Ga ik even uitzoeken, maar vind de prikpil ook weer zo definitief, lekker dat je er een half jaar van af bent maar als het niet bevalt krijg je het niet uit je lijf...quote:Op vrijdag 26 november 2004 10:44 schreef Troel het volgende:
Prikpil? Maar ik weet niet of dat in combinatie kan met borstvoeding?
In het kader van het verharde klimaat in Nederland en zo (quote:Op vrijdag 26 november 2004 10:13 schreef Loena-tik- het volgende:
[..]
Ik ben het wel en niet met je eens Miss_D, tuurlijk moeten mensen tot op zekere hoogte hierover zelf beslissen, maar helaas blijkt uit de praktijk dat er heel veel mensen die vroeg gesteriliseerd zijn later toch op hun besluit terug komen. Beetje jammer alleen dat het herstellen een veel grotere klus is dat het snippenzeg maar... Nee ik vind het wel pleiten voor een gyn dat ie het afhoudt( te bedenken dat ie heus graag dat ok-tje doet, is echt snel geld vangen!!!)
edit: Ga ik toch weer off-topicMiss_D misschien verder kletsen in anticonceptie-topic? * Zoeken gaat *
In ieder geval de minipil, dat weet ik zeker...quote:Op donderdag 9 augustus 2007 12:46 schreef DaviniaHR het volgende:
Welke vormen van (tijdelijke) anticonceptie (anders dan condoom) kunnen gebruikt worden i.c.m. borstvoeding? En wanneer moet/mag je daarmee beginnen?
(of moet ik voor deze vragen bij het bv-topic zijn?)
Ow... dat is wel balen...quote:Op donderdag 9 augustus 2007 12:32 schreef Lois het volgende:
Ik was helemaal enthousiast toen Karin het vanmorgen vertelde, ik wil dat ook wel. Tot we de `bijsluiter` lazen, niet voor mensen met nikkelallergie![]()
Mirena is geen metalen spiraaltje.. Bovendien geeft het erg weinig hormonen af. Ik denk dat dat niet veel ontloopt van implanon.quote:Op donderdag 9 augustus 2007 13:19 schreef p_iglet het volgende:
Ja fijn dit topic heb ik ook nodig!
Ik was al niet zo gelukkig met de pil, maar nu Pepijn zich daar dwarsdoorheen heeft aangedient wil ik zeker weten wat anders.
Ik geef borstvoeding en ben dat voorlopig ook zeker nog wel van plan, liefst tot minstens 9 maanden/ een jaar. Maar om al die tijd met condooms te klooien zie ik ook niet zitten.
Spiraaltje is geen optie samen met borstvoeding, maar ook daarna geen optie voor mij aangezien ik allergisch ben voor de meest gekke dingen, waaronder veel metalen.
Ben nu aan het kijken of implanon een optie is. Liefst nu al maar informatie over het gebruik samen met borstvoeding is nauwelijks beschikbaar. Anders voor na die tijd.
Iemand verder nog ideeen?
quote:Mirena is een klein T- vormig voorwerp dat na plaatsing in de baarmoeder een hormoon, levonorgestrel, rechtstreeks in de baarmoeder afgeeft. De verticale arm van de T bevat een staafje dat het hormoon bevat. Onderaan de T zitten twee fijne draadjes. Mirena bevat, in tegenstelling tot een koperspiraal, geen metaal.
De nuvaring is een nieuwe anticonceptie, een ring die in de vagina wordt gedragen. Daarbij komen ook veel minder hormonen dan de pil vrij. Misschien is dat dan nog een optie?quote:Op donderdag 9 augustus 2007 16:21 schreef p_iglet het volgende:
Mirena is mij afgeraden door de huisarts omdat het voor mensen met ernstige allergieen wel een vergrote kans op reactie geeft.
Implanon schijnt dat niet te hebben.
Nuvaring en bv is niet bewezen schadelijk maar heeft wel invloed:quote:Op donderdag 9 augustus 2007 16:28 schreef Ticootje het volgende:
[..]
De nuvaring is een nieuwe anticonceptie, een ring die in de vagina wordt gedragen. Daarbij komen ook veel minder hormonen dan de pil vrij. Misschien is dat dan nog een optie?
http://www.serviceapotheek.nl/geneesmiddelen/index.asp?geneesmiddelId=1988&productId=5470quote:Van de hormonen komt een hele kleine hoeveelheid in de moedermelk terecht; tot nu toe is dit niet schadelijk gebleken voor zuigelingen. Wel gaan sommige moeders door de hormonen iets minder melk aanmaken, of de kwaliteit gaat iets achteruit. Aanvullende flesvoeding kan dan nodig zijn.
Anticonceptie na 21 jaar wordt volgens mij alleen vergoed bij een aanvullende verzekering. Of geldt dat alleen voor de pil?quote:Op donderdag 9 augustus 2007 20:45 schreef appelsap het volgende:
Wij klooien hier met condooms omdat ik zelf weer even alles op gang wilde laten komen, maar het wordt nu wel tijd voor wat anders.
Ik zit zelf aan implanon te denken. Ik heb mijn verzekering gebeld omdat ik wil weten hoe dat zit met het vergoeden ervan maar wat ik te horen krijg is: Het wordt vergoed maar misschien zit er een eigen bijdrage aan vast. Meer konden ze me niet vertellen. Weet iemand hoe dat nou precies zit met het vergoeden hiervan?
Het valt echt heel erg mee. En ze zeggen dat vrouwen die een kindje hebben gehad veel minder last hebben van het zetten.quote:Op vrijdag 10 augustus 2007 08:30 schreef LadyS het volgende:
Ik heb 1x de prikpil gehad, maar dat doe ik nooit meer
12 april gezet -> 5 mei ongesteld geworden -> tot vorige weekDus 3 (drie!!) maanden.
Dus nu toch maar die Mirena laten zetten. Ik zie er zo tegen op![]()
ah zo, dat wist ik niet logisch dat het dan niet werkt jaquote:Op vrijdag 10 augustus 2007 10:34 schreef E.T. het volgende:
maar bij die zwangerschappen bleek dat de implanon niet geplaatst was. (hij was niet goed in de arm blijven zitten en weer mee naar buiten gekomen met de inbrenghuls).
Die vrouwen hebben zelf dus ook niks gecontroleerd, want de implanon kan je voelen zitten.. je kunt 'm tussen je vingers vastpakken onder je huid.
ik was zelf ook een van de eersten met zo'n ding en toen kwamen die zwangerschappen in opspraak.. Vandaar dat ik dat toen goed gevolgd heb, was veel te bang zelf ook zwanger te worden door dat ding heenquote:Op vrijdag 10 augustus 2007 10:37 schreef lily het volgende:
[..]
ah zo, dat wist ik niet logisch dat het dan niet werkt ja
Nuvaring is een ring van plastic die je in je vagina stopt. Hij is wat koud in het begin maar neemt snel de warmte van je lichaam aan. Daarna voel je hem niet meer, en blijft hij braaf zitten, Geen omkijken meer naarquote:Op donderdag 20 september 2007 10:12 schreef Faja-Lobi het volgende:
is dat geen metaal dan??
En valt die er niet spontaan uit, voel je die niet tijdens de sex?
Ik vond het alleen niet zo tof om te horen dat hij er ook spontaan uit kan vallenquote:Op vrijdag 21 september 2007 09:12 schreef Ticootje het volgende:
Ik heb de mirena gehad. Ik had er erg veel last van.. Maar ik hoor ook hele goede verhalen.
Het kan zijn dat je niet meer ongesteld wordt. Dat vond ik dan wel weer een voordeel.
Er zit wel een metalen draadje aan.quote:Op donderdag 20 september 2007 18:47 schreef Faja-Lobi het volgende:
Dank je wel Davinia, ik heb het net even met mijn man samen zitten bestuderen en ik denk inderdaad dat de mirena een oplossing is voor ons. Zodra de baby er is gaan we daar wel even een afspraak voor maken bij de arts.
Op de site van mirena staat dat het geen metaal bevat.quote:Op vrijdag 21 september 2007 09:58 schreef RockabeIIa het volgende:
[..]
Er zit wel een metalen draadje aan.
De mirena kan pas in je eerste echte menstruatie na de geboorte van je kindje geplaatst worden.
Oops... het voelt en ziet er wel uit als metaal. My badquote:Op vrijdag 21 september 2007 10:18 schreef Faja-Lobi het volgende:
[..]
Op de site van mirena staat dat het geen metaal bevat.
http://www.mirena.nl/html/iud/how_does_it_looks_like/index.html
Hoe ziet Mirena eruit?
Mirena is een klein T- vormig voorwerp dat na plaatsing in de baarmoeder een hormoon, levonorgestrel, rechtstreeks in de baarmoeder afgeeft. De verticale arm van de T bevat een staafje dat het hormoon bevat. Onderaan de T zitten twee fijne draadjes. Mirena bevat, in tegenstelling tot een koperspiraal, geen metaal.
Wij doen het nu ook zo. We gebruiken de (onbetrouwbare) kalendermethode omdat er zeker nog een volgend kindje mag komen. Dat gedacht vind ik echt een luxe nu. Mijn lief zou nu wel al willen maar ik wacht liever nog een beetje.quote:Op vrijdag 21 september 2007 09:48 schreef Ticootje het volgende:
Doet dat het wel, dan ga ik dan wel denken aan iets.
Mirena lijkt me dan een strak planquote:Op vrijdag 21 september 2007 17:59 schreef Faja-Lobi het volgende:
Volgens de site van de mirena is de hoeveelheid hormonen zo minimaal dat het makkelijk kan met borstvoeding, de hoeveelheid loopt er niet van terug zeg maar.
Waar is dat voor nodig? Ouders hebben toch heul nooit geen seks meer?quote:Anticonceptie na zwangerschap
Ouders hebben iig aangetoond minimaal 1x in hun leven seks te hebben gehad.... van jou moeten we dat maar aannemenquote:Op zondag 21 december 2008 23:16 schreef sungaMsunitraM het volgende:
[..]
Waar is dat voor nodig? Ouders hebben toch heul nooit geen seks meer?
Mijn ouders hebben 1 keer seks gehad, om mij te verwekken.quote:Op zondag 21 december 2008 23:18 schreef marlieske het volgende:
[..]
Ouders hebben iig aangetoond minimaal 1x in hun leven seks te hebben gehad.... van jou moeten we dat maar aannemen
Goh wil je niet bang maken maar een collega van mij werd zwanger met implanon en toen ze zochten waar het staafje was waren ze het kwijt. Het was door haar lichaam gaan "zwerven".quote:Op zondag 26 juli 2009 14:54 schreef livelink het volgende:
Job is nu 5,5 jaar en dat betekent dat ik al 5 jaar niet meer ongesteld ben geworden dankzij de implanon!
Ik moet er echt niet aan denken dat ik weer met dat gedoe zou komen te zitten en dat houdt me tegen met het besluit om me te laten steriliseren. Nu zit ik er stiekem over te denken om tot mijn overgang gewoon de implanon te gebruiken en daarna pas iets anders.
en even een maffe vraag (al reageren op een post van jaren oudquote:Op zondag 26 juli 2009 14:54 schreef livelink het volgende:
Job is nu 5,5 jaar en dat betekent dat ik al 5 jaar niet meer ongesteld ben geworden dankzij de implanon!
Ik moet er echt niet aan denken dat ik weer met dat gedoe zou komen te zitten en dat houdt me tegen met het besluit om me te laten steriliseren. Nu zit ik er stiekem over te denken om tot mijn overgang gewoon de implanon te gebruiken en daarna pas iets anders.
hier ook implanon en zou niets anders meer willen.quote:Op maandag 2 december 2013 19:35 schreef simmu het volgende:
[..]
en even een maffe vraag (al reageren op een post van jaren oud). hoe weet je nu dan wanneer je in de overgang raakt?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |