abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_24985214
quote:
Op dinsdag 8 februari 2005 10:57 schreef karper het volgende:
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken
pi_24986064
quote:
Op dinsdag 8 februari 2005 11:12 schreef skiczukie het volgende:
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
Daar was nog behoefte aan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 februari 2005 @ 13:54:33 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24987753
Cool Ik ben inmiddels ook weer op zoek naar goede messen, dus dan is zo'n uitleg wel handig.
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:22:04 #154
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25009183
heb plaatjes van internet gehaald me messen liggen nog op school:



Koksmes
Info:Lengtes van 14-30 cm voor thuis gebruik is 16 cm handig de meeste koks hebben er een van 14 en van 25
Prijs klasse:40-100 euro


trancheermes
Info: voor het snijden van bereid vlees en hammen
Prijs40-80 euro


Office mesje
Info: verkrijgbaar van 8 t/m 12 cm,zeer handig voor groentes(bv ui insnijden)en andere klusjes
Prijs20-40 euro


Tourneermes
info:wordt gebruikt voor het tourneren van groente hier mee worden dus je worteltjes mee gesneden en je aardappeltjes die er uit zien als een halve maan
prijs:20-45 euro


worstmes
Info:voor worst te snijden meeste koks gebruiken hem echter voor tomaat
Prijs:30-45 euro


garneesmes
Info:voor het snijde van boter,augurk alles waar een leuke ribbel in moet
Prijs:20-50 euro


steakmes
info:gewoon bestek niet op tafel leggen als ik kom.
prijs:20-80 euro ps


uitbeenmes
Info:wordt gebruikt voor het vliezen van stukke vlees en het uitbenen van stukken vlees en gevogelte.
prijs:40-80


fileersmes
Info:zelfde type mes als uitbeenmes alleen langer en flexibeler
prijs:40-90


broodmes
Info:voor brood niet aanzetbaar met aanzetstaal
prijs:30-60 euro


pannermes
Info: geen mes hoeft niet geslepen te worden, wordt gebruikt om koekjes of crepes mee los te steken of om te draaien
Prijs:40-70 euro


hakbijl
Info:wordt gebruikt om bot door te slaan en om kreeften te hakken voor bisque
Prijs:60-120 euro


aanzet staal
Info:wordt gebruikt om een mes weer scherp mee te krijgen eigelijk moet je er 2 hebben een gewoone en een van diamant de diamant gebruik je als je mes te bot wordt het beste is daarna te slijpen met een wetstoon aanzetstaal.
Prijs:30-120 euro

de manier van aanzetten:

voor de geoefende gebruiker

handgiste manier om niet in je hande te snijden

je ziet het messen zijn big-busniss.
nog enkele tips bij aanschaf van een mes:
-ga voor top kwaliteit(zwilling,diamon lijn van sabetier, glabol en wusthof en goldhamster en kai)
-een koksmes mag iets buigen maar dit moet minimaal zijn
-hoop messen die ijsgehard zijn en laser gecontroleerd
-mocht je mes breken ga dan terug met all 2 de helften ge krijgt bij een goede winkel zo je geld terug mits, het een fabrieksfout is.
-ga de eerste keer naar een goede winkel waar er messen pakbaar zijn en vraag of je enkele snij bewegingen mag maken op een plank

de basis set voor thuis:
-koksmes
-office mes
-tourneermesje
-worstenmesje of een tomatenmesje

de set die ik heb bestaat uit:
-koksmes
-office mesje
-uitbeenmes
-tourneermes
-broodmes
-fileermes
-10 verschilllende boortjes(citroen trekker, pariessen boortjes)
-aanzetstaal
-trancheermes(klein)
--trancheermes(groot)

graag gedaan nu eerst koffie

[ Bericht 1% gewijzigd door Oblivion op 09-02-2005 18:26:43 ]
pi_25009270
Heb bij het eerste plaatje een h tussen moeten zetten, karper....

Maar helemaal goed dit! Klasse!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:47:59 #156
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25009592
bedankt suc6 er mee
  zaterdag 12 februari 2005 @ 00:15:10 #157
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25049553
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25052453
Ik wil eens gaan proberen vis klaar te maken, maar op welke temperatuur moet ik de oven zetten?
  zaterdag 12 februari 2005 @ 10:48:09 #159
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25053392
compleet afhankelijk wil je hem compleet in de oven bereiden?
180 graden

bak je hem eerst aan dan op graadje of 120
  zaterdag 12 februari 2005 @ 10:50:23 #160
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25053420
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
dat kan alleen een hakbijl is niet echt te slijpen.
wel is er een verschil in de hoek waar je inslijpt.
sommige messen zijn enkel geslepen voor dan wel links/rechts gebruik deze vragen ook een bepaalde behandeling.
vraag het in de winkel de dames(meestal dames) leggen je graag alles uit
  vrijdag 25 februari 2005 @ 12:11:45 #161
78150 Astridj0h
He shot me down, BANG BANG
pi_25248167
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...

sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.

Vaak heb je ook nog van die rekjes zodat je meerdere dingen in één snelkookpan kunt bereiden (bijv. aardappels onder en daarboven de bloemkool) weet niet precies hoe het met behoud van vitamientjes zit, maar volgens mij wel aardig...

voor alle studenten/beginnende kokers die niet verder dan een gebakken ei komen: Zoek een lieve moeder/oma en ga gezellig met haar een maaltijd op tafel zetten! (zo leerde ik ook alles (lees gangbare hollandse maaltdijen) al op mijn 11e ofzo)
[Hoe trager je drinkt, des te langer dat het duurt. En zo is het goed...]
Foto's
pi_25248846
lijkt me niet echt een tip voor beginners, een snelkookpan...> snellere bereidingstijd > minder tijd > minder controle. Juist rust is belangrijk...
pi_25303290
ik ben ook beginner aankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk )
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
pi_25303436
Hier heb je vast een topic, en voor de rest, het staat vol van lekkere recepten.
Zoek en gij zult vinden...

Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 15 april 2005 @ 23:58:02 #165
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_26261799
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
  vrijdag 15 april 2005 @ 23:59:53 #166
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_26261833
quote:
Op maandag 28 februari 2005 22:59 schreef bunniej het volgende:
ik ben ook beginner aankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk )
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
Hét studentengerecht - Pasta met spinazie en spekkies!
  zondag 17 april 2005 @ 03:34:51 #167
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26289111
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 23:58 schreef _Boo_ het volgende:
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
Dat zou zo 3 maanden moeten zijn bij -18 graden.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 april 2005 @ 13:43:01 #168
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26430763
Is beenham in een heteluchtoventje te bereiden? Onze elektrische oven is stuk namelijk en ik wilde zondag eigenlijk beenham eten.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  vrijdag 22 april 2005 @ 16:48:36 #169
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26435219
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 april 2005 @ 22:32:19 #170
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26443352
Da's ook een optie natuurlijk! Dan ga ik dat wel proberen thanks!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_26444217
*miereneuk mode aan* Een aanzetstaal gebruik je om bramen van je mes te halen, niet om het te slijpen. Door bramen wordt je mes een soort zaag of broodmes. Als je mes bot is, is het snijvlak te wijd.Dan moet je echt slijpen.
Natuurlijk snijdt je mes beter als je het over een staal haalt, maar het is geen slijpen.....
*miereneuk mode uit*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 23 april 2005 @ 00:11:24 #172
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26445894
Krakje, waar reageer je nou op?
Volgens mij niet helemaal het goede topic, of wel?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26461521
Ik reageer op het topic hier van Martijn_77, van 12 februari......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 24 april 2005 @ 10:19:00 #174
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26468708
Aha, volgende keer misschien handig om hem even te quoten, want dingen van 12 februari herinner ik me niet meer eind april hoor
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 24 april 2005 @ 18:18:48 #175
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26479359
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 16:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
En het was een succes!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')