:Op dinsdag 30 november 2004 22:28 schreef veldmuis het volgende:
Het had beter gekund met dezelfde inhoud, maar een goeie presentatie.
Tsja... maar ik denk dat de teneur wel duidelijk was... het is allemaal dezelfde zooi... welk merk je ook neemt, er zit meer zooi in dan vlees of gezonde dingen voor je dier...quote:Op maandag 6 december 2004 23:03 schreef cinnamongirl het volgende:
Ik heb de uitzending over diervoeders niet helemaal begrepen.
Nu weet ik nog niet of de kattenbrokjes van Hill's, technical, royal canin enzo echt beter zijn dan andere brokjes.
Het ging meer over nat voer.
Precies, alleen kan het zijn dat je echt verschil bij je kat merkt w.b. ontlastingprobs of zo, maar dat komt dan door hoe je kat op het voer (of de veranderingen in het voer) reageert, en niet aan het voer zelf.quote:Op woensdag 8 december 2004 09:27 schreef wendy-tje het volgende:
Tsja... maar ik denk dat de teneur wel duidelijk was... het is allemaal dezelfde zooi... welk merk je ook neemt, er zit meer zooi in dan vlees of gezonde dingen voor je dier...
Mwah, het gaat natuurlijk meer om het principe... het WNF geeft aan dat alles goed en netjes gebeurt, willen daar vervolgens niks over zeggen etc. Juist zo'n ideeele organisatie als het WNF zou wel wat meer openheid van zaken mogen gevenquote:Op woensdag 8 december 2004 11:20 schreef Lexie het volgende:
Wat een slappe aflevering gisteren trouwens over die speelgoedfabrieken. Het viel me hardstikke mee hoe die mensen daar werkten: nette fabrieken, geen kinderen en die flats zagen er ook niet slecht uit. Beetje lomp om je westerse normen qua arbeidsomstandigheden op een ander land toe te passen.
Het is net zoiets als naar Africa gaan en dan verontwaardigd zijn dat ze geen 10 mbit internet in hun kleihut hebben.
IDDquote:Op woensdag 8 december 2004 11:20 schreef Lexie het volgende:
Wat een slappe aflevering gisteren trouwens over die speelgoedfabrieken. Het viel me hardstikke mee hoe die mensen daar werkten: nette fabrieken, geen kinderen en die flats zagen er ook niet slecht uit. Beetje lomp om je westerse normen qua arbeidsomstandigheden op een ander land toe te passen.
Het is net zoiets als naar Africa gaan en dan verontwaardigd zijn dat ze geen 10 mbit internet in hun kleihut hebben.
Dat is een andere discussie, maar je hebt wel gelijk, het is schandalig dat WNF geen openheid geeft.quote:Op woensdag 8 december 2004 11:25 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Mwah, het gaat natuurlijk meer om het principe... het WNF geeft aan dat alles goed en netjes gebeurt, willen daar vervolgens niks over zeggen etc. Juist zo'n ideeele organisatie als het WNF zou wel wat meer openheid van zaken mogen geven
Ik vond het commentaar van die nederlandse ondernemer zeer reëel: qua arbeidsomstandigheden kun je gewoonweg niet verwachten, dat een land in ontwikkeling direct op het niveau zit van bijvoorbeeld Nederland. Dit is een ontwikkeling die geleidelijk gaat en heeft rechtstreeks te maken met (algemene) welvaart, scholing e.d..quote:Op woensdag 8 december 2004 11:20 schreef Lexie het volgende:
Wat een slappe aflevering gisteren trouwens over die speelgoedfabrieken. Het viel me hardstikke mee hoe die mensen daar werkten: nette fabrieken, geen kinderen en die flats zagen er ook niet slecht uit. Beetje lomp om je westerse normen qua arbeidsomstandigheden op een ander land toe te passen.
Het is net zoiets als naar Africa gaan en dan verontwaardigd zijn dat ze geen 10 mbit internet in hun kleihut hebben.
Klopt, net als dat de vakbeweging, pensioenvoorzieningen etc ook nog niet zo lang bestaan...quote:Op woensdag 8 december 2004 11:58 schreef Litman het volgende:
[..]
Ik vond het commentaar van die nederlandse ondernemer zeer reëel: qua arbeidsomstandigheden kun je gewoonweg niet verwachten, dat een land in ontwikkeling direct op het niveau zit van bijvoorbeeld Nederland. Dit is een ontwikkeling die geleidelijk gaat en heeft rechtstreeks te maken met (algemene) welvaart, scholing e.d..
Vergeet ook niet dat bijvoorbeeld kinderarbeid ook pas definitief begin vorige eeuw is afgeschaft in Nederland. Relatief niet zo heel erg lang geleden dus.
Ik vond wel dat die chinees die teddyberen aan het 'stuffen' was heel angstig keek. Hij ging ook heel snel weer verder met zijn werk na het 'spontane' interview om de verloren tijd weer in te halen...quote:Op woensdag 8 december 2004 12:02 schreef Lexie het volgende:
Ik zie die Chinezen al kijken als ze opeens een steuntje onder hun voeten krijgen en op een skippybal moeten zitten tegen de RSI.
Op een of andere manier denken veel mensen dat dit universele rechten zijn, die al sinds het begin van de mensheid bestaan. Niets is minder waar inderdaad.quote:Op woensdag 8 december 2004 12:03 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Klopt, net als dat de vakbeweging, pensioenvoorzieningen etc ook nog niet zo lang bestaan...
Spreek je jezelf niet een beetje tegen?quote:Op woensdag 8 december 2004 12:12 schreef turnpike het volgende:
Het past gewoon niet als je als industrie zijnde, geworteld in een westers land, je producten laat fabriceren in landen waar regels getreden worden die je zelf in acht houdt. Dat heet, het in stand houden en profiteren van.
Je mag best je producten daar laten maken omdat het zo lekker goedkoop is, daar kan je geen ondernemer ongelijk in geven.
Nee...quote:Op woensdag 8 december 2004 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Spreek je jezelf niet een beetje tegen?
Hoewel ik het in de kern met je eens ben, heb je wel een praktisch probleem: er blijven bijzonder weinig produkten over die je kunt gebruiken. China is de 'manufacturer' van de wereld en jij profiteert daar op dit moment (waarschijnlijk) ook van, en houdt zo het systeem in stand.quote:Op woensdag 8 december 2004 12:12 schreef turnpike het volgende:
Het ging over kinderrrrrrarbeid, niet over de juiste werkhouding. Chinezen zijn behoorlijk flexibel...dusssss.
Dom liberaal geblaat hier.
Het past gewoon niet als je als industrie zijnde, geworteld in een westers land, je producten laat fabriceren in landen waar regels getreden worden die je zelf in acht houdt. Dat heet, het in stand houden en profiteren van.
Je mag best je producten daar laten maken omdat het zo lekker goedkoop is, daar kan je geen ondernemer ongelijk in geven.
Mee eens.quote:Op woensdag 8 december 2004 11:20 schreef Lexie het volgende:
Wat een slappe aflevering gisteren trouwens over die speelgoedfabrieken. Het viel me hardstikke mee hoe die mensen daar werkten: nette fabrieken, geen kinderen en die flats zagen er ook niet slecht uit. Beetje lomp om je westerse normen qua arbeidsomstandigheden op een ander land toe te passen.
Het is net zoiets als naar Africa gaan en dan verontwaardigd zijn dat ze geen 10 mbit internet in hun kleihut hebben.
Bij dit programma gaat het soms in eerste instantie over het een, en later over het ander... Maar ik denk dat jij ook wel flexibel wordt als je moet werken voor een hongerloontjequote:Op woensdag 8 december 2004 12:12 schreef turnpike het volgende:
Het ging over kinderrrrrrarbeid, niet over de juiste werkhouding. Chinezen zijn behoorlijk flexibel...dusssss.
Oh ja? Fijn dat jij zo'n inhoudelijke reactie geeftquote:Dom liberaal geblaat hier.
dus: ethisch gezien klopt het niet, maar economisch gezien heel slim?quote:Het past gewoon niet als je als industrie zijnde, geworteld in een westers land, je producten laat fabriceren in landen waar regels getreden worden die je zelf in acht houdt. Dat heet, het in stand houden en profiteren van.
Je mag best je producten daar laten maken omdat het zo lekker goedkoop is, daar kan je geen ondernemer ongelijk in geven.
Dat klopt, het begint met consumeren.quote:Op woensdag 8 december 2004 12:18 schreef Litman het volgende:
[..]
Hoewel ik het in de kern met je eens ben, heb je wel een praktisch probleem: er blijven bijzonder weinig produkten over die je kunt gebruiken. China is de 'manufacturer' van de wereld en jij profiteert daar op dit moment (waarschijnlijk) ook van, en houdt zo het systeem in stand.
Natuurlijk, in China zal je moeten, daar is het geen kwestie van willen.quote:Op woensdag 8 december 2004 12:21 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Bij dit programma gaat het soms in eerste instantie over het een, en later over het ander... Maar ik denk dat jij ook wel flexibel wordt als je moet werken voor een hongerloontje
[..]
ach, gezien de lage olieprijzen mag ik gerust een aantal litertjes op het vuur gooien.quote:Oh ja? Fijn dat jij zo'n inhoudelijke reactie geeft
[..]
Sja, als bedrijf zul je moeten blijven concurreren, daar moet je realistisch in zijn.quote:dus: ethisch gezien klopt het niet, maar economisch gezien heel slim?
Tsja, zo werkt dat. Tijdens mijn stageonderzoek een tijdje geleden kwam ik een hoop bedrijven tegne die hun productie naar china wilden verplaatsen. Geef ze eens ongelijk.quote:Op woensdag 8 december 2004 12:34 schreef turnpike het volgende:
Sja, als bedrijf zul je moeten blijven concurreren, daar moet je realistisch in zijn.
Bedoel je de westerse bedrijven of de andere partij ?quote:Op woensdag 8 december 2004 13:32 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Tsja, zo werkt dat. Tijdens mijn stageonderzoek een tijdje geleden kwam ik een hoop bedrijven tegne die hun productie naar china wilden verplaatsen. Geef ze eens ongelijk.
Toch denk ik dat bedrijven wel een maatschappelijke functie zouden kunnen vervullen voor de arbeidsomstandigheden aldaar. Maar goed, dat is aan het bedrijf zelf.
de westerse bedrijven. Zij hebben in zoverre een sterke positie dat ze een 'goede' behandeling van werknemers zouden kunnen afdwingen. Dat kan ook economisch aantrekkelijk zijn voor het westerse bedrijf...quote:Op woensdag 8 december 2004 13:45 schreef turnpike het volgende:
[..]
Bedoel je de westerse bedrijven of de andere partij ?
tuurlijk is dat niet ecomisch aantrekkelijk, want dan gaan de prijzen omhoog. en dat wil jij ook nietquote:Op woensdag 8 december 2004 14:22 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
de westerse bedrijven. Zij hebben in zoverre een sterke positie dat ze een 'goede' behandeling van werknemers zouden kunnen afdwingen. Dat kan ook economisch aantrekkelijk zijn voor het westerse bedrijf...
Economisch aantrekkelijk kan ook zijn dat een bedrijf zich profileert als een bedrijf met aandacht voor de mensenrechten... dat kan de verkoop een enorme boost geven. Economie is meer dan alleen prijzenquote:Op woensdag 8 december 2004 15:08 schreef donald_dick het volgende:
[..]
tuurlijk is dat niet ecomisch aantrekkelijk, want dan gaan de prijzen omhoog. en dat wil jij ook niet
kijk eens op www.kwv.nl daar staan alle uitzendingen onlinequote:Op woensdag 8 december 2004 15:11 schreef Scrutinizer het volgende:
Gemist deze weekWordt het herhaald? En zo ja, wanneer?
Je kunt het nakijken op via deze linkquote:Op woensdag 8 december 2004 15:11 schreef Scrutinizer het volgende:
Gemist deze weekWordt het herhaald? En zo ja, wanneer?
http://www.rvu.nl/kvw/quote:Op woensdag 8 december 2004 15:11 schreef Scrutinizer het volgende:
Gemist deze weekWordt het herhaald? En zo ja, wanneer?
In neverland misschien.quote:Op woensdag 8 december 2004 15:11 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Economisch aantrekkelijk kan ook zijn dat een bedrijf zich profileert als een bedrijf met aandacht voor de mensenrechten... dat kan de verkoop een enorme boost geven. Economie is meer dan alleen prijzen
ja dat zeiden ze ook van biologisch vlees, maar een gemiddelde cnsument gaat geen kipfilet kopen wat 2x zo duur is dan een gewoon lappie kipfilet.quote:Op woensdag 8 december 2004 15:11 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Economisch aantrekkelijk kan ook zijn dat een bedrijf zich profileert als een bedrijf met aandacht voor de mensenrechten... dat kan de verkoop een enorme boost geven. Economie is meer dan alleen prijzen
quote:Op woensdag 8 december 2004 15:14 schreef turnpike het volgende:
[..]
In neverland misschien.
De rest van die kapitalistische honden moet nog steeds gewoon aan de lijn worden gehouden.
Das ook wel het slechtste voorbeeld idd... omdat de vleesprijzen chrinisch te laag zijn, is het biologische in verhouding ook gewoon te duurquote:Op woensdag 8 december 2004 15:19 schreef donald_dick het volgende:
[..]
ja dat zeiden ze ook van biologisch vlees, maar een gemiddelde cnsument gaat geen kipfilet kopen wat 2x zo duur is dan een gewoon lappie kipfilet.
Ohjadaswaarook.quote:Op woensdag 8 december 2004 15:19 schreef wendy-tje het volgende:
[..]
Het begint hier teveel op POL te lijken zo
Oeh leuk! Complottheorietjesquote:Op woensdag 8 december 2004 15:33 schreef turnpike het volgende:
[..]
Ohjadaswaarook.
Maar de welvaart in China heeft directe relatie met de emigratie vanuit dat land, zo kunnen we makkelijk een bruggetje bouwen naar de overvloed aan chinese restaurants in NL. Ofzo......
Van de websitequote:Op zaterdag 4 december 2004 12:10 schreef DinoPK het volgende:
De presentatie vind ik juist werelds. Lekker droog idd, vooral bij de telefoontjes naar de klanten services. Heerlijk om te horen hoe ze mensen keer op keer stil weten te krijgen door gewoon slim hun stelling over te brengen. Wel vind ik het jammer dat er dit seizoen niet echt spraakmakende onderwerpen bijzitten. Ik had bijvoorbeeld veel verwacht van ve-tsin, maar die aflevering was juist erg mild. ...
een van dè betere telefoontjesquote:Hallo? Vetsin ja, vetsin nee?
De KvW belt een Chinees restaurant over vetsin
KVW: "Goedemiddag, ik wilde misschien een hapje bij u gaan eten en ik wil weten of u in uw Chinese keuken vetsin gebruikt."
CHINEES: "Ja, vetsin niet."
KVW: "Oh."
CHINEES:: "Geen vetsin hè."
KVW: "Nee?"
CHINEES: "Jij wilt vetsin?"
KVW: "Nee, ik wil liever geen vetsin."
CHINEES: "Ja daarom. Wij geven geen vetsin."
KVW: "Wat is er slecht aan vetsin?"
CHINEES: "Nee, als jij wil niet, dan geven wij niet. Als je wil, dan wij geven wel."
KVW: "Oh, jullie gebruiken het wel."
CHINEES: "Ja. Maar voor sommige mensen is het een beetje lastig die vetsin, dan doen wij het niet."
KVW: "Wat vindt u zelf lekkerder, met of zonder vetsin?'
CHINEES: "Eigenlijk is met vetsin de smaak een beetje lekker."
KVW: "Dus u gebruikt het zelf wel en u bent nog steeds helemaal gezond?'
CHINEES: (lacht) "Ok, gefeliciteerd. Kom es eten."
KVW: "Ja, ik kom het een keertje proberen."
CHINEES: "Hoe laat kom je?'
KVW: "Nee ik wil niet reserveren, ik kom wel een keertje langs."
CHINEES: "Dat is echt fijn, dan zal ik zo een knappe jongen zien, hè?"
KVW: "Er komt een knappe jongen?"
CHINEES: "Ik zal misschien een knappe jongen zien, ik bedoelde jij, ik kan helemaal niet wachten. Want ik werk hier en als jij komt langs, dan kan ik jou zien, toch?"
KVW: "Ja, dat is wel leuk ja."
CHINEES: "Daarom ik zeg, ik kan hele knappe jongen zien. Dus als jij gelijk even langs kan komen dan is het echt gezellig."
KVW: "Ha-ha-ha!"
CHINEES: "Dan weet je genoeg hè? Ok dag!"
KVW: "Ja, bedankt."
Nah, ik vind het ook wel leuk als ze andere dingetjes behandelen.quote:Op woensdag 8 december 2004 23:08 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vond de aflevering van gisteren kut, ze kunnen het beter bij de voedingsmaffia houden, is nog genoeg in te ontdekken, veel interessanter dan zo'n kuthelicopter.
Aan de telefoon kan dat veel beter. Bij hem wordt het meteen een vraag & antwoordspel.quote:Op woensdag 8 december 2004 23:08 schreef BBQ-kip het volgende:
Roland gaat het ook steeds beter doen vind ik.
Ja en dat was dan speelgoed van het jaar......quote:Op zondag 12 december 2004 12:56 schreef Chielus het volgende:
Ik hb het ook gezien bij Kasse, geweldig, zelfs iemand van Nikko houd het ding niet in de lucht.
quote:Beste kijkers,
De Keuringsdienst van Waarde heeft veel reacties gekregen op de uitzending over e621 / Vetsin.
Een van de opmerkingen was dat we te weinig aandacht hadden voor de gevolgen van deze smaakversterker.
Daarom zoeken wij voor onze speciale eindejaarsuitzending proefpersonen die volgende week voor de camera de gevolgen kunnen demonstreren van het gebruik van e621 / Vetsin.
Wilt u meedoen, dan kunt u een e-mail sturen naar:
kvw@rvu.nl
quote:Misschien is dat wel met Photoshop gedaan. Dat kan natuurlijk ook nog
op www.kvw.tv kan je de aflevering kijken.quote:Op woensdag 22 december 2004 14:04 schreef wendy-tje het volgende:
Ik heb het niet gezien... maar als ze dat over die vetzuren letterlijk zo gezegd hebben zou ik dat heel jammer vinden
al met al is t nep. ergens gezien, t is gewoon , made in Holland.quote:Op donderdag 23 december 2004 19:00 schreef Scrutinizer het volgende:
Vanavond dus weer een uitzending om 20.40 waarin o.a. het vervolg op het Bertolli-vrouwen verhaal
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |