abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_17668295
Mijn plan is om vandaag een aardappen-uientaart te maken en deze pas morgen in de oven te doen en op te eten. De ingredienten zijn; aardappels, uien, melk, eieren, zure room en kaas.
Kan dat?

(Hele recept is;
Kook de aardappelen in water met wat zout in 25 minuten gaar.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan en smoor de uien op klein vuur in 20 minuten gaar.
Warm de oven voor op 200° C.
Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, zout en nootmuskaat een stevige puree.
Bestrijk een grote ovenvaste schaal of springvorm dun met olie. Bekleed de bodem en wanden van de schaal met de aardappelpuree. Schep de uienringen erop.
Klop 3 eieren los met de zure room en meng de geraspte kaas er door. Schep dit over de uien.
Bak de taart in het midden van de hete oven in 30 minuten gaar en lichtbruin. )
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_17668321
Ik denk dat je ze beter vandaag al in de oven kan doen na het maken en morgen gewoon even terug de oven in om op te warmen.
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
pi_17668418
Hmmm.. morgen in de oven leek mij zelf toch lekkerder... en volgens mij gaan de ingredienten in gemengde vorm echt niet ineens bederven/chemische reacties teweegbrengen..
Weet niet, misschien heb je ook wel gelijk hoor..
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_17668444
Ik zou hem dan ook vandaag bakken en morgen opwarmen. Ik heb het idee dat het anders misschien niet zo lekker meer is ofzo...
Ik heb het wel eens gedaan met een zuurkooltaart, alvast maken en dan pas later in de oven. Daar zat overigens een bladerdeegbodem in, maar die was dus helemaal week geworden door de toch wat nattige vulling. Ik heb eerlijkgezegd geen idee hoe dat met aardappelpuree is...

Je recept lijkt me trouwens wel lekker, dus ik ga het zeker een keer proberen

edit: waarom zou je hem niet gewoon morgen maken?
Fake it till you make it...
pi_17668473
ff nog een vraagje, wat zijn de hoeveelheden van de ingredienten?
Fake it till you make it...
  vrijdag 12 maart 2004 @ 15:13:29 #6
7938 E-Vix
Nu met sneeuw!
pi_17668535
Gaat denk ik niet lukken om hem nu klaar te zetten en morgen pas af te bakken. De aardappelpuree zat waarschijnlijk bruin gaan worden, en de geklopte eieren zullen er absoluut niet frisser op worden als je die een dag laat staan (bovendien is al het luchtige uit de eieren als je hem zo lang laat staan).
Ik zou hem vandaag bakken, en morgen gewoon even opwarmen.
pi_17668824
quote:
Op vrijdag 12 maart 2004 15:09 schreef Nijna het volgende:
edit: waarom zou je hem niet gewoon morgen maken?
Geen tijd morgen en krijg mensen te eten en we moeten ook nog eens vrij snel eten, vandaar..

hoeveelheden;
1¼ kg aardappelen
1 kg uien
olie
4 eieren
± 2½ dl halfvolle melk
peper, zout
nootmuskaat
1 klein bekertje zure room (125 ml)
75 gram geraspte belegen 30+ kaas

Zal nog wel even laten weten of het lekker was
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_17668939
quote:
Op vrijdag 12 maart 2004 15:26 schreef Naamah het volgende:

Zal nog wel even laten weten of het lekker was
Ja doe maar
Succes ermee in elk geval
Fake it till you make it...
pi_17672416
Het opwarmen doet niet zo superveel af aan de smaak... Je moet het natuurlijk niet in de microgolf opwarmen, maar gewoon terug in de oven...
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it...
  vrijdag 12 maart 2004 @ 18:49:16 #10
80382 manny
30 is best veel
pi_17672929
uien 20 min smoren ?? Die dingen zijn toch zo klaar ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_17678926
quote:
Op vrijdag 12 maart 2004 18:49 schreef manny het volgende:
uien 20 min smoren ?? Die dingen zijn toch zo klaar ?
heb je enig idee hoeveel 1 kilo uien is? Misschien als jij heeeeeeeeele grote pannen hebt, dat ze dan zo klaar zijn
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_17741612
Nijna; was echt superlekker, zeker de moeite van het proberen waard!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  dinsdag 16 maart 2004 @ 11:11:49 #13
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17749843
ok, hij was lekker, maar hoe heb je het nou gedaan?

De dag ervoor gebakken en op de dag zelf opgewarmd?
Of hem gemaakt en de dag zelf pas gebakken? Heb je 'm wel in de koelkast bewaard?
Geluk is een richting, geen punt
pi_17750241
Ik zou hem niet laten staan voor een dag later....

Trouwens, je kunt er ook nog wat gehakt tussen doen. Eerst rullen in een braadpan en dan in de ovenschaal erbij doen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')