abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 februari 2004 @ 19:09:23 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16920668
Im a selfmade man, dat word de titel van mijn eerste kookboek denk ik,
Post hier je recepten, of bespreek, je zelfgemaakte toetjes, (en dan bedoel ik geen saroma dus)

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)

Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker

[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 05-02-2004 19:18]

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16921129
Oeh! Toetjes. .

Wat ik zelf altijd erg lekker vind is warme appeltjes met rozijnen en roomijs. Het is heel simpel.

Wat heb je nodig?
* Een x aantal zurige appels.
* Rozijnen.
* Suiker + kaneel.
* Beetje boter om in te bakken.
* Bak roomijs.

Hoe bereid je het?
* Laat de rozijnen een tijdje wellen in wat water.
* Schil de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de rest van de appel in stukken.
* Doe wat boter in een pan en laat het smelten. Doe er daarna de appels + de gewelde rozijnen bij.
* Bestrooi de appels en rozijnen met wat suiker en kaneel.
* Als de appels goed warm en een beetje zacht zijn, zijn ze klaar.
* Als laatste stap doe je wat bolletjes ijs in een schaaltje (of iets anders) en doe je er wat van de appels en rozijnen bij.

Eet smakelijk. .

  donderdag 5 februari 2004 @ 19:31:01 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16921365
Vanille Parfait
250 cc slagroom
500 cc volle Melk
suiker
vanilleschoot.
Doe de melk in een pannetje met de vanille, en laat dit op een heel laag vuur trekken. Beter als het niet kookt! Als het lekker vanille vanílle is, na een minuut of 15 dan haal je de vanille eruit en je snijd hem open. je haalt de zaadjes eruit en doet deze in de melk. Doe hier zoveel suiker in als je wilt, ik hou van zoet, dus doe er een eetlepel of 3-4 in.

Je zet de melk weg om af te koelen en daarna in de koelkast. Sla de (koude) slagroom lobbig maar niet helemaal stijf,
Sla de melk schuimig, en meng de melk met de slagroom.

Giet dit luchtige schuimige mengsel in de ijsmachine en draai er ijs van.

mmmmm

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:10:33 #4
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16922579
Piet,

Ik ben al heel lang op zoek naar een goed recept voor profitteroles, heb jij een goed recept?

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:20:39 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16922868
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 20:10 schreef Litman het volgende:
Piet,

Ik ben al heel lang op zoek naar een goed recept voor profitteroles, heb jij een goed recept?


mmm
nog nooit gemaakt
soesjes..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:26:50 #6
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16923016
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

mmm
nog nooit gemaakt
soesjes..


Zorg wel, dat ze in je boek komen!
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:28:32 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16923057
Roomyoghurt
Neem een halve liter slagroom en breng deze op een temperatuur van ca 37 graden, en doe er dan een flinke scheut yoghurt bij.
laat dit 48 uur bij kamertemperatuur staan,
de Bacterien in de yoghurt (eigenlijk een nobele rot van melk) hebben nu een zure room gemaakt, heerlijk, de zet dit in de koelkast tot koud (nooit roeren trouwens) en je schept er een flinke lepel van in een groot wijnglas, en je doet er honing, of maplesiroop over...
VER RUK KE LIJK
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:30:01 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16923097
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 20:26 schreef Litman het volgende:

[..]

Zorg wel, dat ze in je boek komen!


Ik vrees alleen dat de PvdA mijn boek zal willen verbieden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:32:00 #9
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_16923162
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 20:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vrees alleen dat de PvdA mijn boek zal willen verbieden


Hoezo, ga je iets onthullen over Wouter Bos?
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  donderdag 5 februari 2004 @ 20:43:20 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16923452
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 20:32 schreef Litman het volgende:

[..]

Hoezo, ga je iets onthullen over Wouter Bos?


Nee, vanwege de ingredienten, Belasting op vet eten
zullen we het verder On Topic houden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16936254
Gevulde (kerst)krans

Benodigdheden ( voor ongeveer vier kransen, ligt eraan hoe groot je ze maakt):
Voor de kransen:
* 8 plakken bladerdeeg
* 125 gr. geschaafde amandelen
* 150 gr. suiker
* 1 eiwit
* 1 citroen

Voor de vulling:
* 5 dl. Melk
* 120 gr. suiker
* 10 gr. vanillesuiker of 1/4 (een kwart dus) vanillestokje
* 6 eierdooiers
* 40 gr. custardpoeder
* 3 dl. slagroom

Ook handig:
* poedersuiker
* chocolaatjes of vruchtjes voor de versiering
* een spuitzak

1. Plakjes bladerdeeg laten ontdooien, plakjes op elkaar leggen en uitrollen tot een vierkante deeglap.
2. Citroen kort in heet water leggen, dan in koud water, vervolgens raspen.
3. Citroenrasp (alleen geel), amandelen, suiker en eiwit mengen.
4. Bladerdeeg bestrijken met water en aansluitend met het amandel-suikermengsel.
5. Uit het deeg 4 grote cirkels uitsteken. Met kleine deeguitsteker of borrelglaasje uit het midden van de cirkels een klein rondje steken (de restjes kunnen afgebakken worden als koekjes).
6. Deeg afgedekt in de koelkast ongeveer 20 minuten laten rusten. Intussen bakplaat bedekken met bakpapier.
7. Deegkransjes op het papier leggen en de kransjes in ongeveer 20 minuten afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
8. Breng voor de vulling de melk met de helft van de suiker en de vanillesuiker aan de kook. Roer de eierdooiers met de rest van de suiker en de custardpoeder door elkaar. Schenk al kloppend de kokende melk hierbij en klop flink. Schenk dit terug in de pan en laat al roerend dik worden.
9. Schenk de banketbakkerscrème (van punt 8) in een schaal en laat het afkoelen. Wrijf de crème door een zeef. Klop de slagroom bijna stijf en meng met de crème. Vul hiermee de spuitzak.
10. Snijd de kransjes met een kartelmes voorzichtig horizontaal doormidden.
11. Vul de kransen met de banketbakkerscrème, spuit nog wat crème op de borden en garneer met chocolade of vruchtjes.
12. Bestuif de kransen met poedersuiker.


Fake it till you make it...
  vrijdag 6 februari 2004 @ 10:24:13 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16936707
quote:
Op vrijdag 6 februari 2004 09:59 schreef Nijna het volgende:
Gevulde (kerst)krans


Klinkt heeeerlijk, maar euh, eet jij dit als toetje?
Dan moet je eens gaan eten mijn vrienden clubje van ons, wij waren eens met kerst eten, 8 gangen, het was een klein restaurant waar iedereen tegelijk zijn gang kreeg, deed de eigenaar voor zijn vaste klanten.
Na 6 gangen begonnen de meeste tafels te klagen, en na het laatste dessert hing het hele restaurant op apegapen. Onze tafel wou graag de kaart nog eens, om wat extra te bestellen,
De bediening dacht dat het een geintje was, tot we de kaaskar leegaten
:-)
Jouw kerstkrans lijkt me erg lekker met ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_16958121
quote:
Op vrijdag 6 februari 2004 10:24 schreef Pietverdriet het volgende:


Klinkt heeeerlijk, maar euh, eet jij dit als toetje?
Dan moet je eens gaan eten mijn vrienden clubje van ons, wij waren eens met kerst eten, 8 gangen, het was een klein restaurant waar iedereen tegelijk zijn gang kreeg, deed de eigenaar voor zijn vaste klanten.
Na 6 gangen begonnen de meeste tafels te klagen, en na het laatste dessert hing het hele restaurant op apegapen. Onze tafel wou graag de kaart nog eens, om wat extra te bestellen,
De bediening dacht dat het een geintje was, tot we de kaaskar leegaten
:-)
Jouw kerstkrans lijkt me erg lekker met ijs.


Ik heb dit met kerst wel eens gemaakt en t was wel een succes. Het is wel machtig... Volgens mij heb ik wel meer dan 4 kransen gemaakt van de ingredienten van dit recept hoor... in elk geval van de vulling!
Ik heb het recept volgens mij van tv ofzo, zag het een keer voorbij komen, opgeschreven en geprobeerd.
Met ijs heb ik nog niet geprobeerd...

Wat ik ook leuk vind om te maken is een ijsbombe, maar ik weet het receptje zo niet uit mn hoofd, zal het eens even opzoeken... (hopen dat ik het onthoud...en dan ff hier neergooi... )

Fake it till you make it...
  zondag 8 februari 2004 @ 13:25:04 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_16996679
Perentaart a la tarte tartin valse
Een valse Tarte Tartin met peren.
Neem een ovenschaal die laag, vrij groot en rond is, geen springvorm, die lekken!
5 rijpe peren
pakje boter (koud) (EN DAT IS BOTER!! GEEN MARGARINE!!)
bloem
suiker
citroen (een onbehandelde)
beboter de vorm, en schil en snij de peren aan partjes, leg die dakpansgewijs in de vorm. als je de bodem bedekt hebt, wat suiker er over, verder gaan met het bedekken van de bodem.
De citroen raspen en wat sap op de peren druppelen.
Meng gelijke hoeveelheden bloem en suiker met de citroen rasp. snij de koude boter aan kleine klontjes en wrijf deze door de bloem / suiker zodat je een korrelige massa krijgt, het moet dus geen egaal deeg worden, maar een massa die los is en grove korrels heeft zo groot als zeg maar sintels van de tennisbaan, kippegrit.
hoeft niet egaal te zijn en is prima als er grotere klontjes tussen zitten zowel als kleintjes.
strooi deze over de peren, tot alles is bedekt.
Verwarm de oven voor op 175 graden (!! belangrijk, oven eerst heet, dan pas in de oven!!)
bak hem in ongeveer een half uur goudbruin.
Af laten koelen, lauw eten, met een lekkere dot slagroom.

Dit is geen echte tarte tartin, en hij wordt dan ook niet omgedraait. je snijd de taart als ie nog in de vorm zit, en het eerste stuk is er lastig uit te halen, het deeg wordt hard en kruimelig.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 februari 2004 @ 17:40:09 #15
81226 peran
ja, MOORD!!
pi_17004640
geitekaas chocolade taart ( klinkt raar maar is lekker )

1 pak roggebrood
1 st ei
175 gr witte chocolade
1 dl slagroom
175 gr geitekaas

de witte chocolade smelten (au bain marie)
de geitekaas smelten met de room ( au bain marie ) ( als het niet helemaal een homogene massa is , dan kun je nog even met de staafmixer erdoor heen gaan )
wanneer de chocolade gesmolten is word hij vermengt met 1 ei en dan wordt de gesmolten geitekaas er door heen gespateld
de rondingen worden bekleedt met het roggebrood ( als bodem ) en dan opgevuld met de geitekaasmousse
laat dit 3 uur opstijven in de koelkast

pi_17008272
Dit forum is niet goed voor mijn cholestorol. .
Ik leef niet online ik leef echt....zonder fok bevalt me heel goed voel me als mens completer en ben van het gezeik en getreiter af.
  zondag 8 februari 2004 @ 21:00:04 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17010576
quote:
Op zondag 8 februari 2004 19:45 schreef Kylee het volgende:
Dit forum is niet goed voor mijn cholestorol. .
Bullshit, wist je dat als je op een extreem streng dieet gaat dit hooguit (let wel, maximaal) 5% van de Cholestorol uitmaakt?
Van goed eten wordt je niet dik, en een lekker toetje hoort daarbij. Van Snoepen en die portie pindas bij je drank voor de buis, dat zijn de dikmakers, maar als je goed eet, (met een lekker toetje) heb je helemaal geen behoefte aan een portie leverworst en een schaal pindas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17025069
quote:
Op zondag 8 februari 2004 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bullshit, wist je dat als je op een extreem streng dieet gaat dit hooguit (let wel, maximaal) 5% van de Cholestorol uitmaakt?
Van goed eten wordt je niet dik, en een lekker toetje hoort daarbij. Van Snoepen en die portie pindas bij je drank voor de buis, dat zijn de dikmakers, maar als je goed eet, (met een lekker toetje) heb je helemaal geen behoefte aan een portie leverworst en een schaal pindas.


Ik eet geen pinda's en ik lust geen pindakaas. . Maar het stemt me wel weer goed om wat meer te gaan experimiteren met koken.
Ik leef niet online ik leef echt....zonder fok bevalt me heel goed voel me als mens completer en ben van het gezeik en getreiter af.
pi_17029841
Ik heb altijd veel succes met een soort trifle, weinig werk, wel even van tevoren doen en een halve dag laten staan, dan is hij het lekkerst.

Nodig: (6 personen)
1 goedkope cake (hotelcake ofzo)
2 bllikjes vruchten op siroop (bosvruchten is het lekkerst)
2 bakken kwark (van 450 gr ofzo, met of zonder vet, wat je lekker vindt)
Eventueel verse vruchten of slagroom ofzo als garnering.

1- Snijd de cake in plakken van ca 1 cm, en bedek daar de bodem van een overschaal mee.
2- Vang de siroop uit de blikjes vruchten op, en besprenkel de cake met ongeveer de helft van de siroop .
3- Meng de andere helft van de siroop door de kwark
4- Verdeel de vruchten over de natte cakebodem
5- Bedek alles met het siroop-kwarkmengsel
6- Laat alles een tijdje staan.
(en dan voor het opdienen eventueel garneren met slagroom of verse vruchten, jummie, jummie)

Geluk duurt je leven lang.
  maandag 9 februari 2004 @ 16:11:16 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17030771
quote:
Op maandag 9 februari 2004 15:38 schreef Geluk het volgende:
Ik heb altijd veel succes met een soort trifle, weinig werk, wel even van tevoren doen en een halve dag laten staan, dan is hij het lekkerst.

Nodig: (6 personen)
1 goedkope cake (hotelcake ofzo)
2 bllikjes vruchten op siroop (bosvruchten is het lekkerst)
2 bakken kwark (van 450 gr ofzo, met of zonder vet, wat je lekker vindt)
Eventueel verse vruchten of slagroom ofzo als garnering.

1- Snijd de cake in plakken van ca 1 cm, en bedek daar de bodem van een overschaal mee.
2- Vang de siroop uit de blikjes vruchten op, en besprenkel de cake met ongeveer de helft van de siroop .
3- Meng de andere helft van de siroop door de kwark
4- Verdeel de vruchten over de natte cakebodem
5- Bedek alles met het siroop-kwarkmengsel
6- Laat alles een tijdje staan.
(en dan voor het opdienen eventueel garneren met slagroom of verse vruchten, jummie, jummie)


Cake zelf bakken, 250 gram boter, 5 eieren, 250 gram suiker, wat zout, wat vanille,
Boter met de suiker tot creme roeren, eieren scheiden en de eigeel bij de boter/suiker doen, vannile toevoegen, eventueel bakpoeder.
Eiwitten stijfslaan, met wat zout en eventueel een paar drupjes citroen sap
bloem (met een laag gluten gehalte) zeven, en door het botermengsel mengen, eiwitschuim er door enveloperen, in een beboterde en bebloemde vorm storten, en in een voorverwarmde oven bij lage temperatuur, bakken tot gaar, en tijdens de het bakken niet de oven openen.
100 keer zo lekker als een Hotelcake die je koopt.

En vers zomerfruit gebruiken, bramen, frambozen, aarbeien, rode bessen, bij gebrek aan vers diepvries gebruiken.

Geen kwark gebruiken maar zelfgemaakte Custard.
4 eigelen (de witten gaan dan door de cake en daar doe je dan 2 eigelen minder in)
4 eetlepels suiker
Vanille
40 gram maizena
snuf zout
600 Ml Melk

150 Ml Marsala of andere zoete dessert wijn.

Ons Chocolade, ff in de keukenmachine gemalen.
Je doet de eigele in een schaal geleidelijk er de suiker en vanille er door roeren tot een romige creme, doe er 150 Ml melk en het snufje zout bij.

Breng de rest van de melk aan de kook met de maizena, en laat deze ff garen, voeg dan een beetje bij beetje aan het eimengsel toe terwijl je dit roert, gooi niet het eimengsel in de hete melk, dan krijg je klonten.

als je alle melk heb doorgeroert doe het terug in de pan en op een laag vuur langzaam opwarmen tot de eieren hun binding doen. afzetten en afkoelen.


Snij nu de cake aan stukken en sprenkel hier de marsala over, meng het met het fruit en de custart, en laat een nacht in de koelkast staan.
voor het serveren de gehakte chocolade erover.

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17032031
quote:
Op maandag 9 februari 2004 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cake zelf bakken, 250 gram boter, 5 eieren, 250 gram suiker, wat zout, wat vanille,
Boter met de suiker tot creme roeren, eieren scheiden en de eigeel bij de boter/suiker doen, vannile toevoegen, eventueel bakpoeder.
Eiwitten stijfslaan, met wat zout en eventueel een paar drupjes citroen sap
bloem (met een laag gluten gehalte) zeven, en door het botermengsel mengen, eiwitschuim er door enveloperen, in een beboterde en bebloemde vorm storten, en in een voorverwarmde oven bij lage temperatuur, bakken tot gaar, en tijdens de het bakken niet de oven openen.
100 keer zo lekker als een Hotelcake die je koopt.

En vers zomerfruit gebruiken, bramen, frambozen, aarbeien, rode bessen, bij gebrek aan vers diepvries gebruiken.

Geen kwark gebruiken maar zelfgemaakte Custard.
4 eigelen (de witten gaan dan door de cake en daar doe je dan 2 eigelen minder in)
4 eetlepels suiker
Vanille
40 gram maizena
snuf zout
600 Ml Melk

150 Ml Marsala of andere zoete dessert wijn.

Ons Chocolade, ff in de keukenmachine gemalen.
Je doet de eigele in een schaal geleidelijk er de suiker en vanille er door roeren tot een romige creme, doe er 150 Ml melk en het snufje zout bij.

Breng de rest van de melk aan de kook met de maizena, en laat deze ff garen, voeg dan een beetje bij beetje aan het eimengsel toe terwijl je dit roert, gooi niet het eimengsel in de hete melk, dan krijg je klonten.

als je alle melk heb doorgeroert doe het terug in de pan en op een laag vuur langzaam opwarmen tot de eieren hun binding doen. afzetten en afkoelen.


Snij nu de cake aan stukken en sprenkel hier de marsala over, meng het met het fruit en de custart, en laat een nacht in de koelkast staan.
voor het serveren de gehakte chocolade erover.


Hihi, mooie aanvulling, die van mij is in 10 minuten klaar, maar die van jou is waarschijnlijk lekkerder. Kunnen de lezers lekker kiezen.

Het is maar waar je prioriteiten liggen (meestal besteed ik het meeste tijd aan het hoofdgerecht)

Geluk duurt je leven lang.
  maandag 9 februari 2004 @ 17:08:04 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17032443
quote:
Op maandag 9 februari 2004 16:54 schreef Geluk het volgende:

[..]

Hihi, mooie aanvulling, die van mij is in 10 minuten klaar, maar die van jou is waarschijnlijk lekkerder. Kunnen de lezers lekker kiezen.

Het is maar waar je prioriteiten liggen (meestal besteed ik het meeste tijd aan het hoofdgerecht)


Klopt helemaal, maar, ook bij jouw toetje is het zo dat je hem beter een dag van te voren kan maken. de cake kan je ook bij de koffie eten en gedeeltelijk gebruiken.
Snel een resultaat behalen dat redelijk smaakt, dan kan je ook een bak tiramisu open maken. Het gaat nu juist om zelf maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17037940
quote:
Op maandag 9 februari 2004 17:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klopt helemaal, maar, ook bij jouw toetje is het zo dat je hem beter een dag van te voren kan maken. de cake kan je ook bij de koffie eten en gedeeltelijk gebruiken.
Snel een resultaat behalen dat redelijk smaakt, dan kan je ook een bak tiramisu open maken. Het gaat nu juist om zelf maken.


hihi, in dit geval was mijn doel een bijzonder en superlekker toetje neer te zetten dat je niet in de winkel kan kopen en waar iedereen versteld van staat.... En bij voorkeur iets waarbij ik mijn aandacht bij het hoofdgerecht kon houden dus wat dus bijna geen werk is.

Maar mocht ik nog eens alleen een toetje moeten maken, dan zal ik die van jou eens proberen.

Geluk duurt je leven lang.
pi_17040385
Drie-in-de-pan

half pond zelfrijzend bakmeel
Ei
120 gram rozijnen
Kwart liter melk.
snufje zout

Spoel de rozijnen af en laat ze uitlekken. Maak een beslag met meel, ei, zout en melk, roer alle klontjes eruit. Doe de rozijnen in het beslag.

Bak nu in een ruime koekepan (met een beetje vet) steeds drie pannekoekjes per keer. Een juslepel werkt het beste als maatschep om het beslag in de pan te gieten. Natuurlijk even omdraaien.

Variatie:
-Naast rozijnen ook wat noten door het beslag te roeren.
-Gebruik gewone bloem en gist ipv zelfrijzend bakmeel, geeft wat meer smaak en karakter.

pi_17061733
Yoghurtdrank

Sinaasappelsap
Yoghurt
Appelsap
Zoetstof

Ongeveer 40% yoghurt, 30% sinaasappelsap, 30% appelsap, en een klein beetje zoetstof door elkaar mengen. Roeren. Klaar.

Snel & simpel

pi_17095534
Ik ga zo dadelijk ouderwetse tutti-frutti maken.
Beetje joghurt erbij.... lekkerlekker!
"Bloemen zijn rood jongeman... "
Zo. Dan witte gullie dè ôk wir.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:09:07 #27
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17908246
Lekker toetjes! Maar kan iemand mij helpen aan het recept voor normale vanillevla?
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:13:33 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17908356
Vanillevla is eigenlijk een custard zonder eieren
zelfgemaakte Custard.
4 eigelen
4 eetlepels suiker
Vanille
40 gram maizena
snuf zout
600 Ml Melk
Probeer deze eens, maar wel 4 granen eieren gebruiken.
Als je het zonder eieren doet, dan wat meer maizena
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:14:56 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17908383
Chocolade vla, dan doe je er cacao bij
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 11:40:44 #30
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17909047
Dank je! Ik ga het vandaag eens proberen met bitterkoekjes (heb ik plotseling erg veel zin in)
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_17910014
Iemand een goed (niet al te moeilijk) recept voor Pavlova? Jammie
  dinsdag 23 maart 2004 @ 13:01:42 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17910890
Kende het niet, maar wat dacht je van
http://www.aussie-info.com/identity/food/pavlova.php
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 23 maart 2004 @ 13:20:04 #33
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17911320
Hoe moet ik aardappeltoefjes van aardappelpuree uit de oven maken? Ik weet ook niet hoe ik aardappelpuree moet maken, dus het recept kan niet compleet genoeg zijn

Hoe moet ik aardappelcroquetjes maken? Ik weet ook niet hoe ik aarda ... eh ... zie hierboven

En kan iemand mij adviseren in een goed kookboek met allerlei verschillende recepten (dus pasta, aardappeldingen, toetjes, hapjes, versnapringen, gewoon vanalles en nog wat) ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 23 maart 2004 @ 13:23:40 #34
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_17911400


Appels schillen, in plakjes snijden en klokhuis verwijderen.
Suiker en kaneel erover.
In een ovenschaal, bakken tot de suiker gesmolten is.
Beetje vla erover, en smullen maar!!!!

Geluk is een richting, geen punt
  dinsdag 23 maart 2004 @ 13:44:03 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17911889
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 13:20 schreef 2cv het volgende:
Hoe moet ik aardappeltoefjes van aardappelpuree uit de oven maken? Ik weet ook niet hoe ik aardappelpuree moet maken, dus het recept kan niet compleet genoeg zijn

Hoe moet ik aardappelcroquetjes maken? Ik weet ook niet hoe ik aarda ... eh ... zie hierboven

En kan iemand mij adviseren in een goed kookboek met allerlei verschillende recepten (dus pasta, aardappeldingen, toetjes, hapjes, versnapringen, gewoon vanalles en nog wat) ?
Dit is een toetjes topic, maar vraag in de boekenwinkel naar het kookboek Wannee, precies wat jij nodig hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17912940
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 13:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Kende het niet, maar wat dacht je van
http://www.aussie-info.co(...)p
Oh man, jullie weten niet wat jullie missen! Pavlova is echt bij uitstek het lekkerste toetje ter world!

In Ierland en Engeland staat het zowat op alle dessert-menu's. Vreemd eigelijk dat haast niemand het hier kent.....jammer
  † In Memoriam † dinsdag 23 maart 2004 @ 23:09:31 #37
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17926870
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 13:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dit is een toetjes topic, maar vraag in de boekenwinkel naar het kookboek Wannee, precies wat jij nodig hebt.
Ik heb dan perongeluk in het verkeerde topic gepost. Was er niet ergens een soort vraag-hier-hoe-je-wat-klaar-moet-maken-topic? Al gevonden.

[ Bericht 2% gewijzigd door 2cv op 23-03-2004 23:11:46 (al gevonden) ]
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  donderdag 25 maart 2004 @ 12:19:10 #38
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17956385
Bitterkoekjespudding is goed gelukt! Ik heb gebruikt:

60 gram maizena
40 gram suiker en een zakje vanillesuiker
1 liter melk
150 gram bitterkoekjes (fijngemalen)

900 ml melk en de bitterkoekjes aan de kook brengen. Even door laten koken.
Ondertussen papje maken van de maizena, de overgebleven melk en de suiker.
Papje al roerende door de kokende bitterkoekjesmelk gieten.
Drie minuten doorkoken.
In een vorm storten.
Af laten koelen.

Als je 40 gram maizena gebruikt en het mengsel tijdens het afkoelen regelmatig doorroert krijg je vla.

Het recept van PV (met de 4 eieren) probeer ik een volgende keer. Ik had nu geen eieren in huis.

Bedenk me net dat ik dat maar met pasen ga doen en dan avocaatvla ga maken. Lekker.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  donderdag 25 maart 2004 @ 12:57:55 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17957150
mm
Ik maak mijn bitterkoekjespudding altijd met griesmeel, ipv maizena
Welk recept bedoel je, de flan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 25 maart 2004 @ 13:24:12 #40
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_17957680
Niet eens zo bij stil gestaan dat je dat ook met griesmeel maken kan. Ik associeer griesmeel altijd met normale griesmeelpap of pudding
En ik bedoelde je recept voor vla.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
pi_28787766
Aarbeien pureren met suiker en dan bij roomijs of yoghurt
pi_28787788
Griesmeel is echt ZO lekker Gewoon met zo een pakje gemaakt. Aflaten koelen zodat het stijf wordt, en dan weer opwarmen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 00:42:29 #43
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28787844
quote:
Op donderdag 5 februari 2004 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Im a selfmade man, dat word de titel van mijn eerste kookboek denk ik,
Post hier je recepten, of bespreek, je zelfgemaakte toetjes, (en dan bedoel ik geen saroma dus)
die titel sucks piet. tvp dus. overigens is een goede tarte tatin niet te versmaden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:15:09 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28788647
Woeps, stond er al
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:17:43 #45
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28788686
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 01:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Woeps, stond er al
ja dat had ik gezien. de creatie van de franse dames is niet te versmaden. terwijl ik niet zo van zoet hou. ik ben trouwens toch voorstander van de goudreinette.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:22:42 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28788787
Waarom zuigt die titel trouwens?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:24:29 #47
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28788820
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 01:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom zuigt die titel trouwens?
omdat ik een betere voor je heb
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:26:56 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28788868
*histeries gilletje slaak*
Vertel!
Vertel!
*handjes wapper*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:30:11 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28788927
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 01:26 schreef Pietverdriet het volgende:
*histeries gilletje slaak*
Vertel!
Vertel!
*handjes wapper*
ik mail je het ff en dan mag jij hier vertellen of je het een mindere of betere titel vindt. zonder overigens de titel op fok te noemen, ongeacht of je het gaat gebruiken of niet. accoord?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:35:58 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28789058
Ja dus (niet nee) mail hem maar ff aan
Edit
Heb teveel bier op

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 14-07-2005 09:21:59 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:44:47 #51
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28789280
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 01:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja dus (niet nee) mail hem maar ff aan

Heb teveel bier op
ow... ik heb hem net naar pietvergiet gezonden.

[ Bericht 5% gewijzigd door zoalshetis op 14-07-2005 10:19:54 ]
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 01:48:05 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28789346
die doet het niet meer, kwam ik achter, myownemail.com is waarschijnlijk falliet denk ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 02:02:21 #53
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28789598
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 01:48 schreef Pietverdriet het volgende:
die doet het niet meer, kwam ik achter, myownemail.com is waarschijnlijk falliet denk ik.
hold on
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 09:22:42 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28791871
Hij is leuk
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28792809
Gisteren Aarbeidentriffle gemaakt:

Balje aarbeien
Een bakje Danio Kwark (aardbei in dit geval)
zo'n half kuipje slagroom
twee repen witte chocolade
cake/eierkoeken
wijn/port

taartvorm

Bedek de bodem van je taartvorm met cake of eierkoek (ik denk dat lange vingers of wat dan ook ook wel kunnen), en besprenkel dit met port/rode wijn (of vast enig andere drank naar smaak).

Snij de aardbeien in plakjes en bedek de laag cake in de bakvorm met een laagje aardbeien.

Hang in een grote pan met heet zacht kokend water een kleinere pan en brokkel hier 3/4 van de chocolade in om het te laten smelten.
Klop ondertussen de slagroom met een klein beetje suiker stijf en meng dit met de aardbeienkwark en de gesmolten chocolade.
Giet dit mengsel in de taartvorm en laat het geheel opstijven in koelkast of vriezer (ligt eraan hoeveel tijd je hebt )
Als het geheel stevig is (even voelen met je vinger dus), eruithalen en overige aardbeien erover verdelen.
Rest van de chocolade met een groot met tot kleine strookjes snijden en ter decoratie eroverheen strooien.



eet smakelijk
Doei.
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:16:27 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28792921
Zoalshetis, gooi ff dat mailadres uit die quote, bedenk me net dat bots die lezen en die account dan volkomt met Chialis soft tabs en viagra, goedkope windows XP en Office en nigeriaantjes die een paar miljoen voor me hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:21:27 #57
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_28793041
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 10:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoalshetis, gooi ff dat mailadres uit die quote, bedenk me net dat bots die lezen en die account dan volkomt met Chialis soft tabs en viagra, goedkope windows XP en Office en nigeriaantjes die een paar miljoen voor me hebben.
done.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 juli 2005 @ 10:23:27 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28793094
thanks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')