abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_23109194
Mijn basisrecept
Taartvorm of ovenschaal bekleden met diepvries bladerdeeg (een paar blaadjes overhouden voor de bovenkant)
Vulling erin doen (voor ideeen voor vullingen, zie hieronder)
Eieren (3 ofzo, meer of minder kan ook) klutsen met een beetje melk, wat boursin of een andere knoflook-kruidenkaas (bressot, miree) , peper en zout
Dit mengsel over de vulling heen gieten zodat het erin zakt.
Bladerdeeg voor de bovenkant erop leggen, beetje kaas erover
En dan lekker bruin bakken in de oven volgens de aanwijzingen op het bladerdeegpakje.
En klaar is de chef-kok (reuze simpel en reuze lekker)

En de vulling kan van alles zijn.
Het vlees bak ik voor het de taart ingaat, en de groente kook ik (niet heel gaar, want het gaat nog de oven in)
Mijn favorieten:
broccoli - wortelen - gebakken spekjes
ham - prei
zalm - (diepvries) spinazie
Maar je kan er in principe elke groente-vlees-noten-vis in gooien die je lekker vindt (als het maar niet heel waterig wordt door koken)
Geluk duurt je leven lang.
pi_23109498
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 10:08 schreef Ripley het volgende:
Paddestoelen en blauwe kaas vind ik altijd erg lekker in een quiche.
pi_23116548
Van Honig heb je nu een quiche uit een pakje, met een vloeibare bodem.
Je moet een beslag maken voor de bodem, daarna giet je de vulling er op. Dan in de oven. Je hoeft de bodem dus niet eens voor te bakken.
Ik kan me niet voorstellen dat dat lekker wordt
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_23120528
Ik heb nu een quiche in de oven staan met spinazie, feta, rode uien, zongedroogde tomaatjes, cantharellen en knoflook...

Nog 9 minuutjes...
pi_23120819
quote:
Op zaterdag 6 november 2004 15:00 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Ik heb nu een quiche in de oven staan met spinazie, feta, rode uien, zongedroogde tomaatjes, cantharellen en knoflook...

Nog 9 minuutjes...
en, smaakt ie?
pi_23120974
Ja, hij was lekker! Aangezien ik alleen woon, kan ik er nog gemakkelijk twee of drie dagen van eten.
pi_23121137
je kan natuurlijk ook gewoon sociaal zijn en een stukje opsturen
pi_23121165
Met alle plezier. Mail je adres maar. Of zal ik 'm onder de scanner leggen?
pi_23121643
O, mijn favoriet: Kipkersentaart:
Kip-kersentaart

benodigd voor 4 pers:
4 a 5 ons kipfilet
1 blikje croissantdeeg (groot)
1 blikje creme fraiche
1 pakje kerrievruchtensaus
1 grote pot ontpitte kersen
3 theelepels kappertjes
4 gemberbolletjes (in kleine stukjes gesneden)
sambal
ketjap
peper en zout

Doen:
Je moet de kip in stukjes snijden en bakken (in de wok is heel handig omdat dan de saus er direct bij kan). De kipstukjes op smaak brengen met peper en zout. Ik vind het lekker om de kip in de ketjap te smoren. Hierna echter wel overtollig ketjap even weggieten. Als de kip klaar is kun je de kersen, creme fraiche en het zakje kerrievruchtensaus erbij doen. Dit moet je dan aan de kook brengen en even zachtjes laten sudderen. Ondertussen vet je een ovenschaal in en bekleed deze met croissantdeeg (voorzien van enkele gaatjes met de vork). Je moet genoeg deeg overhouden om ook de bovenkant geheel te kunnen bedekken. Als de saus kookt doe je de sambal naar smaak, de kappertjes en de stukjes gember erin. Nog even laten sudderen en in de schaal doen. Het deeg over de bovenkant klappen. (vergeet de gaatjes met de vork niet) en schuif het maar in de oven. De oven moet ongeveer op stand 4 en het duurt volgens mij ongeveer 40 minuten tot hij gaar is. Aangezien ik dit niet zeker meer weet is een regelmatige check-up geen overbodige luxe. Na deze tijd kun je hem uit de oven halen en is het klaar.


Geluk duurt je leven lang.
pi_25279447
Het volgende punt op de agenda, wil dit ook wel een keer doen.
Vandaar dit subtiele kickje....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 februari 2005 @ 11:52:40 #61
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_25279506
Ik kwam in een Tip Culinair het recept tegen voor Quiche Lorraine en die wilde ik maken maar dan de vegoversie. Gisteren schoot me opeens te binnen waarvoor ik de spekjes zou kunnen vervangen: zongedroogde tomaten. Ga ik dus binnenkort een keer proberen.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_25279787
Maar kan je een quice als hoofgerecht maken? Doe je dan een soepje vooraf of zo?
Vind alleen een taartje eten nou niet echt een maaltijd.
En vego wil ik ook wel eens proberen, vind sowieso dat er teveel vlees gegeten wordt hier in huis...
Posten die hap!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 27 februari 2005 @ 12:16:21 #63
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_25279835
Soep vooraf doe ik ook vaak Of een flinke salade erbij. Maar mijn quiches en taarten zitten altijd barstensvol groente (tja, vego he ) dus dan lijkt het al meer op een echte maaltijd.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_25280068
quote:
Op zondag 27 februari 2005 11:52 schreef Spindizzy het volgende:
Ik kwam in een Tip Culinair het recept tegen voor Quiche Lorraine en die wilde ik maken maar dan de vegoversie. Gisteren schoot me opeens te binnen waarvoor ik de spekjes zou kunnen vervangen: zongedroogde tomaten. Ga ik dus binnenkort een keer proberen.
Rooktofu is ook een goeie vervanger voor spekjes! Beetje zelfde soort smaak.
  † In Memoriam † maandag 28 februari 2005 @ 10:57:13 #65
34726 Fratz
Max
pi_25295938
quote:
Op zondag 27 februari 2005 12:13 schreef Oblivion het volgende:
Maar kan je een quice als hoofgerecht maken? Doe je dan een soepje vooraf of zo?
Vind alleen een taartje eten nou niet echt een maaltijd.
En vego wil ik ook wel eens proberen, vind sowieso dat er teveel vlees gegeten wordt hier in huis...
Posten die hap!
als ik een quiche maak doe ik er ook altijd een lekkere salade en stokbrood bij. dat is het wel een hoofdmaaltijd hoor! ik krijg echt zin in een quiche als ik dit lees. van de week maar eentje maken!
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
  woensdag 2 maart 2005 @ 17:32:08 #66
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_25333904
De quiche die ik vaak maak is met een soort dikke bolognese saus erin:

Ui, paprika, knoflook, gehakt bakken.
Beetje tomatensaus erdoorheen (het moet niet te dun worden)
Wat kruiden, perper, zout.
Eventueel prei of taugé erdoor.

Dan mengsel van ei/melk erover en in de bakvorm die belegd is met quichedeeg. En dan als laatste een lekkere dikke laag kaas erover en de oven in

Wij eten het vaak met een goede salade.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_25590359
Okay, ik heb gedaan:

Spek, uitje, aardappels in kleine stukjes gesneden, champignons en als laaste beetje knoflook.
Bladerdeeg in springvorm gedaan, (eerst natuurlijk beboteren en bloem erin.. ) Vulling erin, en overgoten met 3 eieren, koksroom (250 ML) en een halve boursin kaasje. En geraspte kaas er over heen.

Hij staat nu in de oven...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25615632
vanuit een ander topic:
quote:
Op zondag 20 maart 2005 17:33 schreef Euc- het volgende:

[..]

Je neemt:
bladerdeeg
blauwe kaas (Danablu)
1 ei
room
tomaten

Bekleed de quichevorm met bladerdeeg, prik (met een vork) gaatjes in het bladerdeeg (dit zorgt voor lucht). Prak de blauwe kaas, met het met het ei en roer er dan room door. Doe dit mengsel in de vorm en bekleed het met plakjes tomaat. Zet in de oven op 180 graden, als de tomaat begint te verkleuren en het bladerdeeg gaar is is het klaar. Eet het lauw of koud.

Mijn moeder heeft ook een heerlijk recept voor een quiche met fetakaas. Mocht je die willen hebben moet je maar een gil geven
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25615659
quote:
Op zondag 20 maart 2005 18:12 schreef Euc- het volgende:

[..]

Ik had nog zo gehoopt van niet, nu kan ik alles over gaan tikken

Ingrediënten:
Voor het deeg:
200 gram bloem
100 gram geraspte overjarige geitenkaas of parmezaan
100 gram boter
50 ml melk
voor de vulling:
250 gram feta
50 ml melk
2 eieren

Kneed van de deegingredienten een stevig deeg, en bekleed hiermee een quichevorm (eerst invetten). Verkruimel de feta, roer er de melk en losgeklopte eieren door. Giet het mengsel op het deeg. Ongeveer 3 kwartier tot een uur in een voorverwarmde oven, 200 graden. Heteluchtoven op 170 graden.

Twas ook zoveel om te typen zeg, pffffff
Eucje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25637193
Vanavond ook maar even wat in elkaar zetten
Oh, and that's a bad miss!
pi_25662728
De allerlekkerste quiche

5 eieren
125 ml slagroom
1 stukje cheddar kaas
1 stukje gruyère kaas
1 stukje geitenkaas met honing [Appie]
bieslook
bladerdeeg

Oven op 200 graden zetten, ovenschaal invetten en met bladerdeeg bekleden.
Slagroom en eieren kloppen, cheddar en gruyère raspen en door het eiermengsel scheppen, bieslook fijnsnijden [of knippen] en door het mengsel schepen, in de ovenschaal gieten en een gelijkmatig verdelen. Tenslotte de geitenkaas met honing over de quiche brokkelen en in de oven. Na ongeveer 3 kwartier heb je echt een magnifieke quiche die niet te machtig is en toch heel smakelijk.

Serveertip van mij: grote gevulde salade erbij en een knoflookstokbrood
  zondag 1 mei 2005 @ 00:37:01 #72
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26633248
1 Pakje Taartbodemdeeg
1 Moot zalm (200 Gram)
1 Moot Kabeljauw (200 Gram)
2 Blikjes tonijn op water
2 Prei (Ongeveer 400 Gram)
4 Rode uien
100 Gr Roomkaas
3 eieren
1 Zakje geraspte kaas
Peper/zout naar smaak

Vis indien nodig schoonmaken en fijnsnijden / fijnmaken
Prei en uien fijn snijden, even aanfruiten. Pan van het vuur af halen. Dit alles door elkaar mengen. Bodem bekleden met deeg en bestrooien met wat paneermeel (helpt altijd tegen een te natte bodem). Mengsel over bodem verdelen. Eieren loskloppen met roomkaas en erover gieten.
Dit alles bestrooien met de geraspte kaas en dan de oven in.

Oven: 40 - 50 min 200 gr
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 16 mei 2005 @ 17:49:46 #73
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_27058274
quote:
Op zondag 1 mei 2005 00:37 schreef Martijn_77 het volgende:
1 Pakje Taartbodemdeeg
1 Moot zalm (200 Gram)
1 Moot Kabeljauw (200 Gram)
2 Blikjes tonijn op water
2 Prei (Ongeveer 400 Gram)
4 Rode uien
100 Gr Roomkaas
3 eieren
1 Zakje geraspte kaas
Peper/zout naar smaak


Vis indien nodig schoonmaken en fijnsnijden / fijnmaken
Prei en uien fijn snijden, even aanfruiten. Pan van het vuur af halen. Dit alles door elkaar mengen. Bodem bekleden met deeg en bestrooien met wat paneermeel (helpt altijd tegen een te natte bodem). Mengsel over bodem verdelen. Eieren loskloppen met roomkaas en erover gieten.
Dit alles bestrooien met de geraspte kaas en dan de oven in.

Oven: 40 - 50 min 200 gr
De dag erna was ie zelfs nog lekkerder (gewoon koud eten dan)
Hij was echt geweldig! KRIJG HONGER!!!!!!!!!
Positive thinking, my way of thinking!
pi_27058311
Ik eet er altijd zeker drie dagen van. Heb er net weer eentje gemaakt met spinazie, geitenkaas, oesterzwammen en tomaten. Jummie! Met flink wat knoflook en wat koriander.
pi_28179994
Dit is een recept van Albert Heijn, maar best wel lekker.

Ingrediënten
6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries) (pak à 450 g)
4 grote uien
2 eetlepels zonnebloemolie
1 duopakje hamreepjes (ca. 200 g)
4 eetlepels Indiase kruidenpasta mild (pot) (pot à 250 ml)
4 eieren (M)
1 dl slagroom
100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)

Materialen
quichevorm doorsnede ca. 26 cm

Bereiden
Deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Uien pellen en in halve ringen snijden. In braadpan olie verhitten. Uien ca. 4 minuten bakken. Ham en Currypasta toevoegen en even meebakken. Eieren loskloppen met slagroom en kaas. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Uimengsel erover verdelen. Eimengsel erover gieten. Taart in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met salade van kropsla met yoghurtdressing.


-edit- Oja, voor mensen die aan de lijn doen: het gaat ook prima met melk in plaats van room.
En ik zou even rustig aan doen met de currypasta want met 4 flinke eetlepels wordt het wel erg scherp en daar houdt niet iedereen van, dus beter eerst wat minder erin doen dan dat het eten verpest is. Het is wel lastig in te schatten, omdat die pasta alleen bij de uien gaat en daarna nog 'verdund' wordt door de room en eieren...

[ Bericht 18% gewijzigd door Mini_rulez op 24-06-2005 00:01:39 ]
Are you pondering what I'm pondering?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')