MadGuy | maandag 9 februari 2004 @ 21:46 |
Wie geeft mij hét recept voor de lekkerste hartige quiche? Meestal probeer ik iets met ham, spek, paprika, ui en champignon, maar er moet meer te varieëren zijn, lijkt me! | |
PsychoDude_666 | maandag 9 februari 2004 @ 21:51 |
iets met vis, zalm ofzo ? Me zus had een keer broccolli/tomaat gemaakt | |
Kaensterle | maandag 9 februari 2004 @ 21:54 |
Quiche is toch altijd hartig ![]() | |
Kajalevi | maandag 9 februari 2004 @ 21:57 |
Sjemig, krijg ik daar opeens zin in zeg, ![]() Je wordt bedankt he | |
Koenijntje | maandag 9 februari 2004 @ 21:58 |
men neemt een schaal (zon 20 cm doorsnee) Bodem invetten met wat boter. bodem bedekken met 6 lapjes bladerdeeg (ingevroren) 6 eieren kloppen met geraspte kaas en ui (naar wens ![]() Zalm uit blik halen en over de bodem verspreidende hele mix eroverheen. 40 a 45 min in de oven (of tot de taart wat bruin begint te worden en het niet een natte boel is ![]() En smakelijk eten:) ![]() | |
Kaensterle | maandag 9 februari 2004 @ 21:59 |
Men kope een quiche bij de Appie Heijn en men steke hem in zijn mik. | |
Koenijntje | maandag 9 februari 2004 @ 22:02 |
quote:Er moet wel smaak aan zitten ![]() | |
Ocealith | maandag 9 februari 2004 @ 22:05 |
Bij mij gaan er altijd een hoop resten in, die ik nog over had van de vorige week. Verplichte onderdelen: ei, spekjes, ui, doperwtjes, worteltjes. | |
MadGuy | maandag 9 februari 2004 @ 22:08 |
Doperwtjes, wortels, klinkt goed. Broccoli en tomaat moet ook kunnen. Dank allen! Geraspte kaas was ik vergeten, maar dat is inderdaad ook een standaard ingredient bij mij... | |
Kimske | maandag 9 februari 2004 @ 22:36 |
kaas, wortel, broccoli, champignons of tofu = lekkerrrrrrrrrrr ( zie post in andere topic!) | |
Mini_rulez | dinsdag 10 februari 2004 @ 00:58 |
Quiche met zalm en broccoli blijft één van mijn favorieten. Mijn moeder maakt wel eens quiche met uien, spekjes en currypasta. Vreemde combinatie maar dat is echt heerlijk... ![]() Ik hou sowieso erg van quiche, maar ik heb geen oven. | |
twuks | dinsdag 10 februari 2004 @ 10:05 |
Deze: Kaasquiche met Provençaalse tomaten ![]() | |
Ripley | dinsdag 10 februari 2004 @ 10:08 |
Paddestoelen en blauwe kaas vind ik altijd erg lekker in een quiche. | |
Camelio | dinsdag 10 februari 2004 @ 10:46 |
quote:Net zo lekker en veel minder vet is om deeg voor hartige taart te gebruiken, ook ingevroren in plakjes. ![]() | |
zoooitje | woensdag 11 februari 2004 @ 01:55 |
Prei teentje knoflook vers gemalen peper spek ham | |
-=BoKKiE=- | woensdag 11 februari 2004 @ 18:13 |
Maak hem meestal met de volgende ingredienten bloem de 3 eieren zijn als deklaag dus niet door rest heen | |
Moonah | woensdag 11 februari 2004 @ 18:38 |
Broccoli, geitenkaas, geschaafde amandelen. ![]() | |
Klijne | woensdag 11 februari 2004 @ 23:49 |
spek snijden, bakken champignons snijden en bakken eieren kloppen met melk bladerdeeg in quichevorm champignon en spek erin, ei erover de oven in | |
Powder | donderdag 12 februari 2004 @ 14:14 |
Valt een hartige taart ook in de categorie quiche? Dan is mijn favoriet uientaart (met spekjes), met een bladerdeeg bodem. Mmmmmm krijg er spontaan zin in als ik er aan denk!! | |
Mariposa | donderdag 12 februari 2004 @ 14:33 |
Met Mon Chou en shoarmavlees (evt met wat prei erdoor) ![]() Verder kan je er alles in stoppen wat je zelf het lekkerste vind. Veel experimenteren dus! | |
Peregrijn | donderdag 12 februari 2004 @ 14:36 |
Die met Shoarma en roomkaas is erg lekker ![]() Ook lekker is een hele simpele, die je het best koud kan eten: - bladerdeeg | |
Mariposa | donderdag 12 februari 2004 @ 16:21 |
quote:Ik maak mijn bodems altijd zelf, dus zanddeeg is het enige wat je bij mij kan krijgen ![]() | |
Peregrijn | donderdag 12 februari 2004 @ 20:13 |
quote:Ik heb het volgens mij uit een boekje met ovengerechten. Maar gebruik je dan nooit bladerdeeg? Dat vind ik toch ook wel erg lekker bij sommige gerechten. | |
Mariposa | donderdag 12 februari 2004 @ 20:45 |
quote:Ik kan me voorstellen dat dat soms wel lekkerder is, maar ik moet over het algemeen zoutarm eten. Daarom maak ik deeg ed zelf, dan kan ik het zout eruit laten, of maar een heel klein beetje toevoegen. | |
SuperRembo | donderdag 12 februari 2004 @ 21:06 |
Deeg: 225 g bloem 100 g boter 1/2 thl zout tot kruimels kneden. Dan 3 eetl water erbij en tot deeg kneden. Uitrollen en in de ingevette vorm doen. 20 min op 200 C voorbakken (zonder vulling). 30 min op 180 C bakken met vulling. Dat voorbakken hoort met een steunvulling van bijvoorbeeld bonen in alu-folie, maar ik doe het altijd zonder en dat werkt ook prima. Als je niet voorbakt dan wordt het een kleffe bende. Prei vulling: Spek bakken, prei bakken. Slagroom en kaas erbij. Op het laatst de eieren erdoor roeren en direct op de voorgebakken bodem gieten. Dan een half uurtje in de oven tot de vulling stevig is maar niet droog. Tomaat vulling: Spinazie vulling | |
Angel20 | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:22 |
Bestaat er van dat quiche deeg?? Ik kan dat dus nergens vinden....staat toch bij de cake/taarten enzo? Weet iemand lekkere recepten voor de vulling? | |
DTM | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:25 |
in de supermarkt hebben ze een speciale mix...van Honig dacht ik, daar staat ook een recept op. Is erg lekker ![]() | |
Rtificial | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:32 |
Ook in het vriesvak bij de supermarkt kant en klare deegvellen voor hartige taart (quiche) Zal wel van Koopmans zijn, of Baukje ofzo... | |
Nijna | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:35 |
Je kan ook gewoon bladerdeeg gebruiken hoor... Receptjes: Hartige taart met ham en kaas Benodigdheden: bladerdeeg 3 a 4 plakjes 1/8 l. room (koksroom of slagroom) 4 eieren ½ tl paprikapoeder beetje peper 150 gr ham aan stukjes gesneden 200 gr kaas (150 gr jong en 50 gr kernhem of 200 gr jongbelegen) Hoe maak je het: Bedek ovenschaal met bladerdeeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem, doe de ham in stukjes en de kaas in bv plakjes en verdeel dit over de bodem (laagje ham, laagje kaas enz.) Vervolgens rest van de ingrediënten goed mengen en over de taart gieten. Doe het geheel 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Recept Zuurkooltaart Benodigdheden: 1 prei 1 zak wijnzuurkool 1 banaan 20 gr. boter 5 eetl. sesamzaad 125 ml creme fraiche 2 eieren 1 eidooier 4 plakjes bladerdeeg (als je ook de ovenschaal wilt bedekken moet je er meer hebben) evt. vlees bv: gehakt of shoarma Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Laat de wijnzuurkool uitlekken. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Verhit de boter in een pan en bak de prei in ca. 2 minuten. Voeg de zuurkool en 3 eetlepels sesamzaad toe en bak het ca. 3 minuten op een matig vuur. Schep de banaan erdoor. (al je er vlees door wilt doen moet je het al gebakken door het mengsel doen) Roer de creme fraiche los met de 2 eieren. Meng het eimengsel door het zuurkoolmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in (je kan deze bedekken met bladerdeeg) en doe het zuurkoolmengsel in de schaal. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol ze iets uit. Leg ze op de ovenschaal. Bestrijk het deeg met losgeklopte eidooier en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Bak het in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Je kan er ook nog een salade bijmaken. ![]() | |
Nijna | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:37 |
Kijk ook ff hier aardappel uientaart; nu maken, morgen in de oven en eten? | |
The_Masterer | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:37 |
En vooral droge vulling nemen. Wordt anders een soppige boel | |
Keroppi | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:38 |
Een simpele quiche is echt dodelijk simpel om te maken. De bodem: bladerdeeg (eventueel zelfs de speciale variant voor hartige taarten) Basisbeslag: een bekertje slagroom +wat geraspte kaas + een stuk of 2 eieren (sommige mensen gebruiken creme frais ipv slagroom) Het basisbeslag kun je aanvullen met alles wat je lekker vind: -spinazie, tomaat en feta is lekker -spekjes, tomaat, kaas - eigen variatie | |
Angel20 | vrijdag 12 maart 2004 @ 15:40 |
hmm wist niet dat dat basisbeslag erbij hoorde! dat creme fraiche..en eieren moeten er ook perse bij dan? geklopt zeker? | |
Fixers | vrijdag 12 maart 2004 @ 21:40 |
Short-pastry (weet zo niet wat het in het nederlands is). Is zo klaar en geeft een beter effect dan bladerdeeg. Vanavond nog gemaakt. 30 gram Zelfrijzend bakmeel 90 gram bloem 60 gram boter (zacht) 15 gram zout 15 gram (scheutje) water (genoeg voor een kleine springvorm) Bloem, bakmeel, boter en zout in een beslagkom kneedhaakjes erin en even laten draaien tot de boter en bloem vermengd is. Water d'r bij en laten draaien tot je een stevig, uitrolbaar deeg hebt. Uitrollen, springvorm bekleden en bakken tot ie mooi goudbruin is. Darna lekker vullen met wat je wilt. ![]() | |
SuperRembo | zaterdag 13 maart 2004 @ 12:30 |
Ik heb al eens een quiche recept gepost maar kan het ff niet terugvinden ![]() Het deeg is vrij simpel om te maken. Door 225 g bloem prak je met een vrok 100 g boter. Beetje zout er bij. Dan kneed je het met vingers tot kruimels. Een klein beetje water (3 eetl) er bij zodat je er een bal van kan maken. Dan uitrollen en in de vorm doen. De bodem 20 minuten op 200 ºC voorbakken zonder vulling, daarna met vulling nog een half uur op 180 ºC bakken. | |
piston | zaterdag 13 maart 2004 @ 15:17 |
[Met zeer zware diepe mannelijk hetrosexueele stem] ik ben dol op quich [/Met zeer zware diepe mannelijk hetrosexueele stem] ![]() snel makkelijk en lekker. Deze maakte ik een paar dagen terug Ik fruite een fijn gesneden ui in een pan daarna een pakje bacon in kleine stukje erbij en een pakje kleine garnaaltjes beetje peper erbij en dan af laten koelen. Mijn basis quich mix is een klein bekertje room, 2 hele eieren + 3 ei dooiers, een een zakje geraspte old Amsterdam. Voor deze quich die ik een beetje pittig wil hebben doe ik er veel peper bij een scheutje tabasco wat chilli poeder en een bos fijn gehakte koriander en wat bieslook. Voor het gemak gebruik ik hartige taart deeg (diepvries) lang niet zo goed als een zelfgemaakte pastry maar wel makkelijk op een door de weekse dag. deeg in de schaal de ui/bacon/garnaal mix er op uitspreiden dan de ei/room/kaas/koriander etc mix er overheen en dan in de oven, na 20 minuten haal ik het er uit bedek ik het geheel met zeer dunne plakjes tomaat en parmazaan en dan weer even de oven in voor +- tien minuten. | |
Lucille | zaterdag 12 juni 2004 @ 17:20 |
Ik heb er nu 1 in de oven staan. ![]() | |
DJ-Maurits | zaterdag 12 juni 2004 @ 17:32 |
Gebruik geen bladerdeeg voor een quiche! Eeuwig zonde... Maar maak het deeg simpel van boter en bloem.. vaak doe ik er ook wat knoflook en een beetje zout door. Een goed recept: Voor het deeg: zie boven. Fruit een ui in ringen in wat olijfolie... voeg daarna een prei in ringen toe. Even goed door laten bakken en daarna wat fijngesneden champignon toevoegen. Eventueel nog wat spekjes uitbakken en bij het de groenten doen. Op het laatst grove stukken artisjokkehart toevoegen. En op smaak maken met verse rozemarijn en peper (geen zout!). Even laten afkoelen. Ondertussen 3 eieren klutsen en 2 dl melk toevoegen... rasp 100 gr Gruyère en verkruimel 50 gr Gorgonzola... goed mengen. Vet een springvorm in en druk het deeg erin... schep met een schuimspaan de groenten in de vorm en overgiet het met het mengsel. ongeveer 40 min in de oven op 200 C. Er zijn natuurlijk vele variaties mogelijk.. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juni 2004 @ 17:42 |
De korst kan je gewoon bladerdeeg nemen, en voor de vulling geld dat je de slagroom even appart moet stijf slaan, net als de eiwitten, pas dan meng je dat (voorzichtig eveloperen, niet roeren) dan wordt de vulling luchtig en niet een dikke brij. | |
Lucille | zaterdag 12 juni 2004 @ 17:43 |
Hij smaakt trouwens prima. ![]() Geserveerd met een komkommersalade. | |
Riann | donderdag 4 november 2004 @ 16:43 |
Kick ![]() omdat: ik morgen een keertje quiche wil maken. Het zou leuk zijn als er foto's bij worden geplaatst. ![]() ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 4 november 2004 @ 21:02 |
quote:Wie heeft hier een recept van? Wil mijn vrouw verrassen met een quiche van zalm of andere vis | |
Lupa_Solitaria | donderdag 4 november 2004 @ 21:37 |
Verse spinazie, geitenkaas of feta en tomaten... Bij voorkeur zonder eieren (die verpesten de smaak een beetje), spinazie dan wel goed laten uitlekken. Broodkruimels of courcous o.i.d. erdoor voor extra vochtopname. Bladerdeeg, ingrediënten met wat kruiden naar smaak erdoor erbovenop, bladerdeeg erop en smullen maar. JAMMIE! | |
krakkemieke | vrijdag 5 november 2004 @ 03:01 |
Spinazie en geitenkaas, wel een uitje en knoflook erbij! | |
NoSigar | vrijdag 5 november 2004 @ 03:41 |
Lang niet meer gemaakt, maar ik weet nog wel dat dat Daneroll-croissantdeeg (uit die blikjes die je af moet pellen) een stuk lekkerder waren bij hartige taarten dan al het bladerdeeg bij elkaar. | |
krakkemieke | vrijdag 5 november 2004 @ 03:46 |
Mee eens NoSigar! | |
Lupa_Solitaria | vrijdag 5 november 2004 @ 08:23 |
Croissantdeeg, ook een idee. Ga ik eens proberen. | |
Amyrlin | vrijdag 5 november 2004 @ 11:53 |
quote:blikje croissantdeeg 2 blikjes zalm 1/2 rode paprika 1/2 ons ontbijtspek 1-2 sjalotjes 80 gr boursin 200 ml creme fraiche 3 eieren Peper/zout/provencaalse kruiden naar smaak Paprika, sjalot en ontbijtspek fijn snijden, even aanfruiten. Pan van het vuur af halen. Zalm schoonmaken en met vork loshalen. Dit alles door elkaar mengen. Bodem bekleden met croissantdeeg en bestrooien met wat paneermeel (helpt altijd tegen een te natte bodem). Mengsel over bodem verdelen. Eieren loskloppen met boursin en creme fraiche en erover gieten. Oven: 35-40 min 200 gr Combi magnetron: 15-20 min 225 gr/300 watt | |
Unihoc_ACE | vrijdag 5 november 2004 @ 16:44 |
In mijn studentenhuis was het altijd feest als er feta-taart op tafel kwam. Een hartige taart van gebruikelijk recept (deeg, ei, room), met een erg lekkere vulling: feta, courgette (even voorkoken) en tomaten. En een flinke lik pesto door het eimengsel voor het op de taart gaat. | |
Rozemieke | vrijdag 5 november 2004 @ 17:18 |
Mijn favoriete quiche: bladerdeeg in vorm doen, bodem inprikken met vork, zilverpapier over deeg leggen en verzwaren met wat gedroogde bonen en dan voorbakken (10 minuutjes) als dat is gebeurd de bodem beleggen met plakjes mozarella, daarover in reepjes gesneden rode paprika, daarover grijze garnalen en dan het room-ei mengsel (4 eieren en 200 ml room mixen) dat allemaal de oven in en laten bakken tot het mooi bruin wordt mjammie ik krijg honger | |
Geluk | vrijdag 5 november 2004 @ 22:48 |
Mijn basisrecept Taartvorm of ovenschaal bekleden met diepvries bladerdeeg (een paar blaadjes overhouden voor de bovenkant) Vulling erin doen (voor ideeen voor vullingen, zie hieronder) Eieren (3 ofzo, meer of minder kan ook) klutsen met een beetje melk, wat boursin of een andere knoflook-kruidenkaas (bressot, miree) , peper en zout Dit mengsel over de vulling heen gieten zodat het erin zakt. Bladerdeeg voor de bovenkant erop leggen, beetje kaas erover En dan lekker bruin bakken in de oven volgens de aanwijzingen op het bladerdeegpakje. En klaar is de chef-kok (reuze simpel en reuze lekker) En de vulling kan van alles zijn. Het vlees bak ik voor het de taart ingaat, en de groente kook ik (niet heel gaar, want het gaat nog de oven in) Mijn favorieten: broccoli - wortelen - gebakken spekjes ham - prei zalm - (diepvries) spinazie Maar je kan er in principe elke groente-vlees-noten-vis in gooien die je lekker vindt (als het maar niet heel waterig wordt door koken) | |
Plunderbunny | vrijdag 5 november 2004 @ 23:00 |
quote: ![]() | |
SuperRembo | zaterdag 6 november 2004 @ 10:40 |
Van Honig heb je nu een quiche uit een pakje, met een vloeibare bodem. Je moet een beslag maken voor de bodem, daarna giet je de vulling er op. Dan in de oven. Je hoeft de bodem dus niet eens voor te bakken. Ik kan me niet voorstellen dat dat lekker wordt ![]() | |
Lupa_Solitaria | zaterdag 6 november 2004 @ 15:00 |
Ik heb nu een quiche in de oven staan met spinazie, feta, rode uien, zongedroogde tomaatjes, cantharellen en knoflook... ![]() Nog 9 minuutjes... | |
Plunderbunny | zaterdag 6 november 2004 @ 15:17 |
quote:en, smaakt ie? ![]() | |
Lupa_Solitaria | zaterdag 6 november 2004 @ 15:27 |
Ja, hij was lekker! Aangezien ik alleen woon, kan ik er nog gemakkelijk twee of drie dagen van eten. | |
Plunderbunny | zaterdag 6 november 2004 @ 15:35 |
je kan natuurlijk ook gewoon sociaal zijn en een stukje opsturen | |
Lupa_Solitaria | zaterdag 6 november 2004 @ 15:36 |
Met alle plezier. Mail je adres maar. Of zal ik 'm onder de scanner leggen? ![]() | |
Geluk | zaterdag 6 november 2004 @ 15:59 |
O, mijn favoriet: Kipkersentaart: Kip-kersentaart benodigd voor 4 pers: 4 a 5 ons kipfilet 1 blikje croissantdeeg (groot) 1 blikje creme fraiche 1 pakje kerrievruchtensaus 1 grote pot ontpitte kersen 3 theelepels kappertjes 4 gemberbolletjes (in kleine stukjes gesneden) sambal ketjap peper en zout Doen: Je moet de kip in stukjes snijden en bakken (in de wok is heel handig omdat dan de saus er direct bij kan). De kipstukjes op smaak brengen met peper en zout. Ik vind het lekker om de kip in de ketjap te smoren. Hierna echter wel overtollig ketjap even weggieten. Als de kip klaar is kun je de kersen, creme fraiche en het zakje kerrievruchtensaus erbij doen. Dit moet je dan aan de kook brengen en even zachtjes laten sudderen. Ondertussen vet je een ovenschaal in en bekleed deze met croissantdeeg (voorzien van enkele gaatjes met de vork). Je moet genoeg deeg overhouden om ook de bovenkant geheel te kunnen bedekken. Als de saus kookt doe je de sambal naar smaak, de kappertjes en de stukjes gember erin. Nog even laten sudderen en in de schaal doen. Het deeg over de bovenkant klappen. (vergeet de gaatjes met de vork niet) en schuif het maar in de oven. De oven moet ongeveer op stand 4 en het duurt volgens mij ongeveer 40 minuten tot hij gaar is. Aangezien ik dit niet zeker meer weet is een regelmatige check-up geen overbodige luxe. Na deze tijd kun je hem uit de oven halen en is het klaar. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 11:47 |
Het volgende punt op de agenda, wil dit ook wel een keer doen. ![]() Vandaar dit subtiele kickje.... ![]() | |
Spindizzy | zondag 27 februari 2005 @ 11:52 |
Ik kwam in een Tip Culinair het recept tegen voor Quiche Lorraine en die wilde ik maken maar dan de vegoversie. Gisteren schoot me opeens te binnen waarvoor ik de spekjes zou kunnen vervangen: zongedroogde tomaten. Ga ik dus binnenkort een keer proberen. | |
Oblivion | zondag 27 februari 2005 @ 12:13 |
Maar kan je een quice als hoofgerecht maken? Doe je dan een soepje vooraf of zo? Vind alleen een taartje eten nou niet echt een maaltijd. En vego wil ik ook wel eens proberen, vind sowieso dat er teveel vlees gegeten wordt hier in huis... ![]() Posten die hap! ![]() | |
Spindizzy | zondag 27 februari 2005 @ 12:16 |
Soep vooraf doe ik ook vaak ![]() ![]() | |
Lupa_Solitaria | zondag 27 februari 2005 @ 12:33 |
quote:Rooktofu is ook een goeie vervanger voor spekjes! Beetje zelfde soort smaak. | |
Fratz | maandag 28 februari 2005 @ 10:57 |
quote:als ik een quiche maak doe ik er ook altijd een lekkere salade en stokbrood bij. dat is het wel een hoofdmaaltijd hoor! ik krijg echt zin in een quiche als ik dit lees. van de week maar eentje maken! | |
Radyhyn | woensdag 2 maart 2005 @ 17:32 |
De quiche die ik vaak maak is met een soort dikke bolognese saus erin: Ui, paprika, knoflook, gehakt bakken. Beetje tomatensaus erdoorheen (het moet niet te dun worden) Wat kruiden, perper, zout. Eventueel prei of taugé erdoor. Dan mengsel van ei/melk erover en in de bakvorm die belegd is met quichedeeg. En dan als laatste een lekkere dikke laag kaas erover en de oven in ![]() Wij eten het vaak met een goede salade. | |
Oblivion | zaterdag 19 maart 2005 @ 17:13 |
Okay, ik heb gedaan: Spek, uitje, aardappels in kleine stukjes gesneden, champignons en als laaste beetje knoflook. Bladerdeeg in springvorm gedaan, (eerst natuurlijk beboteren en bloem erin.. ![]() Hij staat nu in de oven... ![]() | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 18:13 |
vanuit een ander topic: quote: | |
Oblivion | zondag 20 maart 2005 @ 18:14 |
quote:Eucje... ![]() | |
Brentmeister | maandag 21 maart 2005 @ 16:09 |
Vanavond ook maar even wat in elkaar zetten ![]() | |
StarShineAtNight | dinsdag 22 maart 2005 @ 17:09 |
De allerlekkerste quiche 5 eieren 125 ml slagroom 1 stukje cheddar kaas 1 stukje gruyère kaas 1 stukje geitenkaas met honing [Appie] bieslook bladerdeeg Oven op 200 graden zetten, ovenschaal invetten en met bladerdeeg bekleden. Slagroom en eieren kloppen, cheddar en gruyère raspen en door het eiermengsel scheppen, bieslook fijnsnijden [of knippen] en door het mengsel schepen, in de ovenschaal gieten en een gelijkmatig verdelen. Tenslotte de geitenkaas met honing over de quiche brokkelen en in de oven. Na ongeveer 3 kwartier heb je echt een magnifieke quiche die niet te machtig is en toch heel smakelijk. Serveertip van mij: grote gevulde salade erbij en een knoflookstokbrood | |
Martijn_77 | zondag 1 mei 2005 @ 00:37 |
1 Pakje Taartbodemdeeg 1 Moot zalm (200 Gram) 1 Moot Kabeljauw (200 Gram) 2 Blikjes tonijn op water 2 Prei (Ongeveer 400 Gram) 4 Rode uien 100 Gr Roomkaas 3 eieren 1 Zakje geraspte kaas Peper/zout naar smaak Vis indien nodig schoonmaken en fijnsnijden / fijnmaken Prei en uien fijn snijden, even aanfruiten. Pan van het vuur af halen. Dit alles door elkaar mengen. Bodem bekleden met deeg en bestrooien met wat paneermeel (helpt altijd tegen een te natte bodem). Mengsel over bodem verdelen. Eieren loskloppen met roomkaas en erover gieten. Dit alles bestrooien met de geraspte kaas en dan de oven in. Oven: 40 - 50 min 200 gr | |
Annemiek78 | maandag 16 mei 2005 @ 17:49 |
quote:De dag erna was ie zelfs nog lekkerder (gewoon koud eten dan) Hij was echt geweldig! KRIJG HONGER!!!!!!!!! | |
Lupa_Solitaria | maandag 16 mei 2005 @ 17:51 |
Ik eet er altijd zeker drie dagen van. ![]() | |
Mini_rulez | donderdag 23 juni 2005 @ 23:56 |
Dit is een recept van Albert Heijn, maar best wel lekker. ![]() Ingrediënten 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) (pak à 450 g) 4 grote uien 2 eetlepels zonnebloemolie 1 duopakje hamreepjes (ca. 200 g) 4 eetlepels Indiase kruidenpasta mild (pot) (pot à 250 ml) 4 eieren (M) 1 dl slagroom 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g) Materialen quichevorm doorsnede ca. 26 cm Bereiden Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Uien pellen en in halve ringen snijden. In braadpan olie verhitten. Uien ca. 4 minuten bakken. Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken. Eieren loskloppen met slagroom en kaas. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Uimengsel erover verdelen. Eimengsel erover gieten. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing. -edit- Oja, voor mensen die aan de lijn doen: het gaat ook prima met melk in plaats van room. En ik zou even rustig aan doen met de currypasta want met 4 flinke eetlepels wordt het wel erg scherp en daar houdt niet iedereen van, dus beter eerst wat minder erin doen dan dat het eten verpest is. Het is wel lastig in te schatten, omdat die pasta alleen bij de uien gaat en daarna nog 'verdund' wordt door de room en eieren... [ Bericht 18% gewijzigd door Mini_rulez op 24-06-2005 00:01:39 ] | |
Oblivion | donderdag 23 juni 2005 @ 23:57 |
Dat klinkt heel goed, Mini_rulez!! ![]() | |
Blues | maandag 12 september 2005 @ 23:28 |
Paddenstoelenquiche Echt heeeeerlijk ![]() Voor 4 pers. Oven voorverwarmen op 200 gr. 5 Bladerdeegplakjes diepvries dit ontdooien, op elkaar leggen en uitrollen tot het iets ruimer is dan je taartbodem. 350 gr. paddenstoelen-mix (wat je maar wilt of lekker vind) 2 rode uien 2bosuitjes Fruiten/roerbakken met wat kruiden, zout en peper 2 dl. kookroom vermengen met zakje (4)kazensaus, en een scheutje witte wijn als je dat lekker vind, opwarmen even laten koken tot het een mooie saus is. Pan van het vuur en 2 eieren erdoorheen roeren. Op de bladerdeeg bodem een onsje ham leggen, saus erover, paddenstoelen/uienmix erover, ruim een half uurtje in de oven. ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door Blues op 13-09-2005 13:37:05 (eieren vergeten :0) ] | |
BBQ-kip | dinsdag 13 september 2005 @ 11:05 |
Lekker en erg snel en makkelijk voor in de toch stiekem alweer aankomende herfst ![]() | |
amarena | zondag 25 september 2005 @ 21:34 |
Mijn moeder maakt altijd quiche met gehakt en erop halve perzikken uit blik. Er zaten ook rozijntjes doorheen. Erg lekker!!! Zowel warm als koud. Ik kan het recept wel ff opzoeken. | |
Brentmeister | zondag 25 september 2005 @ 22:01 |
quote:Ik ben gek op paddestoelen ![]() ![]() | |
Stiemie | vrijdag 31 maart 2006 @ 09:20 |
Even een vraagje: als ik vanavond een quiche bak, is deze dan zondag nog goed? Of kan ik dan beter nog een dagje wachten met bakken? | |
Martijn_77 | zaterdag 1 april 2006 @ 14:20 |
quote:Ligt een beetje aan de ingredienten maar als je een dag kunt wachten is dat beter | |
Annemiek78 | zondag 2 april 2006 @ 14:42 |
Ik ga er vanavond weer eens eentje maken. Eentje met vis: Tonijn/Zalm ui en wat groentes. Eieren eroverheen en gratineren met kaas!! Mjammie mjammie. | |
_Boo_ | zondag 2 april 2006 @ 15:05 |
quote:Dat ga ik maar eens proberen dan, want ik vind de combinatie slagroom en bladerdeeg toch een beetje veel van het goede is wanneer je dit regelmatig eet. Ben benieuwd. | |
Krln | maandag 3 april 2006 @ 00:01 |
bakbodem met bladerdeeg bedekken plakjes rauweham en kaas op de bodem leggen witloofbladen in pan in boter wat zacht laten worden, beetje peper /zout/nootmuskaat en om het lekker te maken 1 tip : een kleine theelepel bruine suiker (cassonade), gata het caramelisren en dat is echt jummie witloofmengsel op ham en kaas leggen in bakvorm 2eitjes mengen met peper, melk, zout en tuinkruiden over alles in de bakvorm gieten geraspte kaas erover, 35min in oven en je eet alles op! x | |
_BassFace_ | donderdag 6 april 2006 @ 15:42 |
Met een klant-en-klaar deegje, een eiermengseltje en enkele verse ingrediënten zijn de mogelijkheden eindeloos lang .... hieronder alvast wat inspiratie voor je : vegetarisch: appel, geitenkaas, honing en thijm asperges met groene olijven aubergine-paprika-feta broccoli met blauwe kaas en noten champignon-boursin courgette-brie met gedroogde tomaatjes courgette-roquefort met zongedroogde tomaatjes gemengde groenten met abdijkaas en oregano pompoen met curry en noten provençale (paprika, courgette, mozzarella, olijven) spinazie-artisjok met parmezaanse kaas spinazie met feta en olijven thaïse groentencurry tomaat-mozzarella met vis: asperge-zalmtaart broccoli met gerookte zalm krab met asperge niçoise (tonijn, boontjes, tomaat, olijven) prei met gerookte zalm spinazie met kabeljauw tonijn met paprika en kappertjes zeevruchtentaart met vlees: aubergine met paprika en gehakt boontjes en spek champignons en spek prei en ham printanière (lentegroenten met spek) quiche Lorraine spinazie en Gandaham witloof en ham ![]() | |
nectarientje | donderdag 6 april 2006 @ 16:46 |
oooh, ik krijg hier helemaal honger van! Komend weekend maar een receptje proberen! ![]() | |
xxjosjex | donderdag 22 maart 2007 @ 15:08 |
Wat vinden jullie nou lekkerder? Met bladerdeeg of die speciale hartigetaartdeeg? Bij mij persoonlijk mislukt hij vaak met die hartigetaartdeeg. Bladerdeeg blijft alleen vaak wat soppig aan de onderkant in het midden? Misschien teveel vocht? Maar vind bladerdeeg toch beter voor een quiche.... | |
mAst3rb33r | donderdag 22 maart 2007 @ 17:28 |
Je kan ook croissantdeeg (bijv. Danerolles) als bodem gebruiken voor quiche. Gaat bij ons altijd prima... | |
Coolfool | zaterdag 24 maart 2007 @ 11:50 |
Vorige week een quiche gemaakt met pakje gerookte spekjes, pakje gerookte kipreepjes, anderhalf ons gehakt, bak gemengde paddestoelen, teentje knoflook, hutje met mutje bakken in de knoflookolie, bladerdeeg op de bodem, vulling erin, plukjes rochefort erop eiermengsel (met een eetlepel roomkaas erin meegeklopt over de vulling verdelen, 45 minuten in de oven. Heeeeerlijk! | |
Erosjuhhh | zaterdag 24 maart 2007 @ 12:20 |
quote:wat mislukt eraan? als je een quiche bakt, moet je eerst het deeg laten rusten, dan in de vorm doen, gaatjes in de bodem en dan blind bakken (bakfolie erover en dan spliterwten ofzo gebruiken. in de oven als ie bijna gaar is doe je de vulling van de quiche er pas in en bak je hem nogmaals | |
Blues | zaterdag 24 maart 2007 @ 16:54 |
Mmmmm goede topickick ![]() Bladerdeeg wordt bij mij ook altijd vochtig ![]() | |
Maerycke | zaterdag 24 maart 2007 @ 16:59 |
Toevallig heb ik nu een quiche in de oven staan met gehakt, champignons, brocolli en veul kaas ![]() | |
Leonoor | zaterdag 24 maart 2007 @ 17:26 |
quote:Quiche ![]() Ik vind overigens het hartigetaartdeeg lekkerder dan bladerdeeg, dat wordt inderdaad zo snel zompig... | |
Mirjam | vrijdag 22 februari 2008 @ 17:26 |
té goed topic om zo ver weg te laten zakken ![]() ik maak mijn quiches vooralsnog met een pakje ![]() jaja, ik schaam me., dat hartige taart deeg, is dat zo in een pakje te krijgen, uit de vriezer? | |
Mini_rulez | zaterdag 23 februari 2008 @ 17:12 |
Ik maak quiches altijd met bladerdeeg (uit een pakje), blijft toch het lekkerste. Laatst bij iemand een lekkere taart op, ook van bladerdeeg. Dat was met gehakt en spinazie die geroerbakt waren met tacokruiden, en dan een mengsel van room en ei erdoorheen. Een soort tortillavulling in een taart. ![]() | |
Muck | zaterdag 23 februari 2008 @ 17:16 |
quote:hoeft niet, want dat doe ik ook regelmatig ![]() quote:ja hoor, ligt gewoon in de vriezer ![]() Ik pas de TT trouwens even aan naar Quiche-recepten ![]() | |
Mini_rulez | zaterdag 23 februari 2008 @ 17:19 |
Ik heb trouwens ook ooit een erg lekkere hartige taart op met tomaten, prei en blauwe kaas. Volgens mij was het een recept uit het basiskookboek van Albert Heijn. Heeft iemand dat toevallig liggen? | |
Zo-is-dat | zaterdag 23 februari 2008 @ 17:19 |
Owh jummie!!! Wat een heerlijke ideën staan hier; ik ga hier heel snel terug komen; volgende week een quiche als diner! ![]() | |
Trusten | zaterdag 23 februari 2008 @ 19:39 |
quote:Ik heb er wel zo eentje op me pc staan maar weet niet of die officieel van AH is.. Hartige taart met prei en tomaat Ingrediënten -8-10 sneetjes meergranenbrood - 1 eetlepel olijfolie - 300 gram panklare preiringetjes - 1 uitgeperste teen knoflook - 1 theelepel tijm - 3 eieren - 1 deciliter room - zout - peper - 100 gram verkruimelde blauwe kaas) - 2 tomaten Snijd van de sneetjes brood de korstjes af en rol ze iets uit. Snijd de sneetjes brood diagonaal doormidden. Bekleed de vorm en de randen met de sneetjes brood en druk ze stevig aan. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes, knoflook en tijm ca. 2 minuten en verdeel dit over de broodbodem. Klop in een kom de eieren los met de room, zout en peper en schenk dit over de prei. Verdeel de kaas (in blokjes) over de room en prei. Snijd de tomaten in plakjes, laat ze even uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over de vulling. Strooi wat tijm over de vulling, maal er wat zwarte peper boven en sprenkel er iets olijfolie over. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200 °C in 25 minuten bruin en gaar. | |
Prego | zaterdag 1 maart 2008 @ 12:30 |
Typisch dat in NL elke hartige taart omschreven wordt als quiche. Hier in FR is een quiche met spekjes en kaas (Lorraine). Indien er wat anders inzit is het een tarte ![]() |