abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_55887419
Kindjes waren hevig teleurgesteld

Je moet niet weglopen bij dingen op hoog vuur! Al talloze malen de soep laten overkoken 'Ik loop heel even naar de gang om iets te pakken' en daar lag alweer alle soep op het fornuis

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2008 23:32:22 ]
  dinsdag 8 januari 2008 @ 23:32:20 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55887425
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:19 schreef Bluezz het volgende:
Pfffffff dat ruik je toch
(ik had het tegen signe trouwens )
Ik woon in een studentenhuis dus ik zat in mijn kamer met de deuren verder dicht.
pi_55887476
Geweldig topic dit.

Een van de eerste keren dat ik een stoofschotel ging maken, had ik te weinig water in de pan gegoten, stond de pan op een veel te groot gaspit op een te hoog vuur en dacht ik dat ik wel een kwartier uit de keuken kon blijven. Anders moet je maar uren in de keuken blijven staan, dat is zo saai. Even later klopte een huisgenoot op mijn deur en vroeg zichtbaar geschrokken of ik iets op het vuur had staan. Vlam in de pan, hij had kunnen voorkomen dat de keuken mee ging. En mijn pan was naar de klote natuurlijk.

In de flat waar ik woon heeft iemand een flink aantal verdiepingen hoger een soortgelijke culinaire blunder gemaakt waar de rest van de flat van kon meegenieten. De hele trappengang stond blauw van de rook en het stonk vreselijk. En dan denk je dat iemand daar van leert, maar nee hoor, slechts een paar weken later bleek dat exact dezelfde keuken volledig is afgebrand.

In de Indische keuken heb je iets grappigs genaamd sereh, ofwel citroengrasstengel. Die dingen worden vaak gebruikt bij stoofschotels. Alleen moet je het uiteinde van de stengel wel eerst even breken voordat je het in de pan bij het vlees gooit, anders sta je dus net als ik voor jan lul een grasstengel met je voer mee te koken.

Ik ging koken voor 10 man en ik was vergeten dat er vegetariërs bij waren. Maar geen nood, rijst, groente en tofu is ook een prima gerecht. Ik had het probleem opgelost en iedereen vond het lekker, dus ik was trots... totdat ik besefte dat ik een kippenbouillonblokje bij de rijst had gegooid. Ik heb het maar aan niemand verteld..
pi_55887730
Haha die laatste is heel leuk
  woensdag 9 januari 2008 @ 00:21:33 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_55888547
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:42 schreef heaven7 het volgende:
Haha die laatste is heel leuk
Vooral als je je bedenkt dat die dingen meestal van legbatterijkippen worden gemaakt
quote:
Op dinsdag 8 januari 2008 23:34 schreef Black_Tulip het volgende:

In de Indische keuken heb je iets grappigs genaamd sereh, ofwel citroengrasstengel. Die dingen worden vaak gebruikt bij stoofschotels. Alleen moet je het uiteinde van de stengel wel eerst even breken voordat je het in de pan bij het vlees gooit, anders sta je dus net als ik voor jan lul een grasstengel met je voer mee te koken.
en zo leer je ok nog eens wat
pi_55890186
Oh ik had laatst ook nog een blunder. Ik was de hele middag bezig geweest met het maken van een heerlijke, maar bewerkelijke pastasschotel. Zelf tagiatelle gemaakt, gehaktballetjes er bij, een saus met nogal wat ingredienten, kortom: veul werk. Sta ik alles op bordjes te scheppen en als top doe ik er een lepel zure room overheen.........Bij de laatste lepel dacht ik, heej, wat ruikt het raar! Is die room dus niet meer goed!!!!!!! Bleek er een klein scheurtje in de verpakking te hebben gezeten......................grrrr........................gerecht kon de kliko in!

En wat hebben we nu geleerd????: altijd eerst even proeven voordat het op het bord gaat.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55915180
quote:
Op donderdag 10 maart 2005 20:06 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Die past in de categorie van je afvragen waarom je water maar niet warm wordt en er dan na 5 minuten achterkomen dat de stekker van de waterkoker naast het stopcontact ligt.

Iemand die ik ken heeft wel eens een omelet geprebeerd te bakken zonder boter of olie, dat was dus ook niet zo'n succes. Zwart ei en weg anti-aanbaklaag van de koekenpan.
als je een goede anti-aanbaklaag hebt dan kan dat prima

Blunders:
-Ipv een koekenpan een kookpan op de electrische kookplaat laten opwarmen om er vervolgens olie in te gooien Was wel een mooie steekvlam.

-Caramel te donker laten worden en het vervolgens nog heet de plastic vuilnisbak in te kieperen. Vuilnisbak kon ook bij het vuilnis...

-Deksel niet goed vasthouden bij het afgieten (heb nu pannen waar je de deksel op vast kan zetten)

-Met vriendinnetjes barbecueen: een fohn (!) gebruiken om de kooltjes te beluchten. Inktvisjes open en bloot op de bbq laten 'garen' (rubber) en de pofaardappels na 3 uur eens onder het rooster vandaan halen. Inmiddels waren we zo dronken van de Schlambowle dat we de zwarte kanonskogels bij de buren in de tuin gingen keilen

-Schlambowle drinken
pi_55917537
Zakje poeder om saus mee te maken openscheuren

Inhoud van het zakje in de prullenbak kieperen,

Zakje in de pan gooien.

pi_57331490
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
pi_57331655
quote:
Op donderdag 10 januari 2008 10:28 schreef _Arual_ het volgende:
Zakje poeder om saus mee te maken openscheuren

Inhoud van het zakje in de prullenbak kieperen,

Zakje in de pan gooien.

suiker in je koffiekopje doen en vervolgens de koffie in de suikerpot schenken...

Zelf kruidnootjes maken en niet weten dat ze met een theelepeltje de afgestreken variant bedoelden... De kruidnoten gierden je door de keel, man.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_57358415
Die van de gelatine

Dronken kookblunders zijn het leukst; zo betrapte ik ooit een huisgenoot bij een uitermate gezellig kerstdiner op een fraaie blunder. Hij wilde appelflappen bakken als dessert. Bladerdeeg uit de vriezer, plakjes uitgespreid op het aanrecht, appelprutje erop, dichtvouwen en aandrukken. Yeah right. Hij duwen, duwen. Beetje water ertussen zelfs, maar nee, plakte niet.

Plasticje, jeweettoch
pi_57358592
Daar hoef je niet dronken voor te zijn hoor
pi_57364936
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
We have a winner!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57368455
Ooit es stroganoff gemaakt waar als kooktip "een scheutje wodka" bij stond. Ik schoot wat uit, en was vervolgens echt teut toen ik aan het toetje toe was.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_57368613
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 09:24 schreef fruityloop het volgende:
Ooit es stroganoff gemaakt waar als kooktip "een scheutje wodka" bij stond. Ik schoot wat uit, en was vervolgens echt teut toen ik aan het toetje toe was.
Dan heb je twee blunders in een klap gemaakt, want normaal gesproken moet je het gerecht na het toevoegen van alcohol flink doorwarmen, zodat de alchohol verdampt en je alleen de smaak over houdt. Als je teut wordt van je gerecht dan heb je het niet goed gedaan! Hihi........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_57370566
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 09:34 schreef Tezz het volgende:

[..]

Dan heb je twee blunders in een klap gemaakt, want normaal gesproken moet je het gerecht na het toevoegen van alcohol flink doorwarmen, zodat de alchohol verdampt en je alleen de smaak over houdt. Als je teut wordt van je gerecht dan heb je het niet goed gedaan! Hihi........
Dat van het (door)koken weet ik wel, maar het was zoveel dat het nog een dag had geduurd voordat al die alcohol verdampt zou zijn.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 14 maart 2008 @ 12:21:20 #242
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57372100
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .
Dat dacht ik ook! Ik heb zelfs het water daadwerkelijk gebruikt om een bavarois te maken vóórdat ik me begon af te vragen of dit wel de bedoeling was.
  vrijdag 14 maart 2008 @ 14:28:57 #243
67615 Shadowcat
Macho does not prove mucho
pi_57375121
quote:
Kassa ging op zoek naar echte mannen en die vonden we bij een groot bouwproject. Een heel legioen bouwvakkers werkt daar aan het nieuwe onderkomen voor de archieven en de Media Experience voor beeld en geluid, dat volgend jaar zomer klaar moet zijn.

Maar tot die tijd wordt er nog keihard gewerkt, wat rond één uur een kantine vol hongerige mannen oplevert. Zij kregen van ons een bord met vier stukken ‘vlees’; twee stukken gepaneerde Valess, en twee stukken kipschnitzel, gekocht in verschillende supermarkten.

Alles zit in een krokant jasje, maar in de kipschnitzel zit kip, terwijl de Valess gemaakt is van zuivel en zeewierextract. Dat verklaart ook meteen het verschil met andere vleesvervangers; die zijn plantaardig, en niet gemaakt van zuivel.

Het resultaat van de steekproef was opmerkelijk. Alhoewel de bouwvakkers de smaak niet altijd helemaal thuis konden brengen, gaven de meeste bouwvakkers toch de voorkeur aan Valess boven de echte kipschnitzel. Het meest gehoorde argument was dat de kipschnitzel te vet was, daarom vonden ze Valess lekkerder.

Toen ze te horen kregen wat ze eigenlijk gegeten hadden waren ze oprecht verrast dat er een vegetarisch product tussen zat.
Bron: Kassa
I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
pi_57376797
paar jaar geleden. "Pizza ligt in de oven, je hoeft hem straks alleen nog maar aan te zetten".
Ik wil 's avonds eten, zet de oven aan. Kijk 15 a 20 minuten later in de oven, en daar lag mijn mooie pizza.
In punten snijden, hap nemen.. en dan erachter komen dat er blijkbaar nog plastic om de pizza heen zat, toen deze in de oven lag.
Eigenlijk vind ik het niet mijn blunder..
..
pi_57377658
quote:
Op woensdag 9 januari 2008 07:45 schreef Tezz het volgende:
Oh ik had laatst ook nog een blunder. Ik was de hele middag bezig geweest met het maken van een heerlijke, maar bewerkelijke pastasschotel. Zelf tagiatelle gemaakt, gehaktballetjes er bij, een saus met nogal wat ingredienten, kortom: veul werk. Sta ik alles op bordjes te scheppen en als top doe ik er een lepel zure room overheen.........Bij de laatste lepel dacht ik, heej, wat ruikt het raar! Is die room dus niet meer goed!!!!!!! Bleek er een klein scheurtje in de verpakking te hebben gezeten......................grrrr........................gerecht kon de kliko in!

En wat hebben we nu geleerd????: altijd eerst even proeven voordat het op het bord gaat.
Vreselijk, ik heb het ook een keer meegemaakt!

Er stond nog zo'n achterlijk flesje 'Room Culinesse' of zo in de koelkast... normaal gebruik ik dat soort rotzooi niet, maar goed, het stond er.

Had ik een heerlijke pan zelfgemaakte soep opstaan (gelukkig wel van een blokje, anders was het helemaal zonde) met heel veel broccoli, aardappels, prei en knoflook enzo, rook zalig. Vlak voor het opdienen heb ik in een vlaag van verstandsverbijstering een scheut van die Culinesse-shit erdoorheen gegooid omdat ik geen creme fraiche had. HET STONK!!! Was dus totaal niet meer goed, enorme pan soep naar de klote.

Ik was zo kwaad dat mijn vriend nog snel naar de winkel is gerend voor meer prei en broccoli, en ik alles helemaal opnieuw heb gedaan
  vrijdag 14 maart 2008 @ 16:32:35 #246
67615 Shadowcat
Macho does not prove mucho
pi_57377721
quote:
Op vrijdag 14 maart 2008 16:30 schreef Melusine het volgende:
Had ik een heerlijke pan zelfgemaakte soep opstaan (gelukkig wel van een blokje, anders was het helemaal zonde) met heel veel broccoli, aardappels, prei en knoflook enzo, rook zalig.
Klinkt erg lekker, heb je een recept?
I never travel without my diary, so that I always have something sensational to read.
pi_57387270
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:02 schreef BliksemSchigt het volgende:
Bij het maken van Panna Cotta gebruik je gelatineblaadjes. Nog nooit geprobeerd, dus altijd even lezen hoe het moet.

'Even laten weken in water, en dan uitknijpen'. Ok tof, dat lukt wel. Na drie velletjes uitknijpen en er werkelijk niets uitkrijgen, de velletjes weg te doen, toch maar afvragen wat de bedoeling er nu van is .

Daarnet erachter gekomen dat je gewoon het velletje er in op moet laten lossen en het water er 'uitknijpen'; niet de gelatine. Beetje jammer .


hahahahahahhaha (sorry, is natuurlijk niet echt leuk maar wel heel grappig)
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57387290
quote:
Op woensdag 12 maart 2008 18:11 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

suiker in je koffiekopje doen en vervolgens de koffie in de suikerpot schenken...

Zelf kruidnootjes maken en niet weten dat ze met een theelepeltje de afgestreken variant bedoelden... De kruidnoten gierden je door de keel, man.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57387346
wat een topic...... Tranen rollen er spontaan uit!!!

wel heel herkenbare dingen trouwens
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_57415896
tvp
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')