abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29819970
Ik had deze week veel succes met de volgende (zomerse) salade:

Salade met geitenkaas, olijven en meloen

Wat heb je nodig?
- 1 rijpe Galia meloen
- 1 komkommer
- 1 sjalotje
- 1 zakje of kropje eikenbladsla
- 150 gr zachte geitenkaas
- groene of zwarte (pitloze) olijven
- olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 teentje knoflook (of meer... ), uitgeperst
- 1 el honing
- 1 tl mosterd
- zout

Halveer de meloen en verwijder de zaadlijsten. Schep van de meloen kleine bolletje of snij de meloen in kleine stukjes. Schil de komkommer grof en snijd met een dunschiller (of kaassschaaf) dunne linten. Hak het sjalotje fijn. Verdeel de slablaadjes, gesnipperde sjalot, slieten komkommer, olijven en meloenstukje in een schaal. Snijd de geitenkaas in niet al te kleine plakken en leg ze op de salade. Roer een scheutje olijfolie los met citroensap, knoflook, honing en mosterd. Beetje zout erbij. Schenk de dressing over de salade en strooi er nog wat versgemalen peper over.

.
god i want to get you out of here
you can ride in a pink mustang
pi_29855435
quote:
Op zondag 3 juli 2005 14:07 schreef DarkElf het volgende:
gisteren gemaakt en gegeten, was erg lekker

Spaanse rijstsalade
DarkElf, wat voor alternatief kun je het beste gebruiken voor de tonijn? De salade lijkt me erg lekker, alleen lusten wij allebei geen tonijn (helemaal geen vis..).
Zou iets van fijngesneden kip kunnen?
If gymnastics were easy, it would be called football!
pi_35397090
Uit een gesloten topic :
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 09:23 schreef Ferdi81 het volgende:
de zomer komt er weer aan, dus iemand nog goeie tips om lekkere sla te maken ?

zelf gebruik ik eigenlijk altijd de standaard ingredienten :

- komkommer
- tomaat
- dressing...
  donderdag 23 februari 2006 @ 10:22:07 #104
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_35397731
Omdat mijn "Zelfgemaakte Saladedressings" topic gesloten is, ga ik hier maar verder lezen.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
  donderdag 23 februari 2006 @ 10:39:47 #105
92655 Ferdi81
omdat............
pi_35398143
tvp
pi_35401112
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 10:22 schreef MaLo het volgende:
Omdat mijn "Zelfgemaakte Saladedressings" topic gesloten is, ga ik hier maar verder lezen.
Hij is weer open, dressingtopic kan naast het salade topic
  donderdag 23 februari 2006 @ 14:02:34 #107
119783 JacMar
Marije dus ;-)
pi_35405204
Deze salade is ook erg lekker. Ik weet de naam niet precies, maar het is wel Turks. Je kunt er ook nog bruine bonen, tuinbonen of capucijners door doen.

1 klein potje doperwten
1 klein blikje mais
1 grote of 2 kleine tomaten in stukjes
Een halve winterwortel in kleine stukjes
Een stuk of 10 zoetzure augurkjes in plakjes
Een gesnipperd uitje

Laat de doperwtjes en de mais uitlekken en gooi ze samen met de wortel, ui, tomaat en augurk in een kom. Scheutje olie en een scheutje citroensap erdoor en een flinke schep pul biber (gedroogde rode peper-stukjes bij de Turkse winkel te koop).
Alles even mengen en klaar is je salade
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:40:34 #108
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415036
Ham- Prei salade

100 gram ham; 2 hardgekookte eieren; 2 preien (normale dikte); een paar flinke scheppen lekkere mayonaise (bv Calve); een halve geraspte appel; op smaak brengen met paprikapoeder, klein beetje kerrie.

Snij de prei in ringen, evt halveren, rasp de halve appel. Snijd de eieren en ham klein. Meng alles doorelkaar. Voeg de kruiden toe. Een paar uur van te voren maken zodat alle smaken zich goed kunnen mengen.

Lekker op een Tuc, of een toastje/ stokbrood
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:42:49 #109
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415090
Griekse salade ( zoals ik het altijd bereid)

1 komkommer, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 1 plak feta, 4 tomaten, peper, zout, olijfolie, zwarte olijven. 1 kleine rode ui.

Schil de komkommer en haal de zaadjes eruit. Snijd vervolgens in stukjes van 2 cm. Snijd de tomaten in vieren en haal de pitjes eruit. Snijd vervolgens in stukjes van 2 cm. Maak de rode en gele paprika schoon en snijd deze ook in stukjes van 2 cm. Snijd de feta in blokjes, mix vervolgens alles door elkaar. Maak af met peper en zout, naar smaak en olijven in ringetjes gesneden. Ui in halve ringen snijden. Schenk er een goede kwaliteit olijfolie overheen, een flinke scheut. Alles even goed husselen en smullen maar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:44:58 #110
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415140

Aardappelsalade

500 gr krieltjes (zak bv, Celavita, AH) 1 eetlepel suiker 1 eetlepel witte azijn 2 eetlepels mayonaise 3 eetlepels zure room (creme fraiche) 1 eetlepel fijngesnipperde (bos)uitjes 1 eetlepel fijngesnipperde bieslook 1 theelepel franse mosterd 1 eetlepel fijngesnipperde peterselie zout, versgemalen peper .

Bereid de aardappelen volgens de verpakking (magnetron) laat ze iets afkoelen Vermeng de suiker met de azijn en begiet de aardappelen hiermee. Maak een marinade van de mayonaise, zure room, (bos)ui, bieslook en mosterd en meng dit voorzichtig met 2 lepels door de aardappelen. Bestrooi met de peterselie en breng op smaak met zout en peper. Laat de salade afkoelen. Op kamer temperatuur serveren.

Altijd een groot succes, dit is echt heel lekker.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  donderdag 23 februari 2006 @ 18:47:42 #111
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_35415214
Voorlopig de laatste.

Tonijnsalade (1 pers)

hard gekookte eieren, cherry tomaten ( +/- 8 stuks), blikje tonijn (uitgelekt), halve rode ui in halve ringen. zout/peper, olijfolie, evt. zwarte olijven.


Snijd de eieren in partjes en verdeel deze over een bord. Voeg hierbij de gehalveerde cherry tomaten. Maak de tonijn iets los met je handen en voeg toe ( NB: 1 blikje is veel voor 1 persoon, toevoegen wat je voldoende vind) Sprenkel iets olijfolie over de salade. Maak af met snufje peper en zout. Garneer evt. met bieslook en olijven.

Heerlijk met (zelfgebakken) Italiaans brood
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 27 maart 2006 @ 21:03:59 #112
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36416565
zo eens even dit topic een schop onder z'n reet geven.

Met de temperatuur boven de 10 graden wordt het natuurlijk weer tijd voor zomerse salades.

Vandaag weer eens een nieuw recept geprobeerd en goed bevonden:

Geitenkaas-Pasta Salade met Gebakken Peren.

Nodig,

al dente gekookte pasta
veldsla
Gebraden schouderham (dikke plak)
rijpe peren
lekkere zachte geitenkaas
zelfgemaakte vinegraite
wat witte wijn

snij de peren in kleine plakjes,
bak deze even en blus ze af met de witte wijn
Snij de ham in blokjes

Mik de sla, pasta en ham door elkaar
mik er de vinegraitte doorheen
brokkel de kaas erover en de er de peren overheen.

smikkeler maar.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 4 april 2006 @ 13:28:41 #113
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36638351
En centraal topic af.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36644448
Ik vond een supermakkelijke voor het voorjaar/zomer :

1 blikje asperges
1 klein blikje mais
1 klein blikje doperwten
1 blikje ananas
kleine of halve krop ijsbergsla
1 enkele kipfilet (gerookt)
3 stengels bleekselderij
1 rode ui
1 plak kaas van 1/2 cm. dik om blokjes te maken.

Sla wassen en in reepjes snijden.
Ananas, mais en de doperwten goed uit laten lekken.
Bleekselderij wassen en stukjes snijden. Rode ui schoonmaken en snipperen.
Kip in stukjes snijden.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Meng dit met de mais en doperwten.
Snijd de kaas en ananas in blokjes en roer dit samen met de bleekselderij en de ui bij de asperges. Voeg daarna de sla en de kip toe en maak het op smaak met een slasaus.

pi_36657240
Ik eet tijdens de lunch graag een salade/rauwkost, maar waar ik nu werk hebben ze in de kantine bijna geen keuze.
Elke dag het zelfde assortiment, kleine bakjes broccoli en bleekselderij salade bah. Er is ook geen koelkast waar je eigen spullen koel kan houden.
Ik neem meestal zelf toch maar rauwkost ik een klein bakje mee, met een dressing van een beetje olijfolie en azijn. Ik heb het idee dat je dat wel een ochtend buiten de koeling kan bewaren zonder dat het gelijk bederft.
Heeft iemand nog meer ideetjes?
  vrijdag 7 april 2006 @ 06:41:02 #116
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_36729039
quote:
Op dinsdag 4 april 2006 16:38 schreef Bluezz het volgende:
Ik vond een supermakkelijke voor het voorjaar/zomer :

1 blikje asperges
1 klein blikje mais
1 klein blikje doperwten
1 blikje ananas
kleine of halve krop ijsbergsla
1 enkele kipfilet (gerookt)
3 stengels bleekselderij
1 rode ui
1 plak kaas van 1/2 cm. dik om blokjes te maken.

Sla wassen en in reepjes snijden.
Ananas, mais en de doperwten goed uit laten lekken.
Bleekselderij wassen en stukjes snijden. Rode ui schoonmaken en snipperen.
Kip in stukjes snijden.
Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
Meng dit met de mais en doperwten.
Snijd de kaas en ananas in blokjes en roer dit samen met de bleekselderij en de ui bij de asperges. Voeg daarna de sla en de kip toe en maak het op smaak met een slasaus.

[afbeelding]
wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening
pi_36741125
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 06:41 schreef NIels25 het volgende:

[..]

wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening
inderdaad je kan het beter gewoon bliksalade noemen Een salade moet eerst en vooral supervers zijn vind ik persoonlijk, anders is ie toch niet lekker fris ?
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:56:20 #118
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756584
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 06:41 schreef NIels25 het volgende:
wel beetje veel handel uit blik...... blikvoer is naar mijn mening
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 15:50 schreef _BassFace_ het volgende:
inderdaad je kan het beter gewoon bliksalade noemen Een salade moet eerst en vooral supervers zijn vind ik persoonlijk, anders is ie toch niet lekker fris ?
Kom op jongens smaken verschillen en daarom zijn kotssmilies niet echt op hun plaats
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36771887
Olive cunzati (Siciliaanse olijvensalade)

500gr. groene ongemarineerde olijven, ontpit
2 wortels in plakjes
2 stengels bleekselderij in stukjes van circa 1cm
1/2 groene paprika, in stukjes
2 teentjes knoflook in plakjes
1 gedroogd rood pepertjes, verkruimeld
1 eetlepel gedroogde oregano
125ml extra vergine olijfolie (meer mag, doopt lekker met brood)
1 eetlepel witte wijnazijn

Alles door elkaar mengen en een paar uur laten staan. Op te dienen als bijgerecht of als voorgerecht met geroosterd donker brood om in te dopen.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_36777640
Ik vind het heerlijk om een salade te maken met ijsbergsla, tomaten, zongedroogde tomaten, feta, pesto en wat kip.
Lust ik iedere dag wel!
  zaterdag 8 april 2006 @ 22:14:29 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36777946
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 18:40 schreef W1ZZ het volgende:
Olive cunzati (Siciliaanse olijvensalade)

groene ongemarineerde olijven
Euh, ik vermoed dat je bedoelt zo uit de zoutoplossing? Groene olijven zo van de boom zijn echt niet te eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36778145
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, ik vermoed dat je bedoelt zo uit de zoutoplossing? Groene olijven zo van de boom zijn echt niet te eten.
Ja dat bedoel ik idd, maar als je ze op de markt koopt zijn ze vaak gemarineerd in olie, kruiden en knoflook. Die moet je dus niet hebben maar de pot die er naast staat
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_36782731
een overheerlijke mangosalade die ik regelmatig eet bij grote garnalen (gebakken met wilde en witte rijst of tempura garnalen)

mango
sap van een halve limoen
eetlepel bruine suiker
eetlepel vissaus
sjalotje
half rood pepertje of lepeltje sambal
klein knoflookteentje
theelepel oregano


net niet rijpe mango in niet al te kleine stukken snijden
overige ingredienten in een kommetje, de mango erbij. Liefst nog een kwartiertje laten staan zodat de smaken goed kunnen vermengen.
Alle papillen worden geprikkeld: zout, zoet, zuur, pittig een heerlijke combinatie.
Please don't sit on my imaginary friend
  dinsdag 18 april 2006 @ 20:07:21 #124
6789 Strolie75
De reisGijs
pi_37072909
Mogen we ook dressings posten of is daar een ander topic voor?
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_37079567
quote:
Op dinsdag 18 april 2006 20:07 schreef Strolie75 het volgende:
Mogen we ook dressings posten of is daar een ander topic voor?
Dat kan hier :
Zelfgemaakte saladedressings
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')