FOK!forum / Culinesse à gogo / De glorieuze terugkeer van de Fok! Wok
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:20
Fok! Wok
Fok! Wok neemt afscheid

stop hier iets in de Fok! Wok

* Bosbeetle begint wederom met olie (bertoli) en een lente uitje

(deze keer mag er geëlaboreerd worden op het concept... Omdat het in CUL staat, dus ook waarom wat en hoe het het beste te wokken is )

FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:21
Taugé erbij
Mirjamdinsdag 10 februari 2004 @ 11:22
champignonnetjes erin gooit
edje34dinsdag 10 februari 2004 @ 11:22
Daarna Kipfilet en en paprika (rode)
FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:22
Sojasaus erin
thaWarheaddinsdag 10 februari 2004 @ 11:22
Spaanse pepers.
FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:23
Wortel juliennes erbij
Troeldinsdag 10 februari 2004 @ 11:23
neee! Eerst knoflook!
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:25
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:23 schreef Troel het volgende:
neee! Eerst knoflook!
er mogen met terugwerkende kracht dingen in gegooid worden

(en als het vies word is er altijd nog de Wok cleaner uit het originele topic )

[Dit bericht is gewijzigd door Bosbeetle op 10-02-2004 11:26]

Troeldinsdag 10 februari 2004 @ 11:25
En ik wil ook sausje 5 erin graag...
edje34dinsdag 10 februari 2004 @ 11:26
Pepertje of verse sambal erbij
FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:27
Moeten er geen verse kruiden op
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:27
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:25 schreef Troel het volgende:
En ik wil ook sausje 5 erin graag...
sausje 5
shmoopydinsdag 10 februari 2004 @ 11:28
Gember niet vergeten.
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:28
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:27 schreef FierceDeity het volgende:
Moeten er geen verse kruiden op
Ja lekker

"blaasje roosmarijn ingooid , en en citroen in 'squeezd' "

Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:32

het ruikt al lekker Lonny

Litmandinsdag 10 februari 2004 @ 11:35
*roert eens even flink*

was bijna aangebrand!

shmoopydinsdag 10 februari 2004 @ 11:36
Wordt het vlees of tofu?

Want dat mot er nu dan wel in, lijkt me.

FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:38
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:36 schreef shmoopy het volgende:
Wordt het vlees of tofu?

Want dat mot er nu dan wel in, lijkt me.


Er zit al kipfilet in, le-zen
Litmandinsdag 10 februari 2004 @ 11:39
Er zit al kipfilet in.


* Litman gooit spekjes er bij (met terugwerkende kracht)

[Dit bericht is gewijzigd door Litman op 10-02-2004 11:40]

FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:40
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:32 schreef Bosbeetle het volgende:
[afbeelding]

het ruikt al lekker Lonny


Lonny gebruikt toch altijd zo'n stenen potje met een soort stenen stampding om kruiden enzo te kneuzen/vermalen, leuk is dat. Hoe heet zo'n ding?
shmoopydinsdag 10 februari 2004 @ 11:41
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:40 schreef FierceDeity het volgende:

[..]

Lonny gebruikt toch altijd zo'n stenen potje met een soort stenen stampding om kruiden enzo te kneuzen/vermalen, leuk is dat. Hoe heet zo'n ding?


Een vijzel.
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:42
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:41 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Een vijzel.


tevens veel gebruikt in laboratoria bij u in de buurt

tijdens mijn werk kook ik altijd veredeld met enzymen en chemicaliën

Litmandinsdag 10 februari 2004 @ 11:43
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:41 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Een vijzel.


Volgens mij noemt Lonnie het een tjobek (?)
FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 11:43
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:41 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Een vijzel.


Gebruik jij dat ook wel eens?
shmoopydinsdag 10 februari 2004 @ 11:46
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:43 schreef FierceDeity het volgende:

[..]

Gebruik jij dat ook wel eens?


Ja, soms.
En hij staat mooi op het aanrecht.
Jeliefdinsdag 10 februari 2004 @ 11:49
* Jelief pakt bordje en vult dit met rijst en mengsel uit wok... smakelijk mensen!
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 11:51
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:46 schreef shmoopy het volgende:

[..]

En hij staat mooi op het aanrecht.


Vesaliusdinsdag 10 februari 2004 @ 12:06
gooi er nog vlug wat gebakken sesamzaadjes over
Bosbeetledinsdag 10 februari 2004 @ 13:21
iemand bezwaar tegen een prei erbij ?
FierceDeitydinsdag 10 februari 2004 @ 13:23
paksoi er bij kwakt
Pietverdrietdinsdag 10 februari 2004 @ 13:29
Heeft al niets meer met roerbakken te maken, is nu een prutpan
Bosbeetledonderdag 12 februari 2004 @ 09:01
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Heeft al niets meer met roerbakken te maken, is nu een prutpan
oh overnieuw begint *olie in wok gooit
Joenedonderdag 12 februari 2004 @ 09:20
Fout!!!

Wok moet eerst schooon , en dan op heet vuur staan tot hij walmt

dan pas de olie

Pietverdrietdonderdag 12 februari 2004 @ 10:07
* Pietverdriet gooit in de inmiddels walmende wok een handje fijngehakte paksoy, wat Mushroomsoy, oestersaus en gember.
*roer*
*roer*

Klaaaar
*schrok* Munsch

Joenedonderdag 12 februari 2004 @ 10:09
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet gooit in de inmiddels walmende wok een handje fijngehakte paksoy, wat Mushroomsoy, oestersaus en gember.
*roer*
*roer*

Klaaaar
*schrok* Munsch


Volgende !
Kimskedonderdag 12 februari 2004 @ 11:39
een vegetarische: tofu!!
Christiaandonderdag 12 februari 2004 @ 17:18
Pittig sausje.
Nohoch-Muldonderdag 12 februari 2004 @ 17:21
quote:
Op donderdag 12 februari 2004 17:18 schreef --Christiaan-- het volgende:
Pittig sausje.
Verse
Joenevrijdag 13 februari 2004 @ 22:35
Oestersaus in de wok gooit
SadKingBillyzaterdag 14 februari 2004 @ 08:41
* Eens naar de tijd kijkt, schouders ophaalt en fijngesneden knoflook, verse zwarte peper en een beetje zout toevoegt
Underdoggyzaterdag 14 februari 2004 @ 12:37
een tricolor paprika uiteraard
Conflictzaterdag 4 september 2004 @ 15:34


Weg met die plank!

Een wok ja!
Dauthizaterdag 4 september 2004 @ 19:37
Verse Koriander !
Hallahanzaterdag 4 september 2004 @ 21:52
* Hallahan kijkt in de wok, ruikt, rilt en gooit de inhoud in de vuilnisbak.

* Hallahan maakt de wok schoon met water, zet hem op de turbo wokbrander, laat hem verrektes heet worden en giet er een scheut arachide olie in...

300 gram in blokjes gesneden kipfilet waren al eerder in een marinade gezet van 1 el sesam olie, 1 el premium oestersaus en een theelepel maizena....

Zo, de kipfilet blokjes worden op hoog vuur geroerbakken. Een halve rode en een halve groen, in blokjes gesneden paprika gooi ik er ook nog bij in. Even goed omgooien, 2 el chili-knoflook saus eraan toevoegen en nog even goed verhitten.

Beetje basmati rijst erbij en smullen!



[ Bericht 0% gewijzigd door Hallahan op 04-09-2004 22:25:36 ]
Sharkdoggiezaterdag 4 september 2004 @ 21:56
* Sharkdoggie gooit gewoon gesneden ui in de wok.
Martijn_77zondag 5 september 2004 @ 14:37
* Martijn_77 roert de uien eens om en gooit er een scheutje rijstwijn en wat knoflook bij.
NIels25maandag 6 september 2004 @ 07:09
Ik wok mega vaak, en flikker dan gewoon wat lekker is in de Wok! Vanavond maar lekker iets pittigs maken, zit nog te twijfelen tussen rooie, gele, blauw of groene curry!
shmoopymaandag 6 september 2004 @ 10:08
* shmoopy eet wel bij Hallahan.
Hallahanmaandag 6 september 2004 @ 10:28
Speciaal voor shmoopy (moet je natuurlijk wel van zeebanket houden )

* Hallahan heeft van tevoren al 200 gr selderijstengels (in stukjes) en 50 gram wortels (in plakjes) voorgestoomd.

* Hallahan maakt een marinade van 2 el zwartebonenknoflooksaus, 1 tl suiker en 1 tl sesam olie en gooit daar 300 gram zeebanket in.

2 el olie in de wok, goed verhitten, zeebanket erin, op hoog vuur opbakken. 1 tl maizena, 1 el water in een kopje mengen en in de pan en daar gooi ik dan uiteindelijk ook de selderij en wortel bij in.

Op echt hoog vuur even roerbakken en:

Eet smakelijk shmoop!
shmoopymaandag 6 september 2004 @ 10:29
!
Hallahanmaandag 6 september 2004 @ 10:37
Oeps, drankje vergeten...

Een echte Huadong Winery witte wijn (uit China ja!), een met australische know-how gemaakt wijntje wat je verrast door de fruitige afdronk met een spoortje eik!

Proost!
Karboenkeltjemaandag 6 september 2004 @ 10:39
quote:
Op maandag 6 september 2004 10:37 schreef Hallahan het volgende:
australische know-how gemaakt wijntje
Een chardonay dus.
shmoopymaandag 6 september 2004 @ 10:39
Hallahan scoort punten hier.

Ik ga maar eens een oerdegelijke tosti maken, je hebt me iig geinspireerd voor het eten van vanavond.
Hallahanmaandag 6 september 2004 @ 10:40
quote:
Op maandag 6 september 2004 10:39 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]

Een chardonay dus.
Jep, ik heb een paar flessen van een kennis gekregen, smaakt wonderbaarlijk lekker, vooral bij zeebanket...
quote:
Op maandag 6 september 2004 10:39 schreef shmoopy het volgende:
Hallahan scoort punten hier.

Ik ga maar eens een oerdegelijke tosti maken, je hebt me iig geinspireerd voor het eten van vanavond.
Ikke zelf ook, is kijken of ik alles op voorraad heb....
Dow.Jonesmaandag 6 september 2004 @ 10:51
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:43 schreef Litman het volgende:

[..]

Volgens mij noemt Lonnie het een tjobek (?)
tj in indonesisch is een c, dus cobek

En ja cokeb en vijzel is hetzelfde, wordt vooral gemaakt om een (basis)pasta te maken (=bumbu) als marinade voor gerechten. Denk aan pindasaus voor tahu telor of als je samabl wilt maken of wat dan ook.
Dow.Jonesmaandag 6 september 2004 @ 10:54
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:27 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

sausje 5
Da's een grap voor intimi van het fenomeen wok-restaurant. Daar kan je met je brodje rauwe spullen naar de wok-kok gaan en die wokt het voor je met een lijst suazen op een bord achter hem en die lijst is genummerd ...dus daarom....

Ik neem altijd de meest hete saus (thai curry of black pepper) of de knoflooksaus en dan eet ik altijd alleen maar garnalen, sate en inktvis met peultjes en babymais, soms afgewisseld met ossehaas ofzo, meer niet. Je blifjt toch hollander he en dan wil je waar voor je 17 euri
Troelmaandag 6 september 2004 @ 11:28
quote:
Op maandag 6 september 2004 10:54 schreef Dow.Jones het volgende:

[..]

Da's een grap voor intimi van het fenomeen wok-restaurant. Daar kan je met je brodje rauwe spullen naar de wok-kok gaan en die wokt het voor je met een lijst suazen op een bord achter hem en die lijst is genummerd ...dus daarom....

Ik neem altijd de meest hete saus (thai curry of black pepper) of de knoflooksaus en dan eet ik altijd alleen maar garnalen, sate en inktvis met peultjes en babymais, soms afgewisseld met ossehaas ofzo, meer niet. Je blifjt toch hollander he en dan wil je waar voor je 17 euri
Ik ben helemaal weg van sausje vijf. En dan natuurlijk met een flinke lik appelmoes (ja, ik vind de knoflookpasta op appelmoes lijken)

Het liefst met ui, paprika, spek en varkenshaas.
Martijn_77woensdag 8 september 2004 @ 23:16
* Martijn_77 Maakt de wok eens goed schoon voor een nieuwe bakbeurt
DzjieDubwoensdag 8 september 2004 @ 23:34
* DzjieDub 'misbruikt' de wok om er een lekkere risotto in te maken.

Met champignons, chorizo en extra knoflook.
krakkemiekewoensdag 8 september 2004 @ 23:36
Bij gebrek aan een vijzel, werkt de foodprocessor ook prima.
PS Het mag van Beb Vuijk.....
Doekesdonderdag 9 september 2004 @ 10:34
quote:
Op woensdag 8 september 2004 23:34 schreef DzjieDub het volgende:
*'misbruikt' de wok om er een lekkere risotto in te maken.

Met champignons, chorizo en extra knoflook.


*Gooit er wat chemicaliën door.
Pietverdrietdonderdag 9 september 2004 @ 10:39
quote:
Op woensdag 8 september 2004 23:36 schreef krakkemieke het volgende:
Bij gebrek aan een vijzel, werkt de foodprocessor ook prima.
PS Het mag van Beb Vuijk.....
Hm, het kan wel, maar ik raad je toch aan een vijzel te nemen.
Underdoggyvrijdag 10 september 2004 @ 20:15
* Underdoggy gooit er een paprikaatje bij
Martijn_77zaterdag 11 september 2004 @ 13:01
* Martijn_77 gooit er wat knoflook en rode ui bij
Bosbeetlezaterdag 11 september 2004 @ 14:09
mijn wok ... hij doet het nog
Troelzondag 12 september 2004 @ 11:11
Tuurlijk doet jouw wok het nog!
Bosbeetledonderdag 8 maart 2007 @ 12:55
quote:
Op zondag 12 september 2004 11:11 schreef Troel het volgende:
Tuurlijk doet jouw wok het nog!
irule25donderdag 8 maart 2007 @ 12:58
damn, dat is al even geleden, zal nu wel gaar zijn.....
Bosbeetledonderdag 8 maart 2007 @ 13:24
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 12:58 schreef irule25 het volgende:
damn, dat is al even geleden, zal nu wel gaar zijn.....
3 jaar laten sudderen
decynischebeverdonderdag 8 maart 2007 @ 13:55
Lekker pittig sausje derbij, dan heeft het meschien nog smaak ook na 3 jaar sudderen .

Ik gooi er ook nog wel wat verse kip derbij
EricTdonderdag 8 maart 2007 @ 15:22
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 11:40 schreef FierceDeity het volgende:

[..]

Lonny gebruikt toch altijd zo'n stenen potje met een soort stenen stampding om kruiden enzo te kneuzen/vermalen, leuk is dat. Hoe heet zo'n ding?
Een cobek -->is al eerder genoemd
Mirjamdonderdag 8 maart 2007 @ 15:23
zullen we 'm maar even schoonmaken en met een schone lei beginnen?
ik begin met wat olie
Bosbeetledonderdag 8 maart 2007 @ 15:31
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 15:22 schreef EricT het volgende:

[..]

Een cobek -->is al eerder genoemd
je reagert op een post van meer dan 3 jaar geleden
Bosbeetledonderdag 8 maart 2007 @ 15:31
quote:
Op donderdag 8 maart 2007 15:23 schreef MissyMirjaM het volgende:
zullen we 'm maar even schoonmaken en met een schone lei beginnen?
ik begin met wat olie
ui insnippert
EricTdonderdag 8 maart 2007 @ 16:20
xD LOL
miekdvrijdag 9 maart 2007 @ 11:39
Niet eens tijd voor een inventarisatie?
buzzervrijdag 9 maart 2007 @ 13:16
Ik krijg spontaan trek
Knoflook toevoegt
#ANONIEMvrijdag 9 maart 2007 @ 13:18
* iamredleader roert de olie, ui en knoflook goed door mekaar
En ik voeg wat vers zout en peper toe.
Mirjamvrijdag 9 maart 2007 @ 15:48
hmm, dat ruikt goed. ik gooi d'r een handje in stukjes gesneden kip bij
Thoricalvrijdag 9 maart 2007 @ 19:31
Een dobbelsteentje terassie voor de Javaanse touch.
EricTvrijdag 9 maart 2007 @ 20:40
quote:
Op vrijdag 9 maart 2007 19:31 schreef Thorical het volgende:
Een dobbelsteentje terassie voor de Javaanse Indische touch.
De_Hertogvrijdag 9 maart 2007 @ 20:51
Grappig topic dit.

Helaas doet mijn woningstichting niet aan gas, waardoor ik opgescheept zit met elektrisch koken en nepwoks. Bij wie mag ik komen eten?
#ANONIEMzondag 11 maart 2007 @ 09:28
Ik roer de boel nog eens goed door, en zet een apart pannetje met kokend water op voor de rijst of nasi of bami.
Martijn_77zondag 11 maart 2007 @ 11:49
* Martijn_77 voegt wat safraan aan de rijst toe
Maisnonzondag 11 maart 2007 @ 14:55
Ik ben ook voor saus 5, Gon Bao in mijn geval en ik gooi er ook nog wat bospaddestoelen bij
#ANONIEMzondag 25 maart 2007 @ 18:58
quote:
Op zondag 11 maart 2007 14:55 schreef Maisnon het volgende:
Ik ben ook voor saus 5, Gon Bao in mijn geval en ik gooi er ook nog wat bospaddestoelen bij
Zo, de boel heeft 2 weken gesudderd. Ik gooi het geheel op een bord, en dien het op met rijst, een glaasje lekkere rode wijn en een fles koud water.

En intussen maakt de afwasmachine de wok schoon, zodat de volgende user weer opnieuw kan beginnen
Mirjammaandag 26 maart 2007 @ 01:02

#ANONIEMmaandag 26 maart 2007 @ 07:58
OK, de olie is inmiddels op temperatuur.

Ik gooi er de versgesneden snippers ui in.
vatsmaandag 26 maart 2007 @ 11:21
Ik kijk is in mijn groeten la en kom een heerlijke struik verse paksoi tegen! Tevens wat baby mais... van beiden mik ik een hand de hete fokwok in !
PyThmaandag 26 maart 2007 @ 11:45
quote:
Op maandag 26 maart 2007 01:02 schreef MissyMirjaM het volgende:
[afbeelding]
Wel deze gebruiken MM

Martijn_77maandag 26 maart 2007 @ 19:28
quote:
Op maandag 26 maart 2007 11:45 schreef PyTh het volgende:

[..]

Wel deze gebruiken MM

[afbeelding]
* Martijn_77 reinigt de wok weer want Conimex is helemaal niet nodig bij de toko is veel beter spul te koop.

* Martijn_77 gooit er nieuwe olie in
DRIZZENmaandag 26 maart 2007 @ 22:22
Knoflook en Lente-uitje in gooit
Mirjammaandag 26 maart 2007 @ 22:49
d'r zat al olie in
LennyKravitzdinsdag 27 maart 2007 @ 03:10
een gele paprika erbij...
#ANONIEMdinsdag 27 maart 2007 @ 07:54
En wat rode paprika bij!
vatsdinsdag 27 maart 2007 @ 11:07
quote:
Op maandag 26 maart 2007 11:45 schreef PyTh het volgende:

[..]

Wel deze gebruiken MM

[afbeelding]
oeee die rotzooi gaat mijn wok niet in!!!!
vatsdinsdag 27 maart 2007 @ 11:09
heb net wat waterkastanjes gesneden gooi die er ook bij, samen met wat reepjes eendenvlees
vatswoensdag 28 maart 2007 @ 06:24
he die eend van me staat al meer dan 12 uur te bakken... alles is nu zwart en crispy en onze hele keuken stinkt!
vatswoensdag 4 april 2007 @ 09:06
wil er niemand meer fok!wokken?
Capsicumdonderdag 12 april 2007 @ 00:45
* gooit er wat gember pulp in *
LennyKravitzdonderdag 12 april 2007 @ 00:55
quote:
Op donderdag 12 april 2007 00:45 schreef Capsicum het volgende:
* gooit er wat gember pulp in *
een tot gort gebakken eend... en jij gooit ern nog wat gember pulp bij...

eet-ze


keuken moet zwart van het roet zien ondertussen...
Dauthidonderdag 12 april 2007 @ 13:14
* Dauthi reinigt wok en begint opnieuw
Olie, knoflook, ui en een papje van asem(ter grootte van een walnoot )
vatsdonderdag 12 april 2007 @ 14:57
ik doe er wat vers gesnipperde laos, gember en spaanse peper bij...
Martijn_77donderdag 12 april 2007 @ 18:26
* Martijn_77 zet al vast wat water voor de mie op
Dauthidonderdag 12 april 2007 @ 20:19
* Dauthi doet reepjes gesneden kipfilet erbij
#ANONIEMvrijdag 13 april 2007 @ 08:01
* doet wat zout in het water voor de mie
vatsvrijdag 13 april 2007 @ 08:35
* gooi het water van de mie weg, en zet nieuw water op zonder zout, nergens voor nodig zout.
Dauthivrijdag 13 april 2007 @ 12:55
* Dauthi pakt de ketjap en de sambal
vatsvrijdag 13 april 2007 @ 15:21
* vats doet er 10 versgepelde grote garnalen bij
Martijn_77vrijdag 13 april 2007 @ 23:00
quote:
Op vrijdag 13 april 2007 08:35 schreef vats het volgende:
* gooi het water van de mie weg, en zet nieuw water op zonder zout, nergens voor nodig zout.
Idd, je hebt helemaal geen zout nodig.

* Martijn_77 gooit er nog wat gember bij
vatszaterdag 14 april 2007 @ 11:40
quote:
Op vrijdag 13 april 2007 23:00 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd, je hebt helemaal geen zout nodig.

* Martijn_77 gooit er nog wat gember bij
nog meer gember???
Martijn_77zaterdag 14 april 2007 @ 18:42
quote:
Op zaterdag 14 april 2007 11:40 schreef vats het volgende:

[..]

nog meer gember???
Ja lekker
vatsmaandag 16 april 2007 @ 12:26
*vats gooit er van die supergrote garnalen in
Spacehamstermaandag 16 april 2007 @ 23:17
* Spacehamster maalt 3 kruidnageltjes met wat citroenzuur in de stamper en vijzel
Bosbeetledinsdag 17 april 2007 @ 08:38
* Bosbeetle eet het geheel snel op ... *burp
#ANONIEMzondag 13 mei 2007 @ 08:47
* iamredleader maakt de wokpan weer schoon, en ruimt de rotzooi op.

Zo, nu kunnen we weer beginnen.

* gooit een scheut wokolie in de kokend hete wokpan
Martijn_77zondag 13 mei 2007 @ 11:49
* Martijn_77 gooit een een voet gesnipperde knoflook in
mariyettezondag 13 mei 2007 @ 23:45
rode ui erbij, eens een keer wat anders!
Kan iemand er zo iets vissigs in gooien? Dat eet miijn vriend niet en zo krijg ik het nog eens!
#ANONIEMmaandag 14 mei 2007 @ 08:16
* iamredleader gooit een handvol reepjes tonijn in de wok
zo goed?
DRIZZENmaandag 14 mei 2007 @ 21:12
Ik voeg wat bosui toe.....
Spacehamstermaandag 14 mei 2007 @ 23:38
* Spacehamster snijdt een tak verse rozemarijn aan stukjes en gooit die er bij.
#ANONIEMdinsdag 15 mei 2007 @ 07:59
Ik roer de wokzooi even goed door elkaar en zet een pannetje water op voor de mie.
Tezzdinsdag 15 mei 2007 @ 09:43
Tezz voegt wat champignons, paprika en courgette reepjes toe.
DRIZZENdonderdag 17 mei 2007 @ 08:39
Ik denk dat we er zo aardig zijn , opscheppen ??
Mirjamdonderdag 17 mei 2007 @ 08:42
* MissyMirjaM wast af, maakt de wok schoon, ruimt de rotzooi op, murmel, veel te vroeg voor dat werk, mompel*

Tezzdonderdag 17 mei 2007 @ 09:33
Tezz begint opnieuw en gooit er wat olijfolie in. En als die heet is wokt ze snel wat reepjes biefstuk.
DRIZZENdonderdag 17 mei 2007 @ 21:43
Ik flikker er paprika bij
Tezzdonderdag 17 mei 2007 @ 21:48
Tezz haalt snel de reepjes biefstuk er uit om ze later weer toe te voegen (maar anders worden ze gaar en da's nie lekker).
Tevens wat kastagnechampignons erbij.
Spacehamstervrijdag 18 mei 2007 @ 00:27
Ik hak snel wat tijm fijn en doe dat er gelijk in als ik de champignons in de wok zie vallen.
Tezzvrijdag 18 mei 2007 @ 00:57
quote:
Op vrijdag 18 mei 2007 00:27 schreef Spacehamster het volgende:
Ik hak snel wat tijm fijn en doe dat er gelijk in als ik de champignons in de wok zie vallen.
Ik doe er wat reepjes zongedroogde tomaat bij, want door de tijm krijgt dit gerecht vast een mediteraans smaakje en daar horen ook zongedroogde tomaatjes bij!
DRIZZENvrijdag 18 mei 2007 @ 06:42
Zet water op voor pasta
#ANONIEMvrijdag 18 mei 2007 @ 07:54
* iamredleader gooit pasta in het water van DRIZZEN
DRIZZENzaterdag 19 mei 2007 @ 07:37
Thanx iamredleader.
Ik gooi ook nog wat courgette in de wok
Martijn_77zaterdag 19 mei 2007 @ 19:47
* Martijn_77 hakt wat basilicum voor in de wok
Spacehamsterzondag 20 mei 2007 @ 00:55
* Spacehamster verkruimeld wat geitenfeta en legt dat naast de basilicum.
Tezzzondag 20 mei 2007 @ 10:20
Tezz schept de biefstuk er weer door en warmt het nog even snel door.
daanski82zondag 20 mei 2007 @ 11:17
* daanski82 neemt de warme wok over van Tezz en zet de gas brander op vol vermoge.

* daanski82 maakt een marinade van soja, paar druppels sesam olie, en een vleugje terayaki saus en voegt deze toe.
Martijn_77zondag 20 mei 2007 @ 11:18
* Martijn_77 vraagt zich af hoe dit past bij de basilicum en de feta kaas die al klaar ligt
daanski82zondag 20 mei 2007 @ 11:37
* daanski82 vind die smaken lekker en maakt ondertussen de4 pan weer schoon en geeft hem aan Martijn_77
LeeHarveyOswaldzondag 20 mei 2007 @ 17:28
quote:
Op zondag 20 mei 2007 11:37 schreef daanski82 het volgende:
* daanski82 vind die smaken lekker en maakt ondertussen de4 pan weer schoon en geeft hem aan Martijn_77
* LeeHarveyOswald pakt 'm af, zet em op heet vuur, gooit er een flinke lading gevijzelde peper/knoflook/chili/olie prut in, gevolgt door de sugar snaps en wortel.
DRIZZENzondag 20 mei 2007 @ 17:36
Zijn we nu bezig met 'n nieuwe ? Of is dit het bijgerecht ??
DRIZZENzondag 20 mei 2007 @ 17:38
Shit , de pasta is klaar... Daanski82 , waar heb je de biefstukreepjes met zooi gelaten ??
MinderMutsigzondag 20 mei 2007 @ 17:39
quote:
Op zondag 20 mei 2007 17:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

* LeeHarveyOswald pakt 'm af, zet em op heet vuur, gooit er een flinke lading gevijzelde peper/knoflook/chili/olie prut in, gevolgt door de sugar snaps en wortel.
MinderMutsig voegt daar in stukjes gesneden kipfilet aan toe
MinderMutsigzondag 20 mei 2007 @ 17:41
En zet ook vast een pannetje water op voor de rijst.
LeeHarveyOswaldzondag 20 mei 2007 @ 19:13
quote:
Op zondag 20 mei 2007 17:41 schreef MinderMutsig het volgende:
En zet ook vast een pannetje water op voor de rijst.
Das eigenlijk al te laat, die hoort al 10 minuten op het aanrecht te staan
LeeHarveyOswaldzondag 20 mei 2007 @ 19:14
quote:
Op zondag 20 mei 2007 17:39 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

MinderMutsig voegt daar in stukjes gesneden kipfilet aan toe
en wat brocoli!
DRIZZENzondag 20 mei 2007 @ 21:54
WAAR IS DE BIEFSTUK ??!!??

dan maar wat ananas bij de wok ingooien ? is lekker met kip
Spacehamstermaandag 21 mei 2007 @ 00:04
Ik voeg twee fijngesneden rawit pepers toe...
daanski82maandag 21 mei 2007 @ 13:00
* daanski82 heeft het opgegeten
DRIZZENmaandag 21 mei 2007 @ 20:27
tauge ingooit
Martijn_77woensdag 23 mei 2007 @ 19:46
* Martijn_77 roert de tauge enzo een keer door
DRIZZENdonderdag 24 mei 2007 @ 06:09
Beetje cashews er bij....
Spacehamsterdonderdag 24 mei 2007 @ 15:31
* Spacehamster besprenkeld het met verse citroensap
Devanovrijdag 20 juli 2007 @ 09:58
*Wokt ook vele malen in de week*

Wat is het voordeel van echte Wok olie? Is dat vetter? Ik gebruik nu gewone bakolie, maar merk wel dat de pasta met name soms vast gaat koeken als je het niet een beetje bijhoudt. Das zonde van het eten, en nadelig met het afwassen.
Mutsaers__78vrijdag 20 juli 2007 @ 10:16
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 09:58 schreef Devano het volgende:
*Wokt ook vele malen in de week*

Wat is het voordeel van echte Wok olie? Is dat vetter? Ik gebruik nu gewone bakolie, maar merk wel dat de pasta met name soms vast gaat koeken als je het niet een beetje bijhoudt. Das zonde van het eten, en nadelig met het afwassen.
Kan wokolie geen hogere temperatuur bereiken dan standaard bakolie?
Mirjamvrijdag 20 juli 2007 @ 10:22
quote:
Op vrijdag 20 juli 2007 10:16 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Kan wokolie geen hogere temperatuur bereiken dan standaard bakolie?
ja
Spacehamstervrijdag 20 juli 2007 @ 23:29
* Spacehamster snijdt nog wat rawit pepers...
brrrrrrtzaterdag 21 juli 2007 @ 05:38
komt er al een recept aan met verse munt en citroen?
iets lichts?
Martijn_77zaterdag 21 juli 2007 @ 12:16
* Martijn_77 snijdt wat tonijn