abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 18 februari 2004 @ 12:32:09 #1
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17281565
De nieuwe vakantiebestemming is bekend: we gaan naar Mexico!!!!

Alleen, dat is dan gelijk bijna weer het enige wat bekend is...
Wat in ieder geval niet: groepsreis, gebonden zijn aan een strak reisschema, strandvakantie, lange busreizen.
Wat dan wel: zelf rondreizen, veel bezienswaardigheden, ook langs kleine dorpjes, eigen vrijheid (in reisschema)

Het plan is om ongeveer 3 weken te gaan, in de periode tussen half april en eind mei in ieder geval. Auto huren lijkt me wel handig, zeker gezien de 'eisen'

Wie is er naar Mexico geweest, kan lekker veel vertellen hierover, weet welke plaatsen je echt gezien moet hebben, weet ook kleine niet-toeristische dorpjes te vinden, info over een auto huren in Mexico, de veiligheid in Mexico-City, etc etc etc...

Geluk is een richting, geen punt
pi_17281645
Ik ben er geweest.

*zie mijn fotoboek*

Destijds was ik in Cancun en begin Augustus dit jaar ga ik naar Playa del Carmen.

(ik kan je dus alleen wat vertellen over het caribische gedeelte)

  woensdag 18 februari 2004 @ 12:40:33 #3
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17281758
Ligt eraan wat je precies hebt gedaan enzo... Alleen aan het strand gelegen of ook dingen bezocht? In strandinfo ben ik niet geinteresseerd (daarvoor kan je ook naar spanje), alle andere info: roept u maar!
Geluk is een richting, geen punt
pi_17281760
ik ben er 1 keer geweest en dat was op Cozumel, tis een eiland bij Playa del Carmen

Ik kan je aanraden hier niet naar toe te gaan, ik vond er persoonlijk niet veel aan.
Wat het meeste irriteerde waren dat de mensen zo opdringerig waren.
Die stonden voor al die toeristenshops en proberen je dan naar binnen te praten.
Nu begrijp ik wel dat die mensen niet veel geld hebben , maar wanneer ik 1 hangmatwinkel heb gezien heb ik ze allemaal wel gezien.
Voor de rest vond ik er ook niet zo veel te doen

Dat is de enige plek in Mexixo waar ik ben geweest dus ik weet niet hoe de rest is...prettige vakantie in elk geval

pi_17281872
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:40 schreef Yvonnetje het volgende:
Ligt eraan wat je precies hebt gedaan enzo... Alleen aan het strand gelegen of ook dingen bezocht? In strandinfo ben ik niet geinteresseerd (daarvoor kan je ook naar spanje), alle andere info: roept u maar!
Heb in ieder geval de tijd van mn leven gehad daar.

Indd. was het meer zon zee en strand, maar echt NIET met Spanje te vergelijken.

Zo zijn de discotheken daar MEGA groot en er word op zijn amerikaans geentertaint.
Verders zijn de mexicanen erg aardig volk, met service hoog in het vaandel.

Op cancun is het een aanrader om met dolfijnen te zwemmen iig.

Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.

  woensdag 18 februari 2004 @ 12:48:41 #6
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17281928
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:46 schreef Rolex het volgende:
Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.
En waarom dan?
Geluk is een richting, geen punt
pi_17282142
Ik ben Yucatan rond geweest. In neem aan dat je een reisgids gaat kopen, daar kan de de grote bezienswaardigheden wel in vinden. Waar je iig heen moet naar mijn mening is San Christobal De Las Cassas (spelfouten waarschijnlijk inbegrepen). Das een mooie stad in de bergen en de Laguna van Baccalar (oid) was ook erg mooi. En blijf uit de buurt van Cancun/Playa Del Carmen als je niet van amerikanen/strandvakanties houd! Alhoewel het wel een mooie kust is!
Aldus.
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:24:57 #8
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17284583
Drie weken is niet erg lang, maar op zich wel genoeg om iets te kunnen zien. Vlieg je op Mexico DF, of ergens anders op?

Zelf heb ik een paar jaar geleden een maand rondgetrokken daar. Het is een prachtig land, met veel variatie. Aangezien ik niet weet wat jouw voorkeuren zijn kan ik alleen maar vertellen wat ik zelf zoal heb gedaan.

Eerste tip: géén auto huren! In de eerste plaats is met de bus reizen véél leuker: je ontmoet Mexicanen en omdat je gezamelijk ergens naartoe gaat kom je makkelijk in contact. Daarbij is het bussysteem in Mexico méér dan prima. Bussen aangevuld met kleine collectivo's maakt dat je vrijwel overal kunt komen. Ikzelf zou sowieso niet graag willen rijden daar: de wegen hebben vaak grote gaten en Mexicanen rijden als gekken. Niet relaxed! Tenslotte beperkt een auto je meer dan je zou denken: de afstanden zijn zó immens dat je dat zelf maar niet zo afrijdt. Een stuk van 8 uur kun je met een bus makkelijk in een nachtje afleggen, met de auto kom je totaal afgeleefd aan, na zelf al die tijd achter het stuur. Zeker als je maar kort hebt zou ik er nóóit aan beginnen!

Tweede tip: Leer de taal een klein beetje. Ikzelf sprak bijna geen woord Spaans toen ik daar was en het verbaasde mij ontzettend hoe weinig Engels er wordt gesproken, zelfs in de grote steden. Nu ik heel wat meer heb gereisd in de regio en goed Spaans spreek weet ik hoeveel je mist: het is echt superleuk om met de mensen te kunnen praten!

Derde tip: Verdiep je een klein beetje in de lokale situatie. Veel mensen (jij waarschijnlijk ook) trekken naar het zuiden van Mexico (Oaxaca en Chiapas) waar de laatste jaren heel wat is gebeurt. De LP biedt al wat historie en politiek, boekjes van het KIT (Landenreeks) zijn ook altijd goed. Een leuk reisverhalenboek is ook "Hier komen alleen slechte vrouwen" (Nederlandse schrijfster, ben de naam even kwijt). Ben je geïntereseerd in hedendaags Mexico dan is "Casino Mexico" ook heel aardig. Artikelen vind je op (daar kom ik weer) www.noticias.nl (lees met name over de Zapatistas).

Mijn reis destijds begon in DF, de hoofdstad. Belangrijk om hier wat tijd voor uit te trekken, want hij is enorm en er zijn geweldige dingen te zien. Leuk is dat iedere wijk een eigen karakter heeft, zodat je je nooit totaal overweldigd voelt. Ik was weg van de muurschilderingen in Bellas Artes en langs de Plaza Mayor (in de Municipalidad??). Voor je alle opgravingen door het hele land gaat bekijken is het ook leuk om hier naar het Archeologiemuseum te gaan, ter "voorbeiding". Vanuit Mexico is het ook makkelijk Teotichuacan bezoeken, met de prachtige tempels van de zon en de maan.

Vanuit DF naar Taxco geweest. Lief stadje, maar erg toeristisch en niet heel bijzonder. Puebla schijnt ook mooi te zijn, daar ben ik zelf niet geweest.

Oaxaca vond ik wel geweldig. Prachtige koloniale stad met mooie gebouwen. Je kunt er vlakbij Monte Alban bezoeken en er zijn leuke kroegjes (mezcal! ) en restaurantjes.

Vanuit Oaxaca naar Puerto Angel. Was toen wij er waren (net na de laatste hurricane) nogal verlaten. Prachtig strand, leuke kleine hostels, héérlijk eten op het strand, visserbootjes... Een stuk leuker (in mijn ogen) dan het sneue voormalige hippieparadijs Zippolite. Vlak daarbij (Mazunte) kun je trouwens wel een heel leuk schildpaddenproject bezoeken.

Hierna naar San Christobal. Zeer toeristisch, maar wel een "must" (voor zover je daarvan kan spreken). Hier vandaan kun je inheemse dorpen in de omgeving bezoeken, wat heel erg de moeite waard is. Je kunt er met een toer naartoe of te paard (zere kont! ).

Volgende stop was Palenque, fantasche Maya-stad in de jungle. Vooral gaaf als je de moeite neemt om diep de jungle in te lopen (niet alleen op het centrale veld blijven!) waar je apen en prachtige vlinders ziet.

Laatste op de route was Veracruz. De stad is overdag niet bijzonder, maar de centrale Plaza komt 's avonds tot leven: complete kermis met Mariachi-bands en clowns die goocheltrucks doen. Heel leuk.
Van Veracruz ben ik weer terug naar DF gegaan. Oorspronkelijk wilden wij ook graag wat van Yucatán zien, maar we hebben ervoor gekozen het rustig aan te doen en overal onze tijd voor te nemen. Zoals gezegd: de afstanden zijn enorm!

Laat maar even weten als je ergens wat meer over wilt weten....

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_17284590
I love Mexico
Ik ben daar als best vaak geweest en blijf er heen gaan (familie)
Erg mooi !

Je moet naar Veracruz gaan, dat is een plaatsje aan de kust (Golf van Mexico) en dat is echt super mooi. Mexico stad is ook heel mooi, even buiten mexico stad heb je steden met piramides enzo, is ook leuk om te zien Wel zou ik als je Mexico nog niet zo goed kent niet alleen op straat lopen 's avonds. Beter met groepje/meedere mensen ofzo. En idd beter auto huren want kan zijn dat taxi je naaid en meer geld vraagd omdat je buitenlander bent (maar jij weet dat niet dus je betaald gewoon en die taxidude zo van -> lekker extra centjes ) (niet dat dit bij elke taxi gebeurd maar kan zijn) Verder zijn de uitgaans moeglijkheden daarzo erg ruim. Je kan naar veel disco's / bars enzo, ben al in best wel veel disco's geweest daaro. Muziek verschilt per disco maar maakt mij niet zo uit want ik houd wel van alles een beetje
Ook leuk is om naar Acapulco te gaan . Dat is aan de west-kust . Ook heel mooi plaatsje Zee en strand zijn daar echt mooi en zeewater is lekker warm.

Veel plezier met de reis

[Dit bericht is gewijzigd door Magic75 op 18-02-2004 14:34]

Midnight Accord | GReddy EVO 2 Exhaust System
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:26:17 #10
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17284621
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:46 schreef Rolex het volgende:
Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.
Mexicaanse dollars?
Hoe ver ben je ook weer buiten Cancun geweest?
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:31:34 #11
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17284759
Bedankt alvast voor alle info Hik! Heb ik vast wat aan

De LP is al aangeschaft, even lekker inlezen!
Weet nog niet op welke plaats we vliegen, dat moet namelijk nog geboekt worden. Kan nog alle kanten op dus.
Vreemd wat jij vertelt over het rondreizen met een auto. Bij het reisbureau zeiden ze dat dat prima te doen is (ja, je moet wel lang rijden maar buiten dat...) en op Yorin Travel heeft Chris 5 weken rondgereden in Mexico en die zei ook dat het verkeer vrij veilig was... Gaten in de weg zitten er wel, maar de Mexicanen schijnen toch wel rustig te rijden.
Ga zeker een beetje Spaans leren, da's zoiezo wel leuk als je op vakantie gaat. Al is het maar een klein woordje of zinnetje; altijd leuk!

Geluk is een richting, geen punt
  woensdag 18 februari 2004 @ 14:37:45 #12
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17284892
Qua auto: Tuurlijk kan het alles kan... Ik zou het persoonlijk alleen doen als ik echt een paar maanden had, en de tijd had om ook echt op veel plekken te stoppen (en om op andere manieren mensen te ontmoeten en langzaamaan aan het verkeer te wennen). Punt is dat je toch bepáálde zaken gaat zien als je er maar zo "kort" (want 3-4 weken is gewoon kort voor zo'n groot land) bent en die zijn allemaal prima te doen met de bus.

Ik vond het verkeer redelijk idioot hoor (en ik had daarvoor toch ook al het één en ander gezien!) en ik kan me niet voorstellen dat dat in 4-5 jaar zo veranderd is....

Maar het belangrijkste is gewoon de lol van het reizen met de bus, tussen die andere mensen...

Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_17284913
Heb mijn bovenstaande berrichtje langer gemaakt (meer info)

En trouwens, je betaalt in Mexico met pesos!

Midnight Accord | GReddy EVO 2 Exhaust System
pi_17287730
Mexico... een topic naar mijn hart

Een auto huren is prima te doen, en mijn ervaring is dat de wegen in Mexico erg goed zijn, zo af en toe een gat of kuil en erg veel topes (soort irritante vluchtheuvels), maar vergeleken de wegen in Belize en Guatemala zijn de wegen in Mexico een walhalla. Ga echter niet rondrijden in de buurt van Mexico DF. Bovendien zijn zoals al eerder gezegd de afstanden erg groot, dus is reizen met de bus een aanrader. Het busvervoer is in Mexico perfect geregeld, prima bussen en goed schema, daar kunnen wij nog wat van leren. Bovendien is het goedkoop.

Een plaats die ik erg mooi vind is inderdaad San Cristobal de las Casas (ga als je er bent ook naar de dorpen San Juan Chamula en Zinacatan, de eerste is erg toeristisch maar absoluut de moeite waard, de 2e daar kan je prachtig borduurwerk kopen).

Je zou van San Cristobal naar de golf van Mexico kunnen reizen, bijvoorbeeld via Palenque (leuk stadje en mooie ruïnes in de jungle, het is er heel erg vochtig en warm), Campeche (niet erg toeristisch en mooie oude binnenstad met gekleurde huisjes, aan zee, verse vis eten!) naar Mérida.

Ik ben verliefd geworden op de stad Mérida. Toen ik er voor het eerst kwam, vond ik het niets. De 2e keer vond ik het al wat mooier en vanaf de 3e keer dat ik er was ben ik verkocht. Er zijn vrij weinig toeristen, de bevolking is erg cultureel (veel theaters, ouderwetse bioscopen en parken, musea, prachtige muurschilderingen in het gemeentehuis over de vernedering van de Maya's en de verovering door de conquestadores) en op haalbare afstand liggen de plaatsen Celestun (een lagune met héél veel roze flamingo's, vlakbij de zee) en Uxmal en Kabah, schitterende maya-vindplaatsen, persoonlijk voor mij de mooiste in Mexico.

Izamal moet je ook zéker bezoeken als je in Yucatan bent. Een prachtig rustig stadje met enorm vriendelijke mensen die alles van je willen weten. Het hele stadje is zowat geel geverfd en dit is ook de kleur van het mooie grote klooster wat er staat. Ook ligt Chichen Itza dichtbij Mérida, maar daar kan je het beste net na openingstijd heengaan, anders wordt het overspoeld door Amerikaanse dagjesmensen.

Mexico City is een gigantische stad die ik persoonlijk niet zo boeiend vond. Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik niet veel heb gezien, ik was een beetje "reismoe" toen ik er aankwam dus heb de paar dagen dat ik er was voornamelijk rondgestruind op de insurgentes en de zocalo. De kerk op het centrale plein, de zocalo, is een aanrader, die is zo groot en plomp dat je er niet omheen kunt.

Het noorden van Mexico ken ik niet, maar dat staat hoog bovenaan mijn verlanglijstje.

[Dit bericht is gewijzigd door Vogue op 18-02-2004 16:31]

  woensdag 18 februari 2004 @ 16:44:56 #15
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17288624
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 16:16 schreef Vogue het volgende:
Mexico... een topic naar mijn hart
Ik dacht al... waar blijf je!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_17304442
Ten noorden van Mexico City heb je een aantal koloniale steden die zeker de moeite waard zijn. Leukste stadje voor mij ten noorden van Mexico City is Guanajuato, een universiteitsstad met mooie gebouwen, leuke nauwe straatjes en veel sfeer. Vlak daarbij heb je ook San Miguel de Allende ook een leuke koloniale stad. Nadeel van deze plek voor mij was het zeer grote aantal gepensioneerde Amerikanen dat daar rondhing. Hier verder in de buurt heb je ook nog plaatsen als Queretaro en Zacatecas die ook interessant zijn. In de buurt is trouwens wel nog een paar honderd kilometer als ik mij goed herinner. Als je van koloniale steden houdt dan zou ik zeker aanraden om een stuk naar het noorden te gaan. Mocht je van canyons houden dan is verder naar het noorden in de buurt van Chiahuahau de Baranca del Cobre, een aantal zeer indrukwekkende canyons. Dit is echter wel een eind weg van Mexico City.
Het zuiden van Mexico spreekt mij trouwens meer aan. De al genoemde plaatsen Oaxaca, Mazunte, Palenque, San Cristobal de las Casas zijn allemaal de moeite waard. Ook Merida is een leuke plaats, de enige plaats van Yucatan die ik de moeite waard vond. Verder zijn er in Yucaton nog wel een aantal indrukwekkende ruines zoals Uxmal en Chitzen Itza, waar je inderdaad erg vroeg moet zijn om hordes Amerikaanse toeristen te vermijden.
  donderdag 26 februari 2004 @ 18:06:54 #17
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17378291
Wat een leuke info allemaal
Op deze manier krijg je toch ook de wat kleinere plaatjes die iets minder toeristisch zijn, en dat vind ik nou juist het leukste! Natuurlijk wil ik wel de grote dingen bekijken, maar kleine stadjes zijn zeker de moeite waard!!!
Eerst eens even bekijken wat ik nu allemaal aan info heb (natuurlijk ook de nodige reisboeken geraadpleegd), dan de route bepalen en kijken of er nog meer plaatsen naar boven komen!
Binnenkort alvast de vlucht boeken, ook niet onbelangrijk
Geluk is een richting, geen punt
pi_17392419
Wij gaan ook naar mexico en willen eerst maar is het zuiden gaan "ontdekken".
Heb hier al het e.e.a. gelezen (thnx!) dus dat wordt met de bus rondrijden...

Maar waar hebben jullie geboekt? hotel of resort ? via interne? is dat goedkoper?
Tips zijn welkom!
Muay-Thai...
Mixed Martial Arts!
pi_17393276
Je kan beter ter plekke boeken als je gaat rondreizen. Dit is makkelijker dan vooraf want er zijn overal wel hotelkamers vrij en je ziet gelijk of het hotel/hostel wel/niet leuk is. Tenzij je in januari gaat, maar dat is net geweest
pi_17393653
november ook goed ik ga 4 weken......
Nog meer met Tips ?
Muay-Thai...
Mixed Martial Arts!
  vrijdag 27 februari 2004 @ 15:30:29 #21
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_17394462
Gewoon een goede reisgids kopen, Controle, daar staan al een hele berg hostels en pensiones in. Als je 's avonds laat ergens aankomt en je wilt niet eerst de hele stad door sjouwen kun je dan eventueel ook vooraf bellen, hoewel er bij de meeste hostels geen engels wordt gesproken. Ook even een talengidsje erbij dus...
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  vrijdag 27 februari 2004 @ 17:38:07 #22
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17396869
"Tiene alguna habitacion libre?"

En dan maar hopen dat ze gewoon alleen 'si' zeggen
Geluk is een richting, geen punt
pi_17397033
quote:
Op vrijdag 27 februari 2004 17:38 schreef Yvonnetje het volgende:
"Tiene alguna habitacion libre?"

En dan maar hopen dat ze gewoon alleen 'si' zeggen
Die kans is redelijk aanwezig, in Mexico heb ik geen enkele keer gehad dat een hostel vol zat. Sowieso heb ik nu in elf maanden tijd in Midden en Zuid Amerika volgens mij 2 keer gehad dat ik naar een ander hostel ging omdat een hostel vol zat.
pi_17404865
quote:
Op donderdag 19 februari 2004 02:30 schreef nirvana het volgende:
Ten noorden van Mexico City heb je een aantal koloniale steden die zeker de moeite waard zijn. Leukste stadje voor mij ten noorden van Mexico City is Guanajuato, een universiteitsstad met mooie gebouwen, leuke nauwe straatjes en veel sfeer.
Indeed!
Mexico City zelf is eigenlijk een vieze, ranzige, vervuilde stad, waar je de hele tijd met de hand op de beurs loopt uit te kijken voor gaten in de stoep. De gebouwen in de stad zijn nauwelijks de moeite waard, en die leuke gebouwen die er zijn zijn slecht onderhouden en vallen imho in het niet bij vergelijkbare gebouwen die je overal in Europa tegenkomt. Maar ja, de stad heeft wel 22 miljoen inwoners, dus je moet het eigenlijk toch gezien hebben. En als je er dan toch heen gaat zou ik een hoog punt opzoeken ergens in het centrum van de stad, zodat je de hele stad rondom in de vallei kan bekijken. Dan krijg je pas echt een idee, hoe groot Mexico City (of Districto Federal, zoasl de inboorlingen het zelf noemen) is.
Ik kan je wel de stad Puebla aanraden. Ook geen kleine stad, met 3 miljoen inwoners, maar de stad is qua gebouwen en geschiedenis vergelijkbaar met MC, maar heeft geen van de nadelen. Een heerlijke relaxe, rustige stad. Het ligt op zo'n 75 a 100 kilometer van MC en is best in een dagtoer te doen.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
pi_17404878
quote:
Op woensdag 18 februari 2004 12:48 schreef Yvonnetje het volgende:
<blockquote><font size="1" face="verdana, arial, helvetica">quote:</font><hr>Op woensdag 18 februari 2004 12:46 schreef Rolex het volgende:<br>Verders wil ik je adviseren er met mexicaanse dollars te betalen.<hr></blockquote>En waarom dan?
Daar kan ik wel op antwoorden. In alle LP's en zo staat vermeld dat betalen met dollars geen probleem is. Mooi wel dus, op straat of in winkels accepteren ze ze niet. Bovendien hebben Mexicanen een pleureshekel aan Amerikanen (gringo's), dus ik zou elke schijn vermijden, en zo vlug mogelijk laten blijken dat je uit Europa komt.
Clowns to the left of me, jokers to the right, here I am, stuck in the middle with you.
What a day for a daydream.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')