abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28487477
quote:
Op maandag 4 juli 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.
Koken is toch leuk?
  maandag 4 juli 2005 @ 20:18:55 #227
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28488178
quote:
Op maandag 4 juli 2005 20:01 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Koken is toch leuk?
Dat wel maar als je de volgende dag weinig tijd hebt is het een goede tip om toch lekker, gezond en snel te eten.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 4 juli 2005 @ 23:17:47 #228
99672 HV
Ik moest bellen,
pi_28495301
quote:
Op maandag 4 juli 2005 19:48 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Nog een tip als je niet te vaak wil koken gewoon voor 2 dagen koken en de volgende dag gewoon uit de magnetron eten.
Bedankt voor de tip !
Ben wel van plan om iedere dag te gaan koken (nou ja bijna elke dag ). Ik kook namelijk eigenlijk nooit dus dat wordt wel eens tijd. Maar misschien heb ik het na 1 dag ook wel gehad, wie weet .
want de klop doet het niet.
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:10:02 #229
61183 leonieke
Dan toch?
pi_28504899
Met mijn ma op vakantie is het de bedoeling dat ik kook.

Hmz.. dus toch maar even hier min vraag posten. Hoe maak je nu precies varkenshaasje klaar?
domme vraag waarschijnlijk, maar mijn pa kon dat vroeger altijd zo lekker maken en nu wil ik dat ook maar kan ik het hem niet meer vragen...
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:20:02 #230
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28505172
Hoe wil je het varkenshaasje klaarmaken?
"Gewoon" gebakken? Of nog iets speciaals?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:27:32 #231
61183 leonieke
Dan toch?
pi_28505387
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Hoe wil je het varkenshaasje klaarmaken?
"Gewoon" gebakken? Of nog iets speciaals?
Gewoon gebakken en dan uiteindelijk bruine saus overhouden.

Ik ben echt een n00b als het op vlees aankomt. Koken kan ik hoor, maar met het vlees loopt het echt keer op keer verkeerd.

eigenlijk wil ik dat recept van mijn pa, maar ik weet zelfs niet wat er in zijn saus was dus kan ik het hier moeilijk vragen
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:33:45 #232
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28505550
Bruine saus... geen idee wat je bedoelt helaas...

Maar een gewone gebakken varkenshaas doe ik altijd zo:
Varkenshaasje beetje met keukenpapier deppen waar nodig.
Pan op het vuur zetten, lekker heet laten worden, dan wat olie en wat boter in de pan, wanneer het warm wordt trekken de "belletjes" weg uit de boter en wordt het bruin, dan de varkenshaas erin leggen.
Beetje heen en weer schuiven en wanneer gekleurd omkeren en bestrooien met zout en peper.
Wanneer alles een kleurtje heeft het vuur laag zetten en er een deksel op doen.
15 a 20 minuutjes wachten, wel af en toe omkeren, en dan moet hij goed zijn
Niet te gaar laten worden, dan wordt het heel droog vlees.

Hoop dat het lukt zo
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:36:20 #233
61183 leonieke
Dan toch?
pi_28505618
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:33 schreef BBQ-kip het volgende:
Bruine saus... geen idee wat je bedoelt helaas...

Maar een gewone gebakken varkenshaas doe ik altijd zo:
Varkenshaasje beetje met keukenpapier deppen waar nodig.
Pan op het vuur zetten, lekker heet laten worden, dan wat olie en wat boter in de pan, wanneer het warm wordt trekken de "belletjes" weg uit de boter en wordt het bruin, dan de varkenshaas erin leggen.
Beetje heen en weer schuiven en wanneer gekleurd omkeren en bestrooien met zout en peper.
Wanneer alles een kleurtje heeft het vuur laag zetten en er een deksel op doen.
15 a 20 minuutjes wachten, wel af en toe omkeren, en dan moet hij goed zijn
Niet te gaar laten worden, dan wordt het heel droog vlees.

Hoop dat het lukt zo
En moet je dan eerst geen uitje snijden ofzo? Of hoort dat niet bij een varkenshaasje?

Stel nu dat je een biefstuk bakt dan heb je toch ook meestal bruine saus over op het einde? Zo'n saus bedoel ik, gewoon van het bakken van het vlees eigenlijk. Alleen krijg ik dan nooit een saus maar iets waterachtigs..
  dinsdag 5 juli 2005 @ 11:40:42 #234
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28505717
Als jij een uitje er lekker bij vindt kun je dat prima doen, dan zou ik de ui heel fijn snijden en die er dan bij doen op het moment dat je het vuur lager zet, dan verbrand het niet te erg en "smelt" het een beetje weg in het bakvet.
Dan word je jus (die bedoelde je toch?) ook iets dikker.
Je zou ook nog een beetje jus-spul uit een pakte kunnen toevoegen als je dat lekker vind, ikzelf ben er niet zo'n fan van.

En als je jus met water erbij maakt, niet teveel water toevoegen! Anders is het echt heel vies.
Ikzelf vind jus het lekkerst zonder water erbij, geef mij maar gewoon het pure spul
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28647510
ik vroeg me wat af, welke groenten zijn lekker bij vis....
Ik wilde vanavond een "roerbakschotel" vis eten (allerlei verschillende soorten vis in een caribisch sausje), en ik zoek er nog lekkere groente bij..
You don't have to know why you do something to stop doing it. All you have to do is to take a close look at what you are actually doing and decide to stop doing it for that moment!"
  zaterdag 9 juli 2005 @ 11:05:02 #236
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28648045
broccoli of haricot vers?

Jammer dat m;n tapasboek bij m'n vriendin ligt, stond een erg lekker recept in voor haricot vers, met dun gesneden uienringen en gedeeltelijk ook in wite wijn gekookt dacht ik..

[ Bericht 79% gewijzigd door SiGNe op 09-07-2005 11:13:48 ]
pi_28732291
Ik vraag het hier ook maar ff
iemand ideetjes voor een lekkere salade voor by de shoarma?
Don't let your mind rule over your heart
  dinsdag 12 juli 2005 @ 16:37:57 #238
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_28741505
Ik weet nog wel een lekkere frisse knoflooksaus die erg makkelijk te maken is en veel lekkerder is dan uit een flesje:
Benodigdheden:
125ml creme fraiche
2 eetlepels mayo
2-3 teentjes knoflook
peterselie
peper
suiker

mayo en creme fraiche mengen, knoflook erin uitpersen, peterselie erbij, peper en suiker naar smaak toevoegen (niet teveel suiker, dat maakt de saus te zoet)

Smul ze..
pi_28880502
hey die Karper , vraagje
Is t handig/verstandig een aparte uitbeenmes aan te schaffen voor t uitbenen van kippenboutjes ?? File kant-en-klaar kopen is voor mij geen optie want gewoon te duur dus koop ik hele kippenbouten(+schouder dus) per aantal kg en probeer zo en kwaad als t kan al t vlees uit te snijden... ik kan je vertellen tis een nachtmerrie ik weet niet of dit ligt aan een mes die niet scherp genoeg is (heb wel 30 pleuro's voor betaald) of aan mijn techniek ... Maar door je berichtje kwam ik net op t lumineuze idee eens wat uberscherpe top-messen aan t schaffen Is een gewone koksmes niet voldoende voor uitbenen ? want wil niet een boel geld aan een uitbeenmesje uitgeven die ik niet voor andere snij en hakwerkzaamheden kan gebruiken.. .graag advies !
"Religion is simply a parasite on a much older moral sense"
  zondag 17 juli 2005 @ 13:49:12 #240
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28880662
quote:
Op dinsdag 12 juli 2005 11:58 schreef Chiggy het volgende:
Ik vraag het hier ook maar ff
iemand ideetjes voor een lekkere salade voor by de shoarma?
Basis: ijsbergsla.

Verder erhoorheen husselen (naar smaak, kies maar uit)
- dunne ringetjes rode ui
- zwarte olijven
- fetablokjes
- tomaat
- croûtons (snij oud brood in dobbeltjes/verhit een flinke slok olijfolie in de koekenpan en bak hierin een gehalveerde teen knoflook goudbruin/haal de knoflook eruit, doe broodblokjes erin/pas op, brandt snel aan! Laat afkoelen op keukenpapier).
- stukjes/plakjes/dobbeltjes komkommer
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_29036228
Ik heb bijna vakantie en ik ben van plan om allerlei nieuwe dingetjes uit te proberen. Ik ga denk ik beginnen met de Knorr wereldgerechten en zo een stapje verder. Ben benieuwd.

Of hebben de kookgoden hier nog tips. Ik ben niet helemaal een newbie op kookgebied.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 12:32:24 #242
100933 Zjenitha
Vertel eens iets leuks
pi_29036407
(TVP)
Well, Dude, we just don't know.
pi_29098608
Ik woon sinds kort op kamers en het enige wat ik kook zijn groenten uit blik, krieltjes en een stukje vlees ( meestal slavink, cordon-bleu of kipfilet) en ben wel op zoek naar iets originelers, dus hou dit topic in de gaten
  maandag 25 juli 2005 @ 01:53:19 #244
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_29102423
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 12:25 schreef Sabrina1981 het volgende:
Ik heb bijna vakantie en ik ben van plan om allerlei nieuwe dingetjes uit te proberen. Ik ga denk ik beginnen met de Knorr wereldgerechten en zo een stapje verder. Ben benieuwd.

Of hebben de kookgoden hier nog tips. Ik ben niet helemaal een newbie op kookgebied.
koop een goed kookboek zou ik zeggen en probeer de gerechten daaruit te maken, kom je heel wat verder mee dan met de wereldgerechten van knorr.
Bij de witte boekenmarkt (of een soortgelijke budgetboekenwinkel) liggen er meestal redelijk wat en ze zijn ook niet duur.
Zelf ga ik binnenkort maar eens aan m'n chinese kookboek beginnen, had een lekker receptje voor kip in citroensaus gevonden.

Geldt ook voor Sylvana trouwens, er zijn ook genoeg boeken te vinden met goedkope maaltijden die toch lekkerder zijn dan groenten uit blik.
pi_29102492
tvp
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:19:46 #246
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29139170
Hey lieverds,

nu wil ik graag aardappels in de oven klaarmaken (bij gebrek aan bbq) en daar lekker iets van een yofresh kruidending bij doen. (zelf gefixed).

Nu lukt het kruidengeval wel, alleen heb ik nog nooit eerder aardappels in de oven/grill gedaan.

Welke aardappelen kan ik daar het best voor nemen en hoe kan ik ze het beste klaarmaken?
(temperatuur, tijd enzo)

bedankt
Doei.
pi_29139357
Heb je een magnetron, Faithy?

Dan kan je beter je aardappels poffen in de magnetron.
Lekker en snel.

Dan heb je een gare aardappel waar je alles mee kunt doen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:28:28 #248
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29139455
jah, ik heb wel een magnetron ja

(ik hou van mn keukentje met 2 ovens, en een magnetron )
Doei.
pi_29139824
Aardappel schoonmaken, inprikken met vork.
En goan met die banoan!

Ligt een beetje aan de grote van de aardappel hoe lang.
Ikzelf doe meestal 3 minuten de ene kant en dan 3 minuten de andere kant.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:44:02 #250
6915 Faithy
Kutwijf.
pi_29139999
gewoon op volle sterkte?
Doei.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')